בוקר טוב... אפילו ביום של עבודה אני לא קמה בשעהאור77
כזאת! ;) אז זהו... אין לימודים היום גם בישוב מגורי-ז"א שאין עבודה... וזה גם אומר ש... כנראה זה רציני מכפי שחשבנו... שיהיה יום נעים ושקט! בשורות טובות ושה' ישמור על כל עמ"י בכל מקום שהוא נמצא... בבית, בצבא וגם בגלות. המון אור וטוב!
אפשר לנצל"ש?סבא גפטו
למה שהקב"ה ישמור על היהודים שבגלות? הם צריכים לשמור על עצמם. וידוע מה עמדת, היחס והביקורת של היהדות כלפי אותם יהודים שמשתקעים בחו"ל.
אדרבא - בזה שהקב"ה יתן להם איזה צביטות מדי פעם, אולי הם יתעוררו. כמו פיגועי התאומים שעשה בן-לאדן, באנגליה, ספרד, מומביי וכו'...
יש משהו בדבריך, אבל לא כל יהודי משתקע בחו"לאור77

יש כאלו שבזכותם אנו אוכלים מאכלים כשרים כראוי (לדוג' משגיחי כשרות במפעלים בחו"ל, כדוגמת 2 משגיחי הכשרות שנרצחו בבומביי עם רבקה וגבריאל, הזוג המפורסם)

ויש כאלו העושים שם עבודת קודש מחזירים ומחזקים יהודים בתשובה או בזיקה ליהדות.

ומה גם זה משנה?? בגלל שהוא יהודי, צריך להיות לנו אכפת!!!

תראה איך כל הערבים התקוממו כשישראל הגיבה בירי בעזה....: פיגוע דקירה בקרית ספר, פיגוע דריסה... וכו'... בכל מקום אפשרי בארץ... (וכבר היה על זה שירשור...) אז להבדיל, למה אנחנו לא? הרי אנחנו מצווים: "ואהבת לרעך כמוך"!

אם אתה מאמין שהכל בהשגחה פרטית שה' משגיח על כלחשבשבת
נברא ונברא אז לא צריכות להיות תהיות בעניין כי הם שם בגלל שזה מה שה' רוצה.
דמגוגיה בגרושסבא גפטו
אם את כינית את עצמך חשבשבת זה אומר שאין לך שכל ואת מתה ללמוד חשבון" - בערך...

אני מאמין בהקב"ה. לא בהשגחה פרטית ולא בהשגחה כללית.

הקב"ה אומר לנו שהוא נותן לנו את החיים ואת המוות, את הטוב ואת הרע. והוא ממליץ לנו: ובחרת בחיים. זה שהסטיקר אומר "רבין בחרת - בחרת בחרטה" זה אומר שהקב"ה גרם לזה? ממש לא.

אנחנו אשמים על הצרות שלנו. ועל שראינו את אחינו בזעקתם ולא עשינו די להצילם.

יש גזרות פרטיות וכלליות שבאמת אין לנו מה לעשות (למרות שגם כאן הדעות חלוקות). אבל כמעט בכל דבר - אנחנו גורמים לזה. לטוב ולרע.

יש חוקים בעולם.
לא הבנתי...אשתו-של-בעלי

אלה שנמצאים בארץ, אני, אתה, לא בגלות?

אם בכפירה עסקינן....

הבנת מצויין.סבא גפטו
לא רציתי להיכנס לזה. אך אם כבר הזכרת - אתמוך. כמאמר המשפט הידוע "קל להוציא את היהודי מהגלות. אך קשה להוציא את הגלות מהיהודי". אפשר לראות אנשים שעושים מנהגים רק בגלל שאבות אבות-אבותיהם עשו זאת לפני 200 שנה באירופה. ואני מדבר על מנהגים שנתקנו דווקא לאותה קהילה ולאותו הזמן. בלי קשר לכל מקום אחר על היקום, על כל זמן אחר ועוד על ארץ ישראל. בה צריך לבטל את רוב מנהגי הגלות ולנהוג כמנהג המקום. אבל זה כבר עניין אחר. כי כל אחד טוען חזקה על "מנהג ירושלים" ו"מנהג טבריה" ו"מנהג ארץ ישראל"... .

לא יודע לגבייך, אך אני נמצא בגלות השונה מזו של אלו השוהים בחו"ל. אלו ברובם המכריע חיים שם על סיר-הבשר, או לפחות רוצים לחיות שם כך. חלק גדול כלל לא איכפת לו מגאולת עמ"י להוציא את זה שהחלק הזה שר כל פסח "לשנה הבאה בירושלים"... ובראשי חודשים ובמועדים מתפלל שכשהקב"ה יביא אותנו לארץ ישראל נקריב את קורבנותינו וחובותינו כסדרם ומוספים כהלכתם - פקה פקה איכסע עליק - יהודי הגלות! יש חלק אחר שבכלל נטמע בין הגויים אם מהתבוללות ואם מישראלים חסרי-זהות-יהודית. אז נכון, מותר [וחובה על הרבנים] לצאת ולהוכיח אותם, להאיר להם והכוונה נכונה. אך צריך לזכור שביהדות יש סדרי עדיפויות וקדימויות. עקרון יסודי הוא "סור מרע ועשה טוב". רע וטוב אין להם דו-קיום. לעולם. כל ניסיון לומר שכן, נובע מרשעות / טמטום  - ובשניהם ממוסר נוצרי. לא יהודי.
יש אחד שאומר רק להחזיר בתשובה. אחר אומר להציל את האלו ב'גואה'. השלישי רק ביקור חולים וכו'.. אז צריך לנסות למצוא את העמק השווה ולעזור פה, או לעזור בתחום שאתה מבין בו, עו"ד, מגשר, כלכליסט - פעמונים וכו'...  אבל בראש מעיינינו עומד העניין הלאומי. הבית היהודי בארץ ישראל. אז נכון, הבעיה מס' אחת שלנו מול עצמנו היא - חינוך [!] אך מה יהיה אם אנחנו הצעירים נתחתן ונתעסק בחינוך ילדינו ולבינתיים לא יהיה לנו איפה לגור? לכן צריך להתמקד במאבק הלאומי. על שלטון יהודי [שפייגלין אגב, אני מעריך אותו ומתנגד לו - אך היה הראשון [!] שדיבר על מנהיגות. במקום להיאבק על כל דבר בנפרד כמו שעושים מרזל/ט"ב (תשעה באב....)/איחוד לאומי לדורותיהם/מזרחי - שלא קיימת והוחלפה במפז"ל וכו'...]. 

לאור88 - גם אני כמו רוב מכריע של עמ"י שאוכל בשר, אוכל בשר מיובא. אך יש בו בעיות רבות. בכשרות שלו. וכל מי שעוסק בזה יודע. אני לא עוסק אך יש לי ידיד אמת שהוא רב של כולל בעיר 'בית שמש' והוא הסביר לי פרט או שניים בנושא הטריפות שב'כשרויות' המהודרות....  גם כדי להוריד את האבטלה וגם כי ככה צריך לעשות [-וכמובן כדי שתהיה כשרות אמיתית ולא סתם דרעק בן 24 שנשלח לחו"ל לפקח על כאלו שלא מבינים דבר וחצי בהלכות שחיטה] ובלי להזכיר את "חזון הצמחוניות" שביסודו - הזוי לגמרי, צריך שכל מפעל השחיטה יהיה בארץ. כך גם נוכל להפיץ לאותם יהודים שכן נמצאים בגולה בלי קשר ליחס שלנו לעצם ישיבתם שם. אנחנו לא נגרום להם להישאר ברעב.

אני לא רוצה להיכנס ממש לעניין חב"ד - כי לא נסיים. יש את חב"ד החסידות המקורית שעל אף שאני מתנגד לחסידות כי היא גובלת בכפירה, מייחסת כוחות אלהיים לרבנים ובחלקם טוענים שהרב עצמו הוא צמצום של הקב"ה וד"ל. ובאמת אין לי כח להיכנס לעניין חסידות. חב"ד היום היא כת. ולא כ"ת-כ'תר ת'ורה כמו שאמר הרב עוזי משולם. המשפחה שלי נעזרה בהם רבות בחו"ל. אך דא-עקא - כל דבר טוב שלהם מקבל משמעות שלילית שכשהוא מביא לך את האוכל הכשר שהזמנת - הוא מתחיל להלל ולשבח את הרבי שלו. מעבר לזה שהרבי האחרון זצ"ל לא ביקר בארץ אפי' פעם אחת! [אולי הארץ לא מספיק קדושה בשבילו...] חב"ד יש להם איזו מחשבה שאנחנו, חב"ד, נהיה בכל מקום כדי שאותם צעירים שיירדו - אנחנו נחזיר אותם למקורות. עכשיו מה שקורה בפועל, רוב מי שהם מחזירים בתשובה - גם נהיה חב"ד וגם הוא רוצה להציל את האחרים. בלי שום קשר, עדיין ממשיכים לרדת מהארץ.. בגלל סיבה מס' 1 - חוסר חינוך יהודי. ובעניין הזה חב"ד כן יש להם מפעל תורני אדיר בארץ. גם הוא גובל בחסר - כי הם מחנכים שם להשתקע בחו"ל כדי להציל את האלו שלא קיבלו חינוך.. בקיצור - כבר שלוש בעיות שהן למעשה תת-בעיות מתוך בעיה מרכזית גדולה - גורמים לעוד ועוד ועוד ועוד יהודים להשתקע בחו"ל. אז אפשר להפסיק להטריף את עצמו לדעת, ועם מעט יושר אינטלקטואלי נבין כי לא הפתרון הוא להציל עוד ועוד יהודים שיירדו לחו"ל.. שגם הם יישתקעו שם.. וגם הילדים של אותו יהודי שהציל את היהודי התועה/טועה - גם יישתקעו שם.
צריכים להתמקד בארץ. אז יירדו מאה? מאתיים? שלוש מאות? שלושת-אלפים? אבל באותו זמן שהצלת שלושת-אלפים יהודים במשך  5 שנים בחו"ל - חינכת 300,000 יהודים עם חינוך יהודי שורשי! לאומי! ציוני אמיתי! לא ציוני של "הציונים" הנאציונים!

(ואם העניין עם הציונות לא ברור:
אני לא קורא לעצמי ציוני כי יש אנשים רעים שהשתלטו על המושג ציונות.
במידה וזה היה נוגע בעניין של הלכה, כן הייתי מכנה את עצמי ציוני. אבל מכיוון שהוא לא, אז אני לא קורא לעצמי ציוני.
כמו שנוצרי הוא אחד שמאמין בדת הנוצרית ששמה בא מישוע הנצרתי שבא מהעיר נצרת,
כך ציוני לא קשור לוועידות של הכופרים במזרח-אירופה, אלא אחד שיש לו יותר מסתם זיקה לציון, הוא שומר מצוות, מחבב את ציון, פועל להחשת הגאולה השלימה וכו'. מבחינתי חרדי=ציוני=כהניסט=קוקניק (קוקניק כמו הרב משה צוריאל. לא כמו שרלו/אבינר ושות')=מזרחי (ולא מזרחי שמכרה ילדים תימנים! לא אותה תנועת מזרחי כפרנית!)
אין לי בעיה היום ללכת עם דגל/חולצה עם צלב קרס, באותה מידה שלא תהיה לי בעיה ללכת עם דגל של מדינת ישראל. שני הדגלים האלו חרתו על דגלם רצח יהודים באופן ישיר (שלומי אסולין ועוד. בעניין שלומי אסולין: רבין שהיה אז ראש הממשלה הקציב באירועי יהוד, וזה פורסם בתקשורת ובעיתונות: "עד עשרה הרוגים מכל צד!" המשטרה | תלמידי הרב) ועקיף, הריסת בתי כנסת, פוגורמים ביהודים, כפירה בתורת ישראל, כפירה בהקב"ה, בגידה בייעוד. בדיוק כמו הנאצים.)

את יודעת מזה ואהבת באמת? הייתי ממליץ לך לקרוא את פרק "אהבת ישראל" מספר 'אור הרעיון' את יכולה לקרוא אותו כאן: אם הספר לא בהישג ידך. (פרק י'). דווקא בגלל שאני מחוייב ומשתדל לאהוב כל יהודי, אני מוחה על עצם שהייתו שם. כל אהבה שאין עמה תוכחה - אינה אהבה, אמרו חז"ל. אני מצטט לך משהו שכתבתי באחד הפורומים הסגורים כאן באתר:

אהבת אמת כמו אהבת חנם זה מושג בן זמננו.  סבא גפטו 

לא יותר מאה וחמישים שנה.

אהבת אמת שורשה הוא בעיקרון יסודי ביהדות: הקב"ה - אמת - דרך. וגם אהבת כל אחד מישראל.

ומסכים. קרה לי מספר פעמים שכמעט נעצרתי כשהסברתי לשוטרים בעיכוב/מעצר/התקהלות-עצמית/עם חברים שאני לא מציע לו לתת לי מכות שהרי באופן הכי פשוט אני אחזיר לו, ומדגיש תוך כדי "כל זאת במידה ואתה תעבור על החוק ותיתן לי מכות...", אז דע לך שגם האגרוף שאני אתן לך - תשובה על אגרוף שנתת/ניסית לתת לי, זה בא מאהבה. בשיא הכנות אני אומר לך: אני לא יכול לומר בפה מלא שאני מרגיש חיבה כלפיך. אך אני עושה את כל המאמצים לאהוב אותך כמו כל אחד מעמ"י שאני חייב לאהוב אותו ממש [!] וכמו שרופא לפעמים צריך לכרות רגל / להכאיב לפציינט וזה לטובתו, כך גם אני אתן לך מכות.
היו שכמעט עצרו אותי על מילים שכאלו.
היו שחשבו לאשפז אותי כי הסיקו שאני חולה נפש.
והיו שהסכימו. תתפלאי.

ולעניין איזכור הפיגוע בקריית ספר - אני לא יאמר "מגיע לכם", אבל בהחלט זה מתבקש שהם ייפגעו. התורה אמרה שזה מה שייקרה ברגע שנעסיק אותם ולא נגרש אותם. מתבקש.
אני עכשיו הולכת לישוןעמית-טליה

אחרי שהות מרובה בשדה התעופה

זה יהיה יותר רציני אם יכנסו רגלית..

אוי ואבוי להם אם יכנסו רגלית!אור77

מספיק למדו ממלחמת לבנון השניה!

שיפציצו אותם מלמעלה ויחזרו בריאים ושלמים לביתם!

בוקר טוב גם לך..עטרת!!!

מה יש לנו לומר? שהיום הזה יהיה באמת טוב ומבורך ויביא רק לדברים טובים במלחמתינו בעולם הרוע...

בהצלחה לכל חיילינו העומדים על משמר ארצינו ולכל תושבי הדרום ברכת חיים ושלום... וכן, גם לשאר תושבי הארץ- תשמרו והישמרו לכם, הערבים תוקפים בכל מקום אפשרי..

שנזה לראות בביאת המשיח במהרה!

אמן! באמת שכחתי לציין זאת...אור77
גאולה בקרוב ממש! ושתתגלה מלכותו של ה' בעולם.
צריך להכנס רגלית ולישב שם.עדיאל
כניסה רגלית מחויבת אבל אם לא מישבים זה יחזור בעוד שנה בעצמה כפולה
לא מסכימה...!אור77

"ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"! צריך להתפלל... לא למסור את נפשנו על האדמה בצורה כזאת.

(ועכשיו אני יודעת שתגענה התגובות הציוניות המוכרות!)

אור אוי ואבוי לךעדיאל
זה ממש חטא המרגלים. יש שם ענקים מה נסתכן? יש מצוה לרשת את הארץ ולהלחם ביושביה.
אני לא חיה בתקופת משה רבינו...אור77

אולי אתה כן...

אני פ-ח-ד-נ-י-ת ....

אהה זה משהו אחרעדיאל
צריך קודם להוכיח שהתורה שייכת גם להיום ולא משהו הסטורי.. פחד זה משהו אחר אבל אסור לעשות אידיאולוגיה מהפחד
ואגב, איפה המצווה הזאת כתובה? בשו"ע?אור77
באמת רוצה לדעת ולראות.
תשובהסבא גפטו
תגובה ללא מראה מקומות שפירסמתי שקשורה לשאלתך: Forum/Forum.aspx/t62508#778871

מהאשכול: Forum/Forum.aspx/t62508#1
יש המון חומר כתוב השולחן ערוך לא כותב על המצווהעדיאל
כמדומני אבל כתוב בגמרא מפורש בראשונים לא חושב שיש על זה מחלוקת
אור יקירתי-שירה א

אגיד את מה שאני וזכרת בקצרה..

רש"י מגדיר מלחמת מצווה - מלחמה שהיא על כיבוש הארץ.

הרמב"ם מגדיר מלחמת מצווה- מלחמה שהיא על כיבוש הארץ או מלחמה נגד עמלק כלומר אויב רוחני של עם ישראל או מלחמה שהיא במילים פשוטות "הבא להורגך השכם להורגו"..מי שיוצא נגדנו זה חובה לצאת נגדו.

ר' עובדיה מברטונרא- אומר שמלחמת מצווה זו מלחמה על א"י נגד עמלק..

אני חושבת שאי אפשר לפספס שהמשותף לכולם הוא שמלחמת מצווה זו מלחמה על כיבוש א"י. ולהזכיר לך שכולם חייבים לצאת למלחמה הזאת ( חתן מחופתו, בנה בית ולא חנכו, נוע כרם וכו').

אז נכון שזה מסוכן ונכון שזה לא נחמד וזה גם יקר, אבל זה מצווה. כיבוש א"י. ואני חושבת שאת"ונשמרתם מאוד" רצוי לקחת לכיוון של היערכות טובה ומירבית. וזה לא מוטל עלייך ככל הידוע לי.

בהצלחה לנו..

רע"ב ורש"י הם לא פוסקיםסבא גפטו
שירה מותק!!! תודה על התשובה המפורטת!אור77

אבל אני לא חושבת שמדינת ישראל מתכוונת לכבוש את עזה..

רק 'להחזיר להם', כמו ילדים בגן...

[ואם זו מצווה- אז בעזה"י שנזכה למצוות... ]

אור77משה4

במקרה הנוכחי, אין מטרת הלחימה לכבוש אדמות נוספות. המטרה היא פשוט להציל חיי אדם.

תושבי עוטף עזה חיים בסכנה תמידית כבר 8 שנים, והמטרה היא להפסיק את המציאות הזאת. ( שה' יעזור ונצליח)

במקרה כזה, השאלה אם לסכן חיים לצורך כיבוש הארץ, היא לא רלוונטית לענ"ד. 

צהרים טובים!שרבוב

אור-בגלל זה נשים לא יוצאות למלחמה.

ואני לא מסכימה עם סבא גסטפו:

- מחו"ל מיבאים דברים שא"א לעשת בארץ כמו- טונה.

-אני לא חבדניקית אבל:

*לא מדברים ככה על יהודים מעמ"י

*אין לעשות אבל הרבה צעירים יורדים מהארץ,וצריך לתפוס אתם שם.

התפרסם לאחרונה מייל שהיה על כך שאחותה של ריבקי הולצברג הי"ד עושה שליחות בתל אביב ושם מתיחסים אליה גרוע.

אין מה לעשות בחו"ל , כשהאנשים רחוקים מהבית הם חושבים אחרת.

--------וסתם דבר שאהבתי בהודעה שלך:

-----------------------------------אור88--------------------------

סבא גסטפו?עמית-טליה

ואי ר"ל מה נסגר עם אנשים כאן?

ראי בשיחה האישית.אור77
שכחת לשרשר נכון?סבא גפטו

גם אם לא שכחת, מספר טעותים (ע"ע ...) בכ"ז כתבת.

טונה היא לא כורח המציאות. יש דברים חשובים יותר מטונה ומלגמור את הדגה בכל הימים הגדולים.

לא כתבתי שאת חב"דניקית.

שאלה רטורית: את יודעת על מי דוד המלך אמר את המילים הבאות: "הלא משנאיך ה' אשנא, בתקוממיך אתקוטט. תכלית שנאה שנאתים - לאויבים היו לי".
לדעת כל הפרשני הנ"ך, דוד המלך ע"ה אמר זאת על יהודים רשעים.

ובאופן פשוט אם הקב"ה - תורתו היא בבחינת 'אמת', כל מי שהוא נגד התורה הוא בבחינת 'שקר'. וברור אילו יהודים הקב"ה שונא - את נושאי השין-קוף-רייש.

ביום שיהיה לך את היכולתעמית-טליה

של דוד המלך להבחין ולהצביע בדיוק על יהודים שמטרתם וכוונתם מרושעת
שהיא לא מגיעה מטראומות העבר,ממקום נפשי מתוסבך אלא רק מרצון להרע.

תוכל לומר על אדם שהוא רשע.
היום אין לנו יכולת להצביע על אחד כזה.ולאף רב בדורנו.

ובכלל כבר אמרו גדולי רבותינו שאין עיניין בשנאה לאדם אלא שנאה למידותיו הרעות כדי שנדע ממה להתרחק.

אוקיי.. אז אתה רוצה להגיד לי שאתה קנאי לה'...אור77

מצויין!

ז"א אתה מחרים את כל בני משפחתך, שכנים, מכרים וכל המזגר החילוני שהם אינם שומרי תו"מ ואפילו הדתיים שיש כמה מצוות שהם דשים בהם בעקביהם.. כיוון שהם פושעים...

יוואוו.. אתה קָצוֹנִי (=קיצוני)!!!

דמגוגיה זולהסבא גפטו
שהתגובה שמגיעה לה: שלא מגיעה לה תגובה עניינית.

אני חושבת..שירה א

שזה נכלל במה שהרמב"ם אומר "עזרת ישראל מיד צר" | מקווה שאני לא טועה|  שזה אומר מלחמה נגד מי שפוגע בישראל.

והרמב"ם הוא כן פוסק, זו מלחמת מצווה..

לא חושבת שיש על זה מחלוקת.

זו אכן מלחמת מצווהעמית-טליה

גם לפי רב אברום זצ"ל

אבל,זה לא אומר שנכון להיכנס רגלית.
המטרה של כניסה רגלית היא לכבוש את עזה מחדש
כולם אומרים שזוהי לא מטרת הלחימה ואנו לא מעוניינים בעזה
לכן אין שום סיבה לסכן את החיילים שלנו.

כרגע רוצים להכניס רגלית רק כדי למזער את הפגיעה בחפים מפשע.
ובמלחמה א-י-ן חפים מפשע!

מצטרפת לדעתך! שיפציצו את כולם שם!!!אור77

(וואוו.. איזו אגרסיבית נהייתי )

ללא הבדל בין איש לאישה או מבוגרים לילדים...

כמו שהם לא מבחינים בזה.

את צודקת..עמית-טליה

כאשר רואים לחימה כולשהי באמת יוצא צד אגרסיבי בבנ"א
אפילו בבחורה עדינה ושברירית

חשבתי על זה שאני צריכה להפסיק לראות חדשות
כי זה ממש מכניס בי יצר אכזריות שאני חושבת שלא נכון להיות בבחורה.
כי משורשה היא לא לוחמת,היא לא אכזרית ולכן אולי צריך להמנע מכל זה..

אני רואה אנשים יושבים רגועים פתאום רואים חדשות רואים איזה ערבי
פוצחים בסדנת קללות..זה באמת מוציא ממנו צד מגעיל שכזה..

נכון, זו גם נקודה שלילית בתקשורת החילוניתאור77
שמעתי עכשיו במקרה ברדיו..אור77

גלי צה"ל שהכתבת שם אומרת שלפני שצה"ל יורה על הבתים של המחבלים בעזה...

הוא מתריע אותם ומבקש להוציא את הילדים והנשים...

תגידו, לא מעצבן לשמוע דבר כזה.. ועוד איך מדינת ישראל מצטיירת בעיני כל העולם? כמדינה כובשת שמפגיזה עם מטוסים בתים של ערבים..ממש רחמנות.. עוד שניה אני בוכה... ;(

תראיעמית-טליה

אולי מלכתחילה כן נכון לעשות את זה
להתריע,בסה"כ זה כן נכון שלילדים לא מגיע שמה למות
(לא מקבלת את האמירות מגיל 5 הם מחבלים וכו' וכו')

אנחנו פשוט אומרים שאכפת לנו מהילדים שלנו יותר מהילדים שלהם.
אבל אם אפשר למנוע מהילדים שלהם למות,למה לא?

אין לנו מטרה להרוג אותם,בסה"כ יש שמה כאלה שמפחדים ושונאים את החמאס ואת המציאות שהם נקלעו אליה.

אווילותסבא גפטו
צריך לזכור שאת סדאם חוסיין ז"ל תפסו חי"ר - מרינס. ולא ח"א ולא גילו אותו מל"טים למיניהם. גם לא דרך הסכמי שלום.

צריך גם לזכור שלהרוג להם 200, 300, ואלף אנשים לא יעזור בגרוש. מעבר לכך שיש להם כמעט 30,000 מאומנים היטב (אם כי לא ברמה בטיחותית טובה), יש להם ארסנל נשק עצום ותמיכת כל הערבים בעולם. שבמידה וכל אחד מהם ייתן יריקה - ישראל תטבע. (700,000,000 מיליון!)

סיפר לי סבא שלי שלחם בוויאטנם מטעם ארה"ב סיפור מעניין. זה היה ממזמן, כשהייתי צעיר ויפה. אני לא זוכר פרטים מדוייקים. אבל באופן כללי הסיפור הוא כדלהלן: לאמריקאים היה בסיס צבאי בפיליפינים. מורדים/טרוריסטים מוסלמים היו מבצעים מפעם לפעם גיחות ותוקפים את הבסיס. ניסו לחדור, לא הצליחו. זורקים רימונים, ירי ומטענים בקרבת הבסיס. 
פעם אחת המודיעין האמריקאי באיזור קיבל מידע שהם - המחבלים מתכוונים לצאת לפעולה כנגד הבסיס הנ"ל. הם נערכו בהתאם.
החיילים האמריקנים תפסו את המחבלים - 50 במספר. חיסלו את כולם להוציא אחד. חיסלו ארבעים ותשעה מחבלים. חפרו בור קבורה גדול, עטפו את כולם בעור חזיר ושיחררו את האחרון. ובמשך למעלה מ30 שנה שום ערבי לא מצמץ כשהפנים שלו לכיוון הבסיס במרחק ראייה.

קיצוניות? גזענות? כהניזם? ברבריות? וולגריות? אם כל זה אומר להגן על עצמי ועל החברים שלי - אני עושה את זה. ושיילך כל מי שלא מסכים איתי לאלף-עזאזל וגם אותו אהרוג.

אני מדריך באמ"ל, (מטעם וינגייט) והגראנד-מאסטר שלי הינו אדם ידוע בקרב קהיליות מודיעין בעולם. הוא פיתח כל מיני שיטות לנטרול מהיר וכו'... יש באביר - השיטה שאני מתאמן, מושג שנקרא "מראה". והוא משמש בהרבה צבאות בעולם. זה אומר שכשעושים לך משהו, אתה עושה בדיוק את אותו הדבר רק עם יותר מעלות. מעלות בעצמה, בזווית, ווט-אבר. לא סיפור גדול. דמיינו שמישהו תופס לכם את אמת-יד ימין (ולמי ששכח: היד מורכבת מכתף (ומפרקו), זרוע, מרפק (ומפרקו), אמה וכף היד (ומפרקה) דמיינו שמישהו תופס אתכם באחד מחמשת החלקים, באותה היד אתם תופסים אותו באותה הצורה רק עם יותר מעלות - והרי לכם נטרול הבנאדם.

צריך להבין שהבעיה מולם היא לא במאתיים מחבלים, ארסנל הנשק או משהו כזה. הבעיה היא מוראל. המוראל הישראלי ירוד. המוראל העזתי - בשמיים. ובצדק. אישית, אני מקבל השראה מאנשים כמו בן לאדן. (נסראללה וחאלד משעל פחות - אך גם) יש להם חזון - והם עושים אותו.

מעבר לכך שאני נגד להתייחס למערכה על עזה כמערכה נקודתית ולומר שאנחנו לא במלחמה (שטיפת מוח של התקשורת במשך שנים...!!) כי אנחנו כן במלחמה! ובמלחמה כמו במלחמה, מעבר לכך שחיילים נהרגים (גם אצל דוד המלך נהרגו לוחמים יהודים!), ואם קשה לכם - יש לי חברים קרובים שעכשיו בקו העימות, צריך לזכור את דברי המהר"ל מפראג בסוף הדרש שלו על פרש"ק וישלח על מעשה שמעון ולוי בשכם (שבסופו של דבר כל הפרשנים (כולל אגב יעקב עצמו, שהוא לא פרשן אלא אבי שמעון ולוי) מברכים את המעשה), מסכיים שענישה קולקטיבית קיימת ביהדות ומסיים במילים: וכן בכל המלחמות.

אז לאחר שהבנו שאנחנו במלחמה, ומלחמה מנצחים לא במספר הטנקים/מחבלים הרוגים, אלא במוראל, צריך להבין שזה יגיע רק מכניסה קרקעית.

חבר שאל אותי אם אני בעד כניסה לעזה. אמרתי לו: אם הכניסה היא כמו בה'תשס"ו בלבנון - תסרב להיכנס. 70% שאתה מת, כי הפקודות לא יהיו ברורות, אין מטרה ויעד מוגדרים, והכל מופקד בידי פישרים כמו אהודוטוס אולמרטיטוס וציפטפוט. ובקיצור מפלגה של עבריינים מורשעים / בחקירות.

אם שואלים איך נמגר את הקסאמים? צריכים להיכנס, להשמיד קיני מחבלים אבל בעיקר המוראל - זה אומר בסגנון מה שעשו אנשי הלח"י לשני שוטרים בריטיים לאחר שעינו ורצחו בחקירות נער מהלח"י שסירב למסור שמות של חבריו. הם תפסו אותם, הפשיטו אותם, הלקו אותם ופירסמו את התמונות. בדומה לעשות לערבים. גם עם עור חזיר. זה יעבוד.

אני לא יודע איפה אתם חיים. אבל אני גדלתי עם ערבים. ולמרות גילי הצעיר (או שלא) אני מכיר מנטאליות ערבית-ישראלית על כלל שטחיה. החל ערבים דרוזים בצפון, המשך במשולש ושכם (שם גדלתי בציערותי) והמשך וכלה בחלחול ועזה.

תאמרו שהעולם ייצא נגדנו? אז מה? הרי כל מה שישראל תעשה - ייצאו נגדה.

אז יהיה עוד שבוע של תעמולה אנטישמית...

לסיום -

הריאליות איננה
הקדרות שולטת
מוות לבני האדם
אין לי כוח לקרוא תגובות ארוכותעמית-טליה

מחילה

רק משהו אחד

סדאם חוסין ז"ל

ואבינר שר"י?

על כך נאמר,פני הדור כפני הכלב..

מאין לך מהו ר"ת ז"ל ו/או שר"י?סבא גפטו
יש לי חבר שכותב רבין ז"ל והוא מתכוון: ז'רע ל'בטלה.
סתם לדוגמא.
ועוד  משהו אחד. איפשהו אני לא מאמין למה שלא קראתסבא גפטו
את כל ההודעה.

דווקא נתקלת בז"ל של חוסיין? - תמהני!
איך אמרת כמה פעמים כאן?עמית-טליה

דמגוגיה זולה?

או שניסית ליצור פרובוקציה,או שאתה טמבל אמיתי ובאמת אתה רושם לו ז"ל.

באמת לא קראתי את התגובה כולה,אחת הסיבות שאני נמנעת מלקרוא זה כי אני לא אדע להתאפק מלהשיב תשובה בחזרה ואין לי כוח וזמן ולכתוב הרבה כרגע.
אז נמנעתי,אבל זכותך להאמין או לאו.

או שאולי יש ר"ת שלישי (ורביעי ותשיעי) של הר"ת: ז"לסבא גפטו
ועדיין ידעתעמית-טליה

מה כולם יבינו והחלטת לרשום ז"ל

אז אמרתי או שזה פרובוקציה או שאתה טמבל.

יום אחת מישהי תבוא ותרגיע אותו... אור77

אני מקווה שזה יהיה מהר מהר!!!

שיהיה מזל טוב, גבר!

איפה סבתא כשצריכים אותה?? |תוהה|

ואת דוגמא לפירות המובחרים של בנ"ע... אני מבין.סבא גפטו
חלילהעמית-טליהאחרונה

אני הפירות המקולקלים מאלה שמסריחים סלסלה שלמה

כן אור את צודקת,דברים כאלה זה רק נשים פותרות!

לא סתם גאולתן של ישראל בזכות נשים צדקניות

משה, מה זאת אומרת לא רלוונטית??אור77
כל עוד לא נכנסים לעזה, אין סיכון חיי אדם באופן ישיר. ברגע שכן (ואני מקווה שממשלת ישראל היקרה לא מחליט כך), זה לא טוב!
אני לא אומר שזה לא מסוכן להיכנס לעזהמשה4

זה מאוד מסוכן.

מה שאמרתי זה שההסתכנות הזאת היא לא לצורך כיבוש אלא לצורך הצלת חיי התושבים בעוטף עזה, ולכן הדיון ההלכתי לגבי כיבוש הארץ הוא לא רלוונטי במקרה הנוכחי.

אהה.. הבנתי. תודה!אור77
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך