משרד התמ"ת שמו להם למטרה להתיש אותנו בדרך לקבלת הדרגה,
והם כמעט מצליחים.
לאן אני יכולה לשלוח מכתב תלונה??
אין לי פייסבוק.
תודה רבה מראש.
משרד התמ"ת שמו להם למטרה להתיש אותנו בדרך לקבלת הדרגה,
והם כמעט מצליחים.
לאן אני יכולה לשלוח מכתב תלונה??
אין לי פייסבוק.
תודה רבה מראש.
אני רק רוצה לציין שהבן הגדול שלי בן 8, ויש לי ניסיון רב עם התמ"ת ומעולם לא היה לי כזה דבר...
סיכום מאורעות השנה:
יש לי ארבעה בנים בצהרון. (ממשיכים משנה שעברה)
פניה לתמ"ת (עבור הגדול).
אין דרגה.
למה? נציג שירות: כי מקום מגורי הילד בנתיבות.
אני: אבל בבקשה שמילאנו כתבתי שמקום מגורינו בירושלים, וגם בצילום תעודת הזהות זה מופיע, וגם במרשם האוכלוסין, איך נזכרו עכשיו בנתיבות שבה גרנו לפני 4 שנים???
אחרי שלושה שבועות מתעדכן מקום המגורים לירושלים.
אין דרגה.
למה? נ"ש: כי אישור מהמשרד הממשלתי בו אני עובדת על כך שחזרתי מחופשת לידה לאותה משרה באותם תנאים, בצירוף תלושי השכר מהחודשים הנדרשים לא מספיק.
אני: מחכה 3 חודשים לתלושי שכר ושולחת.
אין דרגה.
למה? נ"ש: כי בעלך לומד במכללה החרדית וזה מוסד לימודים שמשרד התמ"ת לא מאשר (נושא ראוי לדיון בפני עצמו!!)
אני: את החסות על הלימודים נותנת אוניברסיטת בר אילן,
נ"ש: אז מעולה, תביאו אישור מבר אילן.
הבאנו.
אין דרגה.
נ"ש: עכשיו צריך גם מערכת.
הבאנו מערכת לימודים מפורטת מהמכללה החרדית.
אין דרגה.
נ"ש: חסר סיכום שעות ממוחשב.
הבאנו מערכת הכוללת סיכום שעות.
אין דרגה.
נ"ש: לא טוב שאישור הלימודים הוא של בר אילן והמערכת של המכללה החרדית.
אני: אבל בר אילן לא יודעים בדיוק מה וכמה הם לומדים,
נ"ש: לא חשוב, תביא מערכת מהם וזה מספיק.
הבאנו מערכת,
קיבלנו דרגה בשעה טובה. (רגע, חכו להמשך, מבטלים אותה...)
הלאה, עוברים לילד הבא.
שלחנו את כל המסמכים שאושרו אצל הראשון,
אין דרגה.
למה? נ"ש: הוא גר בנתיבות.
לאחר 3 שבועות מהבקשה לעדכון כתובת של שלושת הילדים האחרים, שניים באמת עודכנו לירושלים ואחד לקרית גת (מתקרבים לירושלים, אבל לא מספיק)
אין דרגה.
למה?
נ"ש: כי במערכת השעות של בר אילן לא מופיע סיכום שעות ממוחשב, וזאת על אף שנאמר לנו בילד הקודם שאין צורך בסיכום שעות כי זו לא המערכת בפועל.
ופה הגדילה לעשות הפקידה, שבקלות ובחוסר שיקול דעת ביטלה רטרואקטיבית את הדרגה שכבר כן התקבלה.
מיותר לציין (בעצם חשוב לציין) שכל שיחה עם נציגות השירות אורכת בממוצע שעה וחצי, של קבלת הנחיות הסותרות הנחיות קודמות.
תחושתי היא שנעשים מירב המאמצים על מנת להקשות על הציבור בקבלת הדרגה. אני מתוסכלת ואשמח לקבל עזרה!
שוב תודה 
הכל כ"כ מוכר. אצלנו בדיוק אותו דבר: קיבלנו דרגה וביטלו לנו, קיבלנו תשובות סותרות כל פעם... ועדיין אין לנו דרגה.
דיברנו עם מנהלת שם. היא הבינה שהפקידות הטעו אותנו פעם אחר פעם, אבל אין לה מה לעשות, חוץ מלצעוק עליהן.
לצערי, לא נראה לי שיש מה לעשות.
מקסימום אפשר להתחיל להריץ קבוצה- ולהגיש בגצ קבוצתי נגד הסיפור הזה
או שורה קטנה שהיתה חסרה. גם אנחנו עברנו את זה פשוט באים מוכנים מראש.
ואכן בסוף קיבלתם דרגה.
הדבר היחיד שלא הבנתי- למה שלחתם שוב את כל הטפסים לילד השני? אם שניהם במעון תמ"ת אפילו לא של אותה עמותה (ככה לי יש! 2 ילדים במעונות שונים אבל שניהם של התמת)---- פשוט לאחד שולחים את כל הטפסים,
ולשני רק פותחים תיק, עם צילום ת"ז ואישור קבלה למעון- זהו!!!!!! וזה מסתנכרן עם הילד השני! הם רואים את זה במערכת! ואז מקבלים דרגה יחד לשניהם והדרגה זהה.
לדעתי את כבר ממש קרוב כי כבר קיבלת דרגה. תחזרי ותבהירי שכבר קיבלת דרגה לראשון ועכשיו פתחת לשני את התיק וכל הטפסים נמצאים אצל האח הראשון וזהו.
אני ממש מבינה את התסכול שלך. השנה באתי יותר בנחת מהפעם הקודמת שהיה לי רק את הבכור כי כבר ידעתי למה אני הולכת. לקחתי תזמן וידעתי שזה תהליך שיכול לקחת גם 3 חודשים עד לרגע שיש לך את כ--ל הטפסים שכל נציגה דורשת להביא (כל נציגה טופס אחר) ואז ברגע שלא נשאר להם מה לבקש יש דרגה באותו יום בערך.
מלא הצלחה, את יכולה להתלונן אבל לא נראלי זה ישנה משהו, זה גוף ענק וככה הוא מתנהל..
אז אולי דווקא כדאי לא לבוא בגישה של לצעוק עליהם, אלא בגישה של "בואי תראי איך תוכלי לעזור לי בבקשה?" זה פקידות ממש מסכנות שכל היום צועקים עליהם בטלפון והיחד בהתאם. אני ממש הקפדתי הפעם לדבר אליה בשם שלה, בנחת, להודות על כל צעד שהיא עושה ולהגיד בסוף שהיא ממש עזרה לי ויום נעים ותודה ענקית. זה ממש עזר אצלנו!
זה ממש לא קשור לאיך שמדברים איתם. יש שם בעיות וזו עובדה.
הפקידות שם עונות כל פעם תשובה אחרת.
כל פעם כשמעדכנים מסמכים, צריך להתקשר להזכיר להם להעביר את המסמכים לילד השני (זה לא קורה אצלם אוטומטית במערכת).
הם לא רושמים אצלם את סיכום השיחות, כך שיוצא שצריך להתקשר אליהם כמה פעמים כדי לסדר עניין שכבר טופל.
יש להם גם בעיות רציניות במערכת לשליחת טפסים דרך האינטרנט.
אני לא היחידה שמסתבכת איתם. אני שומעת כל הזמן תלונות עליהם, אבל אין מה לעשות עם זה.
פאזאחרונה(מבקר המדינה)
זה משרד בפיקוח ממשלתי והם חייבים לטפל בבעיה שלך.
מיד אחרי הגשת התלונה התמת התקשרו אלי וצ'יק צ'ק סידרו את כל הדברים (אחרי שהם משכו אותי שנה שלמה בהמצאות ומידע סותר).
תכנסו לאתר של מבקר המדינה ותגישו תלונה זה ממש קל.
מקווה לבשר לכם בקרוב שהכל הסתדר.
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות