פתחתי שרשור בלא כלה על הקשר בין אהבת ה´ לאהבת האישה/בעל.
בכל אופן, בשבת נתקלתי שקטע שקשור לפרשה שהזכיר לי את זה, והקטע עורר בי כמה תהיות. אני אעתיק אותו לפה ואשמח להערות/הארות על הקטע.
הקדמה: במפגש של יעקב ויוסף נאמר "ויבך על צוריו עוד" ונשאלת השאלה מי בכה - יעקב או יוסף? בין התשובות השונות שניתנו, אומר רש"י שיוסף הוא זה שבכה "אבל יעקב לא נפל על צוארי יוסף ולא נשקו, ואמרו רבותינו שהיה קורא את שמע."
הקטע שאליו אני מבקשת את התייחסותכם הוא פירוש של בעל הבאר יצחק על הרש"י שהובא לעיל:
"מידת האהבה אם היא במדרגת ההתפעלות היותר עצומה ראוי לבלתי שכוח את הבורא אשר אליו תשוב האהבה, ואין על האדם לאהוב שום דבר בתכלית האהבה זולתו יתברך ומפני העיקר הזה בבוא ליעקב יוסף בנו, והרגיש בנפשו כי אהבתו ושמחתו עליו גדלה עד לתכלית, עד שמשלהבת התפעלותו רשפיה רשפי אש לא יראה ולא ישמע דבר ודיבוקו רק בו, לזאת נסוג אחור מיד, והעלה על לבו כי האהבה במדרגה ההיא איננה נאותה בלתי ליוצר הכל וסיבת כל הסיבות , ולכן השיב רשף האהבה שכלתה עליו למקורה, וזהו אמרם ז"ל, שקרא קריאת שמע. ועניינו, שהסב מחשבתו באהבתו הבוערת אל הבורא".
האמת שמרוב קושיות, אני לא בטוחה מה השאלה שלי. תזרמו.
השרשור מלא כלה למי שמעוניין לעיין: http://www.kipa.co.il/community/show.asp?messageid=4060845