סקר הכשרים קטןמינימאוס2

האם אתה אוכל דברים בכשרות של רבנות רגילה או רק מהדרין ונא לציין זרם (חרדי\דתל\חרדל)

רבנות רגילה. דת"ל-חרד"ל.ותן טל
לרוב רבנות רגילה.הקולה טובה

במקרים מסויימים לא.

גם בשר בדר"כ לא (חוצ מרבנויות ספצפיות שאני יותר סומכת)

אם יש רק בד"ץ ולא רבנות רגילה- לא. (כי בתחום הזה מידע אישי יש יותר רמאויות)

הבהרה - לא יכולה להיות מציאות רק של בד"ץ!!!!ותן טל

חשוב שאנשים יבינו - חוק הונאה בכשרות קובע כי על כל גוף הסעדה שמציג עצמו בארץ ככשר, חייב להיות תעודת כשרות של הרבנות המקומית! זה לא משנה אם הוא רוצה גם בד"ץ - הבד"ץ הוא תוספת לכשרות של הרבנות, לא יכולה להחליף אותה באופן מוחלט. 

גוף הסעדה שמציג את עצמו ככשר ויש לו רק תעודת כשרות של בד"ץ - הוא עובר על החוק וגם הבד"ץ, למיטב ידיעתי, עובר על החוק בצורה גסה ובוטה!!! וזה עלול להביא למאסרים ולעונשים כספיים גבוהים מאוד!!!

כל אחד שמבקר במקום ורואה שיש שם רק תעודת כשרות של בד"ץ, ולא מציגים לו לדרישתו תעודת כשרות של רבנות מקומית - עליו להתקשר לרבנות הראשית לאגף הכשרות ולדווח על ההונאה בכשרות - משם פקחי הכשרות יעשו את העבודה שלהם.

(דוד שלי בקשרים טובים עם אחד ממפקחי הכשרות הבכירים בארץ, הרב בר גיורא - ולא תאמינו איזה סיפורים מזעזעים סיפר לו בר-גיורא על כשרויות וכו'. זה לא משחק. הכשרות בארץ היא עניין ממלכתי ולא פרטי!).

זה נשמע לכם צחוק, אבל זה אמיתי לגמרי - לא כדאי לשחק בזה, באמת.

אני יודעת. לכן לא קונה במקום כזה..הקולה טובה

(לך לשוק מחניודה, חצי מהדוכנים שם כאלה..)

יכוליות שיש להם גם כשרות רבנות פשוט הם לא מציגיםותן טל

אותה אלא רק את הכשרות בד"ץ, אבל מי שיבקש יראו לו את הרבנות... |מנסה ללמד זכות|.

כמה דיוקיםיזהר

א. החוק אוסר להציג את עצמך ככשר ללא תעודה של הרבנות. זו נקודת האיסור, ולא עצם החזקת תעודה של בד"צ ללא רבנות.

ב. הכלל הזה נאכף, וגם הבד"צים מקפידים עליו. לכן באופן כללי אם ראית מקום עם בד"ץ ללא רבנות - זו נורה אדומה מצד שאולי גם הבד"צ זה זיוף.

ג. בפועל, במעוזות חרדיים כמו לב מאה שערים וכדו' - יש מציאות כזו תוך העלמת עין ידועה של הרבנות. כמובן שמבחינת כשרות - כאשר התעודה של הבד"ץ היא אמיתית - יאכלו ענווים וישבעו.

לא סתרת מילה ממה שאמרתי ולא היה כאן שום "דיוק".ותן טל

אולי רק תוספת מסוימת. אבל לא היה משהו לא מדויק במה שכתבתי, שהצריך "דיוק".

חבל. פשוט חבל.יזהר

השאנה מעבירה אותך על דעתך. נסה להיות ענייני.

הדיוקים:

א. לא יכולה להיות מציאות רק של בד"ץ!!!! - לא לגמרי מדוייק כפי שהסברתי. יכולה להיות כזו מציאות, במקומות מסויימים. נכון, זה לא 100% חוקי, אבל זה כשר.

ב. הבד"ץ הוא תוספת לכשרות של הרבנות, לא יכולה להחליף אותה באופן מוחלט - עניין טכני חוקי. מבחינה כשרותית בכלל לא נצרך (יתרה מכך - כשיש בד"ץ, הרבנות נסמכת עליו לא מעט). הבעייתיות הכשרותית היא נסיבתית, בד"צים נמנעים מלשתף עם זה פעולה.

אגב, לכאורה זה פלא עצום שאתה מצד אחד מודע היטב ל"סיפורים המזעזעים" ושזה לא משחק, ומצד שני אוכל רבנות רגילה בלי להניד עפעף. אבל מצד האמת אין זה פלא כלל, שהרי זה נובע ישירות מהעיקר הי"ד ביהדות.

אין לי זמן כעת, אבל אשתדל מחר בעז"ה להגיב תגובה ארוכה ומפורטת לכל השרשור.

אם כבר הוזכר העיקר הזה, אציין שאצל רבים הוא הוחלףאלאדין
ב'מערביות' כשהכוונה לכל הערכים השמאלניים השולטים היום בכיפה.
מצחיק שאתה מדבר על השנאה ותן טל

נשאר לי בעיקר לרחם עליך...מחפש להתנגח בכל מקום...אני לעומת זאת, כבר כמה שבועות פשוט לא טורח לענות לתגובות מלגלגות/מכפישות/שקרניות שלך. יש דרך פשוטה יותר וקוראים לה כפתור דווח שעובד מצויין, גם אני וגם אתה ראינו את זה חבל שיתחילו למחוק לך בסיטונאות תגובות/לערוך..

ושוב, הדיוקים הם ממש לא דיוקים אלא רק ניסיון להתנגח בי:

א. לא יכולה להיות מציאות רק של בד"ץ - בדיוק כמו שכתבתי, אתה רק מתחכם. ברור שלא התכוונתי שלא יכולה להיות מבחינת מציאות, אלא שמבחינת החוק לא יכולה להיות - כתבתי את זה במפורש שם. תפסיק לשנוא ולחפש להתנגח, ואז תודה שאתה סתם צר עין.

ב. אז מה אם זה עניין טכני חוקי? אמרתי שלא? דיברתי שם במפורש על החוק, ואתה סתם, בשל הרצון להתנגח, מנסה להפוך את זה ל"דיוק". אז לא, לא דיוק ולא בטיח - כתבתי במפורש שחור על גבי פורום שאני מדבר על החוק, וכן, מבחינת החוק בד"ץ הוא רק תוספת, הוא לא יכול להחליף. 

מבחינה כשרותית אצלי בבית אין תעודת כשרות וחברים בכל זאת יאכלו אצלי - מה זה קשור בכלל? בשם השנאה שמעבירה אותך על דעתך אתה מנסה להמציא דיוקים שלא קשורים? דיברתי מבחינת הכשרות נטו? איפה?

לגבי ה"פלא העצום" - הנה, הוכחה נוספת לדבריי - אתה רק מחפש להתנגח ו"להוציא אותי כופר/ממציא הלכות". אז לא. "סיפורים מזעזעים" - שמעתי גם על בד"צים. ולא פחות מאשר על "רבנות רגילה". להיפך, אולי יותר אפילו. זה לא אומר שאני אפסיק לאכול בכל מקום בעולם. אתה רוצה להפסיק לאכול בכל מקום, תפדאל.

עצה אחרונה - לחפש להתנגח בכל פורום שבעולם רק כי אתה שונא אותי, לא עוזר לתדמית שלך. ויראו הקוראים וישפטו, כאשר אני כבר במשך כמה שבועות מעביר על מידותי ומשתדל לא להגיב על הודעות מכפישות שלך עליי, לעומתך שמחפש בכל הזדמנות לעקוץ, להעליב, ולהתנגח.

חבל על התדמית שלך.

כל הנ"ל נכתב ברוגע ובשיקול דעת מלא. כל טוב.

מספיק להיתמם. הדיון כאן הוא על כשרות ולא על החוקיזהר

אם אתה אוכל רק את מה שכשר לפי החוק - שיערב לך, אבל אל תטעה אנשים.

אתה תאכל בהכשר הבג"צ, אנחנו נאכל בהכשר הבד"צ, והאמת והשלום אהבו.

זה באמת עושה לך את זה? אתה בכוח מנסה להתנגח?ותן טל

אני לא היתממתי פה פעם אחת, ואני מאוד עקבי במה שכתבתי ואמרתי והסברתי. אתה מנסה להתחמק ולהציל את עצמך ממצב מביך של להודות שאתה מחפש להתנגח ועל כן מנסה שוב למשוך את זה למחוזות לא קשורים ולעוות דברים ואמירות, ו"לשתול" דברים שלא נאמרו ושלא נחשבו, רק כדי עוד יותר להתנגח.

זה לא משנה על מה היה הדיון או על מה לא - אני כתבתי את הודעתי הראשונה, בהקשר של החוק, ולרגע לא "היתממתי" בה או בכל הודעה אחרת, בניגוד אליך שמחפש איפה לעקוץ ולהתנגח.

מעולם לא אמרתי לאדם מה לאכול, מעולם לא אמרתי לאדם מה לעשות. אמרתי מה החוק אומר בהקשר של בד"ץ מול רבנות רגילה. זה הכל. לא היתממתי לרגע, ואתה פשוט אדם שהשנאה העבירה אותו על דעתו ולכן מנסה בכל דרך להכפיש.

מספיק הודעות שלך נמחקו בפורום אחר, זה לא הבהיר לך שיש גבול לכמות ההודעות שאתה יכול להשתלח בי בחוסר רסן? 

במקרה הזה, אני לא בטוח שאתה כל כך רוצה שיהיה "שלום". נראה שאתה מחפש בעיקר את הניגוח, וחבל.

ומעניין שאף אחד אחר מכל חכמי וזקני הפורום לא מצא לנכון להעיר את אותם "דיוקים" - שלמעשה לא היו דיוקים, ואף אחד לא חשב שאני "מיתמם" - אולי בגלל שזה סתם הכפשה...

מאחל לך רק בריאות.

טוב אני חוזר בי.יזהר

אתה לא מיתמם. אתה באמת חי בסרט עמוק.

באמת אין אצלך הבדל בין "מציאות" ("לא יכולה להיות מציאות...") לבין חוק.

בכל מקרה, בהודעה זו אתה ודאי מיתמם.

מספר ההודעות שנמחקו לך, בגלל הכפשות והשתלחויות חסרות רסן...

נו.. עזוב.

אני אתן לך שיעורי בית:

חפש בהודעותיך שלך מילות מפתח כמו "בלבול שכל", "קשקשן" "שקרן" "צבוע" וכדו'. ודאי תופתע מהסטטיסטיקות, כי אתה קצת לא מודע לעצמך.

אני מודה שמצאתי שגם אני קצת משוחד. מנקודת המבט שלי היה נראה לי שאתה ממש שונא אותי, אבל נבירה קלה בארכיונים מראה שאתה אגרסיבי, משתלח ואד-הומינם כלפי כולם.

אני נגד כל הלך הרוח הזה, להתחיל להראות איך אתה משתלח, שונא, מכפיש. אבל

אתה

קצת

לא

משאיר

לי

ברירה....

אתה פשוט בן אדם מסכן. מרחם עליך.ותן טל

(אגב, המצחיק הוא שאת התגובות הבעייתיות שלך לרוב כבר אי אפשר להביא, רובן נמחקו עד היסוד. ויש עניין להניח שאם הודעות שלך נמחקו ושלי עדיין קיימות - המנהלים חשבו ששלך "קצת" יותר בעייתיות משלי. ואכמ"ל).

אבל אתה פשוט בחור מסכן, אין לי עוד מה להגיד...

סרט? מה הקשר? אתה באמת משחק אותה או שאתה באמת לא יודע לקרוא מה שאנשים כותבים ולא יודע דרכי כתיבה של בני אדם?

לא כתבתי מילה אחת שהיא לא נכונה, ואתה סתם משתלח, ומנסה בכוח להעליב ולפגוע. מאחורי "מילים חכמות" וניסיון "להיראות נאור", מסתתר אדם שפשוט בוער בו הרצון להתנגח בי בכל מקום שאפשר. זה פשוט מדהים.

אבל באמת, כנראה שהדרך להתמודד עם מטרידנים, היאותן טל

פשוט לא להגיב להם. בסוף יצא לך הרוח.

אני פשוט אהיה אגרסיבי יותר עם הדווח, ואתה תזכה לראות הודעות שלך נעלמות שוב ושוב, ואולי בסוף אם ממש כבר תצליח להוציא את המיץ גם למנהלים, הם יזהירו אותך או משהו.

כל טוב.

לא הבנתי את הקטע של המהדריןמ(ל)כת אסתר
אני דתל, רבנות רגילה, חלב ישראל

אם יש מהדרין/בד"ץ אז זה אומר שהרגיל זה לא כשר?!
למה התחילו עם זה בכלל?...
זה לא אומר שהרגיל לא כשר זה אורמ שהוא לא מהודרמינימאוס2

יש כמה הבדלים:

1. רבנות רגילה מסתמכת על כל מיני קולות הלכתיות שרבנות מהדרין לא משתמשת בהן

2. הרמה של ההשגחה אמורה להיות טובה יותר- משגיח צמוד, ידע מקצועי יותר של המשגיחים לגבי רמאויות

ההבדל ביניהםשוקולד לבן

שרבנות רגילה היא כשרות שמטרתה לאפשר לכל עמ"י לאכול כשר. ולכן הולכים לפי קולות בהלכה כמה שיותר. (לכן היא לא אידיאלית) אבל היא כן כשרה, אחרת לא היה כתוב כשר.

רבנות מהדרין זה כשרות שמשתדלת לא להכנס לקולות. (ועד כמה שידוע לי יש גם יותר משגיחים) לכן הרבה אנשים מעדיפים לקנות כשרות כזו. בד"צים גם בהגדרה הזו, כשהם בד"כ גם מתייחסים לחומרות כמה שיותר.

כל זה בגדול, כי יש הכשרי רבנות מסויימים שהמשגיח בהם מאד מקפיד ולכן הם מצויינים, ולהיפך, כשרויות מהדרין שפחות אידיאליות. לכן הכי טוב זה לברר על כל רבנות בפני עצמה אם יש אפשרות.

תודה לשתיכןמ(ל)כת אסתר
כמו שחשבתי
כשרות רגילה היא לא באמת כשרה
למה במקום להמציא את המהדרין לא תיקנו את הדברים בכשרות הרגילה, למה שלא כל עמ"י יזכה לקיים את מצוות התורה?
זה ממש מרתיח אותי ואני לא רוצה לתת יד בדבר הזה שנקרא מהדרין ובדץ
היא כן כשרה, רק לא תמיד לכתחילהשוקולד לבן

מהדרין זה הוצאות יותר גדולות ותנאים גדולים יותר ולכן הרבה חנויות ומשווקים לא מוכנים לעמוד בתנאים שלהם, והם פשוט היו מוותרים על כשרות. והרבה אנשים מסורתיים\ דתיים מאד לייט היו קונים ככה לא כשר.

נראה לי עדיף לקנות כשר על פי קולות ואפילו בדיעבד מאשר לקנות לא כשר.(ולזה הכשרות בעצם נועדה)

אבל למה לא לקנות מהדרין? מה הבעיה בזה? 

אי אפשר לדרוש רמה של בדץ מכל מפעל בארץמינימאוס2

זה פשוט לא ילך. אלב השגחה ברמה של רבנות זה אפשרי

וככה זוכים לאכול כשר גם אנשים שזה ממש לא מעניין אותם

את מוציאה כעת שם רע לרב לאו ולרב יצחק יוסף!!!!ותן טל

את אומרת שהכשרות שהם מעניקים, עם כל המשגיחים שלהם - זה טרף!!! זה לא כשר!!!

הוצאת עכשיו שם רע על רבנים גדולים וצדיקים בעם ישראל.

הוצאת עכשיו שם רע על כל רבני הערים בישראל.

תחזרי בך ומהר...עבירה חמורה כזאת של הוצאת שם רע כאילו הרבנים מעניקים "כשרות רגילה שהיא לא באמת כשרה" - זה עוול חמור מאוד!!!

(ועל כל עם ישראל שאוכל אותו)מינימאוס2
זה לא קשור לרבנים זה קשור למשגיחיםסופגיפלצת

ובתחום הזה יש הרבה סרחונות מהכירות אישית 

ויש רבנויות שמאד בעייתי לאכול בהם.

^^^^^^^ וגם בדצי"ם מסויימים, אגב.הלליש
יש פשוט בד"צים פיקטיביים...עוגי פלצת

ויש גם בד"צים מבוססים שרבנות טובה עולה עליהם

בלי שם רע, ובלי שמות ספציפיים. יש מקריםחיה רוז

של דברים חמורים בכל מקום. אבל ברבנות יותר מבבדצים שעליהם אני סומכת.

וכבר הסבירו לי אנשים שכיוון ש60% מהרבנות זה כשר אז נחשב כשר מבחינה הלכתית. אין לי מושג אם הם צודקים...

אבל זה לא מה שאני מחפשת...

מכירה אישית משגיח של הרבנות שהכניסו באולם בעיר שלו בשר חזיר. כמובן שהם עבדו עליו והביאו את זה כבשר כשר.

הוא קלט וקרא לרב  העיר. שעשה להם נו נו נו.

דאג שינקו. (זה היה עוד קר...)

הם הבטיחו שזה לא יקרה שוב וההכשר נשאר.

ומקרה שני באותה העיר-

מלון שרצה להגיש קינוח חלבי אחרי ארוחה בשרית.

המשגיח טען שזה חלבי. והשפים התווכחו שהם שמו את השמנת הצמחית והחלבית נעלמה איכשהו.

בדיקות מעבדה הוכיחו בסוף את השקר שלהם.

ההכשר נשאר.

אה,רב העיר אמר לקרוב משפחה שלי ששאל על זה שאם הוא יוריד את ההכשר אז אנשים ילכו מלכתחילה למקום לא כשר. וכשההכשר נשאר אז רוב האוכל כן כשר!

אני לא אומרת שאין טעויות בבדצים!!! ושכל הרבנויות בארץ כאלו...

אבל יש מן הבדצים שיורידו הכשרים קצת יותר מהר.. 

בכל זאת..

ואני מכיר סיפורים על מלונות שמשגיח של בד"צ הסתובבסופגיפלצת

בבריכה ובלובי במקום להיות במטבח אז מה?

תבינו שזה תלוי באדם וביר"ש שלו לא איפה הוא שייך

גם נכון. אי אפשר לסמוך בעיניים עצומותחיה רוז

אבל פה מדובר על משגיח שהיה עירני. אבל אין לו מה לעשות. הידיים שלו כבולות.

במקרה שאת מתארת, המשגיח סרח והבדצים משתדלים לבחור כאלו שכן יראי שמיים.

ואני באמת גם לא אוכלת כל בד"צ....

אבל כמה שמשגיח יהיה ירא שמיים כשרב העיר אומר לו לא למנוע מהבן הגוי של בעל הבית היהודי להיות זה שמדליק אש מבשל ואופה והכל כי אחרת בעל הבית לא ירצה כשרות בכלל, אז אין לו מה לעשות. במסעדה הזו הכל יהיה בישולי עכו"ם בכשרות הרבנות.

אני לא אתחיל לספר המון סיפורים שהמפקח הראשי, הרבותן טל

בן גיורא, סיפר לדוד שלי (כלומר, אני שומע את זה ממקור שני - דוד שלי סיפר לי...) על ניסיונות הונאה בכשרות וסנקציות שננקטו נגד אותם אלו שמבצעים את ההונאה.

ומנגד, סיפורים על "ליכלוכים" שלבד"צים (כמו בעל מסעדה שמספר בגילוי לב שמשגיח הבד"ץ שלו שהוא משלם לו תוספת כסף מעבר לתשלום לרבנות - מגיע פעם במליון שנה, ובעיקר סומך על המשגיח של הרבנות שאם הוא משגיח אז זה כשר וכו'...).

ולא התחלנו לדבר בכלל על העובדה שלאף אחד אין באמת פיקוח על הבד"צים - כל אדם יכול לפתוח בד"ץ, גם אני וגם את...ויש תעודות בד"ץ שלא שוות את הנייר שעליהם הוא נכתב (ולכן אם כבר מאמינים לבד"צים צריך את עאלו המוכרות והידועות שאתה יודע בוודאות איזה רבנים מאחוריהם - העדה החרדית, בית יוסף וכו' וכו').

אבל עדיין, האמירות החמורות שנאמרו למעלה כאילו הכשרות הרגילה היא לא כשרה - זה עוול נורא לרבנים גדולים וצדיקים! לא נאמר שם ש"המשגיחים לא עושים את העבודה" - נאמר שם נטו לגבי הכשרות, ש"Vיא לא באמת כשרה". וזה שקר. שקר גס ביותר!

צודק.אני באמת לא אוכלת כל בד"ץחיה רוז

וודאי שכולנו בני אדם..

סתם אל תשכח, שכמו שאתה אומר, הבד"ץ הוא לא במקום הרבנות בד"כ אלא כתוספת...

תכלס, אצלנו מקפידים לשאול רב מהחוג שלנו שמתעסק בענייני כשרות שיורה על איזה בד"ץ אפשר לסמוך ועל מה כדאי להקפיד.

ידיים על הראש. מתכוננת לעגבניות.חיה רוז
עגבניות מהיתר מכירה/ יבול חו"ל/נוכרי, אוצר הארץ?אלאדין
הממממ.... וואחד התלבטות... רגע, אני אשאל רב.חיה רוז

בוכה/צוחק

רק יבול חו"ליזהר

כל השאר קדוש בקדושת שביעית, ואסור לזרוק.

מה שאמרו לךד.

(על 60 אחוז), זה לא נכון.

והסיפורים שאמרת - רק מוכיחים על ערנות.

אם משיארים הכשר או לא - בשביל זה אכן צריך לשאול את הרב המקומי. יש שיקולים של הנהגת ציבור שלא כל אחד יודע. 

"סיפורים" יש גם בהכשרים שאת סומכת עליהם. עולם הכשרות הוא עולם מורכב שצריך שימת לב רבה.

במקרים האלו מדובר על גישה. לא על ערנות.חיה רוז

בערנות כולם יכולים ליפול. 

גישה זה כבר עניין אחר.

ולדעתי צריך לאכול הכשר כזה שאתה סומך על הגישה שלו + עושה מאמץ להימנע כמה שיותר מטעיות ערנות למרות שכולנו בני אדם.

רב העיר המדובר בפרוש הודה למשפחה שלי שזו הגישה!!!

ואם הגישה הזו היא מצד הנהגת הציבור, שיהנו הציבור.

ואני יאכל הכשר אחר.

^^ ואני מכיר עוד סיפור כזה מרב עירסופגיפלצת

סיפור ממקור ראשון 

כל רבנות זה משהו אחר. לכן יש את כושרות.אלאדין
שאפשר להתייעץ איתם בדיוק בנושאים הללו, למי שבאמת אכפת לו.
אכן,ד.

אינך חייבת לאכול ממישהו שניסה להונות והשאירו לו כשרות, על אף ש"תפסו" אותו, שמא "יצליח" בפעם הבאה. 

אבל צריך להיזהר לא פחות בכבוד נותני הכשרויות, כי אכן חשבון הזכות של כל הציבור עליהם.

לכן, יש לפעמים את החלוקה בין הכשר "מהדרין" ורגיל, של הרבנות; כדי שמצד אחד הרוצה להדר יוכל לעשות זאת - ומצד שני הציובר הרחב גם יאכל כשר.

לא בקטע של זלזול. סיפרתי עובדות.חיה רוז

כל אחד יפרש אותן כרצונו. הנהגת הציבור, גישה נכונה, גישה לא נכונה.

אבל כשדנים האם יש הבדל בין רבנות רגילה לרבנות מהדרין לבין בדץ, צריכים לדעת שלא מדובר רק על הקלות והחמרות של לכתחילה ובדיעבד.

יש כמה וכמה רבני ערים שזו הגישה שלהם (יש גם אחרים, אני חייבת לציין.. ).

וראוי שאנשים ידעו את זה ויעשו את הבחירות שלהם בהתאם.

וואווו.הלליש

מהיכרות אישית- זה ממש לא מבוסס מה שאת אומרת.

יש בדצי"ם שההוראות שלהם לא כאלו מחמירות.

יש בדצי"ם שרבנות מהדרין הרבה יותר כשרה מהם בפועל.

ובדצי"ם לא מורידים מהר בכלל תעודות!!

הסיפורים הם עובדות מבוססותחיה רוז

תגובת הרב מבוססת. נאמרה למשפחתי

וזה שיש בדצים לא משהו, כבר אמרו פה כמה וציינתי שאני מסכימה.

הרב הזה לא מייצג את כל הרבנות.הלליש

אישית מכירה משגיחים מפה ומפה וזה לא מייצג כלום.

סבבה. תסתכלי על הדברים כרצונך ותאכלי כרצונךחיה רוז

נראה לי שיש כאן אנשים שירצו לדעת שיש כזו גישה (זה לא רב של עיר אחת. לפי הנתונים שאני יודעת עליהם. את חולקת. סבבה.)

כשיודעים אפשר לעשות בחירה אישית.

לכן כתבתי.

שיהיה בהצלחה לכל אחד בדרכו

סוף דבר הכל נשמע,יזהר

רובין, לנדא, מחפוד והעדה.

תוסיף עוד כמה סימני קריאה.יזהר

אולי יהיה בכוחם לבטל את מחדלי הכשרות החמורים שקיימים.

תגובה קנטרנית, לא עניינית, לא קשורה בכלום.ותן טל

מצטער, פשוט תגובה אחרי תגובה רואים איך השנאה שלך אליי מעבירה אותך על דעתך ואתה מנסה בכוח למצוא "גמים" בי.

אני מצטער, אם אתה טוען שהרב לאו והרב יוסף מאכילים את רוב עם ישראל טריפה - אני די בטוח שדינך בשמיים לא יהיה קל לאחר שהוצאת שם רע ברבים על שני ענקי תורה אלו, ועוד המוני ענקי תורה בכל הרבנויות בארץ...

(ושים לב, שלא תעוות שוב את מה שאמרתי כמו שעיוותת בהודעה עליה אני מגיב כעת - לא אמרתי שאין טעויות ואין מחדלים בכשרות, יש ויש, בדיוק כמו שיש בבד"צים - אני דיברתי על זה שהיא אומרת באופן גורף שכשרות רבנות היא לא כשרה. בדיוק כמו שהייתי יוצא עליה אם הייתה אומרת שבאופן גורף כשרות בד"ץ בית יוסף, או כל בד"ץ מוכר ובעל ביסוס הלכתי שעומד מאחוריו רב חשוב, מוכר ואמין, שתגיד על הבד"ץ שלו שהוא לא כשר - אני אצא עליה גם על אלו).

די כבר לשנאה. אתה תתעוור מרוב ניסיון להתנגח בי ורק תיכנס לדיכאון עוד ועוד...

עניינית מאוד. קשורה מאוד.יזהראחרונה

אתה יוצא בשצף קצף על טענה מציאותית, באיצטלה של הוצאת של רע (!!!!!!!!!!!!!!!).

אני רק טענתי שאתה מתכחש למציאות, ושטענתך דמגוגית.

הודעתי הייתה מעט צינית וחדה? נכון. זה כדי להבהיר ולחדד את הנקודה. אבל זה לא מפחית מהענייניות. תנוח.

אני טוען שקיימים מחדלי כשרות חמורים שמשמעותם היא שפעמים רבות, רבים אכלו דברים שמצד האמת לא היו כשרים מסיבה זו או אחרת (ובראשם: איסור שרצים החמור). אני לא חושב שהאשמה היא על הרב לאו והרב יוסף. האשמה היא בצורה בה מובנית המערכת, בכפיפות שלה לגורמים ממשלתיים שונים,  וכן במשגיחים ובמפקחים בשטח.

אגב, גם על בד"ץ "בית יוסף" אני לא סומך (למעט תחום הבשר, העוף והיין). זה ממש לא קשור לרב עובדיה זצ"ל. זה שאלה של התנהלות בשטח. ולצערנו יש עדויות למחדלים מכאן ועל ההודעה החדשה.

למלכת אסתר:אלאדין
שתי שאלות:
א. מדוע את חושבת שכשרות של רבנות איננה באמת כשרה?
ב. מדוע את לא רוצה לתת יד לכשרויות מהדרין ובד"צים?

תחרותיות היא תמיד טובה וגם בעניין הזה.
תשובותמ(ל)כת אסתר
א. כי הולכים שם לפי כמה שיותר קולות בהלכה שגרמו לזה שאנשים חשו צורך להקים את המהדרין
ב. זה לא תחרותיות זה סתם גורם לפילוג ומחלוקות

אז אם הרבנות הרגילה לא מספיק כשרה, לבטל את זה ולדאוג שהכל יהיה מהדרין
לא ייתכן שמה שלא מתאים ליהודי ירא שמים כן יתאים ל"סתם" יהודי
זה או שחור או לבן! אין באמצע לדעתי.
זו לא בדיוק ככהשוקולד לבן

בהלכה יש את עיקר הדין, אבל יש אפשרות במקרים מסויימים להקל או לעשות משהו שבדיעבד הוא טוב, אבל עדיף לא לכתחילה. (ההלכה דווקא ממש לא שחור לבן! הרבה פעמים לאדם אחד מתאימה פסיקה מסויימת ולאחר פסיקה הפוכה)

ניתן דוגמא מתחום קרוב-

היתר מכירה נניח הוא בדיעבד, כי עדיף כמובן לשבות בשמיטה. אז מי ששובת פועל לפי ההלכה ועושה את רצון ה' (מסכימה?). אבל האם זה אומר שמי שעושה היתר מכירה לשדה שלו לא הולך לפי ההלכה (בתנאי שהוא פוסק לפי הרבנים שמתרים)? לא. כי במקרה שלו הוא חייב שתהיה לו אפשרות לעבוד ומצאו לו אפשרות שזה יהיה לפי ההלכה. אם לא היתה את האפרות של היתר מכירה הוא היה עובר על איסור. במקרה כזה עדיף לעשות משהו שהוא בדיעבד מותר, ולא דבר שהוא וודאי אסור.

אותו דבר גם בכשרות-

הרבנות שמה לה למטרה שכמה שיותר בתי עסק יקבלו כשרות (אם הם עומדים בתנאים), כדי שכמה שיותר יהודים יאכלו כשר. ולכן בכשרות הרגילה הולכים (לרוב) לפי הקלות בהלכה, וגם מאשרים דברים שהם בדיעבד, ולכתחילה עדיף לא לאכול אותם. כי אחרת היו הרבה יהודים אוכלים איסורים (כל אכילה במסעדת טריפה) וזה הרבה יותר חמור מלאכול דברים שכשרים בדיעבד.

אבל לאדם שרוצה לא להקל בכשרות, נותנים כשרות שונה- מהדרין. וזה עדיף לאכול כשרות שהיא לכתחילה.

תעשי כרצונך, אבל חשוב להבין שבמציאות הקיימת כיום לא פשוט שהכל יהיה לכתחילה (מהדרין), ולפעמים צריך לפסוק בדיעבד (רבנות)

מה מטרת הסקר?שוקולד לבן
שולחת לך לאישימינימאוס2

מה שהכי הזוי זה, שכל אלה שתוקפים היום את הרבנותאלאדין
בכנסת וארגונים שונים (הדתיים שבהם) הם אלו שתקפו בעבר את הבד"צים שכביכול הם מפלגים וכו'.

עוד נקודה: על אף טענות כנגד רבנים שאינם אוכלים מהכשרות של עצמם - זה דבר לגיטימי במאת האחוזים.
כי, זה שרב לא אוכל מוצרים עליהם הוא נתן הכשר, לא אומר שהוא לא סומך על עצמו ומחטיא את הרבים.

זה כן אומר שהוא פשוט מחמיר לעצמו, לאכול רק את הטוב ביותר, אך בודאי שמכיר במה שתחת השגחתו ככשר לגמרי.
אינה דומה כשרות רגילה לכשרות מהודרת, ועל כן כאמור הגיוני לצרוך רק כשרות מהודרת מבלי לפסול את הכשרות הרגילה.
עניתי באישי שוקולד לבן
רק מהדרין. חב״דאושר תמידי
תלוי במה.תולתול

בשר ועוף- מהדרין.

שאר מוצרים, תלוי מאיפה מגיע ואיזו כשרות עיר.

אבל הרבה בכשרות רגילה.

רבנות רגילה על פי רובמשה

במוצרים סגורים נוטה פחות לבדוק, ובמסעדות/מזללות - לבדוק הרבה יותר.

רק מהדרין- חרדית...מישהו אלמוני
רק מהדריןמושיקו

חב"ד

מצד אחד לרעוב 

מצד שני זה יותר בריא...

זרם-די"מ.די"מ
בעיקרון מוצרים יבשים (למעט בשר) אני יאכל כל הכשר.
בשר-אני יקנה רק בדצים למינהם ורבנות מהדרין (תלוי איזה) בפועל אני יאכל הכל
מסעדות,חלבי-הכל. בשרי-כל מיני בדצים למינהם במקומות מסוימים אני יאכל גם רבנות מהדרין (תלוי איזה) כמובן שאם יש בעייה ידועה ספציפית בהכשר זה או אחר אני לא יאכל אותו.
זרם די"מ = זרם דתי-יהודי-מודרני? ותן טל

דוס יותר מכולםמושיקו
דורש יותר מידי.ותן טל
מה זה מוצרים יבשים?יוני

ביין אתה סומך על כל הכשר?

כנראה יין יבש...+mp8
אני בעיקרון סומך על כולם.די"מ
יש כמובן מחלוקות הלכתיות וזה שאלה בפני עצמה.יש מקרים ספציפים שיודעים על כשרות ספצפית שהיא לא בסדר אז אני לא יאכל אותו.
בעיקרון עד אחד נאמן באיסורים אז אלא אם כן יש סיבה לא להאמין אני סומך על כולם.
מהדרין, דת"ל.הלליש
בד"ץ. לא רוצה לציין זרם.שום וחניכה
למה? אם זה משו שראוי לציין אז אדרבה תמנע מכשולסופגיפלצת
נתת שתי אופציות. רק בדצים ורק ספציפיים מתוכם...חיה רוז

רק לא מהדרין/ בד"ץ. דתי.אריק מהדרום
מה יש לך נגדם?אלאדין
לאריק? כלום כנראהעוגי פלצת

כי אם היה לו משהו נגדם,

הם ממזמן לא היו קיימים ברבה סמייל

חח זה נשמע מפחידחיה רוז

בוכה/צוחק

ממלכתי?חיה רוז

זה הקטע?

הקטע הוא ציניותאריק מהדרום

ואיך זה קשור לממלכתי אין לי מושג מה ההווא אמינא שלך.

מישהו ממלכתי אמר לי פעם שזה העיקרון שלוחיה רוז

בדווקא לא לאכול בדץ.

הוא טען שזה המוסד הרשי במדינה ושצריך שלכל עם ישראל יהיה אותה רמת הכשר. שאם צריך להקל בשביל הציבור, אז מקלים לכולם כי אנחנו עם אחד. משהו כזה... וטען שזה הגישה הממלכתית.

אין לי מושג. זה היה בן אדם אחד. אני לא מבינה בזה. חשבתי שאולי לזה כוונתך. סורי.

מעניין מי הרב שלואריק מהדרום
אני מכיר אנשים כאלה.די"מ
והטענה היא יותר הגיונית ממה שכתבת אבל אין לי כוח לפרט עכשיו.
בטוחה שיש יותר עומק. השיחה לא ירדה לעומקחיה רוז
הוא אמר משהו בכללי.
לא התעמקתי בזה אז.
רואה עצמי כחרדי לאומיעוגי פלצת

כשרות? 

כשקונה לבית, בדברי בשר - בד"צ העדה, הרב לנדא, הרב מחפוד, בית יוסף, הרב רובין

ובכל מוצר אחר מעדיף מהבד"צים הנ"ל ^^^^

ירקות עלים מעדיף מהחברות שמופיעות בפרסום של "כושרות" (יש מעט כאלה)

מהדרין, חרדימופים

ממש מסכים עם רוז שקיים כאלה דברים

זה מתאים לשיקולם שצריך להיות לרב עיר, ויתכן שאפילו הרב עובדיה היה מורה לו לעשות כך

משום מה רוז מזדעזעת, ואני לא, כי באמת חשוב מאד להציל את עם ישראל מאכילת טריפה, לא?

ואם להוציא את ההכשר זה להכשיל את הרבים באוכל לא כשר בעליל, מה עדיף?

אבל נכון שזה הופך לבעייתי מאד אם אנשים סומכים על רבנות רגילה בלי לבדוק מי ומה

אמר לי מישהו שדיבר עם רב ברבנות שאמר לו שכמה שאנחנו יודעים שיש בעיות - אם היינו יודעים באמת מה המציאות היינו עוד יותר חוששים

ושוב - אני לא בא לתקוף, אני חושב שהם עושים עבודת קודש, ויתכן מאד שהייתי עושה אותו דבר במקומם.

מהצד השני אני מכיר את הרב של מעלות, ואני יודע שהוא מוריד הכשר על כל מעילה הכי קטנה, ויש גם כאלה דברים

הבעיה הגדולה היא שגם אם אני מכיר רב מסוים והוא אמר לי שהוא לא מקל בכלל, אין לרב של עיר מסוימת אפשרות לא לקחת ממוצרים של רבנות אחרת, ויוצא שהכל מתערבב

אבל קרה כמה פעמים שחמי קנה בשר רבנות כי הוא מכיר את השוחט, והשוחט אמר לו שהחתיכה הזאת והזאת הם חלק

אין קדושה ב"בד"ץ\מהדרין" אפשר לבדוק כל דבר לגופו

קודם כל, אני שמחה שאתה מאשר שזה לא רק בעיר שעליהחיה רוז

סיפרתי... תודה.

אני מזדעזעת? אישית כן. לדעתי בסוף אנשים שרוצים להקפיד נכשלים. אבל עזוב, זו הסתכלות שלי.

תכלס, אם זו גישה של הרבה ברבנות והכל מתערבב כדבריך, אז גם אם זה נכון לגבי אנשים לא דתיים כדי לא להכשילם, האם זה נכון לגבי אנשים דתיים?

זה כל מה שניסיתי להגיד. חברה, תדעו שהגישה קיימת ותבדקו אם זה מתאים לכם כאנשים שכן רוצים להקפיד על קלה כבחמורה. 

בנוגע למה שספרת על הבשר, בנוגע לבשר לא הייתי עושה את זה בשום אופן.

אבל אני מסכימה עם העיקרון, לפעמים יש מסעדה בהכשר סביר אבל שאני לא סומכת עליו אבל המשגיח שם הוא אדם שאני יאכל אצלו בבית והוא אומר לי כל מה שנכנס כאן זה בהכשרים האלה והאלה שאת אוכלת חוץ מהגלידה וכדומה, אז אני יאכל חוץ מהגלידה.

אם זה מותר זה מותר.די"מ
אלא אם כן זה דבר שבאמת יש סיבה רצינית לחשוש.
לדוגמא לחשוש ל"חלק" אני (בעקבות רבי כמובן) לא רואה שום צורך לחשוש. ולכן השאלה היחידה תיהיה האם אני סומך על ההכשר הזה שהם לא רמאים ואז כל מקרה לגופו. איפה שסבא שלי גר באהר"ב יש שם שני הכשרים לבשר הכשר רגיל והכשר "מהודר" של החסידים שם.והתברר שהבעלים של האטליז "המהודר" מכר בכוונה תחילה במשך שנים בשר טרפה לגמרי לא סתם "לא מהודר". הבעייה המון פנים ברבנות שיש משגיחים חרדים שלא כזה מקפידים כי הם יוצאים מנקודת הנחה שכל מי שבאמת מקפיד לא יקנה רבנות.
חרד"ל - מהדרין - של בצ"דים(תלוי מאד איזה)בנדא מצוי!!

בבית

מהדרין הכל - משתדל - עדה חרדית, בית יוסף, מחפוד, לנדא, רובין.

בשרים - כרגע קונה מחפוד בשאיפה לרובין אבל יקח זמן

בחוץ

משתדל מאד רק - עדה חרדית, בית יוסף, מחפוד, לנדא, רובין.
לעיתים יהיה גם מהדרין רבנות אחרי חקירה על המקום עם המשגיח והרב שלי.

לא משנה בשרי או חלבי.

חרד"ל רק דיז'וןמושיקו
לא הבנתייזהר

איך הכנסת את בית יוסף לרשימה.

הוא בסקאלה של החת"סים.

מהדרין, חרדיטופי תות
כמה נקודות חשובות על הנושאיזהר

אפתח בתשובה לסקר:

אני אוכל רק בד"צים מסויימים ומהדרין של רבנויות מסויימות. לא אוהב את המושג, אבל לצורך העניין: חרד"ל.

(אמרתי שאין לי זמן, אך בסוף התפנה לי זמן)

שו"ת כשרות:

ש: אם מישהו מעיד לי שזה כשר, אז "עד אחד נאמן באיסורים", למה אני צריך יותר מזה?

ת: עד אחד אכן נאמן, אלא אם כן יש לי משהו חיצוני שפוגע לי בנאמנות הזו. בלשון חז"ל זה נקרא "ריעותא". תחום הכשרות הוא תחום מאוד מסובך. מעורבים בו הרבה אינטרסים, הרבה כסף, והרבה פוליטיקות. אני לא מדבר רק על נותני הכשרות, אלא בראש ובראשונה על בעלי העסקים עצמם. הפיתוי לשקר ולהחליק הוא מאוד גבוה. במיוחד כשבדיוק אזל חומר גלם קריטי למפעל, והאפשרות היחידה היא חומר גלם לא כשר, וכו' וכו'. לצערנו כיום יש עדויות רבות שפוגעות בנאמנות של כל מיני גופי כשרות, הן פרטיים והן של הרבנות הממלכתית, ולכן אי אפשר להסתמך על הכלל ההלכתי של "עד אחד נאמן באיסורים" באופן גורף.

ש: חשוב מאוד לחזק את הרבנות הממלכתית, ולכן צריך להקפיד לצרוך הכשר של רבנות.

ת: זה נכון שחשוב לחזק את הרבנות, אבל אי אפשר לעצום את העיניים. החיזוק צריך לבוא בדרישה ציבורית להקפדה יותר טובה, באופן שידרבן את הרבנות להקפיד יותר, ולא להיפך.

צריך להבין שתחום הרבנות הממלכתית, כמקרה פרטי של סוגיית הדת והמדינה, הואת חום סבוך מאוד. לצערנו, המדינה לא מתנהלת כיום ע"פ חוקי התורה. יש הרבה אינטרסים אחרים שמובילים אותה לכיוונים שמתרחקים מאוד מהתורה. מערך הכשרות הממלכתי כפוף למערכת הזו ולגחמותיה. זה אומר שהוא מוגבל מהרבה בחינות שלא תמיד עולות בקנה אחד עם הצורך הכשרותי.

ש: מה בכלל ההבדל בין כשרות רגילה למהדרין?

ת: יש הבדלים גדולים מאוד, הן ברמת הפיקוח, והן בתוכן הפיקוח. רמת הפיקוח: למשל כמה שעות המשגיח נוכח בפועל במטבח.  תוכן הפיקוח: איזה כשרויות מאשרים.

בפועל זה אומר שאם אני ספרדי, למשל, אסור לי באופן גורף לאכול ברמה רגילה, בהגדרה. כי ברמה רגילה מאשרים בישול נוכרים לפי הרמ"א, שהוא אסור לפי השו"ע. בפועל, בכשרות ברמה רגילה, אם יש גויים במטבח, פעמים רבות יש רגליים לדבר שגם לפי הרמ"א יש בישול גויים. דוגמא נוספת: ג'לטין מחיות טמאות. יש מתירים ויש אוסרים. ברמה רגילה - מאשרים. וכן רכיבי חלב נוכרי, היתר מכירה, איסור חדש, ספקות במעשרות ובערלה, ענייני נגיעות חרקים, איסור חלה (יש מחלוקת האם דרך מסויימת של הפרשת חלה שנעשית במאפיות מועילה או לא. הספק הוא על איסור תורה שעונשו מיתה בידי שמיים) ועוד הרבה סוגיות בכלל לא פשוטות שנתונות במחלוקות הפוסקים. (הידעתם שיש סוג של דג טונה שיש מחלוקת בפוסקים אם הוא דג כשר או טרף (יענו: שרץ המים. 4 לאווים מהתורה)? חת"ס ב"ב ואו-יו נותנים לו כשרות, שאר הבד"צים לא.)

ש: אם כך, לכאורה אפשר לאכול כל מהדרין?

ת: לצערנו, גם זה לא מדויק. גם ברבנות מהדרין, נהלים לחוד, ועמידה בנהלים לחוד. יש רבנויות חזקות שמקפידות על הנהלים היטב, ויש רבנויות שיש בהם הרבה פחות פיקוח והקפדה. הנהלים עצםמ טובים, אך גם בהם יש פרצות, וצריך לתת עליהם את הדעת. ואותו דבר בבד"צים: יש בד"צים שיש להם נהלים חזקים, ויש בד"צים שהנהלים שלהם קצת בעייתיים. וכן, יש בד"צים שיש בהם הקפדה חזקה על הנהלים שלהם עצמם, ויש בד"צים שמשגיח הישר בעיניו יעשה.

ש: אז מה, אתה טוען שכל השאר לא כשר?

ת: לא. כמו בכל תחומי ההלכה, יש דברים שמותרים לדעות מסויימות ואסורים לדעות אחרות, וכל אחד צריך ללכת לפי רבותיו (וההולך לפי הדעה המקילה בכל דבר נקרא רשע. גמרא ראש השנה, דף יד ע"ב). וכן, יש לכתחילה, יש דיעבד ויש דיעבד גדול. ומי שהוא בעל נפש ונוהג להקפיד גם בתחומים אחרים, אין שום סיבה שיקל דווקא בתחום הזה, שהרבה איסורי דאורייתא ודרבנן חמורים כרוכים בו, וכן עניין היטמטמות הלב, כדברי חז"ל.

ש: ומה תכל'ס?

ת: תכל'ס, מומלץ ללכת לפי הרשימה הזו, באופן כללי, ובאופן פרטי, דברים שמחוץ לרשימה - לברר כל דבר לגופו. כמובן שבמקום פגיעה בהורים וכדו' - יש להקל בהרבה דברים (אך ודאי שלא בכולם), וכל אחד ישאל את רבותיו כיצד לנהוג.

אם יש שאלות נוספות, אפשר לשאול בשמחה.

המשיב אינו רב.

סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

ברור, לא חשבתי אחרתשלג דאשתקד
רק הדגשתי את האירוניה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.אחרונה

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

פחחחעעפתית שלג
שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אוריןאחרונה
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויקאחרונה
איך מגיעים לפורום הנוכחי מבלי לעבור על כל החודשים?נחלת
התכוונתינחלת

לפורום של טבת והלאה...

תסבירי מה כוונתךפ.א.
לפעמים כשפותחיםנחלת

בס"ד

לא תמיד כשפותחים, הפורום הוא מחודש טבת. חיפשתי מקום בו אפשר לכתוב

את התאריך (טבת, למשל) ולא מצאתי. אז  לפעמים מופיע פורום עתיק

איזשהו. לא מבינה למה ומדוע...

איך מגיעים לפורום העכשווי (מאתמול, שלשום) - ניסיתי בכותרות המציינות

מספרים גבוהים (2000+) למשל, אבל זה לא מעיד על אקטואליות הפורום.

ועוד משהו: הזמן המופיע ממול לתגובות לא הזמן הנכון. למשל 11.00

במקום 13.00 וכד'.

יש לי, כלומר, אין לי, שום כשרון טכני ולבטח זה משהו פשוט

אבל לא יודעת איך.

תודה!

שאלה נוספתנחלת

מה פירוש "עבר עריכה"? מצד מי, הצוות? ומדוע?

תודה רבה!

רשום לך מי ביצע את העריכהפ.א.

או שרשום הניק שביצע (הניק שכתב את ההודעה ועשה עריכה ושינוי)

או שעריכה בוצעה ע"י מנהל הפורום - ואז זה בד"כ להסיר תוכן שלא ראוי לפרסום פומבי.  

פרטי העריכה רשומים באותיות אדומות.

כאשר נכנסים לערוך פוסט שכתבת - בדקות הראשונות לאחר שליחת הפוסט, אפשר לערוך "בשקט"  אין אינדיקציה שהפוסט עודכן.

רק אם מעדכנים אחרי די זמן, 10 דק נניח, אז מופיעה השורה האדומה שהפוסט עודכן.  

(ויש גם מגבלות מתי ניתן לערוך.  פוסט שקיבל תגובות, ננעל/נחסם לעריכה די מהר אחרי קבלת התגובה הראשונה.) 

השרשורים בפורומים תמיד מסודרים מהחדש ביותר למעלהפ.א.

לא הגיוני ולא ברור איך יכול להיות שאת נכנסת לפורום כל שהוא ואת רואה הכי למעלה הודעות שאינן הכי חדשות שנכתבו בפורום.  

אולי תצלמי בפעם הבאה את המסך שאת מקבלת?

את יכולה, אם תרצי, גם להעביר לי בשיחות האישיות.

שנבין מה הבעיה אצלך.  

הזמן שמופיע - כנראה גם זו בעיה במחשב שלך.

השעון במחשב שלך נכון? 

זכה למצוות!נחלת

בס"ד

תודה על שתי התשובות.

1.  השעון בסדר גמור.

2. אעקוב אם אמנם זה כך (שמופיעות ההודעות החדשות קודם)

3. לא משמעותי אבל מדוע צריך לדעת שהניק (מה זה ניק?...מאיזו מילה?) ערך את תגובתו? מה זה משנה לנו?

4.  בבקשה, מה זה פצל"ש (או משהו כזה), אני לא מהדור שלכם, ידידי הצעירים.

אבל את רוב הדברים אני מבינה.....

יישכויח!

עונהדרקונית ירוקה

3. ניק מלשון nickname(כינוי). הכוונה למשתמש בפורום

4. פצלש זה פיצול אישיות - אדם אחד שמשתמש בשני כינויים

אני מכיר שפצלש = פיצול שםפ.א.
נשמע נכוןדרקונית ירוקה

בכל מקרה זו אותה הכוונה

אדם אחד, שני שמות

תודה!נחלת

ואם בפיצול עסקינן, למה כשאני פותחת את האזור האישי,

שואלים: האם יש לך פיצול אישיות?......

עניתי המון פעמים: כן. כן. כן....(לא נותן ברירה אחרת)

כך שיש לי כבר פיצול אישיות לעילא ולעילא, אבל

אני לא מבינה מה העניין כאן. זה גם קשור לשם?

או שזה הפסיכולוג של האתר......

תודה!!

זה באג מוכרפ.א.

לפעמים כשאני מתחבר לפורום ונכנס לשיחות האישיות, במקום לראות את רשימת הניקים איתם התכתבתי, הניק שלי מופיע, משום מה, בכל השורות. במקום הניקים הנכונים שהיו אמורים להיות שם

ואז כשאני לוחץ על ניק, זה גורם שאני כאילו רוצה להתכתב עם עצמי.

ואז מופיעה השורה ההזויה "האם יש לך פיצול אישיות"

הפתרון לצאת מזה הוא רענון הקישור וזה מסתדר. 

סליחה על הבורותנחלת

ולמה אדם אחד משתמש בשני כינויים ועוד מצהיר על זה?!

ברכה והצלחה!

ברור שהוא לא מצהיר - אלא מתחבא מאחורי ניק אחרפ.א.

הרבה פעמים, וזה קרה כאן בפורומים בגלים ובתקופות, היו טרולים שעשו צחוק ושיגועים וגם הטרדות. אותו אחד פתח והשתמש בניקים שונים כדי להטריל..

ויש גם שימושים לגיטימיים.

מישהו/מישהי עם ניק ותיק ומוכר, רוצים לשאול שאלה שלא תסגיר מי הוא השואל או השואלת.

דברים רגישים שלא רוצים לחשוף מבחינת הזיהוי של הניק הותיק.

לחסוך מבוכה, להסתיר משהו, להיות אנונימי בשאלה ספציפית. 

חן חן!!!!נחלת
ראיתינחלת

וזה א ח ר י  עריכה?

אז התת פורום הזה צריך להיות חסום איכשהו ולא כך פרוש לעיני כל

בכלל, כל כך מהר עלולים לגלוש בפורום , לדברים כאלה, ללשון

הרע, לפגיעה במישהו על ידי התלוצצות עליו (גם בתכתובת על

החצאיות ראיתי כזה דבר; אפשר לענות יפה או להתעלם על ידי

מעבר טבעי לנושא אחר אבל לא להוציא לבן אדם את הנשמה

ולעשות אותו כלעג וקלס לעיני כולם....זה לא יפה.

הכי מרגיז שזה  משעשע (אללי) ומושך להמשיך לקרוא -

כעין בידור - זה לא מתאים לפורום רציני כמו שהפורום

הזה נועד להיות, לפי הבנתי, וכך הוא רוב הפעמים.

מאד קל בפורום לכתוב כל העולה

על רוחנו; האם פנים מול פנים גם היינו מעזים

להתבטא כך?

ועוד - חושבת שנושא שעלול להיגרר לתגובות

מזלזלות, או שעוסק בעניניים שהצניעות די

יפה להם - צריך לעבור מהר ובנימוס

(כלפי זה המתחיל בנושא כזה, אפילו

ברצינות כי משהו מטריד אותו) לנושא אחר

ואפשר לאמר שבפורום הזה לא מרחיבים

בדברים כאלה, כי...כי....יש כאן ילדים קטנים!.....

וגם אם מישהו רוצה לשפוך את הלב

והנושא חריג, לא צריך לפרט יותר מדי -

זה לא בריא, זה לא נאות ויש דברים

שהשתיקה יפה להם. כלומר, מבינה

שזה מקום שאפשר לחשוף הכל

כי אף אחד לא מכיר, אבל בכל

זאת, קצת להתאפק. למרות שנורא

מושך לפרוק הכל. ואני מדברת גם

על עצמי. שלא אסחף מדי

בקלי קלות אפשר להיסחף.

שלא נהפוך לצהובון מרוב שיעמום

או סקרנות.  הכי יפה ומעניין זה

חילופי הדברים הרציניים, החקירות

והדיבורים בנושאים חשובים.

לא צריך לרדת למכולת!

בפורום יש כתיבה מכל הסוגיםפשוט אני..
לפעמים על נושאים ברומו של עולם ולפעמים סתם דברים מצחיקים או ביזריים.

אם ראית תגובה מסוימת שלדעתך אין מקומה בפורום, את תמיד יכולה ללחוץ על כפתור הדיווח ואז זה מגיע למנהלי הפורום לבדיקה.

בגדול תהיה מחיקה או עריכה או אף חסימת המשתמש רק במקרים חריגים, בדרך כלל בגלל פגיעה בניק אחר או שימוש בשפה לא נאותה וכיוצ''ב.

ולפעמים שוכחים את הסיסמא או חוזרים אחרי תקופהיעל מהדרום
לק"י

ופותחים ניק חדש.

נכון. אבל מקרה שכזה, לטעמי אינו פצל"שפ.א.
אין פה את הזמניות, שצריך תחליף לרגע לניק הקבוע.  
הבנתי...יעל מהדרוםאחרונה
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

ירושלים של זהב הוא שיר מסוכן.קעלעברימבאר

אנשים עלולים לחשוב שירושלים אכן עשויה מזהב.

צריך לזכור להיות ראלים ולא לחיות בדימיונות, ירושלים עשויה מאבן וחא מזהב,ואנשים חייבים לשמור על נקיונה כי היא לא עשויה מזהב.

היא גם לא של אור, ראיתי במו עניי שהיה בה חושך בלילה, אם לא המאמצים של חברת החשמל היא לא היתה מוארת בלילה, אסור לנו לשגות באשליות של דמיונות , זה שיר מסוכן שאינו חינוכי. ואנשים צריכים לדעת להדליק פנס ברחוב חשוך בירושלים בלילה.

והיא לא של נחושת, אמנם יש בה כבלי חשמל מנחושת, אבל זה רק אודות מאמצי הערייה שחיברה אותה לחשמל. ובל נשגה באשליות שנחושת תצוץ יש מאין.

בקיצור ירושלים של זהב שיר שקרי ומסוכן, אסור להשמיע אותו

(נכתב על פי מישהו אחר בעבר, שחזור מהזכרון בערך)

בהמשך לדיון על ערבים - אם היית נולד/ת ערבי/הזיויק

היית:

א. מתגייר/ת

ב. מקיימ/ת 7 מצוות בני נוח

ג. ערבי/ה חילוני/ת

ד. ערבי/ה מוסלמי/ת

ה. טרוריסט/ית

בחירה חופשית זה בהכלרקאני

גם בדברים הקטנים כמו שתיארת

אבל גם בדברים הגדולים

אני בחרתי את הדרך שלי

בחרתי להישאר דתיה