שאלהאנונימי (פותח)

בס"ד

שאלה קצת מורכבת, אנסח אותה בקצרה, בתקוה להבנה:

הוא - אוהב אותה מאוד, נקשר אליה נפשית
והיא - אוהבת אותו גם.
הוא - חרדי מודרני, מתגורר בחו"ל, ללא אפשרות כרגע של נסיעות חזרה לארץ (וסיבותיו עימו)
היא - מזרוחניקית מתנחלת, שגם אם יתנו לה מיליון דולר, היא לא תעזוב את הארץ.

הקשר ביניהם התחיל, איך שהתחיל (תקראו לזה "במקרה" אם אתם רוצים) דרך האינטרנט,
וכעת הוא וירטואלי בלבד, בגלל הנסיבות שכתבתי מקודם.
כל אחד מהם כבר "ראה" את השני, ע"י שליחה הדדית של תמונות וסרטונים.

אבל מה?
הוא מתלבט נורא. כי הוא שואף להקים בית עם חרדית כמוהו, אנרגטית, חופשיה,
והיא - היא מלכתחילה היתה מעדיפה בחור כמוה, בהשקפות, בדרך החיים,
אבל היא כל כך אוהבת אותו, עד שהיא מוכנה להשתנות מקצה לקצה, כדי שהוא ירצה להקים איתה בית.

והשאלה - מה עושים?? האם שייך בשביל בחורה "להתאמץ" ככה, אם מלכתחילה הבחור רוצה מישהי "כמוהו"?
מצד שני, בגלל שהקשר ביניהם הוא רובו ככולו נפשי, בגלל שהם בעצם מעולם לא נפגשו עדיין, הוא קשה לניתוק שבעתיים!

סליחה על האריכות. מקוה לשמוע תגובות.

הם מאוהביםעדיאל
דרך האנטרנט? לא מאמין בזה
בטח שזה מציאותי!אור77
זו לא עוד "התאהבות" דרך האינטרנטאנונימי (פותח)

בס"ד

זה קשר שהלך ונבנה, ורקם עור וגידים במשך הזמן.
בהתחלה זה היה רק שיחות וירטואליות, "סתמיות" שכאלה,
אחר כך זה המשיך בקטע של "לשפוך את הלב" כמו שאומרים, אחד עם השני.
גם היו וישנן שיחות טלפוניות,
בקיצור, כעבור מס' חודשים הם פשוט "הגיעו למסקנה" שמשהו קורה שם בלב.

וואוו... קשה ביותר.אור77
קודם כל, לדעתי אין משמעות לתמונות. הכי טוב לראות במציאות... שנית, כאשר השקפת העולם שונה קשה מאוד לבנות בית יציב. אך ניתן... תלוי בבני הזוג (שמעתי על זוג כזה שאחד מהם חרדי והשני ד"ל). אבל את צריכה לשאול את עצמך... האם תוכלי להתמודד עם השינוי או השוני הזה? והאם תהיי מוכנה "להתכופף" לפעמים? אגב, אני לא מאמינה בקשרים באינטרנט. לרוב הכל נראה ורוד ויפה יותר מהמציאות... קחי בחשבון. אבל אני מאוד מבינה אותך מאוד! הלב נמשך... המון הצלחה!
מסכימה עם אור לגמרי,עטרת!!!

גם בקטע שהלב נמשך מאד וגם בקטע שיכול להיות שבמציאות ובחיים עצמם זה יכול להראות קצת אחרת.

נראה לי שכל אחד מהם צריך לחשוב טוב עם עצמו, להשתדל לנתק את הרגש כמה שאפשר, ולחשוב אם הדברים המבדילים הם דברים שהייתי מוכן לוותר עליהם בביתי.. אם התשובה היא כן.. אז יאלה- נסו לקדם עניינים ואם לא .. אז אולי לנסות לקדם לכיוון השני..

המון בהצלחה.. וכן, זה לא הולך להיות קל... (ולא משנה מה תבחרו..)

לפי הנתוניםמשה4

יהיה קשה מדיי לגשר על הרבה פערים.

לא מומלץ.

מסכימה עם ^^^^^^^^^^^^^(משה4)שרבוב

לא צריך להתחיל כאלה דברים!

צריך ללמוד מטעויות של אחרים!

(((תחשבו שגם אם הם יתחתנו זה יהיה להם ממש קשה לגשר על הכל......)

גם אני^^^^^^^^^סנונית
אין סיבה שהיא תלך לקראתוסבא גפטו
פרזיט ואנטיפאת שכמותו.

דרך האינטרנט - מכיר בזה. לא מאמין בזה [וקיים הבדל גדול!]

אני בכלל חושב שעדיף שהיא תחפש מישהו באזור שלה +/- [לא מהיישוב דווקא...].
ייתכן שכל הירידה שלו מהארץ היא תהליך של ברירה-טבעית שרוצים לפלוט אותו. הוא מן 'פגע רע'. ודווקא בגלל שיש סיכוי שהם יתחתנו, אבל זה לא טוב, אז הקב"ה הרחיק ביניהם וכך יגרום להם לא להתחתן... ייתכן. אולי. לא בטוח.

ואין כזה דבר לאהוב מישהו כשאתה לא איתו. אני יכול לאהוב ולשנוא מישהו בו-זמנית. אך כל עוד אני לא חי איתו יום יום - תקופה כלשהי, כל ה'אהבה' אלו 'מחשבות אהבה' בלע"ז כל מה שהולך על הציר רומנטיקה-יצרים.
צודק חוץ מהפיסקה האמצעית..אור77
דעתיחלום חלומותיי
אני לא חושב שאפשר לדבר על אהבה כשמדובר על קשר ווירטואלי. אישי אני בכלל לא יודע אם אפשר לדבר על אהבה לפני חתונה אז אני מאוד מסתפק שזו אהבה אמיתי. אולי התלבות אבל... את יודעת אינטאנט זה לא המציאות אולי אתם לא מתלאהבים אחד לשני אלא  לדמות של השני איך שאתם רואים אותה בראשם?

בכל מקרה הקמת בית נאמן דורד בסיס מציאותי ולא ווירטואלי. אם הוא לא מוכן לבוא לגור בארץ זה הפסדו וזהו. את יודעת כמוני שאין מצא לנסוע לחו"ל כדי להתחתן שלא תהיי מאושרת רחוק מאדמתנו... במיוחד שנמצאים פה בארץ גם הרבה בחורים אכותים שמעריכים כמוך את אהבת ארצנו הקדושה!
הבתי את מה שכתבת! מצטרפת לנאמר!אור77
קשה להשיב על זה..עמית-טליה
לדעתי שיעשו ניתוק כולשהו..ויבררו את זה עם עצמם.

לא משנה מה יהיה רק שהיא לא תעשה ויתורים שהיאסוד היצירה

תתחרט עליהם...

לא מומלץ להם להחליט ללא ייעוץ מקצועי.יהודית פוגל
הם צריכים לבדוק הרבה דברים: כמו איפה הם רוצים לראות את עצמם בעוד 5 ו-10 שנים . מה הגיל שלהם, כמה הם כבר רוצים להתחתן, מה המחיר שהם מוכנים לשלם איזה אופי יש לכל אחד מהם? מה הסיכוי שלו/ה לבנות את עצמו במקום חדש? ועוד ועוד
לרוב קשרים על בסיס נפשי ובאמת לא דרך חיים גםפז
לא כ"כ מצלייח להחזיק וחבל נראה לי...
מכיר כזה מקרה די דומהאליהועיני

שהבחור חסיד אבל ממש עם כל הלבוש

והבחורה מישוב דתי לאומי אם לא לומר מזרחוניק

והם הכירו דרך האינטרנט

ובסוף הם התחתנו בששון ובשמחה

לא יודע מה זה אומר

אבל אם זה עזר למישהו אז סבבה!

אם הוא חסיד באמת, מה הוא עושה באינטרנט?רחלקה
הוא אמר שבאמת..פז
וכי חסרים חרדים שקשורים לאינטרנט?אליהועיני
גם חסידים?
אפשר לדעת מה משמעות השם 'ענת'?סבא גפטו
ובמידה וכן, אודה לך אם תכתביסבא גפטו
ממ.. אולי אחזור עם תשובה יותר מאוחר.רחלקה
בעצם, לא משנה לכתיבת התגובה, משמעות השם 'ענת'סבא גפטו
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך ח' טבת תשס"ט 21:41
חשוב שתביני שכתבת דבר שטות. יותר מזה - דבר מכוער. חסיד אמיתי זה אחד מול קונו. לא מול הרבי/רבה/אדמו"ר/.. שלו. אין שום קשר בין גלישה באינטרנט להיותך חסיד.

מה את, בוגרת יהודיה גולשת באינטרנט? אה? אם את באמת יהודיה מה את גולשת? - נכון שזה 'נקרא' [ע"ע נשמע] שאלה אידיוטית? יפה. כך גם השאלה/תהייה/הקנטה שלך.

אף אחד לא יכול לטעון לבעלות על הרשת.

עריכה: תיקון הכפשה בוטה.
באמת שלא הבנתי אותך.רחלקה

ואני ממש אשמח להסבר מצידך.

אני יודעת שחרדים בכלל וחסידים בפרט מתנגדים לאינטרנט בכל צורה שהיא, אז תהיתי מה הוא עושה? זה נגד האמונה שלו, הלא כן?

אני, כדתיה לאומית, מרשה לעצמי להיות ברשת (החסומה, כמובן) כי הרבנים שאני הולכת על פיהם מקילים בענין יחסית. מה גם שאני יודעת איפה אני מסתובבת, ולא מתכוונת בכלל להכיר חבר'ה מהפורום (למעט מי שאני יודעת מי הם).

את יודעת דברים שרק את יודעת. פשוט כי המצאת את אותןסבא גפטו
'ידיעות' ו'הבנות'.

המשפט הזה: "אני יודעת שחרדים בכלל וחסידים בפרט מתנגדים לאינטרנט בכל צורה שהיא," מעיד ע"כ שאת לא מעורה די בציבור השחור כדי 'לדעת' הלכי-רוחו, על הפסקים שיוצאים חדשים לבקרים על שלל סוגיהם ושאר הפוילישטיקים.
ואת לא צריכה להרגיש נחותה מכך. אדרבא - נקי יותר וטוב יותר להתרחק מאותן כתות. כת ולא כ"ת - כ'תר ת'ורה.

נכון שהטון שיוצא מהציבור החרדי הוא אומר: איסור גורף לאינטארנעט. בפועל (ובחלקו זה נובע מצביעות, בחלקו האחר מהתפכחות הדרגתית שב"ה תופסת עוד ועוד אנשים מאותו מגזר שחור משחור) רבים הם החרדים שמחזיקים בביתם מחשבים עם גישה לאינטרנט. עם חסימה כזו או אחרת אם בכלל. חלקם עוסקים במניות, חלקם במכירת מוצרים טקסטיל ועוד. כמו ישיבת פונוביז' שיש לה אתר אינטרנט. ואתר יהדות-הכסף (ע"ע 'יהדות התורה') ועוד רבים ו'טובים'.

צמד המילים: "אני כדתי לאומי ...." - נובע לדעתי מגאווה. (להבדיל מהשחורים, שם המילה לאומי היא מילה שלילית כל עוד לא מדובר בבנק לאומי. אבל זאת בעיה שלהם. בשבת דנתי עם כמה שחורים שהתארחו ביישוב בו הייתי). כל יהודי צריך להיות בעל מודעות לאומית. אכפתי לעם שלו ולא אנטיפת. לומר "אני דתי לאומי" - בעיניי זה מכוער.

בוויכוח כזה, כל חרדי ינצח אותך באינטרנט. בחיים - לא. באינטרנט - כן. כי הוא יוציא אותך קטנה, אחת שמקילה בהלכות סתם, מחפשת כל הזמן איך להיקל גם כשזה גובל בעבירות וכו'... (זאת תהיה הגישה שלו. זאת לא הגישה שלי). כל זה יבוא אלייך מהמשפט שכתבת: "כי הרבנים שאני הולכת על פיהם מקלים בעניין יחסית". לדעתי זה פשוט שטויות. חז"ל הורו לנו שלא לאסור על עצמנו יותר ממה שהתורה אסרה עלינו. אין טעם לחפש (ואף למצוא..) חומרות מתחת לאדמה. אז איזה 'היקל' ו'היתר' הרבנים 'שלך' נתנו פה? אין שום סיבה לאסור, כך גם אין שום סיבה להתיר את האיסור (-שלא קיים).

*אותם.אנונימי (פותח)
דברים = זכרים.
אוייבר חוכם: אותן - ידיעות והבנותסבא גפטו
סבאלה - קח קורס באיות.... דחוף ט'
אולי בתחביר. באיות אני לא צריך.סבא גפטו
בשונה מהמורה שלכם בפורום שמתבלבל בין הגייה ואיות לשמיעה וקריאה.
אתה צריך וחציט'

לא כותבים ככה אינטארנעט ולא כותבים ככה אוייבר.

זה מציק לי בעיניים

את מזלזלת באשכנזים.הביצה שהתחפשה

בס"ד

עוד שניה יבואו לעצור אותך על חשש להסתה וגזענות.

כך כותבים בשפה היודונאצית - אידישסבא גפטו
די אם אומר שחייתי מספר שנים אצל חסידים.
גם את השפה היודונאצית ידעתי. וב"ה הצלחתי לשכוח.
וכמובן - טקסטים ביודונאצית קראתי וכתבתי.
ו'אוייבר חוכם' זה למעשה 'חכם הפוך', או 'חוכם הפוך.סבא גפטו
אחד שמתחכם. דומה במעט ל'ה-לענגאר צדיק' - צדיק ארוך... .

זהו. לא רוצה להמשיך בשפה הזאת. ב"ה שכחתי כמעט את כל השפה.
אוי געוואלד! רחמנות עליך סבא... תתבגר!!ט'
מעבר לכך שבמחשב שאני נמצא בו כרגעסבא גפטו
א"א לנקד. שלא לדבר שניקוד הוא לא איות.
מצטרף למשפט האחרוןמשה
יש גבול!!!!משה4

סבא גפטו!

עצוב לי להיכנס לעניין הזה, אבל יש גבול!!!

התגובות שלך פה מלאות באלימות מילולית. אתה מזלזל באנשים בכוונה תחילה, ומדביק ביטויים משפילים לכל אחד.

בכל מה שקשור לעולם החרדי, אתה כותב בשנאה גלויה בזלזול מוחלט בציבור של יהודים טובים, מזעזע!!! 

נמאס לי! יש גבול!

למרות שאנחנו בסבב שמירת הלשון, אני חושב שאי אפשר שלא למחות על הסגנון שלך שנכתב בכוונה תחילה.

ועשיתי את זה בפומבי לאחר שיקול רב.

אני חושב שיש הרבה שחושבים כמוני רק שאולי חששו או התביישו להגיב.

תנועה שמאלנית אוטו-אנטישמית - "יש גבול"סבא גפטו
תרשה לי לחשוד בך? - אני מרשה לעצמי לחשוד בך.
אני לא מזלזל פה באנשים. מהסיבה הפשוטה: אני לא מכיר אותם.
אני לא [כמעט] ולא מתעצבן / מתרגש / מתרגז / נהיה שמח ושאר ה'רגשונים' מהודעות וירטואליות. כשהייתי צעיר (-בגלישה ברשת) כן הייתי מתרגש. עם הזמן אתה לומד ובהמשך מפנים שאין טעם להתרגש מכל הודעה שנכתבה בתגובה להודעה שלך.
ייתכן והבנאדם ממול בא להקניט אותך ובדווקא כותב לך את זה. ייתכן ש'הוא' שמגיב לך, זה בכלל 'היא' ולא 'הוא' וכו'...
ואחזור לתחילת ההודעה הנוכחית; אני לא מזלזל בך. לא בך ולא באף אחד מהחברים בפורום.
אני חושב וחושד שה'שנאה הגלויה' שאני מפגין בהודעות שלי, הן רק פירות מחשבותיך. כמה שנאמר "אדם מדבר [כותב] מהרהורי ליבו". ושל עוד מספר חברים כאן.
אין ספק שבלי קשר להרהורי הלב שלך, קיים סגנון ההתבטאות שלי שרצוי שאני אעדן אותו. בינינו? זה לא הדבר הכי חשוב.
אחרי הכל אני לא 'לקראת נישואין וזוגיות'. ז"א יש לי דברים אחרים בראש. את מה שיש לי לומר אני כותב. לא נעים לך לקרוא את ההודעות שלי? - אל תקרא.
אתה חושב שהן פוגעות בחברי הפורום? - פנה לאחד או יותר ממנהלי הפורום.

אוכיח לך כי הבעיה נמצאת אצלך ולא אצלי: אני מכנה את הקבוצה שאתה מכנה [ובעצמה מתקראת] 'חרדים' בכינוי - שחורים. שהרי הם בולטים בלבושם השחור.
אלא שמתבקש שאתה רואה במילה 'שחור' - נחות, עבד, זיבולון וכו'. אני לא רואה את זה כך. אני יש לי חברים 'שחורים' [-"חרדים"] ויש לי חברים שחורים [-מארצות אפריקה].
אתה החלטת ש'שחור' בעיני 'סבא גפטו' זה 'רע'. זה ממש לא נכון. הבעיה אצלך.

אגב, דווקא אם אתה ב'סבב שמירת הלשון', חשוב שתעיר/תאיר במידה ואתה מוצא לנכון.
תתפלא!משה4

האנשים פה הם מאוד אנושיים!!! אני מכיר את הפורום כבר מספיק זמן. יש פה אנשים מדהימים עם מידות, עם דרך ארץ. כן, מאחורי הכינויים יש פה אנשים. אם אתה כל כך מחוספס שלא משפיעה עליך כל תגובה שתהיה, אין פירושו שאתה צריך לחספס את כולם. אולי יש אתרים שבהם זה הסגנון, אבל כאן מדובר על ציבור איכותי שרוצה להתנהג בדרך ארץ גם בצורה וירטואלית.

אני לא מדבר רק על המילה "שחורים", אני מדבר על הרבה ביטויים מזעזעים שהשתמשת בהם.

קראתי.סבא גפטו
סיימתי את הדיון~
מקווהמשה4
שלקחת את זה לתשומת לבך ובשיא הרצינות.
מצטערת על הניצלו"ש.... אני חייבת להגיב!!!!!אור77

משה4, חזק ואמץ! מצטרפת לתגובתך!

ולך סבא גפטו, זה ממש לא משנאה, ואתה מודע לסגנון התגובות הלא ראויות שלך... אז אולי כדאי לעשות עם זה משהו?

מצטרפת!!!אשתו-של-בעלי

בהתחלה זה היה נחמד,

לקרא את התגובות הציניות ולחייך,

אבל יש גבול!!!  זה גובל באלימות מילולית, וצריך לשים לזה סוף.

|המשך נצל"ש|רחלקה

יתכן. אני באמת לא חרדית, אבל יחסית קרובה לחרדים.

אני יודעת שיש חרדים שמחזיקים אינטרנט כנזכר לעיל, אבל תמיד ידעתי שזה לא החרדים ה'כבדים' (האלה מ100 שערים) אלא המודרניים. אוקיי, אז חידשת לי. [מכל מלמדי השכלתי]

מסכימה איתך ב100%. כתבתי שאני דת"ל (ולא דתייה) מהסיבה הפשוטה שככה מכנים אותנו. [אם כי יש מה לחלוק על כך, ולומר שיש יהודים -על כל המגזרים- לא לאומיים, אבל לא חשוב כרגע]

פרט קטן לגבי החסידים שבקאסבה שבמאה-שעריםסבא גפטואחרונה
באופן יחסי, יש פחות אנשים שם שמחזיקים בביתם מחשב.
אך דווקא האנשים במאה שערים (ולא להתבלבל עם כל השכונות מסביב. ואין טעם לפרט את שמותיהן) שמחזיקים מחשב, כמעט כולם בעלי גישה לאינטרנט. וגולשים.

בערוץ 10 עשו כתבה לפני איזה שלוש שנים על חסידים בברוקלין. הראו שם איזה חסיד קונה טלוויזיה בחנות. אמ-מה הוא לא יכול לסחוב את הטלוויזיה ברחובות ברוקלין. אז הטלוויזיה מוכנסת לקופסת מיקרוגל (קרטון גדול).
מה מקנה לאדם את התואר 'מקצועי' בנושא זוגיות?סבא גפטו
איזו מכסה של אנשים הוא צריך שיהיו באמתחתו?
חבר'ה, מה עובר עליכם?אדרת

בס"ד

הבחורה שואלת שאלה שכואבת לה,
לאן נסחפתם?

מטוס קרב? קסאם? זבוב?סבא גפטו
הפניתי שאלה למנהלת הפורום ועדיין לא נעניתי.
כ"כ מוכר....-צורמיש-

טוב,

חברה טובה שלי-מנסיונה:

היא היתה בקשר וירטואלי עם בחור במשך שנה שלימה..

שהעבירו אך ורק תמונות.

קרה בדיוק אותו דבר, והם עוד היו במרחק חצי שעה נסיעה אחד מהשני.

לשניהם היה אותו כיון מחשבה,

אותן שיחות נפש לתוך הלילה,

אותו קשר וחיבור נפשי,

אותו רצון לקרוא כל מילה, לתעד כל רגע להסתכל על התמונה שעות ולקוות שיהיה משהו...

אבל בסופו של דבר, נוכחו להבין שאין מה לעשות,

חלומות לבד ומציאות לבד.

לצערנו,

לפעמים אנחנו מגיעים למצבים בחיים, שיש לנו סתירה עצומה בין הרגש לשכל.

ולחבר ביניהם על מנת למצוא את התשובה הנכונה לנו- זה מהלך כ"כ קשה, עד שהוא מפרק לחתיכות כל חלקה טובה .

אבל הקב"ה מזמן לנו לא סתם, לא לחינם,

אותה בחורה ואותו בחור, - אני בטוחה שלמדו מהקשר הזה, ובטוחה ששניהם יודעים שטוב עשו כשנפרדו לשלום, בטוחה שמה שהיה היה, ובטוחה שכשאחד מהם/שניהם ימצאו את החצי שלהם, ההרגשה הזיפתית של הפרידה הקשה תיעלם.

זה נשמע מהזה קר להגיד את זה,

אבל ת'כלס, אם אין מצב שאחד מהם יעשה שינוי רציני על אורח חייו (-שד"א אני לא אומרת שצריך להיעשות. אורח חיים זה דבר שלא כדאי לשנות בשביל אפחד-אם הוא אורח חיים חיובי כמובן.)

אז כדאי להבהיר לזוג, שעם כל הכאב,והצער,והשברון לב. אולי כדאי לפרק את החבילה (להתייעץ לפני עם מבוגר שמכיר..), בזהירות ובנחישות.

היום חברה שלי - צריכה להתחתן עוד 3 חודשים בעז"ה.

והיא שמחה ומאושרת.ב"ה.ואין כל צל זעיר של חרטה על הפרידה.

בשורות טובות בעז"ה

ציפור ודג יכולים להתאהב..אשתו-של-בעלי

אבל איפה הם יגורו???

זה המשל הכי קולע לענין.

ומנסיון, גם לי היה קשר עם בחור,הקשר היה זורם, כיפי מלהיב וכו'...

אבל מה לעשות השאיפות לא היו זהות, העקרונות היו שונים, ונפרדנו. זה היה קשה, מאד אפילו, ימים שלמים לא יצאתי מהמיטה,

ואחרי כמה חודשים התארסתי, עם בחור "מאותה עיירה", עם אותו ראש ואותן מטרות, וזה כיף ואני כ"כ מאושרת שעשיתי את הצעד הקשה ההוא..

בהצלחה!!

באמת? תרצי להביא דוגמא?סבא גפטו
למה תגובה???אשתו-של-בעלי
התכוונת לזה?אשתו-של-בעלי
אם היו שמים את השכל שלך בתוך קליפת פיסטוק - י סבא גפטו י

היה נשאר עוד מקום.

מוכר???? או שצריך עוד???

תרצי להגיב לגופה של הודעה ולא לגופו של כותב?סבא גפטו
איזה קטע!!!אשתו-של-בעלי

לא!!!

ארצה להגיב דווקא לגופו של כותב. אסור??

הכותב כותב דברים לא לענין.

שלא נאמרים בפורומים של אנשים מכובדים ומכבדים.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאראחרונה

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

אולי יעניין אותך