מודה שזה קצת ארוך,אשמח מאוד אם תגיבו!זוהרת בטורקיז

שלום לכולם,תחילה יש לומר שלא ידעתי בדיוק היכן לפנות מקווה שפה זה מתאים

אז הבית שלי הוא דתי מסורתי-אבא שלי דתי,האחים שלי שומרי שבת אבל יותר בכיוון מסורתי,אני היחידה שלמדה במוסדות דתיים לכן יצאתי ה"הדוסית".אני בת 20,ככל שגדלתי וכ'ו כמובן שהשתנו לי הדיעות (נגיד לגבי טלויזיה וחינוך ילדים-יש לציין שהורי ב"ה חינכו אותנו טוב ואין לי מילה אחת רעה להגיד)!התחלתי לצאת כבר,שני האחים שלי נשואים-וכאן "הבעיה",אני לא יודעת איך להסביר אבל המשפחה שלי דיי בורגנית (ככה אומרים את זה ?)הם באמת חושבים שבלי כסף מאוד קשה להסתדר,אח שלי וגיסתי באמת ב"ה מרוויחים ממש טוב (ושאני מדברת על טוב בסביבות ה30,000 ש"ח בחודש)והם עדין טוענים שהיום קשה לחסוך והכל קשה וכ'ו וכ'ו,אבל לפעמים צורם לי לשמוע את זה..הם כן יכולים לחסוך בכל כך הרבה דברים,אני תמיד נותנת כדוגמא שנגיד דירה-ניתן לקנות ביהודה ושומרון\פריפריה ולא חייב מרכז,או שלא חייב בגדי מותגים,אפילו בנוגע לחתונות,נכון חתונה צריך להיות דבר מושקע וב"ה כן להווריי יש סכום כסף נכבד ביותר להביא לכל אחד מהילדים לחתונות,אבל זה ממש נראה לי אבסורדי בעייני שמבזבזים כל כך הרבה כסף על חתונה,שבעצם אפשר לחסוך,ושהכסף יועבר לזוג הצעיר.

למה אני שופכת בפניכם את כל זה ? אני בעצמי לא יודעת,אבל קצת קשה לי שהם חושבים שאני חייה באיזה בועה,וכשאני אצא למציאות אני אבין..נגיד אנחנו גרים ביישוב מאוד מבוסס,ושני אחיי קנו דירה,צוחקים עליי ואומרים לי :לא נורא את תקני דירה בX ..

ואני באמת מאמינה שזה פשוט דרך חיים שלי נראית יותר נכונה ,..אני בעצמי אין לי כל כך מה להגיד..פשוט פרקתי חצי חיוך

רוצה לחזק אותך.מתואמת

אין לי הרבה תובנות מיוחדות לומר. אני מכירה קצת את נושא ההבדלים בהשקפת העולם מהצד של בעלי (בעלי למד בישיבה כל השנים, ומשפחתו גם טוענת שככה אי אפשר לחיות ולהתפרנס), אבל ההורים שלו בכל זאת עוזרים לנו מאוד כספית (וגם קנו לנו דירה).

מההסתכלות סביבי על משפחות האברכים בישיבה אני רואה שבהחלט אפשר לחיות כך, גם בלי תמיכה שוטפת וגדולה מההורים, וגם בלי הכנסות גבוהות. העיקר הוא האושר שבידיעה שאנו עושים את הדבר הנכון.

אם את חזקה ובטוחה בדרכך הזו, אין סיבה שזה לא יעבור לבחורים שאת יוצאת איתם, ובע"ה, ברגע שתתארסי עם הבחור המתאים לך, תוכלו שניכם ביחד לעמוד בדרך שלכם, ואולי אף "להוכיח" למשפחה שהיא אפשרית ואולי אפילו עדיפה.

בהצלחה!

את לא חיה ב"בועה"..ד.

את חיה באמת, דרך החיים שלך נכונה, ערכית, והיא מביאה שמחה פנימית רבה יותר, "שמחה שאינה תלויה בדבר"..

אם יש להם כסף רב - יופי (ואגב, את יכולה לראות בעליל: איזהו עשיר, השמח בחלקו. הרי גם כעת הם מתלוננים שקשה לחסוך והכל קשה וכו'..).

תלכי בדרכך בשמחה.

שלך גדול משלהם - וגם ריאלי יותר. כך בונים עולם יציב.  ומן הסתם את תדעי מתוך ערכייך, גם לשים לב לפרנסה טובה. בסדרי עדיפויות נכונים.

פשוט (כלומר, לא פשוט)...אור היום

תשמרי על האמת שלך. את יודעת ומרגישה שכסף הוא לא הכל בחיים, ושאפשר לחסוך בנושאים שונים, ואת צודקת מאוד.

בני משפחה קרובים אלייך רואים את זה אחרת. זה עניין אישי שלהם. אל תתני לזה לערער את האמת שלך.

ואת לא צריכה להתווכח ולטעון מולם את האמת שלך- מדובר כאן בהשקפות עולם שונות. כל אחד רשאי להמשיך להחזיק בהשקפתו, וזהו. כדאי למצוא נושאי שיחה אחרים

ואם יש להם אמירות שלא נעימות לך, אפשר לומר- זו האמת שלי, וזהו. כך אני רואה את הדברים.

בהצלחה רבה.

אני מאוד מבינה אותךבת 30

מכיוון שאני מרגישה ככה מול חלק מהמשפחה של בעלי.

זה לפעמים קשה כי יש מין תחושה של "נחיתות"- ההכנסות שלנו יותר נמוכות, לא קנינו עדיין בית, אנחנו גרים ב"חור" מבחינתם, כל אורח החיים שלנו יותר פשוט ופחות "עדכני ומודרני".

אז לפעמים זה יוצר חוסר הבנה וקצת ריחוק, אבל מה לעשות...

אין דרך אחת לחיות את החיים. יש הרבה.

יש דרך "בורגנית" יותר, כמו שכתבת, ויש לה יתרונות וחסרונות.

ויש דרך חיים פשוטה יותר. וגם לה יש יתרונות וחסרונות. החסרון הבולט הוא (ממש לא תמיד) רמת חיים נמוכה יותר.

המשפחה שלך צריכה להבין שהדרך שלהם היא לא היחידה, וגם אם היא לא תבין- את צריכה ללכת עם זה עמוק בלב. וכמו שהם חושבים שאת חיה בבועה, כך גם את תחשבי יום אחד- כשתבני את משפחתך וחייך בצורה אחרת- את תסתכלי עליהם ותחשבי "וואו, באיזו בועה הם חיים".

העיקר שתהיי שלמה עם הדרך שלך, וכשהם יראו בית שמח, ילדים טובים עם תמימות וקדושה, חיי משפחה שמחים וכו'- אז אולי גם יבינו שהדרך שלך לגיטימית...

ואם הם צוחקים עלייך "תקני דירה בX"- שיערב להם...למה את תרצי בכלל לקנות דירה במקום אחר? כל אחד קונה במקום שטוב לו וזהו.

ולסיום- אני חושבת שלפעמים, מאחורי הקצת לגלוג וחוסר ההערכה מסתתר משהו אחר. כי הם רואים משהו אחר, ורואים שהוא טוב, אבל ליישם אותו בחייהם זה מאוד קשה וכביכול לא שייך, ולכן בוחרים ללגלג עליו.

הגישה שלך נכונה,אבל גם הם צודקים. ממש כךחלי8

אני די מזדהה עם כל מה שכתבת שאפשר לחסוך וכו' וכו'. וגם בעלי בגישה הזו.וככה אנו משתדלים לחיות את חיינו . אבל למרבה הכאב, המציאות טופחת על הפנים. למשל אפשר לגור בשומרון,אבל אז לא תמיד יש עבודה, או שהרבה כסף,זמן וכוחות  נשפכים על נסיעות,דלק, זה ממש לא פשוט ולא תמיד חוסך. וכשיש כמה ילדים,עם כל החיסכון,וקונים בגדים בשוק ובהאנגר ומקבלים יד2  (ד"א גם מי שמוכן לקבל יד2,לא תמיד יש ממי לקחת), ובקושי בקושי יוצאים,ולא קונים מעדנים ולא גבינה צהובה ובשר רק בחגים, ולא חוגים לילדים ולא בריכה בקיץ ולא אטרקציות-עדיין-צריך ביגוד לכל עונה-הילדים גדלים-צריך נעליים-צריך טיטולים ומטרנה-מעונות עולים כסף-גנים-קופ"ח (יש תקופות שילדים קטנטנים חולים הרבה במחלות חורף שגרתיות,וזה הפסד ימי עבודה+תרופות),שלא לדבר על ילדים עם צרכים מיוחדים(לאו דווקא קטסטרופות. מספיק שילד צריך ריפוי בעיסוק כמה פגישות, או פיזיותרפיה.) . ומה עם לארח קצת בשבתות,זה מאוד מקובל בציבור שלנו-הופ,עוד 100 שח הוצאות לשבת.

דרך אגב 30 אש"ח למשפחה שיש 4-5 ילדים זה לא כזה המון. זה בהחלט משהו לשאוף אליו.

בקיצור.

הכסף חשוב מאוד מאוד בחיים. גם לחסכנים הכי צנועים ופשוטים. ודאגות עליו פוגמות מאוד בזוגיות,במשפחתיות ובשמחה בבית.

ובלי כסף לא "מאוד קשה" להסתדר אלא בלתי אפשרי להסתדר. 

מסכימה איתך מאודאנונימי (2)

צריך להסתפק במועט וזו מעלה אבל החיים הבסיסיים עם הרבה ילדים כן דורשים את שלהם.

אני הגעתי מבית חילוני עם אותן השקפות מבחינה כספית ג"כ ישוב מבוסס מאוד והכל ולפעמים שאת גדלה בבית שיש בו גשמיות וחסר לו רוחניות את נוטה ללכת לקיצוניות השניה בדעותייך בהתחלה כדי לנער מעלייך את ההשקפה הרווחת שהדבר הכי חשוב בעולם זה כסף אבל צריך להיות עם רגליים בקרקע מבחינת פרנסה כל אחד כפי הצרכים שלו.

העיקר שיהיה משא ומתן באמונה ולהבין בשורש שרדיפת כסף זה לא העיקר, זה לא סותר פרנסה בכבוד. 

כמובן שראוי להערכה שניערת מעלייך את ההשקפות השטותיות שמי שגר במקום מסויים "יותר שווה" ממי שגר במקום פחות יוקרתי וכל זה.

חלי מה שאת מתארתרות22
זה תיאור של חיי הישרדות..
"תחייה את מה שיש ומה שאין ותסתפק בזה ".

צריך הרבה כוחות לחיות חיים כאלו.
ולצערנו הרבה משפחות חיות כך וזה עצוב!
חלי 8, כל מילה נכונה!גב'
לדעתי שלושים אלף זה הרבה. מאודאימי
לא. זה הרבה. 30 אלף זה מסתמא ברוטו. בנטו זה פחותאנונימי (3)
מסכימה לחלוטין עם חלי 8...יד_האלמונית

אני איתך.מה לעשות יש השקפות שונות ועולמות שוניםמה אני ומה חיי

אינו דומים "בורגנים" ל"אברכים", וזה בסדר גמור,אל תקחי ללב, תעשי מה שטוב לך.

צריך כסף והרבהצורית7

יסלחו כל אלה שחושבים שאפשר לחיות חיים שלמים במשכורת של מינימום. אולי בללה לנד אבל לא במדינת ישראל. בסופו של דבר כל אלה ששמחים בהסתפקותם במועט- נופלים לעול על הציבור. מבקשים הנחות, הטבות , הולכים לגמ"ח וכו'.

אני לא רואה שום דבר ערכי במשפחות שכל השנים חיו מיד לפה (כאידיאל, לא בגלל מצב אובייקטיבי כלשהו) ) ושהמצב נהיה קצת קשה הן פונות לכל מיני קרנות לעזרה הדדית כי פתאום צריך סכום כסף גדול שאין להם (כי כל השנים לא היה מאיפה לחסוך).

ואני מדברת על סביבתי הקרובה. לצערי אני רואה לא מעט מקרים כאלה. של משפחות שמסתמכות על ההנחות ועל ההטבות שיקבלו....

בקיצור- אל תזלזלי במשפחתך. במדינת ישראל צריך כסף והרבה.

מה שכן, אני בהחלט מסכימה איתך שאפשר לגור בפנטאוז בגבעת שמואל ולשלוח את הילדים לגן פרטי ואפשר לגור בדירה ברמלה ולשלוח את הילד לגן של תמ"ת.  זה נכון. אבל גם כדי לגור ברמלה ולשלוח את הילד לגן של התמ"ת גם לזה צריך כסף.

בסופו של דבר אפשר להחליט האם לחיות חיי "שופוני" או חיי צניעות, אבל בכל מקרה צריך כסף, גם לזה וגם לזה.

מתנצלת עם פגעתי במישהו בדברי. לא זו הייתה הכוונה ממש לא.

אני עם חלי8...ארץטרופיתיפה

גם אני ממשפחה מסורתית ופחות או יותר כמוך ,

ואני גרה בבנימין וזה לא פשוט בכלל.

כל עוד שזה זוג אפשר לחסוך וגם להתקמצן בכיף,

אבל כשאת צריכה לשלוח את הילדה למטפלת וכסף זה שיקול או בע"ה אח"כ לאולפנא ואז אוהו כמה שכסף זה שיקול...

תקשיבי למשפחה שלך, הם לא סתם מציקים, אלא בשביל לעזור לך - זה מתוך אהבה ואין לך מה להתווכח איתם.

תעשי בדרך שלהם - אם יהיה יותר מדי כסף תמיד תוכלי להשאר בבית ובעלך להיות אברך - אבל אם אין כסף לא תמיד אפשר לעשות ההיפך...

ותקראי כמה הודעות שהיו כאן לאחרונה על משפחות אברכיםשנקלעו לבעיות בשלום בית וזה יעשה לך סדר קצת גם כן...

בהצלחה!

אבל צריך לעשות הפרדה בין אורח חיים פשוט לבין עוניבת 30

ברור שהחיים דורשים כסף...

ביגוד, הנעלה, אוכל, טיפולים, חינוך ועוד המון. אבל יש הבדל בין משפחה שמתפרנסת בצורה סבירה, מצליחה להחזיק את עצמה, וגם קצת לחסוך לבין משפחה שמוציאה על מותרות. 

מחילה, אבל 30 אלף בחודש למשפחה עם 4-5 ילדים זה לא רגיל. זה הרבה מאוד. משכורת כזאת אומרת שכל אחד מביא 15 אלף- וזה הרבה הרבה מעל השכר הממוצע. לא כולם הייטקיסטים ואנשי מחשבים.

גם עם הרבה פחות מזה אפשר להחזיק משפחה בכבוד.

יש הבדל בין לחיות בכבוד לבין לטוס כל חופש לנופש בחו"ל  עם כל הילדים.

יש הבדל בין להיות מסוגלים לקנות לילדים ביגוד ונעליים כל עונה לבין להלביש אותם בקולקציה החדשה של כל המותגים.

יש הבדל בין להיות מסוגלים לערוך קניות שבועיות בנחת לבין לקנות המון מזון מיותר או יקר ולצאת פעם בשבוע למסעדה.

יש הבדל בין להיות מסוגלים לשלוח ילד לחוג לבין להפציץ את הילד בשלושה חוגים בשבוע.

ואת כל הדוגמאות האלה אני נותנת מתוך הכרות אישית.

הצד השני של הבורגנות הוא לא עוני, אלא חיים בפשטות. אפשר לחיות בשמחה ורוגע עם הרבה פחות כסף.

אין שאיפה לעוני ולחוסר. כי באמת עוני וחוסר מקשים מאוד על שלום בית ועל ניהול תקין של הבית. אבל שאיפה לפשטות בעיני היא יפה ונכונה.

^^ ישר כוח!רבה אמונתך!
סוף סוף... כבר חשבתי לענות בעצמי לחלי8tx,rxukyi

אנחנו חיים סבבה עם חצי מהמשכורת הנ"ל (מתוך אידאל של חיי תורה וכו')

וחוסכים

ומשקיעים לעתיד

וזה שזה נהיה מקובל להתבכיין שאי אפשר לחיות פה זה בעיה קשה.

ולפותחת השירשור- מה אכפת לך מה הם חושבים?

כמו שאת שונה מהם בחשיבה על הדוסיות, ככה את גם שונה בחשיבה על כסף.

בשורה התחתונה כמו שאמרו לפני- איזהו עשיר- השמח בחלקו.

וכמו שתיארת העצמך- אחים שלך עם המשכורת היפה שלהם לא מצליחים לחסוך- מה שאומר שהעניין הוא לא בכמות הכסף אלא בגישה אליו ובברכה שיש בו.

בהצלחה

אדרבה,האירי את עינייחלי8

אשמח לשמוע באופן מפורט איך 15000 שח בחודש מספיקים לפרנס משפחה עם 4-5 ילדים, קטנים וגדולים. 

עובדה...tx,rxukyi

אנחנו מרוויחים פחות מ15K. ויש לנו שישה ילדים. (עוד לא הגענו לשלב הישיבות התיכוניות...)

גרים בשכירות בישוב, לא מחזיקים רכב (עובדים ביישוב, וההורים במרחק אוטובוס)

קונים בגדים בזול- תופרים וגם ביד שניה.

אוכל- מכינים לבד, מצמצמים בבשר ועוף- קונים בעיקר במבצעים, קניות מרוכזות פעם בחודש במקום זול.

קנינו לפני שנה דירה להשכרה בפריפריה, וכל חודש אנחנו חוסכים 1500 ש"ח מהתזרים- ויחד עם השכ"ד מקווים לגמור את המשכנתא תוך 6 שנים.

חוץ מזה אנחנו משקיעים בלימודים שמעניינים אותנו ואולי יפרנסו אותנו בעתיד- הנחיית הורים וכו'.

בקיצור- חיים טוב!

אשמח לענות על עוד שאלות!

תודה.בהחלט נותן נקודות למחשבהחלי8
אישיתזאת שיודעת

אני לא חושבת שהדיון הוא כמה אידיאלי להרוויח בחודש או כמה כסף צריך למחיה (אפילו שיש לי מה לומר בנושא).

את ההחלטות האלה נראה כבר שהחלטת לעצמך וכל הכבוד.

אבל באמת קשה להתמודד עם מה המשפחה חושבת. עם זה שצוחקים עליך, שחושבים שאת 'פשוטה' כזאת.

אני רוצה לחזק אותך. הדרך חיים שבחרת אכן לא פשוטה אבל אם את מאמינה בה וכך טוב לך אז אשרייך.

כדאי לך לחשוב ככה מדי פעם ולרענן למה בחרת בדרך הזו, שחיי פשטות הם חיים יפים ונעימים לא פחות.

שבסוף הדרך לא הכסף ילווה אותנו אלא איך שחיינו את חיינו ומה עשינו איתם.

בהצלחה

צודקת אבל זה לא פשוט בפועלאימי

לדעתי גם אם גרים בשומרון וחוסכים וכו'-- לא פשוט להסתדר עם משכורת אחת/ שתיים נמוכות.

כמובן שלא צריך שלושים אלף, אבל צריך סכום מכובד שהולך וגדל עם השנים.

ואם את בכיוון של בעל אברך אז תדעי לך שזה ממש מצריך מסירות נפש...

בהצלחה.

בחרת בדרך שאת מאמינה בהb.n
לכי איתה עד הסוף.
יש כאלה שבגדי מותגים להרוויח הרבה בחודש בילויים וכו שזה המדד שלהם לשמחה.
ויש את אלה שהמדד שלהם לשמחה זה פשוט לשמוח במה שיש!! !אפילו שיש קצת זה משמח ועושה טוב ועם זה חיים.
מכיר הרבה זוגות שחיים בצמצום ושמחה
30000 וקשה להם לגמור חודש?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?מינימאוס2

זוכרות את ריקי כהן המסכנה של אירי לפיד?!

מינימאוס- יש כאלהבת 30

הם משלמים משכנתא או שכירות 4-5 אלף, קניות שבועיות מינימום 1500-2000 בשבוע, ופשוט קונים מה שנראה להם, לא עושים חשבון. דוגמאות שאני מכירה?

ג'ינס ב700 ש"ח- ברור!

נעליים לתינוק שעוד לא הולך- 800 ש"ח (כי לכל החברות יש)

ילדה בת חמש צריכה לפחות 6-7 זוגות נעליים בשנה- לא ידעת?  (לפחות חלק מהן מגיע אלי אח"כ...)

רכב- ברור שקונים חדש ולא יד שניה- וגם יש ביטוח מקיף והמון דלק

ואם לא יוצאים פעם בשנה- שנתיים לחו"ל אז פדיחה מהסביבה.

ובאמת לא נשאר מה לחסוך.

אני לא מזלזלת באנשים שזוהי תרבותם- הם באמת ובתמים מרגישים שאין להם מספיק. אני פשוט קצת מרחמת עליהם לפעמים.

לא צריך להגזים, גם בלי גינס ב-700 שח יכולות להיותחלי8

הבן שלי למשל,בן 3וחצי,הורס נעליים בשניה. ניסיתי פושטיות(30 שח זוג נעליים),ניסיתי יותר איכותיות (במחיר של 100 בערך לזוג),אז הפשוטות נהרסו תוך חודש,והטובות תוך כמה חודשים,אבל מתישהו כבר זה הרוס וצריך חדש לא? הבת לעומתו פשוט גדלה בצ'יק ומה שמתאים היום נהיה קטן ממש בזמן קצר. ומה שקיבלתי יד2 מחברה לא מתאים כי לחברה יש ילדה עם רגל צרה,ולבת שלי זה לוחץ ולא נוח. לפעמים זה מחויב המציאות לקנות כמה זוגות נעליים בשנה.בטח בילדים שמשתנים במהירות.

אצלי בתקופות החורף אני יכולה להגיע ל100+ שח בחודש,בערך 3-4 חודשים, על תרופות למחלות עונתיות של הילדים (מוקסיפן,טיפות אוזניים/עיניים, תכשירים לאינהלציה או משאפים,נורופן וכו') ולהפסיד בכל שבוע ימי עבודה בגלל ילד חולה

לאחותי יש רכב יד2 והם זרקו עליו כ"כ הרבה כסף למוסך וימי עבודה אבודים שהיא מקללת את הרגע שהיא לא קנתה חדש

בקיצור מלבד דוגמאות קיצוניות כמו חו"ל כל שנה(מעולם לא נסענו לחו"ל) ו800 שח נעליים לתינוק(לא היה עולה על דעתי) לכל דוגמא שלך אפשר למצוא את הצד השני של המטבע

נכון. אבל נתתי דוגמאות שאני מכירה.בת 30אחרונה

ובדר"כ אנשים שמרוויחים סכומים מאוד גדולים ומתלוננים שאין להם מספיק זה בגלל חיי מותרות, לא בגלל חיים סבירים כמו שאת תיארת.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך