נשמע לי ממה שכתבת שאת יכולה לראות בבירור איך צורת הציור הייחודית שלו קשורה לדפוסי ההתנהגות שלו.
ממה שאת רואה עליו, יכול להיות שיש קצת כפייתיות (אולי גם פרפקציוניסטיות) בהתנהגות שלו. אם את רוצה לשחרר אותו מזה, פשוט כדי להקל עליו להיות משוחרר וחופשי יותר, את יכולה באמת לשוחח איתו על זה.
רצוי שהשיחה לא תהיה שאלות של כן או לא, כי הילד עונה "כן" או "לא", ונגמרה השיחה. ככלל, רצוי לא להכביר בשאלות כי זה לא מעודד דיבור ושיתוף מצד הילד (עד כמה שהבנתי. נראה לי שזה משהו שמאפיין גם ילדים וגם בנים
).
אם מחליטים כן לשאול, עדיף לבחור שאלות פתוחות כמו "איך זה מרגיש לצבוע בכחול? איך אתה מרגיש?".
אפשר, לדוגמא, לשבת לידו לצייר גם כן, ולהגיד- "או, אני רואה שצבעת הרבה עיגולים באדום, ועכשיו אתה צובע את כל הדף בצהוב!" (כן אולי הוא יאמר משהו, אולי לא). "זה נראה מהנה" (כנ"ל). "אולי גם אני אעשה ציור בצבעים האלו".
תני לו הרגשה שאת איתו, שאת מתייחסת ורואה את מה שהוא עושה, ושאכפת לך ממנו (חלילה, אני לא אומרת שאת לא, אלא מנסה לתת כיוון לאמירות שיכולות לתת לבנך הרגשה של יחד, של שותפות, של תשומת לב ויחס אישי).
כשאת מציירת איתו, את יכולה להראות לו סוגים שונים של ציור (אולי כדאי לעשות את זה החל מהפעם השניה, שהוא לא ירגיש מגמתיות מסוימת). לדוגמא- "אני לא ממלאת את כל הדף. אני אוהבת שהרקע הוא לבן", או "נראה לי שאצבע כמה ריבועים בתכלת/כתום/אחר, זה יהיה מעניין".
לגבי האוכל- אין לי רעיון, אבל לגבי החולצה- אפשר להראות לו שגם אם החולצה קצת מתלכלכת, הכל בסדר- ברוך ה', יש מכונת כביסה ורוב הכתמים יורדים בה. (את יכולה להראות לו חולצה שלך שהתלכלכה, והחלפת ולא קרה כלום, או שלא החלפת כי זה רק כתם קטן ולא בולט). תנסי, בעזרת דוגמא אישית ובעדינות, להראות לו שאפשר גם אחרת, ושזה בסדר.
הרבה הצלחה.