תזונה בזמן צמצום כלכליתפצי

בס"ד

שלום.

אני אם לשלושה ילדים בגילאי 2-7. בזמן הקרוב נהיה במצב כלכלי ירוד לזמן בלתי ידוע.

כמובן שננסה לצמצם כמה שיותר בהוצאות בכלל וגם בהוצאות האוכל בפרט.

עקב כך עלו לי הרבה שאלות לגבי התזונה של הילדים: על מה לוותר ועל מה לא? מה הכמויות ההכרחיות בעיקר בנוגע לחלבונים פירות וירקות? ואיך מנסיונכם אפשר לחסוך?

חשוב לציין שאני בבית ולא אכפת לי לעבוד קשה על האוכל.

תודה רבה!!!

חושבת שאפשר לותר על .....אבני חן

מוצרי מותגים של חברות  גדולות /חשובות , ולקנות חברות פחות מוכרת ....

זה יוכל לחסוך די הרבה . מניסיון שלנו .

למשל : חבות כמו : אוסם ,תלמה, עלית ..... וכאלה

אשפר לקנות בחברות כמו : המותג , טעמן , כרמית......

* קורנפלקס של תלמה מול קורנפלקס של המותג (ברמי לוי ...) היה שונה במחיר בכמה שקלים.

*   קטשופ של אוסם מול המותג /טעמן (לא זוכרת ) גם כן הפרש במחיר , של כמה שקלים.

ממש תודה! אבל...תפצי
זה גם ככה דברים שאנחנו מוותרים עליהם. קטשופ לפעמים קונים ולפעמים מכינה, אז עכשיו מכינה(:
מתכוונת יותר למזון בסיסי. כמה ביצים הכי פחות מותר בשבוע-ילדים והורים? איזה חלבונים זולים יש? וכו'
תקני אריזות מישפחתיות/מוסדיותמתעלה אליו

תקפיאו הרבה

דברים משומרים

להתמקד במזון הממש חשוב ולוותר על חטיפים למשל

זה שאלה כ"כ טובה... אבל לצערי נראה לי שכמה שננסהאמא ל2 קטנטנים

הסעיף של האוכל יצא יקר לחודש...

אלא אם כן נישאר רעבים

החלבונים הכי זולים שעולים לי כרגע זה עדשים וחומוס44444

זה נכון גם בפסטות וחבריהם ^^אנונימי (6)
קודם כל בשביל לחסוך :רות22
צריך בבית יותר לייצר. מה שאפשר.
דברים בסיסיים שתמיד יהיו בבית : חלב שמן ביצים קמח שמרים סוכר ומלח.
לרוב ניתן לאפות לחמים ועוגיות.
לגבי צריכת הביצים זה דבר יקר ואם זה קשה לשאת.עליכם את הקניה הזו כלכלית אז לשמש זאת רק לצרכי לחמים עוגות עוגיות.
כי לאכול ביצה ככה.זה לא משביע.
אלא אם כן בלחם.
ילדים צריכים לפחות 2 ביצים לשבוע אולי אפילו אחד.. כך שמעתי פעם.
מי אמר שילדים צריכים לאכול ביצים כל יום.
ירקות ופרות לקנות בסיסי.
מלפפונים עגבניות בצלים תפו"א תפוחים אצלנו זה 10 שח לקילו. קונה שממש צריך.
ביצה אחת ושתי כוסות חלב לכל ילד כל יום הכרחי.חכמת ישישים

דווקא ביצים הן אוכל בסיסי וחשוב. מאוד בריא. דווקא כשאין כסף לבשר או עוף או דגים -- ביצים הן תחליף מצוין. לפחות ביצה אחת כל יום לכל ילד. לילדים בדרך כלל עדיין אין בעיה של קולסטרול, כך שביצים תורמות להם המון. אפשר לעשות חביתות עם קמח מצה או פרורי לחם וכך זה משביע. זה עושה הרבה אוכל מביצה קטנה. גם לפחות שתי כוסות חלב כל יום לכל ילד. חומוס וטחינה הם גם אוכל בריא. אפונה ושעועית גם כן. מלבד זה חיוני שילדים יקבלו ירקות ו/או פרות. לא ידוע לי איפה את גרה אבל יש חנויות יותר זולות  כמו למשל החנות שבכניסה לישוב "קדימה". החנות נקראת 3.80 נדמה לי. הכל נמכר שם ב- 3.80 ש"ח לקילו. חוץ מזה ביום ששי אחר הצהרים גם בשוק וגם בסופרמרקט נוהגים להפחית את המחירים. קטשופ זה דבר מיותר. כל החטיפים מיותרים. כמובן, בדרך כלל, פרות וירקות העונה הם הכי זולים, אם כי השנה הכל מאוד יקר. לחם אחיד זול יותר [אם כי כנראה פחות בריא]. אם אין לילדיך נטיה להשמנה, תוכלי לבשל דייסה של סולת עם חלב. זה זול ומשביע והחלב נותן את התזונה הדרושה. אם יש לך חצר, אולי תגדלי שם קצת ירקות? [כפי שאת כותבת, את לא חוששת לעבוד קשה. יש אפילו אנשים שנהנים לגדל ירקות.]

מה שיעזור לך הכי הרבה, זה לייצר קצת כסף. אולי תכניסי הביתה תינוק או שנים ותהיי להם לשמרטפית. אולי תוכלי לתת שעורי עזר בביתך. תלוי אם את יכולה לצאת מהבית.

שתהיה לך שנה טובה ושמצבך הכלכלי ישתפר מאוד. כל טוב לך !

ממש מוגזםtx,rxukyi

אני לא נותנת לילדים שלי יותר מחצי כוס- כוס חלב ליום. 

וביצה- לפעמים כן לפעמים לא.

בכלל אנחנו רגילים לאכול הרבה יותר חלבון ממה שאנחנו באמת צריכים. וגם צריך לקחת בחשבון את החלבונים ש"מתחבאים" בתוך הפחמימות- למשל בלחם ובאורז.

ראיתי שהמגיבים אחרי נתנו הרבה רעיונות מצוינים אז לא אחזור עליהם, חוץ מדבר אחד- אני קונה חזה עוף כשיש בזול, קוצצת ומקפיצה ומכניסה עם הרוטב של הפסטה/ האורז זה משדרג ובריא ועולה ממש מעט (בערך כמו ביצה לאדם) כנ"ל לגבי בשר- אני קונה במבצעים של רמילוי לפני החגים הרבה- ואז טוחנת ומקפיאה בקופסאות של חצי קילו- ומוסיפה לכל מיני תבשילים. טעים וזול.

ולגבי עבודה- מה עם קופאות בסופר? זו עבודה לא מאוד מכניסה אבל זמינה בד"כ וגמישה יחסית.

שפע בכל המובנים לכם ולכל ישראל!

לצערי, אין לך מושג בתזונה אם זה מה שאת חושבתחכמת ישישים

מה עם לקנות בשוק פירות וירקות?כוכב לכת
בשעת הסגירה ובסוף השבוע המחירים צונחים פלאים.

קטניות ואורז כתחליף לבשר.

לחם- לאפות בבית.

להכין ריבה ושימורים לבד

לא לקנות מותגים

מרק בשרי- להכין מעצמות או גרונות (זול משמעותית)

חלבונים- יש בקטניות, וזה הרבה יותר זולבת 30

במקום דג, בשר או עוף אפשר באמצע השבוע לאכול קטניות בשילוב עם דגנים.

אפונה, שעועית, חומוס, עדשים- בשילוב עם אורז, קוסקוס וכד'.

צריך ללמוד את זה ולהתרגל, אבל זה טעים ומשביע והכי חשוב- מספק את החלבונים לגוף.

ואם מנביטים את הקטניות אז הן נהיות עוד יותר עשירות בחלבונים.

עוד דבר- על ירקות לא הייתי מוותרת. סלט לפחות פעם ביום. דווקא ירקות זה החלק היותר זול בקניה, אם קונים ברשתות זולות ובמבצעים (10 שח  לקילו??? שוד לאור היום!!)  גם אפשר להכין המון דברים מירקות- מרקים, פשטידות, מילויי בורקס, וכד'- וזה משביע. תוספת של סלט לארוחה עוזרת לשבוע, ויש בהם את רוב הויטמינים והמינרלים שצריך.

קטניות זה חלבונים? האחות בטיפת חלב אמרה לי שהיוםתפצי
זה לא נחשב לחלבונים. באמת חלבי ובשרי הורדנו מהתפריט כבר לפני פיטורי בעלי מטעמים שונים בעיקר בריאות. דגנים זה פחמימות? ספגטי גם נחשב דגנים?
נראה לי שצריך להיות שילובמתואמת

של קטניות ודגן כלשהו כדי ליצור חלבון מלא. למשל, מג'דרה - אורז עם עדשים - זה תבשיל שנותן חלבון מלא.

פחמימות נחוצות רק להרגיע את הרעב. לא לבנין הגוף.חכמת ישישים

קיטניות זה טוב רק כתוספת כי אלה לא חלבונים מלאים. זה לא מספק את הצורך בחלבונים. האחות בטיפת חלב צודקת. ולהוריד חלב זאת שגיאה גדולה מאוד. החלב מספק לא רק חלבון אלא גם סידן שהוא חיוני לבנין העצמות. דגנים הם פחמימות. וכך גם ספגטי. פחמימות טובות רק כדי להשביע את הרגשת הרעב אבל הן לא נותנות ויטמינים, מינרלים, חלבון וסיבים תזונתיים שהגוף צריך לפעילות תקינה.

שנה טובה עם הרבה בריאות.  מקווה שתצאו מהמצב הקשה הזה במהרה !

מחסור בפחמימות עלול לגרום לדיכאון!נתנאל ואודיה

הגוף חייב גם פחמימות וכל תזונאי מתלמד יגיד את זה!!

טוב, אז ככה:בת 30

האחות בטיפת חלב לא צדקה.

קטניות הן מקור טוב לחלבונים. חברות שלמות על פני כדור הארץ חיות על קטניות (הן בריאות לפעמים יותר מאשר החברות ה"בשריות" שלנו. יש חסרונות בתזונה עשירה בחלבון מהחי.)

צריך לדעת עם איזה דגן לשלב. למשל- אורז ושעועית, אורז ועדשים, חיטה וחומוס, תירס ושעועית. אבל לא חייבים דווקא באותה ארוחה, אלא באותו יום. אם יש שילוב נכון זה מספק חלבון מלא לגמרי.

אישית- אנחנו אוכלים בשרי שנשאר משבת פעם אחת בשבוע וכל שאר הימים- קטניות.

ב. לא ניכנס לויכוח ארוך, אבל סידן אפשר להשיג מהרבה דברים חוץ מחלב (טחינה, כל דבר שצמח באדמה- ירקות ופירות), ועוד יותר מזה- מחקרים מראים שצריכה גבוהה חלב ומוצריו לא זו בלבד שלא מונעת אוסטיאופורוזיס אלא אף גורמת לו. (בחברות שבהן אין חלב אחוזי "בריחת הסידן" בגיל מבוגר הם מאוד מאוד נמוכים).

אם ילדים אוכלים הרבה פרות וירקות סביר להניח שהם יקבלו את הסידן שהם צריכים. לא צריך להיות בהיסטריה על זה

ג. פחמימות מלאות כן נותנות ויטמינים ומינרלים וגם סיבים תזונתיים. ואף משביעות יותר. נכון שזה לפעמים יותר יקר, בעיקר אורז מלא. אבל פסטה מלאה, קוסקוס מלא הם באותו מחיר כמו הרגיל (לפחות במקום שבו אנחנו קונים). ומנסיון- חבילת פסטה מלאה מספיקה ליותר אנשים מחבילה זהה של פסטה רגילה. פשוט כי זה יותר משביע ואוכלים מזה פחות.

כנ"ל קמח מלא- לחמניה אחת מקמח מלא משביעה כמו פיתה וחצי מקמח לבן, בערך...

קטניות זה חלבונים? האחות בטיפת חלב אמרה לי שהיוםתפצי
זה לא נחשב לחלבונים. באמת חלבי ובשרי הורדנו מהתפריט כבר לפני פיטורי בעלי מטעמים שונים בעיקר בריאות. דגנים זה פחמימות? ספגטי גם נחשב דגנים?
לברר על מכירות לאברכים באזורך.אלזה

במיוחד בריכוזים חרדים, יש מכירות בסופי שבוע ולפני חגים של ביצים, עופות, קמח וכד' ממש בזול. 

אבל בעלי לא אברך! adidi24‏, ‏תפצי
הם מוכרים גם למשפחות נזקקות ובעלות קשיים כלכליים.אלזה
אחיזת עינייםהעני ממעש

לאפות לחם בבית- לאו דווקא זול יותר

כיכר עולה כ 6 שקל

זמן, חשמל, קמח, כלים לשטוף..

ביצים זה חלבון מן החי יחסית זול- נ"ל שיש לצרוך 5-10 שבועי לילד, 10-20 מבוגר

טונה- כדאי פעם- פעמיים בשבוע

כדאי לראות האם ניתן לייצר הכנסה כלשהי בצד- תיקוני בגדים, בייביסיטר, הקלדות, ...

ולהתפלל

בהצלחה

אם הזמן הוא לא שיקול,כמו אצלה,שירה..!
אז זה בהחלט יותר זול.
מקילו קמח אפשר להכין שתי כיכרות לחם.
קמח-3.5 שח, שמרים יבשים, מלח, קצת סוכר, חצי כוס שמן וכו- לא יותר מ2 שח.
זמן תנור, אם לא משאירים סתם דלוק, זה גם 1-2 שח.
יוצא כ-6 שח לשתי כיכרות, שזה חצי מחיר ומצטבר כמובן.
הזמן אינו שיקול כלכליהעני ממעש

אך בד"כ שיקול של זמן פנוי לדברים אחרים חשובים

ב. בדרך פלא, הלחם של אנג'ל בד"כ יותר טעים/ יותר נאכל/ לא נזרק

0אל תגידו שזה שיקול כלכלי לשים לחם לא טעים כדי שייאכל פחות)

שכחת לציין ש...רבה אמונתך!

הלחם של אנג'ל (לאו דווקא אנג'ל, כמובן), פחות בריא...

ואגב, כשמדברים על לחם מקמח מלא, הביתי זול בהרבה מהקנוי....

להרבות בקטניות כמו שאמרו,שירה..!
ממש בריא וזול.
וגם ככל שתכיני יותר דברים מרוכזים ותקפיאי תחסכי יותר בחשמל בזמן תנור, וכן בגז בבישול. זה גם משמעותי.
יש מקומות שמוכרים ביציםאמא במשרה מלאה

בתבניות של שלושים משמעותי ביותר במחיר בערך 25-26 לתבנית

ובקשר למה שאמרה שירה צודקת לחלוטין

גם אני מכינה קציצות שניצלים פלאפל פיצות בבית כמות נכבדה

מקפיאה ומוציאה לפי הכמות שאני צריכה

ומה עוד : לעשות קניות מחושבות

כלומר מה שאני לא צריכה השבוע - לא אקנה אשאיר אותו ברשימה לשבוע הבא

אני מתנהלת עם שני רשימות מה שדחוף

ומה שצריך ויכול לחכות עוד קצת

והכי חשוב להתפלל הפרנסה היא מהשם .

בהצלחה רבה

איזה צדיקים אתם! החכמתם אותי. הכתוב פה עובר לדףתפצי
שעל המקרר. יהי רצון שלא נצטרך לא לידי מתנת בשר ודם ולא לידי הלואתם כי אם ליד ה' הפתוחה והרחבה(: תמשיכו לכתוב אם תזכרו בעוד משהו. תודה
למה שלא תצאי לעבוד אפילו לתקופה קצרה?מגיל צעיר
כמה רעיונות וטיפיםמוריה בשמחה

ראשית אני מברכת אותכם שה' ירחיב פרנסתכם ויתמלא ביתכם כל טוב.

כמה עיצות:

1.כמו שכתבו כבר לפני , הכנסה של ירקות לתפריט מאוד מגדילה את מגוון המאכלים ומוזילה משמעותית את התפריט.

להלן כמה רעיונות לשימוש בירקות: ממולאים - באורז/בורגול/קוסקוס, עם טונה/עוף טחון, מתקבלת מנה יפה ומשביעה ואפילו חגיגית. קציצות, פשטידות, בתנור או עם קטניות, מרקים או סלטים.

2.הכנת קציצות זולה יותר ומספיקה לכמות יותר גדולה של מנות מאשר עוף/בשר (ממולץ להוסיף ירקות מגורדים/לחם/אורש/בורגול וכך מקבלים כמות גדולה יותר של עיסה וקציצות הרבה יותר רכות.

3. הכנת תפריט קבוע: מנסיון, הכנת תפריט קבוע למהלך כל השבוע - מה מבשלים בכל יום, חוסכת זמן מקום ובעיקר כסף כי פחות מתפתים למבצעים ויודעים בדיוק מה יש בבית וכמה.

4 לא זורקים אוכל...- הרבה פעמים נשאר אוכל בכמות קטנה (מנה אחת וכדומה)- שימי בקופסא במקפיא ותרשמי מה יש, אותי הדהים לראות באיזה מהירות הצטברו לי מספר אורחות מגוונות ומוכנות. כמו כן לא זורקים לחם (מקפיאים ללחם קלוי/ לחם מטוגן/להוסיף לקציצות/פשטידת לחם.

5. קניות בסוף יום או בימי שיש- בסופרים ובשוק אשפר לעשות קניות של ירקות/פירות/מאפים במחירים זולים משמעותית . ובימי שישי ניתן למצוא מבצעים מאוד טובים על מוצרי עוף. בנוסף ישנם חלקי עוף שנמכרים באופן משמעותי זול יותר כגון- גרונות, קורקבנים, כנפיים, וכמו כן עוף שלם זול משמעותית מעוף מחולק (ומספיק ליותר אנשים).

6. להתארח- אירוח בשבת אצל אחרים מוזיל את עליות הקניות באופן משמעותי.

7. מתכונים למאכלים עם קטניות אפשר למצוא היום למצוא בקלות באתרים של טבעונים/צמחונים, וכן בספרי בישול לאוכל של סבתות (פעם בישלו עם הרבה מחשבה איך לחסוך ולבשל טעים ומזין).

8.מוצרי חלב- הם עסק יקר, ולכן ניתן לקנות אשל ושמנת שמספקות מנת סידן טובה במחיר שפוי (אצלי הילדים מעדיפים שמנת של פעם בלחם יותר מאשר גבינה) .

9. קניה אצל חרדים/ אריזות משפחתיות: במרכזי הקניות החרדים ניתן למצוא הרבה פעמים מוצרים שזולים באופן משמעותי מחניות רגילים כי החברות פחות מוכרות/ אין את האריזות המושקעות או שישנם אריזות גדולות יותר שמוזילות את המחיר.

10. (ואחרון) לא ברור באליו אבל חד פעמי זה מוצר צריכה יקר,רצוי מאוד להפחיט את השימוש בו לכמה שניתן.

בהצלחה גדולה.

אנחנו מראש מקפיאים את הלחםאנונימי (2)

{ פחות בל תשחית } ונשאר טרי

דעה מלומדת...מדיאטניתיעל262626

שלום לכולם.

אני דיאטנית קלינית, עובדת בבית אבות ובקופ"ח.

ראשית, אני מציעה לפנות לדיאטנית, זה אכן עולה 23 ש"ח לרבעון, אך שווה ביותר. בכללית דיאטנית תקבלך לפגישה אחת גם ללא הפניית רופא (גם אם אינך זכאית לפי סל הבריאות לטיפול).

כל מה שאכתוב לא מהווה כלל וכלל יעוץ פרטני אצל דיאטנית.

אני מציעה למלא את התפריט ב:

חלבונים:

אפשר לעשות תחשיב כמה חלבון את צורכת ביום  לעומת כמה את צריכה (אדם מבוגר בריא צריך 0.8 גר' חלבון לק"ג גוף- כך שאדם השוקל 50 ק"ג- צריך 40 גר' חלבון ביום). ניתן לחשב כמה חלבון צרכת באתר "פוד דיקשיונרי"

ביצים- חלבון יחסית זול, דווקא כן משביע, ומלא ויטמינים. אין כמות מינימלית מומלצת לשבוע.

קטניות- (עדיף מונבטות כפי שנאמר- מגביר זמינות מינרלים. הנבטתי בשבוע שעבר עדשים ירוקות והיה משובח)- זה דווקא כן עשיר בחלבון.

דגים זולים, כמו סול, זהבנון וכו'.

ניתן לקנות עופות שלמים בימים שיש מבצע ברמי לוי ודומיו- כך שהעוף יחסית ממש יוצא בזול- אפילו 8 ש"ח לק"ג. לזרוק שומן ועור. יש גם שוקיים סוג ב' של תנובה- שחתכו אותם לא יפה.

אני לא ממליצה לקנות יותר מדי כנפיים- אמנם זול מאוד, אבל עתיר שומן.

ירקות ופירות:

ירקות ופירות- לא לוותר בשום אופן!!  כמו שהציעו- ללכת לשוק בסוף היום (כמו הסיפורים על הרב אליהו זצ"ל).  ולא לקנות בררה, לקנות רק סחורה יפה! ולא לקנות כמות גדולה מדי, שאח"כ תירקב (רואים מלפפונים ב2 ₪, מעמיסים טונות, ובסוף זורקים חצי- זה לא חיסכון!!).

יש פירות שמחזיקים זמן רב יותר כמו תפוחים. צריך ללמוד איך לאחסן נכון כל ירק ופרי בכדי להאריך חיי מדף.

סלק ודלורית הינם ירקות מעולים ובעלי יתרונות רבים- וגם יחסית זולים. גם כרוב רגיל זה זול ואחלה, אך גוש קטיף אכן יקר.

לשלב גם בצל ושום.

פחמימות:

אמנם תפו"א זה זול...אך פחות עדיף.

אני בכלל לא קונה פסטות! אלא כן בורגול/קוסקוס/כוסמת/סולת/גריסי פנינה=שעורה/קטניות (קטניות עשירות בחלבון, אך שייכות לקבוצת הפחמימות). זה מעולה לשלבם במרק.

קני מעט בטטה (יקר, אז קני מעט) ושלבי במרק ירקות או דגנים.

לחם- אם באמת זול יותר- עדיף לאפות ולשלב קמח מלא. אם קשה- לחם אחיד לא פרוס עולה סכום סביר.

שומנים:

טחינה!!! באריזה חיסכון.

קנו גם שמן זית איכותי, שמחזיק לכמה חודשים- לאחסן בחושך, לבחור שמן שהחמיצות המירבית שלו מתחת ל0.8%.

וחוץ מזה- לנצל כמה שניתן את משאבי הטבע- אם את גרה במקום שגדילם זיתים או פירות אחרים שניתן לקטוף- זה אחלה.

ניתן לגדל ירקות בגינה, ולהשקותם ב"מים אפורים" ששטפת איתם ירקות, שרחצת ילדים (ללא סבון).

ובשבת- "לוו עליי ואני פורע"- "ולוו עליי בניי, ועדנו מעדניי, שבת היום לה'".

שהקב"ה יפתח לכם את ידו הרחבה, ותהיו תמיד מהנותנים ולא מהמקבלים, אכי"ר.

תודה! ממש מחכים!tx,rxukyi
לא להוריד לגמרי שום דבר.אנונימי (3)

אפשר  לצמצם במוצרי חלב  - אבל גם הם חשובים במידה (בעיקר לילדים ואמהות מניקות)

אפשר לצמצם בעוף - אבל חשוב לאכול עוף

על בשר אפשר לוותר או לאכול ממש לעיתים רחוקות, וגם זה בתנאי שמקפידים על ביצים. לא לצמצם בצריכת ביצים בשום אופן: ביצה ליום לילד, להרות ומניקות  ו4-5 ביצים לשבוע למבוגר.

כמו שאמרו קטניות, דגנים, מעט פירות, הרבה ירקות.

מי שמצמצם מדי באבות המזון יצטרך חלילה להוציא כספים על תוספי מזון, רופאים ותרופות.

הקב"ה יפתח לכם שערי פרנסה טובה. בתאבון ובבריאות.

אחרי התלבטות לא קלהדעה
אני כותבת לך, אתם בטח במצב מאוד קשה והצמצום הכרחי תעשי מאמץ ככל האפשר לתת לילדים הרגשה שבבית יש הרבה אוכל ובשפע הכוונה הרבה דברים שמשביעים את העין, לדוגמא תכיני להם עוגיות שעשויות מקמח וסוכר שישמחו אותם, אני יכולה לצרף לך מתכון אם תרצי...
לחם את יכולה לאפות שיהיה עם יותר שמרים שהבצק יעלה...
וגם אם את יכולה תעשי מאמץ כן לפנות לארגוני צדקה של אוכל כרגע עדיף לקבל מתנת בשר ודם בשביל שמחת הילדים.
מאחלת לכם ברכה ושפע "ישועת השם כהרף עין"
בשר הודו טחוןנתנאל ואודיה

בחבילות של חצי ק"ג עולה 7 ש"ח.

אני עושה מזה שניצלים, קציצות, רוטב בולונז, ירקות ממולאים...

דרך אגב נראה לי שבהודואמא ל2 קטנטנים
יש ברזל....
קציצות זה נהדר - טעים משביע וזולמימיק

מחבילה אחת של חצי קילו את יכולה להכין סיר ענק של קציצות

שיספיק ליומיים (או להקפיא חצי)

אני מכינה כך:

במעבד מזון טוחנת כוס חומוס מבושל (או משימורים)

תפו"א גדול, חצי בצל, גזר גדול, חצי גמבה

ואורז (מבושל) בכמות של כוס וחצי

לזה מוסיפים קמח (אני שמה קמח מלא), פרורי לחם (או פרוסת לחם) ו-3 ביצים

וכמובן את ההודו\עוף טחון

ותבלינים בנדיבות -

פפריקה, אבקת שום, כמון, פלפל שחור ומלח

(יוצאת תערובת בנפח של יותר מפי 2 מהבשר עצמו)

הרוטב:

בסיר גדול מטגנים בצל, מוסיפים גמבה קצוצה ועגבניה (לא חובה)

מתבלים לפי הטעם (כן, לפני הוספת המים, זה מקפיץ את הטעם של התבלינים),

מוסיפים מים רותחים וקופסת רסק קטנה (הכי קטנה, זה כבר נותן טעם ולא צריך יותר מזה)

אפשר גם להוסיף פטרוזיליה\כוסברה אבל לא חובה

אחרי שהתבשל ונהיה מרק נחמד טוחנים עם בלנדר מקל

כשהסיר על אש קטנה - יוצרים קציצות עגולות בידיים רטובות ומחליקים אותן בצורה מסודרת לסיר

מתבשל בערך שעה וחצי

מגישים עם קוסקוס \ פירה \ אורז

העיקר - שהשם ירחיב לכם, מידו הפתוחה, המלאה, הגדושה והרחבה!

(במאמר מוסגר -

אולי אפשר לחשוב על כיוונים שתוכלו להרוויח קצת יותר? אולי למכור משהו מהבית, או להציע שרות כלשהו?

תלוי בכשרונות וביכולת אבל אפשר -

חוג לילדים כמו ציור\בישול\פלסטלינה\אנגלית\התעמלות

בישול ביתי - עוגות לשמחות\שרות הכנת קידוש לבית הכנסת

שרותי מזכירות\טלמרקטינג

אם זה יכול לעזור אשמח להעלות עוד רעיונות, מכירה המון עסקים ביתיים קטנים שעובדים בקטנה ומרוויחים תוספת הכנסה)

קניות -

לבדוק איפה זול, איפה יש מבצעים, לפעמים שווה לפצל קניה ולרכוש במקום אחד נניח - כמות של עופות כי יש מבצע

יש הרבה פעמים מבצעים שווים על עוף טרי

כך את יכולה לקנות כמה עופות, לנקות ולחלק אותם ויש לך במחיר זול חבילות של  - חזה, כרעיים, כנפים וגרונות

מקפיאה, ואת מסודרת לתקופה ארוכה.

פסטה אפשר להכין לבד, זה אפילו כיף!!!

את החנות הזו אתם מכירים? www.colel.co.il

מוצרי בסיס ללא מותגים, בזול, ויש להם סניפים שאפשר להגיע ולקנות, לא חייבים משלוח (יש בירושלים, אלעד וצפת, אולי בעוד מקומות)

לקנות כיכר שלם ולפרוס בסופר. זה פחות 2-3 ש"ח זהnechama l

מאוד משמעותי.

לא הייתי מוותרת על ביצה בשבוע כוס חלב וסלט ירקות. בשר פעם בשבוע... חוץ משבת. להפחית בחטיפים וקישקושים והשאר פתיתים עם חלב, דיסת אורז , מג'דרה ןכו...

ויש עוד רעיון לי יש בבית עוד מקפיא גדול לפני חגים אני קונה מלא מלא בשר ועופות ואז כל פעם מוציאה שצריך! זה ממש מקל. ולקנות דברים כמעט ורק במבצעים. אפשר להשתדל להכין בבית דברים. יש בקרין גורן מתכון לפיתות זעתר טעימות...זרמי. תשוטטי באינטרנט ו...

בהצלחה מקווים שמצבך הכלכלי ישתפר.

וחוצמזה... אני מזמן עברתי לבישול בכירה חשמלית...  לדעתי זה יותר זול. אצלנו בלון גז עולה 178 שקל בערך...

בלוג "בישול בזול" (תגגלי) יש לה הרבה טיפים ומתכונימאמע צאדיקה
^^^^ מאוד אוהבת את הבלוג הזה...פנסאי
^ ישר כח על המודעות מראש ולא בדיעבדאנונימי (4)

לפנות לפעמוניםאנונימי (5)
לא קראתי הכל, סליחה אם אני חוזרת על דבריםמ.א.אחרונה

כדאי לחשב מחיר של אוכל לפי מנה שמכינים ממנו, ולא לפי מחיר לק"ג. לדוגמה:

אורז הוא אחד המאכלים המאוד זולים, כי הוא מתנפח מאוד בבישול. משקית אורז יוצאות המון מנות. (אורז הרבה יותר זול מפתיתים, פסטה וקוסקוס)

לטחינה גולמית מוסיפים מים, ולכן המחיר לק"ג של טחינה שאת מכינה בבית הוא בערך חצי (תלוי כמה מים את מוסיפה...) מהמחיר לק"ג של הטחינה הגולמית. 

בכרעיים יש עצמות, בחזה עוף אין עצמות, ולכן גם אם הוא מעט יקר יותר הוא יותר משתלם. 

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך