כאחת שחוותה תקופה כלכלית לא פשוטה אני מרגישה צורך לענות לך.
קודם כל על הסוף, לא לכולם יש יכולת כלכלית להדר במצוות. קונים את האתרוג הכי זול בשוק, ציצית יש מימי הרווקות ואין אפשרות להחליף או לחדש, תפילין קונים פעם אחת.
לא מתקמצנים על המצוות, להיפך, כשקניית האתרוג באה על חשבון קניית התפוח השבועי לילד (כי להורים מראש לא קונים) זו מסירות נפש על המצוות!!!
ולי אף אחד לא הציע הנחה..
ומה שהכי עצבן אותי שהרב אמר שהוא לא יכול להתיר בלי בודקת והיה מדובר על תפרים אחרי לידה שראיתי במו עיני שאני פותחת אותם בנגיעה וזה עיצבןן אותי שבגלל שיש היום את המקצוע הזה כבר לא מתאמצים לפתור בעיות הלכתיות בלי זה..
אז אחרי שהקרבתי 80 ש"ח שהיו סכום עצום באותה תקופה והבודקת אמרה שהבדיקה גרמה לכל הרבה דימום מהתפרים עד אי יכולת לעשות הפסק אז כן, בכיתי את נשמתי, הרגשתי שרימו אותי...
לא היתה עוד אפשרות לשלם לעוד ביקור שכזה אז חיכינו בסבלנות... בסוף משמים היינו צריכים לעשות שאלת רב כשהיינו במקום אחר (רב גדול מאוד) ששמע את הסיפור והתיר מיד.
מאז אני שואלת רק אותו. הוא יודע מתי אפשר להתיר גם בלי בודקת, לא רץ מיד על העצה הזו.
ב"ה היום השתקמנו כלכלית, חיים ממשכורת אחת ממוצעת ומרגישים מליונרים.
אני מאוד מאוד מעריכה את העבודה שלכן, ומוקירה את הרצון לקצר את זמן האיסור של נשים אחרות. גם את עבודתם של רבנים ובלניות שזמינים בשעות לא שעות.
לא באתי ח"ו לזלזל או לומר שזה לא שווה את המחיר.
באתי לצעוק את צעקתן של מי שלא מגיעים אפילו לזה!! שלא ירגישו רע. ההתמודדות שלכן עצומה!!!
אני מוחה על הזלזול במצוקה כלכלית.
מי שאין לה את ה80 לשלם ומורידה דמעות על כל יום שעובר שאסורים אני בטוחה שה' רואה דמעתה וזוכר לה זאת לזכות...