שאלה עדינה בנושא עדיןתשרי

שלום לכולן ,

אנסה להתנסח בעדינות ובלשון נקיה,

יש לי בת - תכף בת חמש .

מגיל צעיר מאוד היא מענגת את עצמה.!!

זה לא מראה כיוון להפסיק אלא זה רק מתגבר,

ממה שהבנתי זה לא להעיר אלא להגיד שזה לא נעים לנו לראות את זה ואם את רוצה לעשות את זה אז בחדרך בפרטיות,

ואכן הילדה הבינה את המסר ומאז לעיתים די תכופות אפילו יכול להיות מס פעמים ביום אני רואה אותה בחדרה מענגת את עצמה.

כמו כן ככה היא מרדימה את עצמה בד"כ.

אני יודעת שזה תהליך טבעי ונורמלי של חקר הגוף אבל השאלה שלי האם זה נורמלי בכזו תדירות וגם לילה לילה.

הערב זה הגיע לשיא כאשר היא עשתה את זה ליד ילד נוסף שנמצא באותו חדר , הערתי לה שאחיה (מעט גדול ממנה)נמצא ושאמרתי לה שעושים את זה רק כשהיא לבד. היא אמרה טוב והפסיקה ואיך שיצאתי מהחדר היא המשיכה שוב.

פה אני מתארת לעצמי שעשיתי טעות ובקשתי ממנה להפסיק היא שוב הפסיה וכאשר יצאתי היא מיד המשיכה .

ככה מס פעמים , עד שאמרתי לה -"מספיק!את מתרגלת לזה ולא יכולה להפסיק...אני מרשה מידי פעם לעשות את זה אבל לא ככה כל הזמן ....את מתרגלת לדברים לא טובים"

מתארת לעצמי שזה היה תגובה לא נכונה אבל קשה לי לראות את ה"תלותיות" שלה בזה...

אשמח לעצות והערות והארות מחכימות.

מנסה לענות...אנונימי (2)
האמת שאין לי יותר מדי מושג בזה, רק אני יכולה להגיד שאני עצמי הייתי עושה את זה המון בתור ילדה, גם הרבה פעמים לפני השינה...
מה שכן, לא הייתי כל כך קטנה אז הבנתי מעצמי לעשות את זה בלי שאף אחד יידע.
לא חושבת שיש בזה בעיה. ב״ה היום נשואה באושר וזה לא קשור בכלל!!
תנסי יותר ללמד אותה שזה איבר פרטי ולכן מותר לה לגעת שם מתי שרוצה, אבל באופן פרטי, בלי שמישהו רואה. (אולי אפשר להציע לה להתכסות?)
בהצלחה!
תודה רבה לך על העלאת הנושא!אנונימי (3)
גם אני תוהה הרבה בנושא זה אצל ביתי.
מביך אותי למדי לראותה 'נוגעת', מה שגורם לי להתעצבן עליה. אני ממש לא יודעת היכן עובר הגבול וכיצד להתייחס לעניין אצל ילדים!
תודה לך על העלאת הנושא, מקווה לקרוא תובנות חכמות מנשות הפורום היקרות!
זה לא קשורד.

ל"תהליך טבעי ונורמלי של חקר הגוף"...

אז למה זה כן קשור?תשרי
אכן נושא מביךפרח-בר
לדעתי האישית בלבד - ההערה האחרונה שלך לא הייתה נכונה, כי בתחושה העברת לה מסר שהיא ילדה לא טובה שעושה מעשים לא טובים.
לדעתי זה טבעי כל עוד זה לא פוגם באיכות חייה וחיי הסובבים אותה - מכיוון שכאן זה לא המצב ונראה שזה כן פוגם בהתנהלות החיים יש עניין להתייעץ בלעדיה כמובן ולנסות להבין האם זה בגדר הנורמלי או שיש כאן אובססיה מסוימת ( כתבת מספר פעמים ביום ) .
ולסיום לדעתי ההתנהלות שלך נהדרת - העברת את המסר הראוי שמה שהיא עושה צריך לעשות בפרטיות ,ואני מאמינה שעם קצת הכוונה את תדעי לענות ולעשות את הדבר הנכון בשבילה . בהצלחה!
לדעתי חשוב שהילדה לא תלחץ שהיא עושה משהו לא טובאנונימי (4)

היא יכולה לקלוט ממך שדר של לחץ ו'אסור'. ואז היא תעשה את זה אבל ללא ידיעתך..

לאחר ה'טעות' שאולי נעשתה- אולי כדאי להסביר לה שזה מקום צנוע ומוסתר ולכן רק בחדר.

אם את רואה שהיא עושה את זה יותר מדי. אולי תציעי לה בנחת לבוא לשחק/ לצייר/ לצאת לטיול.

וזה פחות יעסיק אותה. העיקר שהיא לא תקבל ממך שדר של לחץ ושל "אני לא בסדר".

חשוב שהיא תגדל עם מודעות חיובית לגוף שלה.

תוהה לעצמי אם זה מותר הלכתית בכללמשיח עכשיו!

ובאופן כללי, אין לי בנות, אבל נראה לי שעדיף למנוע ממנה את המעשים האלה. מן הסתם היא עושה זאת מתמימות וסקרנות אבל כדאי לעצור את זה . זה עלול להזיק לה ח"ו בחיי הנישואין...

אולי כדאי להעסיק אותה כמה שיותר, כך שלא יהיה לה זמן או כוח ולמנוע ממנה להיות לבד- לפחות בתקופה הקרובה.

שיהיה בהצלחה

טוב אז אני לא לבד .....אבני חן

שלום

אצלנו גם בתי עשה את זה והיא בת חמש וחצי . לא זוכרת מתי התחילה .

בעלי כל הזמן מעירה שאסור ולא עושים את זה.

אני לא מבינה בזה הרבה . מתור /אסור /מזיק או לא .....

אצלנו היא בדרך כלל הולכת לחדר שוכבת על שמיכה שהיא מאוד אוהבת /מחוברת

ובין השמיכה אליה שמה שם את הידיים שלה ....

מנסים להפסיק את זה , זה כך כך ..... היא עדיין ממשיכה (נראה לי ) .

נכון, אני מתפלאה על ה"פתיחות" שיש היוםאנונימי (7)

ברור שמחנכים שזה אסור וזהו, ואם זה היה בן היית גם מסתכלת על זה כמשהו טבעי של חקר הגוף? זה אסור וזהו, למה הורה אמור בכלל לשדר שזה לגיטימי וטבעי? בסתר,לא בסתר, מה זה משנה?

כשמשדרים לילד שזה אסור וזהו הוא מתרגל לא לחשוב על הדברים האלה וזה עובר תוך זמן קצר, איך אפשר לתת לגיטימציה למיניות בגיל כזה? אני פשוט לא מבינה בתור אמא. זה לא חקר הגוף, זה ביטוי של מיניות בפירוש. אולי לא בכל מקרה אבל במקרה שמתואר כאן בוודאי. לא מבינה מאיפה בציבור הדתי מביאים את הסברות האלה לשדר שזה טבעי ולגיטימי, ברצינות.

אצלינו מחנכים שזה אסור וזהו ובאמת שאף ילד לא גודל עם שום חסך, להפך זה סורט את הילד כשההורה כולו נזהר ומובך ומפחד להעיר כי אולי זה בסדר ואולי זה לא בסדר וכו'.

ממש לא מסכימה איתךאנונימי (8)

הילדה בת חמש, ולא יודעת בכלל מה זה מיניות. זה לחלוטין חלק מההתפתחות שלה.

אני מדברת מניסיון, לא כאמא, אלא כילדה. ואמא שלי לא אמרה לי שזה אסור, אלא לעשות את זה בצנעה. וכך היה. וברגע שקצת גדלתי, ויום אחד אמא שלי אמרה לי על זה משהו, הרגשתי נורא עם עצמי, ושאני עושה דבר מזעזע ומביש, ומאותו רגע התחילו התסבוכים שלי עם עצמי, כך שכדאי מאוד מאוד להיות עדינים עם זה.
אני התגברתי על זה אחרי עבודה מאוד קשה, הפסקתי עם זה לגמרי, אבל נשארה לי שריטה פשוט. ואחרי שנישאתי, לא יכולתי לסבול את התחושה הזאת, אפילו שזה היה ביחסים מותרים והכל. פשוט זה היה הורס לי את כל המצב רוח והייתי מרגישה עם עצמי נורא.

אז ב"ה שיש לי בעל מקסים שידע לעזור לי, והיום זה מאחוריי והכל בסדר, אבל זה היה יכול להסתיים אחרת לגמרי.

אלה ילדים קטנים ועדינים, שלא מבינים מה זו מיניות בכלל, ואין להם מושג שהם עושים משהו שמביך אותנו.
אין לי מושג להגיד לך, אמא יקרה, איך נכון להגיב אליה, אבל טוב את עושה שאת שואלת וחוקרת, ואני מאחלת לך למצוא את הדרך הנכונה לעזור לה.

^^מסכימה איתך(אני האנונימית הראשונה)אנונימי (9)
לדעתי לא צריך בכלל לתת תחושה שזה משהו לא בסדר, כי באמת לדעתי זה בסדר!
אני מעולם לא דיברתי על זה עם אף אחד, ואין לי מזה שום סריטה, זה לא מפריע לי בכלל בחיים הזוגיים שלנו! כן סיפרתי על זה לבעלי באיזה רגע של אינטימיות, וב״ה הוא קיבל את זה ממש בסבבה ולא היה לו אכפת בכלל. (ועוד הרגיע אותי שארגיש בנוח, בטח עוד הרבה עושות את זה וכו׳...)
אני האנונימי ששרשרת לה..אני אענה לךאנונימי (7)

לא נותנים תחושה לילד שהוא עושה דבר מזעזע או מביש ולא נותנים לו תחושה שהוא עושה דבר נורמלי וטבעי. זה לא דבר נורמלי וטבעי, נקודה, ואני אומרת את זה כמישהי שבשבילה ההלכה היא מדד לנורמלי וטבעי וזה די פשוט לה. בכל בית יש מונחים של "צנוע" ו"לא צנוע", נכון? אח מציץ לאחות שמתלבשת? לא צנוע, אפילו שזה לא מיני אלא סתם סקרנות, נותנים לו להבין היטב שזה לא בסדר. כאן זה בדיוק אותו דבר, אין שום סיבה שילד יעשה את זה ותהיה לזה לגיטימציה, וילד שגודל על מסרים כפולים בעניין יהיה הרבה הרבה יותר מתוסבך. בגיל בוגר ובחיי זוגיות יהיה להם אפשרות להפתח לגופם מול בן זוגם ואין שום סיבה שזה יהיה לפני ובאופנים אחרים, ואם ההלכה סוברת שזה דבר שלילי אז כנראה שזה ככה. אדם בריא זה לא אדם שעושה כל מה שגופו מכתיב לו, זה בטוח, ואין סיבה בשום גיל שתהיה לזה לגיטימציה.

אגב יש דרך יפה לחנך ולהעיר ולהציב גבולות בלי שהילד יפגע מזה בשום צורה, זה כבר קשור לדרך החינוכית בכל תחום אחר.

לפותחת השרשור: אני מביעה דעה בעניין ולווא דווקא בכדי לתת לך מענה אלא כדי לתרום לדיון כללי שהתפתח, כמובן שזה הבת שלך ואת לא חייבת לקבל את דברי כלפי עצמך אישית אבל אני בהחלט עונה מתוך ניסיון והכל.

את מדברת על הלכהתשרי

גם אני משתדלת מאוד להיות נאמנה להלכה ככה שמה שאכתוב הוא לא חו"ח התרסה כלפי ההלכה,

אלא,

ההלכה התייחסה לזכרים  ולמשמעות והאיסור של הוצאת שכבת זרע,

ההלכה לא רואה בעין יפה נשים "מתעסקות עם גופן".

פה מדובר על בגירים.האם יש התייחסות הלכתית לקטינים ?כנראה שלא.

האם ההלכה יודעת שיש לי התפתחות(שכלית , אינטלגנטית , רגשית, מינית וכו)כנראה שכן  מכיוון שיש גיל שנקרא גיל חינוך - מגיל 6 בערך ...ויש גיל שבו אדם אחראי למעשיו וזה מגיל מצוות.

זהו -

נקודה למחשבה.

בכל אופן היא מפתחת את זה כהרגלאנונימי (7)

ואם עכשיו זה בסדר אז להגיד לה בגיל מצוות שזה לא בסדר לא ממש יועיל. דווקא בגיל כזה יש דרכים עדינות להשכיח ממנה את ההרגל הזה וזהו.

צריך לתת כלים. צריך להתחקות אחרי השורשאנונימי (5)

נכון שזה לא טבעי ונורמלי (ולו רק המינון מעיד על כך). אבל צריך לפעול מאוד בעדינות.

לומר לילד "זה אסור" ולצפות שבזה יסתיים הענין זה לא רק לא עובד (ומה? את מתכוונת גם להעניש אם התופעה נמשכת) אלא גורם נזק שישליך על הקשר האינטימי שלו עם בן/בת הזוג לעתיד.

זו אינה סתם התנהגות לא רצויה שאינה מקובלת עלינו. עצם העובדה שאנחנו כמבוגרים נבוכים כל כך מעידה על כך שאין זה ענין רגיל.

המבוכה שלנו היא במקום. הפתרון אינו להתגבר על המבוכה ולספר לעצמנו שזו התנהגות נורמלית ובריאה. מאידך אסור בשום אופן להפסיק את ההתנהגות הזו כמו שמפסיקים כל התנהגות לא רצויה אחרת בדרכים הרגילות - הסברה, הזהרה והענשה.

הדוגמא שנתת על ילד שחלילה מציץ לאחותו אינה מתאימה : זוהי התנהגות שלילית שיש להפסיק. נקודה.

ואילו הנאה מינית כשהיא בקדושה היא חיובית וודאי שיש לה מקום.

אנחנו רוצים להפסיק את התופעה (בעיקר כי היא לא טובה לילד מכל מיני סיבות ועלולות להיות לה השלכות לעתיד)אבל אנחנו לא רוצים להטביע בילד את הרושם שהמעשה הזה הוא שלילי בכל מצב.

אז כיצד כן להפסיק אתזה בדרכים הנכונות?תשרי

האנונימית מעלייך -אנונימי (5)

הינה יקרה - ענו כאן תשובות טובות ומפורטות. ואני שוב מוסיפה - אפשר גם להיעזר ברפואה המשלימה. טובה בטיפול בתופעה כמכלול בצדדים הפיזיים והנפשיים.

יישר כח לך שאת בודקת ברצינות כיצד להתייחס לזה.

אני יודעת לספר על עצמיאנונימי (8)

ואמא שלי לא נתנה לי לרגע תחושה שזה דבר נורא, היא העירה לי על זה בצורה עדינה ומכבדת.. ועדיין קיבלתי את זה קשה. לכן אני אומרת שצריך לחשוב טוב איך ומתי ובאיזה מילים להעיר. 

הכי קל להגיד לילד פשוט "אסור", ואח"כ את אומרת שהילדים האלה גדלים בלי שום חסך.. מי אמר לך שאת יודעת איזה משקע זה הותיר אצלם? מאיפה לך איזה תחושות יהיו להם לגבי זה אחרי הנישואים? את לא יודעת.. לאמא שלי אין מושג שסחבתי את זה איתי עד לאחרי הנישואים.. ובאף רגע היא לא אמרה לי "אסור" אלא רק העירה על זה משהו קטן, ובכלל בלי מבוכה. ויש לי איתה קשר מצוין ופתיחות והכל, ובכל זאת זה לא משהו שהיא יודעת עלי. כך שאת לא יכולה להגיד בביטחון שזה לא מקלקל כלום אצל הילד.

זה שההלכה אוסרת משהו, לא הופך אותו ללא נורמאלי וללא טבעי. משהו שילד בן 3-5 עושה לא יכול להיות לא טבעי... עובדה, זה בא לו בצורה טבעית! אף אחד לא לימד אותו לעשות את זה (אני לא מדברת על מקרים חריגים), הוא פשוט גילה את זה בעצמו, וזה נעים לו. זה כל מה שהוא יודע. טבעי לחלוטין.

אז אני לא אומרת לעודד את זה, אבל לאסור על הילד משהו ששייך לגוף שלו, זה נשמע לו שהוא עושה משהו באמת לא בסדר! כמו כשילדים לומדים לבד להתפנות, אז אנשי חינוך מזהירים לא להגיד להם "איכס" כדי לא לגרום להם להרגיש שהם עושים משהו רע... ומה, זה לא איכס?! זה כן, אבל הילד לא אשם בזה... אז נלמד אותו איפה עושים, ואיך וכו'.. אבל לא נשדר לו שזה מגעיל.. 
גם פה, לא צריך לשדר לה שזה אסור, במיוחד שלא ברור שלנשים זה אסור... איפה ההלכה אסרה את זה?
כן כדאי להסיח את דעתה אולי, לקרוא לה לשחק או לעזור לאמא במשהו וכו'.. להשכיח לה את זה לאט לאט.. אבל לא לעשות מזה עניין..
גם אל תשכחי שאלה ממש ילדים קטנים, הם לא מבינים מורכבויות - לא לפני הנישואים, כן אחרי הנישואים, עכשיו זה לא בסדר, בעתיד זה כן יהיה בסדר... מבחינתם זה הגוף שלהם, ואם אמא אמרה שזה אסור אז כנראה זה משהו לא טוב בגוף שלי... וזה יכול ללוות לעוד שנים ארוכות, ולהותיר משקעים ושריטות. 

זו דעתי. זה הניסיון שלי.

תודה ושאלה-תשרי

אהבתי מאוד את התגובה שלך.

ביום אין לי בעיה להסיח את דעתה מזה , האשלה איך אני עושה את זה בלילה כשהיא הולכת לישון ואני כבר לא נמצאת בחדר שלה?

אני האנונימית השנייהאנונימי (3)
התחברתי מאוד לתשובה שלך!
תודה רבה!
לשלול פטריה או דלקת בדרכי השתןאנונימי (5)

כמו שהרב דן כתב זה לא המקרה של סקרנות טבעית ונורמלית.

כיוון נוסף שצריך לבדוק הוא מצוקה נפשית או חברתית אפילו קלה. 

יש כמובן ילדים מיניים יותר מן הרגיל. אבל גם ילדים שמתעניינים בנושא יותר מאחרים לא יספקו את עצמם באופן הזה אם יחושו מסופקים מבחינות אחרות.

אני חושבת שאת מתנהלת נכון מבחינת התגובה שלך אבל צריך לחפש מה השורש להתנהגות הזו.

כיוון של רפואה משלימה יכול מאוד לעזוראנונימי (5)

אצלינו התופעה החלהאנונימי (6)

כאשר התחלנו לגמול אותה מטיטול,

והופסקה כאשר עברה לתחתונים צמודות. זה פשוט קשה יותר לטחוב ידיים ככה..

תודה לכולם על התגבותתשרי

יש כאלה שקיבלתי ויש כאלה שאני ממש לא מסכימה איתן,

ילדה בגיל הזה עוד לא יודעת מה זה מיניות.

אני עדיין מרגישה שלא קיבלתי את המענה שמניח את נפשי,

מתי המינון הוא "נורמלי" ומתי זהכבר דורש התערבות מיקצועית אם בכלל,

אשמח מאוד באם יהיו תגובות נוספות אולי משהו יקלע לנפשי ויתן לי את המענה,

גמר חתימה טובה לכולן

נכון היא לא יודעת מה זה מיניותאנונימי (9)
היא עושה את זה כי זה נעים לה...
זה לא קשור ל"יודעת". בווודאי לא יודעת.ד.
התדירות היא הענייןפרח-בר
ואם זה משבש לה את סדר היום או שהיא מפסידה דברים בגלל זה...לעמוד על כך שזה צריך להעשות בפרטיות , ולהסביר בטון מאד רגוע ולא לחוץ או כועס שבאיברים הצנועים אפשר לגעת רק כשנמצאים לבד.
לדעתי חשוב להדגיש גם שלאף אחד אסור לגעת או לראות את האיברים הפרטיים - רק לילד עצמו ולהוריו מותר.
את תמיד יכולה להתייעץ עם פסיכולוגית ילדים ( יש היום בכל גן) היא בוודאי תרגיע אותך ! בהצלחה
לא עד כדי כך....תשרי

זה לא משבש לה את הסדר יום והיאא לא מפסידה דברים בגלל זה , אבל מידי פעם כשיש זמנים"מתים" בבית אז אני עלולה למצוא אותה בחדר ,

או בדכ לפניהשינה.....

זה שהיא נמצאת עם אחיה בחדר אז אני צריכה להגיד לה שכל עוד אחיה בחדר זה לא בפרטיות והיא צריכה לעשות זאת ממש כשהיא לבד?ואז יצא שהיא לא תעשה זאת לפני השינה.(או שכן או שלא)

א. הערה,ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ז' בתשרי תשע"ה 20:04

לגבי מה שמישהי כתבה ש"מה שילד עושה בגיל 3-5 לא יכול להיות לא טבעי".. זה לא מדויק. ילד גם יכול להרביץ באופן טבעי, ובכל זאת נחנך ונכווין.

ב. לעצם הענין, העיקר לדעתי לתת חום ואוירה שמחה וטובה ועיסוקים באופן כללי. אפשר לחבק ולהזיז בעדינות את היד. יש לילד חוש קטן של "צניעות" שיכול כך להבין שזה לא רצוי, גם בלי לעשות מזה פשע (ולחבק לא רק אז - שלא זו תהיה הדרך היחידה להשיג חיבוק..).

ככלל, בוודאי עדיף שתחושה של נעימות והרגשה טובה יבואו מתוך יחס סביבתי טוב ומתוך שמחת חיים בריאה, ומגיע מצב ש"אין צורך". 

לתת "מעמד רשמי", את זה עושים בחדר השני.. זה לא נראה דבר ראוי. לגיטימציה. כמובן, לא סותר שאם כבר התופעה קיימת, אז אפשר באופן מקומי לשלוח בלי להעליב.

ג. גם משפחה שאומרים מגיל צעיר, בשלוה, "אל תעשי את זה" ומזיזים את היד בנחת, לא יקרה בפשטות שום דבר. יש עוד דברים שאומרים לילד שלא עושים, והוא מקבל שהמבוגרים יודעים..  זה לא דומה לדוגמה שהובאה על מי שקיבלה הערה שפגעה, בגיל קצת יותר גדול.  אבל גם כאלה, זה בתנאי שאין שמץ "עלבון". "כלאחר יד" ולספק עיסוקים אחרים.

העיקר, בנחת, חום, לחבק, שמחת חיים ביחד, עיסוקים אחרים; ולהשתדל למעט ב"הרגל" כדי שפחות יסחוב את עצמו הלאה.

ענ"ד.

היא עושה את זה "מעל התחתונים"....תשרי

ככה שזה  לא הפתרון....עצוב,

וזה תגובה לזאתי מעלי....

מסכימה מאוד שהיא עושה את זה כי "נעים" לה,,,,השאלה-תשרי

האם להתעלם....ללכת לטיפול/להתייעץ עם גורמי מקצוע כי זה לילה לילה..... ולפעמים גם ביום

סתם מעלה תהיה עם זה היה בן בן 5 זה היה נחשב לא טובאנונימי (10)

????

כן, בנים זה בעייתי וזה אחרת לגמרי!!!אנונימי (9)
וזה לא ״נעים״, זה באמת נעים לה!
את יכולה להתייעץ עם מי שנראה לך כמובן, רק לדעתי תזכרי דבר כזה-
זה שזה לא נעים לך לראות אותה עושה את זה, זה נכון וזה מובן והגיוני. אבל מבחינתה, ברגע שאת משדרת לה שזה לא בסדר, זה באמת יכול להשאיר אצלה סריטות בנפש.
אנסה לתאר שיח שיכול לעזור-

נכון שיש לנו איברים פרטיים בגוף, מה הם האיברים הפרטיים? האיברים המכוסים, שאנו מכסים בבגדים.
למה אנחנו מכסים אותם? כי הגוף שלנו הוא יפה ומיוחד, ועל דברים מיוחדים אנו שומרים. (אפשר אולי גם להגיד שזה כמו ספר תורה, שהוא קדוש ואנחנו מכסים אותו בכמה כיסויים, ארון, פרוכת וכו׳).
באיברים הפרטיים הללו, אסור לאף אחד לגעת/לראות, ורק לנו מותר לגעת בהם, אבל אנחנו עושים את זה בפרטיות. בחדר שלנו, כשאנחנו לבד, בלי אף אחד.
גם בנים בגיל הזה זה לא בעייתיאנונימי (6)

אין להם עדיין זרע שעלול להפלט כך,

וזה בכלל לא הדיון

גם אני כילדה...אנונימי (11)

זאת תופעה טבעית, גם אם צריך להתגבר ולעבוד כדי שתהיה ישרה ומתוקנת.

אני הייתי ממש "מכורה" לזה בתקופות מסויימות. לא רק פעם ביום.

כמו אצל נערות ונשים, הצורך מתעורר יותר בזמן של מצוקה נפשית ושעמום.

במבט לאחור, אני חושבת שבכיתה היה לי משעמם מאוד, אני זוכרת שעות של בהיה (אחרי שהיו כועסים עלי שאני מסיימת את החוברת מהר מדי...). וגם שהיו לי התמודדויות לא קלות מבחינה חברתית ונפשית. וזה היה מרגיע אותי.... הייתי חייבת את זה באיזה שהוא מקום... 

ההורים שלי התמודדו עם זה בצורה שלא השאירה לי שום שריטה, אפילו ההפך. מעולם לא היו לי טראומות ממיניות. 

כשהייתי ממש קטנה, הם היו אומרים לי לא לעשות את זה, אבל לא הרגשתי מהם כעס/מבוכה/בושה. פשוט "לא עושים את זה". וכשהייתי עושה את זה בפרטיות, היו מעלימים עין. לא לוחצים.

כשגדלתי קצת, הסבירו לי שלא עושים את זה בפרהסיה (כנראה הסבירו את זה ממש בזמן טוב, שהתאים, כי לא חשתי בושה ויכולתי לשלוט בזה יותר). וגם דיברו איתי על זה שאני משתמשת בזה כדי להירגע, ושיש דרכים אחרות (ולמה אני לא רגועה? מה מפריע לי?) והסבירו לי שככל שאני משתמשת בזה יותר, אני צריכה יותר. לי אישית ההבנה הזאת ממש עזרה להיגמל, כי הרגשתי שאני מתגברת ושזה משחרר אותי מהתלות בזה! הייתי גאה בעצמי לעצמי מאוד! (הייתי בכיתה ב'. לא צריך לחכות לבת מצווה כדי שההבנה הראשונית של עבודת מידות תתחיל...)

דברים שאני יכולה לסמן שהגבירו או גרמו לזה (אני לא יכולה לדעת בדיוק מה היו הסיבות, אלה כל מיני השערות):

1. רגשות שסערו בי ולא ידעתי איך להתמודד איתם. זה היה פתרון מרגיע. או התחלה ילדותית של דיכאון/ריקנות/רק שעמום שחיפשתי משהו מחיה = לכן אני חושבת שהיה טוב אם היו שולחים אותי לטיפול. היה נותן לי כלים בשלב מוקדם יותר. אבל הסתדרתי גם בלי. 

2. דלקות בדרכי השתן. הייתה לי בעיה במערכת וכל הזמן חייתי על צפרול...

3. אני לא זוכרת את היום שבו התחלתי לענג את עצמי. אבל אני יודעת באיזה גיל זה היה. ובאותה שנה פגעו בי מינית. (ואימא שלי ידעה על זה במקרה, כי אני לא תכננתי לספר ולא בגלל בושה או פחד- רק כי לא ייחסתי לזה משמעות... לא הבנתי... וזאת הייתה פגיעה רצינית. אפשר לנסות לשאול אם מישהו נגע בה בלי רשות/מתחת לבגדים... ככה אימא שלי הייתה שואלת אותי כשהיא חששה לפעמים שפגעו בי שוב)

דיברו פה בשרשור על ההלכה ושזה אסור לגמרי. גיל 5 זה מתחת לגיל חינוך. ומתחת לגיל מצוות זה בטוח.

בגיל הזה לא יכולים עדיין להלחם את מלחמת היצר. 

את ההתמודדות מול ההלכה ומול אלוקים תשאירו לגיל 12- וגם אז, כמו שאתם אומרים פה שזה "עניין פרטי", גם עבודת ה' בעניין הזה היא עניין פרטי של המתבגרת שלכם. ולא רק בעניין הזה. 

העיקר להתייחס לזה בלי לחץ ומבוכה! אומנם אם תלחיצי ותענישי היא תפסיק הרבה יותר מהר ולך יוקל ויהיה לך פחות מבוכה, אבל הנזק יהיה אח"כ... שנ טובה

ראשית למקם אתהורות משמעותית
המעשה מבחינתה ומבחינתינו.
מבחינתה זה נעים ומרגיע כמו לשחק בשניים שגדלות או למצוץ אצבע.
מבחינתינו, חשש מהעתיד (אולי זה מצביע על משהו, אולי לא יפסק), חוסר נעימות ובכלל הקרבה שלנו לצניעות יוצרת רתיעה ממעשה כזה. מאידך, אנחנו גם מבינים שבניגוד למציצת אצבע יש כאן גם השלכות עתידיות ואפילו עד כדי אי נירמול סביב זוגיות אם נפעל לא נכון.

לדעתי, לבקש ממנה להמנע מכך ליד אחרים זה לגיטימי לגמרי וכן להשתדל כמה שיותר ליצור חלופות של הרגעה/הסחת דעת כמו משחקים חברות וכו לשבת לידה בלילה עד שתרדם (קשה) ומה שיותר למלא את החיים אבל לא להלחץ וגם לא נראה שיש מה לטפל באופן מקצועי.

רק הערה שיש ילדים שאצלם זה ממקום אחר של חקר הגוף או חשיפה לא נכונה ואז זה יופיע גם בהתעניינות בגוף של אחרים אבל זה לא המקרה הזה.
אני לא חושב,ד.

שמבחינתה זה כמו למצוץ אצבע.

תחושת ה"נעימות" היא לא אותו דבר, ויש בה יסוד לא כ"כ בריא, קצת "התמכרותי", וזה נבחן בכך שכאשר יש סיפוק של יחס וחום ושמחת חיים בריאה וענין מבחוץ - היא עצמה תרגיש את ההבדל, ויתכן שלא תיגש לזה.

אבל נכון ש"לא להילחץ"..

לפותחת האשכולאנונימי (12)

שימי לב לכמה גורמים שאת צריכה לשלול:
פטריה/דלקת,

ענין נוסף - 

הבן המתוק שלי כשהיה בן 4 התחיל להתעסק עם עצמו,

ולמרות שזה נורמלי לגיל והכל - זה היה נראה לי טו מאצ',

והתחלתי לעקוב מקרוב ולשגע את הגננת שתשים לב, ונהלתי אתו שיחות ארוכות יותר - לא על זה! - דברתי אתו סתם שיחות נחמדות וארוכות ולבד,

עד שיום אחד הוא אמר לי שחנן 'עושה לו דברים מצחיקים'...

איך ששמעתי את המשפט הזה נפל לי הלב,

אבל המשכתי לחייך כאילו כלום ושאלתי אותו מה הדברים המצחיקים, וכאן בא הפירוט שהפיל אותי באמת לקרקע.

בקיצור זה היה ילד שאבא שלו התעסק אתו והוא פשוט חיקה את זה על הילד שלי...

תבדקי שאף אחד לא מתעסק אתה.

בגנים מרובי הילדים יש מקום אחד ושמו שירותים, ושם הגננת לא נמצאת כל הזמן,

ויש ילדות שמנצלות את זה למשחקים כאלה ואחרים עם ילדות אחרות.

לא אמרתי שזה מה שקרה,

יכול להיות שזה באמת חלק מההתפתחות הנורמטיבית והכל,

ובכל זאת כדאי לבדוק ולעקוב.

בתור בת לאמא שמתעסקת בתחום הטיפולי אני יכולה לומר לך שכמות הפגיעות בילדים ע"י ילדים הולכת וגדלה בצורה מבהילה ממש.

ההערה הזו היא חשובה בכללי,ד.

אע"פ שהערכתי היא שזה לגמרי לא קשור לכאן.

וכבר הצעתי כמה פעמים לדבר בנחת על מה שקורה בגן, כשחשים שמשהו שונה. וגם כשלא.

כמובן, לא צריך להיכנס לחששות יתרים. בדך כלל הכל בסדר, וגם אם משהו לא בדיוק, זה לא טראומתי ולא נתפס כרע משום כיוון. אבל טוב להיות מודעים שכדאי תשומת לב.

אוליl666

לשים גרביונים או מכנס שזה יקשה עליה טכנית

אולי זה מגרד, בעיקרון צריכים לשטוף את המקום כל יום

ולא טוב שהיא תתרגל לזה כי ילדים אחרים יראו ויגיבו איך שיגיבו. לדעתי הערה של אימא עדיפה

וקראתי פעם שזה יכול לבטא מצוקה כלשהי, למה יש לה צורך בלהרגיע את עצמה כל הזמן?

תודה לכולם/ןתשרי

נתתם לי עוד חומר למחשבה.

גמר חתימה טובה לכולנו

יישר כוח שהתנסחת בצורה עדינה וצנועה!שירה..!אחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך