שרשור פדיחות בעקבות הסיבה שאתם פה שרבוב

(גם לא קשב וריכוז מה שבא לכם..)

והפדיחה שלי היא בגלל אימפולסיביות:

בחדר מורים המנהלת די חסמה את הכיור ורציתי ליטול ידים ולרוץ לאיפשהוא

ולא היה לי גישה

אז שמתי את הנטלה מתחת לזרם כדי שהנטלה תתמלא

והפעלתי את הזרם על עוצמה חזקה

והזרם היה בול על הידית של הנטלה  והשפריץ מלא מים על המנהלת בוכה/צוחק

ומנהלת נרטבה מסמיק-מוציא-לשון

ממה להתחיל?;)אנונימי (2)

הפעם ההיא שאיבדתי קשב ובהיתי בלי לקלוט מה מולי בכלל ואז המאבטח אמר לשני על ההיא שבוהה בו שעה...מסמיק-מוציא-לשון

הפעם ההיא שלא הצלחתי לדבר(לקות למידה מסוימת)מול כל הכיתה וכולם חיכו שידבר ו...כלום...

הפעם ההיא שקיבלתי 15 במבחן...

שקיבלתי מתכונת במתמטיקה 30 וקצת

שהמורה למתמטיקה גילתה בשמינית שלא יודעת גדול קטן(לומדים את זה ביסודי) ושעה!!!! ניסתה ללמד אותי ו...לא הלך

שאח שלי הקטן פתר תרגיל שאני לא יודעת...ושאל למה לא יודעת ׳למדנו את זה עם המורה נחמה!׳

הרגע הזה שכל האותיות התבלבלו לך והיית אמורה לקרוא בקול מה כתוב...(לימוד קבוצתי)

הרגע הזה שחברות גילו שאת לא יודעת לקרוא שעון...ודמות סמכותית שלא רצית שתדע...מסמיק-מוציא-לשון

הרגע הזה שהלכת לאיבוד ומנסים להראות לך איפה ללכת ואת לא יודעת להתמקם(גם לקות למידה), ומגלים את זה בטעות...

רגעים קטנים, שעושים מצחיק מהחיים!צוחק

בהיה פדחניתאנונימי (3)

ניקית מכאן שפגשתי והייתה לבושה קצת לא צנוע. לשניה הסתכלתי, ואחר כך התחלתי לרחף כרגיל.

אחרי דקה התעשתתי ומסתבר שבהיתי בה.

בעעעעעעע

|משועשע לחלוטין|שטות
ששיכנעתי בנאדם לגשת לאבחון ולקחת ריטלין(לפני שאני עשיתי אתזה) והפרחתי את כל החששות שלך.. ואחכ שאני הייתי באותו המצב.

מורה הכריחה אותי לשבת ולשתות תה(מגעיל!) עד שהיא תזמין לי מונית, אפילו לא היה לי כח לברר למה, ורק אח"כ(שחברה בטעות באה לשחרר אותי) היא הסבירה שאני נראית גרוע ובטוח אני מתעלפת ומה יהיה ו...(היא בנוסף היתה בהריון) ורק אחרי שסיימה לשפוך, הבהרתי קככה אני נראית שאני לוקחת ריטלין.

שהמחנכת המדהימה שלי הביאה לי את האוכל קלה שאקח לפני הריטלין כי אני שכחתי ורק אחרי שלקחתי גיליתי שהיא רעבה כל היום.
העובדה שחצי שנה לא הגעתי ללימודים מרוב תסכולאלמו

כי לא הצלחתי כלום ואז קלטו שאולי יש לי איזה בעיה, ואז איבחנו וכל זה.

סתם משהו מצחיק- כמה פעמים קרה לכם שהכנסתם גלידה למקרר בלי לשים לב?
קרה לי היום ופשוט נוראי כמה שזה שכיח אצלי..

ממה להתחיל?חוזרת
* כמעט לא נכנסתי לשיעורים. בשביעית הגיע רב חדש, ובשמינית נכנסתי בטעות לשיעור שלו כי שכחתי להוציא את התיק. אז הוא עשה לי קבלת פנים 'לאורחת'...
‏* אותו רב, שיחקתי עם בת 'מלחמת עטים' משיעמום, הרב העביר אותה לשבת הכי רחוק ממני בכיתה (כל אחת בפינה אחרת) והמשכתי לזרוק עטים עד שאחד נפל על הרצפה. הרב בא ונעמד לידו כדי שלא אקח, אז קמתי, הרמתי את העט, והעפתי חזרה על הבת. הרב היה
‏* בשיעורי מתמטיקה הייתי שוכבת על הרצפה וסורגת ומסתמסת וכו, והמורה היתה מנסה בכח שאלמד (פגשתי אותה לא מזמן וצחקנו על זה)
‏* המורה שהיתה לי לאנגלית בשביעית שמינית היתה מנסה לשכנע אותי לכתוב אותיות לא הפוכות ובלי שגיאות כתיב, לא יודעת למה לא הלך לה ‏‎
‏* המרצות שלי לאנגלית השנה התחרפנו. אחת- שאני קופצת על הכסא (אז היתה מסמנת שאני נמצאת ושולחת אותי לבית ‎‎‏) והשניה- שאני לא קוראת בקול, ולא רגועה
‏* מרצה שצעקה עלי "תפסיקי לזוז, מה יש לך הפרעות קשב???" עניתי כן ‏‎‏ היא לא ידעה איך לאכול את עצמה...

עד כאן להפעם
חחחחח אחד השרשורים הטובים שראיתי בחיי!!!!!!רגילה,כמו כולם

*אני עדיין מנסה לקרוא באנגלית מימין לשמאל(או משמאל לימין, אני לא זוכרת מה נכוןקורץ)

*בעיה של אגרסיביות- לפעמים מורה באה לחבק אותי, ואני מוחצת אותה בחזרה...מטורלל

*מישי אמרה לי להכנס ללוקה, ובגלל שאני קוראה הפוך באנגלית נכנסתי בטעות לחנות אחרת, ועשיתי בלאגנים......

*הייתי פעם חזנית בבצפר, ואז התחלתי לערבב מילים, אותיות  וכו..אפאטי

ויש לי עוד מלא שלא עולות לי עכשיו....חושף שיניים

וואו אתן טובותצבי-ליזציה
אני מתבייש בפאדיחות שלי, ובעיקרון אני "רק" ADHD אז מסתבר שאין לי הרבה פאדיחות
אה ועוד משהואלמו

1. רק עכשיו כשאני קוראת עוד פעם את השרשור אני קולטת שהיה כתוב "פאדיחות" ועוד כמה מילים שפספסתי בקריאה הראשונה ולא הבנתי
2. אני עד היום (בת 18) כשאני עורכת שולחן לבת אני סופרת צלחות וסכו"ם לפי אנשים (אבא, אמא, סבתא, אני) ולא במספרים ומתבלבלת כל פעם מחדש

עוד פאדיחותחוזרת

* מסבירה לקבוצה: מימיננו יהיה את ביה"כ של אח של הרב כהנא אחרי שנעבור את ישית עטרת משמאלנו... וזה הפוך בכלל

* באמצע פגישה שניה (דייט) אני מתחילה לעמוד ולזוז ולשנות תנוחות (התחרפנתי כבר מלשבת במקום אחד לפחות גם הבחור היה היפר, אז זה הסתדר )

עוד קטעחוזרת

מישהי אומרת לי: אני יודעת למה את רזה!!! כי את כל היום זזה....

חח ימין ושמאלך זה באמת בעיה..שרבוב

שאני מסבירה לאנשים ברחוב עם תנועות ידים ואומרת עכשיו תפנה אה....|מצביעה| אה, שמאלה. לא ימינה!!

או שאני מנחהב ככה את אבא שלי באוטו הוא בכלל מתחרפן..

וגם בטסט פנימי טעיתי בכיוונים

עוד ימין ושמאלbattt

אני רגילה לכוון את בעלי בנהיגה בתנועות ידיים, אבל כשנסעתי עם הבן שלי הוא לא הבין אם הוא אמור להסתכל עלי או על הכביש חצי חיוך

תפנה ימינה. לא! ימינה השני... אנונימי (4)
תמיד חוזרת

זה כי יהודי אפ'עם לא פונה שמאלה

משיח נאו בפומ!
מותר לפלוש לכם?
תמיד חוזרת
אממ.. אני לא בדיוק פה, אבל הגעתי מהראשיענב

חוץ מזה, אני מוצאת את זה נורא תרפי לספר פדיחות....

טוב, לא בדיוק קשור ללקויות, אלא יותר לדרך המעניינת שלי ללמוד חלקים מהחומר:

*הרגע הזה שלמדתי מ"מ, ושאלתי את חברה שלי למה זה לא יוצא נכון, אז היא אמר שצריך להעביר את המחשבון לרדיאנים, והסבירה לי איך.

ואז שאלתי אותה מה זה רדיאנים.

חצי שעה לפני הבגרות.

(כן, אני לא יודעת טריגו.. בכלל..)

*כשניסיתי להסביר למישהי לאן ללכת, והתפדחתי להסביר עם הידיים, אז פשוט הימרתי ואמרתי לה ללכת שמאלה-ימינה-שמאלה, ופתאום קלטתי שזה הפוך (אז רצתי והצלחתי להסביר לה שהתבלבלתי, אבל זה עדיין היה.. מעניין)

*כשכתבתי מבחן, והוא היה בלחץ נוראי של זמן אז לא יכולתי לחזור ולתקן שגיאות כתיב כמו שאני עושה בדרך כלל,וכל המבחן היה שחור ממחיקות של דיו אז המורה החזירה לי אותו יום אחרי זה ואמרה לי לכתוב מחדש.

או, זה מזכיר לי שפעם כתבתי עבודה היה איזה משפט שלם שיצא הגיוני-רק במשמעות אחרת ממה שהתכוונתי...

(משהו כמו "משה עבר שלטה בננה אתה"  במקום "משהו בעבר שלה בנה אותה")

טוב, נראה לי מספיק פדיחות לפעם אחת (בטח שזה פעם ראשונה, אז...)

אני לא מאמינה שלקח לי 25 דקות לכתוב את כל זה!

*מיואשת מהקצב שלי*

רוצה הכתבה? חוזרת

תתקשרי ותספרי לי בע"פ... ואני אקליד...

לא, זה בסדר ענב

אבל תודה...

זה בדיוק מה שהמאבחנת שאלה אותיצוחק, אבל אני מסתדרת בד"כ. האמת שאני מעדיפה לכתוב. לא יודעת, זה מסתדר לי ככה יותר טוב.

הבעיה היא כשאי אפשר למחוק... באמת, את לא רוצה לראות משהו שכתבתי בלי לערוך.

ומילא אני, אבל מי שבודק-כל מיני פסים שחורים (עד פסקאות) באמצע הדף עם "טיוטא! טיוטא!", ואותיות קטנות שנדחסות בהתחלה של מילים וכו'

איך אני רואה אותם ליד הדף ככה-מבולבל המום

העיקר שעברנו את תנ"ך!

עוד מקצוע רב-מלל מאחורינו!

בבקשה...חוזרת

פשוט מסקרן אותי לדבר איתך...

וזה כי את לא יודעת איך אני כותבת... חוצמזה שהכתב יד שלי לא קריא ב כ ל ל... הדף נראה זוועה ואנין קשר בין מה שכתבתי למקום....

תודה ענב

*מסמיקה* אממ... תודה

אה... בעיה מוכרת. מזלך (או שלא?) שההורים שלך לא עלו על ה"פטנט" של אמא שלי-כל פעם שהחזירו מבחן\דף עבודה בלתי קריא (ז"א: בערך כל שבוע) היא הייתה מושיבה אותי להעתיק 2-3 עמודים מספרמת

בסופו של דבר, אחרי שנתיים בערך, פיתחתי כתב קריא (פחות או יותר, כל עוד אני לא כותבת מהר מדי)

ושלוש מחברות עם ספריםצוחק

אני תוהה אם אפשר לתבוע אותי על הפרת זכויות יוצריםחושף שיניים

אה, את חושבת שהם לא עלו על זה...חוזרת

לכן מגיל צעיר הם לא היו רואים את המבחנים שלי... ולא יודעים שהם התקיימו או משהו כזה...

והקטע שעכשיו מנסים לשכנע אותי לעשות את זה שוב... מת מצחוק

אה, לא היו אצלכם מחברות קשר וכאלה דברים?ענב

היה אצלנו קשר די ישיר בין המורים להורים, אז...

חוץ מזה, גם הייתי נורא תמימה. שואלים אם היה מבחן? עונה. מבקשים לראות? מראה. ואז יושבים להוסיף עוד פרק לעלילו החבורה מבת גלים...

מה שכן, אני חושבת שזה "פיתח את יכולותי בתור סופרת לעתיד" (פחחח....). לכל הפחות, אני יכולה לגיד שכתבתי כבר ספר וחצי!צוחק

אוי ואבוי...מת תהיי חזקה!

השאלה באיזה גיל חוזרת

ואם הראתי אותה להורים...

ואני לא באמת עומדת לעשות את זה... עברי ת'גיל... זה כבר רק אם אני רוצה...

רוצה לתת לי לקרוא?

האמת שנכון..ענב

אני לא חושבת שאת באמת רוצה לקרוא

לפחות לא בתוך המחברת

תביאי, תביאיחוזרת

יהיה בסדר

תורי...נחשון מהרחברון

לדבר בטלפון על ריטלין עם חבר (קונצרטה) ללכלך על כל העולם שלא מבין אנשים עם ריטלין שלא מצילחים לוסת עוצמות...

ואז הוא אומר לי...

תווסת את הווליום

יאיכישוף כושל

בס"ד

בוא נראה

#כל שיעורי לשון אני יושבת לי על הרצפה המורה לא מתלוננת כי גם ככה זה נדיר שאני נכנסת

#כשאני כבר נכנסת לשיעורים אני מציירת פעם אחת ציירתי את בעליבלח והרב שלימד לקח לי את הציור

(מביך במיוחד בהתחשב בעובדה שהוספתי הערות על האופי שלו) והביע את דעתו על בעלי

#יצא לי להיות מאוד חולמנית אז אני קבוע מתנגשת באנשים ועמודים

הייתה פעם מישי באטובוס שלקחה את זה ממש קשה כל הנסיעה אמרתי לה סליחה 8000 פעם

נדמה לי שהיא ירדה מאוטובוס בגלל זה

#בגלל החולמנות ישבתי בשיעור אנגלית המבאס וברגע ששמעתי צילצול בלי להתחשב בכלום כולי קמתי וצווחתי יש!!!סופסוף ..

לקלוט את המבט של המורה אחרי זה היה משעשע משו

ואו יש לי עוד מלא נראה במה ניזכר בהמשך

איכשו תמיד כשאני מנסה לספר ת'סיפורים הם בורחים..נדנדה כתומה.

ממ

אה!

בגרות בלשון. אלף וחצי שעות.

אז באיזשהו שלב נגמר לי הלשבת. פשוט נגמר.

אז נעמדתי והמשכתי לכתוב..

והבוחנת הסתכלה עליי ככה-

ואז עוד יצאתי לנשום. ולרוץ במסדרון כדי להוציא אנרגיות

[זה היה לפני שהתחלתי לקחת רטלין..]

דיי בתחילת הרטלין, שיעור ראשון, מורה מקסימה, אבל אסור לעשות כלוםכלוםכלום בשיעור. רק לשבת ולהסתכל עליה.. 

[בעיקר אסור לאכול. זה ממשמפריע לה.]

ונדנד אוכלת.

המורה- נדנד? את אוכלת? [באה להוציא אותי מהכתה בערך..]

וכולי מתגמגמת.. אבל המורה, לקחתי רטלין.. ורצתי לשיעור.. ולא הספקתי לאכול.. ואני ממש חייבת לאכול בתחילת הרטלין..

ואז היה תורה להתגמגמם

דפקא לא בלימודים- ישב"ץ.

כולי מקפצצת וזה.. לא ממש מאופסת על מה עושים..

פיתום אני קולטת שכולן מדברות עלזה שנדנד מרחפת ולא איתנו..

בכתה י', כל הבגרויות שלי היו מלאות בארץ עיר בטיוטות.. כי בזמן שמחכים לבוחן נטראלי אסור לעשות כלום

בלאגניסטיות גם נחשב לקות למידה? כי אז ישלי עוד אלף.

אחד טרי משבוע שעבר>

חשבתי ששכחתי ת'מיקודית של תנ"ך בכתה. וזה היה יום שישי, ובשני הבגרות, והייתי חייבת ללמוד בשבת!

אממה? האולפנה נעולה. אפילו שאני גרה כלום זמן מהאולפנה..

קיצור, לשכן שלי יש מפתח.. אז לקחינו ממנו ת'מפתח.. ואבאשלי בא איתי לאולפנה..

בערך רבע שעה הפכתי ת'כתה.. ולא מצאתי ת'מיקודית!!

בשברון לב, חזרתי הביתה..

והופס, הפלא ופלא- מצאתי ת'מיקודית בבית!

ולא שלא חיפשתי אותה לפני..

אה.. ועוד אחד.

ננעלתי באולפנה..

זה קשור בקשר עקיף ללקויות..

היתה לי עבודה ענקייית באנגלית [לוג] שהייתי חייבת להגיש.. כי היה לי בלאגן עמזה, והבאתי אתזה על עצמי.. קיצר, עשיתי עבודה של שנתיים בשבוע וחצי. לא מומלץ.

ובבית לא הייתי יושבת ועושה..כי יש מלא בלאגן מסביב וכו'.

אז לקחתי רטלין, נכנסתי לתוך הבועה של עצמי.נכנסתי לכיתה אחת, ופשוט עבדתי. פוול שעות.

ולא הייתי מודעת בכללבכלל למה שקורה מסביבי.. ושאופסי, נשארתי בדד באולפנה

אד שסיימתי, ורציתי לצאת.. אבל השער היה נעול

אבל המפתח של שכןשלי הצילני.. ואחשלי הצדיק שבא להוציא אותי מהאולפנה וצחק עליי כל הדרך

טוב. זהו להיום.

יש עוד פוול

חח אחד מאתמול בריקודגליםשובבית=)
קשור בערךך...
אני יושבת עם חברות ועוברים לידינו
שני נערים שמתרימים לקו לחיים
ושואלים אם אנחנו רוצות לתרום
ואז שאלתי אם יש צמידים והתחלתי להסביר
אבל שיש לי רק 100 שקל ואם ישלו עודף
הוא מתיל לענות לי וכבר הייתי עסוקה
בלבהות במשו אז הוא מסתכל בשוק: תגידי את שומעת בכלל?? אז אני סיימתי לרחף וכזה כן בטח:-p
אה זה היית את????????שיגר

לא הבנתי למה היא בוהה באוויר...

סתם לא באמת זה לא אני

שיגר הבהלת אותי ;)שובבית=)אחרונה

ועוד פעם שהייתי ב-OUT,

אבא שלי ואני ביקרנו דוד של אמאשלי מבוגר,

והם דיברו ואני קראתי עיתון ולא באמת הקשבתי,

פתום אני שומעת את אבאשלי אומר "כעע היא

שומעת מה אנחנו אומרים זה לא כמו שהם תקועים בסמארטפונים

ולא מקשיבים לכלום"

ואני כולה מסמיק-מוציא-לשון "על מה דיברתם?"

^^^(על הכותרת)חוזרת

ואני עשיתי את הלוג בלילה אחד...

נראלי המורה נתנה לי ציון טוב רק כי לא היה לה כח לפענח את כל השגיאות כתיב והאותיות ההפוכות...

גם אני ככה שרבוב

קשיי שליפה..

לכן סירתי משהו טרי ששמרתי אותו בשביל השרשור

פאדיחה...סימן שאלה?

כשקראתי שאלה ובלבלתי את המילים:

"רשום מקצועות שגונבים (גובים) כסף בעת עבודתם"

ואמרתי למורה שזאת לא שאלה חינוכית והיא לא הבינה למה....

מסמיק-מוציא-לשון

אוקי...היו לי פול! בעצם כל יום ישלי!!ילדה מיוחדת!!
אני כבר לא שמה לב אליהם. הפסקתי לעקוב

אבל ננסה להיזכר בכמה:

* ממש בתחילת התקופה עם הריטלין אז לא תמיד הייתי לוקחת בבוקר. לפעמים הייתי באמצע היום מרגישה שאני צכה לקחת אז הייצי קמה והולכת לשתות את הכדןר. פעם אחת באמצע השיעור קמתי והתחלתי ללכת לכיוון הדלת כי רציתי לצאת לשתות ריטלין ואז המורה שואלת אותי:" --- לאן את חושבת שאת הולכת?! " אז עניתי לה: "להסתמם קצת" היא חטפה שוק. ניראלי היא עד היום עם תעלומה בראש למה יצאתי לשתות סמים באמצע שיעור.

* פעם ישבתי בספות שנמצאות ליד החדר מןרים וחוץ מהבעיות קשב שלי אני גם אפאטית (אחת שבוהה כל היום) אז פשוט ישבתי שם ובהיתי אינלי מושג במה. אחרי כמה דקות אני קצת התאפסתי על עצמי ורואה מורה חצי חיוורת מסתכלת עלי. כנראה מה שהלך שם זה שהיא סידרה את הבגד שלי ופשוט בהיתי לה בצורה! אז היא התפדחה.

* בתחילת התקופה של הריטלין אז רק המורות ידעו על זה בהתחלה.. אז הם היו כזה סוגשל מתחנפות ופתאום מתייחסות אלי יותר נחמד וכו' זה היה סתם לא נעים מתמקדות פתאום רק בי במקום בכיתה. ובשלב מסוים הכיתה התחילה לשאול אותי מה סיבת ההתחנפות!! ואז הסברתי להן שהתחלתי לקחת ריטלין!!

זהו לבנתיים אינלי כח לחשוב על עוד!!

הצחקת עם הראשוןשרבוב

מחפשת פסיכיאטר שיתן כדור להפרעת קשב וריכוזברכה אפל

אני די בטוחה שבעלי סובל מADHD.

הוא לא מצליח להתרכז ליותר מדי זמן, המחשבה שלו לעיתים מתפזרת לכמה כיוונים, ותפוקת העבודה שלו לא הכי גבוהה

הוא גאון, וזה מחפה מאוד על הכל, כי הוא מצליח להסתיר את זה, אבל מי שמכיר מקרןב שם לב (הוא ניסה לפתוח פם את הדלת עם השלט של הרכב..)

לאחרונה נהיה לו הרבה עומס בעבודה, והוא מרגיש שהוא לא מספיק ממצה את היכולות שלו

מחפשת בשבילו פסיכיאטר, אפשר גם פרטי, שיתן לו כדור שיוכל לתת לו קצת פוקוס בחיים

אשמח ממש להמלצות!!

תודה

מקפיצה שוב, יש מישהו שיש לו מידע בעניין?ברכה אפל
אולי תכתבי איזור בארץ? שיוכלו לתת רעיונות…מרגול

דבר שני, אם יש תור קרוב לנוירולוג של הקופה אפשר לבקש ממנו. הרבה פעמים נותנים בלי בעיה.

בעיקרון מי שמורשה לרשום כדורים לקשב וריכוז זה נוירולוג או פסיכיאטר, ולאחר שיש מרשם קבוע רופא המשפחה יכול לחדש לך אותו מדי חודש בחודשו. 

קודם כל תודה שהגבתברכה אפל

אנחנו מהמרכז, ובגלל שזה נהיה לנו דחוף אנחנו מוכנים גם לנסוע רחוק

התור הקרוב בקופה הוא לעוד 3 חודשים

מה שכן, חשוב לי ללכת למישהו שיתן לי מענה תרופתי, ולא ינפנף ב"זה שום דבר"

מספיק נוירולוגadvfb

אפשר לקבוע דרך כללית/מכבי/מאוחדת איפה שאתם

אין תורים קרובים גם לנוירולוגיםברכה אפל
אני יודע שבאתר של כללית יש לפעמים אופציות יחסיתadvfbאחרונה

קרובות באיזורים יותר פריפריאליים

..ADHD

שלום,

אני רוצה לפתוח פורום סגור לאנשים שמתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, יש לזה ביקוש? הייתם רוצים להצטרף?
אפשר גם במסר/ש"א.

הפרעות למידה והיכולת ללמוד בכל זאתאנונימי (פותח)
אוקי אני לא בטוחה עד כמה הפורום הזה פעיל בכלל ומי עשוי לקרוא את זה. אבל יש נקודה שחשוב לי להציף דווקא כאן. יש לי הפרעות למידה ( adhd דיסלקציה וגיסגרפיה ) ואם אתם בפורום הזה אז בטח גם לכם.
בזמן האחרון אני שומעת הרבה על כך ששופטים ילדים עם הפרעות למידה לא נכון כאשר מצפים מהם להיות טובים דווקא בלימודים טיפוסים. ההנחה היא שיש לילדים או מבוגרים עם הפרעות למידה יכולות ונקודות חוזק אחרות שלא קשורות ללמידה הקלאסית ושבכלל לא כל אחד חייב ללמוד. כל זה מאוד נחמד ואני באמת מאמינה שיש דרכים רבות להצליח בלי הלימודים ה"טיפוסיים". אבל זה לא אומר שאדם עם הפרעות למידה לא יכול להצליח בלימודים כאלה. לפעמים מרגיש שלי שבגלל שמזכירים לעיתים קורובות מקרים בהם אנשים עם הפרעות למידה הצליחו ממש במסלולים שלא כללו לימודים גבוהים יוצרים תחושה שרק ככה אדם עם הפרעות למידה יכול להצליח.
כשהתחלתי תואר ראשון מתתי מפחד ורק רציתי שמישהו יגיד לי שאני יכולה לעשות את זה .אבל כל מה ששמעתי הוא שאני לא חייבת להצליח ,או בכלל ללמוד . אבל אני כן רציתי ללמוד וכל הדיבורים האלה בכך שאנשים כמוני ( מה שזה לא אמור להיות ) לא *חייבים* ללמוד ולא מצפים מהם יותר מידי להצלחה רק הורידו לי את הבטחון .
ברוך ה בסוף כן למדתי ( וברוך ה עדיין לומדת ) ואת התואר הראשון סיימתי בהצטיינות. אז פשוט חשוב לי להגיד למי שכן רוצה ללמוד: זה לא חובה אבל זה מאוד מאוד אפשרי.
נ""ב
מצטערת על שגיאות הכתיב , אני דסלקטית ובדיוק התיקון האוטומטי החליט להתקלקל .
וואו.עפהאחרונה

וואלה.. מעורר מחשבה...

והפורום הזה באמת נראלי לא פעיל וחבל....

הפרעות קשב וריכוזענבר 2
איך מטפלים בהפרעות קשב וריכוז ללא ריטלין ?
יש תוספים טבעיים. אבל לא יודעת מה ואם זה מוכחאנונימי (2)
שמעתי שריצה מאוד עוזרת..והעיקר-לשמוח:)
תסתכלי באינטרנט בטוחה שיש להם מה להציע
חברה שלי הייתהוהעיקר-לשמוח:)
כל הזמן קמה מוקדם בבוקר (כמובן שישנה מוקדם) ורצה איזה שעה, לפי מה שראיתי זה מאוד עזר לה..
היא סיפרה שיש לה קשב וריכוז והריצה ממש עוזרת לה ואפילו מחליפה לגמרי את הכדור.. כי הריצה עוזרת לאזן את האדרנלין בגוף , לאנשים שהאדרנלין שלהם גבוה זה מאוד עוזר.. וגם גורם להם להיות שמחים לעומת הכדור, שהרבה פעמים גורם הפוך..
אכילה בריאה וספורט או תחביב אהוב, זה משחרר אנדרנליןHodaya11
אפשראנונימי (3)אחרונה
לנטרל רעשים מפריעים עם אוזניות עם מנגינות ללא מילים.
אפשר ללמוד למבחנים בקול ובתנועה למשל בהליכה בחדר.
אם רוצים טיפים ספציפיים שמתאים לך אםשר לפנות לפסיכולוג התנהגותי שמכיר את התחום של adhd
אשמח לעזרתכם למילוי שאלון לעבודה סמינריוניתנדיה
שלום, אנו עושות עבודה בנושא לקות למידה. נשמח לעזרתכם על מנת שנוכל לאסוף נתונים לצורך העבודה הסמינריונית מצורף קישור:
השפעת התמיכה החברתית על הדימוי העצמי
ריכוז בלימוד גמראyyl

הרגשתי שיש לי קושי מסויים בלימוד, בעיקר בלימוד גמרא, ורציתי לברר אם זה דבר נורמטיבי או שזה נובע מקו"ר, אז אשמח לשמוע (לקרוא..) חוות דעת...

כשאני לומד, בעיקר גמרא אבל גם לימודים אחרים, אני צריך ממש ממש להתאמץ כדי להתרכז! אפילו אם אין רעש ושום דבר, פשוט כדי להבין מה אני קורא! זה לא משהו חריף, פשוט מקשה...

ככה"נ אין לי קו"ר, אפילו עשיתי אבחון ויצאתי עם קשב טוב, ובכל זאת אני לא לגמרי בטוח.... לפעמים אני קורא ד"ה ברש"י ארבע פעמים ומגלה שלא שמתי לב למילה ממה שקראתי, לקח לי ללמוד דף גמרא רש"י אחרי שכבר למדתי אותו כמה פעמים, שעתיים וחצי! דף פשוט יחסית, וזה היה כמעט אך ורק לקרוא ולהבין, פשוט כל משפט כמה רגעים הייתי צריך "לתפוס את עצמי" שוב ולהתרכז. ואני לא ברמה של מתחיל...לומד הרבה זמן...

וזה ככה בכל דבר שאין בו סקרנות, אם זה משהו חדש ומעניין וקל להבנה אז הסקרנות עוזרת לי להתרכז ולרוץ, אפילו שעות רבות, אבל בחזרות וכאלה... ובגמרא גם לימוד ראשוני...

אני יודע שללמוד זה קשה ויש עמל תורה אבל התלבטתי אם זה נובע ממקום אחר, ונראה לי שכן... זה לא המאמץ להבין, זה מאמץ גדול לשים לב מה אני קורא, להתרכז... זה נשמע מוכר למישהו?

חשבתי אולי יש איזו נקודה מסויימת שלא בודקים באבחון רגיל ואולי זאת הבעיה...

התיאור מתאים לקו"ר אבל זה לא המצב היחידאצאצאחרונה

יש עוד הרבה דברים שיכולים לגרום לזה, אני ממליץ לעשות אבחון פסיכודידקטי, הוא הרבה יותר מקיף ומתייחס לכל קשיי הלמידה, הריכוז והחשיבה

יש כאן עוד מישהו שמרגישיהוקפץ

שהכדור מפריע לו לכוון בתפילה?

הייתה לי תקופה של כדור שגוי,שפרינצא בוזגלו

שהייתי צריכה להחזיק את עצמי שלא להירדם, 

אבל אם זו התחושה- כנראה שצריך להחליף כדור.

כדור אמור לעזור להתרכז, לא להפריע.

עוזר בשיעור ומפריעה בתפילהיהוקפץ

אז אני עכשיו על תרופה מאזנת.שפרינצא בוזגלו

היא ממש מגניבה- כאשר יש מחסור בדופמין והורמונים נוספים, היא מאיצה את ייצורם,

וכאשר יש עודף- היא מונעת מהם להיספג במוח.

אולי נעבור לפרטייהוקפץ

איזה כדור זה?עפה

יש לי פרטי, מוזמנת.שפרינצא בוזגלואחרונה

מישהו פה?אנונימי (פותח)

זה נראה שלא פעיל כאן..אנונימי (פותח)

אפשר להפעיל חוזרתאחרונה

אולי יעניין אותך