עכשיו אני מבינה אותך יותר- אז מוסיפה ומחדדת את מה שכתבתי לך מקודם-
את צודקת לגמרי וגם אביך שאם את מרגישה כעס, פגיעה, צער- זה בהחלט מראה על אמונה להפנות אותו לה' בכנות ולא רק להדחיק ולצטט סיסמאות של הכל לטובה!
אני גם מאוד מזדהה איתך ועד שהתחתנתי גם אני הייתי ככה...כשהייתי כאובה ומתוסכלת אז באמת היתי עומדת מול ה' ואומרת לו שאני הבת שלו ושאני לא יכולה אבל הוא יכל ושזו אחריות שלו לדאוג לי עכשיו...וגם היתי אומרת לו שאני כועסת ופגועה ונעלבת ממנו..
ודן- כשזה מהלב ברגע אמת זו לא חוצפה. כשאני כועסת אני לא יכולה לא לכעוס- אני יכולה להפנות את הכעס שלי לה' ולבקש ממנו עזרה. דוקא אם מול ה' אני אתרפס במילים יפות ואשמור בלב זה חוסר אמונה שה' נוכח ונמצא איתנו בכל.ומן נסיון להסתדר בלעדיו איפה שקשה ולא נעים...
רק מה...
בדבריך את דוקא מוכיחה שהאחריות האמיתית היא של ה' ולא שלך.
הוא לא רוצה בסבל שלך!
אבל הוא רוצה שתגיעי לאן שהנשמה שלך צריכה להגיע, ויש לה את המסלול שלה.
ותדעי לך.....שאני מאוד מאוד מאוד מבינה את הקושי להגיד שה' רוצה בזה. כי אז הלב נבהל ומרגיש שה' לא רוצה בטובתו.
אבל ה' כן אחראי וזה כן בידיו. וזה שאת רווקה עדיין זה לא כי את בררנית או מתוסבכת או אשמה בכך. אלא כי זאת הדרך שאת זקוקה לעבור ו...כן ה' הוא זה שגורם לזה רק לא מתוך המושגים שלנו- הוא לא עושה זאת מרוע, מאטימות או מחוסר אהבה כלפיך אלא מסיבות עמוקות מיני ים..
הוא כביכל 'נאלץ' לעשות זאת. לא רוצה בכאבך.
ומה שעזר לי מאוד-זה להרגיש שנשמה של יהודי היא נשמה כללית שמושפעת ממהלך כללי של עם ישראל בדרך לגאולה...ולכן לפעמים נגזר על יחידים לשאת על כתפיהם מעט מצער השכינה, לחוש על עצמם את חבלי משיח..להיות שותפים עם ה' שאין יום מאז החורבן שהוא לא בוכה. אין מי שחפץ בטובתך כמוהו. אין מי שחפץ בגאולה כמוהו. וכל אחד מישראל שכואב- ה' מספר לו ומשתף אותו בחסרון שלו.
זו לא ידיעה שכלית. זו הכוונה להבנה הרבה יותר עמוקה של כל כאב שרואים במציאות.
לי זה עזר ממש בתפילות.לא להאשים את ה', אלא לכאוב יחד איתו.
ובמבט לאחור- וכאן אענה גם מה המתנה שלי משנות הרווקות שהיו לי- זה שה' הפך להיות החבר הכי טוב שלי. שותף עמוק מאין כמוהו, לשמחה ולצער לטוב ולכאב האינסופי שליווה אותי רגע רגע, רק הוא היה שם איתי. וזה משהו שהולך איתי גם עכשיו אחרי החתונה, רגע רגע שעה שעה..
ועזר כל כך גם כשנגאלתי מכל שנות ההמתנה והגלות- עזר להאמין שזו לא גאולה פרטית שלי אלא חלק ממשהו הרבה יותר עמוק ונצחי ששייך לכל עמ"י.