אתם מכירים רב שהתיר לכם להפסיק להביא ילדים?אנונימי (פותח)
אני לא מחוברת לרבנים וגם בעלי... מרגישים שמתיעצים אומרים לנו מה לעשות מה שלא נראה טוב לעשות ועושים..
לדוגמא מתיעצים עם רב מבקשים היתר לעשות הפסקה מלהביא ילשים הוא מאשר 3 חודשים.. באים שוב לא מספיק אז עוד 3 חודשים!
ח'ברה אבל 10 שנים אני לא רוצה להביא ילדים! יש לי 2 בנים קשים לגידול אם זה בחינוך ואם זה בכלכלה אני לא מצליחה לחייך בגידול שלי איתם וגם אזלו לי הכוחות... אני הפסקתי עם כל הקטע של הרבנים.. אבל אמרו לי שזאת עברה מלעצור ילודה וחייבים לקבל הייתר אני מגיעה למסקנה שאני לא רוצה לגדל יותר ילדים אני רוצה לעבוד ולהביא פרנסה בכבוד הביתה.. יש רב שמתיר להפסיק? נראה לי שאני יותר נהנת לישון לילות שלמים במקום לקום ולהאכיל אותם או לסבול את השיניים שצומחות.... אוי אני כ"כ רוצה שיגדלו כבר!!!
אויי איך אני נשמעת עצבנית ^^אנונימי (פותח)
אבל כן... אני מגדלת לבד את הילדים בעלי לא בשטח.. בעבודה! ולא מביא שכר טוב לצערי.. יש לו סוג של מגבלה.. לא חשוב מה. אני דומעת דמעות דם מרוב קושי... אבל אין לי כוחות מחפשת רב שמבין אותי ולא יתיר לי לפרקים קצרים...
תודה על האוזן הקשבת.
דברי עם מכון פוע"ה נשמה יקרה!!בימבה

חפשי באמת רב אחר, הם יגדלו בע"ה, אני בטוחה שבמכון פוע"ה יקשיבו לך וינסו להבין לליבך. למה את לא יכולה לצאת לעבוד?

3 פעמים ניסיתי לעבוד ולא הסתדר לי עםאנונימי (פותח)
המטפלת.
טוענת שהמשכורת זעומה! אבל זה השכר מינימום! חיפשתי אחרות רוצות 30 שח לשעה כי זה קשה להן...

מעון לא בעד בשום מחיר! עד שרשמתי את הקטן למשפחתון העסק של בעל הבית נפל ופיטר עובדים!
מחכה שהקטן יגדל לפחות אוכל להשתמש ביביסטר זה יותר נורמאלי או צהרונית..
בלי קשר לשאלה שכתבתמשיח עכשיו!

רובנו כאן אימהות עובדות, ובכל זאת מצליחות לעבוד ולהכניס את הילדים למסגרת, כך שלהגיד שזה לא אפשרי, זה לא נכון.

אפשר לחפש מעון חדש (ככה הוא יותר זול) או מטפלת שלא אכפת לה לקבל שכר מינימום. אני בטוחה שאם תחפשי באמת, תמצאי.

שיהיה בהצלחה ואני בהחלט מבינה את ההרגשה שלך... בעז"ה כשהמשיח יבוא בקרוב מאד, אנחנו נראה את פירות העמל שלנו עכשיו...

האזור שלנו מאוד יוקרתי! הכל כ"כ יקר כאן.אנונימי (פותח)
גרה בסביבה של אנשים עמידים ודורשים... קשה לי עם זה ולכן מחפשים לעזוב לעיר בהרבה יותר זולה ופשוטה ואולי משם נוושע!!!
כדאי מאוד מאוד לעבור למקום זול יותר זה יחסוךבימבה

הרבה לחץ נפשי וחברתי...שתמצאי מקום שיהיה לך נפלא בע"ה!

נכון. לקראת פסח הקרוב אנחנו מתכנניםאנונימי (פותח)
לעבור לעיר זולה יותר.
ואיך אומרים "משנה מקום משנה מזל "
לעבוד מהבית אולי?בימבה
הרב אבינריהושבעט5

הרב אבינר נותן היתרים לזמן ארוך דברי ,קשה להשיג אותו טלפונית,לפעמים צריך לנסות לתפוס אותו במשך שעה שעתיים.

הרב אבינר מקשיב לקושי אמפתי,ונותן היתרים ועוד עצות מועילות.

אני לא נותנת כאן את המספר שלו,כי מה שיש לי לא נכון ולא הצלחתי למצוא באינטרנט את המספר המעודכן שלו.

הרב שלמה חיים אבינר הוא הרב של בית אל ב'.

רק לפני שאת מתקשרתאנונימי (4)
הרב אבינר-052-3653028בימבה
בית הדין הממלכתי אסר על הרב אבינר להורותמשפ' אלבה
הבהרהמשפ' אלבה

בג' תמוז תשס"ט אסר בית הדין הרבני הממלכתי על הרב אבינר להורות לאלתר בעניין נשים, נידה, כתמים  ומראות (מובן מאליו שעפ"י הפסק אסור לו להורות בעניין מניעת הריון).

בקשתו לעיכוב ביצוע לא נענתה עד היום.

אם כן, הפסק מחייב.

היזהרו! פנו לרבנים מוסמכים ולא לרב שהכשיל משפחות רבות באיסורי תורה חמורים!

לא "מובן מאליו"ד.

מה שנכתב בהמשך.

ביה"ד הרבני גם מתח ביקורת קשה על מניעי העותר.

וראוי לשמור את הפורום הזה נקי מהענין הזה. ולא נשמע כאן הצד השני. 

האם אתה מכחיש את פסק בית הדין?אנונימי (4)
כי אם לא אז מה יש לך להתנגד לסיפא?
אין בכוונתי להשתתף בנתינת מקום לדיון כזה כאן.ד.

[ולא הכרחי שהנושא הספציפי הנידון כאן, קשור למה שנכתב שם]

המציאות היא, שהכותבים בענין הזה, קידשו מלחמה מזה שנים על הרב הנ"ל שליט"א (אני לא אכניס ראשי בענין זה - אבל אי אפשר לטעות ביחס ביה"ד אל הצדדים הדנים; מהתארים, ועד לחריפות דבריהם לחשדם על מניעי התביעה).

ופה אין לאף אחד הכלים להבין את הנושא לרחבו.  ואין אפשרות לשמוע את הצדדים בענין. וזה גם לא ייהפך לבמה להצגה חד צדדית של ענין כזה.

אשר על כן, מי שרוצה - שמע. אני מניח שגם שמע על זה קודם לכן. וזהו.

חובת המחאהאורין

אני מוחה על השמצת הרב אבינר שליטא.

ואכן לא נכנס כאן לדיון המיותר

למה אזכור של פסק של בי"ד זה השמצה?אנונימי (4)
לא כאן (פורום הורות ) לא עכשיו (תשעת הימים)אלעד
וודאי לא מאנונימי.

אנא עיצרו כאן!
ואיזה סמכות יש לבית דין הזה יותר מלרבנים אחריםותן טל

התומכים ברב? (ואני לא רוצה אפילו להתחיל להתייחס לאתר המזוויע שבוודאי שהחפץ חיים לא היה חותם עליו שהוקם נגד רב גדול בישראל, כשהמניעים מאוד מאוד מאוד מאוד לוטים בערפל).

מי שלא רוצה להקשיב לרב, לא חייב - מי שרוצה להקשיב לרב, זכותו המלאה ולהגיד כאן שהוא עובר עבירה - זה פשוט שקר גס.

הלבנת הפנים כאן נגד רב גדול מאוד היא דבר חמור מאוד שלא ברור לי איך מתירים באתר הזה להודעה כזאת להמשיך להיות כתובה...

זה שלעותר ולכותב כאן יש הרבה דברים אישיים נגד הרב, זה משהו אחר לחלוטין. האתר המזוויע רק מוכיח עד כמה בשקר נעוצה כל התביעה - ואני בטוח שבדיני שמיים התובע ישלם כהוגן, כשיילך לבית עולמו, על מה שעשה וגרם.

ברוך ה', שציבור ענק ענק של דתיים לאומיים לא שועה אחרי דברי הכזב האלו, ורואה את גדולתו הבלתי ניתנת לעירעור של הרב.

הוא הרב של בית אל א' לא של ב'mshlomo

היא עוד עלולה להגיע בטעות לרב זלמן =)  (לא שמשהו רע ברב זלמן רק שאין לי מושג מה הגישה שלו לגבי מניעת ילודה)

מוזר שרב נותן לך 3 חודשים. הרבנים היום ממש מביניםאנונימי (3)

הרב נגרי נותן  3 שנים יש רב אחד שלא זוכרת את שמו. הוא אומר כך: עדיף להביא קצת ילדים שיגדלו בלי חסרונות עם הורים סבלניים כי בדור שלנו צריך המון כח וסבלנות  לתת לילדים המון חום ואהבה ולא להביא הרבה ואחרכ אין כח בשבילהם.

כי באמת יש נשים שאין להן כח ואי אפשר להכריח אותן ללדת.

הרב נגרי הוא ממעלה אדומים.אנונימי (3)

איך אני משיגה את הרב נגרי?אנונימי (פותח)
הרב נגארי - תחפשי בספר טלפוניםשחר245
שלום אמא יקרה,מתואמת

נשמע שהבעיה אינה במציאת היתר למניעה, אלא בטיפול ובגידול הילדים הקיימים.

יכול להיות שבאמת את צריכה את זמן המנוחה הנרחב הזה בשביל למצוא את הכוחות לטפל בהם, וזה מה שאת צריכה להציג בפני הרב כשאת באה לשאול אותו: אני צריכה זמן להתאוששות, וזמן כדי למצוא את הדרכים לגדל את הבנים שלי.

במקביל לשאלה אל הרב, אולי כדאי להתייעץ עם אנשים שמבינים בתחום, איך למצוא את הכוחות לגידול הילדים. זה לא פשוט, אני מזדהה ממש, ויכול להיות שעם מעט הכוונה תוכלו לעלות על הדרך הנכונה, ולהרגיש הרבה יותר שלווים ושמחים בילדיכם.

נקודה נוספת שרציתי להעלות: כמה זמן את אחרי לידה? אולי כדאי לבדוק סימנים של דיכאון אחרי לידה. במצב שכזה, יש הרבה יותר סיכוי להיתר למנוע.

הרבה כוחות! לא פשוטות השנים הראשונות האלה של גידול הילדים. מאחלת לכם שתמצאו את הטוב והאושר ואת הדרך הנכונה והמתאימה לכם!

כשהגדול שלי היה בן שנה וארבע נכנסתי להריון שניאנונימי (פותח)
וזה בא מלחץ של בעלי. כי הוא מבוגר ממני אז לא רצה להתבגר ולהישאר עם אחד למשך 5 שנים כפי שתכננתי... אז נפלו לי 2 במכה וזה מתסכל כך שאני בכלל לא רוצה ילדים.
אני 10 חודשים אחרי לידה. וודאי לי שאני בדיכאון לידה... רק שזה יעבור כבר ה'!!!
יקרהיהושבעט5

עברת חוויה קשה,לכי תעבדי את הקושי.

לשוחח עם מי שהוא שיכול להכיל אותך ולעזור לך לעבד את הקושי.

חפשי משהוא שיעשה לך טוב ויתן לך כוח: לשיר, לנגן ,לצייר ,לרקוד ,לצאת עם חברה וכו'

גם ללכת לטיפול רגשי באומנות או מוזיקה ,או אפילו שיחות עם פסיכולוגית זו אפשרות.

ואני לא מבין למה בכלל את צריכה ללכת לחפש היתר מרבהמלך!!!!

במצב שלך? את לא רואה שזה מצב לא נורמאלי?

ובכללי למה שרב יחליט לך את ההחלטות של משפחה

אני חושב שבקשר לילדים צריכים רק הזוג להחליט!!

לא שום גורם מבחוץ

הזוג צריך לדעת איך הוא רוצה לגדל את הילדים באיזה צורה ובאיזה תנאים

ולהגיד לאנשים להביא ילדים עד שלא יהיה להם מקום להניח תראש בלילה

או לפי המספר שהוא חושב זה לא נכון..

כול אחד צריך לחשוב כמה הוא יכול נפשית ופיזית לא לפי המקום שיש בבית

לפי השכל והרגש כמה הוא יכול להכיל

זה פורום דתי כאן יו נוולשם שבו ואחלמה
ואם למשפחה שלי יש ממש צורך
לנסוע לאיזה חופשה קצרה בשבת בבוקר?
ואם הזוגיות שלנו מחייבת לוותר קצת על דיני טהרה?
אנחנו כאן רוצים לציית לחוקי התורה, לכן האמירה שלה לא רלוונטית לכאן
רלוונטית מאוד!!המלך!!!!
זה נישמע כיאילו נגמר התוקף של ההיתר כאילו צריך להאריך אותו..
אתם נורמאלים? להגיע למצב שיגידו לי איך לגדל את הילדים שלי? איזה יחס לתת להם? הרב לא שם לב שהאישה בדיכאון?
וזה לפי התורה לעשות כך למשפחה בגלל שהרב לא שם לב שהאישה בדיכאון?
זה פשוט לא נכון לחיות כך לפי הרגש של הרב
למה אתה חושב שזה לפי הרגש שלו?לשם שבו ואחלמה

האם שאלת אותו? 

האם אוטומאטית אתה חושב שרבנים מתעלמים מהידע התורני שלהם ופוסקים לפי הרגש?

אולי ביקרת בראש שלו?

או שסתם אתה מבקר רבנים....?

ומניין שהוא לא שם לב שהיא בדכאון?

אולי הוא שם לב, וזה כאב לו מאוד?

אולי הוא בכה אחרי שהיא הלכה? 

הוא פסק כך, כי זה מה שהידע התורני שלו אמר לו לפסוק.

היא יכולה לעשות לעצמה רב אחר, היא לא יכולה לעשות דין לעצמה.

אני מכיר הרבה רבנים שמתירים התקןהמלך!!!!
והתקן זה לא ל3 חודשים..
(ניראה לי) ולא ניראה לי שרבנים אומרים יש לך היתר מניעה ל3 חודשים 16 ימים כניראה יש בעייה רצינית עם האישה רוצה למנוע.. זה לא סתם יעבור בעוד 3 חודש
לפי שיטתך זה לא משנה שיש רבנים שמתיריםלשם שבו ואחלמה

אתה הרי אומר שלא צריך בכלל לשאול אותם!

לגופו של עניין,

זה שיש רבנים שאומרים אחרת ממנו

זה לא אומר שהוא חייב לפסוק כמותם, הוא יכול להחמיק, אם כך הוא מבין את המקורות התורניים שלנגד עיניו. 

חוץ מזה שכל מיקרה לגופו,

לא דומה מי שיש לו בן ובת למי שיש לו שני בנים (ולא קיים עדיין את מצוות פריה ורביה)

לא דומה בעיה אחת לבעיה אחרת

הרב ראה מה שראה מול עיניו,

בניגוד אליך שלא באמת ראית את המקרה, בטח שלא לפרטיו.

וכמובן על השואל מוטלת האחריות להביא את מלא הפרטים לעיניו של הרב.  

אוקיי קיבלתי את התגובות..אנונימי (פותח)
כנראה שאלתי את הרב הלא נכון.
זה רב חרדי ולא ממש מקושרים אליו אלא מעביר שיעור תורה בביה"כ ובעלי תלמיד שלו...

כנראה שאשאל במכון פועה בצורה מסודרת אסביר את העיניין באופן פרטני.
תודה!
אני ממליצה להתייעץ עם הרב בן שלמהמרים*
אם תרצי אתן לך מס'
ואם את רוצה לדבר בשיחה אישית אני פה..
אני מתחננת- לכי תטפלי בעצמך!! מגיע לך להיות בשמחה!בימבה
תודה בימבה על הדאגה אנונימי (פותח)
יש עניין של היגיון ושכל בריא. לא לכל דבר צריך רב.siz1

רב נצרך כשאדם לא יודע להחליט לבד וצריך להתייעץ עם אדם נוסף בנושא בעל פן הלכתי. לפעמים  הרב יכול לעזור בדרך אחרת אבל לפעמים יש לו גישה מחמירה יחסית שלא לוקחת בחשבון את הצרכים של האמא עצמה והרקע. במקרים כאלו, כשמרגישים שהרב לא מבין אותך לגמרי אפשר או להחליף רב או להחליט שרק את יודעת מה טוב לך! לא בכל דבר הולכים לרב. אם ברור לך שאת צריכה הפסקה ואין מי שיעזור לך כלכלית או בשמרטפות, אז עדיף לדחות זמנית (אני מכירה אישה שקיבלה היתר מרב, אבל זה היה בשביל בעלה. אילו ההחלטה הייתה בידיה בלבד הייתה דוחה גם בלי היתר.)

לבן אדם צריך להיות שכל לחשוב בעצמו. רק אם הוא מתקשה בהחלטה הרב יוכל לעזור להכריע.

לא הבנתי אותךלשם שבו ואחלמה

כתבת שלא לכל דבר צריך רב, זה מוסכם. לא שאלתי רב במה להאכיל את הבת שלי הבוקר. 

כתבת שרב ניצרך כשצריך להתייעץ בנושא בעל פן הלכתי, זה מוסכם וברור גם כן. 

ואז כתבת שאם הרב לא מבין אותך לגמרי אז אפשר להחליט שאת יודעת מה טוב לך,

לא הבנתי, היא לא רוצה לדעת מה טוב לה, אלא מה התורה אומרת,

איך היא יכולה לדעת את זה בעצמה?!

(וגם מה הקשר לאשה שאתה מכירה ששואלת בשביל בעלה?

ואם תכירי אשה שטובלת בשביל בעלה אז זה אומר שלא חייבים לטבול?!)

יש רבנים ויש רבנים... את צריכה לדעת את זה. חוץ מזהsiz1

אין מה להשוות טבילה גופא ללא להביא ילדים באופן זמני. כבר יש לה ילדים.ייתכן שרצוי להביא גם בת מבחינה הלכתית, אבל לא מדובר על מקרה ללא ילדים. היא האשה והיא עצמה אינה חייבת כלל להביא ילדים! המצווה כמצווה מוטלת רק על בעלה! היא צריכה להתחרפן (כך זה נשמע מדבריה )רק בשבילו.??  

טבילה היא מצווה דאורייתא שהאשה מחוייבת בה במצב של נישואין ועבירה עליה היא כרת! אין מה להשוות לאי הבאת ילדים באופן זמני(בפרט שכבר יש כאלו!!!)!! (יש כאלה שיגידו "ממעט את הדמות" אבל נראה לי שיש בזה מחלוקת, מה גם שאמא שלא לגמרי בריאה בנפש יכולה "למעט" את הדמות הנפשית של ילדיה ומה עשינו בזה???)

אני חולקת עלייך- גם את יכולה לדעת מה טוב לך! לא אמרתי למחוק את הרב מהחיים. יש דברים שאת בעצמך מספיק חכמה בשבילם.יועצות הלכה יודעות דברים כמו רב ויש דברים שבהם גם אישה יכולה לפסוק (ראי שיטת ימימה ועוד דוגמאות).במקרה הספציפי הזה.עובדה שאני צודקת- התשובה בגוף השאלה- צריך לדעת לאיזה רב ללכת...לפעמים כן אפשר לדעת באינטואיציה שלך, לאור המצב מה התורה אומרת. הבעיה היא שהיא הלכה לרב לא משהו...זה בדיוק כמו בחורבן הבית (אגב ט' באב)- הוא מעמיד דבריו על דין תורה והיא צריכה לפנים משורת הדין! רוב הרבנים הסבירים יגידו לה ללכת לטיפול ובינתיים יתנו לה היתר. זה מה שהיה אמור להיות לה ואז לא היינו שומעים על זה והכל היה בסדר.

אגב, אני יחסית מקפידה בהלכה ובקשר עם רבנים בעצמי כשיש צורך בכך.(למקרה שניתן להבין אחרת ח"ו)

אני יודעת בוודאות מה אני רוצה! ושלמה עם ההחלטה שלאנונימי (פותח)
מחינתי להפסיק להביא ילדים לגמרי מבלי לשאול רב. הרי עשיתי הפסקה בין השניים עפ"י דעתי. ולא שאלתי רב. אבל... יש מצוות פרו ורבו וזו מצווה שחייבים לעשותה.

יש סוברים המביא בן ובת וקיים את המצווה.
ויש סוברים הביא 2 בנים או 2 בנות ולא רוצה להיא יותר מבחינה מסויימת הרי ילשיו יביאו בן ובת ויצא לידי חובה.

יש סוברים 2 בנים ובת יצא לידי חובה.

אז אני לא יודעת על איזו סברה אני עומדת... אני כן רוצה בת אבל אין לי כוח לגדל אותה! אז אני מעדיפה לא להביא בכלל כדי שלא איהיה מתוסכלת.

לכן אני חייבת פסק הלכתי שממנו מתירים לי למנוע למספר שנים לא להביא כי אני מעוניינת לעבוד ולעבוד!
אח"כ דנים אותי בשמיים למה לא קיימתי מצוות פרו ורבו במלואה... יותר נכון המצווה חלה על הגבר ולא על האישה. אני העוזרת של בעלי להביא ילדים....
אז לבעלי שיהיה את הייתר יותר נכון..
שוב..אני מזמינה אותך לשיחה אישית לדבר איתימרים*

יש לי מה לומר לך ולא בפורום

נראה שאת מתוסכלת מהחיים בלי או אם ילדיםאנונימי (5)

לא באה להקניט...

רק חיבים לבודד ולזהות את הבעיה האמיתית

ילדים זה רק נספח שמדגיש לך את הקושי בחוסר המימוש עצמי , והשמחה בחייך...

את חושבת שהילדים עוצרים אותך...

ובמקום שהחיים התקדמו הפרנסה תשתפר וכו'...

את תקועה

וכרגע את חושבת שזה בגלל הילדים!

אז אני חושבת אולי שווה לך לפתור את הבעיה הזו ,

של ההרגשה של התקיעות בחיים , זה חשוב לך ולילדיך שכבר קימיים בלי שאלה בכלל אם כן להביא עוד או לא .

לכי לאיזה משהיא שתעזור לך עם דמיון מודרך קאוצ'ינג וכו'...

כדי שתביני מאיפה את יכולה לצמוח בפני עצמך ולמרות הכול ועם הכול ...

בהצלחה...

ושוב אני ממליצה לך כמו רבות ומנסיון לפנות בנושא אל רב במכון פועה

טל :  02-6515050  

הנה כמה קישורים למייל שמפורסם באתר המכון !

הרב אליהו האיתן: haeitan@puah.org.il

הרב יוסף איתן:  eytan@puah.org.il 

תודה רבה לך!אנונימי (פותח)
זה ברור..ד.

הילדים כאן זה סימפטום או העצמה לקושי כלשהו. 

כדאי לפנות לעזרה אישית, בדרך בנין החיים, ההסתכלות על דברים, שמחת החיים.

שיחות והדרכה, בנחת, הן מצד החוסן הנפשי, הההתעודדות, הן מצד ההסתכלות הערכית.

מנסיון אישימופים

(אני חרדי, שואל רק רבנים חרדים)

יש רבנים שנותנים היתר לחצי שנה

ואין בעיה - אז פשוט אחרי חצי שנה באים עוד פעם

(אם הבנתי נכון הסיבה שהרב לא נותן היתר ארוך טווח היא שדברים משתנים בחיים, ולפעמים יש שינוי לאחר כמה חודשים)

לאחר שנתיים הרב כבר אסר (היה לנו גם כן שני בנים), הוא אמר לאשתי שלפי מה שהיא נשמעת היא ל בבעיה מיוחדת, וכל זמן שאין בת אי אפשר להתיר יותר משנתיים בלי בעיה מיוחדת

ואח"כ נולדה לנו בת

וקיבלנו היתר ל5 שנים אם אני לא טועה

עד שבסוף מעצמינו רצינו כבר ילד - והוא לא הגיע!

לפי הסיפור שלך יתכן מאד שיש לך בעיה מיוחדת, ויתירו לך יותר

מה מפריע לך לשאול שוב ושוב?

אז אומר שוב:מתואמת

כשאת באה לבקש היתר מרב - אמרי לו שאת בדיכאון אחרי לידה (מוזמנת לבוא לאישי, אם את רוצה לשמוע על ההתמודדות שלי בנושא). זה משנה את התמונה.

ובמקביל - לטפל בזה! קשה מאוד לצאת מדיכאון אחרי לידה לבד. אפשר לפנות לאבחון המצב אצל רופא משפחה, ולראות אם צריך שיחות עם פסיכולוג, ואולי אף כדורים לשיפור המצב. יש פסיכולוגים ופסיכיאטריים שממומנים מקופת החולים, ויש גם את ארגון ניצ"ה - ארגון נשים חרדי בירושלים שמסייע לנשים בדיכאון אחרי לידה, ומסבסד להן טיפולים. (אין לי את מספר הטלפון שלהם - אולי מישהי אחרת תיתן לך, ואולי תגגלי באינטרנט).

הרבה כוחות ובהצלחה!

התקשרתי לניצה. הם מדברים אמריקאיתאנונימי (פותח)
והם פשוט הפנו אותי מטלפון לטלפון. עד שהגעתי לאחד הוא אמר לי שהוא עובד בניצה אבל הגעתי לבית שלו להתקשר למשרד... חזרתי למשרד הם אמרו לי אותו אדם שענה זה האדם הנכון.
חזרתי אליו והוא דיבר במבטא אמריקאי שבין השיטים הבנתי שהוא עובד בזה אבל הוא לא במשרד כרגע ולחזור למשרד יש שם מישהי שטפל בי. קיצור יצאתי בהרגשת אכזבה ואני לא אפנה אליהם שוב.

קופ"ח חולים אנסה אצל רופאת משפחה
מצטערת על כל הביורקטיה שעברת...מתואמת

תזכרי שהם ארגון התנדבותי...

אם את מוכנה להשקיע בכך מבחינה כספית, אני יכולה להמליץ לך על מישהי מעולה.

שוב, מוזמנת לפנות לאישי.

כשאנחנו היינו בדילמה קבענו פגישה עם רב במכון פועהאנונימי (5)

הכנתי מכתב עם כל לבטי

וכשניכנסו לרב הבאנו לו את המכתב הוא קרא והתחיל להבין את הנקודות שלנו

מה עוד שאז הייתי בהריון מתקדם ופשוט פחדתי שרק אלד בעז"ה וכבר אצטרך שוב ...

ואז הרב אמר לי משהוא מאוד ברור :

"ילד צריך להביא מתוך רצון וחשק"

אם אין את זה אז זו בעיה ....

ואז אני יכול להתיר הפסק...

אבל יש עוד נקודות שצריך לקחת בחשבון הרב אמר ...

וזה למה אין חשק ורצון...

אז אני התיר לכם הפסקה ...

אבל אז אתחיל לבדוק לעומר , למה אין חשק...

זה בגלל בכלכלה ?

זה בגלל שלום הבית?

קושי בחינוך הילדים?

אז בואו נפתור את זה ...

בואו ננסה להכניס עוד הכנסות , או דרך להתסדר בכלכלה!

בואו ננסה לעשות שלום בית , יעוץ זוגי וכדומה...

בואו ננסה למצוא פתרונות לרגיעה בבית כדי להגיע לחינוך טוב ואווירה טובה בבית!

בקיצור כל מה שרציתי לומר זה ....

שרבנים מתחשבים , רבנים בודקים לעומק!

רבנים לא זורקים אותך בלי תשובה !

כדי לך ללכת למכון פוע"ה ולתאם פגישה לעלות את הלבטים ולקבל תשובות!

כי בלי רצון וחשק זה לא דרך!

ממש ממש נכון ויפה.אדם נוף מורשתו
מסכימהאנונימי (6)

יש לי שני ילדים בהפרש של שנה ושבועיים. נכנסתי להריון שלושה חודשים אחרי הלידה של הגדול וההריון היה ממש לא מתוכנן ויותר מזה - תכננתי להפיל אותו. בסוף לא הפלתי ואחרי ההריון הלכנו לרב כדי לקבל פסק להתיר. הוא ישב עם בעלי ובסוף פסק לנו שבגלל הקושי שעברתי, הטראומה וכו' אני יכולה למנוע לזמן ארוך מאוד.

אז באמת חשוב לדעת שרבנים בודקים לעומק ופוסקים מתוך הכירות איתך ועם המצב שלך. תמצאי לך רב שאת סומכת עליו ולכי אליו. אל תתייאשי.

וכמו הרבה לפני אני מרגישה שמה שאת באמת צריכה זה טיפול נפשי רגשי, ושמתוך הקושי הנפשי שלך מגיע כל התסכול. ממליצה לך לנסות טיפול כזה במקביל.

בראש ובראשונה זו החלטה שלך על גופךפרח-בר
ואם את מרגישה שאין לך כוח נפשי ופיזי אז תמצאי לך רב שיאשר לך .
לא מביאים לעולם ילדים לא רצויים זו טעות חמורה מאד שמשפיעה על הילד לאורך כל חייו.
טפלי בעצמך עכשיו , תיהי שלמה עם חייך - תעשי דברים שאת אוהבת ותתמקדי בילדים שלך .
העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא לעשות התקן לא הורמונלי ואולי עוד כמה שנים דברים ישתנו וירגעו . בהצלחה
הרב אליעזר מלמד דיבר על הנושא, תשלחי לו מייל.ender13

היתר גורף עד שנתייםאלי בלי

בזמן הגמרא שהיו האנשים והנשים בגןף בריא אשה היתה מניקה 24 חודשים לפחות ובכל זמן ההנקה היא לא היתה נכנסת להריון בשום פנים ואופן 

בזמנינו הגוף חלש והמנגנון הבריא שה' ברא שאשה מניקה אחרי לידה לפחות שנתיים לא תוכל להכנס להריון -לא עובד ולכן פסק הרב ישראל יעקב פישר שהיה מגדולי הפוסקים בירושלים שכל אשה בלי שום סיבה מיוחדת יכולה למנוע אחרי כל לידה שנתיים בלי לשאול שום רב!!

שמעתי מפי רב מוסמך מאד איני יכול לתת את המספר כי הוא יקבל הצפה של טלפונים אבל מי שרוצה יכול לברר מלבד זאת הסברא כל כך הגיונית.

לא כל אישה בנויה להרבה ילדיםדעה

יש נשים שהן יותר חלשות המושגים שלהן על מאמץ שונים,

אני באה ממשפחה ברוכת ילדים,

אף פעם אמא שלי לא נשמעה כמוך.... והיא תמיד אמרה שלא כולם קיבלו כוחות. 

לפי איך שאת כותבת הכתובת היא לא רק רב,

אלא פסיכולוג או מישהו מקצועי.

כרגע את צריכה להתמקד איך להתחזק ולהיות אמא אוהבת ודואגת לילדייך הקיימים

אין מה לחשוב על נוספים למה לאמלל את עצמך ואותם.

הכי חשוב שתהני מגידול הילדים, הם מרגישים וסופגים את רגשותייך.

וכל אמא חייבת להתאמץ להרגיש שמחה בילדיה זה משפיע על נפשם ויכולותיהם לעתיד.

מקווה בשבילך שבעתיד תרצי עוד ילדים מתוך שמחה ורצון להרחיב את המשפחה,

דעה- לייק גדול!!בימבה
כן מסכימה עם דעה! בהחלט לא כל אמא בנויה לזה...אנונימי (פותח)
בימבהיהודי ממש פשוט
בימבה לייק גדול.... בימבה חזקה חחחח
נשמע שאת זקוקה לעזרה מעבר לשאלה ההלכתיתלאה פז
בטוח תצליחי למצוא רב מתאים. במצב שאת מתארת לא נשמע שיש לך כוחות להריון נוסף.
נשמע שחוץ ממציאת הרב שיתיר לך את זקוקה לתמיכה ויעוץ לגבי גידול ילדייך. עם תמיכה ויעוץ נכונים ניתן לעזור לך לעבור את התקופה הזו בצורה קלה יותר כך יתכן שתוכלי בהמשך לצבור כוחות ותרצי ילדים נוספים.
מוזמנת לפנות.0546520121 לאה מנחת הורים, מטפל אישית זוגית ופרטנית.
דיון הלכתי קצר וכמה עצות -- להלן:חכמת ישישים

חז"ל אמרו שהגבר הוא זה שחייב ב"פרו ורבו". האישה אינה חייבת. יש ויכוח בין בית שמאי ובית הלל. בית שמאי אומרים שהגבר מילא את חובת ה"פרו ורבו" שלו -- אם הוא הביא לעולם שני בנים ושתי בנות. בית הלל אומרים שמספיק שהגבר יוליד בן אחד ובת אחת. והלכה כבית הילל. מה שכן, מומלץ שהגבר לא יידע שהאישה לוקחת גלולות למשל. כי במקרה כזה הוא חושב שהוא עושה את חובתו והוא באמת משתדל אבל משום מה לא הולך לו.. מכל מקום, הסידור הזה בסדר עם ההלכה. עכשיו, את תעשי מה שצריך כדי להפסיק ללדת [גלולות או התקן תוך רחמי או אולי איזו שיטה אחרת שהרופא ימליץ לך]. תצאי ללמוד משהו שאת מתאימה לו [כדי שתעבדי במה שאת אוהבת ולא תשנאי כל בוקר את העובדה שאת צריכה לקום וללכת לעוד יום של עינויים.] ואז, כשתסיימי את הלימודים בע"ה, תתחילי לעבוד ואת תהיי מרוצה והילדים שלך יהיו שמחים כי בזמן הקצר שתהיי איתם תהיה לך סבלנות אליהם ותתני להם תשומת לב חיובית. אחרי כמה שנים, הבנים כבר יגדלו ואז תוכלי להרשות לעצמך תינוקת. תתייעצי עם הרופא לפני שתיכנסי להריון -- כי יש דרכים להביא לעולם דווקא ילדה [או דווקא ילד.]. במקרה  שלך, תרצי בוודאי ילדה כי כבר יש לך בנים, וגם כדי לאפשר לבעלך לקיים את המצווה --והוא עדיין לא הביא לעולם ילדה, לכן הוא חייב להביא במיוחד ילדה. עכשיו, מה שנוגע לרבנים, לא צריך לרוץ לרבנים עם כל דבר. לכן, ביידיש אומרים " א קשה [קושיה, שאלה] איז טרייף [טרף]." כלומר אם תשאל את הרב, לא חשוב מה השאלה שתשאל אותו, הוא תמיד יאמר "טרייף." , כלומר "טרף"... הסיבה לכך היא שהרבנים [האשכנזים לפחות] כל כך חששו מלהגיד "מותר" שמא ייכשלו, או יכשילו את השואל, באיסור כלשהו, עד שהם העדיפו לאסור תמיד. על זה יש אזהרה בתלמוד וגם הרב עובדיה יוסף הזהיר על זה ואמר שלאסור זה קל, בשביל מה צריך תעצומות נפש? -- כדי להתיר! זו גדולתו של הרב שהוא מוצא דרך להתיר. כללו של דבר, אם את לא חרדית, אז את מבינה שלא צריך ללכת לרב עם שאלה על כל אפצ'יק. את בוודאי גם מבינה שאת מזיקה לילדייך שלא מרגישים אהובים כי את עצבנית כל הזמן. את גם מזיקה לעצמך ולבעלך. בקיצור -- לכל המשפחה.  אולי את יכולה גם לגייס את אמא שלך ואת אמא שלו כדי שיהיה לך יותר קל? ילדים צריכים להיות שמחה -- לא נטל בלתי נסבל! עכשיו, שאת יודעת מה ההלכה, קחי יוזמה ועשי מה שטוב בשבילך. ו-ה' יברך אותך בנחת מהילדים, באושר ועושר משפחתי. התורה היא של כל יהודי ויהודי --- לא רק של הרבנים.

וואו, לא מסכימה איתך בכלל.הקולה טובה

למנוע בלי לדבר קודם עם הבעל?? נשמע לי לא נכון מבחינה זוגית ואישית.

שקר כזה ענק בתוך המערכת הזוגית? 

החלטה על מניעה או לא מניעה היא החלטה שזוג צריך לקבל ביחד. (עם משקל יותר לאשה- שבסופו של דבר היא זו שעברת את ההריון והלידה גם אם הבעל מוכן לקחת אחריות מלאה על הגידול..)

מעבר לזה- היום רוב רובם של הרבנים נמצאים במקום קשוב, ויודעים להתיר מה שצריך למי שצריך. 

ויותר מזה- הם גם יודעים לפתוח עם הזוג ולעזור להם לנתח- מה מפריע ואיך להתמודד עם זה.

אל תשליכי מהרבנים שהיו פעם בעיירות פולין (שגם שם- אני לא בטוחה כ"כ במה שאת אומרת, אבלאין לי איך לדעת) לרבנים של היום.

(וסתם כך שתדעי- פעם רב יליד אחד הקיבוצים הדתיים תהה לעצמו למה לדור הקודם היו פחות ילדים, והוא ניסה להבין מה היה- וגילה שפשוט לא היה רב לקיבוץ עצמו- רק לקיבוץ ליד. והיה סיפור להגיע לרב לשאול שאלות הלכתיות בטהרה- אז נשים החמירו על עצמן- ולכן היו אסורות הרבה, ולכן היו להן פחות ילדים מהדור שבא אח"כ- והביאו רב...)

את ממליצה לאישה לשקר לבעלה! ובנושא כל-כך אישי!ender13

החובה של הגבר, נכון.

אבל ברגע שהם נישאו הם הופכים להיות שותפים.

יופי טופי לומר שהחובה היא רק שלו, אבל היא אשתו! הוא לא יכול (ולא רוצה) לקחת אישה אחרת כדי לקיים את המצוה!

זו הסכמה בין בני הזוג שמגיעה מהמוסכמות שבחברה כמו הרבה דברים אחרים בקשר נורמאלי בין בני זוג (אלא אם כן החליטו במפורש אחרת).

זה תופס הלכתית!

נשמה יקרה!הקולה טובה

קודם כל- נשמע ממש שיש מצב שאת בדיכאון אחרי לידה.

ממליצה לך ממש לפנות לטיפול- אפילו דרך הרופא משפחה\אחות טיפת חלב שיכולים לעזור לך ולהפנות אותך למקום מתאים.

מעבר לזה- למצוא לעצמך עבודה טובה שיהיה לך טוב בה. שתרגישי סיפוק והנאה. 

לגבי הרב- ככל שלרב יש יותר "כתפיים"- יותר יכולת והבנה ככה הוא פחות יפחד להחמיר.

אני ממליצה מאד על מכון פוע"ה (אם את רוצה שם של רב ספציפי שאנחנו דיברנו איתו- והיה מאד קשוב, גם למקום הנפשי והפיזי שלי וגם לרצונות של שנינו כזוג- את מוזמנת לאישי)

ילד צריך להגיע מתוך רצון. לא מתוך "חובה הלכתית" או פחד מעבירה אם תמנעי.

ילד שמגיע ממקום כזה- יהיה מסכן. 

אשה שמחה, אמא שמחה- תגדל את הילדים שלה למקום שמח ובריא. 

אנונימית חמודה. דבר ראשון - חיבוק ענקי!!!!!!!אדם נוף מורשתו

את נמצאת בשלב כל כך עמוס בחיים. 

2 ילדים קטנים. מצב כלכלי לחוץ. בעל שבקושי נמצא בבית.

מה הפלא שאת מרגישה עצבנית?

ומה הפלא שקשה לך עם הילדים?

הרי כשלאמא לא טוב, גם לילדים לא טוב, כל האוירה לא טובה, לבעל לא טוב... בקיצור - הכל כאוב ומתסכל.

וזה גם מעגל... שאת מרגישה מסתחררת בו בחוסר שליטה...

שני הגדולים שלי נולדו ברווח מאד קטן, ובגלל שבדיוק חברה שלי היתה בדיכאון אחרי לידה, חששתי שגם אני במצב הזה.

הלכתי למטפלת מקסימה בפרחי באך, ופרשתי בפניה את כל העומס: הילדים, העבודה, הלימודים, הבעל שחוזר מאוחר, וסיפרתי לה על החשש שלי מדיכאון אחרי לידה.

היא ישבה והקשיבה לי, ואמרה לי משפט שאזכור כל חיי: "את לא בדיכאון אחרי לידה. את פשוט צריכה חיבוק..."

פרצתי בבכי תמרורים, וזה עזר לי מאד...

ואני מרגישה שאת במצב דומה. את פשוט צריכה חיבוק. חיבוק גדול כזה, ענקי ומנחם. חיבוק שאפשר להתרפק עליו ולבכות עליו.

אז קבלי ממני חיבוק וירטואלי, ענק ענק, עוטף ומקיף.

מתוקה, אני חושבת שהבעיה היא לא הלידות של הילדים. כלומר, גם זה מקשה, אבל זה לא העיקר. 

נראה לי שאת מרגישה לבד. ועמוסה נורא. ובפלונטר שאת לא יודעת איך לצאת ממנו.

שבי עם מישהו שאת סומכת עליו. אולי הבעל, אולי אמא או אבא, אולי אחות. אולי חברה טובה, או אפילו גורם טיפולי.

ספרי להם. תשפכי את כל מה שמעיק. תוציאי. תפני לעצמך קצת מקום לנשום, נשימות עמוקות, מלאות אויר וחמצן ואנרגיה.

ואחרי שתוציאי קצת מהמועקה, כי כרגע את פשוט מוצפת בה, תחשבי מה קשה לך.

העבודה? איך מוצאים משהו טוב יותר שאת אוהבת.

הבעל? איך משפרים את העניינים.

הילדים? איך שמחים בגידולם, מה יקל עליך. אולי לעבור ליד ההורים שיסייעו?

ובינתיים, עוד חיבוק ענק ממני...

ואם את רוצה, אני כאן באישי...

תודה יקירתי... על כל חיבוקי הוירטואלי..אנונימי (פותח)
בנתיים אני מקבלת עזרה מהמשפחה ועוזרים לי עם אחד הילדים מה שמקשה עליי שאני עם שניים...

עכשיו אני בהרבה יותר רגועה במיוחד אחרי התכתבות איתכם.
מחכה לחופש שיסתיים המצב יהיה רגוע יותר ואז אדע איך ואיפה אלך לקבל סיוע..

תודה לכם כולם!
פני אלי באישישרון נגארי
לא להפסיק. לעשות הפסקההביצה שהתחפשה
בסד

נסי את הרב דב ליאור מקרית ארבע.
לשואלת ממש חשוב שתקראי את זה!!אנונימי (7)

ראשית אני מבין את הקושי שיש לך ומשתתף איתך ומאחל שיהיו ישועות והצלחה הן בענין הפרנסה והן בסבלנות והתנהגות הילדים
אבל הייתי גם רוצה להאיר את עיניך בעוד נקודה (קראתי תגובות של אנשים כאן ואני מוסיף דברים שלא נאמרו)
בשאלתך ציינת כמה קשה לך מכמה הבטים ובהחלט אפשר להבין אותך
אבל צריך גם להסתכל על כל המצב הטוב שאת נמצאת בו!!
את יודעת כמה נשים מחכות לילד המון שנים!!! כמה דמעות.?כמה בדידות? כמה תפילות? כמה צפיות ?כמה אכזבות ?כמה טיפולים לא נעימים.?.... את לא סבלת את זה!
תדעי שאישה שסבלה את זה מוכנה לילד אפילו שהיא לא תישן לילה שלם אפילו שיהיו קשיים בטיפולם!!!
השם ריחם עליך ולא עברת את הסבל הזה אבל אם חלילה היית עוברת הית משוועת לילד על אף כל הקשיים!!
כל מי שיש לה ילד לא ישנה לילה שלם ויש לה קשיים בטיפולם והוצאות כספיות זה חלק מהחיים!! ויש לזה תמורה כי מה אדם שווה אם אין לו המשך?? והרבה אנשים כשמתבגרים מתחרטים שלא ילדו יותר ילדים!!
אותה טענה שלך יכולה להיות לגבר שהתחתן ויאמר נמאס לי שהייתי רווק לא הייתי צריך לעבוד כדי לפרנס את אישתי לא הייתי צריך להתחשב בכל הכריזות שלה נמאס אני רוצה להתגרש!! האם היית מצדיקה גבר כזה?? ועוד שאלה אם חלילה הגבר הוא בעלך האם היית מצדיקה אותו הרי זו ראיה מצומצמת ואנוכית! 
ומכאן אגיע למה שאני רוצה לומר לך:
בתשובות שקראתי כאן רוב האנשים הבינו אותך והצדיקו אותך
אני רוצה לומר לך אני מבין אותך אבל לא מצדיק אותך
את צריכה להסתכל על הטוב תדעי שיום אחד לא יהיה כבר כל כך קשה ותזכי לאכול את הפירות לא הכל שחור וקשה יש גם הרבה נחת!!
ודאי שאת חייבת להמשיך לשאול רבנים ואסור לך למנוע על דעת עצמך!!
אבל גם אם תקבלי אישור אני רוצה לומר לך בקול זעקת כאב : מי אמר שכדאי לך?? מי אמר שאת צודקת?? יש נשמות שאת צריכה להביא... את יודעת מה או מי יצא מהם??? ואולי יבוא לך בן עם מזל עשירות ויוסיף לכם ברכה בבית??
ואם אין לך כוחות זה מאוד מצער ואני מבין אך יש אפשרות ללמוד על החשיבות של מה שאת עושה ולמלאות את הכוחות ברצונות טובים?
ועוד נקודה למחשבה הרבה פעמים אדם סובל כי השם רוצה ממנו משהו ומהשם אי אפשר לברוח אז אם אדם לא יסבול בגידול ילדים חלילה יכול לסבול בבריאות וכן על זה הדרך..
והדברים עוד ארוכים ויש לי מה לומר אבל אעצור כאן אני מקווה שתראי מה שכתבתי
המון בהצלחה וישועות
ושתזכי את ובעלך לכל טוב ושמחה וברכה ופרנסה וסבלנות וילדים ותדעי שבגידול כל ילד את עושה דבר גדול ועצום ואת לא סתם עוד מישהי!! את חשובה מאוד בשמים אם יש לך קושי ואע"פכ את ממשיכה ללדת ולגדל ילדים!!

^^ זה מקסים מה שכתבתאנונימי (8)
אני מרגישה קושי עם הקטן שלי שבן כמה חודשים , עד כדי כך שלא בא לי עוד ילדים.
ומה שכתבת שזה קושי שחולף, והפירות יבואו בעתיד גורם לי לצאת מהקושי הזמני הזה ולשמוח על המתנה שה' העניק לבעלי ולי. ולחזור לחלום שלי שאני רוצה משפחה גדולה בע"ה.
תודה
ולפותחת נק קטנהמרים*
זה שתמנעי שנה זה לא אומר לגנוז את החלום למשפ גדולה בע"ה
זה פשוט אומר לאגור כוחות להריונות הבאים ואת הרי לא מתבטלת כרגע..את מגדלת שני פיצים..
סליחה..עיצבנת אותי!! אני מבינה שאתה גברמרים*
והשואלת היא אישה וזה הגוף שלה!!!
אני זועקת בהיותי אישה ובעצמי ב"ה אחרי לידה
הגוף שלנו הוא לא מכונת פרו ורבו..לא רחם לייצור ילדים להורדת נשמות
וצריך.המון המון כוחות להריון,ללדת,לאחרי לידה,לגדל ילד!!! זה ככ לא פשוט
ובמחילה..אם ה' רוצה להוריד נשמה מסויימת דווקא לזוג מסויים אני סומכת עליו שגם כשאישה מונעת כמה שנים ואני לא מדברת.על.המון שנים על בערך שנה וחצי..אז ה' ידע מתי ואיך להביא להם את הנשמה לעולם..בנחת ובבריאות הגוף והנפש..ולא צריך ואין שום מצווה בעולם לסבול לצורך הבאת.ילדים תשאל הרבה רבנים גדולים והם יסכימו איתי ולך האנונימית הפותחת בריאות ושמחה בגוף ובנפש
תודה רבה אנונימי. קראתי בחיוך את דברך!אנונימי (פותח)
אשתדל ליישם את דברך עם תובנה נכונה להמשך חיי...

תודה תודה!
כתבת מקסים!דעה

זה נכון שצריך להודות ואני שמחה בשביל פותחת השרשור שדבריך האירו את עיניה.

אז בגלל שיש נשים שמחכות לילד והוא לא בא היא צריכהבימבה

להכריח את עצמה להביא עוד ילדים??? איזה מין טיעון זה??? היא צריכה לטפל בעצמה לפני שהיא תלמד על כל החשיבות וכו'.... ולומר את האמת-גם מי שמבין את החשיבות- יש מצב שיחליט למנוע.גם בעלי מבין את חשיבות לימוד תורה- אך החליט שלא מתאים לו להיות אברך. גם אני מבינה את חשיבות א"י אך חוששת מלגור ביו"ש ומעריצה מי שכן ומשתדלת בעצמי ליישב מה שבכוחותיי. לא לכל אחד מתאים. כל אחד והמדרגה שלו.

וגם הטיעון המעצבן תמיד כשאני שומעת אותו-שמתחרטים שלא הביאו עוד ילד... מה הקטע להתחרט? זו לא חכמה להתחרט כשכבר הילדים גדולים והקן מתרוקן. הזמן ללדת הוא לא כשמבוגרים אלא כשיש כוחות. ומי שהחליט כשהיה הזמן המתאים- למנוע- עשה זאת בהכרה ברורה ובמודעות לכוחותיו אז זו לא חוכמה להתחרט כשאתה במקום שונה. 

זה טיעון שממש לא משכנע להביא עוד ילד- על כל הכרוך בכך. זה לדאוג לעוד חיים שלמים!! זה לא עוד מספר!!

סלחו לי על הפלישה, מוכרחה להגיב..אנונימי (9)
יש מצב שבאמת חלק נשים ימצאו כח במה שכתבת. אבל חשוב להיות רגיש, ומה שכתבת מאוד לא רגיש.

אספר לך סיפור על דרך המשל..
חונכתי שלא לזרוק אוכל, שאוכל זה יקר וצריך להעריך אותו. השארתי תמיד צלחת ריקה והקפדתי לא להעליב אף מארחת ואכלתי כל מה שהוגש לי. אבל זה עשה לי רע.
אוכל זה טוב. אוכל זה נהדר. זה עשה לי רע.
נהייתי בולמית. אכלתי בצורה מאוד בריאה, למתהונן מהצד היה נדמה שאני בת אידיאלית, אוכלת כל מה שמגישים לה, משאירה צלחת ריקה..
אבל רק אני ידעתי מה קורה לי אחר כך.. הקאתי והקאתי והיה לי רע. הגעתי למצב שלכל האוכל בעולם היה בפי אותו טעם תפל. לא נהנתי מהאוכל, לא זכרתי מה זו תחושת שובע ולא הבדלתי בין חמוץ למלוח ולמתוק. הכל היה מר. אכלתי כי ככה אומרים, כי אוכל זה טוב, כי אם יש אז מרוקנים ולא זורקים.

אז לא ידעתי שזאת מחלה. חשבתי שכל עוד אני אוכלת אני בריאה. לא ידעתי שקוראים לזה בולמיה...

אני מתלבטת אם להסביר את הנמשל בכלל..
ילדים זה טוב, גם אוכל זה טוב.
אבל הגוף יודע מה טוב לו. אם הגוף זועק שהוא לא מעוניין, מחובתינו להקשיב לו ולא לכפות עליו! לא לאנוס את עצמינו..

איך אשה שמתעלמת מהקשיים שלה וממצבה הנפשי תהיה אמא רגישה לצרכי ילדה. ואהבת לרעך כמוך.. רגישות זה לא רק כלפי אחרים.
מקווה שקראתם ושנתתי השראה.
אהבתי את ההשוואה! צודקת!בימבה
אתה לא מכיר אותהl666

לא יודע מה מצב שלה- גם נפשי וגם גופני

למה לעשות לה איסורי מצפון? היא לא אשמה שלך או למישהי אחרת אין ילדים

אגב, גם אם יולדים פעם ב 3-4 שנים, בהחלט מגיעים למספר גבוה של ילדים

היא תשאל רב שמבין בעניין

ועוד משהו - כשיש כמה ילדים זה לא "לא לישון ליליה" אלא לא לישון כמה שנים, וכל פעם זה להתחיל הריון בלי לנוח מתוך עומס

ובית כמובן ייראה בהתאם ואז יבוא גבר חכם כמוך ויזכיר שאישה חייבת לסדר, לבשל ולהסתדר לבד

סליחה על תגובה חריפה

חפשי עזרה מבי"ס במחוייבות אישית (בתחילת הלימודים)כלנית1

אני מציעה לך לחפש עזרה של נערה שתהיה עם הילדים, תקרא להם סיפורים או שתעזור לך בזמן הלימודים.

אם יש באיזור שלכם בי"ס, תוכלי לבקש עזרה במסגרת מחוייבות אישית.

כרגע את יכולה לנצל את החופש ולקחת בחורה בת 14 שתהיה עם הילדים כשאת בבית ותעזור לך.

אם תקבלי עזרה בקטע של תליית כביסה, קיפול כביסה, קילוף ירקות ועוד, או סתם להעסיק את הילדים, זה יתן לך

מעט איוורור וכוחות מחודשים

יופי 2 ילדים זה מספיק!סבבות!
מציע שילדה שכותבת שגמרה השנה כיתה ז..ד.

תחכה קצת עד שהיא כותבת ב"פורום הורות"...

זה מה שענו לך ההורים??אלעד
אולי להתייעץ עם הרבנית ימימהאורין

file:///C:/Users/%D7%91%D7%9F%20%D7%90%D7%A8%D7%99/Downloads/%D7%93%D7%A4%D7%99%20%D7%96%D7%94%D7%91%205%20%D7%AA%D7%A9%D7%A2%D7%94%20%D7%91%D7%90%D7%91%20%D7%AA%D7%A9%D7%A2%D7%93.pdf

אורין,הזכרת לי משהו שקראתי בתשעה באב מהרבנית ימימהאנונימי (10)

אבל זה קשור רק באופן חלקי. אם זה ישמח אותך, מה טוב20140807211104.pdf

אם את באמת צריכה היתר מרבארץטרופיתיפה

תלכי לרב  הכי מחמיר,

אני בטוחה שהוא יתיר לכם.

כנראה את לא מבינה את המצב שלך או לחילופין את הגישה של היהדות אל המצב הזה.

מאחלת לך הרבה שמחה, שתזכי לגדל בנחת באהבה בסבלנות ובבריאות , עם פרנסה טובה בע"ה

אין צורך בהיתר רבני כדי להפסיק להביא ילדיםהלוי
אחרי שכבר הבאתם כמה, אין בזה שום עברה.
מה אתה מבלבל ומטעה??אנונימי (7)

ודאי שחייבים היתר כדי למנוע!!
אל תטעה ותחטיא אנשים בגלל הבורות שלך!!
אם אין לך מה לומר ל תגיד!!
סיג לחכמה שתיקה!
וכבר דרשו על הפסוק "רבים חללים הפילה ועצומים כל הרוגיה"
רבים חללים הפילה זה מי שלא הגיע להוראה ומורה הלכות!!! כמו השטויות שכתבת !!
תחזור בתשובה וכל מי שקרא את התשובה של הלוי שידע שהוא טעה בגדול ולכן אל תטעו אחריו רח"ל.

ולרדת על הלוי זה בסדר? לא שאני מסכימה איתובימבה

אבל לפחות בין אדם לחברו הוא בסדר

בימבה אף אחד לא ירד על הלוי!!אנונימי (7)

הלוי כתב דברים חמורים מאוד וצריך לכתוב נגד דבריו בנחרצות שאנשים לא יטעו!!
זה כמו שאדם שאינו רופא יאמר לחולה איזה כדורים לקחת ואת יודעת שזה מסוכן מאוד ויש חשש כבד שהחולה ישמע לו אז את אומרת לחולה תשמע הוא מבלבל את המח הוא לא רופא ויכול לגרום לך נזק גדול!!
בכל אופן נבהיר אין בדברים כוונה נגד הלוי עצמו אלא נגד הדברים שכתב בחוסר אחריות!

הרמב"ם פסקאנונימי (11)

שהאשה מותרת לשתות כוס עקרין. אתה לא פוסק לפי הרמב"ם? זכותך.

אבל עזוב את הלוי בשקט.

(אם נגיד היית כותב שראוי לשאול רב ואתה לא מסכים לנאמר, ניחא.. אבל כזו השתלחות? בעע)

גם אתה מטעה!!אנונימי (7)

לא כל מה שהרמבם פסק נפסק היום להלכה!!(יש גם כל מיני דעות של תנאים ואמוראים בגמרא והם לא להלכה למעשה!!)
יש שולחן ערוך!!!
חייבים להתיעץ עם רב תלמיד חכם אמיתי לספר לו את כל התמונה  בעזרת השם הוא יתן דעת תורה אמיתית ולא כל אחד ובפרט לא כאן באתר ייתן פסקים שיוצאים מהם חורבנות!
לכן גם כבודו לא יטעה ואני בכוונה משתמש בלשון קשה כדי שלא תצא תקלה לא חלילה מזלזול באף אדם וכמו שכבר כתבתי בהודעה הקודמת אבל אנא מכם אל תקלו ראש ואל תתנו לאנשים מקום לטעות!!)

צודק!אנונימי (7)אחרונה
ילדה מהממת ודחייניתhodayab

בתי הגדולה בת 8, ילדה מהממת מכל הבחינות- נעימה לחברות ולמשפחה, נדיבה, חכמה, באמת מותק. מצד שני, היא דוחה כל דבר לרגע האחרון. נגרר מזה שהיא מאד מבולגנת. מה רציתי לומר על זה:

1. אני מאד מבינה את היתרון של התכונה הזו- היא רוב הזמן עושה מה שהיא אוהבת ולא משימות ש*צריך* לעשות, וזה כיף גדול!

2. מצד שני, באחד מבני המשפחה הבוגרים (היותר מורחבת) יש את התכונות הללו. והן גורמות לו נזק מתמשך! אותה דמות לא מנצלת את הפוטנציאל שלה בשום תחום, מאבדת דברים על ימין ועל שמאל, מפוטרת מעבודות תוך תקופה קצרה. בקיצור- זו לא ההתנהלות המועילה בעולם הזה!

3. בבקרים עוד הצלחנו למצוא פיתרון- אני אומרת לה "את יודעת מה השעה ומה המשימות שלך, תעשי את זה בקצב שלך ואני לא מאשרת איחורים". ואז היא מתעדפת את המשימות שלה- לפעמים לא אוכלת א. בוקר אזלוקחת שקית לבי"ס, אבל סה"כ מגיעה די בזמן. 

4. אבל עד שהיא הולכת לישון היא מורחת את הזמן ואז גם אני כבר משתגעת וגם היא עייפה בבקרים והולכת לישון לא תמיד בתחושה נעימה.

5. אני לא רוצה להתעצבן עליה, מצד שני אני ממש מפחדת שהתכונות האלו יהרסו לה את החיים הבוגרים.

קיצור, למישהו יש עצות?

למה לא לעשות בערב כמו בבוקר?השם שלי

לקבוע שעה שבה היא צריכה ללכת לישון.

ושתנהל את המשימות שלה עד אז.

כדאי לבדוק מה עומד מאחורי ההתנהגות הזאת.

זה יכול להיות קושי בהתארגנות, קשב וריכוז וכו'.

לפעמים זה משתפר עם הזמן, כשגדלים שצריכים לקחת יותר אחריות.

כי בערב אין דד-ליין מספיק חזק...hodayab

ב"ה זה לא נראה קשב וריכוז או קושי בהתארגנות, נטו דחיינות. היא ידעת לסדר מאד יפה רק לא בא לה לעשות את זה ברגע הראשון.

מקווה שיתאזן קצת...

תודה!

אולי יעזור לה מבצע עם נקודות?השם שלי
יכול להיות שיש לה קשיי קשב וריכוז?מתואמת

כי אם כן - היא לא עושה את זה בכוונה...

ומצד שני - אפשר ללמד אותה דרכי התנהלות מותאמים לקשיי קשב, ואז היא תוכל לצמוח לתפארת.

דבר ראשוןנעמי28

לא להשליך עליה חיים של מישהו אחר.

תכונות דומות לא מביאות לחיים דומים.

היא לא הוא, יש לה בוודאות עוד שלל תכונות, יתרונות ויכולות, שיכולות להביא אותה לכל מקום שהיא תבחר.

הדרך הכי טובה לבן אדם לקחת אחריות היא שלא לוקחים בשבילו את האחריות.

כשהוא מתמודד עם התוצאה של המעשים והבחירות שלו.

ועכשיו זה בדיוק הזמן לתת לה לטעות וללמוד לקחים בעצמה - כשטעויות שתעשה הן מינוריות ולא משמעותיות.

תנו לה לאחר, לפספס, אל תנסו להעיר לה כל הזמן או להזכיר לה שוב ושוב.

והכי חשוב לא להתנהל מתוך חרדה שאולי היא תהיה אותו אדם שאתם מפחדים שהיא תהיה.

כי היא כנראה לא, אבל אם תקחו את האחריות במקומה אולי היא באמת לא תלמד לקחת אחריות ותהיה כזאת.

היא עייפה? כשזה מפריע לה, היא תלמד לקחת אחריות, כשזה רק מפריע לך - היא לעולם לא תלמד, במקרה הטוב תציית עד שתתבגר.

נשמע שאיך שאתם מתנהלים בבוקר זה כיוון מעולה.

אם זה מפריע *לה* ומקשה *עליה* והיא זאת שלא מצליחה להתמודד עם זה למרות שמנסה, אולי כדאי לחשוב על דרכים שיעזרו לה.

תודה, זו התגובה שחיפשתי.hodayabאחרונה

חיפשתי כיוון מחשבה חינוכי עבורי, איך להתנהל מולה. 

הבת שלי לא הולכת לבית הספרnoach

בס"ד

שלום רב,

יש לנו ילדה בת 8 בכיתה ג. היא לא מוכנה אפילו לצאת מהבית לבית הספר.

דברנו עם המורה, יועצת, מנהלת ופסיכולוגית בית הספר, ושום דבר לא עזר.

מה לעשות?

למה? מה היא מסבירה? מה מפריע לה?הסטורי
,התחלה היא אמרה שמפחדת שאחיה לא יוציא אותהnadav244
אחכ היא לא אמרה סיבות נוספות. אמרנו לה שנוציא אותה ולא עזר
בגדול קשה לחשוב שהפורום עדיף על אנשי מקצועהסטורי
אבל בגדול, אם ווידאתם שאין משהו מאחורה (חרם/פגיעה וכד') והכל בסדר - צריך להציב לה עובדה, הולכים לבית הספר וזהוא.
הצבנו לה עובדה: באנו לקחת אותה לבית הספר, והיא ברחnoach

והיא ברחה לכל החדרים בבית. כשניסינו להלביש לה נעליים, היא בעטה בנו בכוח.

יש דרכים לעזור לילדים לחזור לבי"סמתיכון ועד מעון

האם נבנתה תוכנית בשיתוף היועצת והפסיכולוגית?

צריך לדעת שהמנעות היא דבר שמתפתח, ככל שהיא תישאר יותר בבית יהיה לה קשה יותר לחזור.

צריך מצד אחד להציב גבול ומצד שני לסייע לה להירגע וללוות אותה בתהליך.

אם בי"ס לא הצליח לסייע הייתי הולכת אפילו באופן פרטי לפסיכולוג חינוכי שיעזור לכם להחזיר אותה

בעיקרוןשלג דאשתקד

ילד חייב ללכת לבית הספר מכוח החוק. הנוכחות של ילד בביהס נאכפת על ידי קצין ביקור סדיר שהוא עובד אגף החינוך ברשות.

לכאורה הוא אמור להיות מעורב בתהליך וביהס אמור לערב אותו (שוב, מכוח החוק). הרבה פעמים יהיו לו רעיונות טובים איך לעזור.

נשמע שהיא זועקת לעזרהנעמי28

ילד לא מתעקש להיעדר מבית הספר באופן קבוע סתם בלי סיבה.

זה לא נשמע כמו סתם פינוק.

יכול להיות קושי חברתי, לימודי, מול מורה מסוימת ויכול להיות קושי או לחץ מסוים בבית שמקשים עליה ללכת לבית הספר.

אל תדחקו בה, גם במחיר של ימי חופש מהעבודה או במחיר של בית ספר רחוק יותר.

גם ילדים שטוב להם בבית הספר מעדיפים לפעמים להישאר בבית, אני מרשה לילדים שלי פעם בכמה זמן לבחור יום חופשי מבית הספר, זה לא נשמע המקרה שלכם.

ממש ממשזיויק
נשמע משהו מאד כואב וצריך לדובב אותה
מה הסיכוי שמשהו רע קרה שם?משה

אני לא מבין גדול מדי, אבל שווה לבדוק (ולו כדי לשלול) את האופציה הזו.

תראה, אני לא מאלו שאהבו ללכת וגם אצלי זה היה מאבק יום יומי בתור ילד (והיום בתור מבוגר יש לי אתגר דומה - קצת אחר עם הבכור שלי).

היא עושה בבית משהו? או שהיא כל היום מסתגרת?

משתפת מניסיוןמענין

הבן שלי עשה לנו את אותו הדבר. בתחילה נתנו לו להשאר כדי לוודא שהכל בסדר במוסד. אחרי כמה ימים שניסינו לקחת אותו ולא הסכים לרדת מהרכב או ברח מהחיידר, שיתפתי את אמא שלי יום אחד שההיתי חייבת לצאת לעבודה והילד לא הסכים לזוז שתבוא אלי לבית שלא יהיה לבד.

היא הגיעה, לא היה צריך הרבה, הציבה עובדה שהוא יוצא איתה תוך חמש דקות.

הוא התלבש מיד ויצא איתה. ליד התלמוד תורה היא פגשה את אחד מחברי הצוות שהיא מכירה מהשכונה. והוא לקח אתו איתו. ליד החבר צוות הנ''ל הילד התפדח לברוח .

ומאז שקט. הילד הולך ומפסוט וכל כך משוחרר.

לפעמים הילדים קולטים אותנו שאנחנו נוותר להם. וצריך מישהו חיצוני וחזק מספיק שהילד מבין שאין ברירה, הוא הולך 

נשמע שאתם צריכים עזרהפצלש :)

כדי להתמודד עם זה. 

כנראה היא פיתחה חרדה מ'נטישה', שלא יחזירו אותה הביתה בסוף היום, אגב זו חרדה שיש להרבה ילדים, אבל רובם מצליחים להתגבר עליה עם התערבות קצרה.

במקרה של הבת שלכם, נשמע שזה התפתח למשהו גדול, וכדאי לכם לקבל הדרכה מתאימה.

אני ממליצה מאד ללכת להדרכת הורים בגישת 'הסמכות החדשה'. גישה קצת אחרת מהדרכות הורים רגילות וצריך מטפל שהתמחה בשיטה.

היא מיועדת בדיוק למקרים כאלה, ואני מכירה כמה מקרים דומים שזה ממש עזר ופתר את הבעיה. (אפילו אצל ילד ששנתיים לא הלך לבית ספר והם ניסו המון דרכים להחזיר אותו, וכשעשו תהליך של הסמכות החדשה זה פתר את הבעיה).

מצרפת קצת מידע על הגישה ואיך לפנות אליהם הדרכת הורים בגישת הסמכות החדשה - מרכז הסמכות החדשה

בהצלחה!!

נשמע ליתהילה 3>

שהעיקר זה לדבר איתה.

ילד לא סתם מסרב להגיע לבית הספר. כנראה משהו מאד רע לו שם. האם היה מקרה שאחיה לא הוציא אותה? כן כדאי להקשיב למה שהיא עברה ולנסות להבין מה קרה שם, מה היא הרגישה, ועם זאת זה נשמע יחסית קיצוני בשביל להתמיד בלא ללכת לבית הספר בגלל זה לאורך זמן.

איך לה בלימודים?

איך לה מבחינה חברתית?

יש לה חברות? היא מצליחה? היא שמחה?

מה היה עד עכשיו, היא לא התלהבה ופתאום לא רצתה או שתמיד היה טוב ובבת אחת היא לא רוצה?

האם היא כבר נשארה בבית כמה ימים? לפעמים אחרי שילג נשאר בבית כמה ימים הוא מעצמו רוצה לחזור.

בכל מקרה נשמע שהמפתח הוא שיח עם הילדה, הבנה עמוקה של מה שקורה איתה (לפעמים יש ל"ע מקרים של פגיעה, או של חרם, וילד לא סתם מתנגד)

לנסית לתת לה כמה ימים להיות בבית ולראות אם זה משתנה, כמובן לדבר על החוייה שהייתה כשאחיה לא בא.

אם זה לא מספיק, אז הדרכת הורים, ובמידת הצורך גם טיפול רגשי עבורה.

מצטרפת לכל מה שכתבו פהמתואמתאחרונה

ומוסיפה:

איך היא בבית? שמחה? שותפה לפעילויות ביתיות?

ואיך היא מחוץ לבית שלא במסגרת בית הספר - כמו למשל אצל סבא וסבתא?

האם בעבר היא כן הלכה ללימודים בשמחה?

בכל אופן, אם בבית הספר לא יודעים איך לעזור, אז כדאי לפנות לטיפול מחוץ לבית הספר - במרפאת בריאות הנפש בקופה או אצל פסיכולוג פרטי. (אם יש באפשרותכם אז עדיף ללכת בפרטי כדי לטפל כמה שיותר מהר)

בהצלחה.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

אני ממליצה אחרי האוכל, להגיש פיצוחים, שתיה, נשנושיאביגיל ##אחרונה

טעימים ורק אז להתחיל שירים ודברי תורה

אצלנו זה מושך את הגדולים ומימלא כל האווירה משתנה.

עשינו איתם גם שיחה מקדימה "מה כל אחד מביא איתו לשולחן שבת?". והם משתדלים יותר שתהיה אווירה נעימה

מי שאומר דבר תורה אנחנו עפים עליו ממש

גם יצרנו מחרוזת שירים קבועה, כל אחד בחר שיר ואנחנו שרים לפי הסדר- את השיר של אבא, אח''כ את של אמא את של הבכור וכו'

אגב לא חייבים את כל אורך השיר..

בשבתות הראשונות קיצרנו כמה שאפשר העיקר שתהיה חוויה טובה ושישאר טעם טוב

אח''כ לאט לאט הילדים כבר נשארים ונמרחים יותר בשולחן.. ואני משתדלת גם להעלות דיונים מה קורה באותו שבוע

למשל "מה אתם חושבים על מה שקרה בהפגנה השבוע" וכו' זה מחבר אותם

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

אולי יעניין אותך