שאלהדודי25
חבר סיפר לי בשם אשתו, שאת הבנות מלמדים לזהות גברים מכים.
מסתבר שיש כמה סימנים, שלא את כולם אני זוכר, אבל בין השאר מובא שם שגבר שמרעיף הרבה מתנות, וגבר שתמיד רוצה לדעת איפה הבחורה, וגבר שלפעמים מבקש מהאישה שתשקיע בו יותר מבחברותיה - יש סיכוי שהוא גבר שיכה.

אותו חבר טוען שבנות לוקחות את העניין קשה מאד, ולמרות שמודיעים מראש שגבר שמקיים רק דבר אחד מכל אלו, הוא אולי מכה, עדיין ברגע שמופיע סימן אחד מאלו - הבחורה מתחילהלחשוש ומנתקת מגע.

אז השאלה היא כזו - בנות, אתן באמת כ"כ לחוצות מזה? האם גבר שיתן לכן מתנות ויחזר אחריכן עם הרבה הפתעות, דוקא יפחיד אתכן?

(ואם יש פה מישהי שלא חשבה על זה לפני כן, וכתוצאה מהשרשור תתחיל לחשוש - אוי ואבוי לי)
תשובהסבא גפטו
חבר סיפר לי שרוב מה שמתחיל ב"חבר סיפר לי" אלו דברי שטות.
וזו דעתי לגבי המחשבה שלך. יסודה בשטות ובזה שאתה תמים. עבדו עליך.
בנות יודעות להגן על עצמן. רוב הבנות פיקחות. (בלי קשר לזה שהן בוגדניות ע"ע חתולות)
אני דווקא חושב שיש הרבה בנות שחוששות מזהדודי25
ושם נמצאת הבעיה - חשש יתר
לא מבינה מאיפה הזלזול הזה...סנונית

חברה ספרה לי (מקור ראשון) היא בעצמה עברה התעללות מאבא חורג ובסדרת התיפולים שעברה חלק מהדברים שאמרו לה כדי שהיא עצמה לא תיפול על תיפוס מכה זה כמה סימפטומים לדבר...

זכותך המלאה לא להאמין!

ברור שאני לא בעד להקציןסנונית
גפטו..אתה מלחיץ ...אפוש

בס"ד

"שהן בוגדניות ע"ע חתולות"-תזהר עם המילים שלך ...

למען האמת דודי דיי צודק...יש שיחות והצגה על בעלים מכים-איך להזהר מה התסמינים...וכן זה הגיוני שאם גבר לא נותן מספיק מרחב לאישה ומנתק אותה מחברותיה הוא גם יכה אותה בסוף...אני חושבת שב"ה שמדברים איתנו על הנושא...וזה הציל הרבה בנות מחיים של מוות....

ואין סיבה לומר שאנחנו לא מפחדות מהעניין...כל אשה חוששת מהעניין...

אבל בסופו של דבר הכל מהקב"ה...

למה אין אף תגובה?? כנראה הנושא רגישאנונימי (פותח)
אנחנו לא לחוצות...רזוש

אבל בהחלט זו נקודה שחשוב להתייחס אליה..

לא נראה לי שאחד שאוהב להפתיע עם הרבה מתנות יגרול למשהי להלחץ.. אבל אם הוא כ"כ עסוק בלהפתיע כל הזמן וכל שניה להרעיף מתנות זה קצת אומר משהו לא??זה לא ממש טבעי..

ברור שזה תלוי ברמת הקשר .. ובבחורה עצמה יש כאלה שהם ממש בקטעים ויעלבו אם לא ויש כאלה שלא...

אבל זה לבד לא נראה לי מהווה נקודה שמפחידה ..יותר הנקודות האחרות.. שלדעת כל שניה אם מי הבחורה מסתובבת ולאן היא הולכת.. זה כבר חולני..ומוזר..

ועכשיו באמת נזכרתי שזה דבר שבאמת מדברים עליו-לפחות באולפנא שלנו הראו לנו על זה הצגה "זה היה הערב היפה ביותר בחיי"..וסתם ככה דיברו איתנו על זה בשמינית..וגם עבר בשיכבה סרט שאולפנא נווה דקלים עשו על זה .. ממש מפחיד..

אבל זה כ"כ חשוב להיות מודעים לזה..בתור בנות תמימות שלא יחשב שיש  בחורים"דוסים"  שנראים מתוקים ודואגים שמסוגלים להיות מכים-זה ממש מחלת נפש.. הם בעצמם מסכנים!לכן זה חשוב שזה יהיה במודעות.

דודי אל תדאג.. לא נראה לי שזה יפחיד משהי כל עוד זה במידה..

בהצלחה.

זה ממש לא שטויות וסבא גפטו-תתפלא-באמת מדברים עםהילה =]

בנות על זה!זה מפחיד,ויש מקרים שזה באמת בעל מכה..ברור שגבר יכול להיא מתנות ולדאוג ולהשקיע בקשר אבל כל עוד זה במידה זה בסדר..

אצלנו באולפנה עושים לשמינית שיחה והצגה על זה!

ו אתם מוזמנים לראות את הסרט "אחת מעשר"מבוסס על סיפור אמיתי..

סרטון שמישי עשתה כסרט גמר על נשים מוכות(אין דאגה-סרטון נקי )

http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=2212573

נכון הילה זה הסרט שהתכוונתי.. ולא אמרתי שזה שטויותרזוש
בכלל.. אני חושבת שזה מאוד חשוב להיות מודעת לזה.
הצגה על נושאים שכאלו הופכת את העכבר להר.סבא גפטו
יש לי חבר שאימא שלו היתה אלופת ארה"ב בקראטה, היא מתגוררת בתקוע. כבר שנים שהיא מפעילה מרכז כזה לנשים שנפגעות תקיפה מינית. גם לנערות. במיוחד מתמקדת בנושא של הגנה עצמית. אבל לא רק.
בכל אופן מסתבר (היא סיפרה לי) שיש יותר נשים (מורות) שתוקפות מינית ילדים (תלמידים) מאשר מורים. אז די לרדת על גברים.
ומצטערסבא גפטו
עניין אותי לצפות. אבל יש אתרים שאני לא נכנס אליהם. תפוז הוא אחד מהם.
תודה רבהסבא גפטו
אכנס לשם עוד איזה שלוש שעות.
צפיתיסבא גפטו
דנתי על הסרט בשבת.
מוקצן ומגמתי. זאת היתה המטרה - והשיגו אותה.
בשורה התחתונה - שקרי. כי הוא מגמתי.
אם זה היה על פרט (בודד, אדם בודד) הייתי אומר 'אחלה סרט'. לדעתי הסרט נועד ליצור איזו סטיגמה, או לתת גושפנקא לסטיגמה שקיימת ו'לעבּות' אותה, ואני נגד.
נשים תוקפות לא פחות מגברים.
למה?הילה =]

בעיה שלך..סרט ממש שמציג את הבעיה וטוב לראותותו..

יש אותו גם נראלי ביוטוב..

והסרט הוא דיי מוקצן..רזוש
זה ברור ככה זה סרטים אבל רק להתרשמות...
רזוש-הסרט הזה ממש לא מוקצן!רשמתי כבר שהואהילה =]

מבוסס על סיפור אמיתי..ולהגיד לך?חברה של אחותי היתה בחתונה האמיתית שהסרט מציג..

אז יש מקרים..

לא התכוונתי שהמקרה מוקצן.. אלא..רזוש

שבסרט זה ברור כ"כ שמשהו לא בסדר.. פשוט יושבים מולו ואומרים אוקיי.. זה שקוף עד כדי שזה טימטום לא לראות שהוא לא בסדר..ובחיים זה לא תמיד ככה.. הבנת??

ברור לי שזה אמיתי.. ושזו בעיה גדולה.. אבל אנשים שיראו את הסרט יכולים להגיד שזה מקרה קיצוני מאווד אז שידעו שלא תמיד זה נראה ככה ולפעמים לצערנו הגברים המכים יכולים להסתיר את זה היטב..

בואנ'ה אחלה סרטתנו חיוך

בס"ד בר"ה

רק שה' יצילנו שיותר לא יהיו דברים כאלה במציאות!!! ה' ירחם..הסוף של הסרט הרג אותי!!!

ואיאור-עציון
פעם ראשונה שאני רואה את הסרטון הזה
אני לא מאמין שבעלים מסוגלים להיות כאלה!!!
איך?!?!?
אל תאמין זו תעמולה פמיניסטית של השמאלגיל רונן
לא מדוייקסבא גפטו
זו תעמולה פמניסטית פסאודו 'סטטיסטית'. בקיצור - שקרית.
לא מגמה. יחידים.
אגב, יש מקרים רבים שנשים מתעללות בגברים.
מסכימה עם שאמרת בידיוק רציתי לכתוב את זה וזה מאודsopa20

חשוב

זה אומנם כיף לקבל מתנות אבל במידה ולא בהגזמה ולא ישר בתחילת קשר אלא אחרי שמכירים את האדם השני

חוץ מיזה שזה נישמע כמו שמשחדים ילד קטן להכין ש"ב אז אומרים לו שיביאו לו אחרי זה הפתעה.

לא כל הבנות תמימות כמו שלא כל הבנים תמימים.

אבל צריך לשים לב לזה .

חוץ מיזה שבנות נחשבות יותר חכמות מבנים -"חכמת נשים בנתה ביתה" !!!!

אני דוקא מכירה מישהיחרצית

ב"ה

שבעלה, כלומר בזמן שהם עוד יצאו, לא ממש השקיע במתנות וכאלה
ולא הראה סימני חיזור "מיוחדים"...
ובסוף התברר כגבר מכה.
היום הם כבר לא ביחד.

אז הוא לא בעלה. הוא גרושה.סבא גפטו
לא בצורה שטוחה של קניית מתנות.הביצה שהתחפשה

בס"ד

אבוי אם כל גבר שקונה מתנות לאשתו היא תחשוב אותו לבעל אלים ומכה...

אבל זה סממנים שבאים ביחד.

זה צורת הדיבור, הטון, תדירות המתנות, תחושת מחנק- אי אפשר להגדיר כ"כ.

ומי שלא מבינה על מה אני מדברת- תראו את ההצגה של נעה אריאל-"הערב היפה בחיי"- ותבינו. היא מסבירה שם טוב מאלף מילים.

לא נראה לי בכלל..am42

בס"ד

אני הבאתי לאחת שיצאתי איתה מתנות ולא הייתי מעלה על דעתי בכלל להכות אותה או מישהי אחרת..

יש הבדל בן גבר שמחבב ואוהב לגבר קנאי

אתה לא הייתי מביא מתנות למי שחשקה נפשך בה?

אמנם אנחנו נפרדנו אבל אני לא שונא אותה או משהו ובטח ובטח שלא להכות אותה..

ואין קשר מחייב בין קנאה לאלימותסבא גפטו
אם כי מקורם של שני ה'מעלות' הוא באותו יסוד: חינוך כושל
ודאידודי25
גם אני נותן מתנות, ואני חושב שזה חשוב ונצרך

השאלה היא אם יש בנות שרואות את זה כתמרור אזהרה?
ונגידאדרת

בס"ד

שהכל טוב ויפה, יש מתנות, יש חיזורים, הבחור פשוט נופת צופים.
אין שום קנאה, שום שאלות כמו: "איפה את? מתי את חוזרת"? וכל זה.
ואחרי החתונה פתאום הקערה מתהפכת על פיה, והבחור המתוק והמקסים
הופך למשהו שונה לגמרי.
אז מה זה אומר? שהבחורה לא בסדר? על כך שלא ביררה מספיק? שלא "זיהתה"?
(למישהו יש תשובה?)

לי.ruthi

זה אומר שהבחורה בסדר גמור.

עוד יותר אומר שהבחור נבל.

מסכימה עם רותי לחלוטין!!!ט'
כן-שוברת גלים

בע"ה

אחד כזה שעל הפגישה הראשונה מביא מתנות.אחד כזה ששואל כל שניה איפה את,ועם מי בדיוק..ועוד כל מיני סימנים.
אותי מלחיץ.

אולי זו רק אני ואולי לא.

ותראו את הסרט-בדיוק אחד כזה..שוברת גלים
זה בהחלט נושא שמדברים עליו הרבה בחינוך הבנותמה ידידות

בס''ד

לומר שאני חוששת?

מצד הטבע-ממש לא. יכול להיות שאני נאיבית וכמו כולם גם אני חושבת ש-א-י-ן מצב שלא אוכל לזהות תכונה אלימה או דברים מסוג זה.. אבל אני גם מאוד אופטימית בקשר לזה. יש היום לא מעט דרכים לבירור על אישיות של אדם ובהחלט צריך עין רחבה ע''מ להבין שלא כל המרעיף מתנות הוא פוטנציאל לגבר אלים.

אני אישית מכירה מישהי שלבעלה יש חזות די אגרסיבית ותכונות קצת שתלטניות ואילו אלימות לא קשורה אליו ב-כ-ל-ל.

צריך להבחין כמו שצריך ולא לדקדק על כל דבר.

אני הולכת קצת לשנות אולי ממה ששנו רבותיי ולומר שכדאי לדבר על זה אבל במידה. לא יותר מדי..כדי שבאמת בנות לא יחששו על כל הבא לידם..

בשורות טובות

ו...שלא נדע.

לדודי- בנות לא נבהלות ממתנותאני ירושלמית
הן נבהלות מקשר חונק, מאי מתן כבוד אליהן  ואל מחשבותיהן/רגשותיהן. הסרט שהובא כאן קיצוני ומשדר בשל כך אי אמינות (נראה לי שאחוז הגברים המכים בחדר ייחוד הנו אפסי אם בכלל...)   אבל המאפיינים שהציג הבחור השתלטנות שלו וכו' הם באמת מטרידים ומפחידים.. אפילו אם הוא לא היה בעל מכה רק שתלטן ומגעיל. אגב בעלי לדוגמא הוא אחד שמרעיף מתנות אבל הוא גם הגבר שנותן הכי הרבה חופש לאשתו. כך שכנראה אין קשר הדוק בין הדברים אלא יותר בהסתכלות הכללית של הבחור על הבחורה כאדם עצמאי וכאישיות אוטונומית (מילה מפוצצת.. אה? ;) )ואת זה בהחלט צריך לבדוק אם כי כנראה ממש לא בכל המקרים ניתן לזהות זאת לפני החתונה. לכן אם אתם בחורים שבאמת מכבדים את הבחורה כאדם, אתם לא צריכים לחשוש להביע את רגשותיכם בעזרת מתנות, אם כל שאר התייחסותכם נעימה ומכבדת. הבחורה כבר תדע לזהות מאיפה זה בא.
^^^ מה שהיא אמרה.ruthi
השאלה היא האם אין גם נשים רעות שצריך להיזהר מהןגיל רונן

ואם יש אז למה לא עושים סרטי הדרכה כאלה לבנים?

ואיך הייתן מגיבות אם היו מראים כאלה סרטים (סרטי אזהרה נגד נשים שתלטניות ורעות) לבנים?

נשים רעותאני ירושלמית

קיימות נשים רעות, בלי ספק והייתי שמחה מאד אילו היה ניתן להזהיר מהן  את הבחורים באותה צורה שמלמדים את הבנות. למה לא? הפוך ,זה רק יוסיף. ישנן נשים שפשוט דורסות את הבעל שלהן, אם כי זה מצוי באותה המידה (מן הסתם)כמו גברים דורסניים ומגעילים(לגבי מכים, לא יודעת).

אבל לדעתי זה לא ילך, בנים נוטים פחות להתייעץ מבנות... וגם נראה לי שתסמונת האשה השתלטנית והדורסנית פחות ניתנת לחיזוי.או שכן?

יאללה, תרים את הכפפה גיל רונן.

אגב לגבי נשים מכות, אני לא קונה את זה. עוד לא פגשתי אשה שבעלה לא עשוי להכריע אותה במכת אגרוף. גברים יותר חזקים פיזית זו עובדה.ולכן  ידו של הגבר תהיה על העליונה. תרתי משמע.אבל אם יש גברים שנפשית נרמסים ולא מסוגלים להחזיר פיזית בגלל שהם רמוסים נפשית, זה בהחלט דורש טיפול והדרכהבדיוק כמו שעושים עם נשים מוכות.

איפה דיברתי על נשים מכות? נשים יותר חלשות פיזיתגיל רונן

אבל הן יותר חזקות מהילדים שלהן ואכן רוב האלימות נגד ילדים באה מאמהות.

קשה לי להאמין שהייתן רואות בעין יפה שיעשו סרטים על נשים רעות בישיבות של בנים.

למה לא? באמת לא ברור לי.אני ירושלמית
אתה יוצא מתוך ראיה מצומצמת כאילו אנחנו חפצות רק בטובת הנשים. ולא היא! צא מזה!!! אנחנו ז"א רוב חברי הפורום הזה חפצים בטובת המין האנושי. אוקי?
כן אה?גיל רונן

לדעתי אם היו עושים כזה סרט היו כולם קופצים ושואלים מה הרעיון להפחיד בחורים ולהכניס להם כל מיני שטויות לראש, ועוד בגיבוי של סטטיסטיקות שקריות שאיזה כלב המציא.

אולי באמת צריך לעשות תיאטרון בובות שיזהיר גברים מפני נישואין לאשה שתבגוד בהם ותתגרש מהם. אין לי ספק שזה יקבל מימון ממשלתי.

הכל בעיני המתבונן.אני ירושלמית

לדעתי זה היה עובד אילו זה היה נעשה כמו שצריך (ולא כמו הסרט המקביל לדוג') ואגב הסרט המקבל לא קיבל כל תקצוב ממשלתי.

ועוד אגב אם יותר מתאים לכם הגברים תאטרון בובות, אז לכו על זה.

מנצל"ש לנושא קצת אחר אבל חשוב שתדעו!אלעד

בנות- לאחר שתתחתנו, אם חס וחלילה חס ושלום חוויתם אלימות פיזית לא משנה מאיזה סוג ומאיזו רמה- לא לחכות ולא לוותר ולא להתפתות למילים היפות ולהתנצלויות ולמחשבה ש"זה חד פעמי ויותר לא יקרה", אלא ישר לפנות אליו לומר בפה מלא "מה שקרה עכשיו לא מקובל עלי. עוד פעם אחת ואני פונה למשטרה". ככה. בלי להסס ובלי לטייח. אפשר להוסיף שאת מעריכה ומכבדת אוהבת אותו והכל- אבל לא להשאר שאננה. כי אחרי המכה השניה והשלישית ותחושת ההשפלה שמתלווה לזה כבר הרבה יותר קשה להשאר אסרטיביים.

כרגע נחשפתי לכמה מקרים כואבים כאלה, שיכלו להמנע ולהסתיים עם האמירה הנחרצת הראשונה מצד האשה.

מחזקת את דברי אלעדי!! נק' חשובה ביותר!מלאת אמונה!
אך יחד עם זאת-"אל תביאני לידי נסיון"
יישר כח. בשורות טובות.
לא חשדתי באף בחורעמית-טליה

גם לא חשבתי עלזה..

אבל אי אפשר להתייחס לזה כדבר רחוק ממנו
אחת מכל שלוש נשים,מוכות!!

(לא יודעת איך הולכת הסטיסטיקה הזאת,כי זה אומר ש2 מדודות שלי מוכות ויש יותר סיכוי שהבעלים שלהם מוכים מאשר הן)

בכל מקרה,הנושא הזה דורש את ההתיחסות הנכונה לו.
ככה שגם אם מישהי מתחילה לחשוש מזה בגלל השרשור,לא הזקת לה זה בטוח
היא פשוט תיהיה זהירה יותר ותצא מהמחשבה שלי זה לא יקרה,או שזה רחוק מהציבור הדתי (בעיקר כשיש כאן קבוצה לא קטנה של בנות צעירות שלא התנסו מספיק בחייהן )

בכללי הסיפטומים האלה מעידים על אובססיה,על שיגעון ומציאות לא בריאה ותקינה של האדם.גם אם הוא לא יהיה בעל מכה,דברים שכאלה לא מעידים על תבונה ושכל בריא,על להבחין ולהיות בפרופורציה.
וזה דברים שיכולים להשליך על הרבה דברים בזוגיות.

מאיפה שמעת שאחת מתוך 3 נשים מוכות אם מותר לשאול?גיל רונן
לפחות לפי הסרט זה אחת מעשר...משה4
לפי נעה אריאל- 1 מ10..רחלקה
ההצגה שלה (הערב היפה בחיי) מומלצת בחום!!
ואם אני אגיד לכם שגם זה שקר מארץ השקריםגיל רונן
ושבאמצעות השקרים האלה השמאל הצליח פחות או יותר להשתלט על כל מה שקשור למין הנשי במדינה הזאת ולהשתמש בעמדת הכוח הזו בכדי לשלוט במדינה, מה תגידו?
נעה אריאל היא עוד אחת שעושה כסף מהתעשייה הזאת.גיל רונן

הנה תראו מה הדבר הראשון שעולה ב'גוגל' כשמקלידים את השם שלה: http://www.asimon.co.il/ArticlePage.aspx?AID=1705&AcatID=83#At -- אתר שכל כולו זהבה גלאון והחברות שלה.

תתעוררו ותצאו מהתמימות שלכם.

נעה אריאל אומרת "אחת מעשר" כי אם היא תגיד "אחת ממאתיים" אז זה ייראה פחות חשוב ועמוק ועקרוני, ופחות יבואו לראות את ההצגה ובתקשורת לא יכתבו עליה. 

אה אני אולי טועהעמית-טליה

אבל זה לא ממש משנה אחת מכמה,המוסדות לנשים האלה מלאים עד 0 מקום
ואני אומרת מידע שעבדתי עם הפסיכולוגיות של המקומות האלה והתקשרו נשים כאלה ופשוט אין איפה לאכלס אותם.

וזה מדובר רק על נשים שמוכנות לספר ולהתוודות על הנושא הזה
יש עוד אלפים שלא מספרות וסובלות בשקט

בכל מקרה זה נושא שצריך לפתח את המודעות אליו.

עמית, אהבתי את הקטע עלך ה"דודות".....חחחחחחאני ירושלמית
אם זכור לי נכוןהדרדק

הסימפטומים אינן אבסלוטיים. יש לחשוש רק אם יש מספר סיפטומים. בת חכמה לא תסמוך על מה שכתבתי פה, אלא תברר, כי זכור לי במעורפל ולא 100% 
אני לא מבין אותך, יש סיבה מאוד טובה לחשוש מבעל מכה, זה (די) הורס את החיים...
אם הכנסת את זה לתודעה של מישהי מגיע לך ח"ח.
אם מישהי קראה ולא העמיקה בנושא וזרקה בחורים סתם אז תהיה שמח שהצלת את הבחור ממישהי שלא יורדת לעומקם של דברים. |מנסה לנחם|

תגיד לי חבר שלך במקרה ערבי???חשבשבת

כי בד"כ הם מתנהגים ככה. החיים לא שמעתי על היציאה הזאת.

טוב שנגיע לזמן נבדוק את זהחשבשבת
עד היום שמעתי רק על ערבים שמתנהגים ככה אז התופעה התפשטה למעבר לכך אני מקוה שלאפחת בעולם לא תיתקל בבעל כזה. 
אני לא חושבת שבנות מפחדות מבחור שיתן להם מתנותהסהר האיתן
תלוי מה הוא משדר אם הוא משדר שתלטנות ורצון לדעת איפה את כל הזמן וקנאה ואובססיות מוגזמת זה צריך להוות נורות אזהרה.
תקשיבו..הודיהלביא

* אני מכירה את זאת שהסרט מבוסס על מה שקרה לה וב"ה כיום היא נשואה שוב.. (לפני חודש בערך היא התחתנה..)

* סתם סיפור שאולי יעזור לכם להבין איך בנות מרגישות: מדריכה שלי סיפרה לנו שחצי שנה אחרי שהיא התחתנה, פעם אחת הם הגיעו איך שהוא לנושא ואז היא סיפרה לו כמה היא פחדה מזה כשסיפרו לה על זה ולפני שהיא החליטה להגיד כן וכו'... ואז בעלה אמר לה: "טוב, אז עכשיו אפשר להתחיל?"

-כמובן שזה היה בצחוק.. אבל תראו שרק חצי שנה אחרי החתונה היא דיברה איתו על זה...

*נק' למחשבה...

בדיוק בגלל פחדים מוקצנים כאלהדודי25
פחדתי מלעלות את הנושא.
למה לפחד להעלות את הנושא?ט'אחרונה

זה נושא חשוב. וזו תופעה קיימת ואסור להתעלם ממנה.

מאז ומתמיד 'ריחמתי' על הבנים שלא נותנים להם הדרכה כמו לבנות...

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאראחרונה

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.אחרונה
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

אולי יעניין אותך