מה לעשות?? אובדת עצות...שריתת

הבן שלי בן 8 חודשים ולא יודע להירדם לבד רק או בטיול או בהנקה והוא מתחיל מעון  ואני לא יודעת מה לעשות...

ניסיתי להיות לידו ולשיר לו וללטף אבל הוא בוכה וצורח וזה לא עוזר!! אני מיואשת יש עצות???

באמת קשה ללמד תינוקות להירדם...רבה אמונתך!

דבר ראשון- אל תדאגי, בשלב כלשהו כולם לומדים להרדם בכוחות עצמם (אבל זה יכולה לקחת גם כמה שנים)

 

דבר שני- לא הצלחתי להבין מה מטריד אותך בעיקר, האם זה הקושי להרדים אותו בבית? או החשש שלא יצליחו להרדים אותו המעון?

אם את דואגת למה שיהיה במעון- הסירי דאגה מליבך! בד"כ ילדים מתנהגים באופן שונה בבית ובמעון, ולמטפלות במעון יש נסיון... רוב הסיכויים שבמעון הוא ירדם הרבה יותר בקלות!! (כך היה עם 2 ילדיי, ועם רוב הילדים שאני מכירה...)

 

אם את מוטרדת מהקושי להרדים אותו בבית- דעי לך שזה נורמלי שתינוק זקוק לעזרה על מנת להרדם. כל עוד שיטת ההרדמה נוחה לך ועובדת, אני פשוט הייתי ממשיכה כך... אם השיטה לא נוחה לך, תנסי לחשוב על דרך אחרת, שתתאים לך יותר (זה מאוד משתנה מאמא לאמא, וכן מילד לילד...). יתכן שייקח לו קצת זמן להתרגל, אך אם תהי נחושה, סבלנית ורגועה, זה יסתדר בסוף בע"ה.

 

בהצלחה רבה!

 

אם את מעוניינת ברעיונות לדרכים לעזור לתינוק להירדם, כתבי כאן, ואשתדל לעזור (ואני מניחה שלרבים כאן יהיו עיצות מצויינות בתחום...)

תודה רבה על התגובה...שריתת

אשמח לרעיונות איך להרדים את התינוקחיוך

מה שעובד אצלי...ח.ל.

 

שלום לך,

כמובן שמה שעובד אצלי לא חייב להתאים לאחרים, כי כל אמא וכל ילד הוא שונה, ולכן חשוב שתנקטי בשיטה שאת חושבת שהיא הכי מתאימה לך ולילד. אני ישנה עם התינוקת עד שהיא לומדת להתהפך או לזחול, כלומר, עד שזה מסוכן והיא עלולה ליפול לא עלינו מהמיטה. בשלב זה אני מלמדת אותה לישון בלילה בתוך הלול (במשך היום היא ישנה בעגלה כשהיא חגורה). מכיוון שזה חדש לה היא בוכה והיא לא כ"כ מרוצה מהרעיון, בלשון המעטה. אז אני יושבת ליד הלול ומלטפת אותה ומדברת אליה ושרה לה, גם אם היא צורחת וכלל לא שומעת אותי. לאחר כשלושה לילות של בכי היא כבר לומדת שבלילה ישנים בלול, והיא נכנסת ללול בלי בכי וצעקות. יש לציין שגם אז אני יושבת ליד הלול ומחזיקה לה יד עד שהיא נרדמת. בלילות הראשונים זה יכול לקחת כמה שעות, ועם הזמן זה יורד משמעותי. לאחר כשלושה לילות התהליך אצלי לוקח בין עשר דקות לרבע שעה. כך נהגתי אצל שתי בנותי ואני מאוד מרוצה מהדרך הזו. אני מרגישה שהדרך הארוכה היא באמת הדרך הכי קצרה! זה נורא מעצבן ומתסכל לשבת שעות לצד הלול ולחכות עד שהתינוקת תירדם, אך זו דרך משתלמת. התינוקת מקבלת הרבה חום,אהבה וביטחון (כי היא רואה את אמא שלה לצידה כל הזמן) עד שהיא נרדמת ולומדת להירדם תוך כמה דקות. שיטה זו עובדת אצלי ואני מאוד ממליצה עליה. בהצלחה רבה בכל דרך שתבחרי!

שאלה-בדילמה

לא עדיף מראש להשכיב אותה בלול? למה סתם לעשות את המעבר הזה אח"כ?

גם אם את לידה זה עדיין קשה לה (ולך..)

כמה רעיונות שהצליחו אצלנו:רבה אמונתך!

דבר ראשון- קריאת שמע על המיטה. מלבד הערך העצמי של הדבר (שהוא כמובן העיקר), קריאת שמע יכולה לשמש כ"טקס הרדמה", כאשר הילד רגיל לכך, הוא מקשר את קריאת שמע לתחילת תהליך ההרדמה.

 

- לשכב יחד איתו במיטה שלך. לשיר לו (או לספר סיפור) בטון רגוע ואיטי. היא הוא מתרומם, להשכיב בחזרה בעדינות, אפשר אפילו קצת לחבק. אצלנו סרבנית השינה נרדמה כך תוך 20 דקות פחות או יותר... אחרי ההרדמות, ניתן להעביר למיטה שלו.

 

- נדנוד בעגלה (דומה לטיול, אבל בתוך הבית)

 

- לשבת על קצה המיטה שלו (או בכיסא סמוך), לקרוא קריאת שמע, אם הוא נרדם, מצויין. אם לא- להציע עיסוקים שניתן לעשות במיטה בשכיבה (דפדוף בספר, בובה...), להישאר לידו, בשקט, ולחכות שירדם  (כך אנחנו נוהגים עם הגדולה בלילות שקשה לה להרדם..) אם הוא קם, להשכיב בחזרה (ניתן להחליף משחק אם הוא נמאס עליו...). זה יכול לקחת קצת זמן, בעיקר עם הילד לא מספיק עייף (ממליצה להיא גם לך עיסוק כמו ספר...)

 

בהצלחה!

בערך בגיל הזה,אור היום

התחלתי ללמד את הבכורה שלי ללמד בכוחות עצמה (עד אז הייתי מלטפת/מניקה וכו', על מנת שתירדם).

 

קצת הסברתי לה מראש (כמה ימים מראש) מה הולך להיות- מתוקה, את כבר גדולה (יחסית ), אמא מאמינה בך שאת יכולה להירדם לבד. עוד מעט אמא תשים אותך במיטה, ואת תצליחי להירדם לבד. אם יהיה לך קשה, אמא תבוא.

ואז התחלתי- אחרי ה"סדר ערב", השכבתי אותה במיטה. היא בכתה, כצפוי. חיכיתי בדיוק שתי דקות- ובאתי להרגיע.

נרגעה- החזרתי למיטה (גם אם תוך כדי ההורדה היא התחילה לבכות שוב). שוב חיכיתי שתי דקות, שאחריהן באתי להרגיע שוב (הרגעה כוללת הרמה, חיבוק, החזרת מוצץ לפה וגם שמיכה/חיתול ליד, הרגעה במילים שנותנות ביטחון וכו').

ככה שוב ושוב ושוב.

בלילה הראשון זה לקח הרבה זמן, ואחרי כמה לילות, זה הסתדר.

אני אוהבת את השיטה הזו כי היא לא נותנת לתינוק לבכות יותר מדי (לפעמים שתי דקות מספיקות להרטבת חצי חולצה בדמעות), והיא משחררת אותי מלהיות בחדר עד שהקטנה נרדמת). השיטה הזו גם מלמדת את התינוק שאמא כאן והכל בסדר- הוא לא ננטש או נשכח.

ועוד משהו- לפעמים היה נדמה לי שהיא בוכה כבר הרבה זמן והגיע הזמן לקום אליה- אבל הסתכלתי בשעון ועברה רק חצי דקה ("זמן בכי" נדמה ארוך יותר...). אז זה גם לימד אותי להרפות, ושלא על כל יבבה צריך לקום. אם היה בכי של ממש ברציפות שתי דקות- אגש. אם לא, אחכה.

 

זהו. הרבה הצלחה! תעדכני

סליחה אבל צריכה להזהיר מנסיון מראנונימי (2)אחרונה

עם הבכור שלי גם עשיתי ככה (המתנתי קצת יותר ממך, נראה לי חמש דקות כל פעם) וגם תוך כמה לילות הגיע השקט המיוחל והיה נראה שהוא הולך לישון בקלות. רק אחרי שנים התבררה גודל הטראומה שלו. עם האחים שלו כבר הייתי חכמה יותר. היום האחים שלו שכבר עברו את הגיל הזה וקיבלו את הביטחון שהם לא נטושים לבד כשקשה להם - כבר מסתדרים יופי ללכת לישון לבד, ורק הוא, הגדול, עדיין שונא ללכת לישון לבד ותמיד רוצה ליווי שלנו... לא לקלקל מראש קל יותר מלתקן אחר כך (אם כי אנחנו מתקדמים, והוא כבר במצב יותר טוב משהיה לפני שנה. משתדלים לעזור לו עם המון אהבה וסבלנות ויש שיפור איטי). לא כל ילד ייקח את זה כל כך קשה, אבל את לא יכולה לדעת מראש בגיל כזה מי רגיש מאוד ומי פחות.

מה שהוא עושה כשאת בסביבהחילזון 123

לא אומר שהוא יעשה אותו הדבר במקום אחר.

אולי בהתחלה יהיה לו קצת קשה אבל הוא יתרגל לכללים השונים שיש בבית ובמעון.

תשלחי איתו בקבוק, מוצץ, חיתול וכל מה שיכול להרגיע אותו. 

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות


אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל


מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם


עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות


הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית


לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי


שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה


ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

 אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו


ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא


לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה


בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב


 היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום


אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות


הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי


מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.


לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.


 

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.


 

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  


 

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.


 

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?


 

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.


 

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.


 

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית


 

תודה רבה לכם בכל מקרה.


 

יום טוב ונעים לכולם.

 

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!


תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.


תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך


בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.


ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך