כי היום אנשים או יותר קיצונים או יותר מתונים.
אין היום פריארים שישבו ויקבלו מכות....
(כן,גם אני הייתי הפריארים האלה אז...)
והאנשים היחידים שבאמת באו לעשות משהו יעיל בכדי למנוע את זה,קיבלו מכות מתושבי עפרה....
כי היום אנשים או יותר קיצונים או יותר מתונים.
אין היום פריארים שישבו ויקבלו מכות....
(כן,גם אני הייתי הפריארים האלה אז...)
והאנשים היחידים שבאמת באו לעשות משהו יעיל בכדי למנוע את זה,קיבלו מכות מתושבי עפרה....
היום העיקר נהיה ההתישבות, כי לא רואים ערך בעצם ההתנגדות.
לכן אין התנגדות ופשוט בונים מחדש.
קח לדוגמא את קבר יוסף.
יצאו משם אנשים שהיום הם במועצת יש"ע ויצאו משם אנשים כמו ר' איציק.
איך זה ייתכן?
פעם הם היו יותר קרובים ואז המתונים נהיו יותר מתונים ובקיצונים נהיו יותר קיצונים.,
כמו שקרה ביצהר (אנשים מתנגדים היום לדברים שהם עשו פעם)
כמו שקרה בנוער למען.
פעם כולם היו בעד מאבד אך מאבק פסיבי.
היום אנשים או יותר קיצונים או יותר מתונים.
זה לא סותר שיש ירידת הדורות.
היום גם אצל הגבעות הקיצוניות אין מאבק אלים, לא רק אצל נחלה.
אם הם לא רואים ערך עצמי במאבק בלי קשר לתוצאה, זה נראה לי ירידת הדורות.
ואם הם כן רואים ערך אבל מפחדים, זה גם ירידת הדורות.
ולדעתי הסיבה היחידה שאין מאבק (ובטח שלא אלים) זה כי אין אנשים.
אפילו אין צורך באלימות,שתי שניות וה5 אנשים (במקרה הטוב...) שנמצאים בגבעה עצורים ומתחילים בהריסת הבית.
פעם היו מגיעים 100 איש לפינוי.
לאן נעלמו כל האנשים שפעם היו מגיעים לפינויים?
ירידת הדורות...
אנשים לא באים כי אתה (ואני,וכולנו) לא מביאים אותם.
כלל לחיים: אל תטיל את האשמה על האחרים תטיל אותה על עצמך
איפה כל מי שפעם היה מגיע?
וזאת דעתי האישית... לא על סמך עדויות מהשטח או עובדות ברורות.
לרוב נראה שאחרי החתונה מתעסקים באשה ובילדים, בהקמת משפחה על מי מנוחות.
אז מתיישבים ביישובים קהילתיים שסכנת הפינוי פחות מאיימת ומתנחמים בעובדה,
שלפחות הם "עדיין כאן" וכן מיישבים את הארץ.
חוששים להפגע פיזית אולי?
חוששים להעצר ולהשאיר את המשפחה לבד?
חוששים שהמשפחה ישלמו את מחיר ההתיישבות בהריסה?
זה חלק מהמסירות נפש בהתיישבות, ולא תמיד האישה/הבעל מסכימים לשלם את המחיר של זה.
פרק י"ח הלכה ו' ??
אנשים מתבגרים, אחראים על משפחה ופרנסה וכבר לא מוצאים זמן או דרך להמשיך לרוץ לפינויים ב-3 לפנות בוקר.
(למה הם לא נמצאים בגבעות? יכול להיות שזה בגלל שגם כשיש מוכנות למסירות נפש כזאת אין מספיק התגייסות מצידינו. ע"ע גבעה כלשהי בבנימין שמשפחה אחת גרה שם ב"מבנה" מהריסות שלא רואים אפילו בעז ציון..)
אבל עדיף פינויים כאלו מאשר פינויים כיום.
אבל עדיף לדוגמא את מה שהחברה מיצהר רצו לעשות אז עם לא הממלכתים מעפרה שמנעו מהם.
("אפילו בפינויים ביצהר וגבעותיה?)
ויצהר זה בכלל דיון בפני עצמו שלדעתי לא שייך שהוא יתקיים פה כי אין פה אנשים משם שיגנו על כמה שיש לי לכתוב עליהם בנושא...
חוץ מזה שכשיש פחות אנשים כמו היום יותר קשה לעשות את זה.
וגם הדרך שבה הפינויים מתבצעים השתנתה ומקשה על ביצוע מעשים שכאלה.
(תנסה להשיג את בני משפחת פ')
קשה יותר. ו?
נכון, ובכל זאת הרבה פעמים יש מודיעין מקדים (ברמה כזו או אחרת,וחוסר הדיוקים האלו לא אמורים להפריע לביצוע). חוץ מזה, שגם אם הכוחות כבר יצאו יש מה לעשות.
'תוכנית מעשית להצלת המאחזים והגבעות בארה"ק' (אולי אני אנסה להעאלות אותה בהזדמנות)
אחד מהרעיונות היה שבמקרה של פינוי (ידע מקדים/ כוחות בדרך/ כוחות במקום) יצאו חבר'ה לחטמ"ר ממנו יצאו כוחות ויחלקו שם מנשרים וכו'..
אולי כדאי לבדוק את זה בפינוי הבא..
(חטמ"ר אפרים) ואני זוכר טוב מאוד מה נכתב שם בחוברת.
זה לא רק זה היו שם עוד מלא דברים,באמת אם היו עושים אותם זה היה יכול לעזור.
(....)
ואנשים ישבו בכלא,קבלו הרחקות עשו חושבים,והחליטו להשקיע בדברים אחרים.
כמה תוכננו? 5 גבעות?
כעיקרון באייר. (מעלה רחבעם, גבעת אסף, מצפה יצהר, רמת גלעד. ואאל"ט דיברו גם על גבעה ליד עלי.)
לא הבנתי למה רק על ארועים 'גדולים' צריך לשבור את הכלים. (ברור שמדובר באנרגיות מטורפות וכוח אדם, ובכל זאת. אם על הריסת צריף נטוש ליד נחניאלי היו עושים בלאגנים, לגבעות היותר מבוססות היה יותר שקט.)
בעיה.
(ומה עם חבר'ה שמאיישים גבעות כגון הסרוגה, מעלה ה4 וכו'?)
יהיה אפשר לפתור אותה עוד כמה שנים אם החברה בגבעות לא יתכנסו לתוך עצמם אלא ינסו להעביר הלאה את האידאולוגיה שלהם.
כמה אנשים כבר מסתובבים בגבעות? בסרוגה יש כמה קבועים. בעוז ציון יש כרגע אדם אחד שנמצא שם לבד (אגב בנים הוא ישמח אם מישהו יבוא להיות איתו שם) בכל שאר הגבעות אין כמות של אנשים שיכולה לעשות מה שהיה כתוב בחוברת הנ"ל חוץ מזה שחלק נכבד מהגבעות הקיימות עסוק בלטפל בגבעה הספציפית שהוא נמצא בה לפני שהוא הולך לעזור במקומות אחרים.כל שאר החברה נמצאים בלימודים וכבולים בצורה זו או אחרת למסגרת. לכן לדעתי התחיל התג מחיר על גבעות. כי לעשות טיול לכפר אחרי פינוי צריך כמות אבל בשביל לשרוף רכב מספיק 2 אנשים. אבל זה השערה שלי ואני לא יודע אם זה קשור.
חוץ מזה שלא צריך להיות בגבעה כדי להתנגד לפינוי.
לפי מה שכתוב בה צריך כמות של אנשים ולא משנה איפה בשביל לעשות בלגן.אני אומר שאין הרבה אנשים בכל המקומות ולכן גם אם לא צריך להיות בגבעה זה לא יעזור.
ולכן מתנגדי תג מחיר שכן אכפת להם מהגבעות מוזמנים להציע דרך פעולה לפעול....
תלמד היסטוריה(
) ותראה שהתג מחיר התחיל הרבה לפני החוברת הכתומה,החוברת הכתומה הייתנ נסיום לפתח אותו ולמקד אותו
מה שחסר היום....ואפשר לומר שזה הבעיה העיקרית או לפחות אחת מהם
תדמיין פינוי בו מאות אנשים רצים על הגבעות מסביב
זורקים אבנים ובקתבים על חיילים שוטרים ואפילו סתם אזרחים יהודים וערבים כדי לעשות כמה שיותר בלאגן(אל תתקוף אותי על זה, רק כדי להראות שזה המקסימום שאתה יכול)
מגיע שופל בודד והורס את השכונה...
יהיה בלאגן רציני
אבל השכונה תהרס
הדרך היחידה לעצור שופל היא או לחסום אותו פיזית שאז זה בדיוק כמו לשבת בבית ולחטוף מכות
או לשבת בבית ואז הצבא הרחמן שלנו לא יהרוס את הבית על האנשים
(או השבתה מוקדמת כוס סוכר וכו')
עכשיו בא ניקח את זה שלב אחד הלאה
יש כמה שלבים של פינויים:
לצורך העניין יש גבעות נוער (עוז ציון רמת מגרון)
[קיים דרג בינים של גבעות נוער מבוססות יחסית כמו גאול"צ\18 תובב"א]
גבעות מבוססות(מצפה יצהר, חוות גלעד, מעלה רחבעם,גבעת אסף)
והריסת בתים ביישובים ממש(גבעת האולפנה, מגרון)
בנוער יגיעו לך מקסימום 20 איש, מתוכנן בדרג גדודי(הערכה שלי)
אין אפשרות למידע מוקדם חוץ מתצפיתן כל לילה שיבדוק אם יש כוחות וגם אז התרעה של שעה
אין דבר באמת יעיל לעשות חוץ מטיפה בלאגן שבמקרה הטוב מייצר טיפה הרתעה...
גבעות מבוססות
פה דווקא אם זה מקום שנחשב ידוע ורציני, אם תודיע מראש ותלך ותקרא לאנשים, גם יהיה לך מודיעין הרבה פעמים או מינימום הערכות, אתה יכול להגיע לסדר גודל של מאות אנשים שיבואו.(מצפה יצהר ורמת גלעד לפני שנתיים, התראה בחוות גלעד לפני שנה) תלוי עד כמה אתה דואג לפני להכניס למודעות, וידעו שאתה תאבק עד הסוף)
שוב מתוכם יהיו אם זה לא ביצהר עצמה שאז כל יצהר יהיו, יהיה לך מקסימום 200 אנשים בהערכה גסה (מאה מהאזור אם זה גב ההר\יצהר\גוש שילה, ועוד מאה שמגיעים מרחוק) שאינם פראיירים, הם גם אם הם ישרפו את כל האזור, שוב הם לא ימנעו את הפינוי. הם חייבים לחסום את הכוחות(דבר שרק מעכב) ושוב שאנשים יהיו בבתים... כמובן שגם אותם היסם יפנו הזמן תלוי עד כמה הם יתנגדו... פינוי כזה ניתן למניעה רק בכח ההרתעה... רק פצועים ופגיעות רציניות ליהודים ושוטרים בתקשורת זה מה שימנע את הפינוי הבא(ע"ע עמונה)... לכן אם כל המאה האלה במקום להתרוצץ מסביב ולחמם לצהל את הגזרה דבר שלא כ"כ אפקטיבי. יהיו בבית עם כל ה"פראיירים" יחטפו מכות, אבל יובילו את המאבק לאלים והתבצרות(אנשים לא חושבים על מה שהם עושים, עושים מה שכולם עושים) זה יעשה הרבה יותר תועלת..
בעיה קטנה, הרבה מהאנשים שיודעים לזרוק כל כך יפה אבנים על חיילים, מפחדים להתבצר בפנים, הם לא אוהבים לחטוף מכות כמו כל הפראיירים ולכן הם לא ייכנסו פנימה ויתרצו את זה בשלל תרוצים אידיאולוגים(ע"ע קבר יוסף שכולם העדיפו להסתובב בחוץ,ע"ע המעצר של בועז אלפרט וכל מקרה של עימותים פנים אל פנים, עושים עשר תשע וצועקים אההההה ובזה נגמר הסיפור, אין אנשים שייכנסו חזיתי כמו שהיו בפראיירים בעמונה,ע"ע 3 בתים במגרון, ע"ע כל פינוי שהוא בדיבורים)
על כן בגבעות המבוססות חשוב שיהיה בלאגן בחוץ, אבל הבאלגן בפנים הרבה יותר חשוב... לצורך העניין בפינוי שכונה עם אלף איש שנכנסים חזיתית בשוטרים ושוברים להם את השורה וחוטפים מכות ייקח הרבהה מאוד זמן והרבה יותר סיקור והרתעה מכל דבר אחר.
בעיה גדולה פה היא שאנשים לא באים, מפחד מהסכמים למינהם, התראות שווא וכד', צריך למצוא דרך לשבור את ההסכמים הנ"ל
בפינוי ישובים אז כבר יודעים את התאריך (במקרה של יישוב שלא חותם על הסכם! כנראה יהיה ח"U רק בפינוי מקיף)
אז אם אתה עובד קשה ומוכיח שאין הסכם.
אתה יכול להביא כמה אלפים אפילו להערכתי, לא כולם למאבק רציני, אבל אתה בהחלט אם אתה פותח מטה מאבק מאורגן, מביא ישיבות ללמוד במקום וכד'(צריך מטה יותר רבני שיוביל ואז גם הרבה יותר יגיעו, פוטנציאל המאבק של הישיבות הגבוהות שאינם מהקו הוא גדול)
אתה יכול בהתנגדות רצינית שעולה כסף בשביל למשל מסכות אב"כ וכלים פרקטיים שקונים,
אפילו למנוע פינוי... אבל אם הצד שמושך לכיוון של מאבק רציני לא יהיה "פראייר" וירוץ למוכמס, נישאר עם ה' הושיעה המלך יעננו ביום קוראנו ותפילה לעני...
א.לא משנה מה תעשה זה יהרס בסוף מקסימום ההרס ידחה.תפנימו את זה תצאו מהנקודת הנחה הזאת ורק משם אפשר להתקדם.
ב.אני אכן חושב שצריך להיות התנגדות בשטח ולא לברוח לכפרים ולעשות שם בלאגן (למרות שאפשר אולי אחרי ההרס) אני רואה ערך בעצם המאבק,אך לא בלחטוף מכות (לפעמים צריך,אבל העיקר זה להחטיף).
ג.בעניין החולקה לגבעות.
גבעות נוער-ברמת מגרון בזמנו היו מגיעים 100+ לפינוי,תאורטית אין סיבה שזה לא יקרה היום,ואפשר לדעת מראש המון פעמים (במעלה רחבעם ידעו ושלחו הודעות. כמה אנשים הגיעו?)
גבעות מבוססות-זה שאנשים לא מתבצרים,זה אכן בעייה אך נובע ממקוםפ בריא (גם אם זה לא נכון).
אני יכול להגיד לך שלי אישית אין בעייה להתבצר,ולא מזמן התבצרתי(בקבר דוד) אכן אם אני יחשוב שזה לא שווה את זה אני לא יעשה את זה.
פינוי ישובים-איזה ישוב יש שלא יעשה הסכם???
ד.הבעייה המרכזית היא חוסר באנשים.
רוצה לעזור לפתור אותה?
בשמחה,בוא לאישי.
זה ממקום חולני של כניעות זה לא אנחנו לא נלחם מלחמת הגנה חסרת תועלת אלה אנחנו לא נילחם אפילו לא מלחמת הגנה חסרת תועלת נגד הע"ז הזו
זה סרט מזעזע,מעניין מי הקודקוד השטני שגייס את כל השוטרים האלה? אני בטוח שכיוונו לכך שרוב או כל השוטרים יהיו ערבים\גויים אחרים,א"א להאמין שיותר מ10% ממבצעי הפוגרום הם יהודים ואפי' יהודים שרחוקים מיהדותם. ב"ה שאנו זוכים לראות במפלתם של אולמרט (שבכלא) ומופז (שבבחירות הבאות הוא בבית מחוסר מצביעים (למרות שמקום למפקד על פשע כזה הוא בית קברות (וכמובן את הדין איתם יסגור ה' ע"י אמצעיו הרבים) ולא סתם כך בבית..אבל לפחות זה)
אבל באמת,מה אפשר לעשות מול הדיכוי הזה שמזכיר יותר דיכוי של משטר לא "מי-יודע-מה" דמוקרטי ? ?
כואב.
במה שיש להתנחם זה שדבר כזה לא יקרה עוד (בע"ה) משום שאנשים כמו אולמרט ומופז מקומם בכלא\בבית קברות\בבית ואילו המחנה הישראלי תמיד מתחזק בפוליטיקה,יש עוד פה ושם אנשים כמו ליבני שמקרטעים עם שישה מנדטים,והם חסרי עמוד שדרה\יכולת הנהגה (זכור הקמפיין שלה נגד נתניהו,ואילו היא הראשונה פשוט שהצטרפה לקואליציה) אנשים כאלה במקרה הטוב הם שרים (בעמדת המיעוט הצעקני) בממשלה וזה פוחת והולך ב"ה.. שנזכה לגאולה שלימה..
אבל באמת זה מעניין מאוד,איך גייסו כ"כ הרבה שונאי ישראל לשורות המשטרה,מידי פעם פוגשים אחד-שניים כאלה..אבל זה ממש מזעזע לראות כמות כזו
אני בכלל לא חושב שאתה צודק.וזה בכלל לא נראה לי קשור ל"שונאי ישראל".
מהיכרות שיש לי עם שוטרים אני יכול להגיד לך שבודדים השוטרים שהם נחמדים.
אני אישית כשאני נמצא בתחנה לא עושה בעיות,ולמרות זאת אני יכול להגיד לך שאתה רואה שוטרים פשוט רשעים.
אני יתן לך דוגמא.
בערב ט' באב נעצרתי ביציאה מהר הבית.
ביליתי ערב ט' באב שלם בתחנת מרחב דוד.
כיוון שנעצרתי ביציאה מהר הבית לא היה לי אף ספר ללמוד,והשתעממתי טילים....
אז מה יש לעשות?לישון.
כל פעם שניסיתי לשבת (שלא לדבר על לשכב) בתנוחה שנוח להירדם מיד השוטרים מעירים אותך וצועקים עליך.
מתחילים לריב איתי שאני יוציא את הקיסם.
בסוף היה קטע ששמו אותי במסדרון עם הטלווזיה.אם הפנים לקיר ההפוך...
בערב ט' באב מי ששכח היה את הפיגוע טרקטור ושידרו את זה בטלווזיה רציתי להסתכל לראות מה קורה קבלתי צרחות מהשוטרים.
אכן בסוף היה שוטר אחד נחמד שהסכים שאני יתקשר לחבר (40 דקות לפני כניסת הצום) שיביא לי אוכל ספרים ותפילין.
היו איתי ערבים עצורים,לא עשה לי טוב לראות את זה,כי הם סתם אנשים רעים,באותה מידה הם עשו את זה לי וליהודים אחרים.
השוטרים ברובם הם אנשים רעים וגסים,
יש כאלה שלא זה נכון.
לא ההפך,יכול להיות שמה שגורם לזה זה ההתעסקות עם עבריינים,לא יודע בכל מקרה זה המציאות.
אולי באמת השוטרים שכל הזמן עסוקים עם עבריינים מקבלים צורה של עבריינים רק מה'מאפייה' היריבה..
ולערבים הם מתנהגים כך? אם כן אז אולי זה לא נובע משנאת ישראל,אלא מנפש מקולקלת..
אבל הם ככה וזה לא קשור לשנאת ישראל.
והזעזוע הציבורי שהן גרמו, הובילו לתקופה ארוכה ללא פינויים?
קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
אשמח למידע
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונהבשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.