אבל בגלל שהתייחסת למשהו שכתבתי, כן אגיב - רק לעצם הטענה שלך, אראה למה לוגית ושכלית היא טענה לא נכונה, שנובעת אך ורק מנקודת המוצא שאת ר-ו-צ-ה לצאת ממנה.
הסרטון בהכרח, מבחינה מציאותית, מראה את הלך הרוח של כ-ל ערביי ירושלים? משהו כמו 400 אלף? הוא בהכרח מראה את כ-ל הרצונות של כ-ל מליון וחצי הערבים שחיים בשטחי ישראל?
אני לא בטוח. וגם את לא יכולה להוכיח את זה שכלית, מציאותית. את יכולה להאמין בזה - אבל שום סרטון, גדול ככל שיהיה, לא יכול להוכיח מה רצונם של כ-ל הערבים, או אפילו ר-ו-ב הערבים.
נמשיך - סרטון. טוב ויפה. אפילו נחמד.
אם יהיה סרטון רע מאוד שמראה את התפרעויות החרדים בירושלים באיזו הפגנה, יראה שריפת פחים, יראה שריפת דגלי מדינת ישראל, הבערת צמיגים, קללות על שוטרים, ועוד ועוד דברים שקיימים והיו בהפגנות חרדים - האם פתאום אז תבואי ותגידי דבר כזה שמשתמע ממנו שהסרטון הזה הוא לא של "מיעוט שלא מייצג את הלך הרוח הכללי"? - אלא, כלומר, של רוב החרדים?
האם הסרטון הזה, של החרדים - הסרטון שאינו קיים, רק בתיאוריה - היה גורם לך להוציא משפט כזה?
ברור שלו.
כי את מראש יוצאת מתוך נקודת המוצא וההנחה שאת ר-ו-צ-ה להאמין בה, ולא משנה כרגע אם היא נכונה או לא - ולכן כל דבר שתרצי להשתמש בו, "יוכיח" לך שזה נכון - גם אם שכלית, לוגית, מתמטית - אין שום דרך בעולם שסרטון, שערוך כפי שמי שפרסם אותו רצה לפרסם, ואפילו אם יש בו 3000 ערבים שמופיעים אחד אחד בשמם ומצהירים על הכוונות שלהם להשמיד את המדינה - אין דרך שסרטון כזה ייצג את הלך הרוח של רוב ערביי ישראל.
כן, אני מניח שאני נשמע מאוד שמאלן עכשיו - אבל אם תחשבי על זה פעמיים או שלוש, אולי תסכימי אפילו להודות שיש משהו בדבריי.
וזה לא סותר את זה שבאמת אני מאמין שיש רבים מאוד מהערבים שחפצים ברעתנו. לטובתי, אני לא אנקוב באחוזים, כי אין עניין, כי אחוזים מוציאים את האדם או אידיוט, או פרובוקטור, או מתלהם שקובע מראש דברים בלי אפשרות להוכיח זאת. זה לא סותר את זה - אלא רק אומר דבר אחד - סרטון גדול ככל שיהיה, לא יכול לשקף את הלך הרוח של רוב מציבור מסויים. מכל ציבור שהוא.