נראלי שזה משהו שלא דנו עליו פה..בת אל123
צבא או לא צבא..
האמת שלי זה לא כזה חשוב. כאילו אני רוצה שתעהיה סיבה הגיונית למה הבחור לא עשה.
אם זה נגיד סיבה שקשורה לזה שהוא מרגיש שהוא ממצה את עצמו יותר בתורה, אז סבבה..

העניין הוא שלהורים שלי זה חשוב..
הם טוענים שהצבא הבנאדם מתחשל, שיש בזה עמידה בלחץ ושזה סוג של חובה לכולם..

איפה אני שמה את עצמי? איך אני מסבירה להם את דעתי? אולי אפשר להשיג את כל הדברים האלה לא רק בצבא?

יאאלה, שיהפכו את דעתכם!
תודה מראש
טוב לראות אותך כאן בפורום הזה מידי פעםשיר ידידת

ובקשר לשאלה- את בוחרת עם מי להתחתן, הוא צריך להתאים לתפיסת העולם שלך ולא לשלהם. 

תסבירי להורים שלך את דעתך, אם הם לא מקבלים- אז תגיעו להבנה הדדית שיש לכם חוסר הסכמה בנושא הזה

אני תמיד פה! בת אל123
אפילו לפנייך! (קורץ)
אבל בדרך כלל אני רק קוראת..
התלבטתי בזה (מעט) לאחרונהמוגלי.

האם היה אפשר בלי לעשות צבא? או: האם הייתי יכול ללמוד מה שלמדתי בצבא גם בלעדיו? (בלי להתעסק עם האידיאל של שירות המדינה , אלא יותר בפן האישי)

אבל כאחד שעבר משהו בצבא (תהליך אישי והפקת לקחים חשובים)

(בתמצות כדי לא להשאיר באוויר אומר : שלמדתי על עצמי , וגיליתי כוחות שלא ידעתי שבולטים בי , והשתכללה לי תפיסת העולם)

השאלה הזו נפתרה לי די מהר : באמת בצבא עוברים דברים שלא עוברים אותם בשום מקום אחר ומסגרת אחרת ,

ואני באמת חושב שאדם רגיל לא ישיג דברים שהוא משיג בצבא , בלעדיו

קצת יומרני...daniel93
עוד לא עשיתי צבא, ברור לי שאפשר לעבור שם חוויה מאוד מאוד משמעותית, אבל לטעון שאי אפשר לעבור אותה בשום מקום אחר?? צריך לעבור את כל הדברים בעולם כדי לטעון את זה...

ואם באמת זה כ״כ משפיע, עד כדי שנפסול שידוך על זה, מה יעשו הפרופילניקים?? נראלי קצת מוגזמת הגישה הזאת, חברים שלי שלא עשו צבא לא פחות טובים(או ״לא נחסכה מהם חוויה מאוד קריטית לאישיות שלהם״) ביחס לאלו שעשו....
לענ״ד דעתי ככלל הצבא בונה דברים מאוד משמעותיים... אך יוצאי דופן רבים מדי קיימים בכלל הזה, אלו שעברו חוויה דומה בישיבה/החיים, אלו שלא עברו כלום בצבא,
ממש לא אמרתי לפסולמוגלי.

אני בהחלט חושב שיש דברים שרק במסגרת צבאית (ובצבא ישראלי בפרט) אפשר לחוות (לא הכל מספיק ללמוד בשכל , יש דברים שקשה באמת לתפוס בלי לחוות אותם פיזית)

וכמובן שהרבה תלוי באופי השירות,

ובוודאי שיש הרבה שלא שירתו או שירתו בתפקידים כאלו ואחרים (זה לא שאני הייתי מטכ"ליסט) שהם אינם פחות מאף אחד אחר , לא התכוונתי לכך ולא כתבתי כך. 

(ודרך אגב , בישיבה לא תעבור משהו דומה / לא משהו שהוא באמת בר השוואה)

^^^daniel93
עבר עריכה על ידי daniel93 בתאריך ז' באייר תשע"ד 08:58
אם החוויה בצבא עד כדי כך מהותית וחשובה ואי אפשר לעבור אותה במקום אחר, אז מי שלא עבר אותה הוא ״חסר״( או ״פגום״ או ״פחות טוב״ תקרא לזה איך שתרצה)... לא אמרת את זה, אבל זה משתמע מדברך...
אני חוזר - זה מוזר לי שמישהו אומר שבישיבה אני לא יעבור משהו דומה, אתה יכול לטעון שאתה לא עברת משהו דומה, להכליל בזה את כל החברה זה קצת יומרה...
(וד״א, אפשר להבין מה בדיוק עוברים בצבא?? כי חיפוש עצמי עוברים גם בהודו(או בכל התבודדות עצמית) גילוי כוחות תתגלה בכל מסגרת אינטנסיבית ודורשת, ושכלול תפיסת עולם - מה משכלל אותנו יותר הישיבה??)
כבר התדיינו על זה בעבר...רוני60
עבר עריכה על ידי רוני60 בתאריך ז' באייר תשע"ד 11:37

מי שלא עשה צבא, זה לא הופך אותו לפגום ו/או לחסר.

הוא פשוט...לא מתאים לחלק ניכר מהבנות, וזה מותר ולגיטימי.

ולעומת זאת, לחלק אחר של הבנות הוא כן יכול להתאים.

וכל אחת תחליט לעצמה מה היא רוצה.

ואם אתה רוצה להיזכר בדיון, הסתכל כאן.

חח ימצחיקdaniel93
תראה שם מי פתח את השירשור...
זה שמותר לבת לפסול את מי שלא עשה צבא זה ברור, זה שזה לגיטימי - פה ההתלבטות...
מותר לבת לפסול על גבות גדולות מדי, זה לא הופך את הפסילה ללגיטימית...
לבנות אין מושג בעצמם מה עוברים בצבא, הם פוסלות בנים שלא עשו צבא בגלל השדר שהם מקבלות ממנו - על היחס למי שלא עשה צבא, כל הדיון שלנו הוא על היחס שלנו למי שלא עשה צבא...
(וד״א אין כ״כ קשר בין הדיון שם לפה, שם הדיון היה על האם הצבא מעי על חוסר נתינה באדם הוא לא, לא על התהליך הפנימי שהחייל עובר בצבא)
ברור שידעתי מי פתח את השרשור!רוני60

כתבתי לך "התדיינו". (היינו, אתה ואני)

ומה זאת הטענה הזאת, לא לגיטימי???

אין דבר כזה לא לגיטימי!

ברגע שבחורה לא מעוניינת בגבר כלשהו, וזה ממש ממש לא משנה מאיזו סיבה,

זה הדבר הכי לגיטימי בעולם לא לרצות להיפגש איתו!

וכמו שכתבתי לך שם, אין מה להשוות בין שירות צבאי למראה חיצוני!

וגם כתבתי לך, שאתה דוגמה חיה לסיבה שבהחלט צריך לבדוק לעומק את הסיבה למה הבן-אדם לא עושה צבא.

במקרה שלך, זה פשוט נובע ממחסור באידיאלים.

ציטוטים ממך שמוכיחים זאת:

"גם אני חושב לעשות צבא - כי אחרת כל החיים שלי מוגבלים, בעבודה, ובעיקר בזוגיות."

"אני עושה אותו (את הצבא) רק כי זה מגביל ״להשתמט״."

רובנו בציונות הדתית, עושים צבא מאידיאל, כי אנחנו מאמינים בזה, כי זה מצווה מן התורה.

ובשום פנים ואופן, אנחנו נעשה צבא כי "ההשתמטות תגביל אותנו"!

ולכן, לא מתאים לך להתחתן עם בחורה ציונית דתית,

ולכן לבחורה ציונית דתית, לא רק שזה לגיטימי לא לרצות לפגוש אותך, זה אפילו יכול להיות מומלץ!

אם כי צריך לבדוק כל מקרה לגופו, כי יש כאלה שלא עשו צבא מסיבות אחרות.

וכדאי לבדוק מה הייתה הסיבה לזה שהוא לא עשה צבא.

אופס מצטער...daniel93
משום מה היה נראלי שפספסת את זה...
א. טענת שכל דבר שהבחורה פוסלת עליו הוא לגיטימי, הדבר לטענתך מקבל את הלגיטימציה שלו כי הבחורה פוסלת אותו. אז אנחנו פשוט משתמשים באותה מילה למשמעות שונה, אני התלבטי האם בתור הבחורה זה לגיטימי, ניסיתי להכנס לראש של הבחורה ולהתלבט איתה האם זה נכון לפסול או לא - אחרי שהיא החליטה לפסול - שיבוסם לה, זה בחירתה האישית והכל בשבילה לגיטימי.(אני עדיין חושב שזו בורות מוחלטת, לפסול על צבא, אבל אני לא יכפה חתונה על אף אחת...).

ב. טענת שצריך לבדוק לעומק למה בנאדם לא עשה צבא. זה נכון, אבל גם צריך לבדוק לעומק למה בנאדם עשה צבא, או הלך לישיבה, או למה הוא רוצה להתחתן, צריך לבדוק לעומק את בעלך... כך שזה לא כ״כ קשור לדיונינו.

ג. טענת (בחוצפה) שהסיבה שאני לא עושה צבא היא ממחסור באידאלים. סחתיין על היומרה להכיר אדם מפורום, ועוד לחשוב שאם תצטט אותו פעמיים תסביר מספיק טוב את דעתו... (עיין שם בהודעה הראשונה שלי, תבדוק אם זה באמת מחסור באידאלים או שפשוט נוח לך לקרוא את זה כך)
שוב - אני לא שולל אידיאל בצבא, כמו שאני לא שולל את התהליך המדהים שאפשר לעבור שם, אבל אני גדלתי על עוד אידאלים, אין לצבא בלעדיות עליהם, ותהליכים מדהימים אפשר לעבור בהרבה מסגרות אחרות. אם מקומי בעולם זה צבא - אני ישב שם גם 30 שנה, אם זה בחינוך - אני יחזור כמה שיותר מהר מהצבא (אם בכלל) לישיבה/אקדמיה...
וזאת כוונתי שאני יעשה צבא כי זה מגביל, כי אתה תתייחס בזלזול(״מחסור באידיאלים״) למי שבחר בתוך כל האידאלים הרבים שיש בתפיסת חיים שלנו, משהו אחר(משהו שאתה מסכים שהוא אידיאל), ואיך אני יצליח להיות מחנך אם חצי מהמוסדות מחייבים צבא??
אתה יודע מה, טעות שלי.רוני60

לא מחסור באידיאלים, המחסור הוא בציונות.

ולבחורה ציונית זה פשוט כנראה לא יתאים.

אתה תצטרך למצוא אחת שהציוניות פחות קריטית לה, או לא חשובה לה.

וציונות זה רק צבא?!daniel93
אין ערכי ציונות אחרים?? לגור בארץ זה ציוני, להצביע זה ציוני, ללמד/לחיות על ערכה של מדינת ישראל זה ציוני, גם אם בחרתי לבטא את זה ע"י היותי חבר כנסת, חבר בגרעין תורני באחת מערי הפריפריה או יהודי פשוט שחי חיים יהודיים בא"י, באמונה בתחייתה...
ויהדות זה רק לשים מזוזה בפתח הבית?!רוני60

מה אתה מצחיק?!

ציונות זה הרבה דברים, וגם היהדות בנויה מהרבה מצוות.

אז כמו שאם מישהו מחליט שהוא לא מקיים אפילו מצווה אחת, יש לו פגם גדול מאד בקיום היהדות.

כך גם מישהו שמחליט ממניעים אישיים לא לעשות צבא, יש לו פגם גדול מאד בציוניות.

זאת השוואה מעניינת, אבל היא יוצרת אבסורד...daniel93
א. אתה מסכים עם מה שאמרת?? הרי גם לגור בעיר פריפריה זה ערך ציוני! ולהיות בכנסת! ומי שלא היה חבר כנסת לא קיים את מצוות ה"ציונות"?
בלי להסביר למה זה שונה, נראלי גם אתה תסכים שיש שוני...
ב.אולי הסיבה שזה שונה זה כי היהדות מכירה את האדם, ולכן היא מחייבת הלכתית את כולם בדברים שלא משתנים ע"פ האישיות של האדם(ובגלל השוני של נשים/ילדים, הם יהיו פטורים בחלק מן המצוות), אבל בדברים שיש קשת רחבה של אפשרויות(וכולם מצוות!! צבא או חינוך) היהדות נותנת לאדם לבחור ע"פ האישיות שלו...
‏(במידת מה אני יבין את מי שיעלה את ערך הצבא כמוחלט והכרחי לכולם- בגלל קשיי זמננו, בגלל המציאות של אוייבים מכל כיוון [ואולי זה היסוד של מלחמת מצווה]אבל לא כערך הבלעדי של הציונות)
אפשר להבין מה הקשר?רוני60

א. ואם מישהו לא קיים מצוות "פטר חמור" או "שילוח הקן", אז הוא לא יהודי???

יש מצוות שהן מוגדרות לכולם (או לכל מי שנמצא במגדר מסויים),

ויש מצוות שמחוייבים בהם רק כשמגיעה הזדמנות, או למי שיוצר לעצמו את ההזדמנות.

ב. הפטורים ביהדות לא משתנים מ"סיבות אישיות", הם ניתנים בהגדרות ברורות.

להיות אישה או ילד, זה לא משהו שקשור באישיות, זו הגדרה הלכתית!

אם למשל, יש לך רגישות עם מגע של עור בהמה, אז אולי יכול להיות שיפטרו אותך באופן חלקי מהנחת תפילין.

אבל זה דבר שהוא מוגדר כחריג, ולא סתם כי האישיות שלך לא נוטה לקיים את המצווה הזאת.

עוד דוגמא, אדם חולה פטור מן הסוכה, כי הוא מוגדר רפואית (הלכתית) כפטור.

אותו הדבר לגבי צבא, אתה צריך להיות מוגדר רפואית/נפשית כפטור.

ג. לא כתבתי שזה הערך הבלעדי של הציונות, כתבתי שזה מגיע כעסקת חבילה.

כמו למשל, שאם אגיד למישהי, שבבית שלי לא יהיו מזוזות. - היא ישר תפסיק את הקשר.

למה? מזוזות זה הערך הבלעדי של היהדות??

זה מגיע כעסקת חבילה עם היהדות!

ד. אם אתה מגדיר את עצמך כציוני, אז אתה מחוייב גם הלכתית מדאוריתא לעשות צבא ("עזרת ישראל מיד צר").

כי עפ"י מי שאינו ציוני, אפשר פשוט לרדת מהארץ, לא חייבים להישאר כאן, ואז מבחינת הגדר, זה יותר פשוט.

אז יוצא ממה-נפשך, או שאתה לא ציוני ואז אתה פטור מלעשות צבא, אבל פשוט לא תתאים לבחורה ציונית.

או שאתה ציוני, ואז אתה משום מה מתעקש לא לקיים מצווה דאורייתא.

הדבר היחיד שמתאפשר הלכתית, הוא לדחות את הצבא, אבל לא להיפטר.

לגבי דחיית שירות, זה כבר שיקול פרקטי של האישה, אם היא מעוניינת בזה או לא.

ה. לגבי מה שהזכרת לעיל שאתה רוצה ללכת לחינוך, אספר לך סיפור:

באחת מפגישותי, הגיעה אחת וסיפרה לי שבמדרשה שלה למדו (בשם הרב קוק?),

שהנביאים לא באמת נתנבאו, אלא היה להם איזה מן רצון פנימי אישי להוכיח את ישראל.

אמרתי לה שמדובר באחד מעיקרי האמונה ולא הגיוני שהרב קוק כפר באחד מעיקרי האמונה של הרמב"ם,

אז היא אמרה לי, שמי שלימד אותה זה רבנים (עם זקנים וכיפה גדולה), שלמדו בישיבות ועשו הסמכה לרבנות,

והם דתיים ויראי שמיים הרבה יותר ממני.

כשאני שולח את ילדי למוסד חינוכי, אני אעשה כל השתדלות לשלוח אותם למורים שילמדו אותם לפי הערכים שלי.

וכמו שאני ארצה מורה שיחנך אותם שזה לא לגיטימי לחלל שבת,

כך גם אני ארצה מורה שיחנך אותם שזה לא לגיטמי להשתמט מהצבא.

ואם לא תהיה ברירה ואצטרך לבחור בין "ציוני" שלא עשה צבא, לחרדי שלא עשה צבא, אעדיף את החרדי.

א. כי לפחות הוא פועל לפי סולם הערכים שלו עצמו, ויש לזה גם חשיבות בעיניי.

ב. כי ככה אני לפחות יכול להגיד לילדים בבית, שלמורה שלהם יש השקפת עולם שונה לחלוטין מההשקפה אצלנו בבית,

ואוכל להסביר להם בקלות את ההבדלים.

לעומת ה"ציוני", שאז זה מסובך להסביר לילדים דקויות כ"כ קטנות.

ולכן, כהורה ו/או כמנהל אם יבוא אלי אחד שלא עשה צבא ממניעים אישיים, לא אהיה מוכן שילמד בביה"ס.

אבל אם הפטור הוא רפואי וכד', בהחלט יכול להיות שאסכים שאחנך את ילדיי.

^^^daniel93
קודם כל תודה, למדתי המון.
א-ב. טענת שאין אפשרות בחירה לאדם ע״פ אישיותו איזה מצוות לקיים ואיזה לא, זה נכון, אבל לכן חילקתי בין מצוות להנהגות!!! במצוות אין פטור ע״פ בחירת האדם(גם זה לא מדוייק, אף אחד לא חייב אותי לגור בבית, רק שיש תנאים מסויימים שאני צריך לקיים, אם החלטתי לגור בבית). אבל בערכים/הנהגות התורה כן נותנת מקום לאדם! מישהו חייב אותך להיות רב?? אתה יכול להיות גם בעל-בית פשוט, או סנדלר. אז מהצד הערכי של הצבא - אין חיוב על כל אדם. כל מה שנשאר לברר זה האם זה כמצווה מהתורה שכולם חייבים עליה, או שיש בה פטור מסויים.
ג. התלבטתי באיזה עמדה אתה לגבי הצבא, לכן כתבתי ״ערך מוחלט והכרחי לכולם״ ל״הכרחי״ אתה קורא ״עסקת חבילה״, מהטעם של הנהגה/ערך כבר הסברתי למה אין זה מוכרח.
ד. טענת שזו מצווה דאורייתא וזה כמו לוותר על מזוזה. אז א. תסכים איתי שבמצב אידאלי, הצבא הוא לא מצווה שכולם חייבים בה, שהרי מצינו תלמידי חכמים שלא יוצאים לקרב!(וגם בסברא זה פשוט, אם במדינה כל הגברים יצאו לקרב, אז הכלכלה תיפול, החינוך ישבר, החקלאת תמות וכו׳). אבל במלחמת מצווה זה שונה - לשם כולם יוצאים!! (גם זה דורש עיון, מי יתפעל את המדינה, ואפילו תפעול מינימלי- אם כולם בקרב??) וזה מה שכתבתי בסוף ההודעה הקודמת, אבל לזה אין קשר לציוני או ערכי(מפה לטעמי נובעות כל הסיבות לקיצור שירות צבאי, שמלחמת מצווה מצריכה רק 8 חודשי אימון, ולא שירות ארוך יותר.) אלא להלכה.
ואם הסבנו את השאלה לדיון הלכתי, אני יתן לרב שלי לפסוק לי הלכה, רב שמכיר אותי ויודע איפה אני יכול לתרום יותר, ומכיר את ההלכה ויודע היכן חייבו לצאת לקרב, והיכן לא.
ה. טענת שלא תשלח את ילדך לקבל חינוך ממישהו שערכיו סותרים את שלך(לא ציוני/ערכי/מקיים מצוות), קפצת קצת קדימה, כל הדיון שלנו זה האם זה פחות ערכי/ציוני או מותר הלכתית, לכן אין זה קשור לדיונינו.
שוב. תודה.
בסופו של דבר..רוני60

תעשה מה שאתה חושב ומאמין בו.

ואאחל לך שתמצא אחת שגם מאמינה בדרכך.

א. אני לא מאמין בעצם הצבא כערך, אני מאמין בקיום המצוות ובציונות.

ואחת מההשלכות של זה, שיש חובה לעשות שירות צבאי בצה"ל, אבל עצם הלהיות בצבא אין ערך.

נגיד אם מישהו יספר לי שהוא שירת בצבא פולין או צרפת למשל, אז הוא לא קיים ערך חשוב מבחינתי.

ב. לגבי שקיימת האפשרות לפטור, כתבתי לך כאן בסעיף ב, ואתה צריך לבדוק לאיזה גדר של פטור הלכתי אתה נכנס.

ג-ד. לא רק שהצדיקים היו יוצאים למלחמה, הם אלה שהיו המובילים והראשונים במלחמה.

לגבי אורך השירות, תאמין לי שברגע שתעשה את המינימום הנדרש, נגיד כמו שאמרת - 8 חודשים,

כבר כמעט אף אחת לא תפסול אותך על זה.

(רק שצה"ל לא יכול באמת לאפשר לכולם לעשות ככה מסיבות כלכליות, אבל מבחינת המצווה יצאת בהחלט ידי חובה)

לגבי הכלכלה וכד', כשתהיה ראש-ממשלה או שר האוצר תדאג לזה, א"א שכל אזרח פשוט יחליט בעצמו שהוא ממשיך לעבוד כדי שהכלכלה תשרוד, כי בסוף לא ישאר את מי לכלכל.

ולגבי המצב האידיאלי, כשנגיע נדבר, אנחנו עדיין רחוקים ממנו, ועפ"י הרמב"ם הוא יגיע בימות המשיח.

ה. הזכרת לעיל שההשתמטות מהצבא מגבילה את היכולת שלך לקיים ערכים אחרים כגון חינוך,

אז הסברתי לך למה למשל בחינוך (ציוני) לא ירצו לקבל משתמטים לא רק מהבחינה הפרקטית, אלא בעיקר מהבחינה הערכית.

ו. מה שהרגיז אותי בדבריך לא היה עצם ההשקפת עולם שלך, על זה אפשר לדון בדיון מכובד.

אלא זה ששללת את הלגיטימיות של בן-אדם לפסול אחד שלא עומד בסולם הערכים שלו, רק כי סולם הערכים שלך שונה.

וההשוואה הנוראית של ערך חשוב מאד, למשהו שהוא חסר ערך בפני עצמו כמו מראה חיצוני.

ולכן תגובותי היו תקיפות.

‏^^^daniel93
אני לא רואה טעם לדון בזה עוד, אין קשר בין אי-עשיית צבא לאי-ציונות, וזו לא "עסקת חבילה", כמו שלהיות רב זו לא "עסקת חבילה" של להיות יהודי, אני מבין שאתה לא מסכים - בהצלחה!!
כל השאר זה כבר שאלה הלכתית, לא ערכית, ולכן אין סיבה לשלול על זה הצעה (אם באמת יש סיבה הלכתית לפטור).
כתבתי כבר 100 פעמים, אני מדבר על האם נכון לפסול על אי-עשיית צבא, אחרי שמישהי חשבה והחליטה לפסול - אני יכבד את רצונה, אני לא מבין אותו, אבל אין לי יכולת כפיה עליה, יש לי יכולת לשכנע, לכן כתבתי... חבל להתרגז. ק"ו אם זה בטעות בהבנה.
האמת הפוכה, אתה שולל לגיטימציה לאי-חשיבה כמוך, לכן התרגזת.
אני חושב שזה טיפשי, אבל זכות כל אחד לחיות ע"פ מה שהוא מאמין, גם אם אני לא מבין את דעתו. ולכן לא התעצבנתי, בשבילי זה דיון ענייני נטו. אתה, לעומת זאת, לא יכול לשמוע דעה כזאת, ולכן אתה מתרגז...
בכל זאת, תודה לך!! והמשך יום נעים.
אני רואה שאתה באופן קבוע לא עונה לעניין,רוני60

אז לכן אני מפסיק מעתה להתייחס.

בהצלחה לך!

צבא זה אבי אבות הציונות!רציני
ללכת למקום שבו אתה נתון למערכת שאין לך יכולת לקום ולפרוש, (לא כנסת ולא גרעין ולא שום תפקיד אזרחי אחר ציוני ככל שיהיה) הוא לדעתי חוסר הבנה בסיסי של המערכת הצבאית כל חייל בצהל מוצא את עצמו בתפקיד שאין לו יותר מדי בחירה אחרי שהוא התגייס, קיבלת תפקיד תבצע אותו על הצד הכי טוב שרק אפשר בגלל שזה מה שצריך לא בגלל שאתה מאמין ספציפית בתפקיד הזה או במשימה הזו!

לגבי לוחמים בצה"ל, לדעתי זה בושה לחשוב שיש דבר יותר ציוני מאדם שמוכן להקריב את חייו באופן יום יומי, תמידי למען עמו וארצו ולהשוות את זה לעוד כמה וכמה תפקידים ציונים אבל לא קרובים (לדעתי) לרמת הציונות של אחינו הלוחמים!

אני לא אומר שמי שלא שירת בצבא הוא חסר ציונות לחלוטין אבל בודאי שהוא לעולם לא יוכל לעמוד באותו מקום שבו עמדים החיילים הצדיקים.
^^^daniel93
אתה בעצם אומר, שככל שהדבר שאתה עושה הוא יותר דורש ממך, שולל ממך את הבחירה לקום וללכת, ממלא לך את היום או דורש ממך להקריב את חייך - הוא הנעלה יותר, בו אני צריך לבחור.
מה אם זה לא המקום שאני הכי יכול לתרום בו?? מה אם יש לי כשרונות בדברים אחרים??
לטעמך הכי טוב לשרת בקבע קרבי. בגלל דעות כאלו האנשים הכי חריפים שכלית בציבור שלנו או בעלי יכולת דיבור מופלאה, עושים קרבי ולא שוקלים אפילו(!) מודיעין או גלי צהל...
ממש לא הבנת אותי!רציני

בכל שלב בחיים יש דברים שבהם אתה יכול לתת כמה שיותר מעצמך, אם זה בישיבה בצבא או בכל מקום אחר.

דעתי היא שב'מדד הציונות' השירות הצבאי הוא הגבוהה ביותר במקום שבו אפשר להיות בגיל הצבא. זה ממש לא אומר שאתה חייב להיות בקבע כל החיים שלך, סיימת את השרות שלך? עכשיו אתה משובץ ביחידת מילואים וחושב שיש לך מקום שבו אתה יכול לתת יותר? תן שם את כל כולך! רק תזכור שכשהצבא יצטרך אותך למלחמת מצווה על מנת להגן על עמך עירך משפחתך וכל החשוב לך אתה תזומן חזרה לשרות מילואים.

יש לך כישרונות אחרים? תפתח אותם כמה שיותר אחרי שנתת את הזמן שלך לצבא!!!

מודיעין?! נכון חייל המודיעין צריך אנשים בעלי משכל גבוהה ואם יש אדם בעל פרופיל קרבי שממש מתאים לשרת במערך המודיעין אני מבין שהוא הלך לשם, אבל עד כמה שידוע לי גם המפקדים שמובילים את החיילים לתוך שטח האויב חייבים להיות בעלי משכל גבוהה ולא חסרים יותר מדי בעלי פרופיל עורפי שיוכלו למלא את רוב תפקידי המודיעין!!!

אני מבטיח לך שאם/כשתתגייס אתה תרצה שהמפקד שיוביל אותך לתוך לבנון/סוריה לא יהיה טיפש!

גלי צה"ל?!?!?

אני מצטער אבל זה כבר ממש בורות. גלי צהל הוא אחד מכלי התקשורת הכי שמאלנים שיש! בכל פתיחת קורס של גלי צהל יש כמה דתיים שמתקבלים, אבל אם אתה חושב שהם מצליחים לשדר להביע דעה להגיד משו שבאמת ישנה משו במדינה אתה טועה טעות חמורה.

מנהלי גלי צהל אינם חיילים, הם אזרחים לכל דבר מהאליטה התל-אביבית. גם אם נניח שהדתי שהתחיל את הקורס שם שרד (מניסיון זה בד"כ לא קורה!) הוא נשלח לתפקיד זוטר ולא משפיע על מה שבאמת קורה בהנהלת התחנה.

שאלה לי אליך, מי בכלל שומע גלי צהל?

בקיצור הצבא יודע יותר טוב מאיתנו לאן לשבץ כל חייל ואם כל אחד יתן לצבא לעשות את מה שהוא עושה כבר שישים ושש שנים בעז"ה, אנחנו נהיה בסדר, אבל אם כל אחד יחליט שהוא יודע יותר טוב מכולם איפה הוא יוכל לתרום יותר או פחות, המצב לא יהיה כ"כ טוב!

ככה זה בכל התגובות שלו.רוני60

הסתכל גם בכל התגובות שלו בשרשור הזה,

וגם בתגובתיו בשרשור כאן.

ותראה שהתשובות שלו, הם לא לעניין, לא יעזור שום דבר שתגיד לו.

לכן הפסקתי להגיב לו.

תודה!רציניאחרונה

משני השירשורים הבנתי שכנראה מדובר בילד קטן שמנסה לשכנע את עצמו שהוא צודק וכל העולם טועה.

תודה על הקישור!

הסברמוגלי.

ראשונה - מי שלא עבר צבא כנראה כן יחסר חוויה מסוימת (קרוב לוודאי)

אבל היותר חשוב - זו לא אמירה יומרנית , זו אמירה ריאלית ושאינה תלויה במבט אישי (אינה סובייקטיבית)

מן הסתם גם אני לפני השירות לא הייתי באמת מבין איזו מין חוויה זו שאי אפשר (כמעט) לעבור אותה במקום אחר.

התובנות מן הצבא הם לא בדיוק חיפוש עצמי , ואמונם כל מסגרת תובענית באמת יכולה לפתח ,

אבל ההבדל הוא באופי המסגרת , ומסגרת ואופי צבאי  מה לעשות יש רק בצבא (תבין שכמו שיש הלכות מיוחדות למציאות צבאית מתוקף המציאות (לדוגמא כמו אשת יפת תואר),כי היא מציאות שונה כל מצב אחר תבין שמציאות ששונה כל כך מכל דבר אחר - רק היא (כמעט)יכולה להעביר אותך וללמד אותך דברים מסוימים.

