סקר - מה פער הגילאים הכי גדול שתסכימו להפגש?חצילה

7 שנים ולא יותר!!אשדת
כרגע, שנתיים פלוס מינוסבן של מלך
מניח שרק כלפי מעלה...בנות, תדגישו את זה...ותן טל

[נראה לי משום מה שיותר בנים יסכימו להיפגש עם בנות גדולות מהן, מאשר שבנות תסכמנה להיפגש עם בנים קטנים מהן. מה נראה לכם/ן, אני צודק בהשערתי זאת?]

בהחלט.לומדתתתת
אצלי זה לא כך. בינתיים לא מסכים להיפגש עם אחתחסדי הים
מבוגרת ממני, ואני מניח שיש עוד בנים כך.
ההפך..ארוון
בנות אוהבות להרגיש צעירות ולפעמים להיות עם צעיר מהו מסייע לאשליה...

בנים מעדיפים צעירות מהם...

אני דווקא לא חושבת שמסוגלת לצעירים מהסיבה הפשוטה שבד״כ הגיל אצלם תואם את הבגרות והאינטלגנציה...
האמת שלי נראה הפוך..מעט מן המעט

לפחות אני מכירה לא מעט בנות שלא יפריע להן, כל עוד הבחור מגובש ובוגר.

אבל למי אכפת ממי שלא תסכים?
אם אתה פתוח לזה וזה נראה לך - אין סיבה שזה לא יקרה (ובסוף תגלה שקטנה ממך בארבע שנים זה דווקא בדיוק מה שאתה צריך. לא זוכרת בן כמה אתה אז סליחה אם זה הופך אותה לקטינה ).

אומנם זה לא מדגם מייצג - אבל בנתיים מהעונות כאןותן טל

את היחידה ש"נתת" הסכמה עקרונית לפער גדול יחסית כלפי מטה - ורק עוד שתיים  הביעו הסכמה מסוייגת משהו, וגם היא, רק לפער יחסית קטן - חצי שנה, או פחות מזה...

ואני באמת שואל - אז איפה כל אותן בנות שפתוחות מחשבתית לבדוק לפי הבחור ולא לפי מה שהן מאמינות שמגדיר את כל הבחורים שצעירים מהן? אני לא נתקלתי הרבה בבנות האלו שאת חושבת שקיימות יותר...

וזה לא קשור ל"מי אכפת" - אני לא מדבר רק עליי או אומר שזה באמת משנה/אכפת לי - אני רק אומר שזה מה שנראה לי במציאות, ושאלתי אם גם אתם חושבים/חושבות ככה - זה לא אומר שכל כך "אכפת" לי ממי שלא תסכים. אני פשוט מנסה לברר את המציאות, ולהבין כאלו שאומרות שלא, מאיפה זה נובע...

"זה לא מדגם מייצג".מעט מן המעט

1. גם אני אעדיף מישהו שהוא שנה לכאן או לכאן, וככל שהפער גדל, בעיקר למטה, השאר יצטרך לקרוץ יותר כדי שאנסה. גם זרקתי 3 למטה כדי שיהיה עגול, אבל האמת שהניסיון האחד שלי עד עכשיו לא היה מוצלח.. עוד לא מספיק מבוגרת כדי שבחור שצעיר ממני בשלוש שנים יהיה בשל מספיק, כנראה.

2. לא יודעת אם יש רוב שמסכים, נראה לי שלא, אבל יש מספיק. וכמו שהרב אבינר אומר - "אתה לא צריך כולן. זה גם אסור. אתה צריך אחת"

(כולן - אסור רק מרבנו גרשום) ותן טל

יש לי הנחה מאוד מאוד זהירה שהטיעון שהבאתי מעלה ועליו ענית - הוא עדיין נכון. בנות תשתמשנה יותר בסטיגמה הזאת כדי לפסול אוטומטית בנים שקטנים מהן - לעומת בנים שיהיו יותר פתוחים מחשבתית בזה לצאת עם בנות גדולות מהן (אולי כי הבנים ה"קטנים" האלו - הם, שבעצם אמורים להיות מוגדרים ה"פחות בוגרים" - יודעים למעשה את רמת הבגרות שלהם ויודעים האם היא מפותחת מספיק ג-ם למישהי מבוגרת מהן, בעיקרון. לעומת הבת, שיודעת רק מה רמת הבגרות שלה, ומניחה באופן אוטומטי שרמת הבגרות של בן הקטן ממנה היא הרבה פחות משלה...)

אבל למען האמת - נראה לי שרוב הבנות אף פעם לא חשבו על זה ברצינות ולא פתחו אפילו בינן לבין עצמן את הנושא, אלא פשוט "נשאבו" לזה, וזה כבר התקבע בהן כנורמה, וכ"חס וחלילה שאני אצא עם מישהו קטן ממני".

ותעידנה הלא מעט בנות שכ-ן נשואות למישהו צעיר מהן - שזה שטות מוחלטת להחליט בלי דעת ש"כל הבנים הצעירים ממני בהכרח לא בוגרים כמוני/לא בוגרים מספיק כדי להתחתן איתי".

דווקא לאמייכ
צעיר ממני זה אחלה! אם הוא בוגר..

אסכים בערך שלוש שנים למעלה, שנה שנה וחצי למטה..

כי צעיר משנה וחצי נראהלי גיל פיצי..
שימי לב מה שאלתי - לא שאלתי ספציפית עלייךותן טל

אלא שאלתי האם אתן מסכימות איתי שיותר בנות תעדיפנה לא לצאת עם בנים קטנים מהן, מאשר בנים שיעדיפו לא לצאת עם בנות גדולות מהן... - אז מה נראה לך התשובה לשאלה זאת? בלי קשר לתשובה ספציפית לגבייך...

נדמה לי קבעת את ההנחה לפי התשובות פהמייכ
אז הבאתי תשובה אחרת, מס' התשובות פה הוא קטן, כך שכל תשובה בודדת משפיע מאוד על המסקנה..

ולכן הרגשתי שתשובתי עלולה להטות את המסקנה..

ובאופן כללי- לא נכון תמיד.

יתכן שנכון יותר בגיל 21 נניח.. כי אז בחור צעיר יותר- בן עשרים או 19- הוא ילדון, והפער משמעותי.

בגיל 25 כבר אין ככ הבדל בין בנות ובנים, ובוודאי שבגיל 30.

ההנחה שלך, או המסקנה, אם היא נכונה- היא נכונה בגיל מאוד מסוים, לדעתי, ולפי מה שאני רואה
6-7 שנים כלפי מעלהלומדתתתת
זה רצוי!!- כלומר, אני די מעדיפה בחור גדול ממני..
כלפי מטה בינתיים לא רוצה פער
נראה לי עד בערך 12-14 שניםארוון
עבר עריכה על ידי ארוון בתאריך כ"ב באב תשע"ד 18:01
למעלה כמובן..

וזה לא השתנה בשנים האחרונות ...
12-14??!!! זה כמעט סבא שלך..שפתותנו שבח

המוםהמוםהמום

זכותה.ותן טל
ברורו שזוכתה רק תמהתי . לא שמעתי על מספרים כאלה..שפתותנו שבח
בטח שישארוון

בגיל מסוים צריך להרחיב את הטווח...

להרחיב רק כלפי מעלה?הרועהאחרונה
בהתחשב בגילי זה סביר...ארוון

למרות שגם בגיל צעיר יותר לא הפריע לי,

עכשיו זה בכלל לא מפריע, כי זה כבר ממש לגיטימי...

לא משנה. העיקר שיהיה שילוב של בגרות ורעננות.חסדי הים
4 כלפי מעלה חצי שנה בדוחק כלפי מטה בלי נדרחרציתמדופלמת
3 למעלה, 3 למטה, בגדול.מעט מן המעט

לא יודעת.. תלוי הצעה.גפן36
עבר עריכה על ידי גפן36 בתאריך כ"ב באב תשע"ד 20:58
אולי שבע? (ללמעלה..) במקרי קיצון ממש..
10-11 שנים מעלי...אולי אולי שנה מתחתי...וזכני לגדל
לא תטרפו אותי?חוזרת

3 שנים מעלי, וגם זה מרגיש לי המון. מעדיפה חצי שנה-שנה וחצי. וחודש בערך מתחתי. אולי.

כן. אני וגילאים זה משו... שריטה עמוקה חסרת תקנה...

לי נראה שעד 5 שנים מעלי.חצילה

בס"ד 

מתחתיי מרתיע אותי, אני לא רוצה להרגיש אחותו הגדולה...

ולמה בדיוק שתרגישי אחותו הגדולה?ותן טל

אני שואל ברצינות. ולמה שבחור גדול ממך לא ירגיש שאת אחותו הקטנה?

למה אוטומטית רבים רבים ורבות רבות ישר מכלילים ומסטגמטים ומחליטים שברור שבת גדולה יותר, בהכרח תהיה הרבה יותר בוגרת מהבחור שקטן ממנה - לעיתים אפילו אם הוא קטן ממנה רק בשנה, והיא בת 25 והוא 24 - ויכול להיות שאם היא תבדוק במציאות את אותו אחד, פתאום תגלה שהוא הרבה יותר בוגר ממנה בהמון דברים, נגיד.

איפה נכנסת פה "אחותו הגדולה"? בראייה כללית? האם את חושבת שכל בחור צעיר ממך אוטומטית הוא יהיה הרבה פחות בוגר ממך?

חלילה אני לא מתכוון לתקוף אישית פשוט מוזרה לי התפיסה הזאת שמכלילה בלי באמת לבדוק אדם לפי עצמו.

רק מזכיר - אלו שמכלילים במקום אחד, שלא יתלוננו על כך שאחרים מכלילים במקום אחר - לא יכולה להיות להם/ן טענה על הכללה כלשהיא, כי בדיוק כמו שהם/ן מכלילים/ות - ככה אחרים יכולים להכליל איפוה שהם רוצים.

צריך לבדוק פר אדם, לטענתי -ולא "לפי איך שאני חושב שבכללי נתון כזה או אחר מגדיר את כל המחזיקים בנתון הזה".

תן טל, אתה צודק שזה סטיגמה, אבלחצילה

בס"ד 

אבל זה עדיין מה שאני מרגישה וכדאי לא להדחיק רגשות בנשא של זוגיות!

פעם היה ברור לי שאין מצב שאני ייצא עם מישהו שקטן ממני,

וכשקצת גדלתי הבנתי שזה כן הגיוני, אבל אותי עדיין מרתיע.

מלכתחילה זה פחות נשמע לי אבל אתה צודק שצריך לדון כל מקרה לגופו...

אני מדבר לא על מקרה ספציפי קיים כבר, אלא באופןותן טל

כללי על כך שזאת סטיגמה שלא הייתה צריכה להיות קיימת ובחורות היו צריכות להבין מראש שהן צריכות לבדוק על פי הבחור עצמו ולא על פי מה שהן "מאמינות" מה"סטיגמה".

להבדיל, זה כמו שאני מניח שאת לא אוהבת את המציאות שאולי קיימת, שבחורים לא רוצים לצאת עם בנות לא יפות, ולא משנה בכלל מיהי הבחורה - בנות אינספור התלוננו כאן על זה, וזה לא קשור לתשובה של:  "את לא תרצי להתחתן עם מישהו שלא אוהב את המראה שלך" - כי העניין הוא לכתחילה, בכללי - לא במקרה ספציפי נתון כבר.

ואותו העניין לגבי העובדה שרבים ורבות שאינם אתיופים, לא ירצו לצאת עם אתיופי/ת מראש, בלי לבדוק בכלל את הבחור.

אני בדעה שמראש צריך להעיף את הסטיגמות לפח האשפה של ההיסטוריה ולבדוק על פי בחורה בפני עצמה, כל אחת בפני עצמה - וגם בחורה, צריכה לבדוק כל בחור בפני עצמו.

ואם אני צודק שצריך לבדוק כל מקרה לגופו - אז למה זהותן טל

מרתיע אותך? תגידי - מתחתיי, אבדוק כל מקרה לגופו... - זה תשובה הגיונית שמתאימה למה שכתבת לי בסוף ההודעה למעלה שאני צודק^^^

אני אגיד לך מה הבעיהארוון

בד"כ אנשים נוטים לחשוב שהם בוגרים ממה שהם....

גם אתה שמצדד בזה נשמע בערך בגילך(19?) אז אתה מצפה ממישהי שנגיד בת 20 להסכים לזה?

כן, בנות יותר בוגרות....

ומכאן זה מגיע...

כל הבנים הצעירים שאני מכירה אומרים שהם יותר בוגרים מגילם....

אבל זה לא נכון!

יכול להיות שאני דומיננטית מדי או משהו, אבל הם מרגישים ילדים, גם מבחינה אינטלקטואלית...

והנה נכנסת לסטיגמות.ותן טל

מצטער באמת שאני לא מחזיק מהסטיגמות שלך.

לגבי העניין האישי, לא באמת מתכוון לענות לך על זה, ולא ארד לרמה שלך גם אם אפשר.

אולי את צודקת בעיקרון - בנות רבות מידי עפות על עצמן שאין סיכוי שגבר צעיר מהן יהיה בוגר כמותן.

ואני לא מצפה מאף אחת לכלום, רק מבהיר - מי שאין לה בעיה עם סטיגמה מסויימת, שלא תבוא לבכות אחר כך שיש כאלו שאוחזים בסטיגמות אחרות.

לא טורפים, רק תזכרי שזה מקטין מאוד את ה"מלאי"ותן טל

האפשרי מבחינתך - זה אומנם החלטה שלך מה קריטי לך מספיק כדי להחליט שלא אכפת לך שזה ימנע הרבה הצעות שבלי ה"סנן" הזה, היו יכולות להתאים - רק תזכרי את זה

זה נראה לי מאוד תלוי בגיל.די"מ
ההבדל בין משהי בת 19 ומישהו בן 24 גדול לדעתי מההבדך בין מישהי בת 25 ומישהו בן 30
אין מה לטרוף אותך, כי זה ממש הרגשה אישיתשוקולד לבן

השאלה היא אם כל הצעה שמעל 3 שנים את פוסלת, אפילו בלי לברר.

כי יש בחורים שנתיים מעל (ואפילו בחורים שקטנים ממך!) שנראים מאד מבוגרים, ויש בחורים חמש שנים מעליך שנראים צעירים מאד כך ששווה לברר על כל הצעה בפני עצמה ולא לפסול מיד, גם אם זה נראה לך המון.

(מנסיון, גם לי היה קשה מאד להפגש עם בחורים גדולים מדי, אבל לא פסלתי אם ההצעה היתה נשמעת טוב)

בפעם ה-מי יודע כמה ;)אושר תמידי
4-5 שנים מעליי זה סבבה לגמרי.
עד 10 שנים מעליי אני לא נגד, אבל לא מלכתחילה.
וקטן ממני זו לא אופציה בכלל.
אהמ...די"מ
אני לא מאוד מקובע בעניין הזה,
אבל לא נראה לי שיותר מ2-3 מתחתי ושנה מעליי.
לפי התגובות נראה שבנות מסכימות יותר לפער גדול יותרחצילה

די סביר כאשר הבחור המדובר (די"מ) הוא די צעיר ותן טל

לא נראה לי שהוא ירצה להתחתן עם מישהי בת 10

כלפי מעלה, לבנות - קל לכתוב אפילו 10 שנים - אם בנים כאן יכתבו שהם מוכנים בנות 10 שנים מתחתם - רבים מהם יוכלו להיות מואשמים בפדופיליה

^^^^^^^^די"מ
ווי רוב הבנות פה לא יצאו עם קטנים מהם גוועלדשפתותנו שבח

בס"ד

שנה מעלי ו3-4 מתחתי.

אני בשוק! בנות לא מוכנות לצאת עם קטנים מהם. זה נראה לי קצת מקובעות.. במחילה. בארה"ב מדברים על זה שזה גורם לבעיית רווקות מאוד מרכזית שם. כי בת שעברה את ה25 היצע הבנים שלה שם יורד בצורה ניכרת ביותר.. אולי גם פה זה יכול לעזור..

בנוסף אני לא מבין בכלל מה העניין עם הגיל. פעם חשבתי לעצמי מחשבה נון קונפרמיסטית . "מה אם עכשיו אני יחליט להיות בן 18 ויתחיל  לחשב מסלול מחדש"? התשובה הייתה כלום- חוץ מנורמות חברתיות וסביבה אין משמעות לגיל.. ואשמח שיאירו את עיני.. המשמעות העיקרית היא של ניסיון חיים של בגרות נפשית של מפגש ערכי וכו'. הרי יש לנו "ילד בן 30 עם חום גבוה ששוכב על המיטה בבית הריו" ויש לנו אבירים על סוסים לבנים שבגיל 21 כבר כבשו חצי יבשת מבחינה נפשית. הראו בגרות אחריות כלכלית/צבאית/תורנית/משפחתית וכו'.. אז מכאן קריאה לכל בנות האדם החפצות לשמוע "צאו מאצטגנינות שלכם" "ושובו אל הספינות שלכם".. וכן אל בני האדם החפצים לשמוע.. אני הייתי בטוח שהבעייה היא הפוכה שבנים מבוגרים יעדיפו בנות צעירות מהם.

היו פה כמה שרשורים על זה כבר נראה לי חחהודעה

וסיכמנו שמה לעשות, בד"כ בנות יותר בוגרות מבנים אז זה לגיטימי לחלוטין שיסתכלו על גדולים מהן.

ויש כאלה שפשוט לומדות מניסיון העבר

יש גם כאלה שאוהבות קטנים מהן או בגילן,

כל אחד ומה שהוא עובר בחיים ומה שמתאים לו ...

חחחחח נראלי רוני60 יחלוק על ההנחה שלךשיר ידידת

^^בואי לא נפתח את זה שוב הודעה

זאת עובדה שחכמים אמרו עוד לפניי אז...

אהמ זהו

ואז? זה אומר שסטיגמה כללית היא נכונה בהכרח לכלותן טל

אחד ואחד?

(אני לא הולך לדון על הסטיגמה עצמה שהיא דיון בפני עצמו)

אין מקום לבדוק כל בחור בפני עצמו? זה נראה לי מה שבעיקר קובלים עליו כאן - שבשם הסטיגמה הבת תפסול אוטומטית בלי לבדוק אפילו, את כל הבנים הקטנים ממנה.

אז רק שלא תתפלא אחר כך אם בנים רבים מאוד יפסלו אותה על סמך סטיגמה או הכללה שלהם (נניח:  "אני לא יוצא עם בחורה לא יפה!"). ולא רק יופי, אלא כל הכללה. ("אני לא יוצא עם אתיופית! הם כולם אותו אופי וזה לא שייך בכלל!")

בת שמכלילה ופוסלת אוטומטית על סמך גיל או על סמך כל דבר כזה, בלי לבדוק לגופו של בחור - לא יכולה לדרוש מאף גבר אחר, שום דרישה בנוגע ל"לא להכליל". זה הכל.

אגב, לא "סיכמנו" כלום. אולי הבנות סיכמו בינןותן טל

לבין עצמן. שזה, כמו שאמרתי, הסטיגמה שלהן, שלא קשורה לעולם הגברים.

זה לא סטיגמההודעה

כתבתי שזה ככה בדרך כלל ואין לי כוח להכנס לדיון החפראווי הזה שוב, כל אחת ומה שהיא מתחברת וזה לא ח"ו מגאווה או תחושה של עליונות או  משהו כזה

יש בנות שלא מתאים להן מישהו קטן מהן מכל מיני סיבות, ויש כאלה שדווקא אוהבות מישהו בגיל שלהן או קטן מהן,

לגיטימי, כנראה גם בנים יש כאלה

אבל אם נסתכל בסטטיסטיקות לרוב- האישה קטנה מהגבר, ולפעמים בפערים די משמעותיים [ולמה?]

קיצור, בסוף כל אחד יתחתן עם מה שמתאים לו, ומי שרוצה לפסול שיפסול אם זה לא מה שהוא מחפש, זכותו.

זה כן סטיגמה.ותן טל

כתבת - בשבילכן, אתן מאמינות שזה ככה.

זה שרוב הבנות צעירות מהגבר זה לא התירוץ - זה אולי הבעיה. נוצר קיבעון מחשבתי שבהכרח בת חייבת להיות הצעירה מהגבר.

ולדעתי, לפחות, זה אכן נובע מתחושה קמאית של הבנות שבהכרח הן תהיינה יותר בוגרות מכל בחור שצעיר מהן, ויש מגדילות - אפילו בחור שהוא בדיוק בגילן, בהכרח יהיה יותר צעיר מהן, והן לא יצאו אפילו עם בחור בגילן...

מצטער, אבל זה מה שאני מאמין בו. לא הצלחת לשכנע אותי שאני טועה.

לא באתי לשכנע אותך שום דברהודעה

בסופו של דבר כל אחד יעשה מה שהוא רוצה ויתחתן עם מי שמתאים לו בלי שיקולי סביבה חיצוניים אל תדאג, 

ואני עדיין בדעתי, לא כסטיגמה, אלא כדבר שהוא די נכון מבחינתי, זה לא חייב להיות מבחינתך

זה שזה די נכון בשבילך לא אומר שזה לא סטיגמה.ותן טל

זה סטיגמה - שאת מאמינה שהיא די נכונה בשבילך.

זה כמו שבן כאן יכתוב שהוא מאמין שכל או רוב מוחלט מהאתיופיות לא מתאים לו כלל וכלל.

זה סטיגמה או לא?

זה עדיין לא ממש סטיגמההודעה

וגם אם כן, זאת כרגע ההסתכלות שלי, זה לא שאמרתי את זה על עיוור, כן ניסיתי ולא שללתי קטנים ממני או בגילי וזה עוד יותר חיזק לי את מה שחשבתי לפניי

אבל זה תלוי בבן אדם, זה כל אחד מה שבאמת מתאים לו

כמו כל אחד ואחת שיש להם קריטוריונים מסויימים שהם הולכים לפיהם במציאת בן\בת זוג שבאמת מתאים להם, 

ב"ה יש לנו את זכות הבחירה והאדם מכיר את עצמו הכי טוב 

ועדיין את תסתכלי בעין עקומה על אחד ששולל אתיופיותותן טל

באופן גורף - אפילו אם יגיד לך:  "יצאתי עם כמה אתיופיות וזה לא התאים לי".

את - אני לא מתכוון דווקא את, אלא בכללי, בנות "כמוך" - תטני שהוא סתם מכליל ועושה סטיגמה ושהוא חייב תמיד לבדוק על פי האדם ולא על פי "הערכה" שגיבש כלפי "קבוצה שלמה" על סמך כמה מקרים בודדים.

כמובן שיש זכות בחירה - מה שמפריע לי הרבה זה העובדה שיש המון פעמים שבנות יוצאות נגד בנים שעושים סטיגמות, ובעצמן לא שמות לב שהן נטועות עמוק בתוך סטיגמות משלהן.

זה הכל.

לילה טוב

יש סטיגמות ויש סטיגמותהודעה

ואם לבחור החמוד לא מתאים אתיופיות מה אכפת לי? זה עניין שלו אם בא לו שוודית או קווקזית או אנערף מה

וכנ"ל ההפך...

אם כולם היו מחפשים את אותו דבר אז אבוי לנו,

וזה אפילו לא סטיגמה, זה פשוט עניין של טעם אישי. זהו.

כן, ברור. ולכן כשאתיופית אחת כתבה כאן מה שכתבהותן טל

כולם אמרו לה שמי שפוסל אותה על זה שהיא אתיופית הוא...והוא... וכו' וכו'.

בקיצור, אומרים מה שרוצים מתי שנוח. הבנתי.

נ.ב: את לא כתבת שם אלא אחרות, אבל הנה השרשור ההוא:

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t657674#7311902

זה כבר עניין אחר,הודעה

יש הבדל אם אתה פוסל מישהו שפשוט לא מתאים לך או רחוק ממה שאתה מחפש או אם זה בקטע גזעני ופוגעני כולל ...

ההבדל הוא עצום ולדיון הזה אני באמת כבר לא אכנס. 

למה? זאת סטיגמה וזאת סטיגמה. את לא יודעת אם כלותן טל

הבחורים שיותר קטנים ממך, בהכרח פחות בוגרים ממך - ולכן כמעט מכלילה את כולם תחת ההגדרה "פחות בוגרים ממך" על סמך אולי כמה כאלה שכן ניסית איתם - ויש בנות שלא ניסו בכלל.

למה שזה, למשל, לא יהיה גזעני - על פי מין, וסינון על פי רקע עדתי כן יהיה גזעני? ואם הבחור אומר לך ש"ברור לי שמנטיול אתיופית לא מתאימה לי ושכל האתיופיות בבירור לא מתאימות לי, ואפילו יצאתי עם שתיים וזה רק חיזק את השערתי". 

למה הקטע עם האתיופיות זה "גזעני" והקטע של הגיל זה "לא גזעני"? כי את החלטת? אני שואל ברצינות... במה מישהי שפוסלת בהכללה בגלל גיל, יותר טובה מאדם שפוסל בהכללה על רקע עדתי?

עד גיל 30מכת אסתר

מעל 30 אולי אלמן/גרוש

אני עושה כאן הכללה אולי מוגזמת

הכל תלוי ויכול להשתנות בהתאם לבחור 

ט.ל.ח

לא יודעת (איזה תשובה חסרת תועלת)שיר ידידת

10 שנים מעלייפיגי

אולי אולי אולי חצי שנה מעליי (זהו ההפרש לצד השני)

יש לי שריטה רצינית. לא יוצאת עם קטנים ממני/באותו גיל שלי.חצי חיוך

לא יודעיוני
בין שנה ל4 שנים מעלי. בנות קטנות זה מלחיץ!
אתה ציני, כן?ארוון

לא.יוני
למה?
זה מוזר...ארוון

[לא בהתחשב בגילי]יוני
10 שנים מתחתי.. מעלי ולא כלוםאיש השקים
בין שנה וחודש מעלי לשנה וחודשיים מעליהרועה
שריטה שלי

עריכה: זה מוזר, אני משוכנע שהגבתי לשרשור.
תודה למנהלים על המענה המהיר הרועה
שנה למטה שנה למעלהעבדו את ה'!!!!
בערך 4/5 שנים מעליי, ומתחתיי - החל מהגיל המותרותן טל

לנישואין במדינת ישראל. קרי, 18.

שנתיים מעליי, ומתחתיי - כמדומני שהחל מגיל 18.ה' אחד!

וכמובן שזה תלוי באישיות וכו', לא עם כל "ילדה" אפשר לצאת..

5 מקסיפייגליניזית

ואך ורק ללמעלה, ככה בכל אופן אצל נשים

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך כ' בניסן תשפ"ו 18:13

אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?

או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.

בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך