חרדות ילדים בעקבות המלחמהאנונימי (פותח)
אנחנו גרים בדרום וחווינו את המלחמה הזו... הילדים חוו פחדים בגדר הנורמאלי והשתדלנו לשמור על היציבות בתקופה הזו.
בימים האחרונים הבת בת ארבע וחצי "נדבקת" אלי. מפחדת שהיא תשמע "בומים" לדבריה, מתעוררת כמה פעמים בלילה, ובציור חופשי יום אחד היא גם ציירה את הבומים המפחידים...
יכול להיות שזה עכשיו "יוצא"? מה אמורים לעשות עם זה? איך מגיבים? (מצד אחד להרגיע אבל התסכול שאי אפשר לאמר שלא יהיו אזעקות וכו') אנחנו כל הזמן אומרים שאם היא שומעת משהו מפחיד שתבוא. לפעמים לא ברור מה היא שמעה, ולפעמים מסבירים לה שזו היתה דלת שנטרקה/ אופנוע מרעיש בחוץ וכדומה

ברור שלא מזלזלים, השאלה מה כן??
אשמח לעיצה והכוונה!
תודה רבה.
↑↑↑↑↑↑אנונימי (פותח)
אין לי עיצה מקצועיתאם-אם

אם אפשר לגשת לטיפול- הכי טוב.

אני הייתי עונה ברוגע שאין עכשיו בומים וטילים כי נגמרה המלחמה. ונתפלל שלא יהיו.

לפעמים יהיו רעשים וזה מאופנוע או משאית או מדלת שנטרקת. את יכולה להכניס את הענין בתוך סיפור על דובי שהיה במלחמה

וכשהיתה אזעקה- מה הוא היה עושה?(הילדה משלימה) ואז יום אחד נגמרה המלחמה והוא שמע דלת נטרקת מה הוא חשב?(הילדה משלימה- טיל, או התחלת אזעקה) ואז אמא שלו הסבירה לו.... וכו'.

התגובה שלה מאוד נורמלית למצב. וכנראה שתפחת עם הזמן ועם רוגע שלכם.

ולדבי מה שכתבת שאי אפשר להגיד לילדים שלא יהיו יותר אזעקות- גם אי אפשר לאמר שלא יהיו תאונות או מות. אבל אי אפשר לתת הם לחיות בצל של זה כל החיים. כן אפשר להעביר להם את האופטימיות, התפילה והתקווה.

לפני כמה זמן,אור היום

הייתה כאן תגובה מצוינת של דן לשאלה דומה. כדאי לחפש קצת ולמצוא. הודעה ארוכה ומפורטת שמאוד תעזור לך, לדעתי.

תרגישו טוב!

לענ"ד,ד.

זו הזדמנות "לחזור" על מה שהיה.  הזדמנות טובה. אם היא פורקת את זה כעת - סימן שזה עדיין לא "נדחס" לבפנים וזו הזדמנות מצויינת לעבודה על הענין.

תשחזרו בנחת, כמו סיפור, מה שקרה.

תשבי איתה. תזכירי מההתחלה, כשהיה בומים ואזעקות. תשתמשי בציור שלה. תסבירי לה לפי הבנתה מה היה. תגידי לה שהערבים הרשעים ניסו לירות טילים, אבל הטילים שלהם לא שווים והם רק עושים רעש (אין כל צורך להיכנס איתה לפרטי החדשות..  בעיקרון זה נכון. זה מספיק עבורה). תסבירי לה בהתפעלות על "כיפת ברזל" איך היא תופסת את הטיל בשמיים, ו.. הופ,  שוברת אותו. תגידי לה שהצבא שלנו נכנס לאיפה שהם ירו, ופירק להם את המקומות שהם הם ירו, ושבר להם את הטילים.. שהצבא שלנו הרבה יותר חזק מהם. ב"ה שיש לנו צבא חזק וגיבור. "תבטלי" אותם לגמרי.. סתם טפשים ואין להם צבא בכלל.

תגידי לה שהבומים שהיו - זה רק הרעש של הטילים, או של מה שירו עליהם, אבל זה באמת לא עושה שום דבר. תראי לה דוגמה - אם יפול סיר במטבח זה עושה רעש, לרגע לא נעים, אבל זה לא כלום. זה לא כואב. סתם רעש.. לא נורא... אולי תתַרגלו סוגי "רעשים".. תגידי לה: כעת תעשי קול של חתול (זה עדין..). עכשיו של אוטו.. כעת אופנוע.. עכשיו של פצצה... ותסתכלו ביחד: קרה משהו?  שום דבר..  (כלומר: לעבור בהמחשה קרובה ו"נשלטת" שלא קורה כלום).

ובסוף תגידי לה: ותדעי, ה' שומר על עם ישראל, כל הזמן. אין מה לפחד. לפני השינה תגידי שמע ישראל, ותשני בשקט. ה' שומר עלייך. גם אבא  ואמא שומרים עלייך.

תני לה לצייר שוב, תשאלי אם רוצה לתצייר "בומים" ואיך הטיל שלנו מפיל אותם..

לעבור ביחד, בחזרה, בצורה מתקנת ומרגיעה. בהשתתפותה. ואז גם אין צורך להתייחס ל"אם זה יקרה שוב".

בהצלחה.

אין לכם פסיכולוגית במסגרת הגן?אנונימי (3)

אני יכולה להפנות אותך לאחי שהוא יועץ חינוכי דרומי ומתעסק בעניין הזה קצת בעקבות הטראומה של הבת שלו... 

כנראה שהיא בגיל הנכוןתפציאחרונה
גם הבת שלי בת ארבע וחצי ופתאום התחילה לעחד מהלילה.
עצות קטנות-1. ליידע את הגננת.
2. להתקשר כוכבית 6968. זה קו ייעוץ חינמי של ויצו להורים ולילדים בגיל הרך
לפנות לעזרה מקצועיתתותה

גם אנחנו גרים בדרום והבת שלי גם הראתה סימני חרדה.ניסינו להרגיע אותה בדרכים שונות אבל כשזה לא עזר פנינו לעזרה מקצועית. לא כדאי להשאיר את זה בלי טיפול כי זה יכול להשפיע גם אחרי שנים . יש טיפולים במוסיקה באומנות או בבע"ח ועוד .הביטוח הלאומי מממן 12 מפגשים של טיפול לתושבי הדרום.את יכולה לפנות ל"מהו"ת" ולקבל את זה דרכם. בהתייעצות איתם תבחרי את הטיפול המתאים לה ביותר. יש להם מטפלים ברמה טובה. טלפון:035246888 .בהצלחה רבה!

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך