עבר עריכה על ידי שונמית בתאריך ג' באב תשע"ד 18:03
אבל דווקא לי זה גרם ממש להעריך אותך. חוזרים בתשובה כמוך, בייחוד כאלו שהגיעו לזרם הציוני דתי, הם חבר'ה איכותיים מאוד. בחורה יודעת שאתה אדם חושב, שעשית בירור, שהיהדות היא משהו שאתה קנית מתוך אהבה והזדהות. זה מדהים! אני חושבת שבנות ערכיות ואמיצות דווקא ממש יעריכו.
אהבתי מה שהסקת בסוף- שחלק מהתהליך של חוזר בתשובה היא להשלים עם עצמו... אני חושבת שזה נכון ממש. זה קשה ומביך כמו שאמרת- הרצון הכנה להשתלב ולהיות מי שאתה מייחל, דתי "אמיתי", ועם זאת העבר שקיים פה ומגיח לפעמים, והפער התרבותי והתודעתי שעדיין קיים.
בקטע פרקטי- אם אתה מכיר חבר'ה דתיים, תמיד אפשר לומר ולשדר שאתה מעוניין להתחיל להכיר. מכאן והלאה הדברים מתגלגלים ובעז"ה מגיעות הצעות, תוך שהמקשרים ביניכם לוקחים בחשבון את עניין החזרה בתשובה שלך.
לדעתי העבודה הגדולה ואולי האתגר הגדול, הוא להשלים עם מי שאתה. עם ההווה ועם העבר, עם הדתי ועם החילוני שבך. אתה הרי לא יכול למחוק 20 שנות חיים. מעבר לזה, אתה גם מפסיד, זה גם אובדן של אותו "***" שהיית כל השנים. (לאידעת את השם, לכן)
זה קשה, ולפעמים הרצון והיכולת זה להתחיל מחדש ולהשאיר הכל מאחור, אבל בטווח הארוך לדעתי אתה צריך לא רק שלא להתעלם מהחלק הזה ולא להתבייש בו, אלא גם להבין שהוא מה שעושה אותך אתה וכל כך מיוחד (סתם שתדע, המון דתיים היו רוצים להיות חוזרים בתשובה.. להתחבר ליהדות ממקום חדש, מתוך רצון ובחירה אמיתית.. זו זכות). אם אתה אומר משהו לא במקום, פוגש מישהו מהעבר בדייט או שלא- תצחק. תשדר- "זה אני ואני בסדר!". כלפי דתיים וכלפיי חילונים. שני הצדדים בטוח מעריכים אותך על הבחירה האמיצה.
אל תנסה להיות מי שאתה לא. לא תצליח וגם תאבד את החלק המיוחד שבך. אתה אדם מעניין שהיה בכל מיני מקומות. ככה גם היחס.
אני גם חושבת שכדאי ללכת למכון מאיר או ישיבה גבוהה ולהשלים פערים ובעיקר כדי לקבל כוח ואמונה בשינוי הזה.
עם זאת כמו שאמרת שבדייט זה לא יהיה הנושא המרכזי- הוא להעצים את המכנה המשותף ביניכם, דברים שלא ישירות מתייגים אותך כ"חוזר בתשובה" ו"נטע זר" כדברייך. אם אתה לא מתייחס לזה כאל דבר שחוצץ ביניכם, הרי בסופו של דבר אתה דתי, ואדם ששואף לעבוד את ה' בדרך הנכונה.
זה תלוי בכמה בטחון (אמיתי) אתה מתנהל. בסופו של דבר אתם שניכם עם אותם מטרות קדימה, אז לשם תנווט את השיחה.
מקווה שדבריי הובנו ושעניתי לעניין.. בטוחה שהדברים יסתדרו. =)
אגב, אתה כותב ממש ברמה. נשמע שיש עומק ורצון טוב. אם תמשיך עם זה בעז"ה תמצא את הזיווג הנכון...