אתמול לקחת את בני איתי לקניון. הוא התנהג מאוד לא יפה, השתולל, ברח וכשקראתי לו הוא לא התיחס. מאוד כעסתי על ההתנהגות שלו. בהמשך הוא ביקש שאקנה לו צעצוע ואני הגבתי בלא. ואז הוא פשוט התחיל להשתולל זרק את עצמו על הריצפה ובעט עם הרגלים וצעק בקול רם. כולם הסתכלו והתחילו לשאול שאלות...אני פשוט לא התיחסתי, התעלמתי מההתנהגות הזאת וחיכיתי שירגע. ואז בשלב מסויים הוא נשכח על הריצפה באמצע הקניון. עשיתי את עצמי מתעסקת עם דברים רק שלא יחשוב לרגע שזה מזיז לי. השיא היה, שאנשים התחילו להתערב, ואני לא מדברת על אחד שנים אלא על לפחות 20 איש. איזו אישה אחת אמרה שהיא תזמין לי משטרה.התעלמתי ממנה בהתחלה אבל אח"כ עניתי לה שלא תתערב ומצידי היא יכולה להזמין. וככה עוד ועוד אנשים, ואני שומעת לחשושים, "איזו אמא זו, מסכן הילד וכו וכו". מה זה? אי אפשר כבר לחנך ילד בשקט? זה לא שאני צועקת על הילדים שלי או חס ושלום מרביצה, בחיים לא!!! אני מתיחסת בכבוד לכל הילדים שלי גם בדיבור וגם במעשים.
חייבת לשתףילדים זה שמחה
כי היום אסור לחנך. צריך רק להכנע לילדיםמינימאוס2
אני עוד לא מסוגלת להירגע מאיך שאנשים התערבוילדים זה שמחה
ממש רע לי עם זה, כאילו אני אמא לא טובה. ואני יודעת שאני לא כזאת. אני גם עוסקת בחינוך וב"ה יש לי שם טוב מהמקום שאני באה. בקיצור אני לא מפסיקה לחשוב על זה....
האישה הזאת עם המשטרהילדים זה שמחה
עוד אומרת לי "תרימי אותו" אז עניתי לה (ואני ממש לא יודעת למה מגיע לה הזכות שתקבל ממני תשובה) שהוא יודע לקום לבד.
מצד שני אנשים נלחצים.אנונימי (2)
מה שאני עושה:
נותנת לצרוח מס' שניות. אח"כ אוספת אותו אלי, מתיישבת איתו במקום שקט ומסבירה שככה לא ממשיכים.
מבררת אם הוא עייף, רעב או שיש סיבה אמיתית אחרת, ואם לא, אני מזהירה.
אני לוקחת בחשבון שיש מצב שאני קוטעת את הביקור בקניון/סופר וכו'.
הילדים יודעים שאם ימשיכו כך אני חותכת, ואנחנו חוזרים הביתה.
באופן כללי יש ילדים שלא מסוגלים לעמוד בביקור בקניון. אני נמנעת מלקחת את השובבים שלי למקומות כאלו - הם מתרוצצים, הולכים לאיבוד, נתלים על כל קולב, נשכבים על כל מדף - בלתי אפשרי. ואם אין ברירה ויש צורך, אני מבקשת מאחד הילדים הגדולים להצטרף.
אני מסכימה איתךילדים זה שמחה
לגבי זה שעדיף להימנע ובאמת בדרך כלל זה מה שאני עושה. רק שפה לא הייתה ברירה. ולגבי להרים אותו, אז עם הילד שלי זה לא עובד, הוא משתולל ובועט. מניסיון צריך לתת לו את הפסק זמן שלו ורק אח"כ לגשת אליו. וזה מה שעשיתי פניתי אליו בקור רוח ואמרתי לו שאני הולכת הביתה כי מאוד לו נעים לי איך שהוא מתנהג. ואז הוא פשוט קם ובא איתי לאחר כמה רגעים הוא גם ביקש סליחה ואז נתתי לו חיבוק ואמרתי לו שאני מאוד אוהבת אותו אבל מעשים כאלו אני לא אוהבת. וברור לי שאם אנשים לא היו מתערבים בצורה כזאת אז זה היה הולך יותר חלק.
אני מבינה את הקושי של אנשים מבחוץ ושלא מבינים מה קורה, אבל ככה להתערב?! יש גבול! באותו רגע שהם התערבו אני הייתי בתהליך עם הבן שלי והם ממש הפריעו ועוד לדבר בזילזול לאמא ליד הבן שלה? מה זה!!!!
נשמע שפעלת כמו שצריך.אנונימי (2)
אנשים בארץ נוטים נורא להתערב. את צודקת - זה לא בסדר.
קחי בחשבון שלאנשי העיר יש מנטליות אחרת .ובאמת במרבית המקרים אנשים נכנעים וזאת הסיבה שהם אף פעם לא באמצע תהליך עם הילד שלהם.
אל תקחי ללב. הדבר היחיד שיכולת אולי לעשות זה לחייך ולהגיד משהו כמו "את צודקת. אבל לילד הזה צריך לתת להירגע".
נכון שזה לא עניינם אבל כמו שאלעד כתב זו זירה ציבורית ואין ברירה אלא לקחת בחשבון את הקהל.
קניון אינו מקום מומלץ לילדיםאלעד
הוא מלחיץ, עמוס, ומלא בפרטים אורות ורעשים.
מכיל כל מה שיכול להכניס פעוט לסחרור חושים ולהתנהג בדיוק כפי שתארת.
לא כשפיטה, אלא כתהיה אישית בעלמא, הייתי שואל את עצמי מה היה קורה לו כולם היו מתעלמים.
האם החברה שלנו היתה טובה ומוסרית יותר? לא חושב.
את ההזדמנות לחנך אותו כרצונך ובשיטה שלך, בשקט ובסטריליות- הייתי מנסה בבית ולא בקניון בשעת לחץ ומול כולם.
נכון שהכי נוח וקל לחנך בביתילדים זה שמחה
אבל לפעמים יש מצבים בחוץ שדורשים התיחסות וטיפול ואם נחכה עד שנגיע הביתה אז נפסיד את כל העניין.
כולם מבינים בחינוך עד... שהם צריכים לחנך את ילדיהםl666
שלהם.
מאוד לא נעים
פעם בגן שעשועים אישה אחת העירה לי בסיטואציה דומה וילד שלה בינתיים כמעט נפל ממגלשה גבוהה על הראש, למזלו אישה אחרת שמה לב
צעירים שאין להם ילדים עדיין ומבוגרים שכבר שככו חיים בסרט, הם חושבים שאימא טובה היא בערך כמו מומין-אימא מסרט ילדים כלומר מרשה הכל, מטפלת בכל בעצמה ומאכילה משפחתה בעוגות
טפשים.. אם כי מן הסתם מכוונות טובות...ד.
זו אי נעימות מוכרת אצל הורים לפעמים (לפעמים ילדים גם "בונים" על זה...).
אל תתרגשי, נהגת בסדר.
את אמא טובה לגמרי.
ואם היית "נבהלת" ממנו - בפעם הבאה היה עושה כפול.
חינוך ילדים זה לא יחצנות.
פעם הבאה, תגידי לו שאת הולכת לקניון - אבל לא לוקחת אותו כי בפעם הקודמת השתולל (תזכירי לו את הפרטים), וזה יה לא נעים. הוא יבטיח שהפעם לא.. "תהססי" קצת - ואז תשאלי: אתה רוצה עוד נסיון אחד?.. אבל אם הפעם משהו לא יפה (תפרטי: מתעקש על מה שאמא לא מסכימה. צועק אם לא קונים משהו..) - אז יותר לא לוקחים אותך עד שתהיה ממש גדול.
וכמובן, תשבחי אותו על תהנהגותו המופתית. בסוף תקני משהו, "פרס" שתיקן את ההתנהגות..
תודה, ככה הנהג, מקווה שזה יעזור לוילדים זה שמחה
להיות יותר רגוע.
אנשים לא צריכים להתערב. אבל מתערבים. מציאות.רבקה שיין
סיפרתי בשרשורים אחרים שיש לי ילדה אוטיסטית. יש לי עבורה כרטיס מביטוח לאומי של 'פטור להמתנה בתור'. זאת אומרת שאני יכולה לקחת אותה לכל הקניות ותמיד לעקוף את כל התורות. אבל מאז שקיבלתי את הכרטיס ועד היום, השתמשתי בו רק פעם אחת כדי לקנות לילדה תרופה דחופה בבית המרקחת. ולמה? כי לקניות אני ת מ י ד הולכת בלעדיה. אם אקח אותה לקניות, ברור לי שאגיע לסרט כמו שאת עברת עם הילד שלך.
גם את ילדי הבריאים, כשהם מתחת לגיל 5 אני כמעט ולא לוקחת לקניות, מסיבה זו. ההתערבות של האנשים מסביב, פוגעת בחינוך הטוב שאנו מתאמצים לתת לילדנו!
אני מסכימה עם מינימאוס. אנשים היום מבולבלים. הם בטוחים שאם לא קנית לילד את הצעצוע שהוא רוצה, אז את כבר אימא מתעללת. אך את תמשיכי, ולא תיכנעי ותתני לילד את הגבולות שהוא צריך. את צודקת!! טוב שפנית לפורום הזה, כי כאן בפורום יש הרבה מביני ענין, שמסכימים שצריך לחנך את הילדים. בהצלחה!!
מסכימה עם כל מה שכתבומימיק
על כך שזה מאוד לא נעים שאנשים מתערבים
אבל חלק מלהיות יהודי זה -כל ישראל ערבין זה לזה וערבין זה בזה
כולם מרגישים כמו משפחה, אז בטח שהם יקחו חלק
(ב"ה שיש בעיקר צדדים יפים לערבות הזו)
בכל מקרה אל תתני לזה לערער אותך
את יודעת מה טוב, את עושה את העבודה עם הבן שלך, מכירה אותו, יודעת מה נכון לו
זה פשוט דבר מרגיז!!אלזה
כבר יומיים שאנשים ברחוב מעירים לי שאני לא נותנת לילדים שלי יד!! הם לא בני שנתיים, הקטן עוד מעט בן חמש. היום שאלתי אחד מהם אם זה יהיה ירגיע אותו אם אקשור את הילד עם קולר ורצועה.
פעם מישהי סיפרה בפורום סיפור דומה שהיא סיימה משעשעשירה..!
מקווה שלא עיוותתי, אבל הרעיון מובן. לפעמים לאנשים קל לבקר, אבל אם הם היו עומדים באותו מקום, ממש לא בטוח שהיו נוהגים אחרת..
אמא לעניין!
~א.ל
מוכר מאד.....44444
תני לנחש רב המעירים היו נשים מבוגרות +++ ואולי כמה צעירים בלי ילדים.
אני לרב מנטרלת ואומרת שזה בסדר אני לא צריכה עזרה אני אמא שלו ומכירה אותו והוא עוד מעט ירגע.
אני גם משתדלת לא לעשות איתם קניות אבל שאין בררה אחרת אז אני מראש אומרת שאנחנו נכנסים ל-X חנויות ואח"כ אנחנו נלך למשחקים (כל המכוניות למיניהם רק בלי לבכניס כסף)/ ג'ימבורי אם יש/ נקנה טרופית וכד'... ואז סביל יותר.
או שאני עושה את זה בהתחלה ואח"כ קניות.
בגדול זה מה שנח באזורים חרדיים. כולם רואים את זה ולרב לא מעירים אלא מסתכלים על זה כמשהו נורמלי כחלק מהחיים וכחלק מחינוך ילדים. הבעיה לרב שאזוריים אלו ממש צפופים ואין משחקים....
מזכיר לי שפעם נדחקתי לאיזו מעלית עם ביתי התינוקת. היה חנוק והורדתי לה את השמיכה. מישהי בה והעירה לי לשים את השמיכה כי קר עכשיו (טוב בחוף היה קר אבל היא לא בחוץ...) והיא אמרה לי שיש לה בעיה קר לה לראות תינוק בלי שמיכה זה ממש מפריעה לה. אמרתי לה: "את צודקת זו בהחלט בעיה....).
איך שאתם מנחמים אותי.... וחיבוק לפותחת!!!בת נוגה
התכשיט שלנו זימן לי סצנות רחוב \ סופר לא מעטות,
ובאחת מהן, בה הרגשתי גיבורה ממש והוא פשוט עבר כל גבול, יצאנו מהסופר באופן שהוא מנסה לחסום את העגלה של הקטן ואני מנסה להתעלם וללכת הכי מהר קדימה לסיים כבר את המחזה הנפלא, והוא נשאר מאחור כשהוא צורח: תחזרי אל הסופר!!!! תחזרי אל הסופר!!!
ואז מרחוק אנשים החלו לנופף לי ולסמן לי
נופפתי בחזרה לשלום שיבינו שיש אמא בשטח ואני משגיחה וזה בסדר
ואז אחד לא נרגע
התקרב אלי בצעקות
אמר שזה מזעזע
דרש לדעת את שמי כדי לפנות לרווחה
וכיו"ב דיבורים איומים
ואני הרגשתי שדמי פשוט נשפך שם
עניתי לו בכעס גדול בניגוד להנהגתי בד"כ שאין טעם לוויכוחים עם זרים
אבל חזרתי הביתה גמורה
לא די שעלי להתמודד עם עקשנותו של בני מחמדי ברבים
יש עוד מי שמתערב???
שחושב שהוא יודע טוב ממני מה נכון???
שמאשים אותי בהתעללות?!!?
אהההה
לפעמים זה פשוט נורא.
אני בהחלט בגישה שלא אמורים לחנך ילדים *דווקא* בפרהסיא
אבל לא תמיד יש ברירה!!!!!
שאנשים יסתכלו לצד וזהו!!!!!!!!!!!
ואיי!!!! ממש הרגשתי את מה שעברתי בסיפור שלך.נשמת כל חי
מה עושים עם זה? זה מעצבן ומזעזע מאוד.
והכי נורא זה שמי שמעיר הוא בדר"כ אדם שלא נראה עליו שהוא חינך את ילדיו או שהוא בעצמו מחונך...אם אתם מבינים אותי....
תמיד חכמים בלנסות לחנך ילדים של אחריםמתעלה אליו
אני סבלתי מזה מאוד![]()
בן כמה הילד?מרים*
בן 4נשמת כל חי
אל תתרגשי מזהnavab
אנשים אוהבים להתערב ולחשוב שהם יודעים יותר טוב.
אין אף אחד שכותב בדעה השניה???אנונימי (3)
אני תמיד הייתי מתפללת שיהיו לנו אורחים בבית כי אז לא הייתי חוטפת חזק כל כך אלא רק בצד לפעמים.
הייתי חולמת בלילה שמישהו מסביב שם לב ורואה כמה מכאיבים לי ומשפילים אותי. הייתי מדמיינת איך אני רצה לאדם זר בקניון ומתחננת שיעזור לי.
אבל פחדתי.
כבר בגיל נורא קטן פחדתי לעשות משהו נגד ההורים שלי. וחבל שכך. כי כל הזמן שאני הייתי עסוקה בלפחד, האחים שלי חטפו גם הם.
ואף אחד לא התערב ולא עזר...
שברתי את היד בתור ילדה קטנה וכולם כל כך כעסו עליי. מול הרופא ששם לי תחבושת הורידו לי כאפה מצלצלת..
אני זוכרת שבחנתי את הרופא. שתקתי ולא בכיתי, התפללתי בלב שהוא יגיד להם שכבר כואב לי מספיק.
את אמא טובה, אין בזה ספק.
אבל את יודעת שאמא שלי מעבירה סדנאות בחינוך ילדים? את יודעת שכולם מסביב מעריצים את ההורים שלי ולא מסוגלים לדמיין אותם מכנים אותי בשמות פוגעים ומאבדים עשתונות?
אני רק מנסה לומר שלא צריך להיפגע מהדאגה של אנשים מסביב. אפשר לענות להם בצורה עניינית בדיוק מה המצב. לא להיבהל.
לפעמים אנשים כאלה מצילים ילדים כמוני.
מכירה את זה ... שכולם מתערבים לך .אבני חן
אצלי שהבת הייתה קטן , תינוק בעגולה .
והיה אחר הצהריים אחד שיצאנו לטייל ולא היה לה כובע לראשה .
אז איזה מבוגרת (סבתא כזאת ...) אמרה לי למה אין לה כובע קר , היא תהיה חולה ....
או מקרה אחר כשלא היה לי שמיכה שהיא בעגולה , וכבר מתחיל להיות קררי ..... למה אין לה שמיכה /גרביים וכלה .
אז אמרתי להם (לחלק , לא זוכרת אם לכולם עניתי או התעלמתי ......)
תודה רבה שמעתי , בפעם אשים . (זה לא היה בהכרח נכון, כמובן .... לפעם כן ולפעמים לא ....)
נ.ב
גם אותנו אמא שלי חינכה אותנו כך . אני זוכרת (או יותר נכון מהספורים של אמא שלי )
שגם אחותי עשתה איזה ברדק בקניון או חנות נעליים .
היא רצתה איזה נעל מסוימת ואמא שלי לא הסכימה ..... היא בכתה השתוללה .
ואמא שלי אמרה הולכים , ביי אני הולכת . והיא יצא מהחנות .....עמדה יחסית רחוק (בטווח ראיה כמובן).
בסוף אחותי חזרה ובאה עלה חזרה .
* לא התכונתי לאלימות .... לא שמתי לב שאתן מדברו על אלימות.
התכוונתי לפותחה השרשור . סליחה אם זה לא היה מובן !!
לא התכוונתי לחינוך לאלימות ...סליחה אם זה לא מובן!אבני חן
מתוקונת- בת כמה את?משיח עכשיו!
איך זה שרופא לא הגיב והורים לא התביישו?l666
וילדים שמפחדים מהורים לא משתוללים בקניון כי הם יודעים שלא יקבלו שום דבר
ונגיד משהו בילדות שלך היה מתערב ואולי היו שמים אותך בפנימיה, אז אולי היית סובלת מאלימות קשה מילדים אחרים שכל אחד הגיע עם תיק שלו, לא חסר גם סיפורים קשים על יחס של צוות חינוכי במקומות כאלו
מההרגשה החזקה שהייתה לי באותה סיטואציהילדים זה שמחה
הרגשתי שדווקא מי שהתערב הוא זה שמתנהג איך שאת מתארת לילדיו.
הוא זה שמרביץ, מדבר באלימות, בחוסר כבוד וזלזול לילדיו שלו. זה היה רגש מאוד חזק....
ממה שאני יודעת- הורים שמתנהגים בכזו אלימותאם-אם
לא יעזור להעיר להם,
לעיתים הערות מחמירות את התגובה האלימה.
במצב של התעללות, התערבות עלולה להחריף את המצבאנונימי (5)
אנונימית יקרה,
לפני כשבוע הסתים השרשור 'אימא שלי שונאת אותי'.
בשרשור זה כתבתי את סיפור החיים שלי תחת הכותרת 'הסיפור שלי'. אם לא קראת את מוזמנת לקרוא.
אני רוצה להתייחס לתגובתך:
1. גם אצלנו בבית כשהגיעו אורחים לא הייתה אלימות.
2. למרות שהייתי בכיינית, מעולם לא העזתי לבכות, ליד זרים. על התנהגות כזו הייתי עלולה לחטוף...
3. כאשר הפסיכולוגית של בית הספר התערבה, היא רק החמירה את המצב שלי.
זה לא אומר שאני חושבת שבשום מקרה אסור להתערב. אבל אני לא רואה תועלת בהתערבויות ספונטניות. במקרה של התעללות, כל התערבות עלולה לגרום להחרפה, ועל כן יש לשקול את ההתערבות ולבצע אותה באופן מושכל.
אני חושבת שכל אדם שרואה הורה שמתעלל בילד, התעללות קשה, וההתעללות היא ברורה ויש הוכחות ודאיות, יש לפנות מידית למשטרה. ההורה יקבל צו הרחקה.
מגיבה 666, את חוששת שיתעללו בו בפנימיה? לידיעתך, אולי יתעללו בו בפנמיה, אבל אם ההורה המתעלל לא ייתפס, הוא לא אולי ימשיך להתעלל, אלא ממש כמעט בטוח שימשיך בדרכו. התעללות בילדים לא חולפת מעצמה!
אבל אם אתם חושדים בהתעללות, או יודעים על התעללות ואין לכם הוכחות ודאיות, תזהרו מהתערבות. ההתערבות עלולה להחריף את המצב של הילד! אתם תרגישו שניסיתם לעזור, אבל ההורה, שנחשד בהתעללות יוציא את זעמו כלפי הילד.
יקרה...אור היוםאחרונה
זה לא עניין של התערבות מרוע לב. אולי חוסר טאקט, או חוסר טאקט מוגזם.
עצוב לקרוא על הכאב שעברת, ועם זאת, אין שום ודאות שנוכחות אנשים אחרים הייתה עוזרת לך בצורה טובה ופותרת את הבעיה אחת ולתמיד.
צריך להבדיל, לדעתי, בין הכאב והקושי שחווית לבין הדרך שבה אפשר לקבל עזרה. התערבות של זרים בקניון לא הייתה מספקת לך את העזרה שהיית צריכה (לענ"ד. אולי רק משהו זמני. גם זה יכול להיות טוב, ובכל זאת).
פותחת השירשור חוותה התערבות פולשנית, ביקורתית, שהפריעה לה בניהול הסיטואציה. במצב הנתון היה לה קל יותר להתמודד עם הילד לבד (תגובת הסביבה מן הסתם גם השפיעה על התנהגות הילד). זה לא אומר שלגמרי לא שייך להתערב, אבל אפשר להציע עזרה בצורה נעימה ומעריכה, ולא כזו פולשנית.
שתדעי רק טוב.
כל הכבוד לך!! אני מסכימה עם השיטה שלך!!צוללת צהובה
אגב, בכל אופן כדאי להיות חכם מראשמינימאוס2
לא לקחת ילדים לקניון
ואם את לוקחת ילד לקניות כדאי להבטיח לו מראש שהתנהגות יפה תתוגמל במשהו
אנשים מעירים גם בגינה, ברחוב ובמשחקייהl666
לפעמים בא לי לתפוס את כל המעירים ולסגור אותם ביחד בחדר
אנשים מגזימים - לדוגמא פעם כשהייתי במשחקיה, הייתה שם אימא אחד עם ילד בן 6 בערך. באיזה שהוא שלב היא אמרה שבעוד חמש דקות הם הולכים ואז הוא התחיל לבכות - לא רוצה
אז אמו אמרה לו - מה אתה בוכה כמו תינוק
וישר מישהי העירה לה - מותר לו לבכות, לא רק תינוקות בוכים, את לא נותנת לו לבטא רגשות שלו!
הערות לא מעידות על אכפתיות אלא על גאווה מופרזת
צריך להמציא קנסילדים זה שמחה
על התערבות בחינוך ילדים שאינה בצדק.![]()
^^^גב'
נכון,רק שיש מצבים שמועדים לפורענות ומהם כדאי להמנעמינימאוס2
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות