התמודדות עם יתומים טרייםאנונימי (פותח)

אני צריכה עזרה .. אני עובדת עם מספר ילדים יתומים ... הם חמודים ומתוקים אך לעיתים קרובות מזלזלים בי ופונים אלי בצורה לא יפה כמובן שאינני גוערת בהם או כועסת אני מבינה עוטפת ומחבקת... אך כמובן שאינני רצה שימשיכו והתרגלו להתייחס אלי בצורה כזו איך אוכל לגרום להם להפסיק  בלי לגעור ולנזוף ועם הרבה מאוד  רגישות למצב?

לדבר, ליצור אמון -ד.

ואז אפשר גם להסביר התנהגויות, ולמה זה חשוב, בנעימות; ולעשות "מבצעים" על פרטים של ההתנהגויות הללו. כל פעם מהשו נוסף. ולהדגיש שהעיקר זה שמרוויחים התנהגות טובה, יפה, שמרגישים בה את הטוב בהם.

חשוב שתשמרי על כבודך ועל כבודםיש תקוה

אל תתני הם לזלזל בך!

אקדים שלצערי יש לי קצת נסיון, אם את רוצה לשמוע יותר את יכולה לפנות באישי ואתן לך מספר טלפון ו/או מייל.

צריך לאפשר להם להתפרק ולהביע את עצמם אבל כמו כל ילד גם הם זקוקים לגבולות, ברור שרכים יותר ורחבים יותר מאשר במצבים נורמליים, אבל לדעתי הרגשת כאוס לא בריאה לאף אחד.

זכרי שבכך שאינך מאפשרת להם לעשות דברים לא ראויים את שומרת גם על כבודם.

בהצלחה ובשורות טובות

מוכר לי, מיותר מדי נסיון.מקרוני בשמנת
לא לגעור מתוך רחמים זו טעות.
הייתה ילדה שהייתה מכה אותי בחזקה ומקללת. וזה היה קשור בצורה הדוקה ליתמות הטריה שלה.
הייתי מאוד רגישה, אולי יותר מדי. וככל שעבר הזמן החזרתי אותה לגבולות והבהרתי איזו התנהגות מצופה ממנה. אבל בהתחלה, לא אמרתי דבר. הבנתי שזה לא מרוע.
בהמשך העה נדמה שהיא סתם כועסת על כולם כי להם יש אמא אז כבר הבנתי שחשוב מעכשיו ללמד אותה את הדרך הראויה לפורקן ושקללות לא יעזרו לה.
חשוב לי לציין שאינני קרובת משפחה שלהםאנונימי (פותח)
ל לכן עברה לי המחשבה בראש שאולי לא מתפקידי חייהם.. כגון לשדל ללמוד(הם בפיגור נוראים מבחינה לימודים עד כדי חוסר ידע של קריאה )עינייני נימוסים וחוצפה כלפי ובינהם ובגלל שאני לא קשורה אליהם קשר דם אני מתלבטת עם מתפקידי לחנכם
זה לא קשור..ד.

מתפקידך, ושל כל יהודי, לגמול חסד.

אם את עובדת איתם - אז יש לך הזדמנות לעשות את זה, אם תדעי איך.

ובוודאי שאם ירגישו לא "בפיגור", וגם ידעו לקרוא, ויהיו להם דברים מעניינים לעשות - גם יתחצפו פחות.

אפשר לעודד, להסביר, לתת יחס חם, לעשות "מבצעים" על התנהגות טובה..

נימוסים ודיבור מכבד זה דבר בסיסי!!איילת 20

לא קשור אם את קרובת משפחה או לא, דבר בסיסי זה לדבר בכבוד לבן אדם אחר ובפרט מבוגר מהם, ובפרט מישהו שבא לעזור!

מצטערת שאני נכנסת לכם לפורום זה היה בראשי..אנונימי (3)
אני מדריכה עכשיו במחנה לילדים נפגעי טרור ומשפחות שכולות מעוד סיבות שהן לא טרור. ואני ממש שמה לב שכשאנחנו מרחמות עליהם ולא נוספות כשהן מזלזלות אז הן ימשיכו וכשאנחנו נותנות הערה ותגובה כועסת אז הן חוזרות למוטב. הן ילדות כמעט כמו כל ילד אחר וגם עליהם מותר לנזוף..
נוזפות*אנונימי (3)
להעמיד אותם במקום כמו כולם..לא לוותר להםיעל מהדרום
לק"י

וביחד עם זה לעזור להם במה שאפשר.
יש ילדים שגם לא רוצים שירחמו עליהם..

אני כותבת את זה בתור יתומה מאמא.
למרות שאני הייתי ילדה טובה..
תלוי במצב.ד.

היא כותבת שהם "טריים", כלומר, לא הרבה זמן.

לפעמים, זה ביטוי לקושי - ו"להעמיד במקום כמו כולם", לא מתאים. צריך לנסות להבין מה הקושי, מה מפריע.

ואגב, גם לילדים "רגילים" זה נכון לדעתי.

הדרך הנכונה בד"כ היא קודם כל לדבר, להגיע להבנה, להסכים על התנהגויות ולחזק.

אבל בטח לא לרחם עליהם ולוותר להם כי הם "מסכנים"יעל מהדרום
לק"י

כמו בכל קושי- למצוא את האיזון.
ולכן גם כתבתי שמצד שני לעזור להם.
לא להתעקש על דברים לא עקרוניים, אבל לא לוותר על דברים בסיסיים (כמו: פגיעה באנשים שסביבם וכדומה).
נכון.ד.

הדגש הוא שלושה דברים:

א. רגישות פנימית למצב. שימת לב מה הם עוברים בפנים.

ב. סבלנות בתהליך, זה לא "מכונה".

ג. עיקר הטיפול, ע"י דיבור ועידוד התנהלויות נכונות. בוודאי לא ויתור על האפשרות למנוע אלימות וכד'. לטפל נכון.

מסכימה איתך..נשמת כל חי

כשמוותרים לילד בסופו של דבר מוותרים עליו.

תודה רבה לכולם חוזרת עם כוחות מחודשיםאנונימי (פותח)
חייבים ללמד אותם מה כ ן עושים עם רגשותnanel75
אני לא מומחית אבל בברני וחברים, באנגלית (ל א בעברית שם מאוד לא צנוע), יש פרק שמדבר על רגשות שונים והם יוצרים ציורים או בובות עם רגשות שונים ומראים מצבים שונים ומסבירים שכשמרגישים רע מדברים וחולקים את הרגשות עם חבר, הורה, מבוגר.
והרי ידוע ש - דאגה בלב איש ישיחנה. ואני מנסה ליישם עם ילדי ולשאול איך הם מרגישים, לקחת אותם לצד ולחבק ולנסות לדובב אותם אחרי התפרצות כעס, תסכול וכדומה. כך ילדים גם ילמדו איך כן להוציא וגם ירגישו ביטחון שלמישהו איכפת מרגשותיהם שהרי מעשיהם מביעים רגשות שלא קל להם או הם לא יודעים איך לבטא במילים. גם "תאטרון בובות" יכול להיות מעולה. לקחת כל בובה רגילה ולעשות הופעה בה מראים שלבובה יש רגשות שליליים וקשה לה לבטא ולבקש מהילדים שיעזרו לה לבטא במילים את רגשותיה. (פחות מתאים לגיל עשרה מן הסתם...)
המון המון הצלחה! מאוד מקווה שעזרתי. וכמובן שיחד עם עזרה איך כן לבטא רגשות גם להעמיד במקום ולומר מה אסור- זלזול, חוסר הקשבה וכולי
לא לוותרכלנית1

מצד אחד לתת להם שעורים או סדנאות בהם הם יוכלו לפרוק רגשות, אם ע"י ציור ואם ע"י כתיבה (למתקשים בקריאה וכתיבה אפשר שכתוב- את כותבת מה שהם מחברים).אפשר לתת להם לצייר משהו טוב שקרה להם היום. אפשר לתת לחבר לקבוצה להמשיך את השלב הבא בציור וכו'.

מצד שני, לא לתת להם להרוס את החיים שלהם בעתיד. כלומר, לא לוותר על הצד הלימודי בגלל בעיות רגשיות. להסביר להם מה קורה אם לא לומדים בילדות, ואם ילמדו יוכלו בעתיד להיות "מישהו".

דווקא הגבולות שמעמידים להם, בד בבד עם אהבה שמראים להם ברגעים הקשים, הם אלו שיעזרו לגדל ילדים בריאים בנפשם.

כל ילד רוצה גבולות,מישהו אלמוני

כשלילד אין גבולות הוא לא מרגיש מספיק יציבות וחוסן בחיים .לעיתים  התנהגות כזאת באה על מנת לבדוק  את היכולת שלנו לעמוד  מולם.ולכן חשוב לא לוותר על גבולות אבל לעשות את זה בצורה נעימה ותקיפה כאחד- אסרטיבית.

מנסיוני בעבודה עם נוער בסיכון זה הכי עובד.

בתור יתומה....אנונימי (4)

אני יתומה מגיל 9 ויש דבר אחד שאני מודה לקב"ה שהיה לי ועדיין ב"ה- יחס נכון מצד החברה...

ההרגשה הכי נוראית היא ההרגשה שמרחמים עליך בגלל שאתה שונה- לך אין אבא\ אמא...

זה גורם לרחמים עצמיים וללגיטימציה להתנהגויות לא טובות...!!!

צריך להתייחס לילדים יתומים ברגישות אבל לנזוף בהם כאילו הם לא יתומים! ואני אומרת את זה מנסיון! זה אולי נשמע קשה ולא אנושי אבל זה הדבר הכי אנושי בעולם והדבר הכי טוב שאת יכולה להעניק להם- תחושה שהם לא אנשים מסכנים! הם מסוגלים לעשות דברים ולהיות ולחיות בדיוק כמו לא יתומים...!!!! תראי להם שיש לך צפיות גבוהות מהם ושאת מאמינה בהם שהם מסוגלים באמת ל- ה- כ- ל... זאת הטובה הכי גדולה שאת יכולה לעשות להם- לתת בהם אמון וביטחון עצמי גבוה ועם זאת לנזוף בהם כשצריך ולדרוש מהם צפיות גבוהות...!!!! כי הם מסוגלים!!!!

בהצלחה...

תודה על השיתוףלשם שבו ואחלמהאחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך