בת 6 וחצי עם פחדים..ג'ינג'ר

יש לי ילדה מתוקה וחכמה, בת יחידה בין 4 אחים שובבים ותוססים.

היום בערב אחד הבנים הגדולים סיפר לה שיש בנות שעושות מצווה ותורמות את השער שלהן לילדים חולי סרטן.

המתוקונת נכנסה פשוט לחרדה- מה קורה לילדים האלו? איך זה קורה להם? איך נהיים חולים בסרטן?

היא ממש הייתה נסערת ובלחץ, וזו לא פעם ראשונה שאני רואה אותה נלחצת מאוד מאזכור של מחלות או סכנות.

ניסיתי להרגיע אותה, למרות שלא הרגשתי ששכלית יש לי כ"כ מה לענות, אבל היא לא הפסיקה לשאול איך נהיים חולים בסרטן. ממש הרגשתי שהיא מפחדת שזה יקרה לה. היא לא נרגעה מהעניין במשך יותר מחצי שעה.

לאחרונה היא הייתה בלחץ לגבי צחצוח שיניים, והחליטה שהיא מצחצחת אחרי כל דבר שהיא אוכלת. הגבלתי אותה לבוקר וערב, והסברתי שגם אין צורך כי הגוף שלנו יודע לשמור על עצמו ואנחנו רק עוזרים לו קצת בסוף היום ובבוקר אחרי השינה, וגם שאפילו יותר מדי צחצוח עלול להזיק בעצמו לשיניים ולפגוע בציפוי שלהן- ורק כך היא נרגעה מהעניין. ויש עוד דוגמאות שמדי פעם צצות (למשל- תקופה מסוימת היא סרבה להתקרב לפלאפונים שלנו מחשש של קרינה).

תובנות? עצות?

מציינת שמדובר בילדה מדהימה וחכמה לגילה, שב"ה מתפקדת נפלא בכל המסגרות ובבית. בהקשר של מחלות ספציפית או סכנות (שריפות, גנבים, ואפילו כביש) אני מרגישה שהיא יותר מדי מפחדת. יכול להיות שזה קשור לזה שהיא בת וזה בכלל נורמלי? עם הבנים ממש לא נתקלתי בכזה דבר..(להפך).

המממ...אור היום

הרבה תובנות אין לי. את המעט שיש, אכתוב:

-לא נראה לי שזה משהו שמיוחד לבנות. אני בטוחה שיש גם בנים עם חששות/חרדות כאלו.

-נשמע כמו היפוכנדריה קלה.

-יכול להיות שצריך לטפל/להתייחס לנושא בצורה יותר כוללת, ויכול להיות שיחס נקודתי, לכל חשש בעתו ובזמנו, יענה על הצורך.

לדוגמא, ההסבר שלך לגבי צחצוח השיניים.

לגבי פלאפונים, אפשר לומר לה שלמרות כל המחקרים, לא הוכח באופן מוחלט/נחרץ/ודאי שהקרינה שלהם מסכנת. גם המיקרוגל והטלפון האלחוטי פולטים קרינה. השאלה היא האם הקרינה מסכנת אותנו, ובמקרה של הפלאפון, לא הוכח לגמרי שלא (למיטב הבנתי וידיעותיי).

מעבר לזה, לקבל בהבנה וברוגע את פחדיה. לא לשדר לה פחד מאותו דבר ממנה היא פוחדת, או פחד מהפחד שלה. ללמד אותה את כוחה של תפילה ואת האמונה בקב"ה, שאם קורה לאדם משהו לא טוב, ל"ע, ה' נותן כוחות להתמודד ומלווה את האדם בהתמודדות.

הרבה הצלחה.

(ח"ו להגיד שגם המיקרוגל והטלפון...)ד.
וגם בני אדם פולטים קרינה בהתהוות
באופן כללי,ד.

יתכן שסתם כי היא חכמה, ולכן חוששת יותר. יש גם בנים כאלה.  לאורך זמן - יש מקום לשים לב אם יש יותר מידי "חרדות".

בינתיים, הכי טוב לענ"ד, לדבר על כל נושא שעולה לגמרי עניינית, בשלוה, להסביר "ברצינות" את הענין - כשהכיוון הוא "להרחיק" את זה ממנה לגמרי, ולהראות את יכולת הבחירה.

למשל: "גנבים".  קודם כל, אין הרבה כאלה. לא יבואו לכאן. דבר שני - זה סתם אנשים פחדנים.  ואצלנו - אף אחד לא יכול להיכנס. הנה, בואי תראי - בלילה אנחנו סוגרים, אף אחד לא יכול להיכנס לדלת. גם החלונות סגורים. ולהתבדח קצת: אפילו אם מישהו היה רוצה להיכנס דחוף לתת לנו מתנה - לא היה לו מאיפה.. היה צריך לחכות בסבלנות עד שנחליט אם לפתוח לו.

ותדעי - ה' שומר עלינו.

פלאפונים - אומרים בנחת: יש כאלה שאומרים שיש לזה קרינה שהיא לא בריאה, זה לא בטוח. אבל אם לא מדברים הרבה, אז גם הם חושבים שזה לא מזיק.  אז אם את לא מדברת יותר מרבע שעה ביום בגיל שלך, זה בסדר..  הנתונים ה"מדעיים" שמים את הענין בגבולות. היא נרגעת.

כביש - להסביר קודם כמה זה טוב שיש כביש, מכוניות. איך פעם היה צריך לטרוח להגיע ממקום למקום, מבט סימפטי.

אח"כ - בצורה "זהירה", מה מסוכן. להראות שאין שום סיבה להגיע לכך. לתת שניים-שלושה כללים לגבי הכביש. להסביר לה שזה לגיל של עכשיו ואח"כ תוכל כבר לחצות בעצמה למשל, וזהו. כך תהיה יותר בטוה באמת, וגם תירגע.

הקיצור - מבט חיובי על העולם. הסברה "עניינית" באופן הכי מינורי ופשוט. בכיוון מרגיע ואמין. ולהראות איך ניתן ע"י בחירה "לשלוט" במצב, בצורה פשוטה. זה גם מצוה, ונשמרתם לנפשותיכם.

[על "מחלה", אפשר לומר שזה ממש נדיר, וגם מרפאים. אבל בשלב של הריפוי לפעמים נושרות שערות, ואז זה ממש יפה שנותנים להן בינתיים. להסיח את הנושא לענין של כמה יפה לעזור לאחרים וכו' - עד ש"נוסעים" משם..]

תודה לך ולאור היום על התגובותג'ינג'ר

בהחלט נתתם לי כיוון למחשבה.

אני מניחה שאם נמשיך נקודתית להתייחס לפחדים ספציפיים שלה זה בסוף יעבור בע"ה.

קצת חששתי מאמירה אחת שלה- "אני יודעת איך מקבלים סרטן, אם ה' עושה שיהיה".

חשבתי שאולי זה בעייתי כי היא יכולה לשמוע על אנשים אחרים שחלו ולחשוב ח"ו שה' רצה להרע להם, או בכלל לקשר בין דברים רעים שקורים לרצון ה'- מה שנראה לי מורכב מדי לגיל הזה ויכול גם להפחיד..

באינסטינקט ישר עניתי שכל מה שה' עושה הכול לטובה וה' אוהב אותנו ושומר עלינו, אבל זה לא באמת נותן לה תשובה (ואולי לגילה זה מספיק בשביל להרגיע למרות שזה לא עונה, לא יודעת).

ככלל,ד.

אני דווקא חושב שאם ילד אומר כך, אז זה איזו "אמונה תמימה" כזו, ואין לו "ביקורת" על ה'. הוא "תופס" שה' זה מעל ההשגה שלנו..

ומה שענית לה, הולם את זה.

אם ילד שואל, למה ה' הרשה/נתן/עשה - אז זה כבר רובד אחר, ואפשר בהחלט לענות ולהסביר.

אפשר להסביר מושגים באמונה, גם באופן שיתאימו לילדים. כמובן, אחרי שאנחנו מבררים לעצמנו מה אנחנו מבינים ומה לא..

להתייחס לפחד זה אכן מאוד חשובנושבת באוויר!
פחד וחרדה מי שהרגיש את זה יודע שזו הרגשה נוראית וכשילד מרגיש את זה זה לא קל לו זה חדש ולא מוכר ומלחיץ אותו.... זה שהיא מגיעה לספר לך ושואלת עשרות שאלות זה מעולה זה מראה שהיא סומכת עליך ויודעת שכשהיא תספר לךצהיא תצליח להרגע... על ידי זה זהיא שואלת הגבה שאלות היא כאילו מחפשת "סוף טוב" לפחד....היא הולכת כאילו על הכי גרוע ואת זו שבעצם צריכה לתת לה את הסוף הטוב כמובן שבלי לשקר ולדבר איתה רק אמן,... ואכן להחדיר בה המון אמונה שה שומר עליה ולה בעזרת ה לא יהיה שום דבר רע
בתי מאוד חששנית ופחדנית!!!!nanel75

בתי כמעט בת 5 ומאז שהיתה פיצית ראיתי שיש לה אופי כזה- תמיד בוחנת את הכל שמה לב אם מישהו שלא מכירה נמצא- מגיל 6 חודשים ראיתי את זה!  ויכולתי להשוות את התאום שלה שממש לא היה כך-   איני יודעת אם זה עניין של בנות אבל זה יכול להיות אופי.  אנחנו נמצאים בטיפול (לא רק בגלל זה אבל הרבה כן) ושם הפסיכולוגית עוזרת לי איך להתמודד ומה לומר.  

אני חייבת לציין שאצלה לא נתקלתי בדברים כמו שציינת- פחד ממחלות, צחצוח שיניים וכו" ולכן אין לי תשובות על כך.

אני מ א ו ד ממליצה כן ללכת לטיפול כי באמת לא תמיד ההורים יודעים מה לומר ואיך לענות וכדומה, ואפילו הערות קטנות של הפסיכולוגית גרמו לי להתנהג קצת אחרת ו מ א ו ד לקדם את הבת שלי.  

(ודרך אגב פניתי למרפאת בריאות הנפש וזה לוקח קצת זמן אבל זה בחינם למי שתקציבו לא מאפשר פרטי)

יכול מאוד להיות שמכיוון שאצלך זה נראה מאוד ספיציפי תספקנה כמה פגישות ספורות של ייעוץ לכוון אותך איך להתמודד.

כמובן שבינתיים כדאי לחפש באינטרנט - בד"כ באנגלית יש יותר- מה אפשר לעשות במקרים כמו של הבת שלך.

אני יודעת שתמיד כדאי לתת לילד לדבר על פחדיו לנסות לשאול אותו עליהם ולנסות להסביר (כמו שציינת שעשית) כמה שאפשר- חשוב לא לומר- את לא צריכה לפחד מזה או זה שום דבר .  אני חושבת שההסברים שציינת הם מאוד טובים ואפשר גם לומר שהקב"ה שומר עלינו תמיד ורק בזכותו אנו חיים ונושמים וכדומה והוא אוהב אותנו ומגן עלינו וכדומה ושבאמת גם מה שנראה לנו רע הוא רק לטובה.  (אפשר לתת דוגמאות -אולי מסיפורים לילדים - על משהו שהיה נראה רע ובסוף הסתבר שהיה לטובה)

בהצלחה!!!

לא נראה לי קשור לבנותפרח-בר
כי גם הבן שלי ( בן 4 וחצי) מאד חושש ומדבר הרבה על מוות וכדומה.
הגעתי למסקנה שכשאני אומרת לו אין לך מה לחשוב על זה עכשיו ( כלומר לא מתייחסת ולא עונה לו תשובות) זה מכניס אותו יותר למתח ודאגות .
ולכן אני נוקטת בהרבה הרבה סבלנות והסברים שמתאימים לגילו , לפעמים זה קשה כי גם אנחנו המבוגרים חוששים ופוחדים אבל אני מרגישה שזה מה שנכון לו ואני נותנת לו את המקום לפחד ולחשוש ולשאול ואז הוא נרגע וחוזר לשגרה... עד הפעם הבאה
חרדותמים שקטים

אני חושבת שתלוי כמה זה גורם לה מצוקה וקושי בתפקוד יומיומי. אם זה ברמה שמפריעה אולי שווה ללכת לטיפול..

לאחותי היו פחדים בנושאים אחרים אבל שממש הפריעו לה לתפקוד בחיים והכניסו אותה למצבים שהיא לא הייתה חופשיה לפעול כמו פעם וכמו ילדה נורמלית בגילה.

היא הלכה לטיפול מדהים בשיטת TAT בערך 4 פגישות ויצאה מזה כמעט לגמרי!

חרדותיהושבעט5

חרדות אצל ילדים זה נורמלי,צריך לתת פרופורציות.

יכול להיות שהיא נחשפה לזה בבית  הספר או בגן.

לתת פרופורציות.

לנסות להבין ממנה את המידע  שיש לה ,להסביר מה האמת.

להגיד שרוב האנשים לא חולים בזה,לתת דוגמאות  ממי שהיא מכירה .

אם זה ממשיך מעבר לזמן סביר ומפריע לתפקוד שלה או לשינה,לפנות לטיפול.

תודה לכולכם על התשובותג'ינג'ר
בינתיים נראה שאת החרדה הנוכחית עברנו בשלום.
תעשי לילדה משטח גרון...יום בחצריך

מניסיון אישי יש סימפטום של סטרפטוקוק אצל ילדים שנקרא PANDAS (מכווה שכתבתי נכון) הגורם לחרדות. הרבה ילדים חרדתיים בגיל צעיר נשאים של סטרפטוקוק הגורם לפחדים מעבר לרגיל. ואז הטיפול פשוט... פשוט עושים טיפול מונע באנטיביוטיקה והפחדים נעלמים. ממליצה מאד לשלב טיפול פסיכולוגי.

וכמובן אם יוצא שלילי כמו שהרב דן כתב כאן... לדבר איתה ברצינות ובעדינות על הפחדים שלה, ולא להראות מזה עניין גדול... 

בהצלחה ובשורות טובות.

טעות כתיב הזויה...*מקווהיום בחצריךאחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך