די התלבטתי אם לרשום כאן את בעייתי או לא!אנונימי (פותח)
אבל אני יודעת שבסוף אני אשפוך זאת אצל אימי. אם מהדיון הזה יצא לתועלת מה טוב!

בעיקרון יש לי ילד כבן 3+ שהוא מוגדר כילד אלים וחסר משמעת עושה מה שבא לו! אפחד לא מעניין אותו. יש לו קשיים בדיבור... והוא במעכב על כך! ..

לא קל לנו עם הילד הזה! אני לא יכולה רוב היום לטפל בו כי יש עוד תינוק בן חצי שנה שהגדול רק מציק לו.
בכל מקרה המקום היחיד שהוא יכול לפרוק את עצמו משך שעות מרובות זה בגן שעשועים שיש שם חולות או בגימבורי...
הוא בבית חייב או להרוס דברים או להזיז דברים או לרוץ או לקפוץ...

נחת ממנו? אין לי כלל! בעלי
חוזר בדר"כ בשעות מאוחרות ולכן משפחתי נרתמת ולוקחת אותו לגינות כדי שאנוח.
בעלי לא משחרר אותי ללימודי חינוך בשביל היל
ד כי זה עולה כסף וכרגע כלכלית אנחנו רק מצטמצמים...

עכשיו מה קורה?
לחברות שיש להם ילדים בגילוצאני לא הולכת כי הוא עושה להם בלאגן או מרביץ.
סבתות רבות שלנו לא הולכים כי הוא נוגע להם במראה במטטא זה מרגיז אותן

אמא שלי ברור אני הולכת וכן עושה המון המון בלאגן מעירים ולא עוזר אני אישית לא מצליחה להיות כוחנית או אסרטיבית גם ככה אני בקושי של עייפות של הקטן בלילות ובאמת... שכבר אין לי כוחות. אמרתי לבעלי אני לא מצליחה להישתלט על הגדול אין לי טעם כבר ללדת.. אני כ"כ עייפה גם מהלידה גם בגידול של הקטן אני מרגישה שאני נאבדת בגידול הילדים...

ובעיקבות כך :
הערב התארחנו בבית של אח בעלי כשהוריו גרים שם. ובבית הזה אסור לזוז מלימטר למטרת ריצה משחק כל שהוא... אלא לשבת. בטח שלילד שלי זה מתאים!!!! לשבת!

זה בית שכל הרהוט חדש בגלל זה אבור לגעת.
אז אח בעלי מעיר לבן שלי אז לא לעשות כלום ואני רק רודפת אחריו ובסוף הוא הולך לעגלה של הקטן ומציק לו!

כבר אמרנו לחמותי הרי כל פעם שמגעים לבית של הבן הוא מתלונן. יש לה בן שהוא מרגיש מלך כל מה שהוא אומר חמותי עושה.
היא סיפרה לי שהם רבים הרבה. לבן שלה יש אישה והיא בהריון גם לא עושה כלום בבית.

אז שיש אורחים הבעל הבית בודק שלא זזים דברים בבית!

אישתו שעדיין אין לה ילדים אמרה לי תחנכי את הבן שלך. אמרתי לה קודם כל תלדי את הבת שלך תגדלי אותה ותתחילי לחנך אותה ואז תדברי אליי!

אמרתי לחמותי לאןאת רוצה שנבוא? לבקר את בבנך בביתו ורק יעיר? תבואי אליי הביתה עם בעלך ונגמר הסיפור! עושה פרצופים נראה איך נבוא איך יסתדר..

הורים! אני מותשת!!! זה לא קל לגדל ילדים במיוחד מופרעים ולקבל כזה במשפחה שנותן הערות על הבן שלי... בשורה התחתונה סוכם : שיותר לא מגיעים אליהם עם הילדים בעודם קטנים ..ואנחנו צריכים לפתור את בעיית חינוך הבן המשתולל שלנו!

אגב חמותי מגנה על הבן שאצלו היא גרה.ובעלי אמר שגם בימי הרווקות לא הסתדר איתו וזה אופי קשה לו. הוא כופה על כולם מה לעשות.. הוריו סתמו באסה! רק תגדולים שלהם שזו גיסתי ובעלי חינכו בדרך טובה בדרך ארץ.

טוב שפכתי תודה לקוראים נהנת לקרא את תגובתכם ומצפה לתשובות תועלת!!!
תודה! וסליחה על האורך...
אוי!! כל כך קשה!!! ובכל זאת אנסה לעזור קצת בע"הבימבה

אני אמא לכמה ילדים ב"ה, גם מתמודדת כרגע עם תינוק לא רחוק מגיל בנך ועם ילד גדול יותר כבן 3, לא אלים אך "נודניק", מטפס עליי, מציק לתינוק,עקשן ושובב. אז אני ממש איתך ומבינה.וכל מה שאני כותבת- אנסה גם ליישם בע"ה

א. כתבת בפירוש שיש לו קשיים בדיבור- תביני שזה מאוד מאוד מתסכל ילד העובדה שהוא לא יכול להתבטא באופן שלם ומלא.

קשה לך מאוד איתו, ואין לך סבלנות, אבל תביני טוב טוב- שאת אמא שלו והוא זקוק לך מאוד מאוד, לחיבוק, לליטוף, להקשבה, 

שימי רגע את הקשיים שלך, המובנים, בצד- ותתמקדי בו-כי את מפתח גדול בשיפור מצבכם.

תנסי למצוא זמן איכות איתו, שירגיש שאת איתו ואוהבת אותו ללא כל תנאי.

יש גם איזה סוג של חיבוק שעוצר אלימות שמצד אחד- את עוצרת אותו ומצד שני מחבקת ומכילה אותו.

כל פעם שמתפרע אל תחשבי- אוף, איזה שובב, איזה מופרע, 

תחשבי- קשה לו, הוא מתוסכל, הוא זקוק לי שאעזור לו להתבטא.

כמובן יש מקום לבחון עזרה מקצועית של קלינאית תקשורת, שבידיה כלים לעזור.

ב. אתם באמת באמת לא חייבים להתארח אצל אף אחד אם זה רק מפריע לכם, למארחים ובעיקר לילד, שחוסמים אותו מלעשות את הדבר הזה שכל כך בנפשו של כל ילד בגילו- לשחק, לרוץ, להיות פעיל.

שימו אותו בראש סולם העדיפות שלכם ולא את דעת אחרים.

גם אנחנו ממעיטים  ממש בביקורים אצל הורינו מהסיבות הללו. לילדינו ולנו הכי כיף בסביבתם הטבעית, בלי שמגבילים אותם.

חבל לריב עם המשפחה המורחבת.זכות המארח לקבוע את כללי ההתנהגות בביתו. לא מתאים לכם-אל תבואו, אך לא לריב.

ממש ממש תתמקדו בילד הזה, הוא זקוק לכם!

כמובן לשקול גם עזרה בעניין האלימות...

בכל אופן, לי גם קשה עם הילד שלי כבן ה-3, והיום עברה לי מחשבה כזאת, שברור שהוא עושה דווקא כדי למשוך את תשומת ליבי, ומרוב שהוא עושה דברים שמרגיזים אותי, נשחקתי ושכחתי להיות אליו חמה ומחבקת, אז היום אני מנסה לקבל על עצמי- להשקיע בו עוד, שירגיש שאני איתו, להעצים אותו.

ממליצה לך גם לצפות בסדרה- סופר נני, של מיכל דליות, בערוץ מאקו, היו הרבה תכניות בנושא אלימות.[

וואי, יקרה, שה' יעזור ויתן בליבנו, האימהות, סבלנות ובינה לגשת אל ילדינו בצורה נכונה ואוהבת.. לא קל...

בהצלחה!!!

מה עושים? נשמע שאת בקצה גבול היכולת...אנונימי (3)

שלום לך,

גם הבן שלי היה דומה למה שאת מתארת, לא היה לנו רגע שקט. כשהיה גומר להרוס את הסטריאו, עד שאנחנו מעכלים מה קורה כבר היה באמצע להרוס משהו אחר.... זה היה סיוט. וכל זה עוד לפני גיל שנתיים.

אני מציעה לך בדחיפות לפנות לייעוץ ולטיפול. אנחנו התחלנו עם זה עוד לפני שהילד הגיע לגיל 3! וב"ה ראינו שיפור ניכר. אין צורך לסבול לחינם, ורק תחשבי איך הילד הזה מרגיש - כל הזמן צועקים עליו, הוא מרגיש דחוי, ובונה לעצמו תדמית אישית שלילית מאד.

בקיצור, לטובת הילד ולטובתך האישית - אל תדחי, פני מיד לטיפול. זה ייתן לך כלים לשפר את המצב. וכל האוירה בבית תשתנה לטובה.

בהצלחה!!!

בלי להאריך הרבה כעת.ד.

דבר ראשון - הבן שלך לא "מופרע". תוציאי את זה מהראש. הוא לא "מוגדר כאלים וחסר משמעת ועושה מה שבא לו"..  בכלל לא "מגדירים" ילד בן 3 כך. זה רק יכול לגרום את זה...

תסתכלי עליו בעין טובה, שהוא חמוד - תראי בן אחר לגמרי. תשדרי לו הרבה חום ואהבה. ילד שלך.

יש הרבה ילדים כאלה. יכול להיות היפראקטיבי, יכול להיות שמרגיש יותר צורך בתשות לב. יכול להיות הרבה דברים. וכדי להיות אמא טובה - אל תדאגי, לא צריך להוציא כסף בשביל לללמוד את זה...

תקדישי לו כל יום זמן לבד. לספר לו סיפורבפני עצמו, או ללכת איתו בפני עצמו. 

תנסי עם הזמן "ביחד איתו" לקבל את האח הקטן. להציע שיעזור. כמובן - השגחה צמודה.

וחשוב מאד שהמשפחה עוזרת לך שתוכלי לנוח כל יום. 

אל תתרשמי מ"הערות" על הבן שלך. ילד עם מרץ, לא תמיד לאנשים מבוגרים זה מתאים. אז מה..

תשתדלי שיהיו בבית דברים שעליהם יכול להוציא את המרץ. אולי קוביות גדולות, אולי פלסטלינה. "גרוטאות" שאפשר לפרק ולשבור.  ולסכם - כשגומרים לשחק, מסדרים ביחד. זה יכול ליצור קצת שותפות ומסגרת.

ותשתדלו לדבר, לשוחח... תמצאי זמן נינוח - תשאלי אותו שאלות, תני לו לענות, תשבחי. לא חייב להיות על הכסא. יכול להתגלגל על הרצפה תוך-כדי..

[אפשר גם לבדוק אם יש רגישות למזון כלשהו]

בהצלחה.

^^^אנונימי (4)
אני מרגישה שהבעיה והקושי בתחילים במשפט שכתבת שהתחיל במילים "הילד מוגדר".

אנחנו אלה שיכולים לבחור איך "להגדיר" את הילד שלנו.
את יכולה לבחור להגדיר אותו בתור "אלים, חסר משמעת ועושה מה שבא לו".
ואת יכולה לבחור להגדיר אותו בתור "יודע להגן על עצמו, אוהב ללמוד, לבחון, לחקור את העולם, בודק גבולות על מנת להיות בן אדם טוב וילד עצמאי."

אני מרגישה שעם "ההגדרה" מגיע התגובה וההתמודדות.

אין לי ניסיון של שנים, אבל יש לי ב"ה ילד מלא שמחת חיים ושובבות ועצמאי.

ככל שהוא גדל אני מרגישה שאני צריכה יותר ויותר להזכיר לעצמי שהוא לא אלים - אלא מגן על עצמו, הוא לא שובר דברים כדי לעשות רע - אלא רוצה ללמוד איך דברים עובדים וכו'..
ואני ממש מרגישה את ההבדל!

איך שאני בוחרת להגדיר אותו ככה הוא יהיה!

ואני אוסיף משהו ששמעתי מחברה שעובדת במעון.
היא סיפרה לי שיש שם ילד שכל המטפלות מגדירות אותו בתור "השובב והמופרע", ובאמת הוא כזה.
יום אחד היא החליטה להתייחס אליו אחרת ופתאום הילד נהיה מקסים ורגוע..
^^ בהחלט לא ממליצה להגדיר אותו! זה עוול.מקרוני בשמנת
כשיש אבחנה רפואית זה דבר אחר. אבל להגדיר ילד כאלים ומופרע..אוך, זה כואב לי לראות.
קודם כל, רוב הילדים בעולם, במיוחד בגיל הזה שהוא מגלה את המרחב סביבו וכבר יכול לרוץ למרחקים, לא מסתדרים בבית בו אסור לזוז או לגעת בכלום.
ילדים מטבעם הם סקרנים ופעילים, כל ילד הוא כזה. יש ילדים שנגיל קטן יודעים לשלוט בדחף לגעת בכל דבר ויש כאלה שזקוקים לתזכורות. אבל ילד שלא סקרן ולא פעיל יעלה הרבה יותר נורות אדומות מאשר ילד "שובב".

אני ממליצה להגדיר גבולות ברורים ולעמוד עליהם. לדוג' בגן השעשועים מותר לרוץ, בסלון לא. או למשל מותר ללטף את התינוק בעדינות, לצבוט לא.
לתת לו בצורה מוגדרת וברורה אופציות רחבות ומקום לביטוי עצמי. זה לעניות דעתי.
בנוסף ילד בן שלוש זקוק להרבה גמישות וחופש בחירה. יעזור אולי להזכיר בבית, שעכשיו אנחנו לא משתוללים, אבל בינתיים אפשר לתכנן ביחד על איזה מתקן נעלה ראשון בגן השעשועים.
ואפשר גם לעודד לנתב את המרץ לפעילות שקטה כמו גזירה, ציור, משהו מעט אגרסיבי כדי להוציא מרץ, אך שקט.

ואני מחזקת אותך כנגד הערות או ביקורת. הילד שלך מקסים! מבטיחה לך! ואני משוכנעת שלא קל להיות אמא לשני קטנים כשהבעל עובד קשה וכל אחד מהם מספק לך לא מעט תעסוקה. שולחת חיבוק!!!
אני מאוד מזדהה איתך כי גם הבת שלי סובלת מקושי דומהמתעלה אליו

אומנם ברוך השם היא לא אלימה ואצל אחרים דוקא מתנהגת יפה אבל מאוד מאוד היפרית,עם קשיי דיבור,השתוללות,התקפי זעם.

אז באמת איבחון וטיפול!!!

לא לפחוד להיות אסרטיבים ולהציב גבולות

ליצור עבורו סביבה להוצאת אנרגיות אם יש אפשרות של חצר פעילה,גמבורי,בוץ,גואש

כמה דברים-צביה22

קודם כל, כמו שאמרו כבר- ממש כדאי לטפל בקשיי הדיבור, כי התסכול בלא להצליח לבטא את עצמך מאוד יכול להיות חלק מהגורם להתנהגות הקשה.

איך עושים את זה? פשוט פונים לרופא המשפחה ושואלים אותו איך לפנות להתפתחות הילד של קופת החולים שלכם. אתם תצטרכו לבצע כמה בדיקות (שמיעה, ראיה ועוד כמה מסמכים) ואז הוא יקבל אבחון בהתפתחות הילד ויקבל טיפול של קלינאית מהקופה (נראה לי שלכם יש השתתפות ממש סמלית בתשלום). כדאי להתחיל כמה שיותר מהר כי יש המתנה ארוכה לרוב..

ועוד בונוס- אני לא יודעת איך זה בשאר הקופות, אבל במכבי אני בטוחה שזה כך ונראה לי שיש דברים מקבילים גם קופות האחרות: ילד שזכאי לטיפול פרא-רפואי מטעם הקופה (לדוג'- טיפול של קלינאית בגלל עיכוב שפתי), ההורים שלו זכאים במידת הצורך להדרכת הורים בחינם- זה אומר שאת מקבלת שיחה שבועית עם פסיכולוגית שתתן לך כלים בחינוך ספציפית ביחס לילד הזה והמורכבויות שלו. תבקשי בהתפתחות הילד אבחון כללי (של כמה אנשי מקצוע, ולא רק קלינאית), ותספרי שם גם על הקשיים בחינוך שלו (ולא רק בשפה), הם מן הסתם גם יכוונו לזה בשאלות שלהם.

חוץ מזה- הרב דן כתב בסוף דבריו בסוגריים על בדיקת רגישות למזון. אני רוצה לחזק את הדברים- לפעמים באמת זה כל הגורם להתנהגות קשה של הילד. אומרים גם שכימיכאלים באוכל (חומרים משמרים, צבעי מאכל) יכולים להשפיע לרעה על התנהגות של ילדים (נכון שרוב הילדים אוכלים את זה, אבל ילדים שיותר רגישים להשפעה). אנחנו בתור ילדים אכלנו מאוד בריא בבית והיינו ילדים מאוד רגועים, אבל אמא שלי אמרה שהיא תמיד יכלה לזהות מתי ילד אכל ממתק שקיבל בגן/בכיתה, כי פתאום ההתנהגות היתה הרבה יותר קשה..

בהצלחה רבה!

אוקיי מגיבהאנונימי (פותח)
בעיקרון הוא כבר בטיפול בקלינאית תקשורת רק עשינו לו איבחון. אנחנו בתור עד שנקבל את הטיפול.

שנית, לגבי מזון הוא לא אוכל ממתקים כי אני לא מרשה ל אלא ללא סוכר! הוא בעצמו זורק את הטופי כי אני לא מרשה. הוא אוהב הרבה ירקות טונה בשר עוף אורז הוא אוכל מסןדר ובריא!

עכשיו מה שהחולט ביני לבין בעלי שכרגע במצב הנתון אנחנו לא הולכים אלא באים אלינו או שבמקרה הטוב אם רוצים לראות את הילדים זה בגינה כדי שהכל יישאר במצב טבעי ונעים.

אגב, יש לנו ספקות שכנראה במשפחת בעלי המצב חמור כ"כ כלפי ילדנו כי אחיו של בעלי היה רוצה שיהיה לו בן ראשון וילד בלונדי ועיני דבש כמו ביננו... וכנראה שאלו מתחיו על ילדנו. אצלהם הם מתחנים מאותה מוצא אז אין שינוי בגנים... או שמפריע לגיסי שאני ממוצא אשכנזי בהירה ואילו אישתו לא...

אמר במילים אחרות שהוא רוצה ילד כמו הבן של אחיו למשפחתו...
אז כנראה הוא לא מעוניין שנבוא בגלל הילד מאותה סיבה ובגלל זה אחיו של בעלי צעק לי עופי מהבית שלי....

תודה בכל אופן
שאחיו ישמור את בעיותיו לעצמו, זו לא בעיה שלך. את הבימבה

צריכה לחשוב על טובת משפחתכם ומי שמסובך עם עצמו כי רצה ילד בלונדיני- שימשיך לחיות בסרט.זה לא מצדיק יחס כזה כלפיכם.

טוב עשיתם כשהחלטתם שיבואו אליכם.

המון הצלחה!!!

האח זה דבר שולי בענין,ד.

אז אל תבואו כעת.  אל תייחסו כ"כ חשיבות ל"מה אחרים אומרים".

העיקר זו ההתייחסות שלכם אל הילד שלכם. עין טובה. פעולה נכונה ומאורגנת.

את חייבת לקבל עזרהצורית7

את במצוקה ממש קשה.

ייתכן שיש לך ילד עם בעית התנהגות  כלשהי, ואחרי האבחון תדעי יותר טוב בדיוק מה הבעיה ואיך מטפלים בזה. אבל אין ספק שאסור לך להזניח את זה, כי זה משפיע על כל ההתנהלות המשפחתית שלכם.

בקשר למשפחה- אני בהחלט יכולה להבין אותך, שאין לך גיבוי מהמשפחה, גם ככה קשה לך עם הילד, הדבר האחרון שאת צריכה זה שעוד יטיפו לך מוסר על זה.

אבל מצד שני, אני גם יכולה להבין את המשפחה...אם מדובר בילדון שממש מתפרע והורס, הם לא חייבים לקבל את זה באהבה.

.

אני חושבת שתשימי בצד את כל הרגשות שלך כלפי האח.

כרגע תתמקדי במשפחה הקטנה שלך, בבעלך ובשני הילדים.

אני חושבת שזו החלטה נכונה לא ללכת עם הילד למקום שהוא לא רצוי בו, וזה בסדר להחליט שכרגע אתם לא רוצים להתארח.

כרגע אתם מתמקדים בילדון החמוד. הוא היחיד שאכפת לכם ממנו.

אל תתיחסי לאף אחד אחר.

אחרי שתקבלו אבחנה מסודרת לגבי הילד, מציעה לך לחפש מישהי שתעזור לך, כיצד להתמודד.

תטדה על התמיכה!אנונימי (פותח)
מלכתחילה ראיתי התנהגות שונה אצל בני אך לא הבנתי את חומרת המצב... חשבתי שהוא ייגדל קצת וידבר זה יישתנה. אבל המצב נראה אחרת. ולכן כרגע ממש אין לי מה לעשות לטיפול כי אני בהמתנה גם לקלילנאית תקשורת ואח"כ מוטוריקה עדינה..
בנתיים זה לתת מרחב במקומות שמתאימים.
לא אצל אורחים!!!

יופי.. תודה! הגעתי למסקנות תודה!!
את עדיין יכולה להאמין שהוא יגדל קצת וזה ישתנהחילזון 123

הוא עוד ממש ממש קטן. סה"כ בן 3.

תמיד הילד הראשון נראה נורא גדול ובוגר ואז הם גדלים ומבינים כמה שהם היו קטנים לפני זה.

תטפלו במה שצריך אבל אל תרגישי כל הזמן שיש לכם ילד עם בעיה קשה נורא ולא פתירה. יש המון ילדים בני 3 שמשתוללים המון.

להתפלל על זה!!! תמיד אנחנו מחפשים כאן עצות מעשיותבימבה

בפורום, ולא תמיד זוכרים פשוט לפנות לריבון העולמים שיצר את כל המציאות הזאת ובידו לשנות...

זה גם נכון! (אנונימית הפותחת)אנונימי (פותח)
כמה שמתפללים לפעמים רוצים גם סוג של עיצה הדרכה ואפשר להשליך זאת שמה שה' רוצה שאעשה שזה יילך עפ"י שליח שנותן לי את העיצה וכמובן לא שוללת את התפילה .

העצות עזרו לי מאוד! תודה
תרפיה רגשיתאימיאחרונה

אפשר דרך הקופה לקבל גם תרפיות רגשיות שונות.

שווה מאוד.

כדאי לך כבר להכנס לרשימת המתנה כי זו המתנה ארוכה מאוד.

דרך אגב- חברה שלי היתה במצב קשה כלפי הילדים שלה והלכה לקורס הנחיית הורים בגישת שפר. היא אמרה שזה הציל אותה ממש!

ב"ה בהצלחה

עיצה ששמעתי פעםאמא ו7 גמדים

כשהייתי בסדנא להדרכה הורים, אמרה לי המנחה (ברוריה ביננפלד המדהימה):

אם חלילה היו לילד בעיות בכליות והוא היה צריך חס ושלום דיאליזה, היה לך זמן/כסף/כח להשקיע בו? כל שבוע שעתיים כפול 3 דיאליזות בבי"ח?

ב"ה שהילד בריא פיזית, אך נפשו היא זאת הצריכה השקעה בזמן/כסף/כח.

מאז ששמעתי את זה ממנה, בכל פעם שיש לי בעיה עם אחד הילדים - ככה אני מתפקדת: מודה לה' שזה לא פיזי, ומשקיעה בפתרון הבעיה, כאילו זה משהו פיזי: משקיעה זמן, כסף והמון כוחות נפש.

זה הכניס אותי לפרופורציות מבחינת הכוחות שכן יש לי. והכסף (השקעתי בילד הזה ה-מ-ו-ן כסף, לטיפולים)

קודם כלפרח-בר
לא הייתי ממהרת לתייג ילד בן 3 כ ״ מופרע ״ יכול מאד להיות שהוא שובב מאד - כמו ילדים רבים בגיל הזה.
הדבר החשוב ביותר הוא הצבת גבולות ועמידה בהם , צומת לב חיובית עושה פלאים גם היא.
ילד בן 3 לא יכול לשמוע כל היום כמה הוא מופרע ולא מחונך - זה לא עוזר וגורם רק נזק.
מאד מוזר שאת נמנעת מפגישות עם חברים/ משפחה לדעתי זה גורם להחמרה במצב! בין השורות יש הרבה מתח בין משפחתך ומשפחת גיסך לנסות לדון לכף זכות ...תיהי את בסדר תזמיני ותאירי פנים - זו המשפחה של בעלך לטוב ולרע נכון שקל לדבר וקשה לעשות אבל לפעמים צריך להחליט עם עצמנו שאנחנו נעשה את המקסימום בלי ציניות ומכל הלב ואז דברים מתחילים להסתדר, בהצלחה!
ממליצה מאוד מאוד על השיעורים של הרב יחיאל יעקובסוןשירה..!
תכתבי בגוגל, ויש לך שיעורי חינוך מעולים בחינם.
( מדבר קצת בהברה אשכנזית וסגנון חרדי בחלק מהזמן, אם לא מפריע לך- שווה ממש).
תודה רבה!אנונימי (פותח)
מתוקה קראתי הכל!!**רעות
מכירה אישית מאוד מקרה דומה.
עיצה יעילה? רטלין.
נשמע מוזר ויש כאלה אנטי. אבל זה עוזר ועושה פלאים!!
לא קראתי הכל אבל יש לי מה להגידאמאשוני

הבן שלי ב"ה מתוק בריא ושובב מאוד.

מי שיש לו בית מחרסינה- אנחנו לא נבוא אליו. לא כי הבן שלנו לא בסדר, כי למארח יש בעיה עם שמחת חיים של ילדים.

דבר נוסף, אני ממש ממש ממליצה להתייעץ. זה יכול להיות בתשלום או מישהי שאת מכירה שלמדה את התחום.

חשוב שהיא תראה במו עיניה את ההתנהלות ותדע לשקף לך איך זה נראה מהצד-

אני יכולה להזדהות עם התחושה של איבוד שליטה, שאין פנאי אפילו ללגום מעט מים מרוב ריצות אחריו.

אבל זאת בעיית ביצה ותרנגולת ומי שבפנים לא מסוגל לראות איך יוצאים מהמעגל הזה. לכן צריך מישהו חיצוני שגם יעזור בהתחלה.

למשל אצל הבן שלי הוא לא ידע להפעיל את עצמו אפילו רגע לבד ויש לו המון משחקים ויצירות- אבל כל דבר שה רק אם אני משחקת איתו ביחד.

בהתחלה חשבתי שזה בגלל שאין לו אחים אבל זה לא נכון. גם ילד שאין לו אחים- חברים יכול להעסיק את עצמו 10 ד' לבד אם מרגילים אותו.

במקרה שלי בעלי יצא לפני 3 שבועות למילואים בצו 8. תוך 4 שעות הבן הרביץ לאחותו 3 פעמים, פרץ את המנעול של הדלת וקפץ על התינוקת כשהיא ישנה במיטה מול העיניים שלי!

אז לא יכולתי להישאר עם הילדים לבד בבית סכנת נפשות. התגלגלתי שבוע. אצל אחותי שהיא מבינה בתחום וגם יש לה ניסיון עם בנים שהם לא בובות פשוט שיקפה לי את המצב ועזרה לי להתמודד עם המצפון שהבן דאג לסחוט אותו.

היא ציידה אותי בכלים והתחילה איתי תהליך שהמשכתי אותו בעזרת מתנדבות שבאו לעזור לי בשעות הערב בארגון הילדים מקלחות וכו'.

סה"כ עשיתי הכל לבד אבל עצם זה שהיה מבגר נוסף נתן לי אוויר לומר דברים החלטיים בלי איומים או פרסים פשוט: אתה מחכה לי עכשיו בחדר עד שאסיים להניק ואתה לא יוצא.

כשאמרתי בקול בוטח והאמנתי בו שהוא מסוגל להעסיק את עצמו בחדר זה עבד והצלחתי להניק בשלווה ככה שגם התינוקת הייתה אח"כ רגועה מה שנתן לי את האפשרות להשכיב אותו לישון ברוגע.

ככה התמודדתי שבועיים לבד בבית.

מקווה לשמר את התהליך.

צריך הרבה ביטחון ואמונה שהילד מסוגל ולדעת לשחרר. 

ואת זה קל יותר ללמוד ולאמץ כשיש מבוגר שיודע להנחות בסביבה כדי לצאת מהמעגל וההרגל של הריצות.

ורעיונות לתעסוקה: בימבה, תופסת על הדשא, משחקי כדור בדשא, מקפצה לילדים.

תעסוקה שמרגיעה ילדים פעילים:

אמבטיה/ בריכה

משחקי חול (לא להיבהל אם מפזר חול לכל עבר) ככה לומדים 

אהבתי מאד מה שכתבת! במיוחד בשורה שניהמשיח עכשיו!

לכי להנחיית הורים- זה פשוט מתנה לחייםtx,rxukyi

בתור אמא שלא היו לה כ"כ בעיות- הקבוצה נתנה לי המון.

ממש ממש ממליצה ללכת לחוג אמהות של שפר- יש באתר שלהם רשימה של כל הקבוצות שפותחים כל הזמן בכל הארץ- לכי לבדוק איפה נפתחת קבוצה קרוב אלייך ותני לעצמך את זה.

הנחיית הורים של שפרכתום כתום
שפרכתום כתום
פותרים בעיות הרבה יותר חמורות.
שם תלמדי כמה הבן שלך מקסים ורק תרוויח גם להמשך.
בנתיים נסי לראות כמה הוא מתוק.
עצה מעשית שאם תיישמי מבטיחה שתראי תוצאות-שבי כל יום אחרי שהשכבות את הילדים לישון ותכתבי לפחות 3דברים טובים/משמחים על הילד שלך. בהתחלה זה יכול להיות אפילו-כמה הוא נראה מתוק כשהוא ישן או ילד יפה או העובדה שציינת שזורק טופי כי יודע שאת לא מרשה(אז הוא שומע בקול?! ) בכל מקרה הכי מומלץ לגשת להדרכה בגישת שפר. שווה כל שקל!
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך