להתיישב בעזה לא בגלל המצב הביטחוניקטיף שנית

להתיישב בעזה לא בגלל המצב הביטחוני. 

בשבוע האחרון, לאחר מתקפת צה"ל בעזה, עלה לסדר היום הציבורי הדיון על עזה.

עכשיו, כשהדיון הציבורי לוהט על ניהול המלחמה בעזה, כשכולם רואים את התוצאות ההרסניות של פשע הגירוש, עכשיו כשכולם מבינים למה נופלים גראדים בשדרות, קרית גת ובאר שבע,עכשיו- כשכולם מבינים שעובדים עליהם בעיניים והלחימה בעזה היא בשביל הרש"פ,  עכשיו כשנשמעים קולות על השיבה לחבל קטיף, דווקא עכשיו-הזמן המתאים להרחיב את ההתיישבות בחבלי ארץ ישראל השלימה. 

התנופה הציבורית להתיישבות בעזה, אינה צריכה לבוא כדי לפתור את בעיות הבטחון, היא אינה צריכה לבוא כדי למצוא כיוונים חיוביים ללחימה בעזה, הדיון על השיבה לחבלי ארץ אינו בשביל לתקן את פשעי ההתנקות, ההרס ומגמת ההתכנסות ביש"ע, התזוזה לכיוון חבל עזה אינה צריכה לבוא בשביל להוציא את תושבי שדרות וב"ש מהמקלטים, וקל וחומר לא בשביל לייעל את אחיזת צה"ל באיזור הדרום. 

דווקא עכשיו, כאשר כולם דנים על השיבה לעזה, חשוב להדגיש, שהיציאה למרחבי ארץ ישראל הקדושה, הקמת גרעיני התיישבות, טיולים במרחבי יו"ש, התנגדות לפינויים ושאר פעילויות חיוביות מהסוג הזה- באות מתוך ציווי לכבוש ולהתרחב, מתוך דעת תורה שחז"ל לימדו ומלמדים אותנו שנים ארוכות.

כך גם צריך להיות בנושא ההתיישבות בעזה,

חובה עלינו דווקא כעת לצאת ולזעוק 'ארץ ישראל- ממשיכים ובגאון!', עלינו דווקא עכשיו להדגיש את החשיבות המרובה שיש בהתיישבות בחבלי יש"ע וביציאה למרחבים , דווקא עכשיו, כשרבים נוטים לחשוב שההתיישבות בגוש קטיף, באה כדי לתקן את טעויות ההתנתקות, או כדי לשפר את המצב הביטחוני באזור עוטף עזה, דווקא עכשיו עלינו להדגיש- הדרישה לחזור לגוש קטיף באה להעצים את תנופת ההרחבה בארץ ישראל ולא משום סיבה אחרת! 

כמובן שיש צורך לנצל כעת את החום והדופק הלאומי שנוצר סביב הנושא הזה, למנף את האנרגיות שמושקעות בנושא, בבחינת ' מתוך שלא לשמה בא לשמה'. יש לקחת את כל הנושאים ולהפנות אותם לטובת ההתישבות. מובן לכולם שללא התיישבות פיזית בחבל עזה מטר הרקטות ימשיך לעבר יישובים במערב, מובן לכולם שכדי לתקן את עוול גוש קטיף, צריך להתיישב  שם ולהקים יישובים, רכסים ומרחבים. פשוט לכולם שבלי התיישבות בעזה אין תועלת ללחימת צה"ל בעזה, וההתיישבות מפיקה תועלת גם בכל הנושאים החשובים האלה, אך לא זאת הנקודה העיקרית. 

דווקא עכשיו, כשנשמעים קולות שעכשיו, בשעת הלחימה בעזה יש צורך באחדות, שעכשיו אין להפריע לצה"ל בעבודתו, דווקא עכשיו נשמיע את קולנו שעכשיו, בשעת הלחימה בעזה יש צורך בהתיישבות, יש צורך לעזור לצה"ל בעבודתו בהגנה על עמ"י היושב בארצו. 

חזקו ואמצו.

אם הבנתי נכון,אחד מאלף

בס"ד.

זהו סיכום הדברים: המאבק על א"י צריך להתנהל מכח הטענה האמונית. "ברצונו נטלה מהם ונתנה לנו".

אם הבנתי נכון, אז אני מסכים איתך.

וזה מוביל לקמפיין החדש של מועצת יש"ע- הספיור של כל יהודי...

מי כותב המאמר?יהודי שמח
את המאמר אני כתבתי..קטיף שנית
לגבי מה שאמרת, שזה מוביל לקמפיין של מועצת יש"ע-
אולי לססמא של הקמפיין זה מתחבר,אבל לקמפיין עצמו לא.[וגם את הססמא צריך לשנות ל"יהודה,שומרון ועזה-המחויבות של כל יהודי"]
הקמפיין של מועצת בא לחבר את יש"ע לישראליות, במין סוג של חנפניות כזאת, יותר להפוך את זה לצד של האגדות ההסטוריות מהתנך. אפשר לראות את זה באתר הזה- http://www.jstory.co.il/
משום מה,אוסנת

לא מחנכים ילד בדרכים נוקשות בגיל מבוגר.

גם את עמ"י אי אפשר להכריח ולדחוף מסרים בכוח.

באהבה ובאמונה!

(ברור שאפשר גם לעשות פרסומת של "ארץ ישראל כולה שלנו". אבל מה זה יעזור? צריך לדבר בשפה שהעם מבין. לכן צריך את "יהודה ושומרון - הסיפור של כל יהודי". אם תכניס את עזה - תצטרך להכניס גם את סיני, סוריה, לבנון, ירדן...)

תגובה:קטיף שנית
1.לגבי זה שאי אפשר לדחוף מסרים בכוח-
   זה נכון מאוד, אבל גם אי אפשר לקחת מסרים שהתורה וחז"ל מלמדים אותך ולעוות אותם(בצורה דרסטית) רק בשביל שהרעיון
   יגיע יותר לעם.

2.אהבה ואמונה-לא יודע מה הקשר.

3.את עזה הכנסתי ללקסיקון שלי רק עכשיו, בשבוע האחרון,לאור ההתפתחויות העם הרבה יותר בשל לעזה, קל וחומר יותר מאשר לסיני,עבר הירדן,לבנון וכ')

תגובה:אוסנת

1. מי עיוות איזה מסר?

2. באהבה לחנך, ולא בכח ובכפיה.

3. הפרסומות היו מזמן, ככה שאתה לא יכול להאשים אותם בכך שלא הכניסו את "עזה". אני גם לא יודעת איך אתה קובע שהעם בשל לכבוש את עזה שוב, בזמן שהעם עדיין מעדיף הסכמי שלום. אבל זה לא הויכוח...

התחנפות?אחד מאלף

בע"ה

אתה יודע במה מדובר?! טרחת לברר את זה לעומק? התעניית?!

אם לא, אז למה לשלול ישר?!

ואם כן בררת, היית רואה שזה לא מה שהם עושים.

תכל'ס נפתח על זה שירשור בעבר. על אלו שרואים "מועצת יש"ע" והם ישר נדלקים ה"רודיאו" הפאנטים. למרות הכל, לא כל מה שמועצת יש"ע עושים או רע. לפרטים עיין בשירשור מלפני 4-5 ימים בערך...

כנ"ל:קטיף שנית
1.איזה מסרים עיוותו?
כל האידיאל של מועצת יש"ע זה שמותר להם ושיש להם מנדט לעשות מה שהם חושבים על א"י.

2.תלוי, אם לא נכנס באהבה אין לך ברירה מלכפות. ילד שלא יכנס לו באהבה שצריך להתפלל כל בוקר,יכפו עליו את זה.
3.אני לא האשמתי אף אחד, פשוט שאלת אותי למה הוספתי את עזה, אז עניתי.
איך קבעתי שהעם בשל לעזה? על סמך שיחות עם הרב לוינגר  וזה דיונים של כמה שעות טובות.
התחנפות-כןקטיף שנית
ואם כן בררת, היית רואה שזה לא מה שהם עושים.-אתה יכול להאיר את עיני, ולהראות לי?, כי טיילתי הרבה ודיברתי אם הרבה אנשים ולא ראיתי.
אם אתה אומר משו תנמק.

סליחה, לא הבנתי את תשובתך.אוסנת

1. איזה עיוות של איזה מסר תנכ"י/חז"לי יש פה? דבר שני, לא הבנתי מה בדיוק האידיאל הזה. מעולם לא שמעתי עליו.

2. אם תכפה על הבן שלך המתבגר ללכת לתפילה, אל תתפלא אם אחרי שנתיים הוא יוריד את הכיפה. וגם אם תכפה על הילד שלך הצעיר, זה עלול מאוד לקרות.

יש פה שאלה נוספת, האם לך יש זכות לכפות על עם ישראל את מה שנראה לך כנכון. ועל זה נאמר שאסור להתנגד לגירוש בכוח, כי זה רצון העם (ועיינו באחד השרשורים הקודמים).

3. אנחנו ציבור מומחה בפלגנות ובקטנוניות. שום מילה טובה אי אפשר לשמוע פה מאף אחד. רק לקטר. לא עשו על עזה (ואני מבינה את ההגיון בדבר)? תגיד תודה לפחות על "יהודה ושומרון".

תשובותקטיף שנית
1. א"י שייכת לריבונו של עולם וכמו שאולמרט לא יחליט מה לעשות בה, כך גם לא מועצת יש"ע.
2.יכול להיות שאת צודקת, לא מבין בזה.
3.ממש לא התלוננתי על זה שמועצת יש"ע לא הוסיפה לקמפיין שלה את עזה, גם אני מבין את ההיגיון בדבר וגם אני לא הייתי עושה על עזה(עד לפני שבוע,עכשיו כן)
אויש...אוסנת

1. אתה שוב נכנס לויכוח עתיק. נניח שמועצת יש"ע היתה לא בסדר (רק נניח), תן לה הזדמנות עכשיו לתקן. כרגע מדובר על מסע ההסברה שלה, לא על מה שהיה בכפר מימון. קשה לתת עידוד? אם מישהו חוטא בדבר מסוים, אז כל כולו רוע?

2. אז או שתתחיל לנסות להבין, או שלא תאמר להכנס בעם ישראל ב"כאסח".

3. מכיון שהקמפיין היה כבר לפני חודשיים, חבל סתם להשמיץ את מועצת יש"ע על דבר לא רלוונטי. אולי לא התכוונת להשמיץ, אבל זה היה נראה יותר מדי שזאת הכוונה.

לא הבנתי למה הבנתם בכלל את ההגיון שלאבת-אליי

הכניסו את גוש קטיף לקמפיי'ן?!

זה שגירשו זה אומר שעכשיו זה צריך להיות הסטוריה ושלא צריך לדעת על זה ועל החשיבות?!

להפך, צריך להכניס את זה ולהסביר שחיי'בים לחזור לשם וכניראה שהעם מבין רק בכוח..רק שהגראדים מגיעים אליו הביתה...

מז"א העם לא בשל?! אם העם לא בשל אז לא צריך לחזור עכשיו לעזה?! העם גם חושב שצריך לצאת מיהודה ושומרון אז אנחנו נצא כי העם לא בשל עכשיו לזה?!

יש דברים שהם מעל הכל! וזאת התורה!

מועצת יש"ע- הסיפור האמיתיאחד מאלף

בס"ד.

הסיפור האמיתי הוא זוועה. הם עשו הרבה צרות. הם הרסו את המאבק על גוש קטיף והפכו אותם למחנה קיץ מגוחך.

בעצם.... הסיפור האמיתי הוא יפה. על מועצה של אנשים מעולים שהקימו את ההתיישבות ביש"ע. כהמשך לגוש אמונים שמסיבות אמוניות-פוליטיות- חברתיות שונות הפך למועצת יש"ע ברבות השנים.

מה שרציתי לומר, שמועצת יש"ע אינה רעה לגמרי. היא עושה הרבה שטויות, חלקים נרחבים ממעשיה ראויים לגינוי ואני אשמח מאוד ביום שהם יפנו את כסאותיהם לאנשים שראויים לכך. אולם צריך להבין שאם הם עושים משו טוב, תפקדנו הוא לעודד ולתמוך ולא לצאת כנגד. עד שהם עושים משו טוב, אל תתקעו מקלות בגלגלים.

תכל'ס- אני אישית חשבתי שהתהליך הזה הוא התקדמות. בניגוד לכל הסברי הימין עד כה, סופסוף מציגים משנה סדורה, אמונית. אמנם זה לא מה שציפיתי, ולא היה הסיפור "היהודי" שאני מכיר, אבל זו התקדמות!!!!!

וכן, הייתי בכנס שגרירים שלהם. דברתי והתווכחתי, נהנתי והתאכזבתי, אבל זו התקדמות!

סבבה..אבל עיצבן אותי שהוציאו מזה את עזה..בת-אליי
כאילו זה כבר הסטוריה ולא שיי'ך לעם היהודי..
זה דברים קטנים....אחד מאלף
אסנת-קטיף שניתאחרונה
1. ממש לא, ובאמת אבל באמת יישר כח למועצת ישע על כל הדברים הטובים שהם עשו, והם עשו יותר ממני, אבל מה שהם עשו בשנים האחרונות, והקמפיין החדש שלהם הוא רקוב.
2.אמרתי,יכול להיות שהגישה שלך צודקת, לא מבין.
3.אני לא השמצתי על זה שלא אמרו עזה, ואם כך השתמע אני מתנצל וחוזר בי.
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך