כמה טוב להידיין פה בפורום, האווירה כל-כך טובה, נעימה, מכבדת, מפרה! אשרינו.
אז תודה למסנגרות ותודה למאתגרות. אשתדל להשיב.
אני מסכימה כמובן שאהבה של אמא לא אמורה להיות מותנית בשום דבר, והאהבה היא בכלל לא חלק מה"עסקה" שתיארתי. היא שם כל הזמן, ואני מקווה שזה מורגש. חיוך, ליטוף, כל דבר מהסוג הזה יינתן בלי חשבון
דיברתי רק על מה שדורש ממני להקדיש זמן – בימים מסוימים שבהם הזמן שלי הוא משאב יקר במיוחד.
באותם ימים מסוימים, ה"מסחר" שתיארתי הוא לא בדיעבד וכי אין לי ברירה (כמו שאחת המגיבות ניסתה ללמד עליי זכות), אלא בעיניי זה ממש לכתחילה, בחירה חינוכית שאני שמחה בה. בעיניי חשוב לילדים להיחשף לעולם המבוגרים, והעולם הזה כולל בין השאר את החילוק בין ימים נינוחים וימים עמוסים, וזה טוב ונכן שירגישו בחילוק הזה. משתדלת שיהיה שיתוף שמשאיר טעם טוב בפה, גם כשעמוס.
אני מבינה שלכמה מהקוראות קשה עם המונחים "תשלום", "מסחר"... אני מבינה ומעריכה, ובכל זאת מתעקשת עליהם כי *אצלנו* הם במקום. הילדים אוהבים ונהנים להתחשבן (נראה לי שדי הרבה ילדים אוהבים), ודווקא ההבדל הדק שבין 'להסביר בהיגיון שכדי שיהיה לאמא זמן צריך לעזור לה' לבין 'לשלם על זמן אמא במשימות' עושה את העניין בשבילם מלהיב, גורם להם להרגיש גדולים וחשובים.
למי שמתעניינת, כך המנהג צמח:
יש לי קושי בהתארגנות, וכדי לפצות עליו אני נוהגת כבר שנים להכין לעצמי דפי משימות בכל פעם שיש לי עומס. באופן לא מפתיע, גם לחלק מילדיי יש קשיי התארגנות, ואחת הדרכים שלי לעזור להם היא לחשוף אותם לאיך שאני מתמודדת עם הקשיים שלי, אני מאמינה מאוד בדוגמה אישית בחינוך. אז לא רק שאני מכינה לי דף משימות, אני גם מחפשת הזדמנויות טבעיות להפנות אליו את תשומת ליבם. כך יצא שבעבר הייתי מסבירה בהיגיון את הצורך לעזור כדי שיתפנה לי זמן אליהם, וכששאלו במה לעזור הפניתי אותם לבחור להם משימה מהדף. מכאן זה התגלגל למעין שעשוע משפחתי של סחר-מכר.
בשורה התחתונה, יש מאה שיטות טובות לעודד ילדים לעזור בבית, ואף שיטה לא טובה לכולן. אני לגמרי בעד שכל אמא (ואבא) תבחר לה רק את מה שמדבר אליה ומעורר בה הזדהות, וגם אחר כך תשמור על גמישות ופתיחות ותבדוק אם בפועל הדברים עובדים אצלה, או שצריך שיפוצים כדי להתאים לאופי של המשפחה, או שעדיף לעזוב לגמרי ולחפש שיטה אחרת. אצלנו השיטה שהצעתי טובה. מי שרוצה מוזמנת לאמץ, ומי שצורם לה – יש עוד המון שיטות טובות אחרות.