לענ"ד, לשאלה שלך אין קשר לצבא-או-לא-צבא. זו שאלהמוטיבציה

של בחירת בן זוג לפי הפרמטרים שלך והיחס לדעת ההורים בעניין זה.

בהצלחה.

זה כן קשורמוגלי.

את לא יכולה לדון במשהו בלי להבין מספיק/ שיהיה לך אומדן מספיק טוב לגביו ,

ואני חושב שזה מה שההורים שלך אומרים לך : שהמעבר בצבא בעל משמעות גדולה על נפש האדם שעובר בה , וזה לא פרט טכני או עוד עניין חשוב שאפשר להחליפו באחר , זאת אומרת : אין מסגרת אחרת שתפתח דברים מסוימים באדם כמו הצבא! (וגם אני הגעתי לאותה מסקנה)

(בכל מקרה , אני חושב שזה לא הכרחי במאה אחוז לעבור בצבא , וכך גם אני מסתכל על אנשים בפועל)

אין ספק, אבל את זה אפשר לומר לגבי כל תחום.מוטיבציה

(אני בכוונה לא נכנסת לדעה שלי בעניין. מה שאני מנסה לומר הוא שהויכוח הזה יכול לעלות בכל תחום ולכן כדאי לפתור קודם את השורש).

אני לא חושבת שזה דווקא קשור לצבא..ענבל

בס"ד

הצבא הוא דרך להשגת הדברים האלו, אבל זה לא אומר שמי שלא עשה הוא חלשלוש שאין לו עמוד שדרה

[מצד שני גם מי שעשה צבא זה לא אומר שהוא גבר..].

אני חושבת שאם מישהו פוסל זה בעיקר בגלל אידיאולוגיה..

אני אישית לא אפסול על דבר כזה.

כמובן אא"כ הוא פציפיסט

או שמאלני קיצוני.

אבל אם הוא ימני קיצוני לא הייתי פוסלת...

הייתי בודקת אם אנחנו מסתדרים מבחינת דעותיו אבל לא הייתי פוסלת.

לשיטתם, הצבא הוא רק אמצעי.לך דומיה תהילה
אם מקבלים את אותה תוצאה בלי האמצעי, גם טוב. לא עקרוני.

לא מכיר את הנפשות הפועלות, אבל משתמע כאילו הם לא רגילים למציאות בה אדם לא משרת בצבא בכלל וסביב זה נעטפות טענות מסוגים שונים.
עמדתם של הוריך לא נכונה.פוגי

מה הקשר בין הבגרות של האדם לכך שעשה או לא עשה צבא?

ואם בצבא קירצף צלוחיות או חתך סלטים? (מכיר מישהו שזה היה תפקידו).

או להפך - לא עשה צבא ועבר תריסר החייאות כחובש במד"א ומצבים אחרים

המחשלים לא פחות בחיים?

צריך למדוד כל בחור בפני עצמו עפ"י עצמיותו ולא עפ"י ה"רקורד" אותו מילא.

למה חייבים לעבור דברים גראנדיוזים כאלה?נשמתילי

לא מספיק שאדם למד תורה, עובד על המידות ובונה את עצמו? 

מה יש לחפש כל כך בצבא שלא קורה במוקמות אחרים, תאמינו לי להסתדר בצורה נעימה וחברית

עם אנשים בישיבה זה לא הדבר הכי קל בעולם...

*חדש פה בפורום, שמח להצטרף!

הנחתך נכונה אך עם זאתפוגי

יש משמעות לחוויות אותם עובר אדם כחלק ממעצבי אישיותו,

האישיות נבנית גם בצורה חוויתית ולא רק שכלית באמצעות לימוד.

(ע"ד הסבר הכוזרי למעמד הר סיני)

לימדי דבר פשוט.שום וחניכה

אין משהו שלא דנו עליו פה. אין.

וודאי שישגפן36
אם נגה ומאדים היו מתקרבים זה לזה היו נפגשים במסלולים ומתלכדים האם היה יכול להיווצר מצב ששני המוגדרים יהיו מאותו הכוכב או שבהכרח אחד היה נאלץ לעבור?
אם כן- מי היה עובר?
הלוואי שהיה לי מה לענות לך!!בת-שבע77

בעקרון,יצא לי להתלבט על זה לא פעם

אני חושבת ששאלת הצבא מתחלקת ל-2:

1.החלק האידיאולוגי (יחס למדינה\ציונות וכו..)

2.החלק המעשי (השפעת הצבא על האישיות)

מבחינת החלק המעשי.לעניות דעתי פחות צריך להפריע

כי כמו שכתבו,יש כאלה שהצליחו להתחשל בדרכים אחרות

(התמודדויות בחיים,הדרכה,התנדבויות מסוגים שונים וכו.לעניות דעתי-כל מקרה לגופו)

מבחינת החלק האידיאולוגי, זה משהו שאת צריכה לברר עם עצמך

האם את מאמינה שכולם ללא יוצא מן הכלל צריכים להתגייס?

האם את מאמינה שכל אחד צריך להיות במקום שבו הוא יכול לתרום הכי הרבה?

האם תהיה לך הערכה למישהו צדיק עם אופי טוב שלא עשה צבא?

ואחרי שאת עצמך תהיי מספיק משוכנעת בדעתך,יהיה גם יותר קל לשכנע את ההוריםחיוך

לדעתיאני והוא
תלוי כמובן באופי של ההורים שלך
אבל בדרך כלל כשאת מביאה להם בחור
שעושה לך טוב ושאת רוצה להתחתן איתו
ויש לו כאמור "תירוץ טוב" למה לא עשה צבא

אני בטוחה שהם ישמחו בו
מכיוון שאין לי כוח לכתוב שוב את דעתי,רוני60

אני מביא קישור לדיון שפעם היה כאן.

למרות שבסופו של דבר, את צריכה לעשות את מה שנכון לך, ולא את מה שנכון להורים שלך.

אבל כן מומלץ לפחות להקשיב להם, כי הם בד"כ רוצים בטובתך.

מה עם ישיבה ,הם לא מקבלים?אורel
תודה רבה לכם! בת אל123
נתתם לי הרבה נקודות למחשבה..
נראלי הדבר העיקרי זה שאני זאת שבוחרת אותו ולא הם...
בעז"ה..
תודה!
ההורים של אשתו של חבר שלי התנגדו שהיא תצאחסדי הים
עם חבר שלי, כי הוא לא עשה צבא. הבחורה עמדה על דעתה, ובסוף ההורים שלה קיבלו אותו.

*דרך אגב, אותו בחור הוא מאוד מחושל, וכן הוא פעל למען א"י ועם-ישראל הרבה יותר ממה שהרבה חיילים קרביים בסדיר פעלו.

*מסגרת היא דבר טוב בחיים, אבל היא לא תמיד הכרחית לקידום המטרה. לפעמים אנשים יצירתיים משיגים את המטרה בלי המסגרת, והמסגרת דוקא מגבילה את כוחותיהם.

*יעל ויהודית לא פעלו במסגרת צבאית, אבל עשו אקט מלחמתי שהושיע את ישראל.
* סטיב ג'ובס ועוד כמה מגדולי המתכנתים של המחשב המודרני לא סיימו אוניברסיטה, אבל שינו את העולם בצורה דרסטית.
ועוד המון דוגמאות לאנשים שלא עברו במסגרת הרגילה והמתבקשת, והשיגו את המטרה בצורה יותר עוצמתית מאנשים שעברו במסגרת.

*בחורה שנעולה על מסגרת מסוימת בשביל הבחור, הרבה פעמים זה מראה על מרובעות מסוימת, וחוסר פתיחות והכלה.
אוףףף!! למה כ"כ קשה לשכנע אותם? בת אל123

הם מחפשים בכוח בלאגנים..

"למה הפרופיל לא 97?"

"הוא בטח מסתיר משהו.. "

יווווווווווווווווו!

עצבניבוכה

רק חידוד-שיררר

הסיבות של ההורים שלך הן משני כיוונים שונים,

בצבא האדם מתחשל ועומד בלחץ - טיעונים כלליים, על פיהם לא כדאי שתצאי גם עם מישהו שעלה לארץ בגיל 25 ולא התגייס או עם מישהו שיש לו בעיה רפואית ששחררה אותו מהצבא, כך שנראה לי שדי קל לענות על הטיעונים האלה.

והטיעון שזה חובה לכולם - שאת צריכה באמת לחשוב מה הגישה שלך אליו, והאם נכון לך לחיות עם מישהו שלא מרגיש שהחובה חלה עליו וכד', וכך תדעי מה לענות.

בהצלחה

ככה-יעל מהדרום
לק"י

יש אנשים שלא עשו צבא לא בגלל שהם לא חושבים שזאת חובתם, אלא בגלל בעיה רפואית וכדו' (ולפעמים הם גם יתרמו מעצמם בצורה אחרת- שירות לאומי נגיד).

לגבי זה שהצבא מחשל- יש עוד דברים שמחשלים ומבגרים את האדם, כמו התמודדויות שהוא עבר בחיים.
אבל זה שהוא לא עשה צבא לא אומר שהוא לא יכול לעשות.בת 30

אם זה כ"כ חשוב, אידאולוגית או מכל סיבה אחרת- הבחור גם יכול להתגייס אחרי החתונה.

דיברתי על מצבים שבהם הבחור לא יכול..יעל מהדרום
לק"י

ובמקרה כזה אי אפשר להגיד- שזאת חובתו אם הוא לא יכול בכלל..
"אני מרגיש שאני ממצה את עצמי בתחומים אחרים,צוללן
לכן אני לא שוטף כלים בישיבה"

למה זה לא בסדר אבל לא לעשות צבא זה כן בסדר?
כי לשטוף כלים אתה כנראה תצטרך לעשות בבית,רוני60

אבל אתה לא תצטרך לעשות בבית ש.ג., מארבים ומעצרים

בטח שצריך לעשות ש.ג. בבית.די"מ

כשאמא ישנה ומליון זאטוטים רוצים אותה....בוכה/צוחק

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך