זאת תופעה טבעית, גם אם צריך להתגבר ולעבוד כדי שתהיה ישרה ומתוקנת.
אני הייתי ממש "מכורה" לזה בתקופות מסויימות. לא רק פעם ביום.
כמו אצל נערות ונשים, הצורך מתעורר יותר בזמן של מצוקה נפשית ושעמום.
במבט לאחור, אני חושבת שבכיתה היה לי משעמם מאוד, אני זוכרת שעות של בהיה (אחרי שהיו כועסים עלי שאני מסיימת את החוברת מהר מדי...). וגם שהיו לי התמודדויות לא קלות מבחינה חברתית ונפשית. וזה היה מרגיע אותי.... הייתי חייבת את זה באיזה שהוא מקום...
ההורים שלי התמודדו עם זה בצורה שלא השאירה לי שום שריטה, אפילו ההפך. מעולם לא היו לי טראומות ממיניות.
כשהייתי ממש קטנה, הם היו אומרים לי לא לעשות את זה, אבל לא הרגשתי מהם כעס/מבוכה/בושה. פשוט "לא עושים את זה". וכשהייתי עושה את זה בפרטיות, היו מעלימים עין. לא לוחצים.
כשגדלתי קצת, הסבירו לי שלא עושים את זה בפרהסיה (כנראה הסבירו את זה ממש בזמן טוב, שהתאים, כי לא חשתי בושה ויכולתי לשלוט בזה יותר). וגם דיברו איתי על זה שאני משתמשת בזה כדי להירגע, ושיש דרכים אחרות (ולמה אני לא רגועה? מה מפריע לי?) והסבירו לי שככל שאני משתמשת בזה יותר, אני צריכה יותר. לי אישית ההבנה הזאת ממש עזרה להיגמל, כי הרגשתי שאני מתגברת ושזה משחרר אותי מהתלות בזה! הייתי גאה בעצמי לעצמי מאוד! (הייתי בכיתה ב'. לא צריך לחכות לבת מצווה כדי שההבנה הראשונית של עבודת מידות תתחיל...)
דברים שאני יכולה לסמן שהגבירו או גרמו לזה (אני לא יכולה לדעת בדיוק מה היו הסיבות, אלה כל מיני השערות):
1. רגשות שסערו בי ולא ידעתי איך להתמודד איתם. זה היה פתרון מרגיע. או התחלה ילדותית של דיכאון/ריקנות/רק שעמום שחיפשתי משהו מחיה = לכן אני חושבת שהיה טוב אם היו שולחים אותי לטיפול. היה נותן לי כלים בשלב מוקדם יותר. אבל הסתדרתי גם בלי.
2. דלקות בדרכי השתן. הייתה לי בעיה במערכת וכל הזמן חייתי על צפרול...
3. אני לא זוכרת את היום שבו התחלתי לענג את עצמי. אבל אני יודעת באיזה גיל זה היה. ובאותה שנה פגעו בי מינית. (ואימא שלי ידעה על זה במקרה, כי אני לא תכננתי לספר ולא בגלל בושה או פחד- רק כי לא ייחסתי לזה משמעות... לא הבנתי... וזאת הייתה פגיעה רצינית. אפשר לנסות לשאול אם מישהו נגע בה בלי רשות/מתחת לבגדים... ככה אימא שלי הייתה שואלת אותי כשהיא חששה לפעמים שפגעו בי שוב)
דיברו פה בשרשור על ההלכה ושזה אסור לגמרי. גיל 5 זה מתחת לגיל חינוך. ומתחת לגיל מצוות זה בטוח.
בגיל הזה לא יכולים עדיין להלחם את מלחמת היצר.
את ההתמודדות מול ההלכה ומול אלוקים תשאירו לגיל 12- וגם אז, כמו שאתם אומרים פה שזה "עניין פרטי", גם עבודת ה' בעניין הזה היא עניין פרטי של המתבגרת שלכם. ולא רק בעניין הזה.
העיקר להתייחס לזה בלי לחץ ומבוכה! אומנם אם תלחיצי ותענישי היא תפסיק הרבה יותר מהר ולך יוקל ויהיה לך פחות מבוכה, אבל הנזק יהיה אח"כ... שנ טובה