עזרהג'ני
יופי, נראה מצאתי פורום נכון! אז סיפור שלנו כזה: בני בן 8 מאובחן add. לוקח ריטלין כל בוקר, לפני הבית ספר. הריטלין מאוד עוזר לו בלימודים, אך לאחרונה התחלתי לשים לב שמבחינה החברתית יש לנו בעיה. הוא מספר שאין לו חברים בהית ספר, שילדים לא נחמדים עליו, צועקים וצוחקים. בשבועות האחרונים הוא חוזר הביתה עייף ועצבני. מאוד קשה להוציא ממנו מה הוא מרגיש ואך אפשר לעזור. כואב לי הלב על הילד המקסים שלי. הוא באמת ילד מהמם, טוב לב וחכם, ולי מאוד כואב לראות אותו כך. לא פעם הוא אמר שבא לו להחליף בית ספר, שיהיה לו חבר.
לפני שבוע המורה המחליפה אמרה מול כל הילדים: " כל הכבוד לאמא שלך שנותנת לך רעטלין". ששמעתי את זה נעמדו לי השערות. חוצפנית, על מה היא חושבת שהיא אומרת את זה בכל רם. מיד התקשרתי למורה שלו וביקשתי לדבר עם טותה המורה ולטפל באירוע. אני חושבת שזה השפיע על יהונתן שלי. הוא גם כך מרגיש שהוא אחר,.
אז רציתי לשאול קהלת add כאנשים שחוו את הרגשת הבדידות הזאת בילדותם, או שלא, כי צד אני יכולה לעזור ליהונתן ולהחזיר לו חיוך לשפתיים ונצוץ לעיניים
השאלה איך הקשר שלכם עם צוות בית הספר?מתעלה אליו

האם הקושי החברתי היה קיים גם לפני שהתחלתםddba
לתת לו רטלין?
אני שואל את עצמי מדוע אינך בקשר עם המורה שלואלעד

היא ודאי תוכל לתאר לך טוב יותר מה מתרחש בכיתה, וגם מחוץ לכיתה.

ואת המורה המחליפה צריך לתלות בכיכר העיר.

חוצפנית.

אם תרצי באישיאבגד

לאחותי יש התמודדות דומה,

אולי היא תוכל לסייע לך מניסיונה.

שילד אומר שאין לו חברים זה הדבר הכואב בעולםפרח-בר
תעודדי אותו להזמין חבר הבייתה , תדברי עם המורה ועם כל מי שאפשר כדי לבדוק מה הבעיה בדיוק ולמה הילד בודד .
אני חושבת שבנוסף אל תפסלי על הסף החלפת בית ספר לעיתים שינוי אווירה עושה פלאים והילד יכול לפרוח.
כדאי לבדוק עם קופת חולים טיפול ריגשי עם חיות - רכיבה על סוסים לדוגמה , זה מקנה ביטחון עצמי וגאווה
רטלין הוא לא קסםמאמע צאדיקה

רטלין לא פותר את כל הבעיות שיש לאדם בחיים

הוא לא מקנה מיומנויות למידה

הוא לא מקנה מיומנוות חברתיות

הוא לא מקנה ביטחון עצמי והרגשת הצלחה

הוא רק מחליש את הסממנים של ההפרעת קשב וריכוז--- וגם מעורר תסמינים ותופעות לוואי אחרות

כל הכשרה בסיסית - כוללת- או צריכה לכלול-

את הידע וההבנה הבסיסית שהתמודדות עם ADD היא משולשת-

אולי רטלין

חובה- ליווי לימודי וחברתי לילד- להקנות לו את המיומנויות שהוא פיספס בינתיים

וגם הדרכה והכוונה להורים - איך לעזור לילד

דברי עם יועצת בית הספר.

חפשי ברשת אתרים ומידע של קהילות הורים לADD

חפשי ספרים בנושא

סיוגים:ד.אחרונה

א. ריטלין בצורה נכונה - אכן מקנה ביטחון עצמי והרגשת הצלחה ב"קטע הלימודי". יכול ממש להשפיע על תדמית עצמית חיובית (כמובן, בעיות חברתיות יכולות להזיק בפני עצמן, ללא קשר לקשיי ריכוז או לא).

ב. ריטלין לא רק "מחליש" סימנים של בעיות ריכוז, יכול ממש לגרום להתגברות עליהן, כאילו אינן.

ג. לא בהכרח מעורר "תסמינים ותפעות לוואי". לפעמים כן ולפעמים לא. ולפעמים תלוי בילד/בסוג/במינון.

ד. ילד בכיתה ב שמקבל ריטלין ולומד היטב, בד"כ לא "פיספס" באופן שמצריך הקניית מיומנויות לימודיות. ומבחינה חברתית - ילד עם קשיי ריכוז אינו אמור להיות פחות "חברותי" מאחרים. תלוי באישיות. יש כאלה שבדיוק ההיפך.. ודווקא בגלל ה"בעיה"...

ה. גם "הדרכה והכוונה להורים" לא תמיד נצרכת. הרבה פעמים זה פשוט למדי ברגע שמקבל מה שצריך.  

א.ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"ח בסיון תשע"ד 00:53
מה שהמורה אמרה זו חוצפה. לא יאומן.  תגידי לבן שלך שהמון ילדיןם לוקחים את זה. גם ילדים בכיתה שלו. ויופי שזה עוזר לו להתרכז.

ב. איך הוא היה לפני כן מבחינה חברתית?  אם זו בעיה שלא התחילה מהריטלין, אז אכן חייבים לעזור לו. לבקש ישיבה עם המחנכת (אם יש יועצת טובה - גם איתה. אם לא - עדיף שלא תקלקל). לתכנן איך לשלב אותו בכיתה, וכמובן שהמורה תיקח אחריות גמורה על אי פגיעה בו.  

כדאי גם לראות אם יש חבר-שניים, אולי אפילו מהשכונה, שאפשר להזמין הביתה מידי פעם.

ג. ל"בדידות" החברתית אין בהכרח קשר ישיר לריטלין או לadd.  אבל אם זה התחיל מהריטלין, שווה לבדוק מינון/סוג עם הנוירולוג.  יש ילדים שהsr מכניס אותם ל"קיפאון", הם לא יוצאים להפסקה, וממילא אינם שותפים במשחקים וכד'.  לפעמים החלפה לla משנה את המצב. זה צריך התייעצות.  כך גם מינון גבוה מידי - יכול לגרום אותה בעיה.

כדאי שתשוחחי בנחת עם הילד, מה הוא עושה בהפסקה, יוצא, אין חשק לצאת.. כבדרך אגב, אולי יעזור להבין את המצב שאינו יודע להגדירו בדיוק.

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך