דיון שהיה לי עם בעלי אשמח לתובנות שלכםאנונימי (פותח)

יום אחד כשקמתי מאוחר, והילדים לא אכלו כלום מהבוקר עד שעה 11:00 בבוקר, כי השלמתי שעות שינה,

אחרי שכל הלילה קמתי לקטנצ'יק (1.5).

אז בעלי אמר לי: קודם כל הילדים, אפילו שלא ישנת, עדיף שתקומי, תתני להם לאכול, ואח"כ בצהריים כשהם יחזרו לישון, תנוחי איתם.

אני אמרתי שלא קודם הילדים, אלא "קודם כל - אני!"

ולמה? כדי שאני אוכל לטפל בהם רגועה ושלווה.

אמא שאוכלת איזה סנדוויץ' לפני שהיא מאכילה את הילדים שלה, לפי דעתי זה בסדר גמור, ואפילו עדיף!!

כי אמא רעבה ורועדת מרוב רעב לא יכולה לטפל בנחת בילדים שלה!

מה אתם חושבים??

את כל כך צודקתלשם שבו ואחלמה
לחפש איזוניםl666

אם ילדים כבר גדולים מספיק ויודעים להסתדר לבד כך שיכולת לישון אז הם יכולים לעשות לעצמם כריך או לאכול פרי בינתיים

אם ילדים קטנים וצריכים שישמרו עליהם אז אין מה לעשות, חייבים לקום ולטפל בהם

יש אחריות ויש קודם כל האמאאם-אם
עבר עריכה על ידי אם-אם בתאריך ו' באייר תשע"ד 16:43

וצריך לדעת לאזן ביניהם.(ותלוי בגיל הילדים)

ילד שנשאר עד שעה 11 בבוקר רעב- זהו חוסר אחריות. אם זה בשעה יותר מוקדמת, האמא יכולה להחליט האם לאכול עוגיה, כדי שתהיה מאופסת או סנדויץ טוב אם הילדים עדיין לא רעבים.

ברור לי שילדים חסרי אונים שאינם יכולים לדאוג לעצמם לאכול- אסור להשאירם רעבים

רגע? מי שמר עליהם? הם הסתובבו לבד מבלי משגיח?

אם בעלך שמר עליהם אולי הוא יכל להאכיל אותם.

במקרים חריגים(ז"א אם זה לא קורה יום יום) היתי משאירה מזון כמו עוגיות או פרי, בהתאמה לגיל, שהילד יאכל לבד.

הכל תלוי בגיל הילדיםפרח-בר
לא אם הם עוד לא בני שש בערךyaldaima

ילד בן שש בערך יודע לקחת פרוסת לחם ולמרוח גבינה, או לקחת פרי / קורנפלקס או משהו בסיגנון

אם לימדו אותו. אני גדלתי במשפחה של 4 נפשות (כן, קראתם נכון), כאחות קטנה, וידעתי לעשות את זה,

ככה שזה כן הגיוני בגיל 6 לקחת לבד משהו לאכול כשמשאירים לו את זה על השולחן בצורה ברורה.

כמובן שרק במקרים שבאמת נדרש ולא יום יום במשך החופשים.

כשהקטן ביותר הוא מתחת לגיל 6 זה סוג של חוסר אחריות.

אם בעלך היה איתם אז הוא יכול לדאוג להם לאוכל.

המילים "אם לימדו אותו" חשובות...אנונימי (פותח)

יש הרבה דברים שאפשר ללמד ילדים לעשות בעצמם, והם אפילו יכולים להנות מזה.

רק שזו השקעה שמשקיעים מראש, ואפשר להרוויח ממנה בשעת הצורך.

[יש דברים שאני מצטער על שלא לימדו אותי לעשות כשהייתי ילד].

במצב כזה את קודמת. נקודה.DvorW

לא שייך קודם כל הילדים, שישאר להם אמא.

ברור שקודם כל את.

אגב, ילדים שבאמת רעבים, יכולים לאכול בינתיים פרוסת לחם לא מרוחה.

בתנאי שהם אכן יקחו להם. היא גם הייתה יכולה לקוםמה אני ומה חיי

להשאיר להם אוכל ולחזור לישון.

את כמבוגרת יכולה יותר לסבול מצבי רעב ויכולה לדחותמה אני ומה חיי

סיפוקים. לילדים זה מאוד קשה. עובדה שמבוגרים צמים בצומות ולא ילדים. עובדה שתינוק צורח כשרעב ומבוגר לא.

אין פה גם תשובה תמיד לכל המצבים טובת מי עדיפה, כל עניין לגופו.

לדעתי צריך להפריד בין השנייםכמו מים

יש מצב אחד בו האימא לא ישנה טוב בלילה ומשלימה שעות שינה לילדים

ויש מצב בו האימא רעבה ולכן לא תהיה רגועה כשתיתן לילדיה לאכול.

לעניות דעתי, אם יש מישהו אחראי ששומר על הילדים כשאת משלימה שעות שינה (גם אם הוא לא נותן להם אוכל מסיבה כל שהיא) זה בסדר עד השעה 9-9וחצי.. בעיניי 11 לילדים זה די מוגזם. זה כבר גובל בארוחת צהריים.. כמו שאת זקוקה לשינה כדי לתפקד, הם זקוקים לאכול. אני מציעה לקום, לתת להם לאכול ולחזור לישון עוד שעה או לנמנם על הספה לידם (מה שאני עושה לעתים)

בעניין האוכל, אם האימא רעבה, כדאי שתאכל לפני ילדיה (אפילו מעט) כדי שתהיה רגועה ונינוחה. בעניין זה מסכימה לחלוטין. (כשהולכים לאירוע עם ילדים, מומלץ להגיע לא רעבים כדי להיות נינוחים, בדרך כלל עם ילדים, לא מצליחים לאכול הרבה...)

אולי כיוון בקישור המצורףהלוי מא
תודה על התגובות, אתם מחכימים אותי מאודאנונימי (פותח)
שגם האבא יכול לדאוג לילדיםאנונימי (פותח)

אותי מעניין...אור היום

איפה בעלך היה בתמונה- הוא לא ישן בבית באותו הלילה?

בני כמה הילדים?

אם הילדים בגיל כזה שהם לא מסוגלים לקחת אוכל לעצמם,

ובעלך באמת לא היה בבית לא בלילה ולא בבוקר,

והיית ממוטטת מעייפות ורעב-

אז אני איתך.

נשמע לי שאם הילדים היו ערים מהבוקר ואת המשכת לישון,

ולא היה אף אחד שידאג להם-

מדובר מן הסתם בילדים שיכולים לקחת אוכל לעצמם, ואולי כדאי לוודא שהם יודעים לעשות זאת.

(מצד שני, כתבת שבעלך הציע שתחזרי לנוח בצהריים כשהילדים הולכים לישון, וילדים גדולים בד"כ לא הולכים לישון בצהריים, אז לא הצלחתי להבין אם הילדים קטנים או גדולים).

אבל מי היה עם הילדים עד השעה 11????צורית7

אם הם היו לבד ונתנו לך לישון- איזה כיף לך....הילדים שלי בחיים לא היו נותנים לי לישון עד 11 בלי לבוא ולהעיר אותי 100 פעמים.

אם הם לא היו לבד- מי טיפל בהם??? האם מי שטיפל בהם לא יכול היה לתת לאכול?

ובקשר לשאלה שלך תלוי בסיטואציה- לפעמים הילדים קודמים ולפעמים אמא קודמת. אין כאן ממש חוקים.....

אם זה קורה לעתים נדירותארץטרופיתיפה

אז תתקשרי לארומה ותזמיני להם סנדויץ'.

אני בטוחה שאני אחטוף כאן עגבניות שאיפה החינוך שלי וכו', זה בסדר

אצלי העיקר שכולם יהיו שבעים ולא עייפים, זה גם צורה לחנך.

אם זה קורה לעיתים יותר קרובות, אז תבדקי למה ילד בן שנה וחצי קם כל כך הרבה...

למה הקטנצ'יק קודם לאמא?tx,rxukyi

משהו בסדר העדיפויות מוזר לי.

למה הקימה לילד (לא כזה קטן...) קודמת לזכות שלך לישון נורמלי, אבל הזכות של ילד לאכול היא אחרי שאת ישנה?

לדעתי חסר פה איזון- לקום כל הלילה זה לא נורמלי, וגם לישון אם הילדים צריכים אוכל ולא מסוגלים לדאוג לעצמם (למה לא בעצם?) זה לא נורמלי.

לדעתי, כאמא לשישה, לא יקרה כלום לילד כשאמא לא תקום אליו, להיפך, הוא יוכל לישון סוף סוף לילה שלם- כמה את חולמת על זה?

וזה גם יאפשר לך חיים נורמליים וטובים לעצמך- לקום בשעות סבירות, לא להרגיש מסכנה שהיית צריכה להיות ערה כל הלילה...

וגם זוגיות טובה- נראה שהשיבושים האלה מביאים לחיכוכים ביניכם.

בהצלחה רבה

לפעמים ילד שבוכה בלילה הוא ילד שלא טוב לו.צורית7

רעב, צמא, כואב משהו.

כמה נורא שאמא לא באה לתינוק שבוכה.

יש דרכים אחרות להרגיל תינוק לא לבכות בלילה מאשר להתעלם ולתת לו לצרוח.

.

ילד שאמא שלו לא קמה אלין אף פעם, לא בוכה בלילה. אבל לא בגלל שטוב לו, אלא בגלל שהוא יודע שאף אחד לא יגיע אליו.

לדעתי זה נורא.

נדמה לי שמדובר בתינוק בן חודש וחצי, לא בן שנה וחציחכמת ישישים

גם לילד בן שנה וחצי מפריעים דברים בלילהצורית7

חם לו, קר לו, יש לו חלום רע, משהו מציק לו...

לא מבינה הורים שנותנים לילד לצרוח בלי סוף.

רחמנות על הילדים

יש כמה דברים:nanel75

1. מי שטיפל בהם מהבוקר שייתן להם אוכל

2. אם אכלו בבוקר ועכשיו רעבים שוב ניתן לתת להם אוכל מוכן בינתיים- פריכיות אורז, קרקרים חיטה מלאה בייגלה (רגיל או חיטה מלאה)-  גם מהיר גם בריא!  לאחר מכן להכין צהריים.

3. בתור אחת שהיתה מגיעה לרעידות עקב רעב (לא הרבה פעמים) - א ת ח י י ב ת לאכול במיידי!!!!!!   אמא רעבה (גם בלי  רעידות) /מותשת/חולה  ח ייבת לטפל בעצמה!   אחרת הרבה פעמים היא חסרת סבלנות והילדים סובלים מזה...

כשאין ברירה וכן חייבים לטפל בילדים כשמותשים - להכין את עצמנו מראש- עלי לנסות להיות סבלנית למרות שמאוד קשה לי (לא קל אבל חובה לנסות)

4. לאדון בעלך:  ל א כל האנשים דומים!!!  יש כאלו שכשהם רעבים (בלי רעידות..) הם יכולים להמתין ולטפל בילדים בסבלנות ואחר כך לאכול  אך מכיוון שבהחלט זה לא כולם אישתך תחליט מה היא מסוגלת ומה לא!

(מעניין שזה הערה מגבר כי גברים ידועים הרבה פעמים שכשהם רעבים הם כמו אריה עצבני!!! 

- אם קבוע התינוק מתעורר הרבה בלילה לנסות להרגיל אותו לישון לילה שלם (בעזרת הבעל , כי כשהאבא קם אליו אבל הוא רוצה את אמא הוא יפסיק להתעורר כי ידע שאמא לא באה בכל מקרה)

בהצלחה!

בעלך לא יכול לתת להם לאכול בבוקר?אנונימי (פותח)
את צודקת שעדיף שתאכלי וכך תוכלח לתפקד הייטב.
מצד שני ילד קטן שלא אוכל עד שעה כ"כ מאוחרת זה לא כ"כ נשמע לי.

אז אם יש אפשרות, לדעתי שבעלך ידאג שיאכלו עוד לפני שאת קמה.
אני לא מסוגלת לאכול שהילדים שלי רעבים..tovli

זה נשמע לי נורא,

יש מצווה שאסור לאכול לפני שאדם נותן לבע"ח שלו לאכול..

אז לילדים שלך?????????????!!!!!

אם ישנת עד 11 אז תתאפקי עוד קצת עם הסנדוויץ שלך..

אני גם אמא לקטנטנים עם לילות לבנים..

תהי נמרה!

אז תקומי ותכיני להם לחם עם ממרח ואז תחזרי לישון..ולדעתי תשני יותר טוב~

זה היה בשבת בבוקר, בעלי היה בתפילה.אנונימי (פותח)

ילד אחד (זה שלא ישן, המשיך ממילא לישון)

והילד השני (בן 3) גם ישן יחסית עד מאוחר, עד 10:00 בערך.. ואז העסיק את עצמו עד 11:00

אני ח"ו ממש לא מזניחה אותם, ברור שגם אם לא ישנתי אני קמה אליהם בבוקר אם הם כבר מתעוררים

אבל בסך הכל, הם ישנו או העסיקו את עצמם..

אז איפה הבעיה?

סתם, דיון עקרוני כזה, אני חושבת שכעיקרון האמא כן צריכה לדאוג לעצמה כדי שתוכל לטפל טוב יותר בילדים שלה..

אבל המקור שהבאתם לגבי האכלת הבהמה להבדיל שברשות האדם, בהחלט נותן נקודה למחשבה!!!

עכשיו התמונה נראית אחרת לגמרי!אם-אם

כשיש ילד אחד שעליך לדאוג לו לאוכל והוא ישן עד 10, מסתבר שאם לא בכה, אינו רעב. ויכול לחכות קצת,

ואז בגלל שזה שבת אולי אפשר אפילו להביא לו עוגיה או משהו אחר עד שתוכלי לדאוג לארוחה מתאימה.

כדיון עקרוני אכן  את הילדים צריך להאכיל  בזמן ואינם מסוגלים לחכות בד"כ.

אמא קודמת. ברור לגמרימאמע צאדיקה

אם היית רק רעבה- אולי היית יכולה לחכות טיפה כדי לתת לכולכם אוכל ביחד

אבל כשאמא רעבה ברמה של רעידות- 

עוזבים הכל ונותנים לה אוכל

כולל- הכול

כולל להביא חזרה את אבא מאמצע התפילה כדי לאפשר לאמא לאכול (כן, כולל לתכנן את זה מראש שהוא יבוא) 

קבלי פרופורציות- מצבי רעב כאילו זה סיבה לשבור צום ביו"כ (אני לא פוסקת הלכה, אבל זה הסקאלה שאת יושבת עליה) אז קל וחומר שילד ששיחק יפה כמה זמן יכול לשחק יפה עוד כמה דק עד שאמא תאכל משהוא 

אם אמא לא מטופלת ולא מתפקדת- 

היא לא יכולה לטפל בילדים

והיא לא יכולה ללמד את הילדים מה זה לכבד את עצמם ולדאוג לעצמם, או מה זה לכבד את אמא 

עיצות מעשיות משלי 

להכין מראש אוכל קטן מוכן לכל מי שצריך 

קופסא קטנה עם כמה קרקרים או צימוקים- שיהיה לך בחדר ליד המיטה. תאכלי את זה מייד אחרי נטילת ידיים בבוקר לפני שאת עושה כלום. זה יעזור לך להתאפס

קופסא קטנה עם ביסקוויטים בחדר של הילד- במקום שהוא יכול להגיע אליו בבוקר אבל לא בלילה קודם (בצעצועים שהוא מעסיק את עצמו למשל...) ככה הוא יכול לאכול משהוא בעצמו (עיצה למשל- שאבא ישים לא את הקופסא במיטה לפני שהוא יוצא לתפילה כשהילד עוד ישן.) 

את אמיצה שאת מעלה דיון שכזה עם בעלך לפורום.מבט קדימה

תנסי לדבר איתו על כך ולהגיע איתו להסכם. אולי תתיעצי עם אדם אחד, אבל זה ממש מסוכן להעלות שאלה שכזו לכ"כ הרבה דעות...

לא?!אפאטי

בכל אופן, אשריכם שאלו השאלות שלכם!!

עדיף שהוא יתן להם לאכלאות והדר

וילך לתפילה ב-10 למניין חב"ד או שיתפלל לבד. 

דרך אגב. סתם הגזמתי עם ה'רועדת'אנונימי (פותח)
מרוב רעב. לפעמים כשלא אוכלים אז מרגישים אולי קצת חולשה והידיים קצת רועדות. אבל לא דיברתי ח"ו על מצב של שבירת צום. ואני לא בטוחה שאת צודקת לגבי שבירת צום אם בנ"א 'רועד' מרוב רעב. אולי הוא יכול לנוח וזה יעבור לו...
לא הבנתיד.

את השאלה.

אם כולם ישנו/העסיקו  את עצמם,

אז למה שתקומי מקודם?

על מה השאלה ה"עקרונית": אוכל, שינה?

השאלה עקרוניתאנונימי (פותח)
הרגיז אותי שהוא הציג את זה בתור כלל. ברור לי שאדאג קודם לילדים, אני קמה אליהן בלילה כשצריך, מקלחת מאכילה ומטפלת ומשתדלת לדאוג לכל מחסורם.
אבל להגיד: קודם כל הילדעם, זה נראה לי כמו לשאול את מי תציל קודם מטביעה בים את אבא או את אמא או משהו כזה.
זה לפי המצב.ד.

שניכם הורים טובים - ברור שצריך גם לדאוג לילדים, וגם לדאוג לעצמכם שזה בסופו של דבר טוב גם לילדים.

אין צורך לחדד ולהקצין. הרי לדוגמה במקרה שסביבו התעורר הדיון - כלל לא היתה בעיה אמיתית. גם יכולת לנוח, וגם הם לא הספיקו להיות רעבים.

אם אמא צריכה לישון - זה חשוב מאד. אם הילדים באותו זמן מעסיקים את עצמם או מסתדרים עם כיבוד כלשהו, מצוין. גם אמא בן אדם.

כשכולם "רעבים", אז ברור שקודם נותנים משהו קטן לילדים - אם זה לא פיקו"נ - אח"כ אמא לוקחת לעצמה, ואחרי כן מסדרים ארוחה..

ה"דיון" עצמו אינו טוב כ"כ. לא צריך למשוך לקצוות - כששניכם יודעים ששני הצדדים חשובים.

לגמרי נכון שמנוחה של אמא שלא ישנה בלילה זה דבר קריטי, וגם אוכל של אמא רעבה - ולטפל בילדים זה לא "רובוט" אלא דבר שצריך שלוה ונחת;

ולגמרי נכון שאם ילד יהיה רעב, או שיש סכנה להשאירו ללא השגחה, אז אין ברירה כי אינו יודע להסתדר לבד.

אז הדרך הנכונה היא להסכים על הצורך להקדים ילדים כשזה דחוף - ועל הצורך לתת לאמא מנוחה נצרכת כשזה לא דחוף.

לא להפוך דיון כזה ל"כנגד". הפוך - לחזק. איש את רעהו יעזורו.

תודה דן..אנונימי (פותח)

באמת הרבה פעמים אנחנו נקלעים לדיונים כאלה, שאנחנו מסכימים על העיקרון אבל סתם אני מתכווכחת כדי "למצות" את הדיון.

אבל בתכל'ס זה רק מעכיר את האוירה עצוב

כל הכבוד על התובנה...ד.אחרונה

אולי תנסו פעם - אם זה מתאים לכם - לומר בחיוך, הרי אנחנו מסכימים על שני העקרונות. בוא ננסה רגע שכל אחד יגיד את הנכון בעיקרון של השני...  (סוג של "משחק" חביב, אם כי לא לכל אחד מתאים).

כמו כן, אפשר לעיתים לאמץ צורת אמירה: אתה צודק (כשהכוונה היא למה שצודק בדבריו), אבל במקרה ש... אז אין לי ברירה ואז זה אחרת (לדוגמה: במקרה שאני מאד עייפה, ומצד שני הם בקושי התעוררו.. וזה ממש חיוני לי ויעזור אח"כ גם לטפל בהם..).

לא מסכימה איתויעל12

גם לאמא יש זכות לאכול ולטפל בעצמה. 

זה באמת מאיר את הדברים באור אחרכמו מים
אם הם ישנו עד 10, גם ככה הם לא היו אוכלים עד 11, או רק ב11 היו אוכלים..
אז איפה הבעיה בדיוק?!
ברור שזה בסדר, אפילו בסדר גמור!
צורית 7כמו מים
תומכת בדברייך
מבט קדימהאנונימי (פותח)
לא הבנתי למה זה אמיץ להעלות דיון כזה לפורום. ואני אשמח לדעת למה אמרת שאשרינו שאלה השאלות שלנו
מ ט קדימה......אנונימי (פותח)
באמת אפשר הסבר למה זה אמיץ להעלות את השאלה?
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך