מכות בחינוך(אני)

יש לי  ילד  מאד מאד שובב וממש קשה להשתלט עליו אני בדרך כלל מנסה להישאר רגוועה אבל קורה לי פעם בשבוע בערך שאני מתעצבנת ונותנת לו  כמה מכות בטוסיק אני יודעת שזה קצת לא נעים לא אבל הסבירו לי שסתירה ממש אסור לתת ומכה ביד זה לא כואב ולא עושה את פעולת החינוך רע לי מאד אם זה שאני מכה אותו, בזמן האחרון זה כבר נהיה מוגזם שום צעקות או ענשים לא מזיזים לו  ורק אם אני נותנת מכה קטנה  בטוסיק הוא מתחיל להירגע. אבל מאד מאד רע לי עם זה, מה דעתכם?

בבקשה תגיבו!!!(אני)
עבר עריכה על ידי (אני) בתאריך כ"ז בסיון תשע"ד 12:55

הוא בן 12 אם זה חשוב

לא אסון..ד.

אבל כדאי דרך אחרת. חבל גם על העצבים שלך..

הדרך היא בכלל לא "צעקות ועונשים", זה רק מעלה את ה"רף"...

וגם "שובב" זו לא קללה..

אולי כדאי קצת לשנות מבט. להתסכל על השובבות בחיוך, ילד ערני ושמח ומתענין.

מה שממש לא טוב שיעשה - אז כדאי בזמן נינוח לקחת אותו לשיחה; להגיד לו כמה הוא ילד חמוד ואוהבים אותו, אבל שחשוב להתרגל שיש דברים שממש הופכים או מסוכנים, אז צריך להשתדל לא לעשות אותם.

לא להאריך הרבה. לקחת דוגמה אחת שחשובה לך - ולהגיד לו: בוא ננסה. אם אתה מצליח שלושה ימים לא לעשות את זה - או למשל, לסדר את המשחק הזה והזה, אנחנו נרשום כל יום ותקבל ביום השלישי פרס.

והפרס הכי גדול - שאתה תרגיש שאתה יכול להתנהג טוב.

תנסו - אולי יצליח...

דווקא עליך חשבתי שתביע יותר התנגדות...אנונימי (2)
תיקון: כרגע ראיתי שהוסיפה שהוא בן 12..ד.

אני חשבתי שמדובר בגיל 5.

התגובה שלי לא רלוונטית לגיל המדובר.

שם צריך גישה אחרת.

מסכימה לגמרי! מכות בטוסיק לילד בן 12?!?!?!?!?~בממוצע~

יש לך מושג כמה זה משפיל!

הוא מרדן כי זה הגיל, והמכות נראות לך מועילות אבל זה רק לטווח הקצר. בטווח הארוך זה לא יעיל בכלל והגיוני שכבר עכשיו הוא מחכה לרגע בו הוא יהיה חזק יותר ממך ולא תוכלי להרביץ לו.בגיל הזה סמכות הורית לא יכולה להתבסס על כח פיזי, לא יעזור לך כלום..תוך כמה שנים הוא יהיה חזק ממך, ואז מה? לא תהיה לך סמכות בכלל????

אני לא אמא.אנונימי (2)
אבל אני חושבת שאת עושה טעות גדולה. בהתחשב בעובדה שהוא בן 12. הוא גדול!

גם אם היה יותר צעיר- אומרים להפליק על היד כי במקום אחר זה משפיל. ילד בן 12?

לא רוצה להלחיץ
אבל אם היו מרביצים לי בגיל הזה (בלי קשר להשפלה) הייתי מתהפכת על אמא שלי בגיל ההתבגרות.

בקיצור, גם אם לא עוזר בשיחה רגועה, הייתי מציעה להימנע מפליקים. בעיקר בהתחשב בגיל שלו.
לא להכותפרח-בר
כי זה לא פותר כלום ולא מחנך לכלום חוץ מזה שהילד אולי יפחד ממך.
ושנים אחר כך הוא עוד יזכור את המכות שנתת לו. יש הרבה שיטות אחרות
אני משתדלת שלא(אני)

תראו זה לא שאני רוצה להפליק לו  פשוט אני לא מוצאת דרך אחרת!!!  אני יתן לכם סיטואציה שקרתה לפני שעה ותגידו לי מה אתם הייתם עושים

אני נחה במיטה ושומעת אותו משחק בכדור בסלון ואני אף פעם לא מרשה לשחק עם כדור בסלון, אני מבקשת ממנו שיפסיק אבל הוא לא מתייחס אני מבקשת עוד פעם ועוד פעם והוא עושה את עצמו כאילו לא שומע ואז אני מנסה לאיים בעונש בלי מחשב בלי ממתקים וכו"  גם לזה הוא לא מתייחס ואז אני קמה לקחת לו את הכדור אבל הוא בורח ממני עם הכדור ונועל את עצמו בשירותים כדי שאני לא אוכל להיכנס אני חוזרת למיטה ומנסה לחזור לנוח ובנתיים הוא חוזר לסלון וממשיך לשחק אז אני מתחילה לאיים בפאצ בטוסיק "מישהו כאן רוצה טוסיק אדום הנה אני באה לתת פאצ!!! "הוא מנסה לברוח אבל אני תופסת אותו ביד אחת ומנסה לתת פליק והוא עם היד השנייה מנסה להגן על הישבן וצועק לי בפחד "רק לא פאצ!!! רק לו פאצ!!! אני לא ישחק בסלון רק לא פאצ!!!!"  אבל אני לא מוותרת וממש בלב כואב אני תופסת לו את שתי הידיים ונותנת כמה מכות ממש כואבות בטוסיק!!! הוא הולך לחדר ובוכה קצת ואחרי חמש דקות חודר כאילו לא היה כלום

א. זה לא שאני איזה אמא מפחידה אני ממש עדינה מטבעי

ב.אני יודעת שפאצ בטוסיק זה מבייש קצת אבל אין לי ברירה!!! סתירה זה ממש מסוכן וגם לא מעשי כי יש לו משקפיים...

ג.אחרי כל קטע כזה אני ממש עצובה וקצת כועסת על עצמי

ד.המכות בטוסיק לא באות מעצבים בדרך כלל אלא מרצון לחנך

ה. בשבועיים האחרונים זה כבר קורה פעמיים ביום בערך אז אני מפחדת מה יהיה בחופש שאז הוא יהיה יותר בבית

סליחה על הפירוט... אני פשוט צריכה את דעתכם המדויקת

את בטוחה שהוא בן 12?...אלעד

עוד רגע בר מצווה והוא צווח כך ומוכן לקבל מרות רק ע"י מכות??

המשפט "רק לא פאצ!!! רק לו פאצ!!! אני לא ישחק בסלון רק לא פאצ!!!!" מביא אותי לתהות האם הוא אכן ילד רגיל כפי שאת מתארת

הוא עוד כמה חודשים בן 12(אני)

ולא ציטטתי במדויק את מה שאמר אלא הכוונה שהוא צעק  שלא אפליק לו ושהוא יתנהג יפה

אין לזה שום מקום - וזה לא "מחנך" לכלום.ד.
ואתם???(אני)

שהייתם קטנים לא קיבלתם מדי פעם פליק מההורים שלכם???

אף פעם לא נתתם פליק לילדים שלכם???

דומני ששאלת מה כדאי לעשות. לא "סקר"...ד.
אני רוצה לדעת אם אפשר גם ליישם ואם כן איך(אני)
אפשר ליישם לגמרי.ד.

כרגע אני לא יכול להאריך.

לא!!! אף פעם לא קיבלתי!אמא!!

וודאי שלא בגיל כזה!!!

וגם לילדים שלי לא נתתי אף פעם!

אני חושבת שחסרים פה נתונים רבים כדי לייעץ משהו אמיתי ומעמיק

אבל בגיל כזה זה ממש לא מתאים! בגילאים הצעירים יותר אני גם לא חושבת שמתאים בכלל

אבל אם קורה פעם ב... זה לא נורא. בגיל כזה ממש לא מתאים!

אולי לנסות לשנות גישה.

קודם כל, למה רק לאיים במחשב/ כדור?

הכי חשוב לעבוד לפי סיבה ותוצאה ולא רק "לאיים". משחק בכדור בזמן שאת ישנה.

לקחת את הכדור ואין כדור להיום בכלל!

אבל נראה לי שחשוב הרבה קודם לשקם יחסים איתו.

להבין שהוא כבר נער בוגר!

איך הוא עם חברים? איך בבית הספר? איך התקשורת בינכם בדר"כ?

ואולי כשאת הולכת לנוח להציע מראש- תרד למטה עם הכדור

אולי לתת לו תפקידי של בוגר בבית, לשוחח איתו כנער בוגר.

זה מחנך- לזה שעד שאמא לא מרביצהנועם ה
אני לא צריך לשמוע בקולה.
שעד שאמא לא מרביצה, זה סימן שזה לא רציני.

זה מחנך לזה שאם אני רוצה להשיג משהו- אני צריך להשתמש בכוח.

[סליחה על ההתערבות. הייתי חייבת]
יפה כתבת.אלעד
צודקת בכל מילה!~בממוצע~
מחילה אבל מזעזעפרח-בר
במצבים כאלה הייתי חושבת שהילד צריך פשוט צומת לב ... אולי תשחקי איתו קצת? את לא מבינה איזה אושר זה שאמא פתאום מפנה מזמנה ומקדישה רק לילד . מובטח לך שהוא יהיה הרבה יותר רגוע וקשוב לך אחר כך.
ועכשיו כשפירטתפאז
אני מרחיבה שזה ממש לא לעניין להכות ילד בכזה גיל (נראה לי שגם הלכתית זה בעיה להכות ילד גדול ).

אני חושבת שיצרת איתו איזשהי מערכת של כוחנות וכיפוף ידיים,
במקום מערכת של הורה וילד, שיש בה אהבה אך גם גבולות וסמכות.

חוזרת במשנה תוקף על המלצי להדרכת הורים.
בהצלחה!
אםחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך כ"ח בסיון תשע"ד 10:29

הוא התחבא והלך עם הכדור ושוב חזר, אז תקומי שוב עד שכן תוכלי לקחת את הכדור.

גם אם זה יקח כמה פעמים שתצטרכי לקום.

וברגע שלקחת את הכדור, בלי הרבה מדי כעס (במידת האפשר... כן אני יודעת שקל לדבר), תחביאי אותו אצלך לכמה ימים.

ותגידי לו- "זה מפריע לי לנוח. תוכל לקבל את הכדור עוד X ימים".

יכול להיות שבאותו יום המנוחה כבר תלך לך אבל לפעם הבאה יש סיכוי שהמסר יופנם.

ובקר לבקשות שלך בהתחלה מהחדר, זה די דומה- עדיף במקום להגיד "מי רוצה *** אדום וכו'" (שזה לא נשמע משפט שמתאים לגיל 12) להגיד משפט קצר כמו "אם הרעש של הכדור ממשיך הכדור ינעל החדר שלי עד יום X". ואם הוא לא שמע אז זאת בעיה שלו. כשתיקחי את הכדור תצייני שהודעת על זה קודם.

מכות לא מחנךefraim37

לכל היותר זה יכול להיות כלי עזר לחינוך. ועפ"י תיאוריך מדובר במקרה זה על כלי להרס החינוך וד"ל.

עפ"י 'מחשבת החינוך התורתי' (של הרב יחיאל יעקבסון- ספר מומלץ מאוד) עונש הוא אינו כלי חינוכי (וכן משמעת ופרס יעויין שם). הוא לכל היותר כלי עזר לחינוך, כלומר לאחר העונש חייבת לבוא פעולה חינוכית. אחרת, רק היזקנו לילד.

זה לא ממש ילד. זה כמעט נער. תכף בר מצווה.חילזון 123

נראה לי שאת צריכה למצוא שיטה אחרת.

צודקת(אני)

בגלל זה אני שואלת כי בגלל שהוא כבר נהיה גדול אני רוצה להפסיק עם הפליקים אבל אני לא רואה דרך אחרת

לצערי ולצערךefraim37

מי שהגיע למצב כזה, זה כבר לא עניין של שאלה לפורום. צריך לחשוב על הדברים האלה בערך כשהילד בגיל חצי שנה, ואז לא מגיעים למצבים עגומים כאלה.

כלומר צריך ללמד את הילד משמעת תקינה ואז רוב הבעיות בתחום הזה נפתרות. אבל לתקן חוסר משמעת זה כבר קשה מצריך טיפול מקצועי.

כתבו כאן כבר הרבה...אור היום

אז אני לא יודעת כמה התגובה שלי תוסיף. בכל אופן, אכתוב משהו בקצרה.

לדעתי את צריכה להחליט מה המטרה הכללית שלך- שהוא לא ישחק בסלון? שהוא תמיד יציית לך וישמע בקולך? שגם הוא ירצה לשמור על הבית בשלמותו?

כלומר, בהנחה שהריב על משחק בכדור בסלון חוזר בהקשרים שונים בצורה דומה, כדאי לחשוב מה את רוצה להשיג. מה מטרת-העל של ההערות שלך.

אישית, עולות לי שתי אפשרויות (מהסיטואציה שתיארת).

1. הכי חשוב לך שחפצים בעלי ערך שנמצאים בסלון לא ייפגעו. את לא מוכנה לסבול את זה. את כ"כ לא מוכנה לסבול את זה, שאת מוכנה לרדוף (כמו בתופסת) אחרי בנך ולאיים עליו במכה, על-מנת שהסלון לא ייפגע מהמשחק בכדור.

2. את רוצה שבנך ישמע בקולך. חשוב לך שהוא ישתף איתך פעולה, ושהדברים שחשובים לך, יהיו גם חשובים לו. את רואה שהוא לא רוצה לשמוע בקולך ודווקא משחק בסלון וזה מכניס אותך למתח ולתחושה שאת מאבדת שליטה. בניסיון להחזיר לעצמך את השליטה, את רודפת אחריו ומנסה "לכפות" עליו לשמוע בקולך.

בין כך ובין כך, את מרחיקה אותו ממך. וזה חבל ומצער.

אולי כדאי לנסות להרפות- להסביר לבנך בנחת ובשלווה שאת מבקשת שהוא לא ישחק בכדור בסלון בגלל א' ב' ג' שחשוב לך שהם לא ייפגעו. אח"כ, תציעי לו אלטרנטיבה- אולי תשחק במרפסת? אולי נשחק בגינה ביחד? (או שיזמין חבר/שכן לשחק איתו).

הוא מתעקש לשחק בסלון למרות הכל- תני לו (אם זה ממש בלתי אפשרי מצידך, אז לא). תני לו, כאקט חינוכי (עד כמה שאני מבינה בזה), לשחק בכל זאת. ייגרם נזק? משהו יישבר? מבאס מאוד. לא נעים.

אבל זו ההזדמנות לשבת איתו ביחד וללמוד מה הלקח ממה שקרה- בני אהובי, רצית לשחק בסלון. ביקשתי שלא תשחק בגלל א' ב' ג', ובכל זאת שיחקת. כתוצאה מזה, הצלחת היקרה שקיבלנו מסבתא נשברה. זה מאוד מצער אותי. אני מבקשת שלהבא לא תשחק בסלון בכדור. טוב, חמוד?

תחזירי את השליטה לידיים שלך. תראי לו שאת רגועה, נינוחה.

תני לו לטעות, וללמוד מהטעויות שלו. מאוד חשוב שיידע שמותר לו לטעות, ושמשלמים מחיר על טעויות.

כמו כן, תציעי לו אלטרנטיבה. אל תגידי רק "לא"; תגידי גם מה כן, מתי ואיך כן אפשר.

תאמיני בעצמך. אם זכית בילד הזה, סימן שאת יכולה.

בהצלחה!

תגובה מקסימה, אור! בהצלחה לפותחת...פנסאי
תודה, חמודה. שימחת אור היום
יש משהי מקסימה ממשאנונימי (3)
יועצת משפחתית שלדעתי תוכל מאוד לעזור לך.
צריך פה יעוץ כדי להבין את שורש הבעיה וללמוד איך לשנות את דפוסי ההתנהגות.
חבל שהמצב ימשיך כך ואת והילד תסבלו..

לנו היא פשוט שינתה את החיים..

אם תרצי, אתן לך פרטים באישי.
אם תרצי יש שיעורים בחינוך ששינו לי גישה בחייםמאושרת20

אני ובעלי בלי ילדים אבל מתרגלים את זה על האחים הקטנים שלו (ממש קטנים) וזה עובד... זה שיעורים של הרב דוד אביחיל (הקים את הישיבה התיכונית במצפה רמון, כתב את הספר תיקון המידות וכרגע הראש ישיבה של בעלי בישיבה הגבוהה)  כמובן שהוא מוציא את עניין האלימות מסוג כלשהי מחוץ לחינוך. גישה מדהימה ומיוחדת שמוכיחה את עצמה כבר אצל כמה משפחות שהייתי אצלם

ממליצה מאוד גם על הדיסקים של הרב יעקבסוןג'ינג'ר
לא חושבת שזה סוף העולם אבלפאז
ממה שאת מתארת זו הבעיה הקטנה איתו, ויש בעיה הרבה יותר מהותית של גבולות ומשמעת
(שאת כנראה לא מציבה נכון והוא לא מקבל )

ממליצה בחום ללמוד הדרכת ההורים או להתייעץ עם מנחה כזו ולקבל כלים אפקטיביים יותר לחינוך
^^ מסכימה ומצטרפת.אנונימי (4)
(ואם את רוצה, מכירה מנחת הורים מעולה.)
לעצור ולהפעילהורות משמעותית

חשיבה מחודשת, ברור שאת נמצאת בסוג של כאוס ולא פלא שאת משתמשת במכות הוא פשוט מוציא אותך מהכלים.

מעלה מספר שאלות שאולי תשובות עליהן יתנו כיוון מחודש:

מה קורה בביה"ס ? האם שם הוא ממושמע? 

איך הוא בלימודים? מורים מתלוננים על הסחת דעת וכד'?

לא בא להפחיד אבל האם שללתם ADHD (התיאור שלך יכול להתאים אבל גם יכול להגיע ממקום של חוסר גבולות בבית).

האם יש אב בתמונה (סליחה מראש על השאלה) אם כן האם הוא מקשיב לו?

תנסי לענות לעצמך על השאלות  ומכאן ניתן להמשיך בבחינה מהיכן נובע המצב הזה ומה כדאי לעשות.

לא קראתי את כל התגובותצורית7

אבל לדעתי זה ממש מעליב וממש משפיל לקבל מכה בטוסיק בגיל 12.

זה מתאים יותר לילד בן שנתיים שרץ לכביש או שמכניס יד לחשמל...אבל בשום פנים ואופן לא לילד מתבגר.

ההשלכות יכולות להיות הרסניות.

(לא מדברת רק על המכות שהן נוראיות, אלא גם על זה שהם בטוסיק...זה גיל שהם אמורים להיות מודעים לחלקי גוף שהם פרטיים ואישיים, וממש לא שייך שאמא מכה שם..)

מסכימה. כמו שנשיקות בטוסיק לא נותנים בגיל כזה.אנונימי (5)
צודקתאנונימי (6)

אבל יש מצבים  פעם בהרבה זמן שפשוט חייבים לתת מכה ואמרו לי שסתירה זה ממש ממש אסור אז אין ברירה

יש ברירה.אנונימי (2)
היית רוצה שיפליקו לך בטוסיק כי אין ברירה??
ילד בן 12 הוא לר ילד בן 5!
תסבירי לי מה ההבדל בין סטירה למכה בטוסיקצורית7

שניהם כואבים ומשפילים באותה מידה.

תקשיבי- לא מתאים בכלל. את חייבת לקבל הדרכה הורית איך להתמודד ספציפית עם הילד הזה. אני מניחה שהוא מוציא אותך מהכלים, אבל לתת מכה בטוסיק זה לא הפתרון.

גם בגיל 16 תתני לו מכה בטוסיק? או שאז תעברי לסטירה?

כי דעי לך, שגם בגיל 16 ילדים יכולים להוציא אותך מהכלים...

יש הבדלאנונימי (6)

א. סתירה יותר כואב

ב. סתירה בלחי  זה מסוכן ומכה בטוסיק לא גורמת לנזק גופני

את רצינית?צורית7

ומה עם נזק נפשי??? זה לא נחשב???

(ההבדל היחיד שאני רואה הוא סטירה בפנים יכולה להשאיר סימנים ואז לא נעים מסביבה....)

אין שום הבדל בין סטירה או מכה בטוסיק. זו אלימות לשמה.שכל מטרתה היא להשפיל ולרמוס את הילד.

דיברתי על נזק גופני(אני)

בקשר לנזק נפשי אני חושבת שהרבה יסכימו  שעדיף מכה בטוסיק מאשר סתירה

סטירה מעליב יותר ותוקפני יותר.ד.
אה, יופי.. ממש אם השנה! לא נתת מכות שהשאירו סימנים~בממוצע~

אני מתחלחלת מהגישה הזאת!

מכה בטוסיק זה משפיל כמו אתם לא יודעים מה! קחו את זה ממישהי שחטפה עד גיל 18.. 

אישית לגיל קטן הייתי אומרת מכה ביד ובכלל לא חזקה! מה זה אמור להביע שהאמא כותבת שהיא עושה עד שזה כואב?!?

רוצים לדעת למה גורמת גישה כזאת???? תקחו את המשפחה שלי לדוגמא. סמכות הורית אין בה. רק כאוס וטירוף. 

חוסך שיבטו שונא בנו...אנונימי (7)
יודעת שאני שונה פה בגישה הכללית שמגנה כל מכה בצורה חד משמעית.

אבל לפעמים זה נצרך.

וזה לא אני אמרתי. והורים צריכים לתת סמכות. אמנם לא כנשק קבוע ח״ו. אבל זה לא מגונה, למרות שהתרבות המערבית מגנה את זה בתוקף. לא לחינם ילדים היום מזמינים בקלות משטרה על ההורים.

כשאתה שוכח לעשות את התפקיד שלך כהורה, הילד שלך מחליף אותך...

זו לא תשובה ספציפית לפותחת השירשור, כי בהחלט הסיטואציה היא מורכבת ולא מכה כן או מכה לא תפתור את זה אלא כנראה יעוץ הורי ושינוי מחדש של כל התקשורת.

אבל זה קצת בשביל לאזן את השירשור הזה שנעשה קצת יפה נפש מדי בעייני.
״שבטו״ הסתבכתי עם האיות...אנונימי (7)
מכות בטוסיק לילד בן 12 זה בשום אופן לא סמכותג'ינג'ר
??אנונימי (6)

אלא מה

לא נכון(אני)

שמעתי פה דעות שחלק מהבעיה במכות זה שהם בטוסיק

הישבן זה האיבר היחיד שאם מכים בו לא נגרם לילד שום נזק גופני וגם זה לא  משפיל כמו סתירה

לכן אני חושבת שיש מה להתווכח אם מכות זה נצרך או לא אבל צריך להיות ברור שאם נותנים פליק זה רק בטוסיק

מה לא משפיל כמו סתירה בזה?כמו צמח בר

לדעתי זה משפיל אפילו יותר..

מכות זה לא פיתרון.

רק תיקון לכולם: סטירה, לא סתירה.אנונימי (5)

כןכמו צמח בר
כנראה התבלבלתי מכולם פה שכתבו ככה..
תשמעי, השרשור פה הוא תמרור אזהרה לאלה שמקשריםאנונימי (8)

מכות עם סמכות הורית. הוא מראה להם כמה שזה לא סמכות. כמה שזה בא מחולשה (לרוב) ומביא לחולשה (לרוב). כמה שזה עצוב כשמלמדים הורים שמכות זה אחד הכלים שלהם לבניית הסמכות ההורית - הנה, מגיעים לגיל שבו זה כבר לא שייך, ונשארים בלי שום סמכות ושום מילה מול הילד, רק חולשה וכאב וחוסר אונים.

הורים צריכים סמכות - מאה אחוז. אני יותר ממסכימה. אז שילמדו כבר בגיל צעיר דרכים אמיתיות להיות הסמכות בבית ולא דרכים עוקפות סמכות שכאלה.... לבי עם פותחת השרשור... עצוב... מקווה שתצליחי עוד לשקם את הסמכות ההורית שלך ולבנות קשר נכון עם הילד. תפילות אמת לא חוזרות ריקם...

מעולם לא הזמנתי משטרה על ההורים שלי~בממוצע~

ואני מכבדת אותם מאוד מתוך הבנה שכך אני מצווה. פעם פשוט פחדתי מהם.

לא. צריך. להכות. ילדים. רוצים להתווכח? בכבוד, אני לא משנה עמדה!

ילד נורא קטן שעושה מעשה מסוכן, ניחא. מכה קטנה תצרוב בזכרונו הרבה פחות כאב ממה שהיה נגרם לו על ידי התנהגותו באותו רגע (רץ לכביש, שיחק בגפרורים וכד')

מבחינתי, כל מצב אחר- לא דורש אלימות!

חושך שבטו הכוונה להיות סמכותי. למשה בינו היה מקל (שבט) והוא לא היכה בבני ישראל על הטוסיק! הוא היה מנהיג וסמכותי!

אנונימי (9)

איך אפשר? הייתי בגיל הזה כשהתמונה שעומדת מול העיניים שלי קרתה: אני עומדת בסלון ואבא מחטיף מכות רצח על הראש ואחר כך אני אורזת תיק ו"בורחת" מהבית(לכמה דקות). 

עד היום אני לא מסכימה לקבל ממנו את ברכת הבנים בערב שבת כדי שלא יניח לי את הידיים על הראש.

נכון שאת לא מחטיפה מכות רצח. והמכות הן בטוסיק ולא בראש. אבל היום אני לא זוכרת מה אבא רצה ממני ומה עשיתי שעצבן אותו. אני רק זוכרת את התמונה הזאת בסלון של הבית. והיום אני לא אוהבת את אבא שלי אלא מפחדת ממנו.

אולי באמת הוא הצליח ואני כבר לא עושה את מה שעשיתי אז כשהוא הרביץ לי. אבל זה לא שווה את זה!

ובפן המעשי: ברגע שהוא קצת רגוע תשבי איתו לשיחה ותגידי שהוא בוגר ועוד מעט בר מצוה ואת מבקשת ממנו לקחת אחריות.

תשאלי אותו מה הוא מציע לעשות, מה יעזור לו להקשיב לך, למה קשה לו להקשיב לך?

צאי מהעליונות שלך ותשתפי את הילד הגדול!! שלך בתחושותייך ופעם אחת תקשיבי לו במקום רק לעצמך ולחיים הקלים שאת עושה לעצמך.

יותר משאת פוגעת בו את פוגעת בעצמך.

אנונימית ברשותך..לא מגיבה כמעט, אך חייבת..אנונימי (10)אחרונה

עדיין אינני אמא, ואיני יודעת מה הצורך של הורה וממה זה נובע,ואם אפשר להמנע בכלל, זה הכי טוב. משאיר רישומים שאפשר למנוע.

חוויתי גם את היד של אבא ושל אמא, לא הרבה פעמים,פאצ' או מכה על הפה  אך יכולה להעיד שזה לא אותו הדבר.

ההבדל האדיר ביחס בנפש ובחילוק בין אבא לאמא בנושא זה תדירות המגע החיובי, אסביר-

אמא אצלנו בבית היא דמות מחבקת, מנשקת, יוצרת מגע. כשקיבלתי מכה על הפה כי זה באמת חמור, הייתה גם את הימין מקרבת מאידך. 

אבל ברגע שהמגע עם אבא נוצר ברגעים של ה'פאצ' הזה אז זה ממש לא לעניין. אם אין ימין מקרבת אז אין מקום לשמאל דוחה! זה רק מרחיק יותר, גורם לתסכול ולכעס. חבל.

מה שאומר לך שורה תחתונה, תבחני את עצמך , את תדירות המגע החיובי עם ילדייך, אסור שהיחס בין החיובי למתפרש כשלילי יהיה שווה, ואפילו לא קרוב לזה, הוא אמור להיות מועט וזניח.

עם זאת תבחני לאחר מעשה, ועדיף לפני אם זה בא מחוסר שליטה או מחינוך, בקלות אפשר להסוות תסכול וחוסר שליטה מאחורי מסיכת חינוך, ומנסיון אישי בתור ילד קל מאד לזהות  את זה...

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך