מוצ"ש של פרשת שלח לך, פרשה שרובה המוחלט עוסק בחטא המרגלים כלפי ארץ ישראל, החטא שבטא את חוסר האמונה בארצנו הקדושה כפשוטו שנתן לנו האל במתנה, הארץ היחידה שעמ"י יכול לחיות בתוכה ולהביא את האור לעולם, לצאת מתוך כל השפלות והאלפי שנות גלות שירקו עלינו, והם הנשיאים שהיו בתפקיד רם ונישא מנהיגי האומה אחרי כל הניסים שראו מהיציאה ממצרים ניסים שמעל הטבע שגם הכופר הכי גדול לא יכחישם באותה רגע, היו חסרי אמונה, וחסרי הבנה שאם הבורא הביא אותנו לכאן ואומר לנו שאנו נחיה פה אז כנראה שזו כוונתו ודווקא פה בא"י אנחנו נוכל לחיות את חיינו, חיי האומה בצורה הקדושה והטהרה בארץ שכל רגב אדמה עצמה מקודש בין אם עמ"י נמצא בה עליה עכשיו ובין אם לאו, וההוכחה שהרי יש מצוות התלויות בארץ ולא מצוות א"י התלויות בעמ"י, וכן ותקיא הארץ אתכם זה מצד הקדושה וכן נאמר שהמצוות בחו"ל הן בבחינת "הציבי לך סימנים" למרות שגם שם אפשר לקיים מצוות, אך הנשיאים לא הבינו כל זאת, ואנחנו כל שנה קוראים זאת, אך האם אנחנו משתדלים לתקן את חטא המרגלים?! האם אנחנו משתדלים להתמלא באמונה שהייתה חסרה להם בדור המדבר שבגללה לא זכו להכנס לארץ ואם נכנסו אז רק אחרי 40 שנה?! לצערנו נתבשרנו שבליל חמישי שונאי ישראל ימ"ש מחבלים חטפו שלושה בחורים אשר עמדו בצ.הגוש וחיכו כדרך אלפי הנערים ביום לטרמפ, אך דינם של השלושה נחרץ אחרת משאר אלפי הנערים, הם נחטפו נלקחו לחברון ונעלמו עיקבותם, ואז התחילו וממשיכים כל החיפושים הבלתי פוסקים של כוחותינו למצוא אותם או כל פיסת מידע כדי לאתר אותם, ובינתיים כמובן התקשורת וכל המושפעים ממנה(ויש הרבה כאלה!!!) מתמלאת בכותרות חדשות וב"ה יש לה עוד נושא חדש ואולי אפילו מלא "אקשן" לדבר עליו, ובטח שהיא גם לא פסחה על "ה"נושא שגרם לחטיפה והוא הטרמפים, כמובן שהמדינה התנהגה בסדר וכולם בסדר מי שלא בסדר הם אויבינו הערבים ימ"ש שמנסים כל הזמן לחשוב איך לחטוף ולהרוג יהודיים בכלל ובפרט יהודיים שזוכים כל יום לחיות בארץ הקודש, וכולם מדברים עד כמה שמסוכנים הטרמפים ושזה גורם להרבה סכנות, כמובן שהמתנחלים ושאר המבינים טוענים שהתחבורה איננה מספקת לציבור כל כך רחב שמתפרס על שטח כ"כ גדול ועל כך שהתחבורה לפעמים גם ישנה ומשאירה חוויות לא נעימות על נוסעיה גם שהיא זולה ביחס לנסיעות בתוך הקו הירוק, אך חבר'ה נראה לי ששכחנו מי העל הבית פה ומי בעל הבית של הארץ הזאת!!!!! וכי יכול להיות שיגידו לי האם לעמוד בת. אוטובוס ליד היישוב שלי או ליד כביש ראשי?! וכי הדבר נשמע לכם הגיוני, למה אני צריך את התירוץ הגלותי והעלוב הזה שאין מספיק אוטובוסים וכד'?! וכי לא למדנו עדיין בחטא המרגלים את חוסר האמונה?! וכי אנחנו עדיין מפחדים מהענקים שנמצאים בארץ?! וכי אנחנו עדיין חושבים שארץ אוכלת יושביה היא? תצאו כבר מהסרט הרע והחשוך שחיינו בגלות הנוראה הזאת...האם אנחנו רוצים להביא את הגלות אלינו בכוח?! אין שום סיבה שאנחנו נפחד לעמוד ולחכות לטרמפ (לפחות במקום שיש תנועה יהודית), אין שום סיבה שבגלל חטיפה נפחד אדרבה, נתחזק ונעמוד עוד יותר, אם ערבי יתחיל אתנו נרסס אותו עם איזה גז, או איזה אבן בשמשה... וממילא הערבים יבינו בצורה הכי טובה שישמעאל הוא בן השפחה ועליו נאמר "גרש את בן האמה הזה" יה"ר שנזכה להתחזק באמונה בבורא מהקשיים, ולא חלילה..." חזק ונתחזק בעם עמינו ובעד ערי אלוקינו". שבוע טוב ובשורות טובות.
הטרמפיסטים אשמים...האמנם?!רק משיח
ואו, ממש קשה לקריאה... תעשה קצת אנטרים!!עין הקורא
קצת יותר טוב..אפשר גם להעתיק ולהגדיל כתב..כדאי...רק משיח
מוצ"ש של פרשת שלח לך, פרשה שרובה המוחלט עוסק בחטא המרגלים כלפי ארץ ישראל, החטא שבטא את חוסר האמונה בארצנו הקדושה כפשוטו, הארץ שנתן לנו האל במתנה, הארץ היחידה שעמ"י יכול לחיות בתוכה ולהביא את האור לעולם, לצאת מתוך כל השפלות והאלפי שנות גלות שירקו עלינו.
והם הנשיאים שהיו בתפקיד רם ונישא מנהיגי האומה אחרי כל הניסים שראו מהיציאה ממצרים, ניסים שמעל הטבע שגם הכופר הכי גדול לא יכחישם באותה רגע, היו חסרי אמונה, וחסרי הבנה שאם הבורא הביא אותנו לכאן ואומר לנו שאנו נחיה פה אז כנראה שזו כוונתו ודווקא פה בא"י אנחנו נוכל לחיות את חיינו, חיי האומה בצורה הקדושה והטהרה בארץ שכל רגב אדמה עצמה מקודש בין אם עמ"י נמצא בה עליה עכשיו ובין אם לאו, וההוכחה שהרי יש מצוות התלויות בארץ ולא מצוות א"י התלויות בעמ"י, וכן ותקיא הארץ אתכם זה מצד הקדושה, וכן נאמר שהמצוות בחו"ל הן בבחינת "הציבי לך סימנים" למרות שגם שם אפשר לקיים מצוות, אך הנשיאים לא הבינו כל זאת, ואנחנו כל שנה קוראים זאת, אך האם אנחנו משתדלים לתקן את חטא המרגלים?! האם אנחנו משתדלים להתמלא באמונה שהייתה חסרה להם בדור המדבר שבגללה לא זכו להכנס לארץ ואם נכנסו אז רק אחרי 40 שנה של הליכה במדבר?!
לצערנו נתבשרנו שבליל חמישי שונאי ישראל ימ"ש מחבלים חטפו שלושה בחורים אשר עמדו בצ.הגוש וחיכו כדרך אלפי הנערים ביום לטרמפ, אך דינם של השלושה נחרץ אחרת משאר אלפי הנערים, הם נחטפו נלקחו לחברון ונעלמו עיקבותם, ואז התחילו וממשיכים כל החיפושים הבלתי פוסקים של כוחותינו למצוא אותם או כל פיסת מידע כדי לאתר אותם, ובינתיים כמובן התקשורת וכל המושפעים ממנה(ויש הרבה כאלה!!!) מתמלאת בכותרות חדשות וב"ה יש לה עוד נושא חדש ואולי אפילו מלא "אקשן" לדבר עליו, ובטח שהיא גם לא פסחה על "ה"נושא שגרם לחטיפה והוא הטרמפים, כמובן שהמדינה התנהגה בסדר וכולם בסדר מי שלא בסדר הם אויבינו הערבים ימ"ש שמנסים כל הזמן לחשוב איך לחטוף ולהרוג יהודיים בכלל ובפרט יהודיים שזוכים כל יום לחיות בארץ הקודש, וכולם מדברים עד כמה שמסוכנים הטרמפים ושזה גורם להרבה סכנות. כמובן שהמתנחלים ושאר המבינים טוענים שהתחבורה איננה מספקת לציבור כל כך רחב שמתפרס על שטח כ"כ גדול ועל כך שהתחבורה לפעמים גם ישנה ומשאירה חוויות לא נעימות על נוסעיה גם שהיא זולה ביחס לנסיעות בתוך הקו הירוק, אך חבר'ה נראה לי ששכחנו מי העל הבית פה ומי בעל הבית של הארץ הזאת!!!!! וכי יכול להיות שיגידו לי האם לעמוד בת. אוטובוס ליד היישוב שלי או ליד כביש ראשי?! וכי הדבר נשמע לכם הגיוני, למה אני צריך את התירוץ הגלותי והעלוב הזה שאין מספיק אוטובוסים וכד'?!
וכי לא למדנו עדיין בחטא המרגלים את חוסר האמונה?! וכי אנחנו עדיין מפחדים מהענקים שנמצאים בארץ?! וכי אנחנו עדיין חושבים שארץ אוכלת יושביה היא? תצאו כבר מהסרט הרע והחשוך שחיינו בגלות הנוראה הזאת...האם אנחנו רוצים להביא את הגלות אלינו בכוח?! אין שום סיבה שאנחנו נפחד לעמוד ולחכות לטרמפ (לפחות במקום שיש תנועה יהודית),
אין שום סיבה שבגלל חטיפה נפחד אדרבה, נתחזק ונעמוד עוד יותר, אם ערבי יתחיל אתנו נרסס אותו עם איזה גז, או איזה אבן בשמשה... וממילא הערבים יבינו בצורה הכי טובה שישמעאל הוא בן השפחה ועליו נאמר "גרש את בן האמה הזה" יה"ר שנזכה להתחזק באמונה בבורא מהקשיים, ולא חלילה..." חזק ונתחזק בעם עמינו ובעד ערי אלוקינו". שבוע טוב ובשורות טובות.
מסכים. מה גם שסטטיסטיתעין הקורא
חטיפה היא כל כך זניחה ביחס לסיכונים אחרים
שאנחנו לוקחים בחיים.
לעבור במעבר חציה הרבה יותר מסוכן!!
תפנק את האנטרמושיקו
אם לא בשבילך אז בשבילנו
בכיינים..רק משיח
מוצ"ש של פרשת שלח לך, פרשה שרובה המוחלט עוסק בחטא המרגלים כלפי ארץ ישראל, החטא שבטא את חוסר האמונה בארצנו הקדושה כפשוטו שנתן לנו האל במתנה, הארץ היחידה שעמ"י יכול לחיות בתוכה ולהביא את האור לעולם, לצאת מתוך כל השפלות והאלפי שנות גלות שירקו עלינו,
והם הנשיאים שהיו בתפקיד רם ונישא מנהיגי האומה אחרי כל הניסים שראו מהיציאה ממצרים ניסים שמעל הטבע שגם הכופר הכי גדול לא יכחישם באותה רגע, היו חסרי אמונה, וחסרי הבנה שאם הבורא הביא אותנו לכאן ואומר לנו שאנו נחיה פה אז כנראה שזו כוונתו ודווקא פה בא"י אנחנו נוכל לחיות את חיינו,
חיי האומה בצורה הקדושה והטהרה בארץ שכל רגב אדמה עצמה מקודש בין אם עמ"י נמצא בה עליה עכשיו ובין אם לאו, וההוכחה שהרי יש מצוות התלויות בארץ ולא מצוות א"י התלויות בעמ"י, וכן ותקיא הארץ אתכם זה מצד הקדושה וכן נאמר שהמצוות בחו"ל הן בבחינת "הציבי לך סימנים" למרות שגם שם אפשר לקיים מצוות, אך הנשיאים לא הבינו כל זאת,
ואנחנו כל שנה קוראים זאת, אך האם אנחנו משתדלים לתקן את חטא המרגלים?! האם אנחנו משתדלים להתמלא באמונה שהייתה חסרה להם בדור המדבר שבגללה לא זכו להכנס לארץ ואם נכנסו אז רק אחרי 40 שנה?!
לצערנו נתבשרנו שבליל חמישי שונאי ישראל ימ"ש מחבלים חטפו שלושה בחורים אשר עמדו בצ.הגוש וחיכו כדרך אלפי הנערים ביום לטרמפ, אך דינם של השלושה נחרץ אחרת משאר אלפי הנערים, הם נחטפו נלקחו לחברון ונעלמו עיקבותם, ואז התחילו וממשיכים כל החיפושים הבלתי פוסקים של כוחותינו למצוא אותם או כל פיסת מידע כדי לאתר אותם, ובינתיים כמובן התקשורת וכל המושפעים ממנה(ויש הרבה כאלה!!!) מתמלאת בכותרות חדשות וב"ה יש לה עוד נושא חדש ואולי אפילו מלא "אקשן" לדבר עליו, ובטח שהיא גם לא פסחה על "ה"נושא שגרם לחטיפה והוא הטרמפים, כמובן שהמדינה התנהגה בסדר וכולם בסדר מי שלא בסדר הם אויבינו הערבים ימ"ש שמנסים כל הזמן לחשוב איך לחטוף ולהרוג יהודיים בכלל ובפרט יהודיים שזוכים כל יום לחיות בארץ הקודש,
וכולם מדברים עד כמה שמסוכנים הטרמפים ושזה גורם להרבה סכנות, כמובן שהמתנחלים ושאר המבינים טוענים שהתחבורה איננה מספקת לציבור כל כך רחב שמתפרס על שטח כ"כ גדול ועל כך שהתחבורה לפעמים גם ישנה ומשאירה חוויות לא נעימות על נוסעיה גם שהיא זולה ביחס לנסיעות בתוך הקו הירוק, אך חבר'ה נראה לי ששכחנו מי העל הבית פה ומי בעל הבית של הארץ הזאת!!!!! וכי יכול להיות שיגידו לי האם לעמוד בת. אוטובוס ליד היישוב שלי או ליד כביש ראשי?! וכי הדבר נשמע לכם הגיוני, למה אני צריך את התירוץ הגלותי והעלוב הזה שאין מספיק אוטובוסים וכד'?! וכי לא למדנו עדיין בחטא המרגלים את חוסר האמונה?! וכי אנחנו עדיין מפחדים מהענקים שנמצאים בארץ?! וכי אנחנו עדיין חושבים שארץ אוכלת יושביה היא?
תצאו כבר מהסרט הרע והחשוך שחיינו בגלות הנוראה הזאת...האם אנחנו רוצים להביא את הגלות אלינו בכוח?! אין שום סיבה שאנחנו נפחד לעמוד ולחכות לטרמפ (לפחות במקום שיש תנועה יהודית), אין שום סיבה שבגלל חטיפה נפחד אדרבה, נתחזק ונעמוד עוד יותר, אם ערבי יתחיל אתנו נרסס אותו עם איזה גז, או איזה אבן בשמשה... וממילא הערבים יבינו בצורה הכי טובה שישמעאל הוא בן השפחה ועליו נאמר "גרש את בן האמה הזה" יה"ר שנזכה להתחזק באמונה בבורא מהקשיים, ולא חלילה..." חזק ונתחזק בעם עמינו ובעד ערי אלוקינו". שבוע טוב ובשורות טובות.
נראה לי שאם חלילה בנות היו נחטפות היינו מדבריםפרח-בר
זה לא משנה שזה זכותנו לעשות כרצוננו - המציאות טופחת על פנינו שוב ושוב ואנחנו צריכים להישמר !
הילדים האלו חייבים לחזור הבייתה בכל מחיר!!!!!
ובאוטובוסים אין ל"ע מקרים?מרדכי
אולי בכלל אך תסעי ברכבדי"מ
^^^^ זה טיפשי לומר לא טרמפים.ענבל
הרבה מקומות בארץ תלויים בהם.
די לחיות בסרט.
אני לא ארשה לילדי לעלות על טרמפיםפרח-בר
התחבורה בהחלט חייבת להשתפר בזה אני מסכימה...
מציעה לך, בעיקר לבנות, שגם לא תרשי להןנפשי ישובב
לעלות על האוטובוסים מהמרכז לאריאל- מפני שעכשו הם מלאים פלסטינים ימ"ש שפוגעים ביהודים בכלל, וביהודיות בפרט.. ואני אישית לאחר קריאת עדות של בחורה שהיתה שם- פניתי לחברותנו בכנסת, מאנ"ש ובקושי הגיבו לכך.. וחזרתי ופניתי.
אז שוב- טרמפים, עם כל הבעייתיות, ובזהירות רבה- זו לא הבעיה כאן. הבעיה נעוצה עמוק ביחס השלטון לאויב או נכון יותר בהחלפת אויב לאוהב ומכאן גם בהשקעת אנרגיות מטורפות על דברים כמו תג מחיר, במקום לטפל באויב האמיתי.
צריך לנצל את זה להציף את בעית התח"צ ביו"שמושיקו
שירושלים -אריאל זה 35 דקות, אבל באוטבוס זה כמעט שעתיים וגם זה כמה פעמים ביום.
דברים שכתבתי עכשיומרדכי
לאורך כל היום נשמעות טענות על נסיעה בטרמפים וקריאה להפסיק להשתמש בהם.
לא רק שלא אפסיק את השימוש בטרמפים, אלא אגביר את זה. אנחנו לא נתקפל לטרור אלא אנחנו נמשיך להראות נוכחות יהודית בכל צומת ובכל תחנה ללא פחד.
הפתרון הוא לא להפסיק לתפוס טרמפים, כי חטיפות יש גם חטיפות רכב ופיגועים יש גם באוטובוסים, הפתרון הוא להלחם באויב הערבי ולסקל אחת ולתמיד את הטרור.
להפנות אצבע מאשימה למי שתופס טרמפים זה (כמו תמיד) בריחה מהבעיה האמיתית.
כמה שזה נכון, אביא דוגמהhamedinai
אגב, מעכשיו לא להתגייס לצה"ל, גם שם יש סכנה לחטיפהמרדכי
חבל כי זה פתח להרבה סכנותפרח-בר
התחבורה צריכה להיות כמו בשאר המקומות בארץ - זמינה ונוחה
ובתחבורה ציבורית ובכלל אין סכנות?מרדכי
כמו שאחד החטופים הוא שכן שלי אני יכול לספר על עוד עשרות שכנים שלי שלאחת ניסו לחטוף את הרכב, על השני פתחו באש והשלישי הותקף באבנים ובקת"בים. ביישוב ממול נחטף רכב עם תינוק רך בפנים וב"ה הוא חולץ בשלום.
זאת השגרה, זה המצב וזה לא רק אצלנו אלא בכל רחבי יו"ש והארץ בכלל.
אז מה הפתרון?
להפסיק לנסוע בתחבורה ציבורית (הניסיון פיגוע שהיה רק לפני חצי שנה בבת ים שב"ה נגמר בנס)? להפסיק ללכת לכותל? להפסיק להסתובב בארץ? לעזוב את יו"ש?
הפתרון הוא להרים את הראש ולהתחיל להיות מהעם המושפל והחוטף, להיות העם ששב ארצה לביתו הניצחי. במקום להיות מוכים מהטרור להכות את הטרור ולהשמיד אותו עד היסוד.
ומה אנחנו הקטנים יכולים לעשות?
להראות גאווה יהודית ושאנחנו לא מפחדים להיות בארץ שלנו ושאנחנו בעלי הבית היחידים פה. ואת זה נראה על ידי כך שנמשיך להסתובב חופשי בארצנו וששום דבר לא ישבור אותנו.
וכשהתגלה שהתקשרו למשטרה והיא לא עשתה כלוםמושיקו
לא משנה טרמפים לא משנה תח"צ.
אשמים הערבים התמימם לכאורה שמאחוריהם מתחבאים המחבלhamedinai
הסבר טוב! >>מרדכי
ונשמרתם מאד לנפשותכםרבחן
כולם אשמים לא רק הם:
הרבנים
ההורים
פרנסי הציבור ועסקניו
כולם אשמים
אז לפני שמגלגלים עיניים לשמיים יש לקיים את דברי התורה
ולנסוע בכביש זה לא "ונשמרתם"?מרדכיאחרונה
לצערנו הרבה יותר אנשים נהרגו בתאונות דרכים מאשר בחטיפות.
ובעז"ה גורלם לא יהיה זהה ח"ו ובקרוב ממש נראה אותם בריאים ושלמים שוב ביבתם.
נמאס לי כבר מכל האדיוטים השימושייםקעלעברימבאר
בפייסבוק.
סתמו ת'פה!
כרגע סמוטריץ מנסה להלך בין הטיפות ולבחור ברע במיעוטו . הוא לא תמך בחוק לימוד תורה מרצונו אלא כי לא היתה לו ברירה כי החרדים הכניסו אותו בכוח לברוך הזה.
אז סתמו ת'פה ותנו לו לעבוד פוליטית כמו שהוא יודע!
אלא אם כן אתם רוצים להיות אידיוטים שימושיים מכשירים בידי בנט וחבריו לפיד וגולן כדי להפיל את הימין
(לא מדבר על מילואימניקים עייפים שאין דנים את האדם בכעסו. רק שידעו שבממשלת בנט לא יגייסו אף חרדי)
סמוטריץ' המתפכח הראשון בציונות הדתיתאיתן גיל
האיש הזה שגרר את הציונות הדתית לעברי פי פחת,המבין את הטעות שעשה ולקח כמה צעדים אחורה.
מה שדחף אותו להבין זה בג"ץ שבפסק דין שערורייתי הוציא את כל ראשי ישיבות ההסדר להודיע שאין יותר גיוסים לשריון,
וזה בדיוק מה שטוענים ראשי הישיבות החרדים בחדרי חדרים ובריש גלי: צה"ל הפך מזמן לצז"ל (=צבא זימה לאומי), וככזה- לא נוכל להסכים לחוק גיוס בכל נוסח שהוא.
לא קשור. זה נראה שאו שהחרדיםקעלעברימבאר
קשקוש, כרגילהסטורי
הוא ממש לא צריך שהעסקנים מגיל 15 גפני ודרעי ילמדו אותו על הערך של לימוד תורה, הוא גדל על זה וגידל על זה. הוא דאג לישיבות בהחלט, גם לישיבות החרדיות. אם השרים והח"כים החרדים, לא היו תוקעים מקלות בגלגלי הרפורמה המשפטית. אם החרדים היו נוהגים בקצת תבונה - היו מסכימים למתווה הגיוס של אדלשטיין, שלא היה פוגע בשערה של מי שבאמת לומד, והיו חוסכים את כל הסאגה הנוכחית.
מתברר שזה היה במצע של סמוטריץ'נקדימון
בבחירות האחרונות, ופשוט כולנו שכחנו.
המפלגה פרסמה את זה בפייסבוק היום.
אמנם קצת שונה המצב היום ממה שהיה בבחירות... ובהחלט נכון לציין שהם סירבו לאשר חוק שמשווה לומדים לחיילים. ניסו לעקר את העוקץ של הקרדום לחפור בה שהחרדים רצו. לא בטוח שזה באמת דווה משהו, אבל אלה העובדות על כל פנים...
העובדות לא מעניינותהסטורי
הבחירות האחרונות היו לפני המלחמה והעומס עלקעלעברימבאר
המילואימניקים
אתה סוג של גאון...נקדימון
לא הבנתי כל כך מה רצית לומר.קעלעברימבאר
אם היית מתעכב לרגע על כל התגובה שלינקדימוןאחרונה
כל השנים...סיעתא דשמייא1
....העולם קיבל בשוויון נפש את ההתיישבות היהודית בעמק הירדן ויהודה.
מרגע שמתיישבים החלו לרקוד בסבסטיה ולשיר "עוצו עיצה ותופר" בניגוד למדיניות הממשלה דאז,
ובהמשך, חילופי שלטון ותגבור ההתיישבות בגב ההר, עם חיכוך מתגבר עם האוכלוסיה הערבית
העולם מתעורר לחרמות ונידויים. מעניין מה חושבים תושבי עמק הירדן, ישובים כמו פצאל, על המצב.
לא עמק הירדן אלא בקעת הירדןזיויק
לאחושב. נהפוך הוא…סיעתא דשמייא1
… אוסלו יכל להצליח (אולי) אם היינו נצמדים בעניין ההתישבות לתוכנית אלון..
בכלל לו לא היינו מפנים את סיני לא היינו מגיעים לאוסלו. אגב לא פינינו אף ישוב באוסלו והתפטרנו מלדאוג ליותר ממיליון ערבים . נכון שזה גרר טרור אבל אף ממשלה כולל ממשלת הימין על מלא לא נסתה לבטל את ההסכם. אז קצת מחשבה הגיונית ובלי פוזיציה בבקשה.
שוב אתה מעלה את הגרה הזאת?! שמענו אותך מרגל!הסטורי
'העולם' היה נגד הקמת המדינה
'העולם' היה נגד השלטון שלנו בירושלים
'העולם' היה נגד כל התיישבות חדשה
לא חשוב מה יאמרו הגוים - חשוב מה יעשו היהודים (הנאמנים, לא הנפולת של נמושות כמוך)!
היא הנותנת…סיעתא דשמייא1
כשעושים את זה בחכמה למרות שהעולם לא מקבל זה עובר בלי חרמות ובלי נידויים ממדינות המערב. כן היה החרם הערבי לגבי מוצרי יבוא אבל היצוא הישראלי לא נפגע ורק גדל. במקום להכפיש ולזהם כדאי שתנסה להיות ענייני. חבל שגידולים כמו תמרים איכותיים תוצרת בקעת הירדן לדוגמא לא יהיו על מדפי סופרמרקטים בעולם רק בגלל מדיניות התיישבותית שגוייה שמושכת תשומת לב עולמית לא חיובית.
אגב גם מדיניות של פוליטיקה של משרות ותקציבים בקרן קיימת לישראל הביאה לירידה בתרומות לקרן שגם זה שינוי לרעה לצערי.
אתה אמיתי?! חרם הנפט מוכר לך? האמברגו על מכוניותהסטורי
שאילץ את ישראל לייצר סוסיתות שבעלי חיים אכלו, מוכר לך? העובדה שבמלחמת יום כיפור, אף מדינה אירופאית לא הסכימה שהמטוסים האמריקאים עם הציוד בשבילנו יתדלקו אצלה ידועה לך?
תמיד היו חרמות, תמיד היו גינויים, סנקציות אלו ואחרות, "העולם כולו נגדנו לא נורא נסתדר" לא נכתב היום.
רק יהודון גלותי כמוך, מאשים את היהודים בזה שהגויים הצבועים אנטישמיים. קראנו בפרשה האחרונה על נמושות כמוך. האנטישמיות האירופאית של כל הדורות, של מסעי הצלב, של האינקווזיציה, של פרעות ת"ח-ת"ט ושאר הפוגרומים עד השואה, בסה"כ לובשת היום, כשאנחנו חזקים ואי אפשר פשוט להוביל אותנו למשרפות, תחפושת של 'סנקציות על קיצונים'.
אמרתי חרם ערבי….סיעתא דשמייא1
אה, עגבניות ועוזי, כאילו היום לא עומדים בתור לקנותהסטורי
מאיתנו את שיאי הטכנולגיה והנשק:
צרפת מודה: ישראל לא צריכה אותנו, היא מטילה עלינו אמברגו - סרוגים
לך תוציא דיבה במקום אחר, אצלינו המרגלים כמוך כבר מתו במגיפה.
סיימנו להיות יהודונים גלותיים שמאשימים את עצמם, ברשעה של האירופאים.
אם נכמרו רחמיך על הרוצחים והאנסים הישמעאליםאיתן גיל
תציע להם קורת גג באוסטרליה המפנקת.
כל רוצח וכל אנס יורשה לקחת איתו חצי קילומטר של מנהרת תופת.
מי שמרחם בעקיפין על מרצחים…סיעתא דשמייא1
… זה אנשי ימין שפוגעים בצורה עוורת בערבים
ומשניאים אותנו בכל העולם, פוגעים ביצוא שלנו ומרחיבים את מעגל האלימות. מילא אם זה היה מרחיב את גבולות ארץ ישראל ניחא אבל במבחן התוצאה אנחנו רק בנסיגה. הגליל והנגב עם רוב ערבי,ביהודה ושומרון יש ערבוביה כלומר אין תכנון של שטח יהודי מובהק. צעירים מנסים להפחיד ערבים כדי לנקות שטח כאילו אנחנו בשנת 48 ששם עשינו את זה בהצלחה ללא מצלמות וטיק טוק. ידידי המציאות כואבת.
הייתי רוצה לפתוח רדיו מחר בבוקראיתן גיל
ולשמוע שכל החברים שלך הישמעאלים עלו על מטוסים ונחתו באוסטרליה ( גם אירופה זה טוב), אבל זה לא יהיה, ולכן מעט מעט אגרשנו מפניך.
ערבי ימ"ש שמפחד להיות כאן, זה בסדר גמור. חבל שיש כאלה שלא מפחדים להיות כאן.
הם לא חברים שלי. זה אתה שרוצה לגור..סיעתא דשמייא1
הם מהגרים מערב הסעודיתאיתן גיל
ואני נולדתי כאן.
גם הם לא מתים להיות כאן, אבל חשוב להם יותר שאני לא אהיה כאן.
ב- 48 זה נגמר בנכבה, ונכבה נוספת היא עניין של זמן.
טוב. גם אתה כדאי…סיעתא דשמייא1
מכיר פרקי דמגוגיה של נפולת של נמושות ושל יורדיםאיתן גילאחרונה
זה עוד לא היה..סיעתא דשמייא1
"אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות
טיסה מישראל לבירת סלובניה, נאלצה לסטות ממסלולה לאחר שנתקלה בסירוב מצד השלטונות לאפשר את הנחיתה. הסיבה - החלטה פוליטית. כל הפרטים על התקרית החריגה"
מעניין אם יש ביביסט בטיסה .
סלובניה היא היורשת הטבעית של גרמניה הנאציתאיתן גיל
טוב בשביל זה…סיעתא דשמייא1
לא הייתי באוסטרליה ובסלובניה, ולא אסע לשםאיתן גיל
ובאירופה האנטישמית?סיעתא דשמייא1
באירופה הייתי, ולא כטיילן. תסתפק בזה.איתן גיל
זה לא 'בגלל מדיניות הממשלה'הסטורי
היום לא מצטלם טוב לשרוף בתי כנסת על המתפללים בתוכם, להעלות למוקד בתהלוכות או-טו-דה-פה או להוביל לתאי גזים - אז בטענות פסדו-מוסריות, הנכדים של הנאצים מטילים סנקציות על ישראל.
עברנו את פרעה, נעבור גם את זה בלי הטובות שלהם ובלי ההטפות הצבועות שלך.
הערבים צריכים להפסיק להתחכך בנו, זה כזה פשוטנקדימון
תלמד פרקי רבי אליעזר ותבין….סיעתא דשמייא1
תלמד הלכה ותבין...נקדימון
...שאתה נוצרי.
כל המשים ליבואריק מהדרום
רק שבמדינת ישראל, במשך עשרות שנים, כדי לקבל פטורפ.א.
מהשירות הצבאי (תורתו אומנותו), הקביעות וההנהגות הללו נשארו בגדר המלצה בלבד …
אבל ביהדות החרדית באירופה, בארה"ב, בדרום אפריקה, באוסטרליה- כיוון ששם לא קיים הצורך להתחמק משירות צבאי, ואין תמיכה ממשלתית ופטורים והנחות וקצבאות נדיבות בזכות העסקנים הפוליטיים, גם לא קיים מוסד ה"אברכות" במתכונת המוכרת בישראל.
שם הגברים הנשואים עובדים ומתפרנסים ואפילו רבים מהם הם בעלי הון רב.
אולי מספיק להביא ראיה מאירופה וארה"בקול אומר קרא
באמת שם הם לא מצליחים לגדל אברכים ברמה שיש כאן בארץ חוץ ממקומות כמו ליקווד ששם מוסד האברכים הוא בדיוק כמו פה
וכן תפסיקו לזלזל ולשפוך את כל מה שאתם שומעים מהחילונים כל היום אל תנסו אפילו להשוות בין התורה במושגים והשאיפות שלכם למה שהחרדים מצפים מעצמם אל תשווה אותם לחרדי מאמריקה כי כן הם שואפים להיות הרבה יותר מזה
תסתובב במקומות כמו מודיעין עילית תראה אלפי אברכים שמה שמעניין אותם בעולם הוא גדרים במוקצה או בבונה בכלים שלומדים תורה מהבוקר עד הלילה כן בדיוק ככה וברור לך שעם כל המימרות שלך המספר שעות שלך ביום אחרי יום עבודה לא ישוו לזה והם מקריבים מעצמם המון בשביל זה והאשה שלהם עובדת והם מחליטים להסתפק בזה כדי לחיות חיי תורה
אתה מדבר על אנשים טהורים שעולם המושגים שלהם רחוק כרחוק מזרח ממערב מהעולם שלך
ומי מתפרנס מן הצדקה מה זה הקשקוש הזה למה מישהו מהם ביקש ממך משהו אם אתה מדבר על הכמה מאות שקלים שהם מקבלים מלגה מהמדינה מחודש זה זכות קיום למדינה ואף אחד לא שואל אותך כמו שלא שואלים אותם על מימון להבימה.
כתבתי קצת חריף אבל פשוט כואב לי לאיפה חלקים בציונות הדתית נגררים זה לא ישפיע על שום חרדי כהוא זה הם כ"כ בטוחים בצדקת דרכם אבל אתה ממבט לאחור תתבייש בעצמך איך דיברת על לומדי תורה
נו בסדר... אבל לפחות תשים סימני פיסוק פה ושםנקדימון
לכן עולם התורה פורח במדינת ישראל ולא שםפתית שלגאחרונה
גדולי הדור הבא צומחים פה בארץ הקודש. יש הזדמנות שווה לכולם לעמול בתורה ולהיות ת"ח.
זאת נקודת זכות ענקית של מדינת ישראל.
יחד עם זה יש גם בעיות שצריך לפתור
טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל
אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח.
עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.
טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון
זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?
אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל
טראמפ החדש לא מצטרף.
כבר לא סופר אותנו.
אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון
בלי לדעת
אתה אחלהאיתן גיל
ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.
טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל
פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם
הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.
ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גיל
שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.
"מטר"נקדימון
מכל נמחה עושים פיל.
יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"
לטראמפ יש פה גדול וזה לא חדשהסטורי
בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.
פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.
תכלס באמת בדיחה מה שהולך כאןכְּקֶדֶם
מי שבאמת מדמיין, שנתניהו וטראמפ לא מתואמיםהסטוריאחרונה
לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7
שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.
יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין
נכון חלקיתמתוך סקרנות
במקוםרועישםטוב
במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית
לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.
כי ביביshaulreznik
צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).
תחליטו: ביבי או טראמפנקדימון
שניהם הרע במיעוטוshaulreznik
נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.
תתעסקו בשלושת רבעי הכוס המלאהנקדימון
בקושי שמינית כוסshaulreznik
הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית
הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.
אני עדיין ממליץ להפסיק להתגולל בקיא של העין הרעהנקדימון
צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.
אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.
פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...
אם היו כותבים לך בפאתוס דומה בימי ממשלת בנט-לפידshaulreznik
היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?
קודם הייתי מצביע על העובדותנקדימון
תכל'ס.. במקום לשחק משחקי קופסאנקדימון
כנראה שניהול מדינה ומלחמה אינו דומה למשחקי מחשבפ.א.
זה שאתה לא מבין לא הופך את זה למטומטםקורא נלהב לשעבראחרונה
יש שיקולים רחבים.
-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.
-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.
להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.
כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה