בס"ד
את יום הרצח של הרב משה טלבי הי"ד אני זוכר היטב.
אני זוכר את כל השתלשלות האירועים מהרגע שאבא שלי התקשר אלי ובדק אם אני בסדר בעקבות פיגוע בירושלים עד שחבר עדכן על פיגוע באיזור רבבה. אומנם זה היה הפרש של מספר דקות לא רב, אבל זה נשאר אצלי חקוק היטב בזיכרון.
כשהגעתי באותו ערב הביתה חיפשתי מידע על הפיגוע ברבבה אך המידע היחיד היה על שזה בכלל לא פיגוע אלא מדובר בהתאבדות, שאר הידיעות הרתכזו בפיגוע בירושלים. מההתחלה התכחשו לזה במשפחת הרב, אבל אף אחד לא שמע להם, אף אחד לא רצה להקשיב. החברים הקרובים הפנו עורף והמשפחה נאלצה לעבור מקום כשהם ממשיכים כל העת להאבק על חפותו של הרב והכרות כחלל טרור. גם תחקיר שבוצע בערוץ 2 על הרצח ששם הוצגו הראיות שמדובר ברצח ואין סיכוי להתאבדות, לא גרמו למשטרה להודות בכך.
היום, כשלוש שנים אחרי הפיגוע, סוף סוף האמת יוצאת לאור והרב טלבי מוכר כחלל טרור. סוף סוף מודים במשטרה ובמדינה שלאורך כל הזמן הזה הם שיקרו לציבור והתעללו לחינם במשפחה.
הים קרה עוד משהו.
משהו שלכאורה לא קשור, אבל אם מתבוננים מעט רואים את הקשר ההדוק בין המקרים.
היום ציינו משפחת דדון את יום השלושים להירצחה של ביתם היחידה שלי.
כמו אצל הרב טלבי, גם כאן המערכת מסרבת להכיר בדדון כחללת טרור למרות שכל הראיות מצביעות על כך. צירוף מקרים, או שבעצם הכל מכוון מלמעלה.
וזה לא סתם כך שמתכחשים.
כאמור, ביום של הרצח של הרב טלבי, ממש במקביל, היה פיגוע סמוך לתחנה המרכזית בירושלים. קו אוטובוס 72 בדרכו לשכונת הר נוף התפוצץ על יד הקיוסק 'פיצוץ של קיוסק' וכתוצאה מכך תיירת אחת נרצחה ועוד כמה נפצעו. אירוע נוסף של טרור רק יסבך את המערכת הביטחונית שתאלץ פתאום להתמודד עם הטרור ולכן היא בחרה בדרך הפשוטה והקלה והיא יצאה בהודעה שהרצח ברבבה זה התאבדות. פחות הרוג ירד מהראש.
גם השנה התחילה כשנה מרובה בהרוגים.
בחברון, כיכר אדם, גבול עזה, בבקעה, גבול לבנון, עפולה והרצח של החייל מבת-ים. כל חודש מתחילת שנה היה לפחות הרוג כך עד חודש שבט, ואז ב"ה היה שקט ופתאום בתחילת אייר שוב הטרור חוזר ונרצחת נערה בדרכה לראיון עבודה. וגם כאן בוחרים ללכת בדרך הקלה ומודיעים שזה לא פיגוע אלא זה פלילי.
התופעה הזאת חוזרת על עצמה יותר מידי פעמים, וכבר כתבתי על זה בעבר.
ברצח של משפחת פלמר הי"ד בתחלה טענו במשטרה שמדובר בכלל בתאונה, רק לאחר מכן הודו שהרכב סטה בעקבות אבן שהושלכה לעברם. ונשאר בגוש עציון לגבי מונית שדרסה ארבעה חיילים שעמדו בתחנה וגם שם טענו שמדובר בתאונת פגע וברח ורבים הם המקרים.
מערכת הביטחון והמשטרה בוחרים פעם אחרי פעם לשפוך את דמם של הנרצחים פעם נוספת ובמקום לטפל בטרור הם בוחרים להתעלם ממנו ולהעלים אותו מעיני הציבור תוך פגיעה במשפחות השכולות.
היום, כשלוש שנים אחרי, הוכר הרב טלבי כחלל טרור,
מעניין יהיה לראות תוך כמה זמן יכירו בכך גם בשלי דדון הי"ד,
בתקווה שזה יקרה במהירות ובקרוב.