http://n2.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t648678#7222325
(לדעתי האישית צריך לעזור לערבים, כל זמן שלא עשו לך רעה, מצד דרכי שלום
ואע"פ שאסור לתת להם מתנות בחינם לפי הרבה פוסקים (לא תחנם-מחלוקת אם שייך במוסלמי), חשש איבה אינו מתנת חינם)
http://n2.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t648678#7222325
(לדעתי האישית צריך לעזור לערבים, כל זמן שלא עשו לך רעה, מצד דרכי שלום
ואע"פ שאסור לתת להם מתנות בחינם לפי הרבה פוסקים (לא תחנם-מחלוקת אם שייך במוסלמי), חשש איבה אינו מתנת חינם)

בס"ד
אלא אם כן מהעזרה שלי יצא נזק.
ואם הוא רוצה לצאת מכאן אני גם אעזור לו...
אני לא רואה שום סיבה לעזור להם.
במיוחד במצב כיום שאנחנו במלחמה איתם ואני לא יכול לדעת אם אותו ערבי היה/יהיה/ קשור לטרור ופגיעה בעם ישראל או בכל יהודי שהוא. לא חסרים המקרים על ערבים "טובים" שיום לאחר מכן הם עסקו בטרור. אין שום סיבה והצדקה לפנות אליהם או לעזור להם מ"דרכי שלום", אולי כפי שאמרתי רק בבחינת "שלום ולא להתראות".
אגב, מופים,
אשמח לשמוע מה הדעות שאומרות ש'לא תחנם' לא שייך במוסלמים, נשמע לי מאוד תמוהה ואשמח לראות.
(אפשר באישי מחשש לניצלו"ש)
החוליה הכי חלשה (לדעתי) בהיתר מכירה היא שאסור למכור קרקע בארץ ישראל לגויים
ועיקר ההיתר הוא שמוכרים למוסלמי וסומכים על זה שכיון שאינו עובד עבודה זרה אין עליו איסור לא תחנם
ואע"פ שמפורש בבית יוסף לאיסור, אומר על זה הגרע"י שמצאנו רשב"א מפורש שמתיר למוסלמי, ואם היה רואה את זה הב"י היה חוזר בו
והחולקים טוענים שהרשב"א עצמו הוא זיוף של הצנזורה
בס"ד
הרבה רבנים גדולים שמתירים לעשות היתר מכירה מצד אחד, גם אומרים ש'לא תחנם' חל על מוסלמים מצד שני.
אם אני זוכר נכון הטעם להתיר מכירה זה מכיוון שזה לא קבוע וחוזר אח"כ, ולכן זה יהיה מותר,
אבל אני לא בטוח. בלנ"ד אם אספיק לעשות את הסיום שאני צריך לעשות הלילה אז אבדוק גם את זה...
הבעיה בצירוף שלך הוא שהוא לא מתיר את השמיטה, כי זה סוג של שכירות
עיקר ההיתר הוא מה שאנ אומר
אבל ודאי יש מקום לומר שאין לסמוך על זה בלי שאר הצירופים
להיתר מכירה.
והוא הדגיש, שזה רק לעניין זה.
כי יש לי הרגשה שאת מדברת על הרצי"ה
אבל צריך להבין שאין אפשרות לחלק ביניהם, ואם זה מותר אז זה מותר
וההבדל הוא רק שהוא לא סומך על ההיתר הזה לבדו והוא סומך על עוד צירופים
נראה לי אפשר לפתוח מועדון למי שסובלת מבחילות כל ההיריון![]()
אבל ממה שמצאתי אין הדגשה בדברי הרב קוק כדברייך
הוא רק אומר שי"ל שמותר כי הם מוסלמים, ביחד עם עוד צירופים
http://beta.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=22302&st=&pgnum=141
מה שכן, יתכן מאד שיאמרו אח"כ בפירוש דבריו שהוא התיר רק עם שאר הצירופים, ואין לסמוך על ההיתר הזה לבדו
אבל אני לא רואה שהראי"ה קוק עצמו הדגיש את זה
נראה לי אפשר לפתוח מועדון למי שסובלת מבחילות כל ההיריון![]()
ויעויין באיגרת לרידב"ז בעניין - http://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=64780
"ואח"כ כאשר ראיתי שהרשעים חפצים שלא ימצא שום מתיר בדרך הפקעה שבעולם, כדי שיוכלו לצאת בפומבי ולהגיד בריש גלי שצריך הישוב לפרוק לגמרי את עול המצוות חס וחלילה, שהרי בין כך וכך הכל אסור, ואז הייתה הפרצה נוראה לא רק בעניין שביעית, אלא בכל עניני מצות התלויות בארץ ובכל עניני היהדות, שכך הוא הדרך כשאדם חושב עצמו לרשע הוא מתפרץ יותר ויותר, כמש"כ הספרים בפי' א"ת רשע בפ"ע", ובטעם התשובה, על פסוק כי עמך הסליחה למען תורא - הייתי מוכרח לכתוב בזהירות גדולה דברים של מליצת זכות על הסומכים על ההיתר, שכבר יצא ונתפרסם, מבלעדי, ע"י הגרי"א והרב הספרדי אלישר ז"ל, ועוד כמה מפורסמים."
וכותב שגם היתר שעה זה לא כי אם גידור הפרצה שהייתה, ובעז"ה יגיע משיח צדקנו מהרה ולא נזדקק להיתר
זה
בס"ד
הדברים מתוך הספר 'דבר חברון - אמונה וענייני השקפה' של הגר"ד ליאור שליט"א בעמוד 97
מעמדם של הערבים במדינת ישראל
ישנה מחלוקת בין הרב קוק זצ"ל לחזון איש הנוגע להגדרה של 'גר ותושב'.
הרמב"ם (הלכות ע"ז, פרק י' הלכה ו') סובר שבזמננו אין אפשרות לקבל "גר ותושב' כל עוד היובל לא חל, ואליו הראב"ד סובר שהם יכולים לשבת אבל לא חל עליהם דינים אחרים של 'גר ותושב'.
בזמננו, כשדנו אם יש איסור לא תחנם במכירת קרקע לגוי במסגרת היתר המכירה בשביעית, הרב קוק אומר (משפט כהן סימן סג) שהיות והערבים מאמינים במציאות ה' ובאחדות אין להם גדר של עבודה זרה ומותר למכור להם קרקע במכריה זמנית. לעומות החזון איש התנגד להתיר מכירה וכתב (הלכות שביעית, סימן כ"ד) שאין למכור להם קרקע בא"י היות והם בעלי אמונה אחרת.
גם לפי שיטת הרב קוק זצ"ל, שיש להם גר ותושב, מדובר בערבים שמקיימים את העניינים של בן אדם לחברו. אבל גם לפיו יהיה אסור להשאיר אוכלוסייה עויינת בארץ.
בעמוד 115 הרב מתייחס בעיקר לנושא היתר המכירה:
טענה אחרת היא, שבמכירת הקרקע לגוי איסור 'לא תחנם'. זו אחת הטענות הראשונות שהושמעו נגד ההיתר עוד מראשית יסודו. גדולי ישראל שתמכו בהיתר נתנו את לטענה זו, ונתנו לה כמה תשובות:
ראשית - לדעת כמה מגדולי הפוסקים, אין איסור לא תחנם לזמן מוגבל (שו"ת ישועות מלכו, יו"ד סימן נה).
שנית - מדובר במכירה הנעשית לא לטובתו של הגוי אלא לצרכו ולתעולתו של עם ישראל, ואיסור זה אינו חל על מכריה הנעשית לטובת המוכר (כאן בהערה הרב ליאור תוקף בחריפות את כל האלה שפתאום צדיקים גדולים וחוששים לאיסור 'לא תחנם' אבל אין להם בעיה שימסרו קרקע לאויב).
שלישית - לדעת מקצת מן הפוסקים איסור 'לא תחנם' נוגע דווקא לעובדי עבודה זרה ולא לכל הגויים (מזבח אדמה, יו"ד, קנא, ח') ויש גם שיטות שמרחיבות את הגדר של 'גר ותושב' שגם לגביו אין איסור 'לא תחנם'.
לגבי הטענה השלישית שגם אתה הבאת אז זה אז בשבילה הקדמתי עם הדברים שאומר הרב על מעמד הערבים פה.
בעיקרון כדאי לראות את כל הדברים בפנים בספר בהרחבה, כי אני הבאתי את הדברים על קצה המזלג.
טנגענסאסור לרחם על עכו"ם, וזה הפירו המילולי של הפסוק
וכך נפסק בשו"ע
ואפילו נפל לבור אין להצין אותו משם (לא מורידין ולא מעלין) אלא משום איבה
מדובר כמובן על גוי שאינו שומר את מצוות ה', אבל גר תושב שקיבל עליו שבע מצוות בני נח מצוה להחיותו
לא נכנסתי לסוגיה לעומק, לצערי.
לכן אני לא בטוח בדיוק איפה עובר הגבול בין החיוב להיות רחמנים לבין איסור ולא תחונם.
רק לאחר שאלמד את הסוגיא לעומק אוכל להשיב לך מה בדיוק הייתי עושה,
התחושה הבסיסית שלי היא שצריך להיות רחמנים- גם כלפי הגויים,
אולי לא לעזור להם בפרקטיקה, בטח שלא לעזור למנוולים שבהם - אבל משהו בי אומר לי שהאוטומט
שלנו צריך להיות רחמים ורצון לעזור, גם אם לא נעשה זאת בסופו של דבר.
העמדת לי אתגר, סוגיה חדשה לברר.
תודה 
בלי להיכנס לנושא השרשור ולמצב העכשווי וכו'.
גם לגבי עכו"ם - יש דעות על שוני כיום, בכללי (כבר מזמן), כי "מעשה אבותיהם בידיהם".
ערבים אינם עכו"ם (אם כי היום לא מעט מהם או רוצחים או תומכיהם, כלומר "עקום" לגמרי.. לצערנו. לא יודע באחוזים).
הרצי"ה היה אומר חילוק מענין בין דברים שמשום "איבה" - שזה בדיעבד בגלל ההכרח, לבין "דרכי שלום" שזו הנהגה לכתחילה לישובו ההגון של העולם.
דעת המאירי שלגר תושב מספיק שאינו עע"ז, ומקבל עליו שלטון ישראל.
ואגב, רבי חיים ויטאל אומר שכדי לזכות לרוה"ק, יאהב כל אדם ואפילו גויים.. (שוב - ללא כל קשר לפרטי המצב הנוכחי, ולמלחמתנו הלאומית שצריכה להיות חסרת פשרות כלפי אויבינו הרשעים ימ"ש)
לגבי מעשי אבותיהם בידיהם - זה סברא שכתובה כבר בגמ'
ובכל זאת השו"ע אוסר לרחם עליהם
האם ערבים הם עכו"ם? - גם אני הבאתי לפני כן שיש על זה מח'
לגבי ה"דרכי שלום" אני מניח שעדין זה לא מרחמנות, הרי יש איסור דאו' לתת להם מתנת חינם. אולי זה יותר סוג של שמור לי ואשמור לך
ולגבי ר' חיים ויטאל - שוב, הרי גר תושב מצוה להחיותו. הוא מדבר על גוי צדיק או גוי רשע? (ואני לא מדבר על המלחמה הלאומית שלך, אני מדבר על רשע לשמים)
[ואגב, המלחמה הלאומית היא לא "שלי" - אחרת היא לא היתה מלחמה לאומית..]
לא מתרגשיםמופיםתשובה מעניינת בשו"ת התעוררות תשובה
(לא קראתי אותה בשלמות, ייתכן שיש בה התייחסות לעוד נקודות שנידונו כאן).
והוא מוכיח זאת מגמרא, תוספתא, ראשונים ואחרונים.
יש לי עוד ללמוד, בעז"ה לעומק בשביל לרדת לפרטי המעשה, אבל זה מציג את קווי המתאר הרעיוניים שכתבתי למעלה.
ברור פה שדעת המחבר שהתשובה לשאלה האם לעזור לגוי היא חיובית, ולא רק מצד האיבה אלא מצד השלום.
וגם הפסוק אותו כתבתי "ורחמיו על כל מעשיו" הוא חלק מהעניין, וסוף תשובתו הרי היא:
"ובעשייתן להם גמ"ח יש לומר שיש שכר ומצוה ויש לכל אלו לעשותם וקידוש השם
ויקר אמונת היהודים שמטיבים לכל הרי הוא אומר טוב ה' לכל ורחמיו על כל מעשיו
וכתיב דרכיה דרכי נועם ונתיבותיה שלום."
אז כן- אם אין לי סיבה שלא לעזור הייתי עוזר, לשאלתך.
מה הם קווי הגיזרה של "לא תחנם" - עוד צריך ללמוד.
על רגל אחת
היא מורכבת מדי
על פניו זה נראה שהוא אומר שרק מתנה סתם אסור לתת לגוי, אבל צדקה זה לא מתנת חינם, אלא זה מתנת מצוה, וזה לא אסר בגוי
ולפי זה ישאר קשה למה אסור להצילם ממוות (לולי איבה) ואסור לרחם עליהם, למה לא נאמר שיהיה מותר מדין "הצלת מצוה"
עוד ראיתי שהוא מחדש שם ששייך תינוק שנשבה על גוי, שלא היה לו להעלות על הדעת שום דבר, ורק בזמן שישראל על אדמתם לא אומרים תינוק שנשבה על גוי
ואף על פי שיש סברא לומר כן, מ"מ בגמרא דוחק להעמיד כן שהרי הגמרא נכתבה לאחר שגלינו מארצינו, וגם הברייתות נכתבו לאחר החורבן
ועוד יש כאן תימה - למה גוי בסין בזמן שישראל על אדמתם יור טוב מגוי בזמן הגלות? הרי סיני בזמן שישראל על אדמתם בכלל לא שמע על עם ישראל! ואולי אה"נ וסבר ההתעוררות תשובה שרק במקומות הקרובים לישראל נחשבים מזידים
ועוד יהיה קשה איך נהרגו תושבי שכם, ולדעת הרמב"ם הטעם שלא קיימו מצות "להקים דיינים", הרי לא היו ישראל על אדמתם, בסך הכל היה משפחה אחת שהקשיבה לדבר ה', ואולי היה גם ישיבה של שם ועבר, אבל אינו יותר טוב מאשר בזמן הגלות
ואולי בזמן האבות כל הגויים ידעו את 7 מצוות בני נח ועדין לא נשתכחו מהם.
והדברים דחוקים!
אבל הזמן שלי נתון למדינה ולזרועותיה המבצעיות...
אוף, זה יכול להיות ממש מעניין...
כמה עוד צה"ל?!?
שבדבר שמקובל לקבל עליו שכר, אסור לעשות חסד לגוי, בגלל לא תחנם [אא"כ יש סיבות שמתירות את זה], ובדבר שלא מקובל לקבל עליו שכר, זו מצווה משום והלכת בדרכיו.
[קונטרס של הנהגות והלכות שנמצא במשנה ברורה 'ביצחק יקרא', כמדומני בסוף כרך ו']
למה נושאים הלכתיים כאלה ברור לכולם שהולכים לשאול את הרב או לברר את הסוגיה לעומק
ואילו בנושאים כמו זה כל אחד נוהג לפי סברות הכרס שלו...
לא אישית נגדך סתם בכללי...
זה מה שנקרא לדבר דברי תורה עם חבר'ה
רק שלדבר על פתיחת בקבוקים אני יכול עם מעט מאד כאן
כי רוב הציבור לא מתמצא
אבל אם תעקוב תראה שאני מדבר על הרבה נושאים תורניים
למה לא? עדיף להתקשקש?
צניעות
(כן, כן. תפסתם את צאדיקה טוענת "צניעות"... אנא תייקו- זה גע היסטורי מרגש)
מפשע כי הם גוזלים לנו את האדמות
לא שאני אומר שכל אחד צריך להרוג אבל לעזור להם ברור שלא!
>>>יוניאני רואה בכלל הערבים כאויב אבל כפרט כבן אדם.
ואינני יכולה שלא לעזור למישהו שזקוק לעזרה, רחמיי גוברים עליי גם אם הוא ערבי.
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי