לאן נעלמה הילדה החמודה והרגועה שלי?חלי8

הבכורה בת כמעט 5.אחריה 2 בנים

זה לא נכון מבחינה הורית לשים תויות,אבל באמת היא הבכורה, הגדולה, הילדה ה"טובה " בבית (גם זה שהיא בת והם בנים ,מטבע הדברים,ההתנהגות שונה) תמיד שקטה ורגועה,עוזרת כשצריך, נהנית להיות אמא קטנה -גבר שהגיע ממנה,אני יודעת שהיא בעצמה עוד ילדה קטנה, וכל העזרות הקטנות הן ברמה שהיא מסוגלת,ושאני מבקשת גם מהאמצעי את אותו סוג עזרה.רק שאצלה זה תמיד היה בא בטבעיות גם בלי שאבקש). 

לאחרונה היא פשוט כולה קוצים.מתנגדת לרוב מה שאומרים לה (אני לא מדברת כלל על לעזור. אלא על לתת יד כשהולכים יחד,למשל, לנעול סנדלים בבקשה כי  תיכף יוצאים, לצחצח שיניים בבוקר,כל ענייני השגרה),היא מאוד שכלית ותמיד יש לה תשובות והתחכמויות והיא מחפשת אותנו במילה .גם הרבה יותר שובבה,צועקת,בורחת,דברים שלא היו בעבר. יש גם קטע שהיא אומרת שהיא אוהבת את כל המשפחה חוץ מאבא. (זה כבר תקופה.אבל היו לה גם תקופות שהיא רצתה רק את אבא) מעדיפה את אמא כל הזמן. היתה עם אבא ביום חופש של לג בעומר,שיחקו,עשו קניות, אבל עדיין זה "לא כיף" עם אבא. "כי אתה בן". כן יש רגעים של חיבוקים וכיף עם שנינו,לא הכל שחור, אבל גם הרבה עימותים.הרבה דווקא. אנחנו מרגישים שאנחנו לא מצליחים כ"כ להגיע אליה.כן משתדלים לבוא בטוב,הרבה חום ולהאיר אותה באור חיובי אבל גם מרגישים שהיא מותחת ומותחת גבולות

בגן הכל כרגיל,היא מקסימה כרגיל,זה רק בבית.

עצות חכמות יתקבלו בברכה

תיקון-בשורה ה-3 זה "דבר" לא "גבר" חלי8
כמעט תמיד כשילד מתנהג כך משהו מציק לו!!!nanel75

גם לי היו  תקופות עם הילדים שהתנהגו שונה - כעס עקשנות בכי ועוד ועוד -(וכמובן שגם היו רגעים רבים וכיפיים וטובים) תמיד זה היה כי משהו הציק להם!!!!!

את חייבת לברר מה מציק לה!!  אני לא מקצועית אבל אולי תוכלי ללכת איתה ל ב ד רק את והיא למקום מרגיע ובטוח (פינת חי, גן חיות)  ותדברי איתה לאט ובעדינות.

אם את לא בטוחה מה להגיד תדברי עם הגננת- לגננת טובה יש אפשרות לעזור, לנסות לחשוב מה עובר על הילדה ואפילו שהיא בעצמה תדבר איתה ותדובב אותה! יש לגננות את הכלים לעזור לילד במצוקה ולמצוא מה מציק לו.

כמו כן יש יועצות/פסיכולוגיות שאמורות לעקוב אחרי הילדים בגן (לפחות היתה אחת כזאת בגן של ילדי בו היו בשנה שעברה)

נראה מאוד שעובר עליה משהו וכדאי במהירות לעזור לה!!!!!

בהצלחה

יכול להיות שהיא הייתה עד כה "הילדה המרצה"מה אני ומה חיי

הצייתנית והטובה, ועכשיו היא רוצה לבחון את תגובתכם אם היא לא תהיו כזו, האם גם אז תאהבו אותה ותקבלו אותה כמות שהיא או רק אם היא תהיה צייתנית...

^^^^ גם לי נשמע סוג של מרד התבגרותאמא!!אחרונה

מחפשת לוודא מי היא...

אני רואה את השלב הזה אצל כל הבנות שלי- כל פעם מישהי אחרת.

מה שאצלנו עזר:

- לתת המון המון חום ואהבה אבל לא לוותר על גבולות ברורים.

- לייצר זמן איכות טוב עם הילדה

- למצוא דרך לפרגן על כל דבר טוב שעושה כדי ש"תזכר" בדרך הנכונה.

- לשוחח עם הילדה כבוגרת בנושאים שונים שמעניינים אותה. בדר"כ צצות תובנות מאד מעניינות.

(ואולי באמת משהו מציק לה ואז זה יתעורר)

- לזכור שזה תקופה וזה בסוף עובר...

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך