תיאוריה - תגובה לאיפה נעלמו כל הבנות היפותקשלש

כיף להעלות הודעות מהאוב = מאז שחסמו את האופציה אין לי הרבה ברירות אלא לפתוח שרשור חדש.

הנה שרשור שפתחתי פעם - מענין מה יהיו התגובות היום 

ולסיום סיומת: השרשור המקורי : http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t96790

השאלה המקורית 

תיאוריה שקשלש ושות' העלו - תיאוריה כללית ומכלילה וכמובן יש יוצאים מהכלל
להתשדל לא להעליב בתגובות כי עדיף לא להגיב מאשר לכתבו שטויות ...
(התיאוריה בלשון נקבה מטעמי נוחות בלבד היא נכונה גם לגבי הצד השני)

מה אתם אומרת בסיפור הידוע עם ר' יהושע 
שאנשים חכמים יותר בדר"כ יפים פחות 
ואם היו יותר יפים היו פחות חכמים 

אז האם בחורה שבעלת נתונים "חיצוניים" יותר גבוהים 
בדר"כ משקיעה יותר חיצוניות מאשר בפנימיות  ??
והנגזרת מזה שבחורות שנראות פחות זוהרות ויפות "איכותיות" יותר ?!
(כי הן יותר משקיעות בפנימיות מאשר בחיצניות והן פחות עושות "פוזות")

לא בטוח בכלל..יש אנשים שיפים באופן טבעייעל מהדרום

לק"י

ולא כי הם משקיעים בחיצוניות יותר מידי.

וכמובן שיש אנשים שמשקיעים בחיצוניות בגבול ובמידה הנכונים, וכמובן שגם בפנימיות.

לק"י ? את תימניה ?קשלש
לא..המחנכת שלי ב-ז'-ח' היא תימניהיעל מהדרום
ר' ישמעאל היה יפה בצורה יוצאת דופןהולכת בחצות

ועל הפולמוס בינו לבין ר' יהושוע, אפשר לקרוא בספר הנהדר של יוכי ברנדס "הפרדס של עקיבא"

גם האבות והאמהותרוני60
ויאהב יעקב את רחלהולכת בחצות

"ויאהב יעקב את רחל ...  אין לך נאה מן רחל, ובשביל נויה בקש יעקב לישא אותה".

(מדרש תנחומא, פרשת ויצא)

בקיצור כל הניסיונות לשייך לאנשים רמה רוחנית ע"פ החיצוניות שלהם, או לשייך ליופי ערך שטחי, זו טעות ביסודה.

את אומרת את זה באמת? פנסאי
נראה שאת מכירה את התורה והתנ״ך רק מצד אחד...
סליחה שאני אומרתורוד

אבל יוכי ברנדס עושה הרבה נזק לכל מי שקורא את הספרים שלה. בתור אחת שקראה בעבר את הספרים וגם הלכה להצגה שהיא כתבה (וכל זה עוד לפני שידעתי מי היא) אני יכולה להגיד בוודאות שהיא מעוותת ומכניסה הרבה זימה לסיפורי התנ"ך והופכת אותם לטלנובלות זולות, וכנ"ל עם ההלכה. יכול להיות שהיא סופרת מדהימה, אבל הספרים שלה, אלה שמדברים על סיפורי התנ"ך ועל גדולי האומה שלנו, הם בושה אחת גדולה.

גם נפגעתי מאחדמייכ
בלי נדר אין מתב שאקרא ספר נוסף שלה
^^ ממש ככהאוריה,
הספרים שלה הם גועל נפש אחד גדול
אתם נגדה בגלל החרדיות שנשארה בה, תהיו כנים ותודו.שוקו בשקית

ב"ה לא קראתי אותם, ותודה על ההתרעה!רוני60
אולי בושה לתנךמרב.
אבל אני דווקא אוהבת אותם.. מתנתקת מהקטע התנכי ששם וקוראת את זה כספר עלילה רגיל ודמיוני, נהנית מכל רגע וכשעוזבת זה נותן לי לפעמים חשק ללמוד בצורה נכונה על הדמויות..
אבל הספרים לכשעצמם (בשמות אחרים ולא מבוססים על סיפורים אמיתיים) יפים ממש. ואם מצליחים להתנתק מהתנ"ך שם ולהתייחסלזה כאל ספר עלילתי רגיל זה ממש יפה..
יכול להיות, אבל זה ממש נשמע כמוmatan

ביקורת המקרא זה ממש חכם ומעניין, אם נוציא משם את המקרא ונתייחס לזה כניתוח טקסטים כלליים...

אי אפשר באמת להפריד בין הדבקים הללו- השמות, הסיפורים, כל פעם ששומעים את הסיפור המקראי, נדבק לזה
חלק ממה שכבר פגשנו- מפרשים, מדרשים ואם קראנו דברים מקולקלים, גם את הקילקול.

כמו שלא היית אוכל עוגה מדהימה שיש בה ג'וקים, אני לא אקרא ספר, גם אם כתוב מדהים, שיש בו קילקול עמוק ושורשי
ביחס לתורה ודמויות המופת של עם ישראל.

איך אפשר להנות מזה?אוריה,
במלכים ג היא מתארת את דוד כרודף שמלות (בלשון המעטה) וצמא דם ולא חוסכת את שבטה גם משאר הדמויות.

ומפרשנת את הספר כראות עיניה גם בשאלות שהתחבטו בהם הראשונים.

היא אישה מופקרת חסרת כל רסן ויראת שמיים בסיסית.

ממש נדהמתי והצטערתי לראות את שמה בחוברת של רבני צוהר כחלק מהנואמים ברחבי הארץ בחג השבועות.

שמעתי שיצא כבר שמואל ט מאז..
היא כותבת ממש יפה..מרב.
אז תנתק את זה ה"דוד" מ"דוד המלך" ותסתכל על זה כאל ספר.. מצידי פנטזיה...
אבל זה ספרים שכתובים יפה..
ודווקא בגלל כל ההמצאות והקשקושים שלה קל להתנתק מהקטע התנ"כי.. כי אתה יודע שזה המצאה וזה כמו כל ספר אחר.. בדיוני לחלוטין..
לפעמים זה גובל בכפירהיוני
לא קראתי את הספרים הנל אבל אם כבר פנטזיה אז אני יכול לכתוב ספר שהופך את כל סיפור התנך למופע קסמים אחד גדול בעזרת קוסם אגדי וכמה עוזרים בלתי נראים..
גם אפשרותמרב.
כל עוד הקוראים שלך (זאת הבעיה אצלה. שהקוראים שלה לא--) יודעים שזאת לא האמת...
אין בעיה בספרי פנטזיהורוד

אבל התנ"ך לא אמור להיות מקור השראה בשביל זה. כבודו של התנ"ך מונח במקומו ואם היא רוצה לכתוב רומן אז שתמציא דמויות אחרות. אסור לעוות שום דבר שקשור לסיפורי המקרא.

אישה מופקרת ?הולכת בחצות

מה זו דרך הביטוי הזו ?

אפשר לא להסכים עם מישהו. אני מבינה שהספרים שלה קצת סותרים את תפיסת עולמכם השמרנית. שהספרים מציגים הסתכלות עצמאית אחרת על התנ"ך והמקורות.

אבל האם בגלל שמישהו שונה מכם, זה הופך אותו למופקר ? לחסר רסן ? ולעוד כל מיני התבטאויות מזעזעות כלפי הכותבת. עוד מעט גם תציעו להקים מדורה ולשרוף את ספריה.

ותנו קצת כבוד לאדם שאתם כותבים עליו:

יוכי ברנדס נולדה בחיפה בשנת 1959 בשם יוכבד רבינוביץ לרב יצחק יעקב רבינוביץ האדמו"ר מביאלה רמת אהרן, וגדלה בנערותה שנה אחת בבית סבה, אבי אמה, האדמו"ר מטשכויב. היא למדה בבתי ספר חרדיים של רשת "בית יעקב" בפתח תקווה ובחיפה, אולם לאחר מכן עזבה את העולם החרדי, המשיכה בלימודים אקדמיים במכללת ירושלים התורנית ולאחר-מכן באוניברסיטת בר-אילן. במשך תקופה הגישה פינה בתוכנית המסורת של הערוץ הראשון ששודרה במוצאי שבת.

ברנדס השלימה תואר שני ביהדות במכון שכטר של התנועה הקונסרבטיבית בירושלים. היא לימדה במשך שנים רבות תנ"ך ומחשבת ישראל בבתי ספר שונים, וכתבה תוכניות לימודים בתנ"ך וביהדות. משך כעשר שנים, עד 2007, לימדה במרכז שמשון-בית שמואל בירושלים, והיא מרצה בפורומים שונים בנושאי ספרות ויהדות.

בשנת 1999 הקימה ברנדס במסגרת הוצאת ידיעות אחרונות את הסדרה "יהדות כאן ועכשיו", שבה יצאו עד כה יותר מ-50 ספרים. מטרתה של הסדרה היא להביא בפני הקורא הישראלי מגוון של נושאים ביהדות ובתרבות היהודית. בין המחברים נכללים אנשי אקדמיה רבים, והספרים ערוכים במתכוון עבור הציבור הרחב, חילוני ודתי כאחד.

כשקוראים את הספרים שלהאודי-ה

זה מה שהיא משדרת.
מי שכותב על אונס, בגידות כל היום זה מעיד על העולם הפנימי שלו.

בתור קוראת ספרים ותיקה אני יכולה להגיד שהיא כותבת ברמה רדודה ביותר. מבחינת הלשון והעלילה.
אני לא מבינה למה אנשים מוצאים עניין בספרים שלה.
אם זה היה מעניין הייתי יכולה אולי לקרוא למרות שאני לא מסכימה עם ההכללות שלה. אבל אני חושבת שהיא סופרת גרועה.

אולי אנשים מוצאים עניין בגלל ההשתלחויות שלה. אולי מזה הם נהנים. אחרת אין לי מושג למה הם רבי מכר.

זה כמו מבחן רורשאךהולכת בחצות

יש שמסתכלים על התמונה הזו ורואים שם ספרות יפה ומרתקת, מבט עמוק וחדש מלווה בתובנות עמוקות.

את מסתכלת על התמונה ומכל זה את מצליחה לראות רק "אונס ובגידות" זה מעיד יותר על עולמך הפנימי ופחות על עולמה של היוצרת.

זה יפה שאת מאבחנת ככה אנשים דרך הפורוםיעל מהדרום
לק"י

ממש מדהים!
<צ> = ציניות
כשהיא קראה לאשה מכובדת ובעלת משפחההולכת בחצות

מופקרת.

זה לא הפריע לך.

צ = צביעות

אני לא מכירה את האשה המכובדת..יעל מהדרום
לק"י

אבל כשמישהי בוחרת להתייחס רק לרע שבתנ"ך- היא לא ממש מכובדת בעיני.

חוץ מזה, שתפקידי בתור מנהלת הוא יותר לדאוג לכותבים ולא לסופרים.
ועוד דבר- זאת ממש לא הפעם הראשונה שאת שופטת ככה אנשים, ומגיבה בצורה מאוד לא יפה ומזלזלת, ומכאן נבעה תגובתי.
אני לא קראתי לה מופקרת לידיעתך.....אודי-ה
אני קראתי לה מופקרתאוריה,

ואכן, זאת תפיסת עולמי.

אדם שמחבר ספר פרשנות על התנ"ך ומתאר את גדולי האומה בצורה מזעזעת ומופרעת הוא מופקר וחסר כל רסן.

אני מבין שאת חושבת אחרת.. אבל זה עניין של השקפה לא?

נ.ב עוד- לפי תפיסת עולמי, שורפים ספרי כפירהאוריה,

את מבינה אותי ממש טוב

אין לי מילים טובות להגיד על הפוקרת הזו.שוקו בשקית
שעזבה את הדת כידוע, אבל נראה לי שחלק פה שונאים אותה דוקא מסיבה הפוכה - משום שהיתה פעם חרדייה, וכנראה נשאר בה משהו מזה ולכן כ״כ לא אוהבים אותה פה.
אישה מכובדת? פחחח מכובדת כמו הנעל שלימישהו10

אם כבר בזויה, בעיני מאוד בזויה.

דווקא נראה לי שהנעל שלי די מכובדתבתאל1

אבל בטח לא אנשים כמוה..

באיזו ספרות יפה, מרתקת, עמוקהורוד

ומכובדת שנוגעת לתנ"ך יש תיאורים זולים של יחסי אישות בין הדמויות התנ"כיות? באיזה ספרות מכובדת כתוב על אחד מבניו של יעקב אבינו שכל עולמו כנער היה רצוף תאוות בשרים לגויה שהוא פגש ו"עוררה" אותו מינית?! (ע"ע "מעשה תמר").

ובאיזו רשות הופכת מחזאית, גם אם טובה ביותר, את ההלכה היהודית כרצף של כללים אפורים, נוקשים וחסרי כל קשר ו"רגש" למצוקותיהם וצרכיהם של אנשים באשר הם, ועל ידי כך גורמת לכל מי שלא מכיר את העולם ההלכתי לחשוב רק רע על העולם הזה? (ע"ע "כי בנו בחרת"). זהו חילול שם שמיים בפירוש!

מי שבוחרת לכתוב על סיטואציות זולות ומיניות, ובפירוט רב, אז כן - זה מעיד על עולמה הפנימי.

אין כאן "בחירה" של הקורא לראות את מה שהוא רוצה ולפרש את זה בדרכו שלו. אין כאן איזכורים עמומים של סיטואציות כאלה ואחרות. יש כאן סופרת שמגישה לו על מגש של כסף, ושוב - בפירוט רב, הרבה מיניות ורדידות "על חשבון" האנשים הכי גדולים בהיסטוריה של עם ישראל.

לכן אני חושבת שפשוט אסור לקרוא את הספרים שלה. מי שנוגע בכתבי הקודש צריך לעשות את זה בזהירות גדולה ובהרבה יראת שמיים, מה שהיא לא עושה ויותר מזה.

הטקסט התנ"כי הוא רשות הציבורהולכת בחצות

וכולם רשאים לגשת אליו.

אין לאף אחד מונופול על הפרשנות התנ"כית.

את רואה באנשי התנ"ך "מלאכים" שחפים מכל התנהגות אנושית. ואילו ברנדס רואה בהם אנשים גדולים, אבל בני אדם שכמונו מתמודדים עם קנאה, תאוות ויצרים. 

התנ"ך הוא ספר מאוד יצרי, יש בו הרבה מיניות וקנאה, ויחסים קשים בין אחים, ויחסים מורכבים בין אבות ובנים.. ובקיצור כל קשת הרגשות האנושית. (ועל כך המדרש הידוע על המלאכים ששואלים על משה "מה לילוד אשה בינינו" והקב"ה עונה להם וכי אב ואם יש לכם..)

אז נכון זה לא מתאים לפרשנות האורתודוכסית, אבל יש בהחלט לגיטימיות לכל אדם לגשת לארון הספרים היהודי וללמוד אותו ולהתחבט בו ולהפיק ממנו את תובונותיו. 

אז שלושה דברים:ורוד

א. לפי מה שנראה בפורומים, רוב רובנו כאן דוגלים בחיים לפי ה"פרשנות האורותודוכסית" ולכן רבים מאיתנו מזועזעים מהפרשנות הספציפית שלה לגבי התנ"ך. מי שרפורמי/קונסרבטיבי/חילוני יכול להזדהות עם הפרשנות הזאת כנראה, אבל מכיוון שאנחנו לא מאמינים בפרשנות הכללית שלהם לגבי חיים יהודיים אנחנו גם לא מסכימים עם מה שאצלם/ה נחשב ללגיטימי ואצלנו נחשב ככפירה.

ב. אנשי התנ"ך הם אנשים גבוהים, כן. הם לא אנשים כמונו. ואם מישהו רוצה להביא את התנ"ך לגובה העיניים הוא צריך להעלות את הרמה הרוחנית שלו עצמו ולא להוריד את גדולי העולם האלה לרמה הרוחנית הנמוכה שלו. זה לא אומר שהוא בהכרח לא אדם ירא שמיים, אבל כמה יראי שמיים שנהיה - לעולם לא נגיע לרמה שלהם, ולכן אסור לנו בתכלית האיסור לנסות להוריד אותם ואת מעשיהם לרמה שלנו כדי ש"נבין ונזדהה" איתם.

אני מתחברת מאוד למה שהרב טאו כותב על הנושא ב"לאמונת עיתנו". יש שלא יתחברו, אבל אני אישית מאמינה שזו האמת. ואני חושבת שהרב טאו הוא עוגן מספיק חזק כדי להיתלות בו בעניין.

ג. יוכי ברנדס היא חוזרת בשאלה. היא מעידה על עצמה שיצאה מהעולם החרדי בגיל 17 ושהיא עדיין מקיימת מצוות מסויימות אבל היא נוסעת בשבת. ועל קדושת השבת כתוב שהיא גדולה יותר מקדושת יום כיפור והעונש על חילולה גדול מהעונש על חילול יום כיפור.

אדם שמחלל את הימים הקדושים ביותר ביהדות, בעיניי, הוא לא אדם ירא שמיים ולכן לא ראוי לתת שום פרשנות כזו או אחרת על אנשי וסיפורי התנ"ך.

דווקא לא התייחסתי לפרשנויות שלהאודי-ה

אני בסה"כ כתבתי שרמת הכתיבה שלה רדודה מבחינה טכנית.
אם זה היה ברמה הייתי יכולה לסבול את הדעות המוטעות שלה ואת הדעה הקדומה שלה נגד החרדים בכללם.
אבל כשזה גם רמה רדודה וגם כפרני וגם עם דעות קדומות וגם מלא בסיפורים על אונס ובגידות - לא עושה לי את זה...

פחחחחח את בעצמך לא מאמינה במה שכתבתצ'יליביליבום
את לא חושבת שהפרשנות האורתודוכסית המודרנית היא פרשנות לגיטימית לתנ"ך מפני שאת מתקיפה אותה שהיא הזויה ומנותקת מהמציאות.
אז אל תתכסי באצטלא של פתיחות וחירות לפירוש התנ"ך כדי להצדיק פרשנות שלא נצמדת למקורות וחסרת עקביות.

את (או יוכילה או מי שלא יהיה) רוצה לעשות דיון לגבי הפירוש ה*נכון* של התנ"ך - סבבה! הסיבה בדרך כלל שאנשים אומרים משפטים כמו "לאף אחד אין מונופול על התנ"ך" היא מפני שהם יודעים שהגישה שלהם לא עומדת במבחן הביקורת הבסיסי. (ולא, בהר המור לא באמת יודעים ללמוד תנ"ך וההתעלמות שלהם ממקורות ידועה אז בבקקה אל תביאי ראיה מהם כי הם לא מייצגים את לימוד התנ"ך האורתודוכסי האותנטי)
מעניין שאת עדיין ממשיכה לכתוב רק מה שבא לך.רוני60

א. את צודקת בהחלט!

"אין לאף אחד מונופול על הפרשנות התנ"כית."

אבל כשבן-אדם מעוות את הכתובים וממציא כל מיני המצאות, רק כדי שזה יתאים למה שהוא רוצה,

וכמעט תמיד ה"פרשנים" האלה שלך, נדבקים רק לדברים רעים - אז זה לא נקרא פרשנות, אלו סתם המצאות - פנטזיה.

ב. אף אחד ביהדות מעולם לא אמר שמשה הוא לא ילוד אישה,

אנחנו לא נוצרים שחושבים שנולדים ילדים באופן שאינו טבעי.

אבל זה לא ממעיט מערכו, את פעם הצלחת לדבר עם הקב"ה? שמעת על מישהו בימינו שהצליח לעשות זאת?

אז איך את יכולה להשוות את עצמך אליו? הרי את אף פעם לא חוית את החוויות שהוא חווה.

ג. אם כבר את מזכירה לנו מדרשים, אז כנראה שכחת שיש גם מדרש:

"אילו ראשונים כמלאכים, אז אנו כבני אדם. ואילו (הם) כבני אדם, אנו כחמורים."

ד. נראה שמי שלימד אותך את החומרים האלה, כ"כ אובססיבי להציג את היהדות כהזויה,

שהוא פשוט מצנזר מה שבא לו רק על-מנת שיראה באמת שהיהדות היא הזויה.

בטח כשהוא לימד אותך את עשרת הדברות הוא קרא: "תרצח", "תנאף", "תגנוב", "תענה ברעך עד שקר" ו-"תחמוד".

אויש באמת, גם התגובה שלך מאד מכווננת.שיררר

והמשפט האחרון מיותר עד כאב.

תתפלאי, אבל זה מה שהיא עשתה.רוני60

תפתחי את המקורות שהיא מביאה, ותראי שהיא מורידה חלק מהמשפטים, רק כדי לעוות את הכתובים.

את פשוט מאמינה לה בלי שפתחת את המקורות.

תגובה טובה מאד.ד.

ביחוד כנגד התייחסות לתנך כ"טקסט" במקום כדבר ה', המחייב גם למעשה.

א. ספר התנך הוא לא רשות הציבור.בתאל1

ב. אם הם כמלאכים אנחנו כבני אדם.

אם הם כבני אדם- אנחנו כחמורים.

אז שכל אחד יחשוב מה הוא רוצה להיות....

ג. לא כולם מתמודדים עם התאוות המוזכרות לעיל. אנשים פשוטים ישרים וטובים לא מתנהגים ככה

קל וחומר בן בנו של קל וחומר שלא גדולים צדיקים וטהורים אבותינו הקדושים.

ד. התנך הוא ספר מצוות. ולא סיפורים ולא הזיות.

אני מקווה מאד מאד שאת לא מורה בישראל (ומוכנה גם להתפלל שיפטרו אותך ממשרה כזאת אם צריך, אף ילד לא צריך לגדול על הזוהמה הזאת).

ה. אין לגיטמיות לכל אחד לגשת לפרש את התנ"ך. אם הוא בלי יראת שמים למשל, אסור לו ממש.

זאת הסיבה, שהערות והארות אנחנו מבקשים להפנות באישייעל מהדרום

לק"י

לא כי אסור לערער על סמכותינו כמנהלי, כי אנחנו לא הקב"ה והדיעה שלנו היא לא תורה למשה מסיני.

אלא כי אין עניין שזה יהפוך עכשיו לדיון ציבורי.

יש אפשרות ללחוץ על כפתור "דווח" על כל הודעה.

תודה

והשארתי את ההודעה הזאת גם אחרי המחיקה בכוונה..יעל מהדרום
האמת שלא קראתי. אבל כן, אפשר לקרוא לה ככהבתאל1

אם ככה היא עושה. מה הבעיה?

אם כואב לה שמדברים עליה ככה שלא תעשה מה שהיא עושה.

לכל מעשה יש תוצאות נלוות... שתלמד. היא לא ילדה קטנה בגן אני מניחה.

זה ספרי כפירה, וזה סוג של להיות שותף לאמונה בדברירועי פ

כפירה לקרוא את הספרים שלה...

אל תגידי לי שזה המקור שלך...ארוון
אם במקום לקרוא מקורות (אם זה תנ״ך, משנה גמרא ותלמוד בכלל) את מתעצלת ומסתמכת על סופרת פרוזה של 4 במאה, וגם לא העיפרון המחודד שבהם...

אז זה עצוב. מאוד.
יש עפרונות הרבה פחות מחודדים ממנהאריק מהדרום

הבעיה ביוכי ברנדס היא לא בכישרון הכתיבה שלה, הבעיה בה היא שהיא מורידה את התנ"ך לגובה החלציים.

הבעיה העיקרית בהורוד

היא שכמו רבים אחרים כמוה שדוגלים בשיטת "תנ"ך בגובה העיניים", היא חושבת שכדי "להזדהות" עם הדמויות התנ"כיות צריך להוריד אותן לגובה העיניים שלנו, ולא מבינה שצריך להשתדל להתעלות בעצמנו כך שנגיע "לגובה העיניים" של התורה, ואז אולי נבין באמת מי היו האנשים הענקיים האלה.

והלוואי שבאמת נצליח לעלות לשם...

העיניים שלי ושל עוד הרבה אנשים לא נמצאות שםבתאל1

אז כנראה שהיא הורידה את זה לגובה העיניים שלה עצמה...

בדיוק^^.בן-ציון
נו באמת.. אושר תמידי
כל גמ' צריך להבין , וזו לא כוונת הגמ'orlo
שנית , הכל סובייקטיבי , גם הצד השני "משקיע בעצמו" ולכן הם מתאימים , במידה והוא לא " משקיע בעצמו" הוא יקח מי שלא "משקיעה בעצמה" ולכן אין נקודת גישה נכונה שיכולה להכריע ולהשליך על דייטים, הגמ' אומרת אשה נאה כלים נאים ובית נאה מרחיבים דעתו של אדם.. בדיוק ההפך ממה שכתבת,. מה דאומר שזו סוגיה הדורשת בירור "קצת" יותר מקיף, ובפרט לא באיטנרנט
אני חושב שהגמרא הזו הובנה לא נכוןmatan

אם מדובר על מס' תענית "אי הוו סני הוו גמירי טפי",
יש כאן אמירה אחרת.
אם היו פחות יפים היו זוכים ללמוד יותר, בגלל שלאדם פחות נאה יש שפלות שלאדם יפה אין.
באותה מידה אני יכול לומר שיש עניין הלכתי של "זה אלי ואנווהו" שצריך שיהיה נוי במצוות,
ולכן צריך לחפש בן זוג יפה.

סתם קלישאות חסרות בסיספרח-בר
יופי פותח דלתות ולכן למי שהתברך קל יותר בחיים זה בטוח!
אבל האימרה שמי שיפה היא חכמה פחות היא אימרה שטחית ולא נכונה בעליל ! דווקא הבנות היפות רוצות להוכיח שיש מעבר ליופי החיצוני ובהרבה מקרים הן מצליחות ובגדול
כנראה הוא פטר ככה את בת הקיסרחליל הרועים
וזה לא כלל גורף
אלא נכון במידה מסויימת

הרי אימותינו היו יפיופות
יש מקום גדול לומר שיש חילוק בין גברים לנשים בנושאמופים

זה מיד מה שעלה לי

שנוי הוא שבח באשה, ואין אשה אלא ליופי

מצינו שמשבחים יופי בגברים במלכות - על דוד המלך

ובכהונה - מבואר בגמרא שכהן גדול צריך להיות יפה

ואולי זה רק בדברים שהם שררה על הציבור, אבל זה באמת על חשבון החוכמה?

(לא טוב בדרשות האלה, אני בטוח שיש דרשנים שיעשו מזה מטעמים)

^^^ גם אני חושב.חסדי הים
[גם אשה יש לה עולם פנימי עשיר מעצם טבעה, והיא פחות צריכה להתאמץ לבנות עולם פנימי.]
^^כמעט מסכימהבת-שבע77

מעצם טבעה,יש לה עולם פנימי עשיר

אבל אם היא לא תמשיך למלא אותו-

הוא עלול להתמלא

עקרביםעצוב

(בראשית,שם שם)

בחיים,אין דבר כזה עמידה במקום

כל עמידה במקום-היא ירידה

(אלא אם כן עושים אח"כ תשובה...שזה כבר סיפור אחרחיוך)

התאפקתילומדתתתת

אבל לענ"ד הדוג' שהבאת עכשיו על כאלה שרוצות להוכיח שיש בהן עוד מעבר לחיצוניות הרבה פעמים עובדת הפוך..

אבל באמת להגיד שכל היפות פחות טובות זה הכללה גסה.

באמת נראה לי שאפשר להבחין בין יופי טבעי לבין אדם שמודע לזה יותר מידי והופך את זה לחלק משמעותי יותר מידי שאז זה עלול להשפיע לרעה על ההתנהלות והאופי..

טועה??

זה נכון כמובן שלא מוחלט.איש השקים
ברור שבבסיס יופי לא על חשבון הפנימיות אלא השלמהDvorW

חוה היתה יפהפיה, עד שכתוב שכל באי עולם הם כקופים לעומתה.

כנ"ל שרה.

יוסף הצדיק - כל בנות מצרים הלכו על החומות רק בשביל לתצפת עליו...

ר' יוחנן בן זכאי

ועוד ועוד.

רק מה שבא ר' יהושע ללמדנו שבעולם שלנו יש הרבה העלם והסתרה, ולכן כיעור חיצוני לא מחייב כיעור פנימי, כמו שגורסת הפילוסופיה היוונית, אלא לעיתים הוא בא יחד עם פנימיות עשירה.

לנו בכלים שלנו לא קשה לראות שיש אנשים (בנות?) יפהפיות, שמרוב שהחמיאו להן על יופין הן רואות בו חזות הכל, וזה עצוב מאד.

זו התפיסה השגויה של העולם המערבי, שמלמדת לסגוד ליופי.

אבל אם היופי בא בתוספת ליופי פנימי - זהו רק שבח. 

(במיוחד לנשים)

יש עניין שיופי חיצוני מעיד על יופי פנימי.פנסאי
אבל בהחלט אם מישהי ״מונחת״ בכל עניין היופי וזה כל עולמה, זה בהחלט בא על חשבון האנרגיות של השקעה בפנימיות ובעולם ערכים יותר ערכי.

קשה לי לומר שהיופי שהקב״ה נותן הוא בא על חשבון ערכים אמתיים. השאלה היא מה היחס שלנו לעניין.
איזו שאלה מוזרהאשדת
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ה' בתמוז תשע"ד 21:21
נא לכבד!

אתה מושפע מהיפה והחנון ותו לא.
מעניין לקרוא את השירשור העתיק לעומת השרשורפנסאי
הזה...
אפשר לנעול את השרשור. הכלל לא נכון כיחליל הרועים
הסתכלתי במראה הבוקר וראיתי שיופי חיצוני לא סותר יופי פנימי אלא מעיד עליו
איזו ענווההלליש
לא מצאתי לזה הרבה ביטוי במציאותגפן36
לדעתי זה לאו דווקא קשור לנתונים חיצוניים ראשוניים. אבל וודאי שאפשר ללמוד על האדם לא מעט מתוך מה שהוא בוחר לעשות, ובמה הוא בוחר להשקיע.
משיב לכותרת, הבנות היפות לא נעלמו, הן התחתנוחכם חנוכה
זו התאוריה שלי, אא״כ הן לפני גיל 23 שייתכן והן עדיין לא נחטפו אלא שלא פגשת אותן...
גפן36
וכל שאר הבנות לא יפות?!!
דברתי באופן כללי, אבל זה עובדה שבחורה מוצלחת ויפהחכם חנוכה
וטובה בקיצור מושלמת (בשביל רוב הגברים שרוצים גם טובה גם מוצלחת וגם יפה) אז מן הסתם יקפצו עליה יותר מהר להתחתן איתה.
פחח לא ידעתי ש 23 זה הגיללומדתתתת

שאחריו אנשים הופכים למכוערים, כנראה אני צכה להזדרז!!!חושף שיניים 

להוכיח את התאוריה שלך אני יכולה להביא 2 בנות שפגשתי אתמול בנות 33 ו27 רווקות מהממות, חכמות ומושלמות..

כנראה שזה לא תמיד עובד כמו שוק... 

כדי להסכים איתך, צריך לצאת מתוך נקודות ההנחה:רוני60

א. שההגדרות של "מוצלחת", "יפה" ו-"מושלמת" הן אובייקטיביות.

ב. שה-"מושלמת" תסכים להתחתן עם אחד מהבחורים הראשונים שיקפצו עליה.

ושהיא לא תסנן בעצמה גברים, ושהיא לא תחפש את הגבר ה-"מושלם".

ג. שה-"מושלמת" תהיה מעוניינת להתחתן בטווח הגילאים שציינת.

אכן, הפתיע גם אותי שב' לא הפריע לקביעת הנחת היסודגפן36
יש לך עדיין אפשרות לבקש שימחקו את התגובה הזו..יעלי_א

גם אני פעם הסתכלתי בעקמומיות על הרווקים שעברו את גיל 23..

והיום, כשעברתי את יומולדת 23, אני יכולה להעיד שישנן בחורות מוצלחות מעל גיל זה.

פשוט הבחור צריך לעבור כמה דברים בדרך כדי לזכות.. מרחף

וברצינות,

תתפלא- אבל יש הרבה מוצלחות שמתחילות להפגש רק בגיל הזה..

קיצור, לא קשור.

תתנצל.

^^^^לומדתתתת

ובעניין הגיל אמנם אני בת 21 אבל בחור בן 23+ (עד גבול מסויים כן? כאילו מוציא לשון) זה יתרון משמעותי בשבילי

מודעות לזה שכולם פה חושבים הפוך מזה אבל אם כבר 

אני רואה שהעליתי פה את הפיוז לכל הבנות... מתנצלחכם חנוכה

מעומק הלב ממי שנפגעה.

בסדר גמור אז כולן יפות מוצלחות וטובות יאללה תתחתנו כבר

אמן על הברכהלומדתתתת

רק שהיה הנכון והמתאים זה הכי חשוב!!!

אמת ויציב ונכון וקיים וישר ונאמן ואהוב וחביב ונחמדחכם חנוכה

ואדיר ומתוקן וטוב ויפה

אמת על מה שאמרת עד וקיים, אח"כ זה התכונות הדרושות לבעל

חח ממש לא נכון!בתאל1אחרונה

יש כאלה יפות וטובות ומוצלחות שעוד לא התחתנו!

יש לי כמה חברות כאלה, די הרבה למען האמת שכבר בנות 25-27 ואפילו יותר.

לא נראה לי שהבעיה זה היופי...

לי יש תאוריה שרק בנים צעירים מאד או מבוגרים מאד דגש על היופי... אבל לא באמת חקרתי. אז אין לזה בסיס בנתיים.

עונה (בתור אחת שלא קראה את התגובות)בת-שבע77

לא בהכרח

א. יכולה להיות מישהי עם יופי טבעי אישה(שלא משקיעה בחיצוניות יותר מדי)

ב. זה גם קצת עניין של חינוך- מישהי שההורים טיפטפו לה מגיל קטן שהעיקר זה הפנימיות,

עודדו אותה להשקיע בעבודת המידות\לימודים\חקר חייזריםחייזר

ג.לפעמים זה הפוך: מישהי פחות יפה עם רגשות קיפוח שמשקיעה בחיצוניות יותר מדי כדי לנסות להיות יפה כמו כולן

וואי,כמה חפרתי היום....חופרחופר

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

אותי כל הקטע הזה מגעילשלג דאשתקד

גבר ואישה אמורים להיות שווים בזכויות וחובות. אף אחד לא אציל ואף אחת לא פייה בצרה. וכן להיפך.

כשאני פוגש - בכל הקשר החיים - אדם שצריך לכרוע ברך ולהתחנן, אני שואל את עצמי מה המשמעות של זה לטווח הארוך. כל תשובה שאענה שאענה על השאלה הזו - לא מתאימה לנישואין...

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

מקסיםזיויק
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך