למעשה, כבר דובר וסופר פה בפורום על שאלות מעיין אלו. אני יודע כי לפני כמה שנים לא רבות שוטטתי כאן (לעיתים נדירות).
ויתכן שנושא זה שוב עלה פה מאז. ואם כן ואם לא, אל לו לאדם לפטור עצמו מהתיחסות הולמת לשרשור זה- ככתוב לא תוכל להתעלם. וכן אפשר והשתנו הטבעים מן אז ועד עתה.
למען האמת שאלות אלו מסורות לכן. שנאמר לכן ולא לו. אך כמובן וכמובן שכולם רצויים ומוזמנים ומתבקשים להשתתף.
דבר נוסף ואחרון- אין להסיק עלי שמץ של מסקנה משאלו אלו (לדוגמא: אם אני בשיעור ו' או אם עשיתי 'הסדר' וכו' וכו'). הם נכתבו אך ורק מרצון של יצירת דיון מבהיר וממקד- של ברור עצמי- שעלול לחולל שינויי תפיסתי ולשחרר מנעילות מחשבתתית על הבחירות, הרצונות והשאיפות שלנו בנושא העומד על הפרק(...).
וכך היה שואל:
א. למה בחור שבחר בשיעור ו' (23) לעזוב את הישיבה הוא כבר לא רלוונטי? למרות שיש את כל הסיבות הנכונות לעזיבתו ולבחירתו במסלול חיים שמשלב תורה ועבודה/לימודים.
ב. (זו בכוונה לא שאלה א') למה בחור ישיבה?
ג. ששש... הסוד הגדול שכולם יודעים הוא שרוב המתחתנים עוזבים את הישיבה לאחר תקופה קצרה מתוך קשיי פרנסה וכד' (לא כאלו שעדיין ב'הסדר'). זה מזכיר לי את האתרוג השמור היטב עד ש... לשאלה: באמת נדמה שאם הוא היה בישיבה עד החתונה הוא היה כעיין שמור ממשהו? ממה?
ד. היידען? משלב מסויים הרבה בחורים כבר לא נותנים תפוקה משמעותית בלימוד(אם בכלל), אך כן מחזיקים עצמם בישיבה במחשבה שרק משם הם יוכלו לצאת לחופתם. וההשלכות קשות. אתן מוכנות לשלם את המחיר??
כן, אני יודע שלא כולם הבינו את פשר השאלות, מן הסתם. אך לדעתי יש כאן רוב נעול על רשימת הקניות, אה, סליחה, על רשימת המעלות הכוללת פירוט נפלא של מסלול החיים אותו עבר הבנאדם למן יום הולדו ועד מה הוא אוכל בארוחת הבוקר.
כשקראתי שוב את אשר כתבתי ראיתי בין השיטין שעל אף האמור למעלה, יכול להדמות שני נמצא במצב כזה או אחר של תסכול, ואינו כן! ב"ה אני במקום אחר לגמרי. ואין לחלוק! בברכה!
אני אתפלא אם מישהו הבין משהו!