גם הילד שלי כזה, בן שנתיים.
מה אני עושה?
קודם כל מבינה שזה שלב בהתפתחות ובדיקת גבולות, הולכת למכולת וקונה המון המון המון סבלנות.
דברים מסוכנים- פשוט לא נותנת שיהיו. כל השקעים מכוסים, חומרים רק גבוה גבוה, לא להשאיר אותו לבד, לנעול דלתות לאן שהוא לא אמור להכנס.
ואז אני בוחרת מלחמות- נניח להתלבש בבוקר- אני רבה איתו רק כשאני באמת ממהרת, יש דברים שאני מעלימה עין- כדי לא להגיע למצב של כל היום רק להגיד לו "לא", כל מה שאני יודעת שלא קריטי לי, ואם הוא יתחיל לעשות לי סצנה ולהשתולל- אני אותר- אני מלכתחילה מרשה. מה שאני כבר אומרת לא- לאזור כוחות ולא לוותר. לא משנה את דעתי. (לפעמים יש דברים שאני מתגמשת בחוכמה- לדוג', אמרתי לא למטרנה, אז אני אסכים לתת חלב (ולא מטרנה) כי הוא משתולל ולא הולך לישון בגלל זה..)
להתמקד בחיובי- כל דבר, אפילו הכי קטן טוב שהוא עושה- להגיד תודה, כל הכבוד, איזה יופי. גם אם הוא סתם יושב וקורא לבד\משחק לבד- איזה יופי אתה משחק בשקט, איזה חמוד אתה!
המון המון מגע- חיבוקים, נישוקים, נישנושים.
לדבר חיובי- במקום להגיד רק "לא מרביצים!" "אנחנו משחקים יפה, אנחנו יכולים לעשות טובה או לתת נשיקה" אצלנו אחרי תקופה כזו- יש פעמים שהוא מרים יד, בא להרביץ, ואז אני נותנת לו מבט, והוא מתחיל לעשות לי "טובה" ואני מתה מצחוק ואוכלת אותו..
(שזה טוב- הוא מצליח להתאפק ומקבל המון צומי על זה, שווה לו..)
כל הנ"ל נכונים גם לבן ה4, במיוחד המגע. לגדל ילד עם המון המון מגע. כמה שהוא רק נותן לך..
וגם- לקבל שלא תמיד יש סבלנות ואנחנו לא מושלמים. ולפעמים לא עובדים ככה^^^ ולפעמים כן כועסים וכן נותנים רק צומי שלילי ועייפים ומוותרים מהר למרות שאמרנו לא..
וזה בסדר. שום דבר לא בלתי הפיך ומה שחשוב זה מה את עושה רוב הזמן.