מוזמנים להרחיב כאוות נפשכם
נישואים של חרדית ודת"לאיש השקים
מוזמנים להרחיב כאוות נפשכם
תיאורטית כל דבר יכול להצליחאושר תמידי
(והם יצטרכו לוותר הרבה)
כמו שאושר אומרת..אבלאייכה!
אם את שואלת אותי אז לא
אושר תמידי
הכל יכול להצליח, אפילו חילוני ודתייהmatan
השאלה היא- למה אתה קורא להצליח?
כדי לבנות בית בריא הם צריכים שלושה יסודות עיקריים-
אהבה
הערכה
מוכנות לוויתורים
שהם בבחינת החוט המשולש לא במהרה ינתק.
ואני אסביר, רק כי אני אוהב לחפור
אחד הדברים העיקריים שהחיים מזמנים, במיוחד במע' זוגית והנהגת משפחה- זה עבודה גדולה על המידות, בעיקר במקומות
שבהם אין הסכמה של שני הצדדים. מה שמסכימים בד"כ הכל יפה ונעים, אבל מה שחולקים- זה כבר מקום לדיון וויכוח, שבסופו
של דבר יצטרכו להגיע להסכמה מסויימת, לפעמים לעמק השווה, לפעמים יותר לכיוון אחד מהצדדים.
כדי שהוויכוחים האלו, לא יהפכו לריבים סתם, לפגיעות אישיות ויאיימו למוטט את הבית שהם בונים, צריך שכל אחד מהצדדים-
מספיק יעריך את השני כדי להקשיב לו, מספיק יאהב את השני כדי להמשיך להישאר איתו למרות הקושי ויהיה מוכן מראש לוותר,
כי זה חלק מהחיים.
אז תגיד שזה נכון לכל בית- נכון. אבל ככל שפער הדעות הולך וגדל, ככה הדברים הללו חשובים יותר, כי הזעזועים יהיו חזקים
יותר, לא דומה וויכוח על האם להגיד הלל ביום העצמאות בברכה או לא בברכה לדיון האם להגיד הלל או תחנון- זה חינוך שלם
שעובר, ככל שהחיים יזמנו יותר קשיים(פרנסה, חינוך, להסתדר עם המשפחות וכו..) הדיונים יהיו יותר עמוקים ויותר נוקבים,
כי יש פה שיטות שונות לבחון את המציאות וסדר עדיפויות שונה, ויחסית השוני הוא גדול.
אז זו עבודה, אבל אין סיבה שזה "לא יצליח", אבל זה יותר קשה ומוכנות לוותר על דברים יותר משמעותיים, כי יש הבדל
באידיאולגיה הבסיסית והדתית ולא רק בפרטים.
רשמת ממש יפה...דוסית גאה!
השאלהלומדתתתת
יש כל מיני סוגים
אם אתה רוצה אישה שתופסת אותךארוון
לעומת זוגיות שמערבת דתי/ה וחילוני/ה שדווקא בהם יש כבוד הדדי בד״כ..
אני לא מאמין שמישהי תתחתן עם אדם שהוא פושע בעיניהmatan
זה בטוח לא הדוגמא שהיא רוצה להראות לילדיה- ולא כל חרדי היום תופס את הדת"ל כ"חוטאים ופושעים".
הכללה מאוד לא מהוגנת לטעמי.
^^^^^בעיקר על הכותרתיעל מהדרום
? חרדייה תופסת דתי כפושע יותר מאשר דתי, כאילו,ותן טל
אמור לתפוס חילוני/ה כפושע/ת? מאיפה זה בא לך? זה סטיגמטיות יתרה.
אין ספק שהמרחק בין דתיים לחילוניים גדול לעין שיעור מהמרחק בין חרדים לדתיים לאומיים. אין מה להשוות בכלל.
אם כבר, אם היו שואלים אותי איפה יהיה יותר קשה - ברור שיהיה יותר קשה דתי/ה עם חילוני/ה - מאשר חרדי/ה עם דתי/ה.
רוב החרדים המוחלט שאני מכיר אישית, ממש לא תופסים אותי כחוטא ופושע.
מי אמר לך שזו סטיגמה יתרה?הכל ממנו
זה רחוק. אני מכיר חרדים ברוך ה'.ותן טל
את מכיר מבפנים או מבחוץ?הכל ממנו
יש לי קרובים חרדים, כן.ותן טל
(ולעומת זאת יש לי גם קרובים חילונים). ויש לי חברים טובים, שהם חרדים. ואני מכיר בנוסף עוד לא מעט חרדים, ומנהל איתם דיונים, וכן, אני יודע מה הם חושבים עלי או על דתיים לאומיים אחרים. כשלא מנסים בכוח לחדד את ההבדלים שיש, וכשלא מעלים נושאים לוהטים בכוונה כמו הגיוס - מגלים לפתע שב90 אחוז ומעלה מהדברים, אנחנו ממש דומים לחרדים (בניגוד לחילונים, שאליהם אנחנו דומים אולי אולי ב20 או 30 אחוז מהדברים. כי כל עניין התורה והמצוות שהוא רוב חיינו, לחלוטין לא דומה אליהם..) - וכן, גם החרדים מבינים שהדתיים הלאומיים הם לחלוטין לא "חוטאים" ו"פושעים". אלא, אולי, ההשקפה שונה, ההדרכות שונות - זה, אגב, יש הבדל גם בין חרדים ספרדים לאשכנזים, סתם לידיעה - אבל זה ממש לא הבדלים שהופכים אדם ל"לא שומר תו"מ", רק כי הוא דתי לאומי...
תגידי את רצינית??לומדתתתת
זו היתה הוצאת שם רע חסרת בסיס. צר לי עליך.
בואי נשייך התנהגויות לא נחמדות לאופי במקום לציבור זה יהיה נחמד. תודה.
למה את חושבת שלא?הכל ממנו
אוקיי, את מכירה את חברות שלך דרך זה שלמדתן יחד במוסד חרדי?
כן נשמה למדתי בבית ספר חרדילומדתתתת
יאללה גם אני הפכתי לתת אדם?
גם אם אני לא ממש כמוהם היום, יש לי הרבה כבוד לאנשים בגלל האופי והמידות שלהם, בלי שום קשר לדעות...
סבבה אז את ראית דבר אחד, אני ראיתי דבר אחרהכל ממנו
אוהו מסתבר שאת יודעת מה ראיתי בחיילומדתתתת
נחמד. נעים להכיר.
בעצם יודעת מה, אולי באמת ראיתי יותר כבוד לאדם -כאדם בחיי, ממה שאת ראית.
מצטערת מאוד, לא מבינה מה יש לך עלייהכל ממנו
ח"ו לא התכוונתי להרגיזלומדתתתת
בואי נסכם בזה שמיצינו את הויכוח, לפחות בגלל שעדיף מאשר להמשיך...
הצלחה.
יכול להיות שיש בציבור כאלו שמתייחסים ככהmatan
אבל הבת של הרב עובדיה זצ"ל התחתנה עם בחור ישיבה ממרכז.
ואני לא יודע מה יותר חרדי ממנהיג ש"ס.
נכון שהיא מעידה על עצמה שהיא שונה קצת ומעריכה את אביה על היכולת לראות את זה.
אבל אם הגר"ע זצ"ל יכול להסכים שהבת שלו תתחתן עם דת"ל, אז כל מי שלא כנראה מערער על סמכותו התורנית של הגר"ע
זצ"ל.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/265480
ראיון איתה לאחר מותו של הגר"ע.
אז בטוח שיש על מי לסמוך לעניין הזה, ונכון שאם היא רואה בעצמה חרדית לכל דבר היא לא תצא בכלל עם דת"ל, כי זה
מחוץ לתחום, כמו שאני מניח שהרבה בנות דת"ל לא יצאו עם אברך מישיבה חרדית, כי זה מחוץ לתחום שלהן.
אבל אם היא כבר יוצאת עם דת"ל, אז היא כבר מוכנה להיפתח לזה. זה משהו אחר, ושהסביבה תלמד מאחד מענקי הדור
האחרון.
מרכז הרב זה הכי חרד״לארוון
ממש לאmatan
אם את חושבת כך- את פשוט לא מבינה מה ההבדל בין חרדי לדת"ל.
ההבדל הוא לא במצוות, או בחשיבות התורה, או ההקפדה על המצוות.
עצוב שיש תפיסה כזו.
ההשקפה היא מקום השוני, דת"ל רואה את מדינת ישראל כ"ראשית צמיחת גאולתינו",
דת"ל רואה את עבודת ה' בהקמת מדינה תורנית לחלוטין, ע"י פעולות בתוך העולם הזה,
לבנות חברה שכולה מורכבת מאנשי תורה ואנשי קודש, מאחרון הפרולטריון ועד למנהיגיה
ואנשי הרוח שלה.
חרדי לא רואה במדינה שום דבר כזה- הוא רואה במדינה מרידה בה' ומלחמה ברצונו, רואה
בשיתוף פעולה איתה התחברות עם רשעים, רואה עניין אך ורק בד' אמות של הלכה בדיוק
כפי שהיה בגלות כי הוא עדיין רואה את עצמו בגלות, מלבד קדושת אדמת ארץ ישראל שבה הוא
חי.
ההבדל הוא כלל לא בקים מצוות, או בהקפדה עליהן.
מי שלא מקפיד על הלכה זה עניין אחר, שבבני"קים יש לחרדים מספיק. אבל זה לא ההבדל בין חרדי לדת"ל.
^^^הכל ממנו
מתן צודק בכל מילה!!!^^^ ההבדל לא צריך להיות בהקפדהותן טל
על המצוות. כל ההבדל בין חרדים לדתיים לאומיים - צריך להיות בהגדרה "לאומי". השקפתי נטו.
יש ויש אחות..דוסית גאה!
לא אמרתי שלא, רק שזה לא יותר מידי רחוק מהמציאותהכל ממנו
כי אתה חרד״לארוון
הם גם לא תופסים "דתיים לאומיים לא חרד"לים" כחוטאיםותן טל
אני מכיר אותם, את החברים ואת המכרים החרדים שלי, לא את.
אולי ישנם כאלו שבאמת תופסים ככה וככה, אבל הפער בין דתי לחילוני תמיד יהיה גדול יותר.
את מנסה בכוח להראות סטיגמה שבחתונה בין דתי לחילוניה יהיה "כבוד הדדי" לעומת חתונה בין חרדיה לדתי לאומי שבה הכבוד ההדי הזה לא יהיה - זה הטיה לא מהוגנת, ולא סבירה. אם בחתונה של דתי-חילוניה, יכול להיות כבוד הדדי - קל וחומר שבחתונה בין חרדי/ה לדתי/ה יכול להיות כבוד הדדי כזה. וכמו שאמרו מעלי - מי שתראה בך חוטא ופושע, לא תתחתן איתך מראש.
לגבי איך שאת מגדירה אותי, זה עניין שלך כלפי עצמך. כל אחד מגדיר את עצמו, ולעצמי, אני אחליט איך אני מגדיר את עצמי אם אני בכלל רוצה להגדיר.
לא את?ארוון
וכן לדעתם אני פחותה מהם כי אני לא חרדיה, בעיניהם דתיים מקיימים מצוות פחות טוב ומתפשרים..
יש סיכוי שאת מפסיקה לרגע את ההוצאת שם רע?לומדתתתת
המטרה היא לזרוק דעות ארסיות לכל כיוון? שאני יבין... זה מקדש את האמצעי של לזרוק הכללות ממש לא מדוייקות??
לאארוון
מסתבר שאנחנו חיות במציאות אחרתלומדתתתת
אולי זה הרושם שהם מקבלים ממך באופן ספציפי?matan
אולי את הדוגמא בעיניהם לדמות דת"ל ולכן הם רואים את זה כך?
לא מתוך מקום של העלבה, אלא פשוט כי זה יכול להיות סיבה מאוד טובה לשוני בין הרגשות של אנשים שונים-
מי שנראה לחרדים כמקיים מצוות כמוהם אך חולק בהשקפה מקבל יחס אחר מאשר מי שנראה בעיניהם כמקיים
פחות מצוות.
לדוג' הקפדה על צניעות, צורת דיבור, שמירת נגיעה- מי שלא ישמור את אלה יראה לחרדים כמי ששומר פחות מצוות,
אבל מי ששומר את כל אלה כמו כל אחד אחר אצלם יתפס אחרת.
ומחילה אם היה עלבון בזה, זה פשוט נראה לי הגיוני כהסבר למציאות של שתי חוויות שונות.
אולי זה פשוט בגלל סוג החרדים, לא דומים אשכנזים לספרדים, בעלז לוויזניץ וכו'...
אני לא חושבת שזה קשור אליה באופן ספציפיהכל ממנו
אולי, אבל זה יכול להיות הסבר.matan
אחת השטויות הכי גדולות ששמעתי..ארוון
ב. זה היחס שלהם לדתיים לאומיים בכללי ולאו דווקא אלי..
לא אמרתי שזה אכן כך, הצעתי אפשרותmatan
את מעידה שלא כך- אני מקבל את דברייך.
לא התכוונתי לצייר אותך כלא הלכתית או לא מקפידה בהנ"ל.
אני לא מכיר את היחס הזה כדת"ל, ודווקא מכיר הרבה חרדים ולא בדרך של קשרי עבודה, אלא הכרה
קצת יותר קרובה, לכן אמרתי שאולי זה יחס ספציפי כלפי כל אחד ואחד ולא כללי.
ב. לא נכון. את טועה בעובדות, מצטער.ותן טל
אמרתי, שאת לא מכירה את החברים ש-ל-י. זה הכל.ותן טל
אל תוציאי מדבריי מה שלא אמרתי בהם, תודה 
אגב - זה תלוי לא לעצם ההגדרה דתי או חרדי - אלא לגופו של אדם. הם גם יגדירו חרדיה שהולכת עם חולצות בטן, כ"פחות דתייה מהם", וגם יגדירו חרדיה שלא שומרת איסור נגיעה, כ"פחות דתייה מהם" - בדיוק כמו אצל הדתיים.
כמו שאמרתי - ההבדל בין חרדי לדתי לא צריך להיות ברמת ההקפדה על המצוות, בכלל לא. דתי לאומי - שונה מהחרדי, בעיקרון - בגלל התפיסות הלאומיות שלו.
הרב קוק, שהוא פחות או יותר אבי התפיסה הדתית לאומית שממנו היא צמחה - היה נחשב למעשה לחרדי לכל דבר. אבל בעל תפיסות לאומיות, וזה מה שבידל אותו מה"חרדיות" המוכרת כיום.
למעשה, ההגדרה "דתי לאומי" היא מטעה - כאילו היא מתירה לדתיים לשמור פחות על התורה והמצוות מהחרדיים כי "אנחנו לא חרדים".
אז לא כך היא. כולם צריכים להקפיד על התורה והמצוות ולא לחפף - לא דתיים ולא חרדים.
לא הלך לך להוציא אותי דתייה לייטארוון
כי כמו שכתבתי זה היחס לכלל הדתיים.
לא ניסיתי להוציא א-ו-ת-ך כזאת.כתבתי בכללי,לא עלייךותן טל
וכמו שכבר כתבתי בעבר, את יכולה כבר להפסיק עם העויינות והתקיפה האישית - נראה לי שאנשים כאן כבר קלטו את זה, אז די...
ולא, זה לא היחס לכל הדתיים, ממש לא. את מעוותת. לא יודע אם בכוונה או מתוך הסתכלות מוטעית.
לא חשבתי שהאידיאל היפה כ"כלומדתתתת
של אהבת ישראל וקבלת האחר יהפוך יום אחד לשנאת חרדים ואהבת חילונים.עצוב מאד מאד.
מתחילה לחפש מעכשיו מקומות לחנך בהם את ילדי.
עולם הפוך.
צריכים משיח דחוף אמאאאאאאא (דמעות)
יש מקומות שבאמת מקיימים את זהmatan
אל ייאוש, יש הרבה מקומות ואנשים שתמצאי את זה, לא צריך להתרגש, מכיר את התחושה שלך,
אבל מצאתי בהחלט שיש הרבה מקומות בהם אהבת ישראל הכוללת אכן נמצאת בלי אנ"ש ובלי סקטור מסויים,
בלי לפחד להאמין בדרך שבה אנחנו הולכים.
ובכל מקרה- צריך משיך דחוף!
כנראה אצטרך לחפש הרבה אני לא שורדת את זהלומדתתתת
מה יהיה?????![]()
![]()
![]()
בשביל מה אני מתאמצת לנסות להכיל כל התנהגות הכי הזויה שיש לידי אם בסוף אנשים רק מחכים מסביבי לבלוע אחד השני,למה???
אין לאדם ניסיון שאינו יכול לעמוד בוmatan
דווקא חוסר שביעות הרצון שלך מהקטנות מעידה על גדלות. הרב זצ"ל משתמש במושג גדול כ-מכיל פרטים ומקשר ביניהם,
ואפשר, שדווקא המשבר שלך הוא כדי למצוא מקום של גדלות - שמכיל את הפרטים כולם לא רק את עצמו.
זו שיטת הרב זצ"ל- להכיל את כל השיטות, כי בכולן יש שורש של אלוקות- אחרת הן לא היו מופיעות.
בעז"ה תמצאי כוחות ומקום נכון לפרוח אל הגדלות הזו. אל ייאוש- הכל נועד בשביל להביא אותך אל מקומך הראוי שבו
ייטב לך באמת.
תודה
לומדתתתת
בהחלט מעודד.
לא הייתי קוראת לזה משבר ב"ה, טוב לי מאד מאד איפה שאני נמצאת.
סתם הוויכוח הזה...
טוב, ממהרת לחתונה, בקצב הזה לא אגיע היום (בדיוק חשבתי על זה שזו חברה שההורים שלה הם זוג של חרדית ודת"ל ממש דוס . באמת
)
יכוליםטופי תות
אם כי חרדית שמתחתנת אם דת"ל, היא כבר משנה את ההגדרה שלה- לדת"ל.
כך שמה שאולי יהיה שונה זה סגנון-תרבות החיים והמשפחה. (יקבלו/לא יקבלו וכו)
תלוי עד כמה הם מוכנים ללכת לקראת השנימושיקו
כתבו דברים די יפים ונכונים מעליי...ותן טל
בגדול, אם כל אחד מהם יהיה מוכן ללכת לקראת השני, ובידיעה שבכל מקרה את הבסיס הטוב של שמירת תורה ומצוות יש לשניהם - אזי, כן, לדעתי, זה יעבוד (ואני לא מדבר כרגע על ההקשרים עם המעגל השני של קרובי המשפחה, אלא כרגע אך ורק הזוג עצמו וילדיהם שיהיו).
העניין הוא שלרוב נראה לי בזוגות כאלו שנוצרים, בסופו של דבר תיווצר נטייה גדולה יותר של אחד מהצדדים לכיוון הצד השני, עד שזה כמעט יהיה בית חרדי לגמרי/דתי לאומי לגמרי. לא שזה רע, חלילה - אלא זאת פשוט מציאות שקיימת. כי לחיות בעירוב מתמשך של דעות והנהגות, יהיה קצת קשה, בסופו של דבר, ומטבע הדברים שכאשר מתפשרים פעם לכאן ופעם לכאן, בסוף יהיה זה שיתפשר יותר לצד השני...
יצאתי עם חרדיהאריק מהדרום
לא התאים לה
כל דבר יכול להצליחהכל ממנו
באופן כללי חרדית לא תרצה להתחתן עם דת"ל, אלא אם כן היא "יורדת מבחינה דתית" ואז היא תקרא לעצמה דתיה ותסכים להפגש עם דת"ל.
יש פערים בין החברה הדתית לחרדית כמו שיש פערים בין החברה הדתית לחילונית, השאלה הנוספת היא- איך כל חברה מקבלת את החברה השנייה.
הכל ממנו - הפערים הרבה יותר קטנים מפערי דתי-חילוניותן טל
בבירור. אין מה להשוות בכלל.
ההבדל בין חרדים לדתיים מסתכם בעיקר בהשקפה - ב90 אחוז מהדברים שנוגעים לדת - אין הבדל כל כך עקרוני ביניהם שאי אפשר להסתדר איתו. זה לא שאת לא שומרת בכלל בין בשר לחלב והוא כן, ואתם מתלבטים האם הילדים ישמרו או לא. שניכם שומרים שבת, שניכם שומרים כשרות - אולי הוא מקפיד על מהדרין - אבל זה לא הדבר שיפיל נישואין - שניכם שומרים טהרת המשפחה (מה שלחלוטין לא נכון אצל דתי וחילוניה) - אז יוצא מכך שעיקר ההבדל הוא בהשקפה הרחבה, שהיא קצת פחות נוגעת לחיי הנישואין בפועל - לא מין הנמנע שבבחירות לקלפי הבחור יצביע מפד"ל והבחורה תצביע לש" או אגודה, או לא תצביע בכלל - לא יקרה שום דבר לנישואין מזה.
פערים אפשר להכיל ולהשתנות, כל עוד רוציםהכל ממנו
לאו דווקאמושיקו
מפה לבנה ביום העצמאות יכול להיות סלע מחלוקת גדול בזוג דת"ל-חרדי דבר שלא יהיה מול דת"ל
וכן עוד דברים שעל הקו הדק בין דת\ ומדינה
אבל גם אתה מסכים איתי שהפער הזה יהיה יותר קטןותן טל
מאשר הפער היומיומי והמתמיד בחיים של חילוני/ה עם דתי/ה? אין מה להשוות בכלל...ועל זה בעיקר דיברתי.
מפה לבנה ביום העצמאות - אם זה כזה ביג דיל לאחד הצדדים, שילכו לרב כלשהו שיוסכם על שניהם, אם יש כזה - והוא בחוכמה וברגישות יפסוק להם מה לעשות. אני לא רואה חטא בכך שהאיש יוותר על המפה הלבנה בשביל הרגשות של אשתו, ומצד שני שהאישה תשכיל להבין שזה חשוב לבעלה ביום העצמאות...
כמו שאמרתי - איזונים. הרבה יותר קל לאזן בין שני דברים שכמעט זהים לגמרי, וצריך רק להוריד קצת מכאן או להוסיף קצת לשם, מאשר לאזן בין שני דברים לחלוטין לא קרובים אפילו.
אם נשווה את זה למשקולות אבנים, המשקולת הזאת שמשווה בין שני משקלים שמונחים בשתי הכפות - אם ניקח משקל אחד של, נניח, 10 קילו, ואחד של 11 קילו - הרבה יותר קל יהיה למצוא דרך לאזן ביניהם, מאשר לאזן בין משקל של 10 קילו למשקל של 2 קילו...
זה מעניין-לומדתתתת
ואת כ-ן היית מתחתנת מצידך עם חרדי?
לא הבנתי, מה זה משנה מה אני הייתי עושה?הכל ממנו
כי א-ת אמרת:לומדתתתת
באופן כללי חרדית לא תרצה להתחתן עם דת"ל,
אז מסתבר שזה כן משנה, לפחות לפי מה שאמרת. עיקרון בסיסי של לא לצפות מאחר יותר מעצמי..
ככה לפחות לימדו אותי
הוא שאל שאלה, עניתי לו עובדההכל ממנו
אוהו זה היה נשמע מאד מחמיא באמת. סליחה.לומדתתתת
לאו דוקא יורדת- אולי משנה כיווןי. נחמיה
יכולים בהחלטגפן36
הרבה כבוד למשפחות המקור, משני הצדדים,
והסכמה מקדימה על ענייני ציונות. (חוגגים עצמאות או לא? אצל סבא וסבתא לא? ..)
רק להבהיר אותם..
לי נראה שאם הכלה מעוניינת להתחתן עם דת"ל מובן לה שהיא תצטרך לקבל את מנהיגיו בנוגע למדינה.. לפחות במידת מה. אבל ראוי להבהיר את הדברים קודם.
בהצלחה!
^^^^^ כתבת יפה מאדלומדתתתת
* מכירה אישית ודי מקרוב אם זה עוזרגפן36
תלוי איזה חרדיה, ותלוי איזה דתי לאומי...דוסית גאה!
חחח תשובה יהודית אופיינית
אבל מתבקשתלומדתתתת
מלכתחילה לא הייתי הולכת על מישהו שהדעות שלויעל מהדרום
רחוקות מידי בשבילי.
מה שכן, נראה לי שלפעמים מה שקורה אצל זוגות כאלה- שצד אחד הולך אחרי הצד השני ומשתנה..
לאיטבתה
חבל להיכנס לזה בכלל
לא יכולים להצליח? ואם יש זוגות כאלו?ותן טל
אז את בעצם טוענת שאין סיכוי שהם באמת הצליחו?
את באמת חושבת שאין שום סיכוי לזה להצליח? בלי קשר למה שכתבת בשורה השנייה - הוא לא כתב האם לדעתך כדאי להיכנס לזה - הוא שאל האם נראה לנו שזה יכול להצליח, בתנאים כלשהם. את חושבת שלא?
יכולים להצליח. תלוי באנשים ובאופיים והשקפתם.ד.
דת"ל זה שם כולל מדימופים
אם הוא חרד"ל כבר אמרו כאן שההבדל לא משמעותי בחיי היומיום
הרי אין מדינה בתוך הבית, ובחיים הרגילים אין הבדל
מבחינה חברתית זה התמודדות לא פשוטה, כמו כל שנים שמתחתנים משני חברות נפרדות, אבל זה יכול להצליח
אם הוא דת"ל שמחפף, ומחפש קולות, ויש לו אינטרנט בלי חסימה, והיא חרדית חנוקה - זה לא ילך, אבל יש חרדים חפיפניקים, כך שיכול להיות שזה יכול להסתדר
אבל כאן זה יותר מסובך, כי לפי ההתרשמות שלי חרדי חפיפניק בדרך כלל הוא אחד שיודע שזה לא בסדר, והוא "מורד" במוסכמות, ועצבני על המימסד, משא"כ דת"לי חפיפניק זה הגישה שלו לחיים, והוא לא מבין מה אתה רוצה ממנו, וזה יכול לעשות פיצוצים בבית
ושוב, גם זה יכול להצליח - על כל פשעים תכסה אהבה. תלוי כמה מידות טובות יש לשניהם
בהצלחה
מייכ
לא היו ימים טובים לישראל כטו באב ויום כיפורחם..
שהותרו שבטים לבוא זה בזה
הערבוב שנוצר בעם הוא מבורך!
אחד המשפטים האהובים עלי: על כל פשעים תכסה אהבה..
גם שיש פער- האהבה מרככת הכל ומעלימה דברים.
חובה שיהיה כבוד הדדי..
הרבה פה התמקדו ביום העצמאות- אך זה רק יום אחד בשנה, וכל אחד יכול להתפלל מה שהוא רוצה, וחרדים רבים יוצאים לחגוג.. (הפתוחים יותר כמובן...)
נקטדה שמהותית בעיני לבדוק אותה: חינוך ילדים..
איפה תחנכו את הילדים.. ?
אםשר אולי חלוקה של בנים במוסדות דת"ל, כמו האבא, ובנות המוסדות חרדים, כמו האמא?
חבל שאין חינוך משולב, כמו שציבורים אחרים יצרו.
ו .. אתה יודע, כנראה היא תחבוש פאה...
אני מכירי. נחמיה
התגעגעתי לתגובות שלך!!יעל מהדרום
כפרעלייך תודה
מורידה מינונים
מייכאחרונה
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender
בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים.
ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,
מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"
ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...
(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)
מה אומרים?...
תודה על התגובה החכמה והמפורטתLavender
אהבתי ממש💖
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה
האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂
אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה
לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...
אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?
מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?
וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?
אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?
תודה מראש לכולם!!
מעניין מה בנות מוצאות במחווה הזונוגע, לא נוגע
עוד מכה ועוד מכהגרי
עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".
"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"
יפה מאוד זיויקשפלות רוח
אוישנפש חיה.
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+
ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.
אין מה לעשות יש אנשים שמקשים
מורידים את הרמה בשביל כולם.
אין נאמנות.
מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.
בבוקר והנה היא נעלמה.
אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה
אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..
אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...
התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...
ואז גיליתי שיש שם לדבר הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...
:')חתול זמני
הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו
מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה
לומר פשוט שלא מתאים?
בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb
עולים תחושות בדייטים עצמם
עולים תחושות בין דייט לדייט
מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?
מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)?
סתם מבאסהפי
שיש פער זה לא אמור להיות ככה..
אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר
מסכימהרק נשמה
בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני
נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb
יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..
כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק
יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי
כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..
והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .
זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה
ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..
אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני
לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה
וואי לגמריadvfb
בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.
אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.
וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.
מענייןמחפש שם
חח אני בןadvfb
ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,
שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה
את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה
לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר
אמן
מחפש שם
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb
והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,
לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..
לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן
נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה
כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים
ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא
ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות
הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)
יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb
בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם.
בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב...
השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.
יפהרק נשמה
ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון 
כן כןadvfbאחרונה
להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא
נרשמתי לשדכנית ואחרי תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?
(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)
שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא
אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...
שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום
לק"י
אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.
(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).
זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
אתה מספר שיש סיבה טובה,
אנחנו לא יודעים מהי.
סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.
למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה.
אבל אם הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה.
הזויה🤦♀️יעל מהדרום
לק"י
נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.
היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד
אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.
אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.
יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))
אני בהלם!!
אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום
אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.
אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.
שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.
שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.
והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,
אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.
אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.
בהצלחה.
..הרמוניה
@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?
נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא
אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש
כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא
אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד
בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb
מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.
אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.
אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.
מבינה שזה מעליבברוקולי
רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..
אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא
אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה
הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני
סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן
אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.
לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?
ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).
אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.
אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -
שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.
תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי
אם אין לה סיבה ..
תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב
אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור
את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא
והיא לא ראויה להיחשף בציבור
למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום
זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.
בטח לא אם שילמת מראש.
אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום
לק"י
ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.
(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).
דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה
הניסוח אכן די פוגע...
ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)
את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)
והאוסידי היה ידוע לשדכן.
הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל
ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.
לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.
ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין
ומאושרים. ואשרי השדכן!
תודה! אמןגלויהאחרונה
מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה
שלום לחברות הפורום היקרות!
כן, זה רק לנשים.
הייתי פעם פה...
עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין
וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן.
ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים
וקריעת ים סוף
והתחתנתי ב"ה
(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה)
ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!
כתבתי ספרון על המסע
מילים שה' שלח לי להתמודד
וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק!
20260331102053.pdf (תלחצי על זה)
קפיץגלויהאחרונה
היא סבבה והכל...חתול זמני
אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).
מה עושים.
זה בסדרadvfb
זה זמני
זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני
בשם הבחורה
תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני
ב. אינם באים בחשבון
ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי
במקרה כזהטיפות של אור

כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb
מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.
מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.
הרהורים בנושא..
ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".
דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.
לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.
בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול
השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)
לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.
בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.
הגיוני? כן.
האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא.