תתיחסו! שואלת את עצתכםאמסלם
יש לי ילדים ואני רוצה להתגרש.
אנחנו לא רבים בקול אבל אני לא אוהבת את בעלי מהמון סיבות שלא אספיק לתאר כאן.
היועצים אמרו לי שאם המצב לא משתפר עדיף להתגרש כי לילדים זה סבל לראות הורים רבים ולא אוהבים. ניסיתי המון שנים לתקן את מערכת היחסים והמצב אבוד.
השאלה שלי: במצב בו אנחנו לא ממש רבים לפניהם אבל הם קולטים את החוסר אהבה בינינו, וגם את החילוקי דעות לדוגמא שאני פשרנית ובעלי ממש חזק בדת.
הם רואים את הכאב שלי הם רואים שאני מפרנסת ובעלי לא עובד ולא עושה מאמץ לעבוד וכל עול הבית עלי הוא בחיים לא שטף או גיהץ גם אם זה אחרי לידה.
אני משתדלת לא להתפוצץ עליו ולא לצרוח שהוא יושב וגולש ואני מבקשת שיעזור בייום שישי והוא לא עוזר ממש מסרב.
אבל רק לפעמים אני כועסת עליו ואומרת בטון כועס: אתה לא בסדר כל העול עלי אתה לא מתחשב נמאס לי
ואז הוא עונה : אה יופי נמאס לך? מענין! וממשיך לגלוש או ללמוד. האמץ היא שהוא נוראי כי אפילו שהוא בחיים לא העליב אותי והוא אפילו מחמיא לי וגם נותן לי חופשיות אני בעצם עושה כמעט כל מה שבא לי. הגשמתי את כל החלומות הגדולים והקטנים שלי. אני קונה מה בא לי( כי אני מפרנסת יחידה)
לכן אני עושה לשבון פשוט:
אם אני אתגרש מה אני מרויחה?

להפטר ממגורים וחובות לאדם שלא אוהבים.
ואם לא אתגרש
ארויח את נפש הילדים ואחסוך מהם את הטראומה!
השאלה אם להשאר במצב הז ה זה בריא בשביל הילדים?
אני חיה עם אדם שאני נגעלת ממנו ובשבילי זה מסירות למען הילדים אבל האם זה באמת למענם?
השאלה מתעצמת כשאני באה מבית דומה שבו אימי נשארה למעננו אבל היא היתה כל כך עצבנית מאבא שלי שהיא הוציאה את העצבים שלה עלי בצורה איומה.
אני בתור ילדה הייתי מעדיפה שתתגרש.
אבל היא מאוד מסכנה כי אבא שלי מתאכזר אליה ממש הוא פשוט לא מרשה לה לצאת מהבית ממש כולא אותה. אם אמא היתה מתגרשת היא היתה מרגישה שחרור מבית סוהר וזה רווח גדול
אבל אני לעומתה אמשיך לחיות את חיי כרגיל עובדת וחולשת על כל השטחים , רק בהבדל קטן: נריב עלה משמרות ועל כסף ומי יודע מה עוד
הרווח היחיד שלי יהיה להתפטר מהפרזיט המגעיל הזה.
שאלתי לכם:
האם כדאי להשאר בשביל הילדים?
ממליצה לך ממשטאבולה ראסה
לשאול את השאלה בפורום הורות/נשואים טריים

ולנסות לקבל כלים להתמודד עם הקושי בעצמך בלי לנסות לשנות אותו
לפני שאת חושבת על הגרושין.
יש בפורומים הנל אנשים עם הרבה ניסיון.. תעלי את אותם נתונים, רק במקום מה הרווח והפסד של הילדים תבקשי כלים להתמודד לפני שאת מפרקת את הבית.

בגדול- גרושין זה לא פתרום כי הוא יישאר אבא שלהם תמיד, ואם זה קושי טכני ואת מפרנסת- אז לעשןת חושבים ולהצטמצפ בדברים אחרים כדי לקחת עזרה מבחוץ בבית. וכדומה.
ממליצה ממש ממש!
בהצלחה
לא הבנתאמסלם
אנחנו אחרי שנים של נישואין.
למצב אין תקנה. הוצאנו סכום שלכמעט דירה בשביל יעוץ וזה לא עוזר.
אין לי שאלה של זוגיות. אם היתה הייתי שואלת שם.
השאלה היא סופית והיא בקצרה:
מה נזק יותר גדול לילדים:
1. הוריםנשואים אבל שונאים בלב וקצת רבים( אני מדגישה קצת)
2. הורים גרושים
וכל האריכות הקודמת בהודעה הפותחת היתה כדי להסביר את המצב. כי התשובה לשאלה היא : "תלוי", אז כדי שיבינו את המצב ולא יגידו תלוי , הסברתי את הנ" ל
תראי, קשה לענות מה יהיה יותר גרוע לילדים.מקום בעולם

כי אנחנו לא הם. וגם לא נהיה הם לעולם.

לפעמים יש בנו כ"כ את הרצון שההורים יתגרשו,אבל בסופו של דבר כשהם מתגרשים הכאב והצער הם פי כמה וכמה גדולים. גם את זה אין אפשרות ליצפות. עם כל הצער.

אבל אני כן חושבת שיש לפעמים התמודדות עם מצב קיים. ולכן לילדים שלך אולי כבר לא ככ מפריע החוסר תקשורת בינך לבין בעלך. הרי הבנתי ממה שכתבת שאתם לא רבים בקול. אלא פשוט לא מסתדרים אחד עם השני והילדים לא מעורבים בריבים.

אם את סובלת- כמובן שאין עניין. אנחנו אישית כעסנו וכעסים נורא על אמא שלא עשתה את הצעד הזה לפני. כי היא סתם סבלה בשבילנו בלי לדעת כמה כמהנו שיפרדו.

אבל, אם הענין נסבל עד כמה שניתן, כן הייתי מנסה להתמודד איתו ולא להפרד ולגרום למערבולת ככ קשה לילדים.

אבא שלהם ישאר אבא שלהם. ולא תמיד יש צורך במריבות לאחר גירושים על כסף ומי יודע מה עוד. תצאי רגע מנקודת הנחה שיהיו מריבות. אם יבטיחו לך שלא יהיו-תעשי את הצעד הזה?

אם כן,אז לחלוטין גם כשתדעי שיהיו מריבות.

כמובן, הכל נאמר מנקודת מבט של ילדה להורים גרושים. סתם נקודות למחשבה.

זה בדיוק מה שרציתי לשמועאמסלם
את המבט של ילדים להורים גרושים.
לפני כמה שנים החלטתי שאני רוצה להתגרש. ברחתי מהבית עם הילדים, שכרתי דירה ואמרתי להם שאנחנו בנופש. השארתי לבעלי מכתב עם תנאים לחזרתי הביתה. היו לי שיחות אל תוך הלילה עם אנשי מקצוע ומשפחה אבל לילה אחד בני בן התישע התעורר והבין הכל הוא פרץ בבכי קורע לב ואמר לי: אמא לא נורא שאבא מתנהג רע אני לא רוצה שתתגרשו! הבכי שלו שבר אותי וחזרתי הביתה...
לעניות דעתי, לא בטוח שזה נכון.מקום בעולם
בטוח שלילד שלך זה כואב וקשה בטירוף. בטוחה ומבינה.
אבל לפעמים אנחנו לא רואים את טובתינו הרחוקה יותר ושתהיה צמידית. לפעמים אנחנו רואים רק את הטובה שעכשיו, מתמקדים בזה. וזה לא טוב לנו לטווח הרחוק.
לא הבנתי אותךאמסלם
את מתכוונת לבכיות של הילד שלי?
הבנתי.אמסלם
אבל את אומרת שכשהילד בכה זה שבר אותי אבל יתכן שיהיה לו טוב לטווח ארוך?
אכן זו השאלה.
אני מוכנה להקריב בשביל הילדים ולהשאר איתו למרות הכל
השאלה- מה טוב לילדים
זוהיא שאלת השאלות ולכן רציתי לשמוע דעה של ילדים שחוו את הגירושין
ההפך. לדעתי יכול להיות שלטווח הארוךמקום בעולם
הכי טוב שתפרדו. כרגע קשה לו. אבל אחכ זה יכול להיות הדבר הכי טוב שתעשי למענו
למה?אמסלם
הוא יסבול מאוד מהסטיגמא
הוא יסבול מהטלטול בין שני הבתים ומהצורך לרצות כל צד
הוא יסבול מגעגועים
ומעוע אלפי דברים שאני לא יודעת
היום הוא סובל מחילוקי דעות ומאמא קצת עצובה ועצבנית
זה נשמע פחות נורא מה שהיום.
גם יש את הפחד מהלא מוכר
את הכאב של היום אני מכירה את הכאב של אחרי הגירושין אני לא מכירה החוסר וודאות הזה גורם שלא אוכל להחליט כיאני לא יודעת מה יש בצד השיני
צודקת. לכל דבר יש 2 צדדים.מקום בעולם
וגם פה.
מה עם הרגשות אשם שיהיו לו כשיגדל כשיבין שבגללו לא עזבת וסבלת?
ולא תמיד יש 2 בתים. לי יש לחלוטין בית אחד ועוד מקום שבמקרה הוא הבית שלו, בכדע להפגש עם אבא שלי.
ולא, לא תמיד מתגעגעים לאדם שגרם צער לאמא שלנו.
סטיגמות לאט לאט פוחתות. ונכון שיש אנשים סטיגמטים וגירושין זה רפקשה, אבל זה עובר. מבטיחה.
נכון, קשה לדעת מה יקרה כשתתגרשו, אבל תני לה' לסדר את העניינים משם. אם צחליטי באמת לחכת על זה.
בהצלחה רבה!!
יש נקודה מסויימת שלא מתייחסים אליהמקרוני בשמנת
ותסלחו לי שדווקה אני מעלה אותה אבל תמוה בעיניי שעד עכשיו לא דובר בה.
בנישואין יש המון רבדים. יש דברים שאפשר להתמודד איתם ויש דברים בלתי נסבלים.
נשמע דהמצב לא כזה גרוע. דוגרי, זה נדמע שכבר עכשיו את ךא באמת "נשואה" אתם לא שותפים בכלום חוץ מבילדים..
אבל מה עם מישהו שיחבק אותך? שיהיה לך נעים ובטוח בזרועותיו?? מה עם מישהו לבלות איתו בלילה במיטה? זה לא מותרות זה חלק משמעותי מחיי הנישואין.
את כותבת שאת שונאת אותו ונגעלת ממנו כך שאני מניחה שאין לך שום הנאה פיזית איתו וזה נורא עצוב בעיניי שאין לך מחשבה בכיוון הזה.
את לא חייבת להתגרש ממנו וזהו, להישאר בסטטוס גרושה לשארית חייך.
יש שם בחוץ גברים נוספים שיכולים לאהוב אותך ולפנק אותך ולא רק לחיות על חשבונך.
אז אני לא אומרת תתגרשו או לא. אבל לדעתי המאוד עניה ובלתי מנוסית זה נורא חשוב ובסיסי.
ילדים שההורים שלהם לא מביעים שום קירבה או אהבה גם נפגעים. הם יחשבו שכך צריך להיות ולא עלינו עלולים לפתח קשרים אוהבים בלי לדעת לבטא את האהבה שלהם וחבל.
זה מה שהתכוונתי אליו מקודם. שמילא לא עושה עבודות במקום בעולם

בית- עוד אפשר לנסות לסדר את זה. אבל חוסר אהבה אליו זה כבר שלב אחר. ולשנוא אותו זה עוד שלב יותר.

ומה את בעצם מציאה לה? לא להתגרש אבל לקבל אהבה אחרת??

חס וחלילה. אני פשוט מעלה את הנקודה הזאתמקרוני בשמנת
שעד עכשיו לא כל כך התייחסו אליה.
אני אומרת כן.קייטי

הגירושין יהיו בשביל הילדים שלך (ובטח גם בשבילך) כמו ניתוח: זה יכאב נורא, אבל החיים שלהם אחר כך יהיו הרבה יותר טובים. 

הם לא יאבדו את אבא שלהם: מן הסתם הוא יבוא לבקר אותם והם אותו, מצד שני הבית לא יהיה באווירה תמידית של מתח, ואת גם תהיי יותר שמחה ורגועה.

חוצמיזה, מותר לך לחשוב גם על עצמך - את לא חייבת להיות קשורה לאדם כזה כל החיים שלך. הילדשים יתחתנו מתישהוא ויעזבו את הבית, אבל את לא.

ככה אני רואה את המצב.

בהצלחה רבה-רבה-רבה!

ועוד יתרון קטן:קייטי

אחרי הגירושין הוא יצטרך לשלם דמי מזונות... קורץ

חמודה,אמסלם
מאיפה שישלם? אין לו גרוש!
הוא אברך! הוא כבר הודיע לי שהדירה שווה מזונות לכל הילדים. אז הוא ישאיר לי את הדירה- מה הרווחתי?
זה לא דבר של דיבור ושלום.מקום בעולם
בדיוק בשביל זה יש בית דין/ משפט שיתייחס לכל הקריטריונים ויחליט מה להורות עליו. שזה לא מה שיגרום לך להישאר לסבול.
למה? אם אין לואמסלם
אני לא אקבל גם אם בית משפט יחליט שהוא חייב. אין לו דרך לכפות למי שלא עובד
ככה שמעתי( מבעלי)
יש לי תחושה שגם אם הוא ישב בכלא הוא לא יצא לעבוד. הוא פרזיט ברמות הגובלות במחלה...
יש דרך לכל דבר.טאבולה ראסה
אם החלטת שזה מה שאת עושה או שתשקיעי בעורך דין ותלכי לייעוץ
או שתפני ללשכה לסיוע משפטי לקבלת עורך חינם לייעוץ וכו (זה לוקח הרבה זמן)

נראה לי שכרגע כדאי שלא תספרי לבעלך על כוונותייך.
ובקשר למזונות- יש מינימום שגם מי שלא עובד חייב לשלם ואם הוא לא משלם אז הביטח לאומי משלם וגובה ממנו וכו'
ככל שאני כותבת לכםאמסלם
אני מבינה שאני בעצם מתה מפחד להתגרש!!!
אין לי שמץ של מושג מה קורה בצד השיני.
אצלינו במשפחה מתיחסים לגרושין כאל איסור חמור בל יראה.
אח שלי סבל בשנה הראשונה. קיבל מונו , עשו מניעה בגלל המונו אבל הוא לא התגרש.
אם אתגרש יעשו עלי חרם במשפחה!
אני עובדת עם ילדים והילדים להורים גרושים אפשר לזהות מקילומטר. תמיד אני מנחשת!! יש להם הרבה פעמים בעיות התנהגות ובעיות ריגשיות.
רק בודדים ראיתי שלא ניזוקו, ותקנו אותי אם אני טועה, אשמח לשמוע שזה לא מדויק
הרב שלונאש

אותי מטרידה בעיקר פעילות הבעל

האם אפשר לפנות אל הרב שלו?

לדעתי אם הוא כזה חזק בדת (וע"פ השם אז יתכן שגם ספרדי) פניה אל רב גדול וסמכותי שהבעל מן הסתם מכבד - החל מהרב הישיר בכולל וכלה ברב מפורסם כגון הרב מוצפי, הרב עאמר, הרב ארון בוטבול, הרב אברהם יוסף וכו'

שיעשה לו שיחה שתמקם אותו מול הדרך הראויה לבן תורה.

זה אמור לעזור

ואולי הוא סובל מאיזה דיכאון וטיפול תרופתי יכול להועיל לו.

תפני אל הרב האישי שלו שיפנה אותו אל אחד גדולי הדור מבלי ידיעתו את מעורבותך, כי בך הוא מזלזל.

אם גם ככה את פוחדת להתגרש - כדאי לנסות משהו שכן עובד.

רק להגיב על אחד המשפטים שאמרת-מקום בעולם
אצל משפחתך גירושין זה איסור חמור בל ייעבר? ולסבול? זה בסדר??
כן לסבול זו מצווהאמסלם
את לא מכירה את אלו שהם קדושים מעונים?
ואת השובניסטים שבטוחים שאשה צריכה לסתום תפה ולציית?
מכירה יותר מידי טוב את השובניסטים.מקום בעולם

ומתנגדת לזה בכל תוקף וממש לכן אמרתי את כל מה שאמרתי לך פה.

ובואי נאמר שבימינו אין קדושים מעונים. ככה שאין שום ציפיה שתצטרפי להיות אחת כזאת.

חבל שהם לא מבינים את טובתך. אלא הולכים עפ"י סטיגמות.

חבל!אמסלם
זה לא רק חבל זה אכזריות לומר לילדה שלך: אם את מתגרשת תשכחי ממני
פחד משתק זה לא דרך לנהל את החייםיואל

אני רוצה שתחשבי לטווח הרחוק. את באמת מסוגלת לחשוב על עוד ארבעים חמישים שנה עם בן אדם שאת שונאת? חז"ל כבר אמרו "אין אדם דר עם נחש בכפיפה אחת" -איך תוכלי לחיות במצב כזה למשך שנים רבות? המשפחה שלך בודאי יודעת את מצבך ויתמכו בך, הילדים יבינו וישמחו מאוד ולגבי נזקים זה בידים שלך למזער את הנזקים על ידי שתמשיכי לנהל דו-שיח נכון ואמיתי עם הגרוש שלך ביחס לחינוך של הילדים והערכים שאת רוצה להנחיל להם. כמו כן אולי תמצאי גבר יותר טוב וזה ישפיע לטובה עליהם ג"כ (בפרט על הבנות..). אני רק היום הופתעתי לקבל מחמאות על הילדים שלי מחבר שלי, ששיבח את התנהגותם, וזאת למרות שעברו גירושין בגיל רגיש של התפתחותם האישית. 

אני מאוד ממליץ לך להתגרש ואני לא מאמין לרגע שיחרימו אותך, לדעתי יש לך גם סיכוי למצוא אהבה כמו שגם אני זכיתי למצוא בזיווג השני.

אמא שלהאלי6

אומרת לה- 'אם את מתגרשת תשכחי ממני' - ואת ה אומר 'אני בטוח שיתמכו בך' ?? לא מאמין לרגע שיחרימו אותך ??

יש דיבורים ויש מעשים. ויש הרבה ביניהם..מקום בעולם
יואל שימחת אותי.יוסי ציוניאחרונה

תראה גם אני בהליכי גירושין עם 5 ילדים ואני מבין מצויין שאי אפשר לחיות עם אדם שנוא .(איך הוא לא בורח ממנה?  כנראה בגלל הכסף)  שנים התלבטתי מה טובתי ומה טובת הילדים ופחדתי. אף אחד לא ינדה אותי. הפוך. המשפחה תומכת.  אבל פחדתי מהסטטוס של גרוש ומהמזונות ומעתיד הילדים.      לאט לאט אני מבין שיכול להיות לילדים יותר טוב כך.

כשאתה סובל ביקורת והשפלות בחיי הנישואין לוקח לך זמן להיזכר שאתה אדם חופשי ושווה.

הקרבה בשביל הילדיםהורי לא נפרדו

אם בעלך הוא אבא טוב לילדים, ואת מסוגלת להקריב את חייך למען הילדים, נראה לי שכדאי להישאר. במקרה שלי חבל שהורי לא נפרדו, כי אבא שלי היה אלים. אימא שלי ניסתה לסגור את העיניים ולראות את הדברים הטובים שבו. היום כולם עזבו כבר את הקן. כולם גרים רחוק מהם, והיא נשארה איתו. כל הילדים ממעטים מאוד לבקר אותם - בגללו. היא לכאורה נשארה איתו בשביל הילדים, אבל בפועל הפסידה את הילדים בשבילו. אבל אם ילדייך אוהבים את אביהם, ואת מסוגלת להמשיך בשבילם, אני חושבת שזה כדאי.

זה העניןאמסלם
אצלנו אין אלימות יש אפילו פרגון אלי ואהבה לילדים וגם תמיכה ריגשית בעת הצורך.
אין שותפות בכלל , אני עושה הכל מכל כל.
אם אתגרש לא תפטר הבעיה- אמשיך לעשות הכל מכל כל ויותר... כי גם את המינימום שהוא עושה - אפסיד.
הרווח היחיד יהיה להפטר ממחויבות לאיש שנוא
והרווח הזה לא שווה את הצער של הילדים!
*לאיש שנוא*.מקום בעולם

רוצה להמשיך לחיות עם איש שנוא?

ברמה השטחית לא נראה שיש בעיה יותר מידי גדולה- גבר שלא עושה עבודות בית.. סבבה.

אבל להגיד עליו שהוא שנוא כבר משנה את העניין לדעתי.

נראה לךאמסלם
שהייתי שונאת אותו רק אם הוא לא היה עוזר בבית?הוא לא עושה כלום! חי במלון ומבקש שישרתו אותו , רוצה שיגישו לו אוכל, אם מסיבה נדירה לא הכנתי ארוחה הוא לא יבשל לעצמו בחיים ואפילו לא יכין חביתה אלא יצום!! הוא שומר על הילדים אם צריך אבל אז הוא שולח אותם לישון אחרי שהגדול מכין להם לחם עם שוקולד ועל אמבטיה אין מה לדבר. שולח את הילדים למיטה בלי פיג׳מה בקריאה רמה: ילדים לכו לשון הרגע( הראש במחשב) והוא לא יטרח ללכת להשכיב הם הולכים לבד למיטות.
הוא גם לא מביא פרנסה וזה למרות שיש מינוס בבנק ואני לבד מפרנסת יפה מאוד אבל גם הוא מצווה לעבוד!
חלילה!!מקום בעולם
לא התכוונתי לזה.. אסביר את עצמי בהמשך..
כדאי לך ממשmshlomo

לשאול בפורום של כיפה. קוראים לו 'הזדמנות שניה'. כולם שם גרושים ויוכלו לתת לך נקודת מבט על היום שאחרי.

ומה איתך?? את בטוחה שלך הגירושין יעשו רק טוב??+mp8
^^^עדידפ
הבדידות קשה יותר.
ויש לי הרבה מה לומר בעניין הצלחה של ייעוץ, ןכמה את בוחרת להכניס את עצמך לתהליך של עבודה, סליחה ושלום.
אני לא מאמינה בנישואין חסרי תקנה,
אני מאמינה בעבודה ובשינוי, בבחירה של כל אדם להיות בעמדה של עין טובה ורצון.
יקרה, עבדי על עצמך, לא עליו.
אל תחפשי פתרונות קלים.
הילדים ניזוקים מלראות קשר מעוות של ההוריםאמלאלה
דווקא בשביל הילדים לפעמים צריך להתגרש, מה הילדים שלך חווים כרגע? אמא מתוסכלת, מבועסת, אבא שלא עושה את תפקידיו הבסיסיים, אמא שנושאת לבדה בכל העול... מה הם ילמדו מזה? שככה נראית זוגיות... הבנות שלך יחשבו שנישואין זה רע כי את הופכת להיות סוג של עבד, הבנים יחשבו שהם מתחתנים כדי לחיות כמו שייח סעודי... אם במילא את נושאת לבדך גם בעול הגידול וגם בעול הפרנסה המצב הטכני לא ישתנה בגירושים, אבל לפחות מבחינה נפשית תרגישי משוחררת והילדים יקבלו אוירה טובה יותר.אם את מרגישה שאין תקווה לנישואין וכשהילדים יגדלו אין סיכוי שתשארו ביחד, עדיף עכשיו להתגרש, משפחות רבות ש" נשארים בשביל הילדים" ומתגרשים כשהם גדולים יוצרת נזקים עצומים לילד כי גם כל הילדות הילד לא חי בבית נורמלי וגם אחרי הגירושים החויה היא קשה כי ההורים מלאי כעסים ותסכולים וזה הרבה פעמים יוצא על הילדים שאמורים להיות כביכול אסירי תודה להורה שסבל אבל נשאר רק בשבילם... בכל מקרה, למען ילדייך, אל תשאירי את המצב כמו שהוא, או שתמצאי את הדרך להשיב את אהבתך לבעלך או שתתגרשי, אם את מתגרשת, תדאגי למצוא לעצמך ליווי טכני ורגשי צמוד, וכדאי להתייעץ עם טוענצ רבנית טובהלפני הכל. תביני, היהדות לא מעודדת גירושין, אלא עבודה ותיקון, אבל, עצם זה שיש את האופציה מלמד שיש מקרים שאין ברירה וצריך להתגרש!
ממש לא מחייבtx,rxukyi

אחותי נשואה לבחור שהוריו גרושים. היא אמרה לי משהו יפה- יש ילדים להורים גרושים שיתגרשו גם כן, ויש ילדים להורים גרושים שראו בדיוק מה לא לעשות, והם בני זוג הרבה יותר טובים.

גם הילדים שלך, דווקא כי הם ראו כמה קשה שהבעל הוא שייח סעודי, יהיו בעלים מתחשבים ורגישים.

דווקא כי הם ראו כמה רע שאמא היא סוג של עבד הן תלמדנה לאזן, למצוא בן זוג מכבד...

בקיצור- יש בחירה. גם לילדים.

מסכימה עם כל מילהקייטי
הרב פיירמןשרבוב
אומר שעדיף להשאר נשואים.
והוא גם אומר את מה שאמפי אמרה
אני ממליצה לך לשמוע אותו או לנסות ללכת אליו אפילו לפגישה אחת ניסיון הוא ממש תותח
ואפילו רק כדי להתייעץ על הילדים ולא על המצב הזוגי
אם את רוצה יש סדרת שיעורים על זוגיות וחינוך ילדים במכון מאיר שאני יכולה לתת לך קישור שתתרשמי
לא הייתי קונה את זהחנן

את מתארת פה מציאות חד מימדית..

משהו בתיאור לוקה בחסר..

ולצערי ניכרת הקלות בנושא הגירושין המושפעת מהרוח הרעה בנושא ברחוב..

זה הסתכלות מאד לא יהודית

מדוע בעלך לא עובד?

האם הוא אבא טוב לילדים?

ועוד הרבה שאלות 

חסר מידע

כואב לי ההסתכלות על בית יהודי משיקולים כאלו צרים... 

למה את לא אוהבת אותו?

ולמה התחתנת?

מתי נוצרו הבדלים ביניכם ביחס לדת?

בכלל אי הייתי ממליץ לך להתחזק בתורה זה יתן לך אושר בלי ספק

יש לי עיצה בשבילךנ. ל.

אמסלם,

הדילמה שלך היא דילמה אמיתית של אישה שמוכנה להקריב את כל כולה לטובת ילדיה.

את מציגה שיקולים נכונים וכואבים.

בקשר להבדלים שיש בניכם בקשר לדת. אני לא חושבת  שלבעלך יש יותר יראת שמיים ממך. כי על פי דרך התורה, לא יתכן שאדם ישקע בלימוד ולא יקיים את חובותיו כלפי אשתו וילדיו.

ובכן, אני רוצה לתת לך עצה מעשית, על פי דרך היהדות:

בבית הדין הרבני בירושלים, עובדת מטפלת זוגית ששמה דינה ישראל.

דינה היא מקצוענית מספר 1 וגם אישה יראת שמים.

היא הצילה לא מעט זוגות מגירושין, אבל היא גם יודעת מתי אין ברירה אלא להתגרש, והיא לא מפחדת להגיד זאת. 

אפילו רבנים ואדמו''רים, סומכים על שיקול דעתה.

כתבת שכבר הייתם ביעוץ זוגי. אבל אני ממליצה לך ללכת אליה, כדי לקבל חוות דעת לגבי השאלה ששאלת את משתתפי הפורום: מה טוב יותר לילדים, להתגרש או להשאר?

כמה מיליםאלי6

אין לי תשובה בשבילך, למרות שכתבו פה מאוד יפה ונראה שעזרו לך לקדם את החשיבה במעט..

אבל

חשוב לי מאוד להגיד לך-

את אישה חזקה, ואמיצה, וגדולה מהחיים !!!

את עובדת כל כך קשה, בסביבה קשה בטירוף (בעל, משפחה שלך, וכנראה גם הסביבה שלא תומכת..) , ואת מחזיקה מעמד בצורה שממש מעוררת השתאות.

אני נדהם מהחוזק שלך שמתבטא בכתיבה.

לדעתי, אם רק תשיגי קצת תמיכה חיצונית- תמיכה נפשית וייעוץ מקצועי, תוכלי להצליח לחלץ את עצמך ואת הילדים מהבוץ הזה למקום טוב בהרבה. אבל זה יהיה קשה ועל כן לעניות דעתי גם אשה חזקה כמוך צריכה תמיכה. מה גם שבתחום המקצועי של גרושין ניכר שידע שלך ממש חסר.

הכי הכי חשוב- תדעי שאלוקים אוהב אותך בכל עת, ואת צדיקה גדולה בכל מה שאת עוברת !!

שיהיה בהצלחה רבה

שיהיו לך כוחות להחליט את ההחלטות הטובות בשבילך

אל תוותרי !

אלי.

תודה רבה מאוד אלי!אמסלם
ליעוץ אני לא אלך יותר בחיים בזבזתי סכום של כמעט דירה ליועצים. החל מרפואה אלטרנטיבית ועד לפסיכולוגים מומחים.
לנושא שלנו אין תקנה!
אני רק רוצה לדעת אם להשאר בשביל הילדים זה טוב או לא.
אני רוצה לשמוע ילדים שיגידו לי במבט לאחור מה עדיף למקרה שלי.
אני לא הכי יודעת מה לענות אבל...מיצ'ל

אולי לא ללכת ליעוץ פסיכולוגי וכו' אבל רצוי לשאול רב, שאת סומכת עליו ולשאול אותו את השאלה הזאת... להסביר לו את המצב...

ולאו דווקא ללכת לרב שלוקח כסף וכו'...

בהצלחה רבה...

אכן זה מה שעשיתי כבראמסלם
הרב שמע אותי דקה ואמר לי: אם את מסוגלת להשאר בשביל הילדים אז עדיף.
זה לא התישב לי מספיק על הלב כי הוא שמע רק דקה...
כל היועצים אמרו הפוך : זה לא טוב לילדים להשאר בשבילם. זה יגרום להם יותר סריטות לחיות בבית של הורים רבים ולא אוהבים מאשר הגרושין.
נראה לי שאנחנו מקרה מיוחד כיון שאנחנו לא רבים הרבה וגם כשרבים לא אומרים מילים כמו: חמור , מטומטם, טיפש , סרוט ועוד...
לכן לא נראה לי שיהיו להם סריטות אם נשאר, לדעתי הסטיגמא והפחד מהמצב יזיקו להם יותר
יקרה!גב'
את שמה לב שאת עונה לעצמך?
זה נראה שאת עצמך יודעת מה הכי טוב לעשות במצבך.
מאחלת לך הרבה כוחות, בריאות ושמחה!
חיזקי ואימצי אחותי, ויהי השם בעזרך!!!
צריך לעשות סדר.נ. ל.

היועצים בעד גירושים והרב נגד?

צריך לעשות סדר.

אפשרות א' - לגשת ליועץ טוב ולבקש שיכתוב מכתב לרב.

אפשרות ב' - ללכת ליועץ שהרב סומך עליו. (כפי שנתתי דוגמא בתגובתי הקודמת, למטפלת זוגית שעובדת בבית הדין הרבני, ויש רבנים ואדמו''רים ששולחים אליה באופן פרטי)

הרבה פעמים רבנים פוסקים לא להתגרש, כיון שאדם רגיל לא מצליח להסביר את המורכבות של הבעיה . יועץ מקצועי, יציג את הדברים בפני הרב בבהירות ובמקצועיות.

למה אתה מגיב אלי?גב'
אמסלם היקרה ריגשת אותי מאודאין כמו אמא

הרי אנחנו לא מכירות את הילדים שלך. יש הרבה סוגים של נפש...אי אפשר לדעת עד כמה הם רגישים וכו. גם אי אפשר לדעת כמה זה פוגע ומתי זה יוצא

זה נשמע שאת די משלימה עם זה שתשארו יחד

אם תחליטי לא התגרש ולהישאר,אולי פשוט תתחילי לעשות דברים שיעשו לך טוב לנשמה , תמצאי אהבה- באומנות, ציור,פיסול,ספורט , שחיה , רכיבה על סוסים.יש מלא דברים שאת יכולה פשוט להתאהב בהם ולשקוע בהם. בינתים עד שתקבלי החלטה

יכול להיות שבעלך גם יראה את זה יעורר אותו, יראה שאת משקיעה במשהוא אחר מאוד.

כן נראה לי שככל שאני כותבתאמסלם
אני מרגישה שעדיף שנשאר יחד.
המצב עכשיו קשה מאוד אבל יציב.
אני מקווה שהוא לא יתדרדר עם איטרנט וסרטים כי אז אני עפה ממנו בלי התלבטויות.
אבל יש משהוא שאיכזב אותי פה
אני רציתי חויות של ילדיםם להורים גרושים.
במקום זה עונים לי מבוגרים שחלקם בכלל לא חוו את הגירושין או הלבטים.
אם יש פה ילדים אמיצים שיוכלו לומר לי מהמבבט שלהם- זה יעזור לי יותר מכל.
כי כל השאלה שלי בהודעת פתיחה היתה " מה ילדיםמרגישים" ואם במצבי שאנחנו לא רבים הרבה אז אולי היייתם מעדיפים שהוריכם ישאר!?
כל נפש של ילד בנויה אחרתאין כמו אמא

זה כמו שתשאלי אישה אם מפחיד ללדת. זה כל כך אישי

נגיד שיכתבו לך פה 5 ילדים שזה עבר הכל בסבבה, את רצה להתגרש?

ברור שזה ישפיעאמסלם
גם אם תשאלי נשים על לידות רובם יגידו שהיה נורא קשה אולי 15% יגידו שלא היה קשה.
על מה בנויים מחקרים? בדיוק על אחוזים. גם דבר כזה יכול להכנס למחקר. נגיד לקחת את כל הילדים שהוריהם התגרשו ובגיל גדול לשאול מה נראה להם ממבט רחב. זו תהיה בטוח אינדיקציה טובה.
כשעושים כזה מחקרחיה רוז

מקפידים לקחת מכל מיני סוגים של בעיות בין ההורים, כל מיני גילאים של ילדים בזמן הגירושים, ועוד ועוד.

ואז יודעים אחוזים. 

אבל בעצם, אם רוצים לבדוק יותר מדויק אז צריך לקחת סקאלה רחבה של ילדים שהם בגילאים של הילדים שלך עם נתוני אופי בסיסיים כמו שלהם ואווירה בבית כמו שיש אצלכם עכשיו וכו'.

אם ילד שהוריו התגרשו כשהוא היה בן 16 אחרי שאבא שלו הרביץ לו ולאמא שלו מספר שזה הביא לו הקלה,

אפשר להשליך את זה לילד בן 5 שההורים שלו התגרשו בגלל שהם לא הצליחו לתקשר טוב והוא אהב את שניהם וגדל עכשיו בלי אבא?

אם ילדה בת 10 היא ילדה של אבא ופתאום מנתקים אותה מאבא שלה, ניתן להשוות את זה לילד בן שנה שלא מכיר את המציאות של אבא בבית (ויכיר רק ממה שהוא יראה אצל כל חבריו לכיתה)?

לא אומרת מה צריך לעשות! ממש לא! גם לא אומרת מה יותר גרוע!

רק מציינת שתשובות של אנשים כאן בפורום הם לא מחקר מקצועי ולא אומרים כלום לגבי הילדים שלך.

נכוןאמסלם
לכן לא אקבל החלטות לפי זה. אבל זה כן הגיוני שזה ישפיע. זה כמו כל דבר בחיים שמבררים עליו צריך לקחת בחשבון נתוניים משתנים ובכל זאת זה משפיע וזה אינדיקציה, זה יכול לעזור שניקח בחשבון דברים שלא ידענו.
#הורים גרושיםרואה אור
אבא: אתה מכיר פארק נחמד להיפגש בו ב...?
😁😅🤦‍♂️
וכמובןרואה אוראחרונה
אבא: אני לא לוקח מפתח. אם אתה הולך לישון תשאיר לי מפתח בחוץ.
😁😅🤦‍♂️
שאלה\פריקהילדה998

חבל שלא ידעתי שיש את הפורום הזה הרבה זמן...

ההורים שלי לא גרושים,אבא שלי כן ויש לו 3 ילדים גדולים ממני (בהפרשים גדולים אני בת 15 והם בני 27 30 31)היה נתק מסוים בין אבא שלי לביניהם מאז שאני קטנה היינו בקשר ממש טוב איתם יש לי מהם זיכרונות טובים וחוויות עכשיו היה נתק של שנתיים וקצת נתק מוחלט מצידם אבא שלי כן ניסה להחיות את הקשר לא עבד התקופה של הנתק הייתה קשה לי מאוד התייחסתי אליהם כמו אחים שלי הגדולים בלי קשר לקשר הביולוגי

עכשיו הקשר די חזר אני פשוט כועסת עליהם אני לא יכולה לראות אותם הם גרמו לי לא  לבטוח בבני אדם שאם הם "המשפחה שלי"כביכול ועליהם אני לא יכולה לסמוך שהם באמת אוהבים אותי אבל  הם יכלו ליצור איתי קשר!!!אני לא יכולהה אחד מהם מתחתן עוד פחות מחודש ואני מוצאת את עצמי מקללת אותו בתפילה שיקרה לו על מה שהם עשו לי

אני בדרכ בן אדם נורא חברותי אני לא יודעת מה זה מוציא ממני

אןלי תכתבו לי דרכים להצדיק אותם?שאני יירגע ויבוא לחתונה ולברית בטוב

וסליחה אם זה לא הפורום הנכון ואם פגעתי ברגשות של מישהו😅

טוב שהצטרפת אלינו!ניל"ס
עבר עריכה על ידי ניל"ס בתאריך כ"ד בתמוז תשפ"א 21:26

גם אם בנסיבות לא משהו...

קראתי מה שכתבת, איזה מצב נאחס בהחלט, וממש מבאסים שככה הם עשו.

אבל תני לי להגיד לך משהו אישי: במשפחה שלי יש כמה אנשים שלא מדברים ביניהם. זה משהו של שנים, עשורים, ואני כמעט היחידה שמדברת עם שני הצדדים אז תופסת את כל האש והרטינות של כל אחד על השני.

מה שלמדתי מזה זה שלהגיד שזה היה באחריותו וככה למשוך את זה זה הכי קל, הרבה יותר קל מאשר להרים טלפון ולשבור את זה, ובאמת שמגיע לך לכעוס עליהם אבל בסוף תחשבי על זה - את כועסת עליהם כי לא שמרו איתך על קשר ולא היו איתך ברגעים חשובים בחייך, את באמת רוצה להיות עכשיו זו שמוסיפה עוד אבן לחומה הזו ביניכם בכך שתפספסי אירוע גדול כזה בחייו?

קחי זאת כהזדמנות, פתח ביניכם שאת יכולה עכשיו לבחור אם להגדיל או לסתום. במשפחה שלי האנשים האלה כבר פספסו חתונות, בריתות, לידות, נקודות ציון חשובות בחיים...זה פער שקשה לסגור, אצלך זה עוד אפשרי. ואת תהיי בנאדם גדול שעושה את זה! גם אם עוד יהיה בך כעס, זה בסדר לא לכבות את הרגש בבת אחת, זה אנושי ומובן. אולי עם הזמן אפילו תוכלי לפתוח את זה מולם ולדבר על זה בדיעבד ולהבין קצת מה היה שם, אבל בינתיים, אני מציעה, לכי ותשמחי איתם. הם אחים שלך

ועוד דבר - יש לי אחים חורגים שאני בקשר חלקי איתם, ואחותי למשל בקשר הרבה יותר קרוב אליהם, זה עניין של תחזוקה ושל רצון. אבל בהחלט ייתכן שהקשר שלנו לא מאוזן, שמה שאני מרגישה אליהם זה לא כמו שהם מרגישים אליי (חלק גדולים ממני בעשור וחלק קטנים ממני בחצי עשור, ואנחנו בשלבים שונים בחיים אז הגיוני שמתייחסים לזה אחרת). 

תודה רבה!!!ילדה998

פתרת לי הרבה דברים🥰

באהבה. ושיהיה בשמחותניל"ס

אני בערך שנתיים לא ראיתי את האחים החורגים שלירואה אוראחרונה
וגם כשראיתי אותם זה היה אחרי שנתיים שלא ראיתי אותם.
יש פער של מעל 10 שנים בינינו ואמא שלי, גם אם לא במוצהר, מרחיקה בינינו (הילדים של בעלה).

מדי פעם זה נראה לי מוזר אבל לא ככ מפריע לי.

ואני מצטרף ל @ניל"ס, את יכולה לבחור אחרת, ואם זה חשוב לך ואת אומרת שהיה לכם טוב אז אפילו כדאי לך לגשר על הפער.
מה עוללתי לעצמישחקנית
אני הולכת לישון אצל חברה של אבא שלי
וואט דה פאק
יחד עם אבא אני מקווהניל"ס

אחרת זה עוד יותר מוזר...

דווקא לאשחקנית
זה מוזר ממש

אבל היא נותנת תחושה טובה, אז זה...
יופי, תנצלי את ההרגשה הטובה כדי להגדיל אותהניל"סאחרונה

בטח בהתחלה זה מאולץ, אבל זו הזדמנות לקשר ביניכן (גם אם נראה לך מיותר ליצור איתה קשר וחיבור, שווה לנסות). מקווה שיהיה לך טוב!

תהיהלעבור את הנהר
יש מצב שאישתו של אבא שלי מקנאת באמא שלי? זה נישמע הגיוני?
אני רק רוצה לוודא שאני לא האומללה היחידה באזור.לעבור את הנהר
איפה אתם בסדר? והשנה זה כולל גם שבת! אוףףףף
אני בשום מקום. אין לי מקום. אף אחד לא רוצה לארח אותי.
אמא הולכת לחבר שלה, אין מצב שאני מגיעה גם.
ואבא הולך להורים של אישתו, אין מצב גם.
למה אף אחד לא מתחשב בי?? ואיייי אני שוקלת התאבדות! אשכרה אף אחד לא רוצה אותי אצלו.
אולי נלך לאחותי.... יהיה שם בסדר

למה תמיד אני נדפקת? למה???
ניראה לי אני יתחתן עכשיו וזהו. וסאלמט על החיים הדפוקים האלו.
מוכרמשרת
ליל הסדר זה אחד המבאסים כשאתה לא נשוי וזה יוצא על שנה שכל אחד הולך למקום אחר
למצוא את עצמך אצל דודים או אצל ההורים של גיסך מרגיש תקוע
🤬🤬🤬🤬סיוטטטטלעבור את הנהר
חברה זה אפשרות?משרת
עשיתי את זה פעם בסוכות...
לא כול כך....לעבור את הנהראחרונה
שונאת להיות נזקקת. ביחוד למקומות שהות
ליל הסדר הוא טריגר גדולברוקולי
עבר עריכה על ידי ברוקולי בתאריך ט' בניסן תשפ"א 14:37

ובהחלט חג שמראה ומעצים את הקושי
נשמע לא קל להיות בין שני בתים בלי מקום בטוח לחג
ובתחושה שאת לא רצויה בשום מקום

מקווה שתהני אצל אחותך
השיח על התאבדות אינו מתאים וכדאי לחשוב על דרך אחרת להביע את במצוקה הגדולה שאת נמצאת בה
אם קשה לך תמצאי מקום לשתף
אפשר גם לפנות לער״ן / חברים מקשיבים

תתחזקי
זה בהחלט תקופה לא קלה בהתחלה.מקום בעולם
השינויים מקשים ומכבידים, אין מקום יציב מספיק שנרגיש בו בטוחים.
אני רק רוצה שתדעי, שזו תקופה. והיא חולפת.
ובתקופה הזו כדאילקבל עזרה, אוזן קשבת, מקום חם שיקבל אותך גם עם המורכבות שאת מתמודדת איתה..

וכמובן כמו שברוקולי אמרה, שיח על התאבדות לא מתאים, וכדאי למצוא דרכים אחרות להתמודד עם מציאות החיים.
אני כאן אם תרצי הקשבה וחיבוק.
ואם אנשים זרים מתאימים לך בחג, מוזמנת לדבר איתי ונראה איך אפשר לסייע ❤️
איך אחת השבתות הכי כייפות בשנה הפכה להיות שנואה עלי מכולם?לעבור את הנהר
איך לעזאל?!
אבא לא מרשה לי לרוץ במירוץלעבור את הנהר
אני יעשה מה שבא לי
תודה גם לך.
כן כןלעבור את הנהר
וזה גם לא סיבה להתחיל להסביר לי שאצלך עדיף
כבר סיכמנו משהו. תתחייב בזה פחות.
אני לא יכולה לעזוב אותו לבד
ואל!לעבור את הנהר
אל תדבר ככה בחיים על אמא!
ואל תגיד לי שאני הבת שלך יותר מאשר הבת של אמא.
כי אני שמעתי אותך צועק על אמא שכבר היה עדיף ולא הייתם מביאים ילדים לעולם,
וזה היית אתה!
אין לך זכות לדרוש בעלות
אני לא חפץ
שבת הבאה אני אצל אוריאללעבור את הנהר
לא מעניין אותי כלום
תתווכחו מצדי עד שיבוא המשיח. שיבוא כבר
למה אתה בכלל מתווכח?לעבור את הנהר
אתם בעיקרון לא בקשר יומיומי
אין לך אפילו את המספר העדכני שלה
פשוט תשתוק.לעבור את הנהר
המשפט ’’כל המוסיף גורע’’ מוכר לך?
מר מלומד
שקט!לעבור את הנהר
טריקת דלת.
עכשיו יכאב לך בלב
חצוףלעבור את הנהר
הגעת עד לפה כדי להרוס לי גם את מקום היחיד שיש לי בעולם לנשום אויר נקי?😢
השתנת.
אני לא אוהבת את זה.
ותעזוב אותי כבר לנפשי, אתה לא ראוי להיות אבא. אתה צודק.
מה שלומך הבוקר?ניל"ס

טוב שיש לך מקום לפרוק, מקווה שזה עזר לך. ובהחלט לפעמים זה עדיף מאשר לצעוק אליו את כל הדברים שאת רוצה להגיד, במיוחד שבשעות כעס אנחנו אומרים הרבה דברים שאחר כך אולי נתחרט על חלקם...

אז מה המצב הבוקר?פרח

משתפר.....🙂לעבור את הנהראחרונה
#הגיון_בריא_של_ילד_בן_5לעבור את הנהר
עבר עריכה על ידי לעבור את הנהר בתאריך ה' בניסן תשפ"א 01:17
-למה אבא כבר לא בא לקחת אותי מהגן?
-כי הוא כבר גר בבית אחר וזה רחוק לו
-אז למה הוא לא גר בבית שלי?
-כי אבא ואימא החליטו שהם רוצים לגור בבתים שונים
-זה בגלל שהם כבר לא אוהבים אחד את השני?
-הם החליטו שהם יותר אוהבים מרחוק
-אההה, כמו רבי עקיבא ורחל?
-בדיוק
-אז בסדר. העיקר שאבא יהיה רב גדול וחשוב!!!

😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
ענית מקסיםשחקניתאחרונה
ילדים לפעמים רואים את המציאות כלכך פשוט

(מזכיר לי שכשאמא שלי סיפרה לאחי הקטן, הוא התחיל לספר לה על כל ההלכות של גירושין שהוא מכיר- איזה קלף כותבים גט וכו')

אולי יעניין אותך