בעיקרון יש לי ילד כבן 3+ שהוא מוגדר כילד אלים וחסר משמעת עושה מה שבא לו! אפחד לא מעניין אותו. יש לו קשיים בדיבור... והוא במעכב על כך! ..
לא קל לנו עם הילד הזה! אני לא יכולה רוב היום לטפל בו כי יש עוד תינוק בן חצי שנה שהגדול רק מציק לו.
בכל מקרה המקום היחיד שהוא יכול לפרוק את עצמו משך שעות מרובות זה בגן שעשועים שיש שם חולות או בגימבורי...
הוא בבית חייב או להרוס דברים או להזיז דברים או לרוץ או לקפוץ...
נחת ממנו? אין לי כלל! בעלי
חוזר בדר"כ בשעות מאוחרות ולכן משפחתי נרתמת ולוקחת אותו לגינות כדי שאנוח.
בעלי לא משחרר אותי ללימודי חינוך בשביל היל
ד כי זה עולה כסף וכרגע כלכלית אנחנו רק מצטמצמים...
עכשיו מה קורה?
לחברות שיש להם ילדים בגילוצאני לא הולכת כי הוא עושה להם בלאגן או מרביץ.
סבתות רבות שלנו לא הולכים כי הוא נוגע להם במראה במטטא זה מרגיז אותן
אמא שלי ברור אני הולכת וכן עושה המון המון בלאגן מעירים ולא עוזר אני אישית לא מצליחה להיות כוחנית או אסרטיבית גם ככה אני בקושי של עייפות של הקטן בלילות ובאמת... שכבר אין לי כוחות. אמרתי לבעלי אני לא מצליחה להישתלט על הגדול אין לי טעם כבר ללדת.. אני כ"כ עייפה גם מהלידה גם בגידול של הקטן אני מרגישה שאני נאבדת בגידול הילדים...
ובעיקבות כך :
הערב התארחנו בבית של אח בעלי כשהוריו גרים שם. ובבית הזה אסור לזוז מלימטר למטרת ריצה משחק כל שהוא... אלא לשבת. בטח שלילד שלי זה מתאים!!!! לשבת!
זה בית שכל הרהוט חדש בגלל זה אבור לגעת.
אז אח בעלי מעיר לבן שלי אז לא לעשות כלום ואני רק רודפת אחריו ובסוף הוא הולך לעגלה של הקטן ומציק לו!
כבר אמרנו לחמותי הרי כל פעם שמגעים לבית של הבן הוא מתלונן. יש לה בן שהוא מרגיש מלך כל מה שהוא אומר חמותי עושה.
היא סיפרה לי שהם רבים הרבה. לבן שלה יש אישה והיא בהריון גם לא עושה כלום בבית.
אז שיש אורחים הבעל הבית בודק שלא זזים דברים בבית!
אישתו שעדיין אין לה ילדים אמרה לי תחנכי את הבן שלך. אמרתי לה קודם כל תלדי את הבת שלך תגדלי אותה ותתחילי לחנך אותה ואז תדברי אליי!
אמרתי לחמותי לאןאת רוצה שנבוא? לבקר את בבנך בביתו ורק יעיר? תבואי אליי הביתה עם בעלך ונגמר הסיפור! עושה פרצופים נראה איך נבוא איך יסתדר..
הורים! אני מותשת!!! זה לא קל לגדל ילדים במיוחד מופרעים ולקבל כזה במשפחה שנותן הערות על הבן שלי... בשורה התחתונה סוכם : שיותר לא מגיעים אליהם עם הילדים בעודם קטנים ..ואנחנו צריכים לפתור את בעיית חינוך הבן המשתולל שלנו!
אגב חמותי מגנה על הבן שאצלו היא גרה.ובעלי אמר שגם בימי הרווקות לא הסתדר איתו וזה אופי קשה לו. הוא כופה על כולם מה לעשות.. הוריו סתמו באסה! רק תגדולים שלהם שזו גיסתי ובעלי חינכו בדרך טובה בדרך ארץ.
טוב שפכתי תודה לקוראים נהנת לקרא את תגובתכם ומצפה לתשובות תועלת!!!
תודה! וסליחה על האורך...