אמא שלי שונאת אותי (ואל תרגישו חייבים לקרוא)אנונימי (פותח)
ולא. אני לא בת 16.

מאז שאני קטנה היא דאגה לי וטיפלה בי במסירות.
היו לה קשיים מאז שאני זוכרת את עצמי, ובכל זאת היא דאגה לכל הצרכים שלי ושל אחים שלי כמו האמא הכי טובה בעולם.

החיים שבין ההורים שלי לא היו פשוטים בכלל.
אנחנו סבלנו בילדות בעיקר מהכעסים בינהם ומהעצבים של אמא שלי שנבעו ככל הנראה מהקשיים שלה.

מעבר לטונים הקשים שהיו בקול שלה.
התוכן היה קשה לא פחות.
וההאשמות ההדדיות שהיו בינהם רמסו אותנו לגמרי.

אף פעם לא הסכמתי לשמוע לה"ר על צד שני.
וכשהם היו אומרים משהו, לא הייתי מקבלת.
שניהם האשימו את הצד השני בכל הבעיות שלהם.
אבא את אמא, אמא את אבא.
אז חשבתי ששינהם טועים וששניהם צודקים.
היום אני יודעת ששניהם טעו.
אף אחד לא היה אשם בצרות שלהם.

כשההורים התגרשו, עם כל הכאב, חשבתי שסוף סוף יהיה שקט.
אמא גרה בלי אבא. אבא גר בלי אמא.
לאמא אין את מי להאשים בבעיות החדשות, התבדתי.
היא המשיכה להאשים אותו ואת עצמה.

קשה יש רק בלחם, ורק מי שלא רגיש לגלוטן אוכל גם אותו.

הבעיה היותר קשה היא שבתור בכורה, הייתי אשמה בהרבה דברים.

אבל מאז שאבא לא איתה, אני האשמה הלאומית.
בהכל. כמעט בכל הצרות שלה.
אם האחות הקטנה לא עוזרת- היא למדה ממני.
אם האח לא הולך לישון- כי אני לא הולכת.
"כל הבית הרוס בגללך"
"תעופי מכאן"
"מצידי תשכבי על הכביש ותמותי, את כבר לא מעניינת אותי".

אחרי שביקשתי ממנה להשתדל להפסיק עם הצעקות והקללות והיא אמרה שהיא יכולה לתת לי הכל, רק לא את זה,
הרבה זמן לא דיברנו.
שלושה חודשים בערך.
חודשים שלמדתי בהם קצת על עצמי ועל הכוחות שלי. חודשים שלמדתי בהם כמה היא מטורפת וכמה היא הורסת את עצמה ואת הילדים שהיא כ"כ דואגת להם במו ידיה.

בשמיני עצרת עשיתי את הטעות הכי גדולה שלי.
חזרנו לדבר.
לא עבר יום, והיא שבה לצעוק עלי את החיים שלה.
ולהאשים אותי בהכל.

אני ילדה טובה, ואני בטוחה בזה ביותר מ100%.
הביטחון שלי לא יורד בגלל הטירוף שלה.

אבל אני פגועה. ומתחשק לי לבכות.
כי אבי ואמי עזבוני, והלוואי וה' יאספני.

אני צריכה חיבוק וחיזוק אימהי בשביל להיות מסוגלת להתמודד מול האמא האיומה הזאת.
לא כי היא אישה רעה, אלא כי בשבילי היא אמא איומה.
קשה לי לסלוח.
והיא אף פעם לא ביקשה סליחה. אז לא!

תודה על הדבש שנתת לי.
על העוקץ אני לא סולחת.

תודה על המקום לפרוק ולבכות מאנונימי.

את לא אשמה בכלום..ד.

ודברים מסויימים שציטטת ממנה זה פשוט מזעזע.

זה בא מבעיה אצלה, לגמרי. אם היית צריכה "הוכחה" שהבעיה אינה מתחילה ממך, באו המילים הללו והראו.. היא באמת מסכנה. ה' ירחם.

את צודקת שאת "ילדה טובה ושהביטחון העצמי לא יורד" - ואת צודקת שאת פגועה.

ה' "אוספך" בכל רגע נתון.. זה ניכר לגמרי מהיכולת שלך לכתוב כך..

כמה שאפשר פחות להתחכך. הלוואי שתמצאי מישהי שתוכל לתת לך את הדבר הבסיסי הזה, חיבוק של אמא.

מי יודע? אולי כשתתחתני תהיה לך חותנת טובה.. ותזכי. הלוואי.

תתחזקי, שה' יחזק אותך.

תודה אנונימי (פותח)
את באמת גיבורהאנונימי (3)

יש לך ביד חיים לא קלים לא קלים בכלל

אבל את יכולה לצמוח מהם עד בלי די...

ואני לא מדברת בהלצה הנה אני מגיעה מרקע ממש לא קל עם ההורים (לא רוצה לפרט - אבל עם קשים... אווו...)

ועכשיו ב"ה שגם אני התחתנתי לפני כמה שנים ויש כבר ילדים ואני אחרי כל זה

אני חושבת שהמתנה הגדולה ביותר שנתתי לעצמי מהחיים האלה שעברתי

זה יכולת לצמוח להתבונן להתמודד

והמתנה הגדולה מכולם היא שסלחתי להם סלחתי !

אני תמיד אומרת שזו המתנה הכי גדולה שהורי נתנו לי והיא את היכולת למחול בלב שלם להסתכל בטוב וללמוד ולצמוח מהרע!!!

אל תקשיבי לדברים שהורסים אותך!

תאמיני בעצמך ובטו בשלך - תבין שהיא כבולה בעצמה וכל הזמן מסתרבלת בגלל תכונותיה היא ולא בגלל אף אחד אחר!

תתנתקי ... מכל ההערה! מה שטוב נכנס ! מה שרע יוצא!

יקרה!!!הדס123
את פשוט מדהימה! איזו עוצמה למרות כל הכאב!! אין לי יותר מדי מה לעזור. פשוט לשלוח חיבוקים ולהאיר את עינייך שאת מלאה מלאה בכוחות! חזקי ואמצי!
קודם כל הכתיבה שלך מהממת,פרח-שלג

יש לך כישרון ביד.

הסיפור שלך כואב, בשונה ממה שאני מכירה, אצלך זה עם אמא שזה משהו הכי משמעותי בחיים שלנו ואנו נותנים לזה משקל רב,

כרגע את רווקה, אז מי שיש לך להשען עליו זה רק השם, (כמובן, אפשר יועצת, חברות, אבל משענת ממש- זה השם). את יכולה לדבר אליו לבכות ולהוציא את המחשבות שלך על אמא שלך וכמובן לא בעזות אלא בפריקה.

היה לי קטעים כאלו בקטן עם חמותי ומזלי שזו הייתה חמותי ולא אמא, היום אנחנו מדברות, אבל איני מסוגלת לאהוב אותה, כמעט איני מגיעה אליה, ואם כן, למדתי לקנות לה גלידה, להכין לה עוגה עם מכתב וכו', היא נהנית התשומת לב הזאת ואז זה עוזר שהיא מרגישה אהובה ויותר רגועה.

באמת מהדוגמא של חמתי למדתי שזה אנשים טובים, היא גם אשה טובה, אבל המילים, המילים.

אני מעדיפה להגיע לשם כמה שפחות, כדי למנוע פחות התחכחות, ואם אני באה כתבתי כבר למעלה, אני מביאה לה תשומת לב אישית, ומקווה שלא יגיע הגל הבא.

כבר יש לנו שקט לחצי שנה, ב"ה.

אז זו עצתי, מקווה שיעזור לך. וה' ישלח לך המון כוחות ותזכי בעזרתו יתברך בקרוב לבעל נפלא שיעזור לך ויתמוך בך לעבור את הגלים האלו.

איפה הרווחה בסיפור הזה?אלגריטי

מה השירות הסוציאלי עשה בנידון? פנו אליו בכלל?

האבא לא ניסה לבקש אפוטרופסות או לפחות לטעון לאי מסוגלות הורית של גרושתו הסובלת מבעיות נפשיות?

את כבר לא בת 16 ויש לך אפשרויות לפעול, במיוחד אם יש ילדים קטנים בבית. את צריכה עזרה ותמיכה וגם מגיע לך.

לא חושב שרווחה יכולה להתערב במקרה כזהאלעד

מצטער.

בכל זאת כדאי מאד לברר מול עו"סאלגריטי

יש מקרים שהרווחה לא יכולה להתערב בנוהל ויש מקרים שבהם היא מתקשה להתערב בגלל מחסור במשאבים וסדר עדיפויות. 

זה מקרה קלאסי שבו מישהו אחראי צריך לפנות לרווחה ולברר מה הסטטוס התפקודי של המשפחה והאימא. אם אכן יש בעיה, אבל יש עניין של סדר עדיפויות, אפשר לנסות לפנות לעמותות וארגונים שעוסקים בתחום ולקבל מהם סיוע. 

כנראה לא מתאים לסיפור הזה.ד.

מי אומר שהבת הצעירה אינה יכולה להיות אצל אביה אם תרצה - אבל בתמונה הכוללת אינה מעוניינת/צריכה את זה?..

ומי אומר שהאבא כן יגדֵל כפי שמתאים לה.

לפעמים יש תמונה מורכבת, שפשוט צריך לחזק...

עצוב כל כךפאז
עצוב לי עלייך,
אבל את בסדר ב"ה ..
יש סיכוי שאמא שלך תוכל לקבל איזה טיפול? אפילו פגישות עם העובדת הסוציאלית?

ובקשר לאחים שלך- תשתדלי לחזק אותם ואת רוחם

ב"ה שהבטחון העצמי שלך לא נפגע מכזו אמא, אבל זה לא טבעי! !

בת כמה את? ?
כתבת פה בעבר?~א.ל

כי אם כן, לטעמי כדאי לגשת לייעוץ כדי לא לסחוב בעיות ומשקעים הלאה כשתתחתני ותבני את ביתך.

לגבי האמא- אני לא בטוחה שנכון שתשקיעי כוחותיך בכמה היא "נוראית" או שאר דברים בסגנון. זה גם פוגע בך שאת מסגלת עליה הסתכלות כזו.. וכידוע- אפילו אם הורינו יורקים בפנינו ומכלימים אותנו אנו מחויבים בכבודם.

השקיעי בך- באיך זה מקדם אותך, במה הקב"ה רוצה ומר לך בזה, ובאיך את תהיי אחרת..

הצלחה רבה

לקח לי שנים להבין ולהשכיל לראותאנונימי (פותח)
שאני לא אשמה, ושהיא פשוט חוותה קשיים שהפכו אותה לאמא איומה בשבילי.

אני לא משקיעה בזה כוחות, וההסתכלות הזאת דווקא מיטיבה איתי.
לא נעים לדעת שאמא שלך צריכה טיפול, אבל זה עוזר לקחת את הדברים שלה בעירבון מוגבל.

לא תמיד נכון להפוך את המציאות ואת הסביבה לפרחים.
לא כל קוץ הוא פרח, כמו שלא כל פרח הוא קוץ.
החכמה היא לדעת להבחין בינהם.
נכון שגם כאן יש פרח, אבל לצערי אני מרגישה שלאחרונה העלים נשרו, ורק הקוצים נשארו.
אז משתדלת לא להתקרב, אבל כשזה דוקר זה דוקר, אני לא עובדת על עצמי שזה ליטוף.

זה שאנחנו צריכים לכבד את ההורים בכל מצב (כמו שאמרת ונכון) זה לא הופך את האבא שיורק בפניו של הילד שלו לשפוי.
(היה חשוב לי להגיב לך).

(מסכימה עם המשפט הראשון שכתבת).
זה נכון..ד.

כלומר: החיוב בכבוד בכל מצב, אינו אומר המצב "בסדר" ונכון.

ולעיתים, הוצאה של הדברים כמו פה, שזה אנונימי ועוזר לשחרר ולהתאפס ולקבל תמיכה והזדהות - היא "טיפול עצמי".

והרי רואים שהבחורה יודעת לראות גם צדדים אחרים, ונסיבות מקלות, ולהתייחס בכבוד מצד עצם היותה אימה.

אולי בעז"ה, בבנין בית והמרחק הפיזי הטבעי שזה מייצר, יש סיכוי שגם היחס ישתנה לטובה בעז"ה.

לגבי המשפט הראשון- לא אמרתי את זה~א.ל
אכן, לא חשבתי שאמרת..ד.
הפותחת כנראה כן הבינה זאת, והיה חשוב לי לתקן~א.ל
הפותחת זקוקה לאימפתיה ולא למוסר!אנונימי (6)

למרות החיוב במצוות כיבוד הורים. מי שנפגע נפשית על ידי ההורים, צריך להתרחק מהוריו ככל האפשר, כדי לשמור על שפיות. אני מכירה אישית אישה, שהיא אימא לילדים,  ואיבדה את השפיות בגלל העומס הנפשי של מצוות כיבוד הורים. לא בגלל הורים חולים וסיעודיים, אלא בגלל הורים דומים להוריה של הפותחת.

אז לפני שמטיפים לכיבוד הורים, צריך להיזהר! אותה אישה הייתה מוכשרת ובעלת אופי מנהיגותי, ולאורך כל הדרך התעלתה מעל הקושי של ההורים המאשימים. עד שבסוף קרסה.... דמעות עולות לי בעיניים. כי אני הייתי בין הבודדים שידעו לאורך כל הדרך, אילו יסורים עוברת האישה הגדולה הזו...

וחבל לכתוב שהטפתי לה מוסר, בעוד~א.ל

שכתבתי לה איך להתעלות מעל המצב, ובמה אפשר להפיק את החיוב

ובין היתר- על ידי זה,  שהרי כך תסגל על אמה הסתכלות אחרת. אמא זו אמא.. ולהתנתק ממנה אי אפשר, גם אם מאוד רוצים.. כידוע.

ותודה על האנונימי..

היא לא הטיפה מוסר..ד.

כתבה יפה מאד. ובוודאי שחייבים בכבודם, וזה לא אומר כלום על כמה "קרבה ממשית" צריכים בכל מצב וזמן. והיא לא הזכירה דבר כזה.

ודווקא מי שהכירה מקרוב מקרה קשה כמו שאת מתארת, צריכה יותר להיזהר שלא בגלל הצער, תדון ותשווה מה שאינו דומה..

מסקנות 2 ו-3 תחת הכותרת 'מסקנות מהסיפור שלי"א.כהן

כבר נכתב במשנה "אל תרצה אדם בשעת כעסו"

כן, הכי בריא ל ש ח ר ר ! ! !

רק אחרי שחרור מוחלט, אפשר לעבוד על חשיבה חיובית.

כשהכעס נרגע (ללא הדחקה) אפשר להבין שזהו הניסיון שה' נותן לנו. ה' בחר לכל אחד מאתנו את הניסיון המתאים ביותר עבורו. ה' מעניק לכל יהודי את הכוחות לעמוד בניסיונות! אמנם אנו מתפללים: "ואל תביאנו לא לידי ניסיון ולא לידי בזיון" (וביחס של דחיה מאימא, יש הרבה בזיון!) אבל אנו זוכרים שרק ה' יודע מה טוב בשבילנו ואין רע יורד מלמעלה!

תודה רבה לכל המזדהים והמייעצים...אנונימי (פותח)
מחמם את הלב.
וואו. איזה קשה אנונימי (4)

אני יכולה רק לייעץ לך להתרחק כמה שאפשר ולהזמין אלייך הרבה את האחים לשבתות וחופשים עד שיגדלו ויבנו את חייהם. בינתיים, שיזכו לראות שיש גם מודלים זוגיים בריאים. 

בהצלחה! וה' תמיד מחבק. 

אני לא מאמינהאנונימי (5)
גם אני עברתי דברים כאלו!
רוצה דוגמא? לילה אחד כשהייתי כבר כלה , חזרתי מקניות ב:12 בלילה. ניסיתי לפתוח את דלת הבית והבית היה נעול, דפקתי ואבא שלי אמר לי מעבר לדלת: חתולת רחוב שתישן בבית! ולא פתח לי את הדלת , ישבתי בוכה על המדרגות ואז אזרתי אומץ וביקשתי משכנים לישון אצלם.
בפעם אחרת אמא שלי הרבתה לומר לי: אף אחד לא יאהב אותך, מי ירצה להתחתן איתך , את רקובה מבפנים, אני אספר בבית ספר מה שאת באמת את צבועה. ועוד...
אני יצאתי עם צלקות אבל היום נשואה מפרנסת וטוב לי.
לעולם לא אשכח וחובה לפרסם שידעו לא ללמוד ממעשים כאלו ועד כמה ההורים צריכים להזהר.
תגידי לעצמך חזק שאת לא תתנהגי כמותם- אותי זה ניחם. הילדים שלי היום מאוד חמים אחד לשיני , לא רבים הרבה עוזרים לי ומפרגנים ובבית ספר יש לי רק נחת !!
אמא שלי אומרת : לא יאומן שאלו הילדים שלך!
אני אומרת לעצמי: נכון לא יאמן, את ניסית כל כך להרוס לי את השידוך באמת לא יאמן שהתחתנתי ויש לי ילדים ...
אוי... כמה כואב..ד.

ואיזה כחות יש לך שיצאת כך.  כל הכבוד!

ואמא שלך עוד מעזה היום לומר לך שלא יאומן שאלו הילדים שלך?....  אולי לא יאומן שאלו נכדיה.

אין קץ לשכר שיש לך מזה שאת מצליחה לומר-לעצמך מה שאת אומרת, ולהתאפק לא לומר לה את זה..

אשרייך שאת כך, אשרייך שאלו ילדייך.  כמה מסכנים הורייך שלא זכו לראות איזה יהלום גדל בביתם. הפסידו את הנחת הנפלאה הזאת. וברור שכן "רצו" להתחתן איתך - אלא מה?.. ה"ריקבון" כמובן אינו בך, אלא בצורת הדיבור המזעזעת הזאת. ומי שמדבר כך, הוא כנראה מי שמרגיש לא אהוב, ומנסה להטיל את זה על אחרים. ר"ל.

את קיבלת שכר עלבונך ושתיקותייך. וטוב שלמדת מזה דבר פשוט: מה לא צריך להיות - ואיך צריך לנהוג אחרת.

איזה כחות שיש לבני אדם... שתהיה לכם הרבה נחת ושמחה תמיד.

וואו! מעריצה אותך לגמרי!אנונימי (פותח)
כל הכבוד לך על הדרך שעשית.
המצב הזה די מוכר לי, אם כי המצב אצלי פחות חמור מהצד הזה. אבל בצדדים אחרים לא חסר...

הסיפורים שלך ממש נוגעים...
מצטערת שעברת דברים כאלה, ואני שמחה שצמחת מהם וקרעת את המסורת.
זה לא ברור מאליו בכלל.

אשרייך!
הרבה כוחות...
מדהים שאנשים מצליחים לצאת ממצבים כאלה ולחיות נורמללשם שבו ואחלמה
כן. זה מדהים!נ. ל.

לאנשים מבחוץ, זה נראה כמו נס. אבל מי שחווה את זה יודע, שכדי להגיע מבית חלוני לחיים נורמאליים צריך עבודה לא נורמאלית! עבודה יומיומית! (כפי שנכתב במסקנה 7 תחת הכותרת 'מסקנות מהסיפור שלי)

תיקון טעותנ. ל.

לא התכוונתי לבית חילוני, אלא לבית חולני.

מצבך מכמיר לב. עצות להלן. שיהיה לך בהצלחה. כל טוב!חכמת ישישים

זה מאוד מאוד מצער, אבל אם את יותר מבוגרת מגיל 16, אז אולי את, למשל, בת 18 ? אם כך, את יכולה אולי לצאת לשרות לאומי רחוק מהבית. או, לחילופין, ללכת לצבא. היום יש בנות דתיות בצבא. את לא יכולה להמשיך להקריב את חייך בשביל האחים שלך. כשכבר תצאי לעצמאות בע"ה, תוכלי להזמין אותם אליך ולעזור להם. עכשיו, את פשוט לא יכולה. אם את עדיין בגיל ביה"ס התיכון, אולי את יכולה להגיע לאולפנה או לבי"ס אחר כמו, למשל, בתי הספר שיש בקיבוצים או לכפר בתיה וכדומה ששם יש פנימיה. אולי מורה יועצת יכולה לעזור לך. אולי היא תוכל לקשר אותך עם "עליית הנוער" והם יעזרו לך.

מה שנוגע לשרותי הרווחה, לפנות אליהם לא כדאי. סוף סוף, את בעצמך מודה שאמא שלך אוהבת את ילדיה. אנשי שרותי הרווחה עלולים להוציא את הילדים מהבית ולהזיק יותר מאשר להועיל. שמעתי יותר מדי סיפורים על מעורבות של שרותי הרווחה שרק הזיקה..[זה לא אומר שהמעורבות שלהם תמיד לא רצויה. הבעיה היא, שעובדת סוציאלית אחת ממונה על אלפי אנשים, כך שאין לה אפשרות באמת להיכנס לעובי הקורה גם כשכוונותיה טובות. מלבד זה יש הרבה ביורוקראטיה שמקלקלת את השורה]

לכן, עצתי לך שקודם כל תנסי להציל את עצמך ולמצוא לעצמך מסגרת מתאימה כמפורט למעלה.  רק אח"כ, אחרי שתצאי לעצמאות, תוכלי להתפנות לעזור לאחים שלך.

לך הפגועהרגע חושבים

מתוך הכתב רואים שאת רגישה  ראית את הטוב ואת חווה את הרע . מבין השורות רואים שהיה טעון  היא  האמא הזאת התמודדה עם קשיים וטיפלה בך במסירות (כך כתבת)  . 

בתור גיסה של משהי שחוותה גרושים  אני יודעת שהגיסה שלי אחרי כל מה  שהיא עברה בזוגיות שלה  לא נשאר לה  טיפת כח  לילדים  היא חשבה שהיא "תנוח"  אחרי שהוא ילך  וקפצה עליה הבעיות של הילדים בעוצמה כפולה.  עצתי לך בתור בת בכורה  זה לנסות לראות מה באמת מפריעה  לה   כי יתכן שמעבר לטיפול בכם היא צריכה להתמודד עם עוד דברים  את לא אמורה לוותר על החיים שלך אם את מבלה ומכייפת את לא צריכה להפסיק אבל יש מקום לתת יד ולראות במה את יכולה לעזור כי אם היא תתמוטט לאף אחד לא יהיה בית  ותוך כדי שיפור היחסים לנורמה תנסי לבנות את העצמאות  שלך

נכון..ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"ז בתשרי תשע"ה 12:22

בוודאי שיתכן שמרגישים כאילו "נגמר הכח". 

וברור שיתכן שיש עומס נפשי קשה.

מה ה"גבול"?..  הבת מצידה אכן צריכה לעזור, להציע לאמא "מחדש" לדבר בנעימות אחת עם השניה וכו'.  כנראה שהיא גם ניסתה את זה.

ה"גבול" אלו דיבורים "מסמרטטים"..  כלומר: יש דיבורים שהם מעבר לכל סבירות. יתכן שהאמא "איבדה שליטה", יתכן בהחלט. אבל מה נעשה, יש גבול למה שאדם יכול לשמוע ולהכיל..

אם הבת עוזרת במשהו - לא יתכן שאמא תמלא את האוויר ב"צעקות".  צריך להבין שיש אנשים, נורמליים וטובים, כשאשר צועקים עליהם כשהם באים לעזור במשהו, זה לגמרי מעבר ליכולת הכלתם.

על כן, נכון שהבת מצידה תעשה נסיונות להבין ולעזור. אבל צריכה להיות גם היענות של האם. לומר לה: שמעי ביתי, קשה לי. לכי לקראתי, תעזרי, אל תתווכחי איתי על קטנות כי אין לי כח לזה. ואני מצידי, אזהר על הדיבור. לא להשפיל ולהפיל. כלפי כל האחים. לא לשדר אוירה "שחורה" לפחות בדיבור.

הסכם צודק ובר-קיימא...

שאלה לרגע חושבים:אנונימי (פותח)
למה את קופצת להגן על האמא כשהבת מספרת על הקושי שלה, בלי להתייחס לקושי של הבת? קצת תמוה הייתי אומרת.
ובאופן כללי לגבי מה שכתבת, הייתי מציעה למי שאין כח לילדים, לטפל בעצמה לפני הכל.
לא כל התמודדות עם הילדים היא בעיה.
לפעמים הסתכלות עקומה או אפילו סתם חרדתית על מצב כלשהו, עלולה להעצים ולהכפיל את ה'בעיה' בעיני המתבונן כשבעצם מדובר במשהו פעוט יחסית, שלא נדבר על כך שהתיחסות לא נאותה לדברים כאלה עלולה ליצור בעיות והשלכות נוספות על פני השטח ממש.
ועל כן מומלץ לפנות לפני כן לטיפול יסודי ולא להזניח ולחכות עם זה.
אולי זה מה שמפריע לה באמת.
פתרונות חיצוניים לבעיות חיצוניות לא יביאו שקט לאישה במצב כזה.
הפתרון צריך להיות פנימי ואמיתי, שלפי התאור הייתי אומרת שמדובר במשהו יותר עמוק מ"אי נתינת יד" או כל בעיה דומה אחרת שתיפתר.

אולי זאת תהיה העזרה שלך.
בתור בת בכורה, הייתי מציעה לך להמליץ לה דרך אדם שהיא מקבלת ממנו, לקבל טיפול ראוי.
ניתן לדעתי במקרים מסויימים גם לקבל לקבל תמיכה כספית מהרווחה ומקופת חולים, צריך לברר באילו תנאים והאם הם מספיקים.
בינתיים תשתדלי להמנע מהתנגשויות, ואם אפשר גם לצאת מהבית בשביל הבריאות הנפשית.
בהצלחה רבה.
לפותחת השרשורפטרוזיליה1
אשמח אם תוכלי ליצור איצי קשר באישי או במסר.
תודה צדיקה!
בשביל מה?אנונימי (פותח)
שימי לה כדוריםנאש

זה ברור שהיא צריכה פסיכיאטר.

היא סובלת מלדבר אלייך ככה, ומהגירושין ומכל הגועל שהיא גורמת וגרמה לעצמה. ע"י טיפול טוב היא תוכל לפתוח דף חדש ולהציל את מה שנשאר לה.

תדאגי שמישהי או מישהו שהיא מעריכה ימליץ לה על טיפול פסיכיאטרי קצר לניסיון (בהתחלה צפויה התנגדות עזה). אפשר בעקיפין ע"י שיטת חיים ולדר - שתשמע סיפור טוב ומפורט על מישהי כמוה שאחרי כל הגועל התחילה טיפול ומאז מאושרת ומלאת חיים ושמחה וסימפטית. 

אם לא ילך תמיד אפשר לנתק קשרים.

לי מוכר מקרה שדווקא הבת הקטנה אוכלת את כל הגועל מהאימא הפסיכית, ודווקא הגדולה קדושה בעיניה.

נפלאות דרכי הפסיכוזה.

תרגעי בבקשה...אנונימי (פותח)
"גועל" זה להתבטא כמו שהתבטאת.

לא באתי לכאן בשביל שתזלזלי בה גם אם קשה לשמוע שככה היא מתנהגת מולי.

היא עברה דברים קשים, וקשה לה עם עצמה, אבל בסה"כ היא אמא טובה עם רצון טוב.
נכון שהיחס שלה כואב והורס את כולנו ובעיקר את עצמה, אבל אם היית יודעת כמה היא עושה בשבילינו היית כותבת את זה קצת יותר רגיש.

אז אם הכוונות טובות, רק לשים לב לא לשפוט "אמא פסיכית" ולדבר לגופו של ענייו...
לא זילזול. נסיון להגדרהנאש

אדם שפוגע בילדיו ובעצמו ובזוגיות שלו, זה... ובכן לא נעים.

ולא שפטתי. איזון לקוי של חומרים במוח עושה דברים רעים לאנשים ופסיכיאטר טוב ידע לעזור למי שזקוק לו.

אנשים רבים (ובעיקר גברים) מעדיפים להתאבד מאשר לפנות לעזרה מקצועית לנוכח מצוקה נפשית. יש כאלו שעושים את זה מהר, ויש כאלו שממוטטים את עצמם וסביבתם הקרובה צעד אחרי צעד. וחבל.

ו-לא, לשים כדורים זו רק כותרת להמלצה להפניה לטיפול מסודר כפי שהסברתי בתוכן. ויתכן כי אין זו כותרת מוצלחת ועימך הסליחה ואין בכך כדי לפגוע בכבודה אלא רק לאפשר לה להיות האדם הטוב שהיא רוצה להיות וכו'

ודווקא מדברייך ניתן להבין שלנתק קשרים זו החלופה היחידה שעובדת - במידה ולא מטפלים בבעיה עצמה. אז סליחה, אבל סליחה.

שיהיה בהצלחה. 

שימי לה כדורים?רגע חושבים

יש הרושם  נאש שאתה עם אגרסיות קשות כלפי משיהו בעברך סליחה שכך אני אומרת  הילדה שכותבת נראת אינטלגנטית כך שקשה לי להאמין עם כל מה שהיא עברה שהיה שם רק רע  אפשר להבין שלמרות הרע היה שם גם השקעה יתכן שזה בעיות של גיל התבגרות שלא מצאו את הנתיב שלהם בגלל שהיה מתח בין ההורים בזוגיות ועכשיו עם כל הכבוד הבת יכולה יותר לתת לעצמה ביטוי של  מרידה כיאה לגילה  (לא ציינה את גילה  אבל אפשר להבין שהיא צעירה מאד אחרת היתה עוזבת את הבית.

מה גם  שהתמונה היא חד מימדית ולא שומעים את האמא  אז לא למהר להציע כדורים פסיכוטיים  דברים שרואים מכאן לא רואים משם .התגובות דיי חובבניות  זה נפלא שרוצים לעזור אבל העצה שלי היא לגשת בעצמה לעזרה ולשמוע מה מציעים שם

מסכימה עם התרעומת על הכדורים וכו'אנונימי (פותח)
אבל לא כל מי שלא עוזבת את הבית היא צעירה מידי ובגיל ההתבגרות.
ויש מספר שיקולים שצריך להתחשב בהם לפני שעוזבים את הבית.
אבל יתכן שזה מה שנאלץ לעשות. לצערי.
אין ברירה.

לשמוע את האמא זה נחמד. רק שיש דברים שהם עובדות.
את צודקת שאסור לשפוט אותה, שהרי צריך לשמוע גם אותה.

אבל בשביל לגנות התבטויות ויחס כמו שלה, לא צריך מישהו מיקצועי בשביל זה.
יש דברים שאין עליהם שאלה.
אני מאמינה שגם היא/את כשהיא תראה את זה בעין אובייקטיבית, תדע לראות את זה נכון. היא לא טיפשה בכלל.

(ומי יודע שאני לא שומעת מה שמציעים שם?!)
בלי קשר למה ש"נאש" בדיוק כתב/ה..ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"ז בתשרי תשע"ה 16:19

א ה"ילדה" (לא נראה שהיא ילדה. מן הסתם למעלה מ20) "אינטלגנטית", זה לא אומר כלום על מה שהיא עברה. אני ראיתי "אינטלגנטים" שעבור דברים איומים. זה ככל לא חייב להיות קשור.

ב. הבחורה עצמה אומרת שהיתה גם השקעה - אבל לתלות כל דבר ב"בעיות של גיל ההתבגרות", ו"מרידה", לפעמים זו אכזריות ובריחה מאחריות. "ניתוח מדעי" במקום להתמודד מול צער שגורמים, ותגובות לא-נכונות שמגיבים אליה.  בוודאי יתכן שגם היא הגיבה בצורות שאינן נעימות לאימה. ובוודאי שיחס כזה בין הורים בגיל ההתבגרות, אינו קל לעיכול. אבל אם המצב היום, כפי שתואר, הוא שהאם אינה מסוגלת לדבר אליה בצורה נינוחה, אינה מסוגלת לא לצעוק, "מאחלת" לה להידרס חלילה, אז זה לא נורמלי.  גם אם נלמד זכות ככל האפשר. לימוד זכות אינו עושה את העניין לטוב יותר - הוא רק מסביר את נסיבות התוקפנות.

ג. מהתגובה הדי-אגרסיבית בעצמה, שלך ל"נאש".. (אגב - כל הכבוד לבת, שמחתה על דבריו, למרות שבתוכן אמר בעצם את מה שהיא אומרת, ומתוך הזדהות עימה.  אע"פ כן, מחתה על כבוד אימה..), נראה גם בדיוק אותם דברים אולי כלפי הכותבת המגיבה..

אולי גם המגיבה הזו, עברה משהו דומה הצד האימהי והיא "נוגעת בדבר"? האם יתכן?.. הרי לראות ביטויים כמו שציטטה הבת, ולומר "מרידה כיאה לגילה" ,זה קצת "קשה", הייתי אומר..

האם זו עצמה אינה תגובה "חובבנית"?....

ובוודאי נכון שראוי לגשת לעזרה. אבל זה נכון גם לגבי האמא. אם שהגיעה למצב כזה, שיכולה להתבטא כך כלפי ביתה, אז היא לא במצב טוב. עזרה רק תיטיב איתה. זו לא בושה.  כמו שכתבת יפה "לגשת בעצמה לעזרה (האמא..) ולשמוע מה מציעים שם".

אני מתרשם שאם האמא היתה מציעה ששתיהן תיגשנה לעזרה, הבת היתה די שמחה בזה..

הסיפור שליאנונימי (6)

פותחת יקרה,

אני אישה נשואה ומגדלת את ילדי יחד עם בעלי בהרבה חום ואהבה.

מאתמול כשקראתי את דברייך, אני מרגישה איך ליבי חוזר לילדות שלי. אני אוהבת את הפורום הזה, ובכל תגובותי אני מזדהה בשמי. הפעם אני אנונימית. עברתי ילדות קשה מאוד, ואף אחד לא ידע... הייתי בודדה. אימי הייתה אשת חינוך ולאבי הייתה מישרה תורנית מכובדת. אבל אף אחד לא ידע. אבי התעלל בנו "בקטנה" מול אימי ו"בגדולה" כשהיא לא ראתה. מעולם לא העזתי לספר מילה לאימא, כי ידעתי שאבא ואימא והמורה תמיד צודקים. אימא לא התבטאה נגדי, בצורה מפורשת כמו אימא שלך. אבל היא לא סבלה אותי. הייתי ילדה מאוד בכיינית. עשיתי פעם שיחה עם אחותי, וביחד הסקנו שהבכיינות שלי התחילה מאז מקרה של התעללות מאוד קשה מצד אבי, כשהייתי קטנטונת. מאז אותו מקרה נורא, התחלתי לבכות על כל שטות, ובשביל אימא הפכתי לילדה בלתי נסבלת. היו לי כמה אחים מאוד מוכשרים שאותם אימא העריצה. ראו על העיניים שלה, שהם מילאו אותה באושר. אני עשיתי לה רק רע. עד גיל ההתבגרות הייתי בוכה ומתלוננת על כל שטות. אימא ניסתה להסביר לי שוב ושוב על דוד המלך שכל כך סבל וכתב 150 מזמורי תהילים, ואילו אצלי הכל בסדר, וסתם מתבכיינת.

בגיל ההתבגרות הפסקתי לבכות, והתחלתי להתפלל לה' שיקח אותי אליו לשמים. רציתי רק למות.

זה אולי נשמע כמו ספר מתח, אבל אני מרגישה עכשיו רצון רק לבכות. היום ב"ה טוב לי, אבל מעין הדמעות יבש כבר מזמן. אם אמשיך עכשיו לכתוב, הכביסות, הכלים, והצעצועים המפוזרים ישארו למחר. אז אין לי ברירה, אלא לומר לילה טוב. אמשיך את סיפורי בקרוב, בעז"ה.

קשה...אנונימי (פותח)
מאוד מאוד כואב לשמוע.

לא יודעת מאיפה להתחיל.

ב"ה שצלחת את זה!
ניסית במקביל גם לקבל עזרה?
נשמע שזה עדיין חי. כי זה מעלה בך דמעות עד כדי חוסר תפקוד.

מזעזע...
לא קל בכלל.

כמה הורים יכולים לאמלל נפש שהם הביאו לעולם.
טוב שלמדת איך לא להתנהג, ולהתייחס ליילדיך רק ברוך ובאהבה.
לדעתי עדיין יש מה לרפא אצלך בנפש.
עצוב לשמוע שזה הזיכרון ילדות שלך....

הרבה כוחות, ואשרייך על הדרך וההתמודדות!
נורא...ד.

אולי זה נשמע מגוחך - אבל "עצה שלאחר מעשה"; תגידי לעצמך, ותתבונני בכך, שברור שאם היית אומרת לאימך למה את "מתבכיינת", היתה מתייחסת אחרת לגמרי כנראה. כל  "יחס" בר מטעות (כמובן, גם לילד שמתבכיין בלי שיוגעים למה, לא מתייחסין כך, זה נכון..)

אז את עשית "מסירות נפש" בלי מודע, לכך שבית הורייך ימשיך להתקיים. 

בעז"ה תקבלי פיצוי מבֵיתך כעת.

הסיפור שלי 2אנונימי (6)

תודה רבה על כל התגובות התומכות, המחבקות, המייעצות, השואלות...

אני מעדיפה להמשיך לספר את הסיפור שלי, ובהמשך לענות על השאלות (ולהתייחס לשאר התגובות). המשך הסיפור גם יענה על חלק מהשאלות.

אז הנה ההמשך:

בתחילת גיל ההתבגרות הפסקתי לבכות, אבל המשכתי להתלונן. אימא שלי קראה לי "קוטרית", והחברות בכיתה "ביקורתית". כך או כך הרגשתי בודדה, וחיפשתי נפש קרובה לשוחח איתה. האמת, שפחדתי לדבר עם מישהו, כי בבית תמיד הטיפו על שמירת סודות משפחתיים. מצד שני הייתי תולעת ספרים, ובסיפורים מרגשים, קראתי לא פעם על נערות ששיתפו מדריכה או מורה בבעיותיהן המשפחתיות, והפתיחות תמיד יצרה רק דברים טובים....

אז ניסיתי ופניתי לאישה נעימה ולבבית, ניסיתי לשתף אותה, ולא כל כך ידעתי מה לספר לה. פה אני צריכה להבהיר, שהרבה מקרי אלימות שהתרחשו בגיל צעיר נשכחו ממני. חלקם זכרתי באופן מעומעם וחלקם שכחתי לגמרי, והם חזרו לזכרוני  רק במהלך טיפול. היו דברים שזכרתי, אך חשבתי שהם היו סיוט עבורי, כי אני סתם ילדה מפונקת. היום אני יודעת שזהו פשוט סוג האלימות שעליו  בד"כ, לא מדברים (והמבין יבין...), וחוץ מזה היו מקרי אלימות שזכרתי, והבנתי שהם ממש כואבים, אבל הבעיה הייתה שכל אלימות שהגיעה אלי, הייתה לה "סיבה", למשל שאחרתי לבית הספר כמה ימים ברציפות, או שהרעשתי בזמן המנוחה. חשבתי שאם אספר לאותה האישה, את העונשים שקיבלתי, אאלץ לספר גם את ה"פשעים שלי", אז מה אפשר לספר?

אז סיפרתי לה שאני לא אוהבת את אימא שלי, כי היא ממש לא מבינה אותי. לא הרבתי במילים, אבל הייתי כולי נסערת ורעדתי מרב תסכול. האישה הנחמדה, הגישה לי כוס מים והסבירה לי על חשיבות מצות כיבוד הורים, על לימוד זכות, ועל קשיים של גיל ההתבגרות. זהו. אחרי השיחה הזו חשבתי שאין בעולם אדם שיכול להבין אותי, ושמרתי את הכאב בליבי. לאחר כמה שנים, פניתי למורה צעירה שאמנם גם לא ממש הבינה אותי, אבל נתנה לי הרבה חום והקשבה. השיחות בינינו נמשכו יותר משנה. גם לה סיפרתי מעט מאוד, אבל בסוף היא הבינה שיש כאן בעיה עמוקה והיא ביקשה את רשותי, לערב את פסיכולוגית בית הספר. הסכמתי. את תוצאות השיחה של המורה עם הפסיכולוגית, אספר בעז"ה בפעם הבאה.

וואו נשמע ממש קשה!אנונימי (פותח)

ה' ישמור!

אין לי מילים.

כמה כוחות יש לך...

[כמה מרגיז זה שאנשים במקום להבין שנעשה איתך עוול (כל אחד בדרגתו),

מטיפים לך על כיבוד הורים.

איפה נפש הילד בסיפור? זה לא עניין?

כיבוד הורים כיבוד הורים. אבל יש הורים (מעטים אמנם) שצריכים לשים מאחורי סורג ובריח]

קשה קשה מאוד

לי בטוח לא היו כוחות להתמודד עם דבר כזה.

כנראה שאת חזקה מאוד מאוד. ושיש לך כוחות שאת בעצמך עוד לא מודעת אליהם.

פלא שאת מתפקדת. ניסי ניסים לדעתי...

הסיפור שלי 3אנונימי (6)

שוב, תודה על התמיכה.

אני ממשיכה:

ברשותי פנתה המורה לפסיכולוגית של בית הספר. הפסיכולוגית חקרה אותה לפרטי פרטים ואמרה למורה שאין לה מה לדאוג, כי עכשיו העניין נמצא בידיים מקצועיות, ובכלל צריך להבין שבת בגיל ההתבגרות, בד"כ מוציאה דברים מפרופורציות, וההורים שלי הם בסך הכול אנשים טובים שמבינים ענין. מאוד מהר פנתה הפסיכולוגית לשיחה עם אימי, וסיפרה לה הכל!!! היא סיפרה לה בפתיחות את כל הסודות הכי אישיים שסיפרתי למורה. כן. המורה בתמימות גמורה סיפרה לפסיכולוגית הכל, כי באמת רצתה לעזור לי. הפסיכולוגית הסבירה לאימי, שחשוב לשלוח אותי לטיפול. אימי ענתה שאינה סומכת על פסיכולוגים ציבוריים, ואילו לפסיכולוגית פרטית בינתיים, אין לה תקציב. כך ענתה אימא לפסיכולוגית של בית הספר. אבל בבית אימא דיברה אחרת לגמרי. בבית היא סיפרה לכולם על כך שאני שטינקרית ושאני מלכלכת על המשפחה, ומוציאה על כל בני הבית שם רע בקרב הקהילה. מאותו יום החמיר המצב שלי בבית פי כמה ממה שהיה לפני כן. בכל התפרצות זעם שהייתה לאחד מהורי או אחי, הואשמתי שאני זאת שגורמת לאווירה של עויינות בבית. אבי אמר שאפילו טפול פסיכיאטרי לא יוכל לעזור לי, ואחי כינו אותי 'פסיכית'.

המורה ביקשה מהפסיכולוגית שתקרא לי לשיחה, כדי לחזק אותי. אך הפסיכולוגית אמרה שממש אין צורך, ובקרוב ההורים שלי ימצאו את הכסף, כדי לממן לי טיפול.

לאחר כמעט שנה, מלאו לי שמונה עשרה שנים. בשלב הזה קישרה אותי המורה (ללא ידיעת הורי) עם ארגון חסד שמימן לי טיפול אצל פסיכולוגית פרטית מקצועית במיוחד. הדבר הראשון שעשתה הפסיכולוגית הפרטית, הוא לתת לי הדרכה כיצד לצאת מהבית לפנמיה טובה, מבלי לנתק את הקשר עם המשפחה.

הטיפול אצל הפסיכולוגית היה ארוך, כואב ומיגע. היו בו הרבה עליות וירידות. גם אחרי שסיימתי אצלה, העבודה על מצבי הריגשי לא הסתיימה אף פעם. גם אחרי הנישואין (בפרט אחרי לידות) חזרתי לטיפולים לסירוגין. חזרתי קצת אל הפסיכולוגית, הייתי גם במח אחד, כשהרגשתי שהגוף שלי זקוק לאיזון גוף-נפש, והלכתי גם ליעוץ משפחתי. יעוץ משפחתי הוא כלי חשוב לכל מי שלא גדל בבית בריא ורוצה להעניק לעצמו, לבן הזוג ולילדים בית בריא. כמו שכתבה 'אחת אחרת' בתגובתה, גם אני לא השתחררתי לגמרי, מטראומות הילדות. גם אני עושה לעיתים טעויות שמושפעות מהבית בו גדלתי. אבל אני יודעת שהאוירה הכללית שנושמים ילדי, היא אוירה בריאה. את רב מעשי, אני מנהלת על פי התובנות שקיבלתי בטיפולים טובים ומקצועיים.

בתגובה הבאה אספר על התובנות העיקריות שקיבלתי מהטיפולים. תובנות שיוכלו לעזור לכל מי שלא קיבל בילדות מספיק אהבה.

מסקנות מהסיפור שליאנונימי (6)

לאחר ששיתפתי את משתתפי הפורום בסיפור שלי, אני מעוניינת לחלוק אתכם את התובנות שהגעתי אליהם במשך השנים מתוך טיפולים, יעוץ וניסיון אישי:

ידוע שפעמים רבות מי שסבל מאלימות פיזית או נפשית, ממשיך את הדרך של ההורים בביתו הפרטי. למרות שכל קרבן מבטיח לעצמו, שהוא לעולם לא יהפוך למתעלל, בסוף זה קורה.

כדי לשנות את השרשרת של דורות המתעללים חשוב לשים לב לנקודות הבאות:

1. מחלות נפש הן מדבקות, ועל כן כל מי שחי עם אדם שלוקה במחלת נפש זקוק לטיפול. אמנם יש אנשים שמתנגדים לטיפול, היות שניסו והתאכזבו. אבל במחלת נפש, כמו במחלות הגוף, אין להתייאש, אם יש מטפל שהוא לא ממש מקצועי, חובה ללכת למטפל אחר, כי מי שלא מטפל בזמן, מפסיד, המצב עלול רק להחמיר.

2. כעס - אסור להדחיק. כעס צריך לשחרר. לכן אסור להגיד לילד שעבר התעללות, (גם התעללות נפשית, כמו פותחת השרשור) להפסיק לכעוס על הוריו. אם ילד לא יכעס על הוריו, הוא יפנה את הכעס כלפי עצמו, חביריו ובעתיד גם כלפי בן הזוג והילדים שלו. רק לאחר שה'קרבן' שחרר באמת את הכעס, מגיע המקום של המחילה וההשלמה עם המציאות.

3. במקרים של הורים עם בעיות נפשיות, בד"כ לא ניתן לשחרר את הכעס בעימות ישיר עם ההורה הפוגע, יש למצוא דרכים חילופיות. את הכעס מומלץ לשחרר בטיפול, בשיחה עם ידיד נפש, או בכתיבה, ואולי למישהו יש רעיונות נוספים.

4. אסור להצדיק את ההורה שפשע. הצדקה תגרום לחיקוי ההתנהגות של ההורה. רבים מסבירים שההורה התנהג כפי שהתנהג מתוך מצוקה. גם הדור הבא חווה את מצוקת ההורה, ואם ההורה התנהג כך מתוך מצוקה, גם ילדיו יתנהגו כך. אם ילד להורה מתעלל רוצה להשתנות ולא להמשיך את 'שרשרת הדורות המתעללים' עליו לשנן לעצמו את הדברים הבאים: למרות כל הסבל שעבר ההורה שלי, היה אסור לו לפגוע בי. ההורה שלי פשע. אני אמנם סולח לו, אבל לעולם לא אצדיק אותו. אני לעומתו, אתגבר על הסבל שעברתי, ולעולם! לעולם לא אפנה את מצוקתי כלפי בן זוגי וילדיי!!

5. ילד שגדל בבית לא בריא חייב לדעת בדיוק במה הוריו פשעו. פעמים רבות הילד מזהה רק חלק מהפשעים, וחושב שהפשעים האחרים הם התנהגויות נורמטיביות. למשל במצב של התעללות פיזית יש ילד שאומר לעצמו: אבי מכה אותי כל יום בחגורה. אני אכה את ילדי בידיים, ורק כאשר יתחצפו אכה בחגורה, בטח לא יותר מפעם בשבוע... דוגמא נוספת מהתעללות מילולית: אמי כל השנים ניבלה את פיה וקיללה אותי. אבל אני מסבירה לבתי בלשון נקיה, שכל החיים היא הביאה לי רק אכזבות ואף פעם לא גרמה לי נחת...

6. חשוב להתרחק מההורה המתעלל, ובהמשך להתקרב בהדרגה. ההדרגתיות תקבע על פי אינטואיציה אישית או על פי התייעצות עם אנשי מקצוע, או אנשים בעלי ניסיון רב בתחום. לא מומלץ לשמוע לכל מיני טובי לב שמפזרים עצות, בלי יותר מידי הבנה.

7. הורה שסבל בילדותו, חייב להחמיא לעצמו על כל פעולה שבה הוא עושה תפנית, ולא ממשיך בדרך הוריו, כי הסביבה בדרך כלל לא רואה את המאמץ. לדוגמא: אישה שבילדותה סבלה מהזנחה של ניקיון. לאורך כל השנים אימה דאגה שהיא תתקלח רק לפני שבת... (ויש כאלה מקרים!) לאותה אישה מאוד קשה, לדאוג שילדיה יתקלחו כל יום. המאמץ שנדרש ממנה בשעת המקלחות הוא פי 10 מאישה רגילה. אבל אף אחד בסביבה לא חושב שהיא עשתה משהו מיוחד. בסך הכל ילדיה נקיים בדיוק כמו ילדי השכנים... אבל היא צריכה להחמיא לעצמה! כי עשתה שינוי אדיר!

8. כל הורה צריך לדעת שגם אם אינו מושלם, חובה עליו לדאוג לכל הצרכים של הילדים בתחום הפיזי, הנפשי והחינוכי. גם אם בלב מרגישים שלא אוהבים את כל הילדים בדיוק אותו דבר, זה לא משנה. השאלה מה אנו משדרים. ילד צריך להרגיש אהוב ומוערך. רק כך אפשר לגדול בריא. אם ילד צריך לשמוע ממישהו אחר בגיל 20 שאולי שאימא בעצם כן אוהבת אותו, ורק נדמה לו שאימא שונאת, אז במחילה מהאימא: היא פיספסה את הרכבת!

9. כפי שכתבתי בתגובה הקודמת: כל הורה שלא גדל בילדותו בבית בריא, צריך ללכת לטיפול משפחתי, או להנחיית הורים.

תודה לכם שקראתם!

מסקנהד.

1 - אינה מדוייקת.

מסקנה 4 לא מדוייקת - למרות שהמשלים שהובאו נכונים. אם ילמד חיובית איך לנהוג, לא יצטרך עד כדי כך לחפור ולעיתים עדיף שלא. דברים יתבררו מאליהם אם יתעמתו מול מה שהוא יודע והפנים שראוי. וזה מצוי בעיקר אצל מי שעמלו בהדרכה מוסרית-תורנית.

מסקנה 6 בסיוג עפ"י חומרת הבעיה. כי גם ל"התרחקות" יש מדרגות.

מסקנה 9 אינה מחוייבת.

זו דעתי.

הצלחה רבה!

מסכימה עם מה שדן כתב,אור היום

ועם שאר המסקנות.

מאחלת לך רק טוב ושקט בחיים מכאן ואילך.

אני הכותבת של 'הסיפור שלי'אנונימי (6)

1- ההתייחסות למסקנות 1 ו-9 כלא מדוייקות, נובעת בעיקר מהכרות עם אנשי מקצוע שלא באמת מקצועיים! ואני מכירה הרבה כאלה...

2-במסקנה 4 אין משלים. אין אפשרות להצדיק התעללות של הורה בלי להגיד שההתעללות נבעה מתוך מצוקה!

כל מי שחווה התעללות בילדותו חווה אין ספור מצוקות רגשיות.

כמעט כל מי שחווה מצוקה רגשית, פורק אותה תוך בשעות הלחץ, מתוך חיקוי בלתי מודע, של התפיסות שעליהם גדל.

לימוד הנהגה חיובית, נותן כלים לרב הזמן, אך בד"כ אינו מספיק, בשביל שעות הלחץ והמצוקה, שבהם אדם מגיב ספונטנית.

ואם מדברים על הנהגה בדרך התורה, אז בתורה אנו מצווים "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם". הרבה פגיעות נפש בילדים היו יכולות להמנע, אם כולם היו זוכרים את המצווה הזו לא רק במעבר חציה. גם בבריאות הנפש, יש סכנות רבות.

3- לגבי מסקנה 6 אני מסכימה, אך עדין יודעת שהרבה אנשים ממהרים לשפוט ילדים שמתרחקים מהוריהם, בלי לדעת מה באמת מצבו הנפשי של מי שמתרחק, או פשוט בלי הבנה התחום הזה. ועל זה נאמר: "מי שמרחם על אכזרים - סופו להתאכזר לרחמנים"

לצערי, כבר פגשתי בסיפורים כאלו שהסתיימו בטרגדיות.

מסקנה 1 חשובה מאוד במיוחד עבור נשים.אנונימי (6)

נשים שחוו דחיה בילדותן-  יש להן סיכויים גבוהים ללקות בדיכאון קשה אחרי לידה.

אין הכוונה לדכדוך קל ומצבי רוח מתחלפים, אלא לדיכאון עמוק עם סמפטומים קשים כגון: נטישת התינוק, הזיות וכד'

אוקיי...אור היום

לגבי מסקנה 1- לא כתבת מה ההגדרה שלך למחלת נפש. האם התכוונת למחלות נפש שהוגדרו ככאלו ע"י משרד הבריאות האמריקאי? אלו מחלות נפש- לדוגמא- את מתכוונת?

ומה הכוונה- הן מדבקות? האם אח של נער עם סכיזופרניה זקוק לטיפול בהכרח? אחרת הוא יידבק בסכיזופרניה (או במחלת נפש אחרת)?

המסקנה שלך לא ברורה עד הסוף, וקצת גורפת, אם מותר לומר. אני חושבת שמי שמתנגד לטיפול- רוב הסיכויים שטיפול אכן לא יועיל לו.

וכמובן, מי שרוצה בטיפול והמטפל לא עוזר לו מספיק מסיבות שונות, רצוי באמת שיחליף וימצא מטפל שבאמת יעזור לו. על זה אני לא חולקת כלל.

ולאנונימית שלה הגבתי, בנוגע למסקנה 1- האם מה שכתבת מבוסס על מחקר כלשהו?

יש גם הרבה נשים שחוו דחיה בילדותן, ולא לקו בדיכאון קשה אחרי לידה (ברוך ה', אני דוגמא לזה).

יש גם הרבה נשים שלא חוו דחיה בילדותן, וכן לקו בדיכאון קשה אחרי לידה.

לכן חשוב לדעת מה המקור של דברייך, על מה הם מבוססים.

לגבי מסקנה 4- החלק הראשון של מסקנה שלך נכון אם אכן מדובר במקרה קיצוני של הורה שמתעלל בילדיו ופוגע בהם עמוקות (מילולית, פיזית, נפשית ועוד). אם לא, כן יש מקום להבין את ההורה. לא כדי להצדיק ולתת לגיטימציה למעשה, אלא כדי להצליח לקבל את המציאות טוב יותר (שוב, אני מתכוונת למקרים שבהם ההורה התנהג בצורה פוגעת אבל לא פושעת ומזיקה כמו במקרה שלך ובמקרים אחרים שסופרו כאן).

אחים לילד עם בעיהרבקה שיין

כפי שכתבתי בשרשורים אחרים יש לי ילדה אוטיסטית.

אני לא חושבת ילדי האחרים עלולים להפוך לאוטיסטים בגללה.

אבל ברור שכל ילד שיש לו אח כזה עובר חוויות שעלולות להשפיע עליו.

אנחנו בתחילת הדרך הלכנו לטיפול משפחתי קצר מועד, כדי לחזק את ילדנו ולקבל הדרכה למניעת בעיות בעתיד.

אחד מילדנו עבר גם טיפול פסיכותרפי לתקופה ארוכה.

וודאי שאם יודעים להעביר לילדים את הדברים בצורה הנכונה, הילדים צומחים ומתחזקים מעבר לילדים אחרים בני גילם. אך כדי לעשות זאת בדרך הנכונה, גם ההורים זקוקים לעזרה מקצועית.

לי לא ידוע על מחקר ספציפיר. א.

אך זה דבר ידוע שהילדות משפיעה על כל החיים, ושלידה היא נקודת משבר לכל אישה.

אני אישית מכירה 4 נשים שלקו בדיכאון אחרי לידה ולא יצאו ממנו: אחת לקתה בסכיזופרניה, השנייה התגרשה ונטשה את הילדים, השלישית מזניחה את הילדים באופן חריג, הרביעית דווקא מתפקדת ואפילו עובדת מחוץ לבית, אבל היא הפכה מאישה חייכנית ותוססת לשקטה ואדישה.

4 הנשים האלו, לא גדלו בבית בריא.

לא מסכים. וגם - טעות במיספור..ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ל' בתשרי תשע"ה 01:45

, לגבי 1הפוך.  הנחרצות אולי נובעת מהיכרות עם אנשי מקצוע שאינם מכירים מעבר לתחומם הלא-רחב בהכרח. הכוללניות הזו יכולה ,גם להזיק לדעתי.

כתבתי בטעות מסקנה 4. התכוונתי ל5... במה שכתבתי על 4. בוודאי שלא צריך "להצדיק" התנהגות לא בסדר. בלי קשר ללימוד הזכות על המצוקה.

לגבי 5 אמרתי שאין צורך "לחפש" דברים שהיו לא בסדר. נימקתי - ואני עומד על כך. ופסיכולוג שלא חווה מה עושה לימוד ערכי מתוך תורה, אינו מכיר זאת.

לגבי 6 - מסכים לדברייך כאן כעת.  אני הרי יצאתי נגד "ההיפך". בוודאי שאין לשפוט ילד ש"מתרחק" במצבים קשים.  ילש אינו סמרטוט.  הוא "אנוס" במצב כזה.  רק אמרתי שלא כל תיקון חייב לבוא דרך התרחקות מוחלטת. לפעמים מספיקה הסתייגות בדבר הנצרך.

הרבה זקוקים לטיפול מקצועי, ונמנעים ממנור. א.

בגלל שלא יודעים שישנם מטפלים יראי שמיים מקצועיים. המטפלים שאינם מקצועיים הורסים את האימון בכל הפסיכותרפיה.

בקשר למסכנה 1אנונימי (9)

רב האנשים שאני שעוסקים בפסיכולוגיה נראים מתוסבכים ומוזרים ובו-זמנית חושבים שכל הידע על נפש האדם נמצא אצלם

איך בן אדם שלא בעניין יוכל למצוא ולבחור מטפל מקצועי באמת?

בעדה שלי - רוסיה - כמעט לא היו משפחות נורמליות כבר כמה דורות מאז שואה, כמעט תשעים אחוז מבני גילי קיבלו מכות בצורה כזאת או אחרת אז מה כולם עכשיו ילכו לטיפול? דבר כזה כמו תקשורת מכבדת היה צריך לחפש בנרות

אני גרה בשכונה עם עולים מאתיופיה. אם הבנתי נכון שם חינוך גם כלל עונשים, פה זה אסור, אז ילדים שלהם פשוט יוצאים משליטה ומה שמחכה להם זה רחוב

את לא פירטת מה בדיוק קרה לך, רק נשמע ממש מפחיד. ועוד הוספת שאבא אישיות תורנית חשובה ואימא מורה

זה נשמע כמו בסרט על דוסים שזה מה שקורה באמת אבל מוסתר ולא מדובר

אני לא יודעת אבל יכול להיות שבכל פעם שאני אפגוש רב חשוב מבוגר - כבר סבא -שנשוי למורה אני עלולה לחשוד אותו שהוא אבא שלך או כמוהו

לדעתי זה בעיה חמורה שזוג כזה ימשיך ללמד תורה ולחנך כי אחר כך תבוא עוד כתבה בווי-נט שיסבירו שם איך דתיים באמת

תשובות לשאלותיךאנונימי (6)אחרונה

1. למצוא אנשי מקצוע טובים, זו בעיה בכל תחום. לי למשל אין ידע ברפואה, ומאוד קשה לי לדעת מי הוא רופא מקצועי, ובכל אופן אני הולכת לרופאים כשצריך. הסטיגמה שהייתה בעבר לגבי עולם הפסיכולוגיה, לאט לאט משתפרת.

ובנושא זה אשאל אותך: אם תכירי אימא לתינוק בן חודש, שהייתה  תמיד אישה נבונה, ופתאום נהייתה מוזרה, ומתנהגת כחולת נפש, נכון שתדאגי להריץ אותה לחדר מיון, להסתכלות אצל פסיכיאטר? למה? אולי גם הפסיכיאטר איננו מקצועי? חשוב לזכור שיעוץ ופסיכולגיה, הם תרופה מונעת, שלא נזדקק לפסיאטרים!

2. היום אסור להכות את הילדים, ופעם היה מותר. החלק הגדול של האנשים שהיו מכים את ילדיהם, לא עשו זאת בגלל הפרעה נפשית. רב ההורים הרביצו באמת לשם חינוך, ובאמת לטובת הילד, ולא הרביצו חזק מידי! הילד בסופו של דבר הרגיש אהוב ומוגן, והמכות שזכורות לילד, הם משהו כמו נפילות במהלך משחק כדורגל. הבעיה מתחילה, כאשר המכות באות להרגיע את סערת הנפש של ההורים, ואז הילד מרגיש איך ההורה פורק עליו את כל תסכולו. כאשר יש הורה מאוד ממורמר שמרביץ, אז יש הרבה סיכויים שירביץ חזק מידי, או שהמכות לא יהיו חזקות אבל המילים שמתלוות למכות יהיו נוראיות. לדוגמא: "רק מכות אתה מבין! חבל שהבאתי אותך לעולם!"

ואם כבר הזכרת את השואה, אז אכן להרבה ילדים של ניצולי שואה, יש הפרעות נפשיות. זה לא תורשתי. הורים מעבירים לילדים את העולם הרגשי שלהם, והדברים עוברים מדור לדור. אני נתתי פה 9 עצות כדי להפסיק להעביר את הסיוטים האלו מדור לדור. אני אשמח לקבל עצות נוספות. 

בעניין עולי אתיופיה, אכן יש להם בעיה עם המנטאליות הישראלית. הם לא צריכים טיפול פסיכולוגי, הם צריכים יעוץ חינוכי.

3. בקשר לכתבה בווי-נט. קראתי. המצב בבית המדובר , היה גרוע בהמון מהבית שלי.

ובקשר לכך שהכול מוחבא ומוסתר, גם אבא שלי התגלה בסוף, פוטר  מיידית ממשרתו, ומאז לא שיקם את מעמדו החברתי. אלא שזה כבר קרה לאחר שאני וכל אחי נשאנו, ואני רציתי לספר על הילדות שלי.

אבל בינתיים שמעתי על עוד הרבה שפשעו, ולקח זמן רב עד שהתגלו הדברים: הרבה אישי ציבור מפורסמים שהם ממש לא חרדים! את רוצה להגיד שאם נתפס נשיא מדינת ישראל בעבירה, אז זוהי האמת על כל  מנהיגי המדינה?

ואם נראה למישהו שהשכנים יכלו לדעת, אז גרנו בבניין רב קומות שרק רבע  מהדיירים בו, היו דתיים!

אוי ואבוי... מחריד,ד.

הנה, "פסיכולוגית של בי"ס".. פושעת...

[טרחת אחרי שגדלת לתת לה פעם על הראש?..]

יישר כח על השיתוף. יש מה ללמוד מזה. כמובן, בזהירות ובלי להקיש ממקרה למקרה..

מה דינו של הורה מתעלל?נ. ל.

הורה מתעלל זה דבר אבסורדי. הרי הילד הוא חלק מההורה, וכיצד יכול הורה לפגוע ביקר לו מכל?

חשוב לדעת שהתעללות בילד אינה באה מסדיזם אלא ממזוכיזם.

בבית המשפט נוטים לבדוק האם ההתעללות נעשתה על רקע בעיה נפשית, ואם התברר שכן, מקלים בעונשו של ההורה. (אפילו במקרי רצח!)

זה מגוכך. כי בעצם כל הורה מתעלל, יש לו בעיה נפשית, וההקלות מורידות את כושר ההרתעה, וגורמות שאנשים המסוכנים לציבור, ימשיכו להסתובב חופשי!

הפיתרון הראוי הוא שכל הורה שאמור לשבת בכלא, בגין התעללות בילדו, ירצה את ענשו במלואו ללא הקלות. אבל לא בבית הכלא, אלא באישפוז במחלקה פסיכיאטרית!

יש לבדוק למה ילד מתבכין!רבקה שיין

הורים ואנשי חינוך! ידוע שעלינו ללמד את הילדים לאמץ גישה חיובית, ולראות את הטוב בכל דבר.

אבל כשילד מתבכיין ומקטר באופן חולני, יש לבדוק את סיבת הדבר ולא להמשיך הלאה!

היי אני אכתוב מהצד השני..ברשותך או משו בסגנוןאחת אחרת

ראשית שולחת לך ים של חיבוקים ומאחלת לך את כל הטוב שבעולם.

שה' ימלא אותך בנחת שמחה ושפע של שפע מכל העולמות.

אני אמא...או מנסה להיות האמא..לתת מכל הטוב שיש לי בלב.

אהבה חיבוק הקשבה הכלה וכל מה שאמא צריכה לתת.ורוצה!! רוצה לתת לתת באהבה גמורה.

לא תמיד הולך לי ,לא תמיד אני מוצלחת במשפטים שנשזרים לי מהפה..עברתי חיים קשים מאוד מאוד מאוד קשים.

הסיפור שלי היה פרוס ברחבי התקשורות(אני מתנצלת שאני לא מפרטת לא בא לי שידעו מי אני)

גם אני בין השאר בתור ילדה חוויתי עד שהמוות הפריד ביננו השפלות,אבל ידעתי שזה רק בגלל מה שאמא שלי ז"ל עוברת.

היום יש לי רגעים של כעס והשלמה ועוד ים של דברים בלב עליה,משתדלת למחול אבל לפעמים הדברים צפים, לא ככ פשוט לשכוח ולסלוח על הפגיעות הללו.

אבל אני יודעת שהיא הייתה במקום שהיא פשוט לא יכלה להכיל אותי.לאוהב אותי כמו שאר האחים שלי.וזה כאב וכאוב.

אני משתדלת להיות אמא טובה..והלוואי ולא הטעה ואני מקווה שילדי יעריכו אותי בבוא העת וידעו שנתתי מעצמי כמה שיכולתי

במצב שבו גדלתי..

תודה לך שכתבת את הדברים עוררת אותי בנקודות החלשות שלי ..

חיבוק אדיר נשמה ושפע של כוחות

לפותחת השירשור! למרות הכעס המוצדק על אימך שאפשרחיובי
מאוד להבינו ולמרות שאת כמובן צודקת במה שאת כותבת, ואת ודאי לא אשמה במה שעברה אימך ובהתנהגותה, את חייבת לשמור על קשר נפשי עם אימך! את חייבת את זה לא בשבילה אלא בשבילך! אדם בלי הורים הוא חסר. אם תנתקי אותה ממך באופן ריגשי לגמרי, את תתנתקי באופן מסויים בחלק מסוים מאישיותך. יכול להיות שמבחינה טכנית את צריכה לתפוס מרחק ממנה באופן זמני, אבל מבחינה נפשית את צריכה להמשיך להעריכה ולכבדה, ולו רק בגלל שהיא היתה שותפה לאלקים להביא אותך לעולם. צריך כמובן להרחיב יותר איך עושים זאת, אבל זה העיקרון והוא מוכרח
יישר כח.ד.

דומני שהנקודה העיקרית היא,

להבדיל בין לימוד הזכות על האמא, שבוודאי קיים - 

לבין הצורך המוצדק של הבת לא לספוג עליה צעקות, השפלות וכד'.

ואם האמא תבין שהכי טוב זה לטפל בעצמה בנושא של היכולת לדון בנחת, לא "ליפול" לכעס וצעקות ואיבוד שליטה, הרי מלבד מה שתרוויח את ילדיה, תרוויח גם את עצמה..

חיבוק, חיבוק, חיבוק, ועוד הרבה חיבוקיםפיגא

זכותך הבסיסית כילדה (ולא משנה מה גילך), לקבל שפע חיבוקים ואהבה ללא תנאי מאמא, וגם מאבא.

נכון, לא כולם מקבלים, אבל זו זכות בסיסית של כל אחד ואחת.

ומכיוון והקב"ה זיכה אותי להיות אמא...

אז הרי לך חיבוק, חיבוק ועוד חיבוק 

ועוד הרבה ((((חיבוקים))))  הסוגריים מייצגים את הליפוף של הזרועות המחבקות.

ואם יורשה לי גם להגניב לך נשיקה קטנה, כי אחרי כל כך הרבה חיבוקים, הנשיקה באה מאליה.

חיזקי ואימצי גיבורת החיל!

[((חיבוק חזק))]

^^^מקסימה את. (אני לא הפותחת).אנונימי (7)

מרוב חיבוקים גם אני מרגישה מחוזקת ואני רק קוראת מן הצד.

חייכת אותי אנונימי (פותח)
מאד-מאד יפה מצידך...ד.
יקרה ממש מבינה את כאבך ועם זאת חייבת לומר לך שבכללאורין

לא בטוח שאמך לא אוהבת אותך. יתכן שהיא טיפוס מריר שעברה הרבה קשיים, שהיא עצבנית ו לא שולטת בכעסים שלה ואין ספק שהתנהגותה חמורה ולא מוצדקת. אבל אני מאמינה שבליבה היא אוהבת אותך ואולי יש אפילו מעשים שמוכיחים זאת, אלא  שהתנהגותה הקשה מאפילה עליהם.

במצב יחסית כמוך... מזדהה..אנונימי (8)

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך