היוש ! פתחתי שירשור בנושא צניעות ! לרציניות בלבד!כשרה

אז אוקי. נכון שתמיד בנות שואלות מה זה משנה אם החצאית שלי תהיה מעל הברך או מתחת? מה זה משנה סנטימטר 1?!? אז יש פה משהו שמסביר את העיקרון. זה לבנות שזה מעניין אותן הדברים האלה. מי שזה לא מעניין שלא תקרא:

רוני בחורה מהממת לומדת באולפנה ממש דוסית, היא הלכה לשאול את המורה שלה שאלה וניסחפה לדברים הבאים:"המורה נכון שאת תמיד אומרת לציפי שהיא מוכשרת בלנגן ושתיקח את הכישרון הזה ותעשה איתו משהו?" המורה משיבה בחיוך "כן" "ונכון שאת אומרת לאורטל שהיא שרה כ"כ יפה ושתנצל את הכישרון הזה?" המורה עונה שוב פעם באותו נימה "כן" אח"כ התלמידה ניסחפת ושואלת שוב:"נכון ששירה היא ציירת ואת אומרת לה לנצל את הכישרון הזה?" המורה עונה שוב כן ולא מבינה על מה התלמידה מדברת ואומרת לה:"את מוכנה לומר לי מה את רוצה?" אז התלמידה עונה למורה בשאלה "ונכון שאני יפה?" המורה עונה שוב "כן" "אז למה לי את אף פעם לא אומרת לנצל את הכישרון ולהיות דוגמנית?" המורה הייתה בהלם היא לא ידעה מה לענות. מה אתן הייתן עונות לה היא ממש רוצה לדעת. אז באמת מה הבעיה בלהיות דוגמנית ולנצל את הכישרון?

תענו לשאלה לפי מה שניראה לכן. בא ניראה את התגובות!

כולן להגיב!כשרה

בנות תגיבו!

מישהי יודעת לענות על זה?אנונימי (2)

אם כבר מדברים על זה אז אין למישהי אולי תשובה!

אני ממש רוצה לדעת!

גמאני אחת כזאת שמתעניינת בדברים האלה!

רציתי לדעת מה התשובה!

וואי 'כשרה' את כותבת ומנסחת יפה!

אני ישמח אם תגיבו!

אף אחת לא יכולה לענות? (ל"ת)כשרה
מנסהרמקול

יופי זה בכלל לא כישרון, וזה לא דבר שצריך לפתח אותו בכלל.

הכישרונות האחרים שהזכרת, ניתנו כמתנה מהקב"ה, אך כדי שיבואו לידי ביטוי צריך להתאמץ, לעמול.

דוגמנות זה כלל לא "פיתוח כישרון", זה הפיכת אישה לחפץ.

תני לי לשאול אותך משהו,משהו בעולם הזה
נגיד שיש לי כישרון לדבר בצורה נורא משכנעת, זה אומר שאני צריכה להשתמש בו ולשקר לאנשים?
נגיד שיש מישהו שב"ה יודע לבצע את העבודה שלו בצורה זריזה מאוד ונקיה, בלי להשאיר סימנים או לעשות טעויות, זה אומר שהוא צריך להשתמש בכישרון שהקב"ה נתן לו ולפרוץ לבתים?

ב"ה הילדה קיבלה כישרון. שתשתמש בו! אני הכי בעד. אבל שתשתמש בו לדברים חיוביים.

כמו אותם שניים שהבאתי למעלה, הם יכולים לקחת את המתנות שקיבלו מהקב"ה ולהפוך אחד לשקרן ואחד לגנב או לקחת אותם ולהפוך להיות נואם מחונן או איש מלאכה מצליח...
הבחירה אצלנו
אין בעיה!!!!אנונימי (3)

אין בעיה לדגמן!! כמו שאין בעיה לשיר ולהופיע..

אבל צריך לעשות הכול לפי ההלכה.. (לא לפני גברים, 3/4..)

ומי שיש לה יופי ורוצה יכולה להשתמש בו!!

פשוט יותר קשה לדגמן ולשמור על ההלכה מאשר לשיר ולהופיע..

דעתי:100ממת

לדעתי אפשר לפתתח כל כישרון לפי ההלכה אפשר להופיע במגזין שיודעים שהוא רק לדתיות או שלמצוא כישרון אחר שיש לך אותו ולפתח אותו!

יש בעיה לדגמןרותם333

ברגע שאת מדגמנת אפילו לחנות בגדים שרק בנות רואות או משהו בסגנון,זה פותח לך פתח בנפש שלאט לאט יתיר לך כל מיני דוגמנויות אחרות..ולאט לאט את יכולה ליפול עמוק לתוך הבור..

היא ממש צודקת!ספר הספרים

אם היא קיבלה את הכישרון הזה היא יכולה לדגמן ולפתח את זה.

אבל שתעשה את זה באוירה תורנית, ושתזכור מי הביא לה את היופי הזה!

יופי זה לא כישרון, כישרון זה משו שעובדים עליו,אנונימי (4)

שמפתחים אותו, יופי זה מתנה שבאה והולכת אם לא שומרים עליה טוב.

מתנה אנחנו לא מציגים לכל העולם. אנחנו שומרים אותה למיועד.

צניעות..אלירזי!

סיפרו לנו את זה בשיחה... אני מכירה את הסיפור..

שושר לא נכון...אנונימי (5)

תאמת שאני חושבת שהשורש הוא לא נכון בכלל....

ילדה שמצירת מאוד יפה, אז מעולה שתפתח את הכשרון!שתצייר לחברות לבית לאחים לאולפנא...

ילדה ששרה יפה שתשיר ותנעים את חייה וחיי סובביה וכנ"ל ילדה שמנגנת טוב...

אבל שתיהן לדעתי לא אמורות לשאוף לפרסום שהוא פרוץ בפני עצמו לדעתי....

ה' נתן לנו את מתנותיו כדי שנוכל להיטיב עם הסובבים אותנו ועם עצמינו אבל השאיפה הבסיסית שלנו היא לא אמורה להיות פרסום!

ילדה יפה?אז מעולה!!שתשקיע בעצמה,שתתפח את עצמה.אתם יודעות איזה כיף זה ששיש לך יום מבאס ואז פתאום איזה חברה ממש יפה מפרגנת לך בחיוך? בכללי זה כ"כ כיף כשיש מסביבך בנות יפות וחמודות...וכמובן שגם מותר להחמיא להם ולומר להם שהם יפות וכו' אבל משם ועד דגמון יש מרחק רב מאוד!

^^^אנונימי (4)
קצת ארוך...;)שובל
אני חושבת שיופי זה מתנה שלא צריך להתבייש בה אלא לפתח אותה - זו אפילו מצווה מהתורה שהאישה תהיה יפה ומטופחת.
רק שלפי דעתי צריך לזכור מה העיקר. אני מכירה הרבה בנות צנועות שהם יפות ומטופחות אבל זה לא סותר את האופי המהמם שלהם. לעומת זאת בנות יפות שכל מה שחשוב להם זה היופי. ופשוט אי אפשר להכיר את האופי שלהן כי הם פשוט לא נותנות.
ולפי דעתי דוגמנות היא ההפך מדרך התורה שבה מעריכים את האישה בגלל האופי אבל לא מדכאים את חוש היופי הכ"כ מיוחד שיש בה. אבל הדוגמנות פשוט מחפצה את האישה והופכת אותה לאובייקט יפה. פשוט מסתירה את האופי המדהים והנשמה הקדושה שלה. פה תרזי,כאן אל תאכלי אל תעשי ככה תעמדי בצורה יותר מושכת וכו... ואני בטוחה שאף אחת לא רוצה שיתייחסו אליה כ"נוף יפה לעניים". ולילדה היפה שבסיפור שמייצגת עוד המון בנות כמוה שלא מבינות למה... אני חושבת שהן צריכות לחפש בתוכן עוד מתנות כי הן בטוח ימצאו. ואם הן אפילו לא ינסו הם יתעוררו בגיל 90 ויגלו שגם היופי לא נשאר להן. כי היופי הוא חולף אבל המעשיםנשארים לנצח.
//////////////////////////95200
עבר עריכה על ידי 95200 בתאריך ד' באב תשע"ז 03:40
יופי דבר חולף.
גם אני יפה.. -אבל בכלל לא התאמצתי בשביל זה. זו מתנה שקיבלתי מבורא עולם. איך אני יכולה עכשיו לקחת את המתנה הזו ולהשתמש בה בצןרה לא ראויה?
תלוי מה הכוונה ב"לדגמן".מגדלור באפלה

דוגמנות=הדגמה.

בכללי, דוגמנות נועדה להראות את הבגד, להבליט את יופיו על הגוף. לדוגמא כיסויי ראש, חצאיות, שרוולונים...

הבעיה היא שכיום בדוגמנות באים להבליט את הגוף- חלקים לא צנועים, מבטים מיניים, תנוחות ועמידות באופן מממש ממש לא צנוע וכו...

נכון היא ממש צודקתאנונימי (6)אחרונה

אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך