שמישהו יסביר לי איך בדיוק הנקמה של שמשון היאי.ל.

לאומית והנקמה של אנשים בימינו היא פרטית????

ציטוט:

הרב אביחי רונצקי מדגיש כי "נקמה לאומית" על רצח הנערים היא מחויבת המציאות, "יש נקמה פרטית שהיא פסולה, אבל נקמה לאומית כמו אצל שמשון הגיבור, זה מה שכמה שרי ממשלה ועיתונאים לא מבינים, נקמה לאומית היא לא מושג פרימיטיבי, זה מושג טבעי ופשוט, זה דבר אמיתי לנקום דמם של שלושה נערים שנרצחו בדם קר וגופותיהם היו מוטלות בשדה שבועיים".

אורך השיער.גאהלהיותיהודיה

לא, גוזמבות לא נחשבות.

למה לא?????י.ל.

אז אני יכולה..? יש לי שיער ממש ארוך.סתם אחת
כן, זה באמת די מוזר.שיר ידידת

שמשון היה השופט היחיד שפעל ללא תמיכה ציבורית שבטית או לאומית, הוא פעל בצורה עצמאית לחלוטין ואפילו בניגוד לרצון השבט שלו. "הלא ידעת כי מושלים בנו פלישתים ומה זאת עשית לנו"

שלא נדבר על זה שלא הייתי בוחרת דווקא את הנקמה שלו בתור דוגמא כי בסופו של דבר הנקמה הגדולה שלו הייתה בהתאבדות עם האויב ואת זה אנחנו לא רוצים לעשות

בזמן שמשון-לא היה צה"ל-הוא היה צה"לבחורצ'יק

עכשיו יש צה"ל וזהו תפקידו והרב משדל את המנהיגים לנקום.

אבל,בתור אדם פרטי אתה לא יכול לנקום,גם טכנית לא.

אבל הם לא עושים את זה.די"מ

וכמו ש"שיר ידודות" כתבה הוא היה עצמאי ביותר

כי לא היה ארגון מסודר כמו היום,שיש ב"ה.בחורצ'יק

וזה שהם לא עושים את זה בינתיים,לא סותר שאנו צריכים לומר להם..ובגלל שהם לא עושים את זה אנו אומרים להם,מודיעים ומתריעים..

פעם מישהו כתב בעולם קטןכבשה=)

ברשות הדיבור משהו מאוד יפה עם הכותרת "מלחמת מצווה או נוער שוליים?" בגדול הוא הביא פסק של הרב ישראלי מסיפור שהיה שהערבים עשו איזה פריעה ביהודים (לא זוכרת בדיוק את הפרטים) ואז הצבא עשה איזה פעולת תגמול רק שלא ידעו שזה היה הצבא וחשבו שזה היה אזרחים והרב ישראלי שלפעולות תגמול יש גדר של מלחמת מצווה וצריך לעשות אותן ומזה שהפסק נכתב על בסיס ידיעה שזה היה אזרחים אפשר להבין שאם הצבא לא עושה פעולות תגמול האזרחים יכולים לעשות...

"בימים ההם אין מלך בישראל, איש הישר בעיניו יעשה"הדרכה
שמשון אף פעם לא הרג מעצמו.ותן טל

למעשה פרשנים רבים אומרים שהיה אדם יחסית צנום ולא "בריון" כמו שנהוג לחשוב.

שמשון הרג ופגע בפלישתים רק כאשר "רוח ה' פיעמה בו", דהיינו - כאשר היה לו רוח אלוקים שנסכה בו את הכוח ואת ה"לגיטימיות" לעשות כדבר הזה - אחרת כמובן שלא היה יכול לעשות את כל מעשי הגבורה שעשה.

כאשר לנער כלשהו היום תהיה רוח אלוקים שמפעמת בו ומכוחה הוא עושה את מה שעושה, כמ שמשון - תדבר איתי אז ונראה מה אני אשיב

יש להרבה נערים רוח ה' היוםהיא גופא

אלא אם כן רוח ה' בעיניך זה מן עשן סגלגל. וזה אגב לא קשור לעניין הנקמה הפרטית והלאומית.

לא, נראה לי שגם אתה יודע למה אני מתכוון.ותן טל

ונראה לי שאין כיום נער גבעות או כל נער ששמואל הנביא היה כותב עליו - ברוח הקודש כמובן - ש"ותצלח עליו רוח ה'" וכו' וכו', והכה בפלישתים וכו' וכו'.

רוח ה' זה דבר מוגדר מאוד, ולא כל הרוצה ליטול את ה', ייטול...בחייאת, קצת רצינות. אני רוצה לראות נער אחד, אחד, שיבוא ויגיד לי היום שהוא מבצע נקמה כי רוח ה' נחה עליו ובכוחה הוא יוצא ועושה את הפעולות שלו...

אם זה דבר "מאוד מוגדר" אז בכבוד תגדירדי"מ
מאוד מוגדר - לא אומר שאני זה שיכול להגדיר...ותן טל

אלא, אני מאמין שנער גבעות או כל נער אחר שלא עושה שקר בנפשו ודובר אמת - יודה בפני שמה שהוא עושה זה לא מ"הרגשה שרוח ה' מפעמת בתוכי". כי אם היה מרגיש שרוח ה' מפעמת בוכו וגורמת לו לעשות דברים כאלו - הוא היה יודע את זה...

אבל באמת שלא באתי כאן להתווכח אתה כמובן יכול להמשיך לחשובאחרת ממני - אני רק הבאתי את ההסבר שלי לשאלה, כמו האחרים.

נער גבעות עושה מה שהוא חושב שה' רוצה ממנו.די"מ

הרב יצחק אמר פעם על המשנה "בן חמש למקרא" שלפעמים לא לומדים תנ"ך כמו שצריך ואז כל ההמשך יוצא מעוות.

הוא לא עושה משהו עם רוח ה' מפעמת בתוכו.ותן טל

זה בטח - גם אני עושה בחיים שלי מה שאני חושב שה' רוצה ממני, אבל אני לא טוען בגלל זה שרוח ה' מפעמת בתוכי.

זה הכל.

אשמח אם תפנה אותי לנער גבעות כלשהו שסבור שרוח ה' מפעמת בתוכו כמו שפיעמה בתוך שמשמון הגיבור. תודה

ואז מה?די"מ
ואז - זה בדיוק מה שאמרתי.ותן טל

לשמשון הגיבור היה רוח ה', לנער גבעות מצוי - לא. זה הכל. ואם אתה רוצה להוכיח לי אחרת, תפנה אותי לנער גבעות שטוען ומוכן אפילו להישבע בשם ה' שיש לו רוח ה' בתוכו שדוחפת אותו לעשות דברים כאלו, כמו שמשון (לא שאני ארצה שיישבע, אבל תיאורטית שיהיה מוכן...)

אין מחלוקת.רוח ה' זה משהו שלא כל אחד יביןבחורצ'יק

מה שנבין זה שלא כל אחד ולא כל יום נחה רוח ה'.לא כל אחד הוא כשמשון בשעתו..

האמת שזה די קרוב,אני77

המדרש אומר שכשהיתה רוח ה' מפעמת בו, היה פוסע כמצרעה ועד אשתאול, או שהיו שערותיו מקישות כזוג כמצרעה ועד אשתאול. ובכל מקרה, רוח ה' ששרתה עליו היתה מספקת כדי להרוג אלף אנשים בלחי החמור, נראה אותך...

נכון שרוח ה' יש בכל יהודי, אבל לא באותה מדרגה. אגב, שמשון היה מוכר בעם כשופט וכבעל מעלה, וכאחד שהקב"ה הכריז עליו מראש כשופט, מה שהופך את הנקמות שלו לדבר שחל עליו שם ה' יותר מסתם נקמה.

אני לא אומר שנקמה ע"י איש פרטי היא בהכרח פסולה, אני רק מצמצם קצת את הדמיון בין הדברים שרצית להשוות ביניהם.

וכמובן, שבכל מקרה אנחנו מעדיפים אם אפשר נקמה כללית ומסודרת, כי זה הרבה יותר מכובד, ומרים את קרנו ותוקפו של הנוקם, שאינו בא כגנב בלילה, וכמו שהיה ביציאת מצרים כידוע.

^^^^^^^ על מה שכתב ותן טלעמיחי
מי שההורים שלו פוגשים מלאך שמודיע להם שהבן שלהם יהיה מושיע לישראל, יכול בהחלט לחסל ערבים כראות עיניו.
איפה מצינו ש'רוח ה' ', יכול להתיר לעבור על הלכות.חסדי הים
שמשון חשב שמותר הלכתית. חז"ל מבקרים אותו על הליכה אחרי עיניו, ולא על מלחמתו בפלישתים.
זה לא קשור.הוא בכל זאת נלחם בפלישתיםי.ל.

באופן פרטי ולא באופן לאומי כמו שהמרואיין אומר.

גם אם ה' אמר לו בכל זאת זו עשייה פרטית.והוא כתב שזה עשייה לאומית.

נראה לי די ברור שהפשט של "וצלח עליו רוח ה'"די"מ

זה לא נבואה.

יש לנו תורה ולפיה אנחנו פועלים שמשון לא פעל מנבואה ישירה וחסדי הים כבר כתב כמו שצריך

אמרתי שזה נבואה? לא. זה רוח ה'. משהו אחר.ותן טל

אני מניח שאף נער היום שיוצא "לנקום" בערבים - מרגיש ויודע שיש עליו "רוח ה'". על שמשון כן היה, זה כל ההבדל. וכאמור - וודאי שנקמת שמשון הייתה לאומית, ובגלל זה כל ההקדמה, המלאך, רוח ה' שצולחת דווקא עליו - הוא נבחר על ידי הקדוש ברוך הוא להיות מושיע ישראל ולכן, רק בגלל זה, צלחה עליו רוח ה'.

אדם נורמאלי, בריון ככל שיהיה, לא מסוגל לעשות דברים ששמשון עשה - אם אין לו רוח מיוחדת מה'.

לגבי מה שחסדי כתב - שוב, אני לא בא לחלק ציונים או להעיר הערות הלכתיות כאלו ואחרות לכאן או לכאן, אבל מסתבר ששמושן לא עה הכל אך ורק על דעת עצמו - הוא היה שליח ה', ורוח ה' הנחתה אותו, גם אם בעיניים חיצוניות זה יכול להיראות לא ראוי - העובדה היא שבספר שפטים שכתב שמואל, הוא מוזכר כאחד השופטים, הלגיטימיים והראויים.

מי אמר ששמשון ידע?די"מ
אולי כי מלאך אמר להורים שלו?פיבו

או אולי רק השערה כי הוא שיסע אריה בידים?

אני רק מניח, בעיני הבשר הקטנות שליותן טל

שכאשר כתוב עליו במפורש "תחל רוח ה' לפעמו..." - זה לא משהו שהוא "לא שם לב אליו", ושזה לא משהו ש"בא לו בהפתעה גמורה - וואלה, אני יכול לעשות את כל הדברים האלו וסתם זה בא לי". גם מפשט הפסוקים די ברור ששמשון מרגיש ויודע שיש לו רוח ה' בתוכו שמנחה אותו, וגם כמובן כמו שאמרו- מלאך שמגיע לפני הלידה במיוחד אליהם - לא דבר נפוץ...

רבנו כותב בתורה קנודי"מ

שכל הדברים שהלך אומר הם בבחינת רוח הקודש.

חוץ פשוט שמה שהוא עשה היה בסדר,ורוח ה' הייתה שם רק בשביל לעזור לו ולא בשביל להכשיר את המעשה שסתם ככה הוא בעייתי.

אתה מביא כל מיני סברות אמוניות. איך מבחינהחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך ו' בתמוז תשע"ד 18:01
הלכתית היה מותר לו לפעול נגד העם, אם לא שנגיד שגם יחיד יכול להלחם.
לא נגעתי בזה.ותן טל

(קודם כל, בהחלט באמת ייתכן שיש הבדל בין מצב שבו אין שלטון מסודר בישראל ואיש הישר בעיניו יעשה, ובין מצב שיש שלטון מסודר בישראל - גם אם לא שלטון שכולו רק על פי תורה, כמו היום שהשלטון לא דתי - אני כמובן לא פוסק, רק אומר שייתכן מאוד שיש הבדל).

דבר שני - כמו שאמרתי לך, אני לא פוסק הלכתית - לכן אני לא אגיד משהו נחרץ כי אין לי דרך באמת לעמוד מאחריו עם הוכחות - אבל אני כן יכול לחשוב על זה שבהחלט רוח ה' ונבואה לפני לידה מאת שליח ה', זה דבר חזק דיו כדי להתיר לו לפעול ככה...

הרי כל אחד מהשופטים, כמעט, פעל בתחילה על דעת עצמו, או על דעת חלק קטן מהעם בלי גיבוי מכ-ל העם - נו, ואז? הרי ברור שהשליחים הנקודתיים האלו של ה' קמו מתוך תחושה עמוקה ומתוך שליחות אמיתית - ולא משהו ערטילאי - כדי לקיים את דבר ה'. אנחנו בדורנו היום ועם העיניים הקטנות שלנו לא יכולים להבין עד הסוף את הכל ו"לתרץ" כל דבר - ואנחנו גם לא צריכים. מספיק לנו ששמואל הנביא כתב ששמשון היה חלק מהשופטים, והושיע את ישראל ושפט את ישראל 20 שנה, כדי שנבין שהוא זה שנבחר מה' לאותה תקופה להציל את ישראל. אני מניח שהיו גם אחרים שפעלו וה' לא בחר בהם, ואולי מתו ואולי לא - והם לא נכתבו בספר שופטים...וד"ל.

זה הכל. כמו שאמרתי - אני לא מתיימר לתת תשובות הלכתיות, אלא רק מעלה השערות בלבד משלי...

הנקודה שמפריעה לי בסברות אמוניות, זה שאיחסדי הים
אפשר לפסוק ככה, ויש נגע בחלק מהציבור הדתי-לאומי שבדברים של כלל ישראל, הם פוסקים ע"פ כל מיני סברות אמוניות.

אם שמשון קיבל נבואה מפורשת לעשות את מה שעשה, אז ודאי שיש הלכה 'אליו תשמעון' להוראת שעה כמבואר בגמרא ביבמות. אבל מכיון ששמשון כלל לא היה נביא, אז אנחנו מניחים שהוא פעל לפי הכללים ההלכתיים הרגילים.

לגבי החילוק הראשון שלך. קודם כל, כששמשון היה שופט הוא פעל נגד רצון העם, וזה מהלך פרטי. דבר שני, גם לפני שהיה שופט מסתבר שהיה איזה שהוא שלטון מסוים בישראל. דבר שלישי, כדי להגיד חילוק כזה צריך מקור.
העניין הוא שגם אם הוא פעל ע"פ ההלכה,אני77

זה לא אומר מה המעמד המוסרי של הפעולה.

גם נקמה מותרת, יכול להיות ביטוי לשחיתות מוסרית, וכאן, אפשר לטעון שמי שלא שורה עליו רוח ה' קשה לבטוח בו שהוא ראוי לעשות נקמה.

ומכיון שאין חובה הלכתית לנקום, הרי שראוי לדון בכובד ראש גדול בהיבט המוסרי של הנקמה, שיכולה לבוא ממקום מושחת מחד גיסא וממקום של צדק ורוח ה' מאידך גיסא, ולהחליט מתי אנחנו נותנים לכל פרחח בן 17 להיות נוקם וסומכים עליו שיעשה את זה בטהרה ובקדושה, ואולי בכלל אנחנו חושבים שהנקמה היא דבר מספיק חשוב כדי שגם אנשים מושחתים יוכשרו לעשותה במקום הצורך (שלא במקום הצורך-אז ע"פ כללי רפואת הנפש, ראוי שישאירו את המלאכה לאחרים). השאלה האחרונה דורשת שיקול דעת גדול, וא"א לבטל בהינף יד את אחת הדעות כאן, מכיון שבשני הצדדים יש טענות חזקות מאוד, ומוצדקות בהחלט, והשאלה היא איזו טענה תגבר.

ברור מהתנ"ך ש/נקמה היא דבר טוב ובריא.די"מ
ברור מהתנ"ך שגם רחמים הם דבר טוב ובריא.אני77

זה חשוב ללמוד מהתנ"ך מוסר, אבל צריך לדעת שצריך חכמה גדולה מאוד כדי לדעת איפה בדיוק עובר הגבול, וקצת פחות חכמה, כדי לדעת איפה בערך הוא עובר.

אגב, כשיעקב מברך את דן בכח הנקמה, זה מצריך אותו להוסיף בסוף תפילה-"לישעתך קויתי ה' ", גם אם זה רק בגלל התוצאה של הנקמה זה מעיד על בעיה בנקמה, לא הנחש ממית, אלא החטא ממית, נכון שיש בזה משהו גדול וטוב, אבל גם שם עלולה להיות בעיה.

ברור שרחמים זה טוב.די"מ

השאלה על מי.

גם היום אין שלטון מסודר בישראלדי"מ
וחזרנו למחלוקת בינך (ורבניך) לבין שאר רבניותן טל

הציונות הדתית. אנחנו חושבים שכ-ן יש שלטון מסודר ואתה לא מאמין בו - אבל זה לא ישנה את העובדה שהתשובה שלי מתבססת על זה, כי א-נ-י ושאר הרבנים שאני נסמך עליהם, מאמינים בזה. אתה לא רוצה לאמין, בבקשה, אף אחד לא כופה עליך - אבל זה אני.

לא נכון.די"מ

זה שאלה של האם יש שלטון יהודי בכלל.

אבל גם אם אתה סובר שמדינת ישראל זה שלטון יהודי זה לא שלטון מסודר,זה שלטון שמתחלף כל 4 שנים (לפחות,בדרך כלל פחות)

ברור שנבואה זה לא מספיק לכבור על דברי תורה.די"מ

אפילו נביא אמר לעבור על דברי תורה אין שומעים לו.

ובפשטות אפילו אם הקב"ה בעצמו אומר לעבור על דברי תורה אסור כי התורה "לא בשמיים היא".

העם היה נגד. הם רצו להסגיר אותו לפלישתים..מישהי=)

אז תגיד שזו פעולה לאומית?!

הזוי..

והנה ההוכחה שיהודה רצו להסגיר אותו: (פרק טו,י)"ויאמרו איש יהודה.. ויאמרו לאסור את שמשון עלינו"

אפילו ההורים שלו לא ידעו שמה שהוא עושה זה רק להתגרות בהם.

וההוכחה (פרק יד, ד):"ואביו ואמו לא ידעו כי מה' היא כי תואנה הוא מבקש מפלישתים"

אז לומר שזו פעולה לאומית רק בגלל שצללה עליו רוח ה',

זה לא נכון.

שמשון פעל בצורה פרטית, עבור כל העם.

זה לא הופך את זה לפעולה לאומית.

פעולה לאומית מתבטאת ע"י זה שיש לך תמיכה מהעם,

או שאתה יוצא מתוכם כמו מנהיג.

ושמשון לא שלט אז. פלישתים שלטו אז בישראל, ולכן רצו לאסור אותו ולהסגירו.

ואת זה גם יהודה אומרים גם בפרק טו בפסוק יא:

"... ויאמרו לשמשון הלא ידעת כי מושלים בנו פלישתים"..

יהודה לא התנגדו לו באופן כללי,אני77

רק ביקשו להסגיר אותו.

ושמשון הוא מקרה מיוחד. כוח שמיימי, נזירות ממצוות מלאך עם הבטחה לבן מושיע, שופט בעם ישראל.

אה, לא התנגדו לו רק ביקשו להסגיר אותו.מישהי=)

תמוה.

הוא היה שופט רק לאחר שניצח פלישתים על ידי עצמו בלבד.

שוב, הדיון הוא לא מי היה שמשון אלא האם המאבק שלו

היה פרטי או לאומי.

בקשו להסגיר אותו בגלל שעלו עליהם למלחמה,אני77

קוראים לזה דיפלומטיה, או פוליטיקה.

ואגב, זה שכך הם החליטו מראה שיש בעייתיות בנקמה כשל שמשון, אם זה גורר היתר למסור יהודי לידי גויים. (כמובן שאפשר לתלות צדדים לכאן ולכאן וכו'.)

לא, קוראים לזה הסגרה פשוטה.מישהי=)אחרונה

אם הוא היה שופט ישראל כדבריך שפעל מתוך פעולה לאומית,

איך יכול להיות שהסגירו את המנהיג??

תהיתי לעצמי..

הוא אמור להגן עליהם, לא?

אז למה להסגיר את המגן שלהם?

לא מתיישב לי עם ההיגיון..

הם החליטו? הרי הוא נבחר ע"י ה'!

אם כך, היה אסור להם לפקפק בו, לא?

"רוח ה'" זה שלב ראשון בנבואהיהודה סעדה

כפי שכותב הרמב"ם, שזו התעוררות לעשות פעולת נקמה או הצלה לישראל, לא זוכר כרגע את המקור אשמח שיביאו אותו.

אני לא בא לישב את דברי הרב רונצקי..אדם כל שהוא

[אני גם לא תומך בפעולות נקמה פרטיות מהסוג של תג מחיר במציאות הנוכחית, ולדעתי נזקן רב בהרבה על תועלתן, אבל דעתי בנושא לא מגיעה מתוך ההגדרות שלו].

אני רק רוצה להפנות את תשומת הלב לשתי נקודות בהתנהלות של שמשון, עבור אלו שחושבים שדרכו רלוונטית היום -

1. הוא נוקט צעדים שמטרתם שלא לסבך את עם ישראל, אלא להשוות לעניין אופי של מאבק  אישי. [זה אמנם לא מפורש בכתוב שאלו מניעיו, אבל זו נראת לי פרשנות כמעט הכרחית].

2. גם כאשר בני יהודה מסגירים אותו לפלשתים, הוא פוגע רק בפלשתים ולא בבני יהודה.

"פרשנות כמעט הכרחית"?יהודי!!

כמעט הכרחית למה?

שיסתדר לך אם זה שלא צריך נקמה פרטית.

זה נראה לי עיוות של הפשט.

יש לך הסבר אחר?אדם כל שהוא

למה שמשון צריך 'תואנה' כדי לפגוע בפלשתים?

למה כל פעם שהוא פוגע בפלשתים יש לעניין רקע אישי שלו, (לקיחת אשתו, החידה, כשהפלשתים באים לאוסרו, כשהוא מוחזק בידי הפלשתים והם לוקחים אותו לשחק בפניהם)?

[ואגב, לא הבאתי את זה כמקור שלא צריך נקמה פרטית, הבאתי את זה כמקור לצורת ההתנהלות האחראית, של מי שפעל כיחיד, במקום שזה היה נצרך]

הסיבה הפשוטה והברורה היאיהודה סעדה

שכדי שפלישתים לא ינקמו בעם ישראל הוא עושה כאילו זו נקמה אישית כך שאף אחד מישראל לא יפגע, מעשה אחראי ביותר.

פשוט שזה היה פרטי 'בעלי יהודה' התנגדו אליו, והיהחסדי הים
צבא, ושמשון פעל באופן פרטי, גם לפני שהיה שופט.
גם המכבים נלחמו נגד רוב העם עד שתפסו את השלטון.

מלחמה יכולה להיות באופן פרטי, כן דייק ה'כפות תמרים' מהטור, וכן נראה שהוא דעת ר' צבי פסח פרנק גדול תלמידיו של הרב זצ"ל בהלכה.
כי היום אנשים לא יגידו לך ששמשון עשה תג מחירמישהי=)

נכון?

הוא הרי גיבור תנ"ך וכל זה..

אז אומרים שזה פעלה לאומית.

תכל'ס, הוא פעל בפרטי, לבדו.

התחתן עם הבנות של הפלישתים והרג לבדו.

וגם אז, יהודה באו להסגיר אותו.

...

את כוחו שאב מעצם היותו נזיר.

הערה- את הראשונה הוא גייר, ובדלילה הוא חטא,אני77

וע"כ נענש. (ירושלמי לפי אחד הפרשנים, לא זוכר מה השני שראיתי אמר (הסבר קצת שונה לסיפור, בכל מקרה לא מאוד משמעותי. לא זכור לי איפה בירושלמי, מתנצל (המלבי"ם מפנה אליו איפושהו בספר שופטים נראלי).)

כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה

אולי יעניין אותך