עזרה בבית, ילדים גדולים, ילדים קטניםאנונימי (פותח)

אני כל הזמן מתלבטת כמה לבקש מהילדים עזרה במטלות הבית. הבעיה היא כזאת:

הילד הצעיר (לא הכי צעיר, אבל התינוקת לא חלק מהמשוואה) - יש לי תחושה פנימית מאוד חזקה שלו, של מה שנכון לו, ומאוד ברור לי שכרגע לא כדאי להציב לו דרישות ומטלות, והדרך הטובה כרגע להוביל אותו לעזרה בבית היא בהצעות ידידותיות מדי פעם כשאני מרגישה שמתאים, ובלהפוך את זמן העזרה שלו לזמן שכיף ונעים לו, שירצה עוד.

הילדים הבוגרים יותר, איתם כבר לא עובד כזה סוג של 'לזרום', והם מעצמם מאוד מחפשים מסגרות, הגדרות, כללים. הם רוצים לדעת מה אני מצפה מהם ומה לא, שזה יהיה ברור ועקבי. אם אני אומרת להם שצריך לעשות בבית כך וכך, הם יעשו יפה. ילדים טובים. אבל אם אני רק רומזת שאשמח לעזרה, מציעה וכדו' - הם ממש לא בעניין. מבחינתם כשחייבים חייבים, כשלא חייבים יש להם העדפות אחרות. ובפני עצמו זה בסדר, אני מכבדת את זה.

אז כשמדובר במטלות שבהם כל אחד לעצמו - למשל לפנות את הצלחת לכיור בסוף הארוחה, זה עובד בסדר, כל אחד ברמתו. לגדולים יש ריטואל קבוע, עם הקטן אני זורמת כנ"ל - כשמתאים הוא מפנה בשמחה, כשלא מתאים אני עושה את זה. ואם פעם ב- מישהו מהגדולים מרים גבה, אני מסבירה בנחת שגם כשהם היו בגילו הם לא פינו צלחת על בסיס קבוע. וזה מתקבל בהבנה.

אז איפה הבעיה? הבעיה היא כשיש משימה 'ציבורית'. למשל לסדר את הבית בסוף היום. אם רק הקטן היה בבית בשעה הזאת, הייתי בכיף זורמת איתו איך שמתאים לו. אם רק הגדולים היו - הייתי מציבה עובדה שעכשיו כולם עוזבים את כל עיסוקיהם ומסדרים ביחד, והם היו חיים עם זה בשלום. אבל כשהמצב הוא שכולם בבית באותו זמן, זה מאוד צורם שהם יסדרו והוא לא. מצד שני כאמור אני ממש ממש מרגישה שיש זמנים שלא כדאי לדרוש זאת ממנו וזה סתם יוביל לעימות מיותר ולא בריא. אז יוצא שאני מוותרת גם להם ולא קוראת להם לסדר, כדי שלא ירגישו מקופחים (זוכרת תחושה כזאת כילדה - מאוד לא נעים!) אז אני מסדרת לבד ומרגישה ממורמרת, שיש כאלה ילדים גדולים בבית ואמא צריכה לעשות את כל העבודה... לפעמים אני פונה אליהם בנועם, מציעה שיעזרו, אבל היקים הקטנים האלה ישר מנסים להעמיד דברים על דיוקם, להבין את המצב בוודאות - "זה לבחירתנו או חייבים?" אם לבחירתם - הם לא יבואו. כאמור אני לא כועסת עליהם על זה, אני מבינה שכרגע חשובים להם כללים ברורים, אבל מבחינתי אני די הולכת לאיבוד, וכל יום משנה את דעתי איך כדאי להתייחס לעניין.

עצות, מישהו?

(כדי לחסוך טרחה מראש - אין טעם להציע לי פרסים, אני ממש לא בעניין. וכנ"ל אין טעם להציע לי את שיטת שפר. תודה!)

אולי תפרטי א גילאי הילדים? יכול לעזוראמאשוני

ולעצם השאלה:

אולי תפרידי בין המטלות של הקטן למטלות של הגדולים או אפילו כל ילד- כל אחד אחראי על איזור אחר בבית, כל אחד לפי יכולתו והעדפותיו.

אפשר גם להגדיר שאת והקטן מסדרים יחד. למרות שבפועל את עושה 90% והוא 10%.

אצלנו נניח אם בעלי אומר לילד לסדר ואני רואה שהילד ממש לא במצב לסדר כי הוא עייף מדי או משהו כזה (בן 3)

אז אני אומרת לו בוא נסדר ביחד ובפועל מסדר את הכלוהוא אולי צעצוע אחד העיקר לא לשבור את המילה של אבא, אולי גם אצלכם הילדים יראו שגם לקטן יש מטלות ובהחלט אפשר להסביר להם שכל ילד לפי יכולותיו העיקר שלא יחשבו שהוא ממש לא עושה כלום.

אני מבקשת מהבת שלי (בת 4) הרבה דברים והיא עוזרתאנונימי (3)

היא עוזרת בכיף, למשל אני מבקשת ממנה: את יכולה להחזיר את הלחם למטבח?

והיא עושה.

אם היא לא רוצה, אני לא מכירחה אותה.

אני שואלת אוצה: רצה לעזור לי לסדר את הבית?

אם היא אומרת, לא אין לי כוח, אני לא מכריחה אותה, 

כי לדעתי היא עדיין קטנה ואני לא צריכה לחייב אותה.

אבל גם הקטן, בן שנתיים, מרוב הרגל, שהוא רואה אתנו כל הזמן מסדרים,

כשאני אומרת לו: שים את הנעליים במקום, הוא שם במקום.

כתבת שהם מקבלים בהבנה כשהקטן לא מפנה את הצלחתבת 30
עבר עריכה על ידי בת 30 בתאריך ח' בחשון תשע"ה 21:46

אז למה בעצם שלא יקבלו בהבנה שגם בדברים אחרים של סדר וארגון הוא לא תמיד שותף ב100%?

הרי האמירה שכשהם היו בגיל הזה הם לא נדרשו תמיד לסדר היא גם נכונה.

גם הבת שלי בת חמש וחצי אני מבקשת לעזור .....אבני חן

טוב לי יש רק שתי ילדים . היא הגדולה בת חמש וחצי ובן 2.

אני אומרת באו נסדר ביחד (אז אני והקטן בן השנתיים מסדרים ..... בפועל זה אני והוא קצת עוזר )

אני מסבירה לה שהוא עוד קטן ולא יוכל לסדר את המשחקים ..... לכן אני אוספת במקום,

את מה שהוא שחק /בלגן והיא את מה שהיא שחקה.

והיא מבינה את זה . גם כשהיא עייפה ואין כוח אז אני מסדרת לבד .

אני מבינה אותך .... במיוחד שיש יותר ילדים והבלגן גדול .

כי זה שונהאנונימי (פותח)

פינוי צלחת - זה כל אחד בנפרד. כל אחד גומר לאכול בזמן שלו, לכל אחד יש הכלים שלו. כשילדה מפנה צלחת ורואה את אחיה עדיין אוכל או לחילופין משחק בסלון - זה מצב נורמלי ושגרתי, ולא מעורר תמיהה. רק אם במקרה ממש עוקבים אחריו ורואים שכשהוא גמר הוא לא פינה לפעמים עולים סימני שאלה, אבל זה לא צורם או מעורר התמרמרות, והם מקבלים את התשובה הפשוטה שלי.

לעומת זאת לסדר זו משימה 'ציבורית', וכשמסדרים כולם אמורים לעשות את זה ביחד, ואם הגדולים מסדרים והקטן יושב באמצע הסלון ומשחק זה לגמרי בולט ותקוע ומעורר קנאה. אפילו שהאמירה בעיקרון נכונה גם לכאן.

תודה רבה על התגובות, אשמח לעוד. לגבי גילאים:אנונימי (פותח)

הקטן בן חמש, הגדולים שמונה ומעלה. אבל נראה לי שזה עניין של אופי לא פחות מגיל.

אני הייתי נותנת לו משימה קטנה- לפי מידתו כשישפנסאי
משימה ציבורית.

לסדר את הבית- לבקש ממנו להרים משחק או שניים, להשליך כמה ניירות לפח אשפה.

זה לא אמור להיות קשה, ומצד שני הוא מבין שהוא חלק מהמטלה הציבורית, והילדים הגדולים מרגישים שגם הוא שותף, גם אם לא באותה רמה...

לדעתי הלא מנוסה...אור היום

(הגדולה שלי קטנה מהקטן שלך, ובכל זאת)- ראוי מתישהו לשבת עם הגדולים יותר, שמהם את מצפה ליותר, ולהסביר בצורה נעימה, בוגרת ומכבדת את ההבדל ביחס שלך אל בן החמש ואליהם. את לא צריכה לומר להם לגבי התחושה הפנימית החזקה שלך לגבי מה נכון לבן החמש ומה לא (כי יש בזה מעין הצטדקות).

מה שכן כדאי לומר להם הוא שמכיוון שאת אמא שלהם, של דני ויוסי ומיכאל, ומכירה אותם מגיל קטן ויודעת מה טוב ונכון להם, את מחליטה כמה כל אחד עוזר בבית. את מבינה שזה אולי נראה להם מוזר או לא הוגן שדני הקטן עושה פחות מהם, אבל את, בתור אמא שלהם ושלו, יודעת מה טוב ונכון לו.

כמובן, זה גם המקום להוסיף שאת מאוד מעריכה אותם ואת היכולות שלהם- איך את מתייחסים יפה ל-xxxx, איך הם עוזרים בבית יפה וכו'. ואת מרגישה שמכיוון שהם ילדים גדולים יותר, ובוגרים יותר, יש לך יותר אמון בהם וביכולות שלהם. לכן לפעמים את מצפה ליותר עזרה מהם, מאשר עזרה מדני- כי את סומכת עליהם שהם יכולים לעזור ולסדר כשצריך.

עוד רעיון- אפשר לומר להם שהם מקבלים דברים שבן החמש לא מקבל (ולהדגים להם מה. בטוח יש דוגמאות לדברים כאלו). אפשר לומר להם שכשם שהם מקבלים יותר דברים ויותר זכויות, כך את מצפה מהם ליותר עזרה. זה חלק מלהיות בוגר יותר.

ועוד דבר אחרון- כתבת שהם אוהבים שהדברים מוגדרים מראש, אז אולי אפשר להגדיר מראש שכל ערב, בשעה מסוימת, כולם מתגייסים לסדר את הבית.

אפשר גם להגדיר מי מסדר מה (איזה חלק בבית, או איזה דבר (צעצועים/צבעים/אחר). אפשר גם לעשות סבב, כל פעם ילד אחר יסדר משהו אחר (שאף אחד לא ירגיש שהוא "נדפק" לסדר את החלק הכי קשה כל פעם).

לשים מוזיקה שמחה שהם אוהבים- ולעבודה

בהצלחה!

תודה רבה רבה לעונות! נתתן לי כיווני מחשבה מעולים.אנונימי (פותח)
אולי עוד רעיוןמימיקאחרונה

קודם כל, אני חושבת שגדולים בהחלט מבינים את ההבדל בינם לבין אח קטן

נכון שלפעמים הם מרגישים "לא פייר" אבל אפשר מדי פעם לצ'פר אותם (ממתק או ארטיק, לא בתור תשלום אלא בתור צ'ופר)

להזכיר להם שבתור גדולים יש להם גם הרבה זכויות שהקטן לא מקבל עדיין

(אצלנו למשל - מנוי לספריה שהם הולכים לבד ומבלים שם בכיף, לצאת לפעמים לארועים כמו בר מצוות וכאלה שהקטנים נשארים עם בייביסיטר, טיול מאוד שווה שאבא לקח רק אותם)

להזכיר שזה הבית של כולם וכולם מתגייסים לעזור\לסדר כדי שיהיה לכולנו נעים

ודבר אחרון, יש תרגיל קטן וחמוד לאיסוף חפצים (סליחה אם אני חוזרת על מה שכתבו לא קראתי הכל)

אני אומרת בקול רם, ובטון מאוד אטרקטיבי -

"בואו נראה מי אוסף הכי מהר מהסלון 5 דברים ששייכים לחדר ילדים"

(זה יכול להיות גם 5 עפרונות, לא אכפת לי)

אחרי שסיימו - עוד סיבוב. אם הבלגן ממש חוגג - כל סיבוב 10 דברים.

מנסיון - בערך החל מגיל 5 זה מאוד מדרבן אותם, לא צריך פרס, הם נהנים מהמשחק (אפשר להכריז בסוף על מצטיין)

(כמובן, לא תמיד יש לי כח וסבלנות ומצב רוח, אבל כשיש - זה ממש עובד מדהים)

חמוד לראות איך הם מוצאים פתרונות לקחת כמה שיותר חפצים כמו -

להעמיס על עגלת בובות, למלא אוטובוס במלא אנשי פליימוביל

ולא לשכוח שכל מי שמביא דברים לחדר גם צריך לסדר אותם במקום, ולא סתם לזרוק על הרצפה

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך