למה בעצם גברים מתחתנים??בדילמה

אנחנו נשואים באושר כבר 4.5 שנים ועדיין אין לי תשובה.

נשים מעצם הווייתן בנויות להקמת משפחה (משחקות בבובות..) וזקוקות לדמות של גבר בחיים. להישען עליו.

בנויות לקשר רגשי. דיבור. תקשורת

אבל גברים.. לא נעים לומר אבל כשמסתכלים בעולם החילוני. שלא לדבר על ה"גויי" נראה שהם מחפשים רק את המיניות

שום קשר ושום נעליים. מחליפים נשים כמו גרביים. משתמשים וזורקים. וסליחה על הציניות

זה הטבע שלהם ואם הם דתיים זה לא הופך את הטבע שלהם לאחר. רק המוסריות שלהם אחרת

וכמובן יש את שמירת ההלכה. 

די ברור לי שהם לא מתחתנים רק בשביל שיוכלו לבטא את המיניות שלהם. אז למה כן??

בעלי אומר שגבר צריך שליטה. לא במובן השלילי אלא שעושה לו טוב לתת. שיש מישהי שתלויה בו

(טוב. תלויה זה לא בדיוק ההגדרה הנכונה אבל לא מצאתי מילה אחרת)

אבל בשביל זה להתחתן?! ולחיות עם אישה (לפעמים אישה היא יצור מאוד מעצבן..) 

וילדים..

ולפרנס משפחה         תכל'ס הוא בעצמו לא ממש יודע למה...

סתם מחשבות כאלה שעולות לי לפעמים. הוא ב"ה אוהב אותי וטוב לו בנישואין ובכ"ז לפעמים אני

מוצאת את עצמי משתדלת לא להעמיס עליו מחוייבויות של משפחה (להקשיב לי. לטפל בילדים. לעבוד בבית..)

בגלל ש"מספיק לו עצם זה שהוא נשוי" (ושוב-למרות שברור לי שזה טוב לו ושגברים רוצים את זה והכל.. ובכ"ז)

וכן. זה טיפשי.. אני יודעת.. 

שאלה טובהריבה_אחת

אולי האישה מאזנת את הגבר, ודרכה הוא מצליח למצוא את דרכו בחיים. אולי היא נותנת משמעות למה שהוא מייצג באישיותו.

ראיתי הרבה (מאד, לצערי) אלמנים בחיי, רובם המוחלט היו שבר כלי עד שנישאו שוב, למרות שהאישה השניה היא לא משוש חייהם ונישואים שניים הם באמת עסק מורכב, קשה להסביר למה - אבל האישה החדשה גרמה להם לחזור לחיות!

ואני מניחה שזה לא בגלל האישיות הנפלאה שלה. פלא.

לגברים הפתרונים..

כל השרוי בלא אישה..חדשחדש
שרוי בלא שמחה, בלא חומה (-הגנה), בלא תורה והרשימה עוד ארוכה...
איך הגעת למסקנות האלו?!פרח-בר
נתחיל מהסוף , קודם כל לדעתי את עושה טעות בעצם ההסתכלות שלך על הדברים , מה זאת אומרת ״ מספיק לו עצם זה שהוא נשוי?!?!?!״ שגבר ואשה מתחתנים הם בונים את התא המשותף שלהם יחד , תאמיני לי שגם גברים צריכים חום אהבה וביטחון לא פחות מאשה .
יכול להיות שאני מסתכלת מנק׳ המבט הפרטית שלי ושל בעלי - אני מרגישה שהוא רוצה בחיי הנישואים בדיוק כמוני שהמסגרת הזו טובה לנו ושכייף לנו לגדל את הילדים שלנו ולהתבגר ביחד.
לא אהבתי גם את ההכללה שלך לגבי העולם החילוני - לפחות בסביבה שאני נמצאת בה אלו לא פני הדברים בכלל.
את חושבת שגברים מחפשים רק מיניות וזה שטויות גמורות .
שאלה טובה מאודאלעד

אני סבור שאילולי הציווי האלוקי לפרות ולרבות והרבות משפחות בישראל גברים ככלל היו נמנעים מלבוא בברית הנישואין.

[בשביל סיפור מיני לא דרושה אשה קבועה, וד"ל]

כמובן שגברים רבים חווים אושר ושלמות מדהימה לאחר נישואיהם עם האשה והילדים, אבל "על הנייר" בחשבון שכלי קר, אדם אל היה ניגש מלכתחילא להתחתן.

נשים בנויות להקמת משפחה?אין כמו אמא

ממש לא כולן..

זה ממש הכללה להגיד שכל הנשים צריכות גבר להישען עליו,

מה אישה זה עלה נידף ברוח? כאילו שאישה לא יכולה להסתדר לבד?

יש המון אלמנות/ גרושות שנשארות לבד לעומת גברים אלמנים/גרושים שמתחתנים מיד.

יכול להיות שאם כל סידור העולם והדת היה שונה,

אז כמו שגבר לא היה מתחתן ,גם היו נשים שלא היו מתחתנות.

ודאי שזה לא רק גנטי או הנהגה אלוקיתאלעד

החברה עצמה יצרה את סדרי הכוחות הללו במשך השנים.

במקרה והיינו עושים ריסטרט ואדם וחוה היו נבראים שוב- יתכן והכל היה שונה.

כיום ניתן להכליל בלי פקפוק ולומר שנשים בנויות וכוספות לחיי נישואין ומשפחה הרבה יותר מגברים.

דוגמה מצוינת הבאת כאןפרח-בר
רוב הגברים שאני מכירה שהתגרשו או התאלמנו לא נשארו לבד - גם אם מתוך התפשרות.
נשים לעומת זאת לא מפחדות מהלבד הרבה נשים נשארות לבד 10 20 ואפילו 30 שנה.
היה על זה מחקר, את יודעת?אלעד

הוא לא הגיע למסקנה ברורה בעניין ההבדל שבין ההשתוקקות לנישואין מצד נשים לכאלה שאינן מעוניינות בבעל במקרה של גירושין או פטירה, אם כי הוא העריך שנשים רבות חשות שהן כן יכולות לחוש בטחון ולהתנהל לבדן, בניגוד למה שחשבו לפני הנישואין.

אני באופן אישי מכיר לא מעט אלמנים ואלמנות, והגעתי עם עצמי לתובנה שלנשים קשה יותר להנשא בשנית, גם בשל מימד רגשי שתופס אצלן מקום רחב ועמוק מזה של הגבר, באופן יחסי, וגם בשל אטרקטיביות של אלמן לעומת מקבילתו מהצד הנשי.

תופעה דומה מאוד בקרב הרווקים-רווקות והגרושים-גרושות, אגב.

לאישה יש צורך חזק יותר בהקמת משפחהריבה_אחת

היא חולמת על זה עוד מינקות.

גם לגברים יש צורך כזה, אבל הוא פחות בולט וחזק משל האישה, ולענ"ד מגיע ממקום קצת אחר.

מצוות פרו ורבו היא על הגבר דווקא, כי לאישה יש נטיה טבעית לרצון למשפחה ואין צורך לצוות עליה.

אני חושבת שהדוגמא שנתת על אלמנים שמתחתנים שוב לעומת נשים שנשארות לבד, לא משקפת כ"כ את הצורך שלהן.

א. כי הדוגמא היא לאחר מעשה, לאישה יש כבר משפחה וילדים בדר"כ.

ב. הסיבה בדר"כ נעוצה בקשרים רגשיים (קושי להתנתק מהקשר הקודם וקושי לפתח קשר חדש), ואצל נשים הקושי הזה הרבה יותר משמעותי מגברים שפשוט בנויים אחרת.

(לנשים יש צורך במשפחה ולאו דווקא בגבר, ילדות מדברות על בית ועל אמהות ופחות על בעל שיאהב אותי ויקנה לי מתנות)

היום בתרבות המעוותת שלנו אישה קצת שכחה מה היא ומה זו נשיות אמיתית והכל התחספס והתבלבל.

לפי מה שאני שומעת, הסיבה שנשים גרושות למשלאין כמו אמא

לא ממהרות להתחתן שוב, זה לא בגלל קשרים רגשיים שקשה להן להתנתק מהן.....

אלא בגלל שאין להם כח לסבול עוד משוגע ועוד מישהוא שיאמלל אותן, עד שהם יצאו מחשיכה לאורה והן התחילו לנשום אין להן כח להיכנס שוב לחיי סבל (אני כמובן מתכוונת על גרושות שסבלו במהלך חייהן מהגבר, לא חסר כאלו....נכון שלא מחייב שהן שוב תסבלנה מגבר, אבל הן פוחדות, לא שווה להן לקחת את הסיכון)

אני גם מכירה  אלמנות שהיה נראה שהן חיות טוב , עכשיו ממש אין להן כח להתרגל לשגעונות של גבר חדש בגיל 60, לא רוצות להתחתן שוב אפילו שהיה נראה כביכול שהכל טוב אצליהן.. כשהן עושות את השיקול של הטרחה לעומת מה שאולי תקבלנה זה לא ממש שווה להן, אם היתה אפשרות כמו בעולם החילוני שיש חבר ומקבלים אהבה בלי מחויבות של בית משותף וכו, אבל אין את האפשרות הזאת..

אישה חולמת אולי מינקות על חתונה כי זה הסדר בעולם הדתי,

אבל אם אולי היה אפשר רק שיהיה חבר בשביל אהבה ולהביא ילד בלי נשואין היו הרבה עושות את זה,

נכון גם חילונים וגם גויים מתחתנים אבל גם מתגרשים מהר אין כל כך ערך לשמור על הנישואים כמו דתיים,

נו וזה בדיוק קושי רגשי!ריבה_אחת

הן לא רוצות להתחיל קשר חדש, כל אחת מהסיבות שלה.

יש כאלה שסבלו ויש כאלה שלא, ואף את לא רוצה להכנס שוב למערבולת רגשית, שנשים מתמסרות אליה הרבה יותר.

קשה לומר שילדה חולמת על חתונה כי זה מה שמקובל, היא לא מבינה כ"כ בסטנדרטים של עולם דתי וכו'. חו"מ שהחלומות הללו שייכים גם לבנות חילוניות (לפחות עד שהן מתבגרות).

רצון של ילד זה הדבר הכי טבעי לו ולאישיות שלו, אח"כ מתחספסים בגלל התרבות והחברה ומה שמקובל..

היום יש אינסוף אפשרויות להביא ילדים בלי מחוייבות משפחתית, ובכ"ז רק מתי מעט עושים את זה, ולא רק בגלל צו המסורת. (עובדה שיש כאלה שמתחתנים באזרחי, כי יש להם את הצורך להתמסד).

ונשים בדר"כ הן אלה שדוחפות לחתונה, כי אי אפשר לבנות אהבה אמיתית בלי מחוייבות.

וצודקת, אחוזי הגירושין גבוהים מאד, בעיקר כי אין ערך למשפחה, וכשלא מעריכים משהו, גם לא משקיעים בו.

אוי נו באמת.נראה לי ש"מחקרים אומרים"אבל "נעזוב זה"בת נוגה

נראה לי אפשר לפתוח מועדון למי שסובלת מבחילות כל ההיריוןחיוך

^^^ מחקרים מוכיחים כי גברים נשואים מאריכים ימיםאיזו נחמה

יותר מבודדים, אבל נשים... ובכן לאריכות החיים שלהן חשובה דווקא החברה...וגם מיעוט הילדים ל"ע...

בקיצור, בראיה כללית נראה לי שדווקא הגברים נהנים יותר בחיי הנישואין מנשים.. (הכוונה היא להנאה אגואיסטית ולא רוחנית)

במחיר של טבעת הם מקבלים: טבחית, מכבסת ומגהצת מנקה וגם מפרנסת באיזו עבודה וכמובן רעיה ואם לילדיהם!! לא משתלם?

כולנו בני אדם,ויש דרך אחת שמנתבת למה הכי טוב לבנ"אשוב_ושוב

א. לגבי זה שאשה צריכה דמות גברית -

דווקא איש לא נקרא אדם עד שהוא נישא ואין שלם עד לנישואיו (לפי מקורות חז"ל)

ואישה היא כן שלמה כבר מעצמה!

--- ככה שענין זה אינו מכליל כלל ! ---

ב. לגבי בני אדם -

חבל קצת על עצם המקום המוקטן שנתת בדבריך להשפעה של השקפת התורה וההלכה על חיי האדם...

גם נשים הן מלאות בתכונות טובות יותר ופחות...

והתורה מכוונת ומדריכה אותנו אכן מנתבת אותנו לנקודות שאף אנו איננו מזהים בעצמינו

נקודות שאף אנו אננו יודעים שמשפעים עלינו

התורה זה ספר הוראות שיודע הכי טוב מה מתאים ליצור הזה שנקרא אדם

הוא מכיר את הפונקציות הכי ניסתרות שיש בנו

ואכן מי שהולך יד ביד עם ספר הוראות זה (כן יש גם נפילות, לכן ספר ההוראות מכיר גם בתשובה שאדם יעשה וכו'..)

אכן אדם כזה יש לו ערכים שונים מחויבויות שונות לבו ממש פועם אחרת...

כמו שכבר חז"ל צינו את ההשפעה של מאכלות אסורים על הלב(גורם לטמטום הלב) וכו'..

כך שמי שאוכל מאכלות מותרים הלב שלו בעל רגישות אחרת לדברים גם אם אנחנו לא מבינים את דרכי התרחשות לכך!

אז זה הגיוני ביותר - שאדם שומר תורה ומצוות מכוון למטרות הנכונות ומתעלה מעבר לרמתם ולמטרותיהם הניסתרות ביותר של המין האנושי והגברי!

וחוצמזה שאני מאמינה שגם גברים לפחות פעם בעולם פחות פרוץ היו יותר ערים לעינני משפחה והקמת משפחה...

היה ועדין יש בקהילות מסוימות את הצרוך הזה להביא שבט לעולם

זה שיש לך צאצא

אשה בבית

ומסגרת משפחתית

אין ספק שגם אצל גבר זה תופס מקום - והוא זקוק - מוקיר - ואף רוצה בכל ליבו בכך!!!

גם אם בפועל זה ידרוש ממנו לעשות וויתורים ואפילו קצת כואבים....

כשתהיי גבר תדעי למה את(ה) רוצה להתחתן.ותן טל

עד אז תישמעי פה הרבה דעות לכאן ולכאן שבתכל'ס לא תוכלי להוציא מהן "מסקנה" ברורה, וגם לא צריכה להיות מסקנה כזאת.

וזה מעבר לעובדה שעשית פה המון הכללות מהכללות שונות, אבל באמת שלא אתייחס אליהן.

(גילוי דעת - אני רווק. אבל גם אני גבר. ובמקרה יש לי צורך עז במשפחה ובילדים. איזה פלא).

כלכלית זו עיסקה מהגרועות שקיימותמשה

סנהדרין לט אאריק מהדרום

א"ל כופר לרבן גמליאל אלהיכם גנב הוא דכתיב (בראשית ב, כא) ויפל ה' אלהים תרדמה על האדם ויישן אמרה ליה ברתיה שבקיה דאנא מהדרנא ליה אמרה ליה תנו לי דוכוס אחד א"ל למה ליך ליסטין באו עלינו הלילה ונטלו ממנו קיתון של כסף והניחו לנו קיתון של זהב אמר לה ולוואי שיבא עלינו בכל יום ולא יפה היה לו לאדם הראשון שנטלו ממנו צלע אחת ונתנו לו שפחה לשמשו אמר לה הכי קאמינא אלא לשקליה בהדיא אמרה ליה אייתו לי אומצא דבישרא אייתו לה אותבה תותי בחשא אפיקתה אמרה ליה אכול מהאי אמר לה מאיסא לי אמרה ליה ואדם הראשון נמי אי הות שקילה בהדיא הוה מאיסא ליה

אפשר לתרגם?פרח-שלג
לא, בכוונה השארתי ככה אריק מהדרום
תארתי לעצמי שזה לא משהו פרח-שלג

טוב, אני אבקש מבעלי.. אחריות עלי.

היום בטל השפחהמופים
לכל בן אדם- בן או בת**רעות
יש את הרצון להיות נאהב ומן הסתם גם לאהוב.
(לא רק לנשים)
אני חושבת שמשו בניסוח השאלה לא נכון, זה לא שלגברים אין רצון להקים בית. אלא שהם לא יודעים (מנוסים) בעבודות הבית. בצדק, אנחנו רוב היום עם הילדים..
למה את לא 'מעמיסה' על בעלך עבודות בית?

פסססט....אריק מהדרום

(לא לגלות לאף אחד, גם לגברים יש רגשות, הם רק לא מביעים אותן)

על החתום

מנכ"ל ויו"ר פורום ברוך

וראש הדירקטוריון ומועצת המנהליםעוגי פלצת
ערימה של שטויות קלישאות והבליםחלב ודבש
אנשים נישאים כי הם אוהבים זה את זה ורוצים לחיות יחד ולהקים בית.
יש אנשים שלא רוצים או לא יכולים להקשר והם לא מתחתנים. אצלנו זה יותר קשה להתחמק מחתונה אבל יש גם לא מעט רווקים ורווקות דתיים.
התיאור של חילוניים כ"משתמשים וזורקים" הוא סתם שטויות, נשים וגברים חילוניים צמאים לאהבה וזוגיות בדיוק כמונו
הכל תיאוריות וציטוטים וזה יפה מאוד.יבצ
אפשר לצטט את דברי הגמרא בקידושין הכל יודעים מדוע כלה נכנסת לחופה אבל כל המנבל את פיו וכו'.... בשביל להיות נאהב למצוא את הדרך בחיים, להתאזן, ועוד תירוצים לא צריך להתחתן אפשר לחיות כבני זוג (ידב"צ). וצריך לומר את האמת במצבנו היום המון מהנישואין משני הצדדים, זה נטו לחץ חברתי של מה יגידו ואיך יסתכלו.

מי שלא עבר/ה לו/ה כזה דבר בראש שיקום..
עונה על הכותרתדעה
גברים מתחתנים כי הם רוצים לאהוב ולהיות נאהבים בדיוק כמו נשים. כמובן שהבעת הרגשות אצל גברים שונה מנשים מי יותר ומי פחות.
לבעלי יש מזל שהוא נשוי לי בדיוק כמו שלי יש מזל שנישאתי לו.
העול הכלכלי הוא יסר ערך לעומת מה שהאדם מקבל מנישואים, אל תחשבי כך זה מעביר מחשבות שליליות לבעלך על הנישואים.
מבחינה כלכלית נשואין זה דבר טובחלב ודבש
הרי לא כל החיים נחיה אצל ההורים או על חשבונם וקשה מאד להחזיק משק בית מהכנסות של אדם אחד. אם יש שני בני זוג שעובדים אז יש יותר הכנסות ויותר אפשרויות
הדיעה שלך קצת קיצונית..יעל מהדרום
לק"י

גם גברים זקוקים לחיי נישואים בצד הרגשי.

ואני חושבת שאולי האינסטינקט הבסיסי שגורם לנו להתחתן נובע מהצד היצרי שלנו, מהמשיכה הטבעית שקיימת בין גברים לנשים.
אבל מעבר לאינסטינקט הטבעי יש לנו הרבה סיבות להתחתן.

וגם לבנות יש את היצר המיני הזה.
אולי בצורה אחרת ובעוצמה אחרת, אבל הוא קיים.
טוב.. קראתי הכל ו...בדילמה

החכמתי!

בעיקר מפרח בר ואין כמו אמא

הבנתי שגברים צריכים אהבה וכו וממש לא רק את המיניות

ושבעולם החילוני (בלי הכללות..) לא מחפשים רק את המיניות אלא פשוט לא רוצים להשקיע

(זה מה שהכי הייתי צריכה להבין)

ושוב אני אומרת: ברור לי שטוב לבעלי בנישואים. וזה לא שחסר לו ממני אהבה וכו.

ועכשיו אני גם מבינה למה..

תודה!!

נשוי כבר שנה, אין לי תשובה..shai

רק אעיריזהר

שהנחת היסוד שלך בהודעה הפותחת "אם הם דתיים זה לא הופך את הטבע שלהם לאחר" - לא נכונה. אדם יכול לתקן ולזכך את טבעו, ומנגד לסאב, לעוות ולהרוס אותו.

המחשבות של הגברים נורא רקובותחצי ליטאי

וגם אנוכיות. החתונה היא למסד קשר עם בת-אדם שלא תמיד מתאימה לגבר, הגבר חושב שהיא מתאימה לו. לפעמים הוא רק אוהב יופי חיצוני שזה עבודה זרה. לפעמים בגלל היחוס. למה הקב"ה מטיל על הגברים את האחריות וניהול המשפחה השם יודע.

זה פשוט מדהים התגובות כאן. רק הולך ומחמיר.יבצ
ראיתי שזה עסק כלכלי מישהי הגיבה פה, השניה אמרה שגם גברים צריכים חום ואהבה.. השאלה מדוע מתחתנים תכלס לא קיבלתי תשובה שתספק אותי.
כדי להקים משפחה. מה השאלה?אני123
כי כולם מתחתניםשירק

זה עניין חברתי.

אם היה טבוע בחברה הסדר כלשהו אחר בין גברים לנשים (נניח כמו אצל בע"ח שחיים בקבוצות) כנראה שהרוב היו הולכים לפיו.

זה מדהים כמות הידע שיש לאנשים כאן בפורוםיזהר

הרי אתם מן הסתם לא כותבים סתם מהבטן. ודאי יש לכם מידע סטטיסטי מהימן ותקף על הסיבות בגינן רוב אוכלוסיית הגברים בעולם מחליטים להתחתן. כמו כן, ודאי יש לכם הכשרה מעמיקה במדעי נפש האדם. שתפו יותר, חבר'ה, שנזכה גם אנחנו פשוטי העם לאחוז בשיפולי גלימתכם.

הטבת להסביר את הגיוני. יישר כח.יבצ
הא?!בת נוגה

להווי ידוע כי זהו פורום מזומן ופתוח לכלל "פשוטי העם" באשר הם,

ובו הפותחים והמגיבים משתפים ממיטב הרהורי ביטנם והגיגיהם האישיים.

מי שלא מתאים לו שיפנה נא ויתור אחר פורומים מקצועיים בלבד, המלאים במידע סטטיסטי מהימן ותקף - כפי שהולם אותו, כנראה.

כוונת המשורר היתהיבצ
שלמרות שמדובר בפורום של אנשים פשוטים רמת התשובות והידע שנשפכו כאן היתה של מינימום פסיכולוגים עם תואר שני, וכל אחד או בעיקר אחת דיברו כאילו באופן מקצועי, לכן נאמר שזה לא לענין.
אני מזמין אותך לקרוא את התשובות ולנסות לגבש דיעה
איך אגבש דעה ואינני פסיכולוגית עם תואר שני? (חושש)בת נוגה

איני מתחברת להסתכלות שלכם

על אתרא הדין כעל פורום של אנשים פשוטים,

על הפסקנות באשר לרמת התשובות והידע שנשפכו כאן

או על טון התשובות כשאילו נאמרו בצורה מקצועית מידי ולא הולמת.

לדעתי כל עוד אנו מתנסחים באופן מכבד ולא פוגע,

זכותו של כל משתתף להביע את דעתו בבמלואה

בלי להרגיש שמישהם (כנראה בעלי תואר שלישי ומעלה) יסקרו את התגובות

ויציינו מתי הוא חורג בדבריו מרמת הביטחון הראויה לו ולמעמדו.

לקבל נתונים ומידע מדוייק היא יכלה בפורום מקצועיאלעד

או לפנות מיוזמתה למכון מחקר שיבדוק מה המניע להנשא

הפורום הזה הרבה יותר זמין ונגיש.יזהראחרונה

הודעה כמו שלי, עוזרת לה לזכור שהפורום הזה אינו כזה.

אגב, אני לא חושב שהפסיכולוגיה החילונית באמת מבינה מי יודע מה בנפש האדם. כלומר, היא מבינה אבל עד עומק מסויים, די חיצוני, וגם זה בתחום התיאורי ולא הקליני.

כדאי באמת להתחיל לברר את הסוגיא מהאקספרטים הגדולים בתחום הנפש: חז"ל, גדולי הקבלה והחסידות וכו'.

למצוא את החצי השני, צורך נפשי לחלוק,ender13

לאהוב, להיות נאהב וליצור משהו חדש, משפחה.

ככה בכל אופן אני מרגיש.

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בהחלט מבינה אותוזקנת השבט

וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.

פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.

אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך