תג מחיר פוגע בהיתיישבות, זה מוסכם כאן על כולם?לשם שבו ואחלמה
אני חושב שתג מחיר זה דבר שלילי, מה הטעם בזה?!
לא כדאי להשקיע את המרץ בדברים עם תועלת?

לא מוסכםיהודי שמח מאוד

ואין לי זמן להסביר עכשיו אני יסביר בהמשך...

גם אם הסיבה מוצדקת, המעשה לחלוטין לא.לבי ובשרי

התוצאות של המעשים האלה הן הרסניות ופוגעות במטרה האמתית של מבצעי הפעולה.

אני לא יודע מי עושה את המעשיםדי"מ
אבל בואי נגיד שאני מכיר את רוב מי שנחשד בביצוע המעשים האלה ותומך במעשים האלה.
וממש לא הצלחתי להבין למה את חושבת שהם לא משיגים את המטרה שלהם.אני די בטוח שהם כן.
אני מניחה שהמטרה שלהם היא ליצור הרתעה אצל האויבלבי ובשרי

אם כך המטרה מוצדקת מבחינתי,

אבל שאר הציבור, שקצת מנותק ממה שקורה ביישובים,

רואה את המעשים האלה כניסיון להתגרות ולהפיל על עצמנו אסונות.

(ושלא נדבר על דיפלומטים מחו"ל ועוד כל מיני דברנים שהשלום פה לא באמת מעניין אותם)

ולכן הדרך הזו לא חכמה, יוצרת שנאה ומציגה את המתיישבים כפרובוקטיביים חמומי מוח.

אולי יש מטרות אחרות שאני לא יודעת עליהן?

זה אכן אחת המטרות וגם לפי מה שאמרת היא מתקיימת.די"מ
אלא שבת חושבת שהמחיר שמשלמים לא שווה את זה.
אני חושב (ואני מכיר עוד שחושבים ככה) שהמטרה המרכזית היא לערר את יציבותה של מדינת ישראל.ואני די בטוח שהמטרה מושגת.
איך היא מתקיימת?לבי ובשרי

ע"י כך שאנשים רואים אותם כפורעי חוק משועממים?

נכון, אנחנו לא צריכים "לשים" על כל מה שמעירים לנו או חושבים עלינו, אבל יש גבול.

וצר לי, אני לא רואה שכשאני מסתובבת בקרבת ערבים

מתייחסים אלי בפחד או במקרה הטוב לא מתייחסים אלי בכלל.

לא יודעת, אולי בגלל שאני לא בן.

אבל לא חסרים מקרים שילדים העזו את פניהם כלפי גברים יהודים, אפילו כאלה עם נשק.

כמה נסיונות חדירה היו ביצהר הנטולת גדר/מצלמות/בסיסדי"מ
וכמה נסיונות (והצלחות ל"ע) היו באיתמר המוקפת גדר,מצלמות ובסיס צבא?
אני מודה שאני לא יודעתלבי ובשרי

ובכל זאת, הפתרון לבעיה הזו הוא נקודתי.

וכנראה כמו שאמרת, אני חושבת שהמחיר שמשלמים לא שווה את זה ואתה כן.

משפחות הפשע,אם ככה, היו אמורות מזמן למוטט את מדינתותן טל

ישראל.

לערער את יציבות מדינת ישראל צריך יותר מכמה עשרות או מאות אנשים שעושים גרפיטי, זורקים אבנים ומפנצ'רים מכוניות. קצת כבוד לכוח השרידות של העם היהודי לדורותיו...שרדנו שבע מלחמות לפחות - אני בטוח שהמדינה תשרוד גם את מלחמת האחים של כמה עשרות/מאות שרוצים בה...

וודאי שמשפחות הפשע מעררים את יציבותה של מדינת ישראדי"מ
כמה הם מעררים זה עניין אחר.
וברור שכשמגנים את המדינה באו"ם זה מערר קצת את שלטונה.
אז דע לך - מדינה הרבה יותר חזקה ממה שנראה לך.ותן טל

לערער באמת מדינה - זה לגרום לה זעזוע עמוק. מלחמת יום כיפור - עירערה מדינה. הפיכה במצרים, פעמיים - עירערה מדינה. נפילת הבנקים בארה"ב - עירערה מדינה. 

משפחות פשע? מכה קלה בכנף. לא איום קיומי על המדינה.גם אין להן אינטרס להפוך את המדינה, שממנה הם מתפרנסים בסופו של דבר.

רצון לאי יציבות, לאנרכיה - זה רצון של אנשים שרוצים בהתמוטטות השלטון - אבל צריך בשביל זה גם כוח.

אם אני מחר אלך לכנסת וארסס כתובת על הקיר שם (נניח שהצלחתי להתגנב לבתוך) - "מוות לביבי" - זה לא מה שיערער את המדינה. גם לא אם 1000 אנשים יעשו את זה.

זה קצת לערר.די"מ
ככל שיותר אנשים יעשו זה יערר יותר ויותר.
אתה לא מבין כנראה סדרי גודל...ותן טל

התקציב של המדינה זה מאות מליארדים.

גם אם תהרוס להם מוצב שלם על כל חלקיו, עד היסוד - זה לא ממש יערער את המדינה. לא כלכלית ולא נפשית.

ובטח שלא יפיל אותה.

מדינה, אפילו קטנה כמו ישראל, קצת יותר חזקה מכמה מאות ואפילו כמה אלפי פורעי חוק. 

כשנגיע למצב כמו מלחמת האזרחים בסוריה - אז אולי תדבר איתי. אבל אני מאוד מקווה שאתה לא רוצה להגיע למצב כזה - שהוא, באמת, מערער מדינה.

אני יענה על זה באריכות בתגובה שהבטחתי לךדי"מ
שאני יכתוב.
אבל אני מסכים שיש בעיות בשיטה אבל לי היא ניראת השיטה הכי פחות גרועה שיש.
‏(זה נראה לי הרבה יותר מציאותי מ"דרך חיים")
דרך חיים?ותן טל
באמת לא שמעת עליהם?די"מ

http://www.derech-chaim.org/

ואם לא שמעצ עליהם אז זה אומר שאתה לא קורא "הקול היהודי",אולי כדי שתתחיל....כאילו מוציא לשון

אה..אלה...קודם כל - אני באמת לא קורא הקול היהודי.ותן טל

דבר שני, דווקא כן נחשפתי אליהם פעם לפני כמה חודשים נראה לי כשאיזה חבר של חבר שלי ניסה לשכנע אותי להצטרף לזה.

סירבתי בנימוס אז.

מוזר משהו הדבר הזה, אבל שיהיה.

לדימ: אתה יכול להסביר למה זה נראה לך יותר מציאותי?א.מ
אני מאמין במעשים ולא בדיבורים.די"מ
אתה מאמין בלעשות דברים לבד ולא לנסות שיהיו איתךא.מ

עוד כמה אנשים?

אכן.די"מ

אדם צריך לעשות מה שהוא צריך לעשות ולא לחכות שיצטרפו אליו.

יצטרפו אליו מה טוב,לא יצטרפו,לא נורא.

כן אבל לפעמים למעשים שלך יהיה הרבה יותר כח אם לאא.מ

תהיה לבד ומה שאני התכוונתי זה שלצרף אליך אנשים זה גם מעשים ולא רק דיבורים

נכון.אבל זה לא שווה את ההשקעה.די"מ

אני גם פעם ככה חשבתי,גילתי שזה לא נכון.

בכל מקרה לא נראה לך יותר מציאותי ונכון להקיםא.מ

אלטרנטיבה ורק אחרי זה להפיל את הקיים לעומת להפיל בלי לדעת מה לעשות אחרי זה?

לא.די"מ

כשרוצים לבנות בניין חדש צריך קודם כל להרוס את הקיים.

אלא אם כן אין לך בית אחר לגור בו ואתה והילדים שלךא.מ

תיהיו בגשם ובשלג בחוץ וסיכוי טוב שאחד מהם ימות

רק שזה לא המצב.די"מ

(מה גם שמה שאתה מציע זה פשוט לא לעשות כלום?)

למה? תכלס בלי צבא מסודר שיילחם בערבים שבישראלא.מ

ובצבאות ערב שמן הסתם ייצטרפו אליהם אין לעם הרבה סיכויים לנצח במלחמה שבטוח תהיה כי הערבים יתקוממו הרי נגד המדינה

גם כשאין לך בית אחר לגור בויהודי!!

צריך להרוס ולבנות יסודות מתאימים.

אי אפשר לבנות מעל בית של קומה אחת עוד קומות להרוס עד היסוד ולבנות מחדש.

נכון אפשר פשוט לבנות לידוא.מ

אז אתה מציע שנקים מדינה בים?די"מ
לא אני בונה על זה שהמדינה תעדיף לתת ליהודים להקיםא.מ

מלכות ביו"ש מאשר לתת לערבים להקים מדינה פלסטינית 

אז אתה די חי בסרטיהודי!!
למה? תכלס המדינה רואה ביו"ש נטל והיא היתה מוכנהא.מ

לתת אותו לכל מי שרק רוצה אז למה שלמלך שיצא מישראל היא לא תהיה מוכנה לתת?

אז גם הם משרתים את המטרה מבחינתך?אדם כל שהוא

לא.די"מ
כי הם לא מעררים לכיוון הנכון....
זה שלא אני רוצה אנרכיה.אני חושב שהשלטון שיש היום יותר טוב מהבריטים לדוגמא.
אבל אני חושב שיש צורכ באנרכיה בכדי להגיע למצב המתוקן.
אז מה זה..אדם כל שהוא

לערר את יציבותה של מדינת ישראל לכיוון הנכון, ואיך תג מחיר משרת את המטרה הזאת?

לכיוון של מדינה על פי התורה.די"מ

אני לא מבין איך זה אמור לקדם למטרה של מדינה ע"פאדם כל שהוא

התורה, אבל אחכה שתפרוס באופן כללי את משנתך המדינית..

הפעילות ההרתעתית שלהם זניחה ביחס...אדם כל שהוא

לפעילות של צה"ל.

כמה ערבים הם הרגו, וכמה צה"ל הרג?

כמה בתים הם הרסו, וכמה צה"ל הרס?

זה בדיוק העניין,די"מ
אני חושב שמבחינת הרתעה (מקומית לפחות) עקירת מטע שווה הרבה יותר מהריגת בכיר בחמאס.מהסיבה הפשוטה שזה ממש לא נקודתי ופוגעים בדרך כלל ב"חפים מפשע"
ערבי שעושה פיגוע באיתמר יודע שמקסימום יהרסו להורים שלו את הבית (וגם זה לא בטוח) והוא עצמו יכנס לכלא(עם אחלה תנאים) והכי גרוע ימות תוך כדי המעצר ובהתחשב בכסף שהמשפחה שלו תקבל זה לא כזה מפחיד אותו.
לעמות זאת ביצהר הכפר שלו יבער....
לא מובן לי מה הם סדרי העדיפויות של המחבלים ע"פ...אדם כל שהוא

הבנתך.

למה שלמלחבל יהיה אכפת יותר הרכב/ השדה של השכנים (הרי עוד אף כפר לא בער כולו), או דלת הכניסה למסגד מאשר הבית של ההורים שלו, ומהחרות שלו?

ודי ברור שהמחבלים לא רוצים להכנס לכלא, והעניין של האסירים הוא בעיה משמעותית מבחינתם, ולכן הם מנסים לחטוף, ולברוח, ולקבל מחוות וכדו'.

[נראה לי גם אתה לא תשמח לשבת בכלא, גם אם יתנו לך דוקטרט חינם, ותנאי מגורים טובים].

ולפעמים צה"ל גם הורג מחבלים, בעיקר בעזה, אבל גם ביו"ש.

מה זה "יבער", בינינו?ותן טל

הרי הערבי יודע שלבנתיים לכל הפחות אתם לא הורגים, אלא רק פוגעים ברכוש (אתם = מי שעושה תג מחיר. אני לא אומר שאתה עושה, רק הופך אותך כאילו למייצג שלהם...)

ורכוש - המדינה מחזירה את הנזק, וזה בתוספת ליחסי ציבור שיש להם בזכות זה...

שלא לדבר חלילה על מצב שבו הם תו]פסים מבצע תג מחיר בעודו בכפר ואז חמתם עולה בהם... - ביום שזה חלילה יקרה, מה תגיד אז? שהיה שווה לשרוף איזה מטע, לפנצ'ר כמה גלגלים - ולחזור בארון מתים/לחזור במצב קשה ולהיות מרותק לבית החולים שנים רבות?

ערבים יודעים לעשות לינצ' הרבה יותר ממך, כמה שתתכחש לזה - אצלם זה בדם, ואצלך לא, כי אתה יהודי.

לא תמיד המדינה מחזירה.די"מ

אם מי שעושה את התג מחיר יש לו מספיק שכל לא לכתוב את המילים "תג מחיר" או מילים אחרות שבהכרח מראים שזה היה פשיעה לאומנית הם לא יקבלו את הכסף.

וזה עובדה שביצהר היו פחות נסיונות פיגוע מהיישובים האחרים באזור.

ועוד הוכחה זה העדרים.

שנה שעברה היה גל של גנבות עדרים ביהודה ושומרון לא היה עדר שלא נגנב או שלא ניסו לגנוב העדר היחיד שלא נגנב ולא היה נסיון לגנוב אותו זה עדר באחת הגבעות של יצהר שנמצא מתאיים מטר מהכפר בלי מצלמות/חיילים/גדר או כל דבר אחר באמצע,ומי שיודע קצת יודע שעדרים זה משהו שהערבים ממש מוסרים עליו את הנפש.

זה לא משנה את המציאות.ותן טל

אתה טוען שאם לא היה בכלל צבא ביו"ש, שום גדרות, שום משטרה - כלום, רק האזרחים עם הכוח שיש להם עכשיו - אתה טוען ששום ערבי לא היה תוקף?

(ונניח שכל המתנחלים היו "מאיימים" כמו יצהר - ומנגד, שום צבא לא היה שומר לא לכאן ולא לכאן...אבל - גם מצב הנשק היה נשאר כמו שהוא עכשיו, לא יותר ליהודים מעכשיו...).

נראה לך שאם צה"ל יצא מיהודה ושומרון לחלוטין, כל היישובים יתפנו ורק יצהר תישאר לבד על הגבעה שלה - בלי אף אחד שישמור עליה - נראה לך שהיא תישאר שלמה אחרי, נגיד, שנה?

אה,ברור שצריך נשק.די"מ

כי שצה"ל יעזוב גם לערבים יהיה יותר נשק מעכשיו.

זה לא אפשרי כי תושבי יו"ש לא רוצים בזה,אבל הם ירצו אפשרי גם אפשרי.

כמות תושבי יו"ש שמשרתים בצבא זהה (פחות או יותר) לכמות חיילים שמשרתים ביו"ש (מה גם שאם יעבדו כמו שצריך בלי המוסר המעוות של צה"ל יצטרכו הרבה פחות חיילים)

אין נשק. אתה לא יכול להשיג נשק.ותן טל

אלא אם כן תבריח מירדן או משהו כזה.

אתה לא מדבר מציאותית זה העניין.

ויש ביו"ש לפחות מליון וחצי ערבים, ורק כ300 אלף יהודים.

חוץ מזה שאמרת בלי כל היישובים של המדינה - כלומר, בלי בערך 99 אחוז מהמתיישבים (אגב, גם יצהר היא יישוב על פי המדינה...) - אז אל תגיד לי "כל החיילים שמשרתים מיו"ש. הם לא יהיו שם! רק תושבי הגבעות ויצהר.

אפשר להשיג נשק בכסף בשוק השחור.די"מ
ואפשר גם לגנוב מצה"ל.
לא. לא יהיה צה"ל. ואתה לא תוכל להיכנס לשטחי ישראל.ותן טל

אתה תגור במדינת יהודה. ולא תוכל להיכנס בקלות לשטחי ישראל. ולכן גם השוק השחור לא רלוונטי.

ושוב, לא התייחסת לעיקר - שזה, קומץ קטנטן של מתנחלי יצהר, שכמו שאמרת, שומרים על עצמם ואף אחד לא נוגע בהם - לעומת מליון וחצי ערבים שיהיו יחד איתם במדינת יהודה. למה שאז יהיה צריך יותר נשק מאשר היום ליהודים? ונניח שלערבים לא יהיה יותר נשק מהיום, כדי להיות הוגנים - אלא בדיוק הכוח שיש להם היום, רק שבמקום כל היישובים היהודים, ובמקום צה"ל שתמיד נמצא בשטח - יהיה ריק מיהודים, ורק הישוב יצהר יישאר במקום שלו - עם אותו כוח שיש לו היום, והערבים עם אותו כוח שיש להם היום. האם במקרה כזה, כשאין שינוי בכוח של הערבים מול יצהר, ויצהר מול ערבים, אבל יש שינוי במעטפת - שליצהר אין יותר יישובים יהודיים מסביב, אין יותר צבא - האם במצב כזה, אתה טוען שכמו היום, לא יגעו ביצהר?

אם מישהו עושה תג מחירא.מ

ולא כותב תג מחיר זה לא מאבד את כל האפקט של פגיעה במדינה לשיטתך?

הגבתי לדימ על לא תמיד המדינה מחזירהא.מ
תכל'ס, צודק. הרי זה יכול להיות גם סתם חוליגן.ותן טל

חסר ערבושים שמשעמם להם בלילה ומפנצ'רים גלגלים?

ואז איפה האפקט כאן של הפחד ושל הלזעזע את ישראל? הוא יכול, גם לשיטתך, די"מ - להגיע רק אם יודעים שמי שעשה את זה הוא יהודי.

לא.לא חסר מה לכתוב.ואפשר גם לא לכתוב.די"מ
אבל אם תכתוב משהו שבגללו יראו שזה יהודים המדינהא.מ

תחזיר את הכסף ואם לא זה לא יערער את יציבותה של המדינה כי זה בדיוק כמו שערבי ישרוף לחבר שלו 

מגן דוד זה מאוד ברור מי עשה את זה.די"מ

לא חסר רעיונות.

וזה כן משנה כי הערבים יועים בדרך כלל אם זה יהודי או ערבי שהצית להם.

אתה רציני שמה שנראה לך יערער את יציבות המדינהא.מ

זה שערבים יתקוממו בגלל שעשו להם תג מחיר?

לא.די"מ

זה יהיה מכלול של דברים,זה אחד מהם.

איזה דברים למשלא.מ
אמנם זה לא הכל,אבל כתבתי על זה כאן קצת-די"מ
למה נראה לך שאם לא כתוב "תג מחיר" אז הערביי.ל.

לא מקבל פיצויים?

חוץ מזה שהיו עדרים שלא ניסו לגנוב

בעקרון מי שלא אזרח לא מקבל מס רכוש.די"מ

המדינה לא ששה להוציא כסף,אבל אמרו שעל תג מחיר יביאו אז צריך ראיה ברורה שזה קשור לתג מחיר.

בזמנו את כל העדרים באזור גב ההר ניסו או הצליחו לגנוב.

גב ההר זה חלק ספציפי בהגדרה יהודה ושומרון....י.ל.

בבנימין לא ניסו לגנוב את כולם

זה היה טעות שלידי"מ

התכוונתי לכתוב "בשומרון".

גם יהודי ששורפים לו את הרכבי.ל.

ושוברים לו שמשה מקבל החזרים ממס רכוש ומקבל יחסי ציבור.

ולמרות זאת יש מלא ישובים ביו"ש שמתים מפחד מהאבנים בצירים ומהערבים.

הכסף זה לא השיקול היחיד.

ותהיה בטוח שאם המצב בלינץ בקוצרא(זוכרים?) היה הפוך הערבים היו יוצאים לא רק עם אף שבור יד סדוקה וכמה ראשים פתוחים.תראה את ה"לינצים"שעשו לרועים שעלו לרמת מגרון....וגם זה לא היה ממש רציני...

יש הבדל בין ונדליזם רגיל לבין "תג מחיר".ותן טל

ואפילו בין פשיעה לאומנית נגד יהודים לבין תג מחיר - בעניין ה"יחסי ציבור" ובעניין החשיפה התקשורתית, אל תשלה את עצמך...

לגבי לינצ'ים - אתה באמת מאמין שיהודים יותר בקלות יהרגו ערבי כזה או אחר שמנסה, נניח, לעשות "תג מחיר" - מאשר הערבים שינסו את זה? (חוץ מזה שאתה מדבר על קומץ קטנטן של יהודים, לעומתי שאני מדבר על עשרות ומאות אלפי ערבים...נסה לערוך השוואה בזה...בלתי הגיוני...).

חיילים יהודים נכנסו פעם בטעות לרמאללה, זוכר? זוכר מה קרה להם? מזעזע אפילו לחזור על זה...

יהודים, רובם המוחלט, לא יכול להגיע לרמות כאלו.

לתת לי דוגמה אחת שאני אפילו לא יודע מה בדיוק קרה בה (מוזמן לשלוח לי תיעוד תקשורתי כלשהוא - על מה שהיה ברמת מגרון, לא על קוצרא) עדיין לא מוכיח שערבים לא ישחטו עושי תג מחיר כאלו ואחרים אם יתפסו אותם בשעת מעשה.

זה לא הסיבה לא לעשות את זה.די"מ

אז לא היעה צריך להיכנס לעזה כי היו חיילים שמתו?

במלחמה מתים לפעמים,אני אכן מקווה שמי שעושה תג מחיר לוקח את זה בחשבון.

לא, יש הבדל. בעזה זה מלחמת קיום. אתה לא מדבר עלותן טל

מלחמת קיום - אלא על מלחמה שבה אתה מקווה שתוכל לזעזע את מדינת ישראל ולהפוך אותה למדינה אחרת, מדינת תורה. אבל סתם ככה, עכשיו - אתה חי.

אתה עושה תג מחיר, בלי שזה סכנת חיים אם לא תעשה - בניגוד לחייל שנכנס לעזה, כי אם הוא לא ייכנס, זה סכנת חיים למדינה שלו.

זה ההבדל.

סבבה.די"מ

אז במלחמה שהיא לא "הצלת ישראל מיד צר" אלא היא "כיבוש הארץ" אתה חושב שזה נכון לומר את מה שאמרת?

כי אנחנו רואים את זה ככה.

יש כל כך הרבה מרואיינים שבוכים בתקשורתי.ל.אחרונה

על ההצקות היומיומיות של הערבים.

ברור לי שאם המצב היה הפוך וערבים בודדים היו נתפסים בתוך ישוב ששונא ערבים מאד הם היו יוצאים עם קצת יותר מאף שבור.  החיילים האלה הפקירו את הנשק שלהם בידי שוטרים של הרשפ.

לא אכפת לי מרובם המוחלט.גם רוב היהודים לא גרים בארץ ישראל.אני יודע שיש יהודים שמסוגלים להגיע לכך.

העלו פעם.אני יחפש..

יש לחלק באפקטיביות של עצם הפעולה והרעיון מאחוריהשמואלג

לבין תוצר הלוואי של הפעולה.

נלך על עולם נטול תקשורת שבו שוכנים יהודים וערבים זה לצד זה, והערבים מפגעים ביהודים:

הדרך הטובה ביותר לגרום לערבים להמנע מפגיע כזו להבא זה להגיב בתוקפנות, להפחיד אותם. זאת השפה שהם מבינים.

בהינתן שהשלטון לא עושה את זה, מאיזה סיבה שלא תהיה אם מתאפשר לאדם הפרטי לעשות את זה הוא מוביל לאותה תוצאה.

ברגע שמכניסים לעולם את התקשורת (ובנוסף מנגנוני חוק וכו') מקבלים את תוצרי הלוואי:

אמבוש ודי לגטימציה מגזרית.

עכשיו צריך להכליל בשיקול את זה. האם האמבוש שווה את זה. האם עבירה על החוק (ותפיסה) שווים את זה?

בהצלחה

אולי זה פוגע בהתיישבות...... וגם אם כן...מי אמרי.ל.

שההתישבות זה הערך העליון ואין ערכים יותר חשובים ממנו?

(שימו לב:כתבתי אולי)

אממ..בוא נחשוב:ותן טל

אתה מעדיף להרביץ לערבים, לחורר להם צמיגים, ובתמורת זה שנניח, לא תהיה התיישבות - כי ת"מ נגד פלסטינים חשוב יותר מהתיישבות - ואז 300 אלף יהודים שחיים ביו"ש לא יחיו שם, ויחזרו לשטחי "ישראל הקטנה", ואז גם לך עצמך יהיה יותר קשה ללכת למקום כלשהו ביו,ש לעשות שם תג מחיר, כי כבר לא יהיו יהודים מסביב, לא יהיו פיטרולים של הצבא בכל האזורים, אלא רק בגבולות בין יו"ש לישראל (נוסח עזה של היום) וביצוע תג מחיר שם יהיה סכנת חיים בערך כמו להכנס היום לרפיח (לא בזמן המבצע..נגיד לפני שלושה חודשים) ולפנצ'ר שם מכוניות ולרסס גרפיטי בגנות ערבים.

זה מה שאתה מעדיף, על פני ההתיישבות?

(זה לגבי שה"אולי" שכתבת נכון...זרום איתי...)

|זורם איתך|י.ל.

אני כותב באותו סגנון שלך: אתה מעדיף כמה בתים על גבעה בודדת במקום מעבר לקו הירוק שחיים לעצמם

ובכלל לא תורמים למדינה כי כמה קראונים זה לא משהו רציני כמו הערים במרכז הארץ אלא רק יציאה של כמה משועממים שמחליטים לבנות בתים בחו"ל ולהביא לשם אנשים בכח מאשר קידוש ה' שמראה מי בעל הבית פה.

אז אל תתיחס לזה בכזה זלזול.אתה כותב על זה כאילו זה דבר קטן ואפשר לדבר על זה כאילו זה משהו גדול

לפעמים יש דברים שיותר חשובים מבית פה או בית שם

רק תיקון קטן - לא "כמה בתים". 300 אלף תושבים.ותן טל

וזה הקידוש ה' האמיתי הכי גדול, כי זה קביעת מציאות בפועל - להבדיל מגלגל מפונצ'ר ו/או גרפיטי מסכן, שלמחרת כבר מנקים אותו (אחרי שמצלמים מכל כיוון כדי להכנס בישראל). 

אתה ב-א-מ-ת חושב שגרפיטי וגלגל מפונצ'ר יותר מראים מי בעל הבית מאשר מעל 300 אלף מתיישבים? . נראה לי מחר יתקשרו אליך מבלוקבסטר...יבקשו ממך להחזיר את אתה יודע מה...

רק אמרתי שאל תנסח התיישבות במילים גבוהותי.ל.

ותג מחיר במילים קטנות.

וכן אני חושב שתגובה על רצח לדוגמה זה נקמה ולא בניית ישוב.

ויש עוד הרבה תועלת בזה חוץ מלהראות מי בעל הבית כמו לסכסך בין ישראל לאומות העולם וגלגל מפונצר עושה את זה יותר טוב מבנית עוד שכונה בישוב נידח.

(למרות כל הבלגן שעוד בתים ביוש עושה)

העובדה היא כזאת:ותן טל

בניית יישוב מכאיבה לפלסטינים, הרבה יותר מכמה גלגלים מפונצ'רים או גרפיטי שקושקש אצלם.

כי בניית יישוב זה קביעת אחיזה בקרקע שבסופו של דבר גם משפיעה על דעת הקהל ועל האפשרויות המציאותיות בשטח לביצוע תוכניות כאלו ואחרות - בניגוד לתג מחיר כמו גלגלים מפונצ'רים וגרפיטי (מצטער, אני לא מכיר עד הרבה דוגמאות לתג מחיר...אולי מעט הצתות פה ושם, ואולי באמת גם הרצח של הנער הפלסטיני, זה בבדיקה, אבל זה מקרה יחיד שהיה אז אי אפשר לדון על פיו, למזלנו) - שאלו דברים שלמחרת מתוקנים, על חשבון המדינה, ובנוסף, מצטלמים טוב מאוד וזוכים לגינוי מיידי ובעל תהודה. בניגוד לבנייה שהיא תהליך לאורך טווח, שנכון, יש אליו גינויים, אבל במונחים של מיידיות "נזק תדמיתי", לעומת התועלת שזה נותן אחיזה בשטח - אין ספק שזה עדיף על תג מחיר.

בנוגע ללנסח התיישבות במילים גבוהות ותג מחיר במילים קטנות - די תיארתי מציאות, אתה יודע. המציאות היא שמה שתוקע הרבה מקלות בגלגלים של תהליכי השלום, זה ההתיישבות באריאל, עפרה, מעלה אדומים, וגם יצהר, בית אל, קדומים, שילה וגוש עציון. (ועוד, כמובן - אני לא הולך לפרט עכשיו את כל ההתנחלויות) - ולא התג מחיר. תג מחיר, במציאות, לא יגרום ולא גורם לעיכוב בביצוע התהליך - כי אין לו שום אחיזה בקרקע. בניגוד ל300 אלף מתיישבים רק ביו"ש, שלא לדבר גם על עוד כ400 אלף תושבים במזרח ירושלים וכו'...

לגבי ה"לסכסך בין ישראל לאומות העולם" לא בהכרח שזה הדבר הכי חכם לעשות במציאות פוליטית עולמית

(סתם שאלה קטנה - ישראל מסוגלת לייצר את כל הנשק שלה, כולל כל הטילים, הרובים, כדורי הרובה, הטנקים, הצוללות, המטוסים, מערכות ההגנה וכו' - לבד?  ומה יקרה אם אף מדינה בעולם לא תספק לנו נשק. ולא כלכלה?)

אתה אוהב כנראה לקחת את המציאות למצבי קיצון ונהנה מהמחשבה על מצב שבו ישראל מבודדת לחלוטין מהעולם - אבל אתה לא באמת מבין מה ההשפעה ל זה על המדינה כיום, ובעתיד.

לא בהכרחמרדכי
בס"ד

תג מחיר הוא הכרחי ונכון!
זה נועד גם בכדי ליצור הרתאה וגם בכדי להראות ששום פגיעה בישראל לא תעבור בשתיקה.

ועל כן, על הצבא והמדינה לנקום ולבצע פעולות תגובה שכאלה. הבעיה היא שהם לא עושים את זה, לפחות לא בצורה של נקמה, לכן זה לא מפליא שהאזרח לוקח את החוק לידיים.

שמעתי ביום שישי ראיון עם תושב פסגת זאב שסיפר על הטרור שהם ותושבי נווה יעקב עוברים לאחרונה ועל האפס תגובה מצד המשטרה. בסוף דבריו הוא סיפר שבקרוב הם יפעילו משמר של התושבים שיגיב ויטפל לאירועים והוא רק מבקש שגם הפעם המשטרה לא תתערב ותפריע להם להגן על עצמם.

זה לא נהיה רק משהו של נערי גבעות אלא לאט לאט אזרחים מבינים שאם הם לא יקחו את החוק לידים אז לא יהיה מהו אחר יעשה את זה.

עם בישראל לא ישכילו להתחיל לפעול ברצינות שלא יתפלאו שזה רק גובר, מתפשט ומקבל לגיטימציה ציבורים גם מכאלה שעד עכשיו יתנגדו לזה.

האם אני תומך בתג מחיר פרטי?
אם משהו ישאל אותי אם לעשות אגיד לו שלא, וגם אני לא אעשה. אבל בכל זאת כל פעם שאני שומע על כך, אני שמח.
לא הבנתי את הסיפא - אז אתה תומך/לא תומך בת"מ פרטי?ותן טל

אם תומך - למה לא תגיד לאחרים לעשות אם ישאלו אותך ולמה לא תעשה בעצמך?

ואם לא תומך בת"מ פרטי - למה תשמח אם מישהו יעשה את זה?

דבר נוסף - כשאתה אומר תג מחיר - אתה מתכוון רק כלפי ערבים? או שגם בתג מחיר על מוכניות צבאיות/כל דבר שקשור לצבא - אתה תשמח לשמוע שעשו?

דבר אחרון - מה הגבולות של התג מחיר שאתה תשמח בהם - אם יש גבולות? ואם תשמח בנוגע לתג מחיר פרטי על הצבא - באיזה שלב כבר לא תשמח? או שבכל שלב תשמח?

תודה רבה

השאלה לדעתי היא לא אם אני תומך או לאמרדכי

בס"ד

אלא האם אני רואה בזה טעם או לא.

וכאן התשובה היא מורכבת, כי אני כן רואה בזה טעם ואני חושב שזה נכון ונצרך, אלא שזה צריך להעשות על ידי גוף מוסמך ובצורה מסודרת. לכן אני לא אעשה את זה ואם משהו התייעץ איתי אני אגיד לו שאני אישית חושב שלא כדאי מאותה הסיבה. אבל אם משהו כבר קם ועשה את זה, מעשה שהוא מבחינתי נצרך וטוב, אז אני אשמח שזה נעשה. 

כמובן שהייתי שמח הרבה יותר אם זה היה נעשה באופן שאני רוצה ומקווה שיקרה, אבל אם זה נעשה בדרך אחרת שהיא אומנם פחות רצויה, אבל נעשה, אז כן אני אשמח.

כשאני אומר 'תג מחיר' אני מתכוון לפגיעה באויבים (ערבים, מוסלמים, נוצרים)

לגבי שאלתך מה בנוגע לצבא זה כבר מורכב.

בעיקרון אני נגד פגיעה ברכוש צה"ל וכמובן בחיילי צה"ל עצמם.

אלא שאם מדובר בפינוי אז אני כן חושב שזה נכון לבוא ולדאוג שאותם הכלים שנועדו להרס - עצמו מכלל שימוש.

אגב, עומדים אנחנו בימים של תשע שנים לגרוש. בערב הגרוש נהרסו בחומש עשרות כלי רכב שיועדו לפינוי וזה כחלק מהמאמצים הכוללים למניעת הגרוש.

וכלול בזה כל דבר שקשוק לפגיעה בארץ ישראל. לצבא יש תפקיד מוגדר, ברגע שהוא מנוצל לעשות את ההפך אז אצא נגד זה ואעשה ביכולתי למנוע את הפגיעה.

אבל כמובן שלבוא סתם ככה להיכנס למוצב בלי קשר ולהרוס ציוד צבאי מתוך שעמום - אני נגד לחלוטין. 

איזה התחמקות...די"מ
ואם מישהו כינס למצוב צבאי ויהרוס ציוד לא מתוך שעמום אלא כ"תג מחיר" על פינוי שכבר היה?
תלוי מאוד במקרה המדובר ובסיטואציה המלאהמרדכי
בס"ד

מהבחינה הזאת ממש אין לי תשובה חד משמעית, אלא כאמור, כל מקרה לגופו.
הרישא של דבריך, זה מה שאני כל הזמן סובר ומכנהותן טל

שזה סוג של צביעות. כאילו - לנסות לרקוד על כל החתונות במכה אחת. לא על שתי חתונות - על שלושה או ארבעה חתונות.

למה צביעות?שמואלג

יש פה תוצאה טובה, אין סיבה לא לשמוח.

רק הדרך נעשתה בניגוד לשיטתנו.

התוצאה היא טובה וכך אני רוצה שהיא תהיה אז אני שמחמרדכי
בס"ד

הייתי יותר שמח אם זה היה נעשה רישמי וממסדי בתור דבר לגיטימי וחוקי כחלק מהמאבק בטרור.

אתן דוגמה-
ברור שאשמח שעכשיו בגלל המלחמה נשטח את עזה ונבנה מחדש את גוש קטיף.
אבל הייתי שמח יותר אם זה היה נעשה ללא קשר ללחימה בעזה אלא כי זה מה שהשכל אומר שצריך לעשות.
אם התוצאה היא טובה - אתה אמור לרצות לעשות את זהותן טל

גם בעצמך - או לכל הפחות לעודד אחרים לעשות את זה בעצמם. אבל אתה מנסה לרקוד על כל החתונות - גם להגיד שזה טוב, אבל גם להגיד שלא צריך לעשות את זה לבד, אבל גם לשמוח כשמישהו כן עושה את זה לבד, אבל גם לא לרצות לעשות את זה בעצמך לבד.

לעניות דעתי זה צביעות.

אם אתה חושב שזה דבר שרק גוף ממוסד - כמו הצבא - יכול לעשות - אתה לא אמור לשמוח כאשר יחיד עשה את זה. התוצאה היא לא רק הדבר הנקודתי שקרה אלא כל המכלול.

זה צביעות, כי זה התעלמות מהמכלול, היצמדות לפרט אחד קטן שאתה מנתק מכל השאר והאדרתו - כאשר כלפי עצמך אתה לא מוכן לנתק את הפרט הזה מאחרים ולעשות את זה בעצמך, בהסתמכות אך ורק עליו.

מצטער, אני אישית לא הצלחתי למצוא לזה שם אחר מלבד צביעות. ייתכן שאתה לא סובר כמוני. נו שויין.

אני לא מבין מה מפריע לך?יהודי!!

זה סך הכול (לפי הבנתי) שיקולי רווח מול הפסד.

זה שזה הדבר הנכון לעשות לא אומר שזה חכם.

לכן אם מישהו אחר החליט שלדעתו יש יותר רווח מהפסד, אני ישמח.

נ.ב. אני לא מסכים עם כל הדברים של מרדכי, רק נסיתי להסביר איך שהבנתי.

וזאת הצביעות, להבנתי האישית.ותן טל

אם ההפסד הוא גדול יותר מהרווח - הוא אמור להיות גדול יותר מבחינתך גם אם מישהו אחר עשה את זה ולא אתה או מישהו שייעצת לו.

ואם לאותו אדם ההפסד לא גדול מהרווח - אז גם לך הוא אמור לא להיות יותר גדול ואז חוזרת השאלה למה אתה לא עושה את זה אם אתה תומך בזה.

ואם אתה חושב שגם לאותו אדם ההפסד היה גדול מהרווח (או בראייה לאומית) ובכל זאת שמח - אז זה יותר גרוע מצביעות - זה כבר שפלות, זה כבר ניצול ציני (תיאורטית, כי מעשית אתה לא עשית לו כלום) של אותו אדם - בבחינת: " הכושי עשה את שלו, וזה טוב, ועכשיו זה שהכושי נדפק, זה הבעיה שלו".

ככה אני אישית רואה את זה.

הוא מתכוון שהוא שמח מפגיעה בערביםיהודה סעדה

אך מתנגד לפעילות פרטית, והוא שמח אם מישהו אחר פוגע באופן פרטי בערבים למרות שהוא לא חושב שכך דווקא צריך לפעול.

וז-ה בדיוק צביעות. אני לא מבין מה לא מובן במהותן טל

שכתבתי. זה בדיוק הצביעות - להיות שמח במשהו שאתה לא חושב שצריך לפעול ככה. אין לי הגדרה אחרת לצביעות. לך יש?

אם אני חושב שאסור לתת כסף לאיש אחד שמבקש צדקה ברחוב כי הוא נרקומן - אם אני אשמח על זה שמישהו אחר נותן לו כסף - אני חתיכת צבוע. זה הכל. צבוע לכאן או לכאן, זה לא משנה - צבוע.

זה לא אותו דבר.יהודה סעדה

מרדכי לא חושב שתג מחיר זה רע כמו שאתה חושב שסמים זה רע(זה ההבדל).

הוא בעד פגיעה בערבים אך חושב שצריך לעשות זאת בדרך אחרת, אך עדיין שמח כשהם נפגעים, אפילו בצורה מנוגדת לשיטתו, תחשוב על זה קצת ותראה שזה לא צביעות.

אני לא חושב שלתת צדקה זה דבר רע (מה הכנסת סמים?)ותן טל

אני דיברתי על צדקה.

לתת צדקה זה לא דבר רע, אלא דבר טוב - אבל אני חושב שלא צריך לתת צדקה לנרקומן - ולכן לא אשמח אם מישהו נותן צדקה לנרקומן.

זה כן צביעות - כי אם הוא לא מאמין בדרך הזאת, הוא לא אמור לשמוח בה, ואם הוא מאמין בדרך הזאת - אז הוא צבוע שהוא עצמו לא עושה את זה.

'צטער, אני רואה את זה כצביעות. זכותך לראות את זה אחרת, ככה א-נ-י רואה את זה.

נרקומן=מעשן סמים, זה הקשר, חשבתי שזה פשוטיהודה סעדה

נניח שלשנינו יש אותה מטרה באיזה עניין, ואני חושב שהדרך שלך גם היא טובה להגיע למטרה שלנו, למרות שאני לא מבצע אותה ויש לי דרך אחרת, אני צבוע?

הדוגמה שלך ממש לא נכונהיהודי!!

נניח שאני רואה קבצך ברחוב ורוצה לתת לו כסף אבל איו לי מספיק,

ומשהו אחר יתך לו, ברור שאני ישמח.

למרות שאני לא יכלתי לתת.

איפה הקשר לצביעות

זה לא שאתה לא יכול! עכשיו אתה מסלף...ותן טל

מרדכי אמר שהוא לא תומך בלעשות תג מחיר פרטי! הוא לא אמר :  "אני לא יכול לעשות תג מחיר פרטי כי בדיוק נגמרו לי הספריים והכובעיי גרב בבית"!

לכן, הדוגמא שאתה הבאת היא המסולפת.

זה לא שאתה רוצה לתת ולא יכול, לפי הדדוגמה שלי ולפי ההסבר המקורי של מרדכי - אלא, אני לא רוצה לעשות את זה כי אני לא מאמין בצדקה הזאת באופן פרטי לנרקומן - אבל כן שמח כשמישהו אחר עושה את זה. זה צביעות. מבין?

אני ממש לא מסלףיהודי!!

בדוגמה שלי יש לי כסף שאני צריך לדברים אחרים, אז אני לא יתן לקבצן.

אבל אם יגיע משהו אחר שיש לו מספיק, ברור שאני ישמח.

שזה אומר שאני לא יעשה תג מחיר פרטי בגלל שנראה לי הסיכון לא שווה.

אם מישהוא אחר חושב שהסיכון שווה (חושב שלא יתפס/ ששווה לשבת בכלא בשביל זה) ברור שאני ישמח.

אם יש לנו את אותה מטרה גם אם הדרך קצת שונה אני יתמוך בא.

אבל זה לא מה שמרדכי אמרדי"מ

הוא לא אמר שהוא בעד והוא עצמו לא עושה כי הוא פחדן,אלא שהוא מתנגד לתג מחיר פרטי אך בכל זאת שמח כשזה קורה.

ברור שהוא לא אמר שהוא לא עושה את זה כי הוא פחדןיהודי!!

אם הוא לא עושה תג מחיר פרטי בגלל שיקולי הפסד מול רווח, אז הוא חושב שיותר מועיל לא להיכנס לכלא על תג מחיר ולעשות דברים אחרים.

זה לא אומר שהוא פחדן.

זה גם לא מה שהוא אמר.די"מ

הוא אמר שהוא מתנגד לזה,ולא בגלל שזה לא שווה להיכנס לכלא אלא כי המדינה צריכה לעשות את זה.

מה ההבדל בין המדינה לפרטי?יהודי!!

אין שום הבדל עקרוני, חוץ מהסכנה לעונש.

אני מסכים איתך.די"מ

מרדכי לא.

^^^ ולכן, די"מ, אתה מבין את טענתי לצביעות באמירהותן טל

כזאת? כאשר כמו שאתה אומר, מה שמרדכי אמר, ולמרות זאת, אומר שהוא שמח כשמישהו אחר עושה את זה...יש פה אפקט ברור של צביעות...

ברור.די"מ

(וההבדל המצחיק בין מסגד לפנצ'ור...)

ברור שאני בעד להוריד את כל המסגדים בארץמרדכי

בס"ד

במיוחד שיש מי שטוען שגם מסגדים זה בגדר של עבודה זרה -והרי ידוע מה צריך לעשות למבני עבודה זרה בארץ הקודש.

אלא שאם אני חושב מה יותר אפקטיבי, מה יותר מרתיע ומה יותר מזיק,

אני חושב שפינצ'ור, נזק לבתים, נזק לשדות  - הרבה יותר מזיק.

(ולא אכפת לי שאת התקשורת יותר מעניין כתובת על מסגד מאשר שדה שלם שנהרס)

אם לא מעניין אותך התקשורת אז למה?די"מ

הדבר שהכי מרתיע זה הצתת בתים,כי זה יכול להיגמר בפגיעה בנפש.

כל השאר זה פגיעה ברכוש.

ובדיוק כמו שאותך יעצבן אם יפגעו בבית כנסת את הערבים מעצבן שפוגעים במסגד.

מאיך שאני רואה את המציאות מהזווית שלימרדכי

בס"ד

הערבים בהחלט שמים תשומת לב יותר על הרכוש שלהם.

מסגד שנשרף כיום לרוב זה רק להחליף דלת או שטיח ולמחוק כתובות, לא יותר מידי נזק לרכוש.

ואילו שרפת מטע זיתים שיש להם תועלת בהם או נזק לרכוש הפרטי שלהם, אני חושב שזה יותר מזיז להם.

כמו כן,

כשיש נזק לרכוש הפרטי שלך זה מזיז הרבה יותר מאשר לנזק ציבורי, גם אם זה מסגד.

מסגד זה לא כמו בית כנסת, אין לזה את אותה החשיבות כמו שאנחנו נותנים לבית הכנסת

הרי רוב רובם שומעים כמונו את התפילות דרך הרמקולים ורק מידי פעם הם באמת מגיעים למסגד.

בקיצור-

מבחינת תועלת לדעתי זה עדיף מאשר מסגד.

מסגד בעיקר גורם לרעש והרעש גורם להרתעה לרדת כי אז מראים שזה רק "קבוצה זניחה" של אנשים שאין להן בכלל לגיטימציה.

כך אני רואה את הדברים,

אם לדעתך אני טועה אשמח שתסביר לי במה. 

אני די מסכים איתך.די"מ

אבל זה לא נכון שהם לא מגיעים למסגד.

מגיעים רק ביום שישי.

אבל אני עדיין לא רואה בזה טיפת בעייה,זה אולי פחות מועיל ולכן לא שווה את הסיכון,לא יותר מזה.

ההבדל הוא פשוטמרדכי

בס"ד

תתאר לך מצב שבו יש פקודה של מתכ"ל שהוכתבה מהממשלה שלדוגמה ברגע שיש זריקת אבנים מכפר מסוים, מורידים 2 בתים מאותו הכפר. על בקת"ב 5 בתים וכו' (תג מחיר כפשוטו).

כמובן שאת מי שמפגע ומסייע לזה (מיוזמתו) - נותנים לו כדור בראש

ועכשיו תבדוק מהי המציאות.

מה עדיף?

ברגע שזה יהיה משהו ממסדי וחוקי אז הכל ישתנה ויראה הרבה יותר טוב,

וגם גורם ההרתעה יהיה הרבה יותר משמעותי ממה ש(אין) היום.

לצערנו אנחנו ממש רחוקים מזה וזה כרגע לא מציאותי,

אבל לפי דעתי זאת המציאות הנורמאלית שצריכה להיות!

(לאו דווקא בנתונים שהבאתי אלא שהן חוטפים על כל פגיעה הכי קטנה).

כרגע שאין את זה ומשהו אחר עושה את זה-

כן, אני שמח!

לא ענית.די"מ

ענית למה עם המדינה עושה את זה זה יותר רציני ומאסיבי.

אבל אין הבדל מהותי בהאם לתמוך בזה או לא.

זה כמו שאם אתה נגד להעסיק עובדי קבלן זה יהיה לא בסדר מבחינתך עם אדם פשוט יעסיק עובדי קבלן,ועם המדינה תעסיק עובדי קבלן זה גם יהיה חמור אבל הרבה יותר,אבל בשני המקרים תתנגד.

אז למה שלא תתמוך בתג מחיר פרטי?

אני תומך בתג מחירמרדכי

בס"ד

כי כמו שאמרתי,

כיום זה הדבר הכי טוב שיש, וזה עדיף מכלום!

אבל אני לא אעשה את זה וגם לא אמלית למי שמתייעץ איתי לעשות את זה,

מאותם הסיבות שאתה תומך ולא עושה את זה ועוד רשימה של קיצונים שתומכים בזה ולא עושים את זה.

רק דבר אחד לא הבנתי-

מאיפה הסקתם שאני נגד?

רק כי אמרתי שאני לא אעשה את זה או לא אייעץ?

דב,

תזכיר לי כמה מסגדים שרפת?

או כמה אנשים שלחת לשרוף מסגד?

(זה בסדר, אתה לא צריך לענות, אני יודע את התשובה בעצמי כפי ששמעתי ממך כמה פעמים).

הנה-די"מ

מכאן

אז זה בגלל שאתה מפחד?לגיטמי לגמרי.

דרך אגב אני פעם ריססתי על ערבי גז פלפל (כבר הורשעתי על העניין אז אין לי בעייה לספר)

אני לא "שולח" אנשים לעשות תג מחיר,אבל אני לא אעייץ להם לא לעשות.

ודרך אגב אני לא מתלהב ממסגדים כמו שכבר אמרתי בעבר.

אני חושב שאם רוצים איכות צריך משהו שמתקרב לפגיעה בנפש ואם רוצים כמות,עדיף דברים שתסתבך עליהם פחות (וחבל סתם להוסיף "פגיעה בקודשי דת")

אז כנראה שדבריי לא הובנו כראוימרדכי

בס"ד

וגם שאני עובר שוב על ההודעה אני עדיין לא מבין איך זה הובן ממנה.

כתבת-"האם אני תומך בתג מחיר פרטי?"די"מ

ובמקום לכתוב "כן!בהחלט!" התפלספת.

לכן הובן שאתה לא ממש תומך.

אדע להבא להסתגנן אחרתמרדכי
עכשיו ראיתי שוב את הכתבה היא....די"מ

צוללןאיך אני מתגעגע לכיפה ההיא ....

(מה שכביסה יכולה לעשות...עצוב)

אז אתה מבין למה אני חושב שזה צביעות?ותן טל

אם אתה מפחד - זה צבוע לקוות שאחרים יעשו ואתה לא תעשה. פחד זה לגיטימי - אבל זה צביעות, עדיין.

ואם אתה לא מפחד ו"חושב שיש סדרי עדיפויות ועדיף לעשות דברים אחרים" - זה עדיין צביעות אם אתה שמח מכך שמישהו אחר עושה, כשאפילו אתה בעצמך לא תמליץ לאחרים לעשות - כי אם אתה שמח, זה בעצם אומר שאתה שמח מסדר העדיפויות שלו, ואז חוזרת השאלה למה אתה לא עושה את זה.

אם אתה רואה בזה דבר טוב שמועיל - ואתה לא עושה את זה בעצמך, זה צביעות - ואם אתה במקביל גם לא עושה, גם תייעץ לאחרים לא לעשות, וגם תשמח כשאחרים אחרים כן יעשו - אין לי דרך אחרת להגדיר את זה מלבד צביעות. אתה יכול להסביר לי למה זה לא צביעות, אני אשמח להבין (כאן או באישי...)

פחד זה לא צביעות.די"מ

נגיד שאני פחדן ובגלל זה לא מתגייס לקרבי ונלחם בעזה,אז זה צביעות לשמוח בזה שחיילים נלחמים בעזה ופוגעים בחמאס?

אם אני גם אייעץ לאחרים לא ללכת לשם? כן.ותן טל

וגם אם לא, יש בזה מין הצביעות. מעין השרשור של ארוון על החרדים, אבל לא ניכנס אליו שוב...

חוץ מזה שנראה לי שכאן זה בכל מקרה לא רק מפחד, ואז טענת הצביעות עוד יותר מתחדדת כי אפילו "תירוץ הפחד" לא קיים...

לא נכון.די"מ

אם זה נטו מפחד,לא מאידיאל של לא ללכת?

ואני ונטה להסכים איתך שזה לא נובע רק מפחד,אבל אם כן זה לא צביעות.

עדיין גם רק מפחד יהיה בזה מימד צביעות.ותן טל

כי לעניות דעתי לכל הפחות יש מימד צביעות באדם שמצד אחד על עצמו הוא מפחד ומצד שני על אחרים שמסכנים את נפשם לא, והוא מריע להם.

איך אמרה אז ארוון לגבי החרדים? זה יתאים גם כאן: שישב בשקט וישתוק. אתה פחדן מכדי להילחם, אז אל תביע דעה לכאן או לכאן על אף אחד שעושה את זה במקומך - רק תמשיך להתבייש בעצמך שאתה לא מסוגל גם...

זה לא צביעות.די"מ

אולי אגויסטיות.

וגם לא הסכמתי עם מה שהיא רשמה שם.

צביעותיהודי!!

ויקיפדיה:צביעוּת היא צורת התנהגות הנחשבת מגונה, המתיימרת להציג כלפי חוץ תכונות אופי או התנהגות מוסרית נעלות יותר, כאשר בפועל אין הדבר תואם את המציאות. משמעותו של הביטוי הוא צביעה של המציאות והפיכתה לטובה יותר למראה עיניים. לפיכך, צביעות היא סוג של שקר.

איפה הדברים של מרדכי נכנסים להגדרה הזאת?

תג מחיר זה התנהגות מוסרית נעלהדי"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך י"ב באב תשע"ד 15:05

הוא אומר שהוא שמח שעושים את זה אך לא יעשה את זה בעצמו ולא ייעץ לאחרים לעשות את זה.
זה לא צביעות?

לא נכון. אחרת מרדכי היה כותב:ותן טל

אם מישהו יבוא וישאל אותי, אגיד לו שאם לדעתו הסיכון שווה את זה, שיעשה את זה ואני אשמח בכך. אב הוא לא אמר את זה. הוא אמר שהוא ימליץ לאנשים פרטיים לא לעשות את זה.

אני מדבר כרגע על מה שמרדכי אמר, אתה מנסה להכניס לו מחשבות ואמירות שהוא לא כתב, לפה...

הדוגמה שלי היא הנכונה - אני ל-א רוצה לתת כסף לקבצן, ולכן זה יהיה צביעות אם אשמח כשמישהו אחר נותן את הכסף.

אני לא מנסה להכניס לו מילים לפהיהודי!!

תסתכל בתגובה הראשונה שלי, כתבתי שככה הבנתי את מה שמרדכי אמר.

אגב, יש סוג של תגי מחיר שאני כן חושב שנכון לעשותמרדכי

בס"ד

לא שרפת מסגדים,

אבל פעם זה היה נפוץ שאם היו עושים טרור בדרכים אז היו יוצאים לפנצ'ר גלגלים בכפר הסמוך.

פעם אחת הגיע אלינו שכן ואמר לאבא שלי "סתם נהינו יפי נפש, פעם היינו יורדים בכל שבוע לכפר והורסים להם דודי שמש וזורקים אבנים על החלונות".

וכן גם אבא שלי מספר איך לפני יותר מ-20 שנה זרקו אבנים על הרכב של דודה שלי,

וכבר באותו הלילה יצאו דוד שלי, אבא שלי ושכן נוסף שלהם ויצאו לפינצ'ור רכבים.

פעם זה היה דבר בשגרה, תגובה רגילה.

היום זה יותר גרוע מאדם מצורע ששומרים ממנו מרחק.

פעם "בדיקת תקן" של חלונות בתים בחברון היה לגיטימי, היום זה פשע לאומני.

פעם לשרוף שדה היה דבר של היום יום, היום זה איסור בתכלית האיסור.

על זה נאמר-

ירידת הדורות.

לא הבנתי למה שרפת מסגדים שונה ממה שאמרת.די"מ
הרי זה תמיד בלילה ככה שזה גם רק פגיעה ברכוש ולא בנפש(אורית לך בעייה בפגיעה בקודשי דת...)
כי לדעתי זה הוכח כמצליח יותרמרדכי
בס"ד

גם בעניינו וגם בעני הצופים מהצד.
איך זה "הוכח"די"מ

ומה המדד שלך להצלחה?

מה עלשות, המציאות הפוליטית חברתית של לפני 20ותן טל

שנים ויותר, לחלוטין לא הייתה זאת של היום. ואת זה אני יודע טוב מאוד מסיפורים רבים של אבא שלי, סבא שלי, דודים שלי ועוד...סיפורים מגוף ראשון לעיתים.

"ירידת הדורות". אולי. בכל מקרה - אתה בוחן מצב לאור מה שהוא ייתן היום.

זה כמו שאני לא אגיד שאני תומך היום בלהוציא להורג מחללי שבת - כי עובדה שפני 2500 שנים עשו את זה, בימי בית ראשון... (כלומר - אני יודע שהיום זה לא דבר שיעשו כי המציאות של העם והעולם לא יכולה להכיל את זה עדיין, וגם המציאות ההלכתית, ואנחנו לא יכולים לעשות את זה היום, עדיין - גם אם פעם, בימי בית מקדש, עשו את זה).

לפני 20 שנה זה זמן אחד, שנמדד יחסית לאותו זמן, והיום, זה זמן אחר, שנמדד יחסית להיום.

אתה מדבר תיאורטית, על מצב נתון שקיים. אי אפשר לעשות את זה. תיאורטית אפשר לדבר על מצב תיאורטי. היום, במצב שקיים עכשיו, עם כל המציאות המדינית-דיפלומטית-ביטחונית וכו' - אתה צריך להתייחס פייר תקופה. 

אתה באמת לא תומך בלהוציא מחללי שבת להורג?די"מ

כמובן שיש דינים איך צריך,ואולי היום החילונים הם בגדר תינוקות שנישבו,אך ברמה העקרונית אתה באמת מתנגד לזה?המום

חשבתי שאתה יודע לקרוא ולהבין יותר טוב.ותן טל

כתבתי שכ-י-ו-ם, בגללש זה לא מציאותי יחסית ל-ה-י-ו-ם, אני לא תומך בזה.

כשתהיה מדינת הלכה, ויגיע משיח וכו', ותקום סנהדרין - אז תהיה מציאות אחרת ואז הגיוני שאחשוב אחרת - כי זאת תהיה מציאות אחרת! וזה בדיוק מה שאני אומר! כל תקופה, כל זמן - זה מציאות שונה, שיש להתייחס אליה בהתאם לאותה מציאות ולא בהתאם למציאות שהייתה בעבר!

זה לא אומר שאני אומר שצריך לעקור את דיני התורה - אלא, אומר שאני מציאותי ויודע שהיום זה לא יכול לקרות ועכשיו אתה לא יכול לסמוך מי שבא לך, להקים בית דין של 23, ולהתחיל להרוג מחללי שבת - אתה פשוט לא יכול ולכן אני לא תומך בזה נכון לעכשיו.

(חוץ מזה שידוע גם מה שאמרו על בית דין קטלנית - אחת לשבעים או אחת לשבע, מה שאומר שאפילו אז, בית דין לא היה שש להרוג כל כך מהר והדיקדוק בהלכה היה כל כך קפדני שכמעט ולא היו מגיעים למצב של להוציא להורג אנשים במיתות בית דין...)

אבל השאלה האם אתה רוצה להגיע לשם.די"מ

אם ה' מצווה אותנו,אנחנו צריכים לעשות השתדלות על פי הכללים שהוא נתן לנו,אם הוא לא רוצה הוא ידאג של נוכל.

ומה שכתוב שבית קטלנית  אחת ל70 או 7 זה לא הלכה.יש הלכה ויש צורך לדקדק בה,אבל אם הגיעו לפסק שצריך להרוג מישהו זה לא ימנע מבית דין להגיע לפסק כזה גם מחר.

(וכששמעון בן שטח ראה שהשעה צריכה הרג 80 מכשפות ביום אחד,למרות שיש דין שאסור לדון יותר מדין אחד ביום בדיני נפשות)

אני חושב שההתיישבות פוגעת בתג מחירזיז ספורדי

ולכן יש להפסיק את ההתיישבות ולהשקיע את המרץ בדברים מועילים יותר

כמו מה? ומה אתה מגדיר "ההתיישבות"?מרדכי
אמנה, מועצת י"ש, מועצות איזוריות וראשיהןזיז ספורדי
מובן יותר, תודה.מרדכי
ההתיישבות פוגעת גם בארץ ישראל.בת-אל-חי

בהורשת הארץ.

לא מסכימה איתך!{חיה בסרט}
א. תלוי בעשרות אפשריות של הסתכלות.יוני
ב. יש הרבה טעמים אבל אין לי כוח להתנגשויות והתנצחויות עג הפורום אז אולי בהזדמנות באישי.

ג. לא רלוונטי, ראה סעיפים א׳ וב׳.

שמת לב בעצם ששאלת 3 שאלות?
(ולפי הניסוח נראה שאתה לא סגור על זה שזה דבר שלילי)
ההתישבות פוגעת בתג מחיר,זה מוסכם כאן על כולם?די"מ
במה ואיך בדיוק זה פוגע?

‏(חוץ מבמדינה שזה בדיוק המטרה)
ההתיישבות עצמה היא לא תג מחיר?ותן טל

נראה לי ש300 אלף מתיישבים ביהודה ושומרון זה התג מחיר הכי כואב שהיה לפלסטינים מאז ראשית הסכסוך היהודי-פלסטיני.

וזה גם תג המחיר הכי ריאלי. בזכות תג המחיר של ההתיישבות, אין אפשרות מעשית באמת לצאת מכל השטח באופן חלק וזה מה שמתחיל להערים את הקשיים על "תהליך השלום", ולמעשה - משאיר אותנו בארצנו. לעומת כמה אבנים על מכונית של ערבים או ניקוב צמיגים וגרפיטי, שהם לחלוטין לא גורמים לקביעת עובדות בשטח, אלא רק הוצאת עוד כסף פיצויים לערבים, תקשורת עוד יותר עוינת לישראל בעולם, לחצים בינלאומיים, התקפלות של המנהיגים שלנו שצריכים כל פעם להסביר את הטרור היהודי.

כשאני מעמיד גלגל מפונצ'ר מול עופרה, בית אל, עלי, שילה, קדומים, רבבה, אריאל ויצהר - ברור לי מה התג מחיר האמיתי כאן, ובמה צריך לתמוך.

לא קראתי את מה שכתבת כי בכל מקרה אני לא יגיב עכשיודי"מ
בצורה מפורטת ומסודרת.
אבל בוא נגיד שהתיישבות שאני מחיזק ממנה סביר להניח שאתה לא מחזיק ממנה,ובוודאי שלהיפך...
אני מחזיק מכל ההתיישבויות.ותן טל

מה שאני לא מחזיק ממנו זה מאבק אלים נגד חיילים, אבל זה סיפור אחר.

אבל היאחזות בארץ ישראל? דבר מבורך. לאלון מורה זה לקח כמה? 7 פעמים עד שהצליחו להגיע אל המקום המיוחל? (עזוב את זה שבנתיים עפרה עקפה אותם סיבוב והפכה להתנחלות הקבע הראשונה ביו"ש ).

בלי להתריס, רק בשביל להבין היטב-מרדכי
בס"ד

"כל התיישבות" - גם אם מדובר בהתיישבות שהיא על פי הממשלה לא חוקית?

ואם לא, אז מה הגדרה להתיישבות?
(לשאלה הזאת אשמח לתשובות גם מזיו ומדי"ם)
כן. גם לא חוקית.ותן טל
לכן כתבתי אולי.די"מ
בכל מקרה אני לא מחזיק מ"התיישבות" ושונא את המושג הזה וזה עושה לי רע בפה (ועיין במה ש"זיז ספרדי" הגיב פה)
עזוב את המושג. אל תשתמש במושג.ותן טל

אתה מאמין שבנייה בכל שטח בארץ ישראל עוזרת לתפיסתנו את הארץ?

אתם יותר מידי נצמדים להגדרות ול"מונחים", זה הבעייה...

לא עם זה עם המדינה.די"מ
ועם זה לא עם המדינה אבל לא בהתרסה דווקא נגד המדינה זה נחמד ואני בעד.
ואם זה כהתרסה נגד המדינה אני תומך נלהב.

‏*כמובן שאני מסכים שבכל מקרה מקיימים מצוות ישוב הארץ,כמו שמי שגר בקומה 8 בתל אביב מקיים,אבל לא מעבר לזה
שאני אבין-בנייה באריאל ובעפרה,לא עוזרת לאחיזה בא"יותן טל

ואילו בנייה בגעה 375 (המצאתי עכשיו שם של גבעה לא חוקית, זרום איתי...) - ר-ק היא עוזרת לאחיזה בארץ ישראל - בגלל שבנייה בשטח מאושר על פי המדינה ובתמיכת המדינה, לא עוזר לאחיזה בשטח?

אתה רציני?

המציאות נראה לי מדברת אחרת ממך - עפרה, שילה, עלי, אריאל, אלון מורה - רוב היישובים היום ביו"ש, קמו ביוזמת, או ב"העלמת עין" מצד המדינה (והסדרה חלקית או מלאה לאחר מכן - ועובדה שיש להם מים וחשמל - דבר שיישוב לא חוקי לחלוטין, לא יכול לקבל) - והם התריז העיקרי שעומד בין היוזמות ל"שלום" - וזאת בדיוק הייתה מטרתם - לקבוע עובדות בשטח, ולגרום לכך שגם אם יחשבו לוותר על השטח, זה לא כל כך יהיה מעשי.

אז זה לא שאין חשיבות ליישובים הלא חוקיים - כמו שאמרתי, אני בעד כל התיישבות - אבל להגיד שאין חשיבות בכלל לכל בנייה שהיא "עם המדינה"?

נראה לי מעורבת פה יותר ה"שנאה למדינה" והרצון "לעשות לה דווקא", מאשר  הרצון "לאחוז בארץ ישראל" והרצון " לקבוע עובדות בשטח".

עפרה, עלי, ואריאל - קובעות עובדות בשטח לא פחות מכל הגבעות הלא חוקיות.

אבל נראה שעיקר רצונך הוא לפעול נגד המדינה, יותר מאשר לעזור ליו"ש להתקיים - אני צודק?

המציאות שלנו אכן שונה.די"מ

לשיטתי בשביל לאחוז בארץ ישראל צריך שלטון של ישראל והמדינה מפריעה לזה ולכן מה שבשותפות עם המדינה פוגע בזה.

וברור שעיקר רצוני הוא לפעול נגד המדינה "יו"ש" זה לא מילת קסם שמכשירה את הכל.

בשביל שנוכל ליישב את ארץ ישראל כמו שצריך (על כל גבולתיה) עם בית מקדש והכל דבר ראשון שצריך זה להפיל את המדינה.

יו"ש זה לא מילת קסם. כל ארץ ישראל זה מילת קסם.ותן טל

אתה לחלוטין לא יודע לעבוד בשלבים?

בכל מקרה - במציאות הנוכחית לא יעבוד לך שום דבר כזה שלא יהיה בשותפות עם המדינה.

אתה חושב שאתה יכול לתחזק מדינה רק מגבעות לא חוקיות ללא חיבור למים, חשמל וגז? אתה רציני?

כמה משפחות, משפחות אמיתיות, עם ילד אחד או שניים, קטנים, לפחות - גרים בגבעות הלא חוקיות האלו?

או שאתה חושב שתוך פרק זמן של שנה-שנתיים תוכלו להשתלט גם על מצבורי המים, חשמל וגז בישראל ולהביא אותם גם לגבעות הלא חוקיות?

כמה אפקטיביות יש לגבעות הלא חוקיות אם המקסימום שיוכלו לגור בהם - ולרגע לא יוכלו להתקיים בהם מעצמן לבד, אלא ת-מ-י-ד יצטרכו להסתמך על מקומות ש"המדינה בנתה" - זה כמה רווקים שבאמת אין להם הרבה מה לעשות בחיים ומוכנים לחיות בתנאיי שטח לזמן מה?

איך תאכל? תגדל הכל באדמה ותאכל רק מה שאתה מגדל?

מה תלבש? תגדל פשתן, תקצור, ותכין ממנו בגדים?

ושוב - חשמל? מים? בקור הנורא ובשלג שהיה בשנה האחרונה, אפילו בישובים עם החשמל כשהוא קרס, היו תינוקות ומשפחות שזה פגע בהם נורא - עכשיו דמיין מצב כזה לאורך שנים..איך זה אפשרי?

בלי מים? בלי ביוב? בלי שירותים אמיתיים?

כמה בנות יכולות לגור במקום כזה בלי לעשות מקלחת פעם בכמה ימים לפחות באיזה יישוב שכן מוסדר על ידי המדינה ויש בו מים?

כמה גברים?

כמה תינוקות?

האם כ-ל העבודה וכל הכסף שתרוויח וירוויחו האנשים האלו יהיה מושתת אך ורק על סחר פנימי בינם לבין עצמם בסחר חליפין או במטבעות שהם מייצרים לעצמם - ובעבודה שמתמקדת רק במקומות שהמדינה לא מגיעה ולא קשורה אליהם? לא יהיה לך חשבון בנק?

נראה לי הזוי מה שאתה אומר. אתה חי במדינה, חי בזכותה, לא יכול להסתדר בלעדיה כיום, כמה שתרצה - אתה תלוי בה כמעט בכל נקודה בחייך, תרצה או לא תרצה. 

דבר אחרון - אנרכיה ולהפיל מדינה - למרות שאתה מתכחש לכך - אומר לבצע טבח בכוחות צבא/אזרחים/ממשלה. בסופו של דבר, זה נצרך - אי אפשר לבצע מהפכה אמיתית אזרחית בלי לרצוח הרבה אנשים בדרך - ובמקרה שלך, גם אם אתה לא רוצה להאמין בזה - יהיה מדובר באנשים יהודים שתצטרך להרוג בדרך. 

אין שום מהפכה אזרחית שקרתה ללא שום שפיכות דמים - היסטורית! תראה לי מהפכה כזאת שלא הוקז בה דם!

והשאלה היא - האם אתה מוכן להרוג יהודים בשביל להפוך את המדינה הזאת?

האם אתה באמת רוצה לחזור למצב שדומה חלקית למצב המלחמה בין האצ"ל, הלח"H וההגנה - כאשר מסרו יהודים, כאשר רצחו אחד את השני, רדפו וכו'... (ולא משנה כרגע מי רדף את מי - אלא העיקרון).

אתה חי באשליות שתוכל להפיל מדינה בלי לשפוך דם של יהודים? או שאתה רציני מאמין שתהפוך את המדינה גם כשזה אומר שבשביל זה תצטרך להרוג יהודים, ולא אחד או שניים - כי המטרה מקדשת את האמצעים?

אני יודע מצויין לעבוד בשלבים.די"מ

רק שהשלבים שלי שונים משלך.

לא הסברת איך זה יהיה אפשרי...ותן טל

אגב - גם היום אתה משתמש במדינה - למה? אתה כותב באינטרנט ואתה יכול לעשות את זה רק בזכות המדינה...הייתי ממליץ לך לא להשתמש בדברים של המדינה, כי אז חלילה אתה פועל בשיתוף פעולה עם המדינה...

אתה לא יכול להתנתק מהמדינה לגמרי כמה שתרצה - זה פשוט לא עובד.

וגם, כמו שאמרתי - לא תוכל להקים מדינה חדשה בלי שיהיה לך תשתיות מים, חשמל, גז וביוב. 

תגיד לי - כמה משפחות יש ביישובים הלא חוקיים שאין בהם לא מים, לא גז, לא חשמל ולא ביוב?

מה לעשות אני גר פה ואני לא הולך לעזוב כי יש מצווהדי"מ

לגור פה.

במה שאני יכול אני משתדל לא להיות קשור למדינה,יש לי חבר שלא נוסע באוטובסים וכל הכבוד לו,אני חושב שצריך פופרציות.ולצערנו לפעמים צריך להעזר במדינה.

ומשפחות מבחינתי זה לא מדד כמו שבתג מחיר הרוגים זה לא מדד.

כל עוד הציונים שולטים פה אי אפשר לכבוש את הארת כמו שצריך ואי אפשר ליישב כמו שצריך,אז עיקר המטרה היא להפיל את הציונים.

אתה עדיין לא מסביר מציאותית איך מה שאתה אומר אפשריותן טל

חוץ מזה שעדיין לא הסברת - כדי להפיל את הציונים אתה תהיה חייב בשלב כלשהו להשתמש בשפיכות דמים של יהודים. אתה רוצה להגיע לזה?

ואני מבין שסבא שלךך בזמן שעוד לא היו ציונים כבש את הארץ מספיק טוב ככה שכשהציונים הגיעו הם פשוט שללו ממנו את כל מה שכבש, ברשעות הלב שלהם.

אגב - גם לנסוע על הכביש עצמו זה להשתמש במדינה. לך בשבילים לא סלולים, על חמור בר שמצאת כדי שחלילה לא תיקח משהו מהמדינה.

וגם אל תשתמש באינטרנט של המדינה - אין הכרח בזה. אתה גם צריך ללכת לשאוב מים מבאר שאתה תחפור בעצמך. שדה של חיטה לעצמך כבר זרעת? ושדה של פשתן לחולצות?

כבר הכנת לעצמך שירותים טבעיים בשדה כמו פעם כדי לא להשתמש במערכת הביוב של המדינה?

ולסכיום, מה שאני מנסה להגיד - זה שאפילו אתה בעצמך לא באמת עומד באידיאלים שאתה אומר. אתה יכו לחיות פרימיטבי בלי להשתמש במדינה, כמו שוכן מערות או משהו כזה - או לפחות, בלהשתמש במדינה באיזה 80 אחוז פחות ממה שאתה משתמש היום, בלי למות.

אבל אתה, כמובן, לא עושה את זה.

משפחות מבחינתך זה לא מדד? משפחות זה מה שצריך כדי לקיים עולם - אתה לא יכול שכל הארץ תהיה רק רווקים ורווקות.

אגב, איפה ראית ברמב"ם שמותר למות כשאתה מנקב צמיגים למכוניות של ערבים?

לגבי הכותרת שלך - האם מצווה לגור במקום שלא נוהג על פי התורה??? זה כפירה!!! תגור במערה בשדה איפה שהמדינה לא תגיד לך מה לעשות!!! איך אתה יכול לגור ולהשתמש בדברים של המדינה הכופרת שפוגעת בתורה?

לא מסכימה בכלל!!נקודה

בס"ד

אני לא יכולה לומר שכל פעולה של תג מחיר היא נכונה בעיני, 
אבל עצם העניין שהם קיימים, אני חושבת שזה טוב, ומועיל להתיישבות.

א- החברה הכי קיצוניים, גורמים לרוב הפחות קיצוני להיראות שפוי.

ב- בגוש ראינו ש"באהבה ננצח"- לא עבד.

ג- גילוי נאות- אני הכי מתחברת לתג מחיר נגד ערבים. 
ממש גאה באלו שעושים זאת, באמת.
כן  קשה לי עם תג מחיר נגד צה"ל, אבל לא מבקרת ולא שוללת.

(כל עוד זה לא כולל פגיעה ממשית בבטחון חיילים)

ד- היות ובניגוד אליי הנוער הזה כן מיישב את הארץ, באותם מקומות שאני רואה את חובתי גם להיות שם,

ולצערי ולבושתי אני לא שם, (הלוואי ויכולתי- אבל זה לא ראלי)  אני לא מרגישה שיש לי איזו שהיא זכות לבקר אותם.

מדגישה- לא אמרתי שאין לאף אחד זכות לבקר אותם, רק שלי אישית - עם מערך אמונות כמו שלי,
וחוסר מימוש של האמונות הקשורות להתיישבות, אין את הזכות לבקר את מי שכן עושה ופועל בשטח.

אז חיזקו ואמצו, שה' יוביל אתכם בדרך הנכונה מלפניו!

את גרה בחו"ל???? ותן טל

אם לא - איך את מעיזה להגיד על עצמך שאת לא מיישבת את הארץ???

זה שהם מיישבים במקום אחד ואת במקום אחר - לא הופך אותך לנחותה מהם...

תודה נקודה

בס"ד

אבל ברור שמקום בו יש שאלה מצד כל מיני גורמים אם יהודי צריך להיות כאן,

אז מצוות יישוב הארץ מתקיימת יותר בהידור.

אמנם אני גרה בארץ ישראל הקדושה, ואפילו בדרום, שגם הפך לסוג של חזית, 
אבל בצעירותי תכננתי את סגנון החיים שלי אחרת..

אני חושב שצריך את שתי הגישות....הנסיך חצוי-הדם
המיעוט הקיצוני (הגדרה לא אישית אלא ציבורית-מנטלית) מאזן את הרוב המתון ומראה לו שיש עוד אמיתות ותפיסות שהוא מפספס.
לדוגמא אין ספק שעיקר כיבוש הארץ והברחת הבריטים ממנה נעשתה ע"י הרוב המתון שהונהג ע"י ההגנה, אך ללא האצל ובעיקר הלחי שצעקו והתריעו על אובדן ערכים ורפיסות לאומית לא בטוח שהיה לרוב את העוז להאבק על ערכיו. מנגד אם כל הציבור היו שייכים לכנופית שטרן כפי שכונתה הלחי אין ספק שלא הייתה קמה המדינה שכן אף מדינה לא הייתה תומכת בלאומיות טררוסטית ובאגנדה של טרנספר לכל ערביי פלשתינה .
בכל מאבק צריך את כל הצדדים כדי שיצא משהו טוב מהשילוב!
גם כאו ללא הקול הקורא ללאומיות גאה בארצנו ולהפרדתינו מכל סממן גויי היינו משתכנעים שהדבר הנכון הוא דו קיום והיינו מתיחסים בסלחנות לתופעה של התבוללות ועירוב ערכים.
סביר להניח שהפעולות של נערי ישראל ששלהבת הלאומיות והארץ בוערת בהם גורמות לבעיות מסוימות אך השתקת הקול הזה הינה מסוכנת פי כמה וכמה!!!!
הבה נתאחד ונאהב איש את אחיו ובמקרה הצורך נפעל נגד המעשים המוטעים לדעתינו אך לא נגד האנשים העומדים מאחוריהם.
אהבת ישראל בנשמה!!!
יש לך כמה הנחות יסוד שגויות!יהודי!!

1. למה אתה חושב שהבריטים גורשו מהארץ בגלל ההגנה ולא בגלל האצל/ הלח"י.

2. למה נראה לך שאם כל הציבור היה משתייך ללח"י המדינה לא היתה קמה.

לי דווקא נראה שאם כל הציבור היה משתייך ללח"י היתה פה מדינה הרבה יותר מתוקנת.

^^^^^^^^^^די"מ
הרב אליעזר מלמד חולק עליךדי"מ
וטוען שיש רמות בישוב הארץ.
‏(אתה יכול לראות בפניני הלכה "העם והארץ")
לא שוללת תג מחיר נגד צהל?b.n
איפה ההגיון בזה??
ובמה זה מועיל?
צה"ל מפנה ישובים אז צריך להלחם בו.בת-אל-חי

~ אמר היתוש לפיל, ועקץ אותו.אלעד

כך לפחות זה נראה בעיני צה"ל,

ואל ראינו שניקוב צמיגים וכיוצא באלו פעולות שוליות הסיטו את קו המחשבה או הרתיעו את צה"ל מלהתמיד בהרס.

הפעולה המשמעותית ביותר נגד צה"ל, וכנראה היחידה בעוצמתה,

הובילה לסגירת ישיבה גדולה בישוב האגרסיבי והקיצוני ביותר, ומבחינת צה"ל זה אומר הכל על יחסי הכוחות.

אוהו, סגירת ישיבה.בת-אל-חי

בסך הכל השתלטו על הקמפוס.

היו הרבה תגי מחיר מוצלחים כנגד צה"ל.

לפי מה נמדדת הצלחה?b.n
זה לא מנע מהם להמשיך לפנות.
זה רק הסיט אותם ממשימות בטש
בדיוק, האירוע הזה ספציפית היווה רק תירוץ טוב לצבא.אלעד

ולא מנע את המשך ההרס.

אף אחד ברמות הממשל השונות לא עצר את עצמו בעקבות הפעולה הזו של הבערת עמדת המילואמניקים ההמומים ואמר לעצמו "וואלה אולי החבר'ה האלה מיצהר צודקים". נכון? וגם לא פעולות תג מחיר מוצלחות אחרות, כדברייך.

וכן, סגירת הישיבה שמרכזת את מרבית הקולות כנגד הצבא והמדינה ובעד תגי מחיר והיחידה שנושאת את הנושאים הלו על דגלה מהווה ניצחון לא קטן בכלל מבחינת הצבא, במיוחד לאור הכתף הקרה והאדישה שהושיטו אנשי ימין רבים לאנשי הישיבה, בניגוד לציפיותיהם.

הבעיה היא באמת במגנים,בת-אל-חי

אבל הישיבה לא נסגרה.

אלא מה? היכל הישיבה מוקצה כעת לחייליםאלעד

ותלמידי הישיבה לומדים במבנה אחר.

לזאת היתה כוונתי.

אין אפשרות "לסגור" ישיבה במובן של שלילת לימוד קבוצת תלמידים תחת שם ולוגו מסויים. בזה אפילו רוסיה הסובייטית לא הצליחה

והפיל הסתובב כסהרורי כל אותו הלילה לחפש את היתושיוני
ואת שאר היתושים בחדרו.

אם זה לא היה מפריע לו הוא לא היה מתנהג ככה ליתושים..
אתה חי בסרטאלעד

כמה אחוז מחיילי ומפקדי צה"ל מתעסקים לדעתך בנערי תג מחיר?

מחלקה שלמה ועוד עשרות שוטרים כגיבוי בשעת הצורךיוני
לא נפתחת במשטרה סתם.

(ובוא נסכם שאתה מבין יותר ממני במלחמת רוסיה- צ׳צ׳ניה ואני בקיא יותר ממך בהיבטים המשפטיים של תג מחיר, סבבה?)
(בכיף על הסוגריים)אלעד

לא דברתי על המשטרה!

המשטרה נלחצת ובצדק ומקצה לשם כך מחלקה שלימה ואני באופן אישי סבור שמולה נכון וראוי לפעול גם באופן של תג מחיר.

אני דנתי עד כה בתת-נושא השרשור שהינו תג מחיר נגד הצבא.

אתה יודע מי זה ניצן אלון?יוני
(טוב באמת שאין לי רצון לדון בזה היום אבל תנסה להבין את הקשר שלו..)
לא שוחללת, כי כדי לשלול משהו צריך להבין אותו טובנקודה

בס"ד

אני לא גרה שם,

לא באמת יודעת מה זה אומר.

אני יודעת שהחברה שעושים את זה מונעים מאהבת העם והארץ.
לעומת זאת חילי צה"ל מקבלים פקודות לעתים מוסריות,
ולעתים כאלו שהיה ראוי לסרב להן.

לא יודעת מה ההיגיון בזה- באמת.

אבל כל עוד אני לא נמצאת בשטח,

ולא באמת יודעת עם מה מתמודדים שם,

אני לא יכולה לשפוט את אופן ההתמודדות שלהם.

דברים עם תועלתהלוי מא

זה לא לדבר על תג מחיר ולא להיות קרבן אופנה תקשורתי 

זו לא הבעיה של מדינת ישראל!

מסכימה!shira935

בהתיישבות עצמה לא פוגעalezish

עוזר,

מפחיד ערבי

במבט קצת יותר כולל בו מסתכלים על החזון של ארץ ישראל השלימה

והנסיון לחבר את עמ"י לא"י

זה פוגע...

אגב במישור הארוך טווח חיבור של עמ"י לא"י תורם גם לא"י עצמה(אם
כי בטווח הקצר זה לא, הסיבה כרגע להתנגדות למו"מ היא בטחונית ולא 
אידיאולוגית, ולכן גם הסיורי אח"מים שעושים מוא"ז שומרון הם לאזורים הצופים
על נתב"ג וכד')

לא כ"F מוסכםמישהי=)

מעולם לא עשיתי תג מחיר

אבל אני תומכת בזה,

זה יוצר הרתעה

שערבים ידעו שאנחנו פה

ולא מוכנים לשתוק

ולחכות לנקמה של הצבא 

שכרגע במציאות זו לא תגיע

אם את תומכת למה אף פעם לא עשית את זה?ותן טל

אולי בגלל שאת מעדיפה לתת ל"כושים" לעשות את ה"עבודה השחורה" ואת תהני ממנה מהצד, בלי שהידיים שלך עצמך יתלכלכו בזה?

הו לא.מישהי=)

בגלל שאני לא מאמינה שבנות צריכות לצאת להילחם כרגע.

אני תומכת במלחמה בעזה,

לא חושבת שבנות צריכות להילחם כל עוד,

זה לא עמלק.

אולי החיילים שהתגייסו לעזה עושים את העבודה השחורה?

לא חושבת ככה.

אני חושבת שיש להם זכות, שלא ניתנה לי

בזכות היותי אישה, שיותר מתאים לה

ללכלך את הידיים בבצק מאשר בדם.

אותו דבר על אלו שעושים תג מחיר.

וחוצמיזה שטיפשי לנסות לדעת דרך מקום כזה

או דרך אנשים על מי עושה תג מחיר וכאלו.

כלל בסיסי שלא מדברים על זה. נקודה למחשבה.

אז גם אם יש פה כאלו שכן עושים תג מחיר

לא יגידו לא לי, ובוודאי לא לך.

ולא לאף אחד אחר.

יש כאלה שפוגעים ויש כאלה שעוזריםשיגר

אני רק בעד האלו שעוזרים

נכון פוגע בהתיישבות..שמוליק פיין

לא פוגע במאבק על א"י..

מי שרוצה רק להתיישב באמת מפריע לו שמעלים נושאים כואבים..

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך