סטטוס מצויין של עקיבא נוביק, שווה לקרוא:אלאדין

Akiva Novick

וואו איזו כתבה מדהימה פורסמה השבת ב"בשבע": רווקים ורווקות מתוודים בעילום שם על התעקשותם לשמור נגיעה למרות שהמיין-סטרים הדתי סביבם כבר מזמן לא. אלף מחקרים סוציולוגיים לא יבטאו כל כך במדויק את התרסקות המחויבות להלכה בקרב צעירים דתיים, כמן הכתבה הזו. אפשר לומר שהזרם השמרני בציונות הדתית (ש"בשבע" הוא בטאונו) מרים פה דגל לבן רעיוני. ולחשוב שלפני 20 שנה הלא שומרים נגיעה היו אלה שמתראיינים בעילום שם ותמונת אילוסטרציה.

הצעה לסדרת כתבות המשך: צעירים שלא רוקדים מעורב בחתונות. צעירות שלא לובשות מכנסיים. צעירים שמתפללים במניין באמצע השבוע. צעירים שאוכלים רק במסעדות עם תעודת כשרות של הרבנות. צעירים שמחפשים לגור רק עם שכנים "כמונו". והבונוס- כל הקללות שהטיחו רבני החרד"ל בבנט בשנה האחרונה. גליון כרומו מהודר.
החלק השני נכתב בציניות אך הוא רציני לחלוטין,להבנתיאלאדין
אתה משווהמופים

מישהו שלא מתפלל במנין או גר במקום מעורב למישהו שרוקד מעורב, אשה שלובשת מכנסיים ומי שאוכל במסעדה בלי כשרות?!

אני לא נכנס לפרטים ולא נתפס לקטנות.אלאדין
הדברים מדברים בעד עצמם.
חוץ מזה שמדובר על שמירת נגיעה.
הקטע השני פחות חשוב. הראשון הוא העיקר.אלאדין
אגב, היום יש לנו דתיים שמסמסים בשבת, דתיים ששוכבים משכב זכר, נשים דתיות שעולות לתורה,
דתיים שגרים בדירות מעורבות וכו' וכו'.

הוא צודק.
עוד מעט דתי שישמור מצוות תהיה משהו שמצריך כתבה בעיתון.
נראה לי שההגדרה מיהו "דתי" זקוקה ביאור אם כךגוונא

ואיך קבעת שהוא "צודק"?

הניתוח שלו נכון.אלאדין
אם דתיים ששומרים נגיעה זה משהו שמצריך כתבה כזו וחוץ מאחת שגרה בחו"ל אף אחד לא מעז להזדהות, זה אומר הרבה מאוד.
הוא הסביר את זה וב בהרבה ממני, ממליץ לקרוא אותו שוב.
זה נכתב כקונטרה לכתבה במוצש שבוע קודם לכןאלאדין
אך מכלל הן אתה שומע לאו וד"ל
וההבדל הוא?ארוון
יש הבדל בין מצווה למצווה??

זה הכל החלטה "חברתית״...
איך אדמין אומר- יש מצוות שאין להם מזל...
ברור שיש הבדל בין מצווה למצווהמינימאוס2

יש מנהגים, יש חומרות, יש גזרות חז"ל, יש איסורי דאורייתא ודרבנן יש איסורי כרת

את משווה בין לשתות כוס מים בלי ברכה לבין גילוי עריות?! 

נתחיל מזה שהשני הוא ביהרג ולא יעבור והראשון לא ...

התפקיד של כל אחד הוא לתקןשואף לאור

ולא להכנע לתכתיבים חברתיים שאינם נכונים,אני חושב שביטוי כזה לא צריך להביא לאדישות אלא למלחמה מול המציאות הלא אידיאלית

באמת את לא יודעת מה ההבדל?מופים

לא להתפלל במנין זה מח' אם זה אסור

לגור במקום מעורב לא אסור בכללף זה רק לא מומלץ כשיש אפשרות אחרת

שאר הדברים שיונתן הזכיר הם איסור גמור

פספסת את כל הרעיון לטובת עניין שוליאלאדין
בפעם המאה: עזוב את הקטע השני, תתייחס לראשון.
אני חייב?מופים

אני חושב (ברוך ה') שאתה מגזים מאד

אני רואה סביב במקם שאני גר טלפי אנשים שלא יעלו בדעתם לעשות כל מה שהזכרת,

אל תדאג, המצב לפני 50 שנה היה הרבה יותר גרוע, זה רק נהיה יותר ויותר טוב 

אתה גר במקום חרדי אולי!?מינימאוס2

אבל נראה לי שגם בקרב ציבורים בציבור הדת"ל יש מגמות של חיזוק 

וגם מגמות הפוכות לצערנו 

כן, כבר שנים שיש חלוקהמופים

אלה בחרו בה' ואלה בחרו בבעל

או בלשון התקשורת "הקצנה בחברה הדתית לאומית"

אצל החרדים והדת"לים יש מגמה לכיוון אחד בלבדאלאדין
ואין שום הקצנה לצד השני, חוץ מאולי בודדים שבבודדים. אפילו התקשורת כבר לא מדברת על זה מרוב שזה שולי.
לא לכוון שאתה חושב עליומינימאוס2

ב"ה שכונתינו מלאה בבני עליה 

שוב, יש אבל זה אחד למאה.אלאדין
אתה מוציא שם רע!מינימאוס2

אתה יודע בכמה אברכים מסולאים בפז אני מוסבבת?!

שיושבים ולומדים תורה ומחפשים איפה להתחזק ואיפה לחזק!??

כן, לא פעם ולא פעמיים אני חושבת שאני גרה בסוג של גן עדן. ב"ה 

לא אמרתי שאין, דיברתי על מגמותאלאדין
אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותךמינימאוס2

הדור שלי - בני 30 הקצינו את החרדיות יותר מאשר ההורים

(יש גם מגמה הפוכה אבל היא לא היחידה)

מסכיםאלעד

כמעט כל חבריי בישיבות (ומדובר על מאות כי עברתי כמה) מקפידים יורת מהוריהם,

ועל כך צועקים וצווחים מנכ"לי בני עקיבא הוותיקים ובעלי השפעה אחרים מימים עברו.

נהיינו חברה הרבה יותר קיצונית ורוחנית,

ונדמה שההתכחשות שלך למגמה הזו מונעת משיקולים לא כנים אלא רק בכדי להחזיק בדעתך.

זה כ"כ פתטי שפשוט אין מה לומראלאדין
בכל פרמטר אפשרי, הכיוון הוא מאוד מסויים.
אין בכלל טעם להביא הוכחה כי זה פשוט בהכל.
רואים את זה כל הזמן איפה שלא הולכים, זה מתבטא
בכל תחום.
אבל בסדר, כל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה.
בשביל לראות מגמות הפוכות- צריך להכנס לבתי מדרשמינימאוס2

לא להסתכל על אלו שהולכים לקניונים ומסתובבים בבתי קולנוע

חוץ מאושפיזין, למלא את החלל ועוד סרט בסגנוןאלאדין
לא הייתי בכלל בקולנוע כך שלא שם פגשתי משהו או מישהו שקשור לזה..לא צריך ללכת לקולנוע בשביל לראות את זה.
כל אחד והמשקפיים שלו, כנראה. יש על זה בדיחה ידועהאלעד

חבורת חסידים טיילה בחוצות העיר,

כאשר לפתע נרתע חסיד אחד לאחוריו וכמעט מעד על האדמו"ר.

שאל אותו האדמו"ר מה אירע

ענה לו החסיד שחשב שעמוד החשמל שניצב בדרכם הוא אשה, ועל כן נבהל.

נענה האדמו"ר ואמר: "יש שרואים אשה וחושבים היא עמוד, ויש שרואים עמוד וחושבים שהוא אשה"

אני בעד לראות את המציאות כמות שהיא.אלאדין
אישה היא אישה ועמוד הוא עמוד.
זה קצת מזכיר לי סיפור על רב אחד זצ"ל, שפעם כאשר היה מפקד אוכלוסין, שאל אותו אחד ממקורביו מה לענות בקשר לגילו. אם הוא יציג את עצמו כצעיר מכפי שהוא באמת, זה יזיק לו מכייוון מסויים (לא זוכר מה זה היה בדיוק) ואם יגיד שהוא מבוגר יותר זה גם כן יזיק לו (לא יקחו אותו לעבודה או משהו כזה).
אמר לו הרב: על אפשרות אחת לא חשבת - פשוט להגיד את האמת!
אבל במקרה שלנו מדובר ב"רוב שאינו מצוי לפנינו"אלעד

ולכן ניתן להסתמך רק על מגמות, סכמות וסקרים שלעולם לא יהיו מדוייקים

ומכאן חשיבות המשקפיים אותם אתה עונד.

דוגמא אקראית מהיום, מתוך אינסוף שבכל יום:אלאדיןאחרונה
אני אשמח לדעת מה אתה חושב שהשיקולים שלומופים

כי מבחינתי זה ממש תעלומה

זה הרי כך כך מדכא לחשוב שכולם נהיים רשעים, אז אם זה המציאות - מה נעשה? אבל להתעקש שזה כך כשזה לא המציאות? מה יש להרוויח?

מופים, אתה רק מוכיח שאני צודק.אלאדין
לא התכוונתי להיכנס לוייכוח על זה.
פשוט אהבתי את הפוסט הזה והוא נראה לי נכןן. וזהו.
אני לא יכול להוכיח כזה דבר, כי זה לא נכוןמופים

אני מנסה להבין את התהליך הנפשי שגרם לך לחשוב כך, לא לומר שאתה צודק

שנים של נטיה לראות בכל מי שאינו הוא כלייט וחפיפניקאלעד

לא יכולים להשתנות ברגע אחד

במדינה שבה יש 6 מיליון יהודים אחד למאה זה לא מעט..שוקולד לבן
הוא טועה בגדוליוני
הדבר היחיד שאני רואה פה זה ״עיתון בשבע מנסה לישר קו עם מקור ראשון..

ערוץ 7 מזמן כבר הרים דגל לבן..
תחליט. אתה כותב שהוא טועה אבל מסכים איתו.אלאדין
אני לא מסכים איתו!יוני
בתור עיתונאים שמשפיעים רבות על סדר היום של המגזר הדתי לאומי אני חושב שקבוצת ערוץ 7 מפשלים בגדול בניסיון ליישר קו עם התקשורת במדינה על חשבון הציבור עצמו
מה קשור פה יישור קו?אלאדין
לפרסם כתבה שמעודדת שמירת מצוות נחשב יישור קו? לא מבין אותך.
הכתבה מעודדת שמירת מצוות או לא?!יוני
סה״כ זאת נתינת לגיטימציה לאלו שלא.

בדיוק להיפך.אלאדין
מעניין לעניין באותו עניין...שום וחניכה

כשמישהו או מישהי מצהירים שהם "שומרי נגיעה", זה מדליק אצלי נורה אדומה...

משום שהתהדרותשום וחניכה

בדבר מסויים מעידה על כך שקיימת גם 'איפכא מסתברא',

ורגליים לדבר שלאותו אחד זה לא מובן מאיליו, אם בגלל

הסביבה בה הוא חי ואם בגלל העבר שלו...

בדיוק כמו שאחשוד באדם שמצהיר בריש גלי שהוא שומר שבת.

ואגב, זאת סוג של תעודת עניות לחברה שאלו אחד משלל הטיקטים שלה.

אולי...daniel93
אבל לפעמים סביבה זה לא בחירי. יש דברים שהחברה "זנחה" ("מצוות בלי מזל" זו הגדרה מבריקה). האמירה של מישהו שמדקדק במצווה כזאת או אחרת יכולה לנבוע מזה שהחברה שלו זנחה אותם, ולפעמים מתייגים אותך בחברה מסויימת בלי שבחרת בה...
דוגמת הרווקים בגיל מבוגר זו דוגמא מושלמת...
זה מובן לך מאליו שאדם שומר תורה ומצוות? אין לךותן טל

אפשרות אחרת? אתה לא יכול לא לשמור תורה ומצוות? אין לך יצר הרע?

אל יאמר אדם אי אפשי בחזיר - אלא איפשי ואיפששי ווה' גזר עלי.. (ציטוט לא מדוייק).

זה שאדם מצהיר שהוא שומר נגיעה בסך הכל אומר שהוא יודע שהיום יש נפילה גדולה בזה גם בציבור הדתי ולכן טורח להצהיר מראש שהוא שומר נגיעה.

כן. קיים גם איפכא מיסתברא. וכן, לאף אחד זה לא מובן מאליו - גם לך, למעשה, זה לא מובן מאליו. רק בגלל שהתורה אמרה, אתה מקפיד על זה (וגם אז זה לא מובן מאליו) - אם התורה לא הייתה אוסרת לגעת, מין הסתם שגם אתה היית מנשק ומחבק בנות...

ובכל מקרה, אדם שמצהיר את זה, הרי שאם אתה מאמין שהוא דובר אמת - אז הוא שהוא שומר מתמיד, וזה נחמד, או שהוא חוזר בתשובה - ובמקום שבו בעלי תשובה עומדים...

ברוח 'נקודת הבחירה' של הרב דסלר...שום וחניכה

נקודת הבחירה של כל אחד אינה מעידה רק על אותה נקודה אלא

משקפת באופן יחסי את הספקטרום הרחב של סולם הערכים שלו בכללותו.

נסיונות יש לכולנו.

אך אני מעדיף שנקודת הבחירה תהיה קצת יותר עדינה מאשר האם לנשק או לחבק בחורה.

מחילה, לא הבנתי.ותן טל

אשמח אם תענה לי בפשטות על השאלות הבאות, נתחיל בסגנון כן ולא:

1. האם אתה לא יכול שלא לשמור נגיעה?

2. האם שמירת נגיעה זה דבר טבעי שמוטמע בך גם ללא הוראת התורה? (כמו, נגיד, נשימה, שהיא דבר שגם אם התורה לא הייתה מורה לך ונשמרת מאוד לנפשותיכם - היית נושם...)

3. האם אדם שאומר שהוא שומר נגיעה, זה אומר שסולם הערכים שלו מעוות, או שהוא בסך הכל יודע שבעולם הדתי הדבר ה"פשוט" התערער במידת מה ולכן, למשל באתרי דייטים, כדי למצב את עצמך במקום מסויים, חשוב להגדיר גם את זה בין היתר (כמו אדם שמצהיר שהוא "לא מעשן") ?

אמת מוורמייזא תצמחגוונא
ברור...זה כמו דתי שיאמר: 'אני שומר שבת'.אלאדין
אבל גם בלי קשר, כמה בכלל שומרי מצוות יש היום?
כמעט ואין בכלל. רק טיפה מהחרדים וזהו, וכל יום זה הולך ופוחת.
אין לי נתונים.שום וחניכה
חבל לקבל בשמיים מאות אלפי עבירות...ותן טל

כי כן, גם אם זה בוער לך מאוד להגיד ש99 אחוז ממי שבאתר הוא חילוני/כופר/לא שומר תורה ומצוות, וכמוהו רוב מוחלט של משפחתו, חבריו מהישיבה/חברותיה מהאולפנה וכו' - עדיין, אמרת את זה כבר פעם, אז זהו. כל פעם נוספת זה מאות אלפי עבירות - של לשון הרע על כל אחד ואחד מאלו ששומרים תורה ומצוות בעם ישראל.

אשמח שתכיר לי את הרב עליו אתה מסתמך שאומר ש99 אחוז מעם ישראל לא שומר תורה ומצוות כולל רוב הרבנים, וכל הרבנים הדתיים לאומייים. אני לא מכיר רב כזה, אפילו לא מהקיצונים החרדיים.

אז זהו. הייתי חייב למחות על כבוד עם ישראל וכבוד תלמידי חכמים.

אין לי בעיה להענש על זה. וחוץ מזה:אלאדין
למה אתה תופס את זה כדבר רע?
אם מקור ראשון יכתוב שלמשל רוב הרווקים הדתיים לא שומרים נגיעה, זה בסדר, אבל אם אני אומר זאת תגיד שזו הוצאת שם רע.
זה פשוט בחירה שלך איך להסתכל על הדברים.
לא אמרתי את זה כביקורת אלא כציון עובדה.
מישהו אמר לך מה אני חושב על מקור ראשון?ותן טל

מישהו אמר לך בכלל כמה אני מאמין לעיתונים? מישהו אמר לך שאני רוצה שיהיו דברים כאלו?

מישהו אמר לך כמה אני לא מרוצה מכל מיני דברים שנכתבים שם ולעיתים גם מביע את זה בדרכים שונות? (הפורום זה לא החיים, לא הכל אני חייב לכתוב כאן).

זה לא ציון עובדה, זה הוצאת שם רע על מאות אלפי יהודים. וחבל שאתה לא מבין את זה.

אבל עדיין אני מחכה לרב שאתה מסתמך עליו כשאתה אומר את דברי הבלע האלו.

או שאין לך רב כזה?

אין לי רב כזה. אם כי האר"י אומר שלפני המשיחאלאדין
רוב ישראל יהיו מהערב רב, שזה חמור יותר מסתם לא לשמור מצוות. את זה לא אני אמרתי ואני גם בטוח שהרוב חולקים על כך.
הטענה הזאת של הערב רב, חסרת משמעות.אני77

משה רבינו קיבל את הערב רב לעם ישראל. נקודה.

אם רוב ישראל כיום ערב רב, אז כנראה מה שהקב"ה מצפה זה שבדור הזה נתעלה על עצמנו ונלמד איך להסתדר עם הערב רב, מה שמשה רבינו התאמץ לעשות ולא סיים את המלאכה, והשאיר את גימורה למשיח.

אם יש מישהו שמבחינה הלכתית נחשב כופר זה סיפור אחר. אבל סתם ערב רב, יהודי עם נטיות רעות, צריך לנסות לעזור לו ולקרב אותו, ואפילו אם יהיה מרשעי ישראל, ואסור לדבר עליו לשון הרע.

שיהיה. כך או כך, הסטטוס הזה מבריק.אלאדין
קודם כל,ותן טל

כשאתה אומר משהו בשם מישהו - תצטט אותו ממש, כולל המקור ממנו זה נאמר. אני לא מקבל סתם אמירות.

דבר שני - תסביר מה זה "לפני המשיח"?

דבר שלישי, מצטער, הרב שלי אומר לי שאני יהודי, הרבנות אומרת לי שאני יהודי - אני יודע שאני שומר תורה ומצוות - לא באמת משנה לי מה נאמר בשם רב כזה או אחר, על "ערב רב" או לא "ערב רב" (אגב - אם אתה ערב רב למה אתה בכלל טורח להמשיך להיות יהודי? לך תתנצר או משהו, או תכפור, ותהנה מהחיים..הרי אתה לא יהודי, אתה ערב רב, אז למה להקשות על עצמך את החיים?) - אני שומר תורה ומצוות כי ה' ציווה אותי בתור יהודי.

דבר אחרון - לצערך, ג-ם אם ונניח והאר"י אמר מה שאתה אומר ונניח שזה אפילו נכון - אין לך רוח הקודש ואתה לא יודע מיהו ערב רב ומי לא, ואני די משוכנע שהאר"י לא אמר לך איך אפשר לדעת על כל אחד - אז כל עוד אתה אומר בלי לדעת על אנשים כאלו ואחרים, או מכליל ומוציא מההכללה אנשים מסויימים בלבד - אתה בכל מקרה עובר על הוצאת שם רע...

אז חבל. אתה באמת רוצה לעבור עבירות? אז למה אתה אתה נשאר כאן?

שיהיה...אין לי הכוח לדון על זה.אלאדין
אבל להכפיש ולהוציא שם רע כן יש כוח. חבל.ותן טל

נראה לי חשבו כאן (כולל אני) שהשתפרת ושינית סגנון והתייחסות, לפחות חלקית, ולכן מתייחסים אלייך ברצינות.

לא השתניתי.אלאדין
אוקי. תודה.ותן טל
אני חושב שהקביעה הזו מאד מאד מוגזמתשואף לאור

בודאי שיש הרבה שומרי מצוות בעם ישראל,ויש אף הרבה מתקרבים..

להגיד שאין כמעט בכלל זה בודאי לא תיאור של המציאות וחבל להכיר במשהו שיכול להוביל מבחינה פסיכולוגית לנמיכות רוח.

למען האמת גם מהסטטיסטיקה נראה שהכיוון הוא שונה,מה שמתואר בתקשורת פעמים רבות זו מציאות ורטואלית,אישית.

אני לא אומר כך כי מה שהם אומרים לא נעים,אלא שכך העם נראה,כך העם מבטא את דעותיו במשאלים וכו'.

כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

יש בזה גם צדדים טובים. עצםקעלעברימבאר
הידיעה שה' מסייע עוזר להרגע ולהיות אפקטיבי. כי לפעמים עצם החרדה שהכל תלוי רק בך ואין מי שמסייע היא עצמה יכולה לשבש אפקטיביות.

דריכות קטנה אפקטיבית, דריכות גבוהה כבר לא

בעיה שבנים הולכים עם מכנסיים, זה לא צנוע.אריק מהדרום
בגמרא (נדה י''ג ע''ב): "אמר רב פפא: שמע מינה - מכנסים אסורים. והכתיב ועשה להם מכנסי בד לכסות בשר ערוה! ההוא - כדתניא: מכנסי כהנים למה הן דומין - כמין פמלניא של פרשים, למעלה - עד מתנים, למטה - עד ירכים, ויש להם שנצים, ואין להם לא בית הנקב ולא בית הערוה".

וכן פסק הרמ''א (אבן העזר כג,ו): "בגמרא פרק כל היד משמע דאסור ללבוש מכנסיים אם לא עשויין כבתי שוקיים, משום דמביא לידי השחתת זרע... מכל מקום מדהביא הרא"ש בפסקיו משמע דאף בזמן הזה אסור".

"ש"מ מכנסא אסור. פירוש כשהוא נוגע בעטרה והוא רך, ואפילו לנשוי אסור מדקא מקשינן עליה ממכנסי כהנים, ועכשיו נהגו קולא בדבר הזה בכל הארץ הזאת, ואין לי על מה שנסמוך" (ריטב''א על אתר)

גם בבדואילנד - הגברים המבוגרים והשייכים עם גלימותזמירות
לא צריך להרחיק עד דובאי. מספיק להגיע בין באר שבע לערד.   
בהמשך לדיון על ערבים - אם היית נולד/ת ערבי/הזיויק

היית:

א. מתגייר/ת

ב. מקיימ/ת 7 מצוות בני נוח

ג. ערבי/ה חילוני/ת

ד. ערבי/ה מוסלמי/ת

ה. טרוריסט/ית

אידיאולוגיהoo

זה לא דבר מספיק בפני עצמו

זה צריך לבוא בשילוב עם הגיון ועם דרך טובה ונכונה

מה מפחיד בזה

הדבר המדאיג הוא אנשים שעושים שימוש לרעה באידיאולוגיה כי אז קשה לעצור אותם 

בעיה שבנות הולכות עם חצאיות שסע. זה מכשיל את הבניםנ א

באיסור "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם"

בית דין יכולקעלעברימבאר

לא להעניש. כמו רבי עקיבא שאם היה בסנהדרין לא היה נהרג אדם מעולם.

בית דין בהוראת שעה יכול לעשות דברים אחרים.

אין מצווה להפריש חוטאים אם זה יעשה בדיוק ההפך.

סנהדרין בכל מקרה יכולה לבטל עשה מהתורה אם יש לזה טעם להציל מחטא אחר, ואם יפסק בעתיד שדרשינן טעמא דקרא כדעת רשב"י בגמרא אז בכלל אם יש לזה טעם מסוים שדורשים מהכתוב היא יכולה. ואם ייפסק כדעת רב אחא שאפשר לבטל לא תעשה בידי סנהדרין  אז בכלל השמים הם הגבול בסנהדרין לעתיד לבוא.

(ראה לנבוכי הדור על זה. אבל יש פרשנויות שונות על דברי הרב קוק.

הרב שרקי סובר שסנהדרין לעתיד תוכל לפי הרב קוק לפי הבנתו את הגמרא לשנות כל דבר בתורה, אם תפסוק כמו רשב"י ורב אחא.

הרב אבינר סובר שהרב קוק הבין את הגמרא שמדברת רק בהוראת שעה מיוחדת).

בכל מקרה לעניין כפיה בדורינו. מה שכתבתי זה מה שהפוסקים אומרים.

מגמת התורה במצוות בין אדם לחברו וכו'הכלכלן המשני

שלום!

אני כותב עבודה שעוסקת בשוויון כלכלי ותנאים סוציאליים ע"פ התורה. 

עד עתה הרושם שעלה לי לאחר מעבר על רוב המצוות הקשורות בנושא בספר החינוך ובעוד מפרשים הוא שהתורה כלל לא באה ליצור שוויון כלכלי או לדאוג לרווחת הפרט.

מצוות כמו שבת, שמיטה וכו' עניינם הוא רוחני ואמוני וכמעט ולא קשור כלל למנוחה של פועל.

באופן דומה, כמעט כל המצוות בין אדם לחברו שקשורות בדאגה לחלש טעמן הן לתקן את מידותיו של האדם הנותן, ולא לדאוג לעני.

לאחר מחשבה מסוימת בנושא אני חושב שזה קשור לכך שהקב"ה מפרנס כל בריה, לכן מצד העני הוא יקבל את מה שה' רוצה שהוא יקבל, אך ע"י המצווה הקב"ה הופך אותנו לשותפים במעשה.

שד"ל נחשב לחכם מחכמי ישראל? לא מכיר מספיק,קעלעברימבאר
אבל מהמעט שיודע חשבתי שהוא חוקר רגיל, כמובן שצדיק וירא שמיים
עובדים ערבים- מה אתם הייתם עושים🫵יפה ותמה

רקע:

סופר בירושלים של רשת מוכרת, אני קונה שם בקביעות, מההתחלה רוב העובדים היו ערבים, היו תקופות של יותר יהודים, יש תקופות של עובדים זרים, לאחרונה שוב יש רוב ערבי, ו-וואלה קודם כל זה מעצבן. זה לא שאני *שונאת* ערבים, ואני לא רוצה שכולם ימותו או משהו בסגנון, אבל אני לא רוצה לפרנס אותם ובטח לא להרגיש זרה בתוך העיר שלי, בשכונה שלי.

אני רואה התרחשות מתחילה: הקופאית הראשית (דתייה) ניגשת יחד עם עובדת ערבייה ללקוח חרדי שהיה בקופה העצמאית, שואלת אותו- 'זה אתה?', הוא נראה נבוך, חצי חיוך, מתנהל שיח של כמה דקות אני הייתי רחוקה ולא ממש שמעתי גם לא התעניינתי. כנראה הוא אמר משהו מזלזל או לא נעים לעובדת, לא היה נראה שהקופאית מתרגשת אז מאמינה שלא היה שם משהו נוראי, היא רק ביקשה ממנו להתנצל. אני מתחילה להעביר את המוצרים שלי לידם ושומעת את העובדת הערבייה אומרת בטון מגעיל וארסי 'אז תצא מהחנות..! תסיים את הקנייה ותצא מהחנות!.." כאילו בקטע של לעצבן כאילו זו החנות שלה. 

פה כבר התחממתי, התערבתי ושאלתי את הקופאית הראשית 'תגידי זה נראה לך הגיוני שעובדת ערבייה מדברת ככה ללקוח יהודי?' 

באמת עיצבן אותי, אשכרה היא איכשהו מתייחסת לעצמה כמו בעלת הבית במקום, זה מזעזע!

העובדת מיד מתחילה לצרוח עלי 'את תסתמי אל תתערבי! את לא קשורה!' בצרחות מבהילות. תוך חצי דקה מתאספים 4-5 עובדים ערבים מסביב -ואני אגיד ביושר- הם ממש לא עמדו בצורה שמשדרת איום, כאילו להיפך כדי להרגיע את העניינים, אבל בסוף זה מפחיד ואי אפשר לדעת. 

אני ממש לא מפחדת מערבים אבל האמת שההתרחשות המהירה הזו הבהילה אותי, די השתתקתי וחזרתי לעניינים שלי.

הראשית הרגיעה מחדש את הרוחות, ביקשה מהלקוח שוב להתנצל, הוא אמר לה- תסתכלי במצלמות לא עשיתי לה כלום, היא אמרה- אני מבינה אבל היא הרגישה שפגעת בה אז בבקשה תבקש סליחה, הוא ביקש סליחה והכל נגמר. 

אני יצאתי עצבנית מהאירוע!
מטריף אותי שעובדת ערביה בטוחה שהיא בעלת הבית פה, שהיא חושבת שהיא יכולה לדבר ככה ללקוחות יהודים, לצרוח בקולי קולות, שהגענו למצב אבסורדי שתוך כמה שניות יש התאספות של עובדים ערבים מסביב. ובכלל- אם הסיטואציה הייתה מתפתחת לויכוח רציני- אי אפשר לדעת איך זה היה מסתיים.

פעלת בצורה פרובוקטיבית ולא חכמהפשוט אני..

יש לך בעיה עם צורה שבה עובד מדבר ללקוח?

סבבה, אז תדברי על זה עם האחראי.

לציין את הדת/לאום של הצדדים פשוט לא רלוונטי.

אם חרדי יירק על ערבי בסופר, את מצפה שהערבי לא יבקש להוציאו? את תתמכי אוטומטית ביהודי?

זה פשוט לא רלוונטי.

ובגלל שאין לך מושג איך זה התחיל, כמו שאת בעצמך כתבת, באמת לא היית צריכה להתערב.

אם כבר בחרת להתערב, את היית צריכה לנסות ולהרגיע את האווירה, ולא לחמם את האווירה עם דיבור גזעני.

הכי מצחיק / עצוב:

את חיממת את האווירה.

העובדים הערבים, לדברייך, באו להרגיע והיו בסדר גמור. ועדיין את מתלוננת עליהם, ולא על עצמך, בגלל עצם זה שהם ערבים...

אז יהודי יכול להתנהג מגעיל בחנות אם המוכרת ערביה?מרגול

ואז היא לא יכולה להגיד לו כלום כי היא ערביה?

נשמה. אפשר לדון על העסקת ערבים בעסקים יהודיים.

דיון לגיטימי.

אבל את מודה שאת לא יודעת מה היה שם, ושהיה נראה שהחרדי עשה משהו לא בסדר לעובדת הערבייה. והיא ביקשה ממנו לצאת מהחנות. נכון, יכול להיות שלא היה שם כלום והוא היה באמת בסדר ולא עשה כלום.

אבל הטענה שלך היא- היא ערביה אז היא לא יכולה להגיד לו לצאת לא משנה מה קרה ?

הזיה. 

עונה פה לשניכםיפה ותמה
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ז בטבת תשפ"ו 22:41

אני ממש לא חושבת שיהודי יכול לעשות מה שהוא רוצה ואתמוך בו אוטומטית.

רק לשם השוואה- לפני כמה שנים נסעתי באוטובוס, זוג חרדי היה עם תינוק צורח המון זמן והיה נראה שלא ממש מטריד אותם, באיזשהו שלב הנהג הערבי פנה אליהם ואמר שהוא לא יכול להמשיך ככה שיטפלו בזה, חרדי מבוגר שישב ליד התחיל לקרוא לו בזלזול - "אל תגיד להם מה לעשות!" וכו, ואני מיד התערבתי ולא זוכרת מה בדיוק אמרתי אבל בקטע של- הנהג דיבר ממש בכבוד, אל תדבר אליו ככה, וכו.

כמו שציינתי- היה אפשר לראות שהקופאית הראשית ממש לא מתרגשת ממה שהעובדת אמרה, היא ותיקה והיא מאד הגונה וזה מלמד אותי שלא קרה משהו מסעיר. החרדי גם התעקש- תסתכלי במצלמות תראי שלא היה כלום והיא אמרה שאין לה מי שיסתכל במצלמות אז פשוט שיתנצל והוא אמר- אז ביקשתי, ואני מבקש שוב- סליחה. 

לשמוע מהצד עדיין את הערבייה ממשיכה להגיד לו - "אז תצא מהחנות!" בכזה טון של בעלת בית, בכזו חוצפה ויהירות נשמע לכם תקין? בלי קשר אפילו לפוליטיקה- זה לא תקין שעובד מדבר ככה. ולא תקין שהקופאית לא מעמידה אותה במקום. אז התערבתי, והצרחות המוגזמות שלה זה תקין? 

להגיד שאני 'חיממתי' את האוירה זה בדיחה. נכון שלא ניסיתי להרגיע, אבל אני עומדת מאחורי מה שאמרתי. לא תקין שעובדת תדבר ככה. ועוד יותר לא תקין שעובדת ערבייה תדבר ככה, כי היא לא בעלת בית פה, ועוד יותר לא תקין שאם נזרק אליה משפט מעליב נוסף היא תפתח בצרחות נוראיות.

הסיפור מובןנעמי28

אבל לא מובן איך זה קשור שהיא ערביה?

איך את יודעת מה הלך שם? ואם הוא הטריד אותה והיא הגנה עליה?

כי היא ערביה אז היא בטוח אשמה וטועה?

קרה לינחלת

בס"ד

דיברתי עם מוקדנית כדי לקבוע תור איזשהו, וביקשתי  לא עם רופא ערבי,

היא קבעה לי תור עם רופא יהודי ואני (באנחת רווחה), שמחתי ב ק ו ל

שתודה ושלפי השם הוא יהודי.

לפתע, הבזיקה מחשבה בראשי, ושאלתי אותה לשמה.

בקיצור, שם ערבי מובהק והיה לי   מ   א   ד  לא נעים.

התנצלתי ווביקשתי סליחה. היא ענתה שהכל טוב

ושהיא בוגרת ושאין צורך להתנצל.

אולי זו היתה חנופה כי אמרתי לה שיש צורך דווקא

וגמגמתי משהו על בגלל המצב וכו'....

אבל היא היתה מאוד נעימה וסבלנית. זה לא אותו

נסיון שהיה לך.

רובם ורובן שונאי ישראל. אין ספק בכך, אבל לדבר

לא יפה, להעליב, לדרוך להם על הרצפה הרטובה

כשהם מנקים ללא התחשבות (חברה סיפרה לי) -

לזרוק אשפה על הרצפה כי  ה  ם   ינקו הגויים

האלה....לא נראה לי שזה יפה וראוי (ואין ספק

שזה מיטיב עם המידות שלנו...).

התכוונתינחלת

שזה   ל  א   מיטיב עם המידות שלנו.

לא יודע אם זאת היתה בחירה נכונה להתערב ב2 המקריםפתית שלגאחרונה

רק באתי לומר סחטיין על האומץ והרצון להביא צדק. ושתלכי לסופרים אחרים..

אני נמנעת מלהיכנסרקאני

לחנויות כאלה שמעסיקים ערבים

וגם נמנעת מלהעסיק אותם או לקנות מהם

לדעתי את טועהזיויק

ברור שצריך לגרש אותם מהארץ שלנו, לפחות את אלה שנגדנו.

אבל מריבות בקטנות בתוך סופר לא יקדמו את המטרה הזאת.

עדיף פשוט לשכנע יהודים להצביע לבן גביר וככה יהיה לנו יותר כוח להגיע למטרה.

אני רואה שזה ממש קרוב לליבך הנושא הזה.אני:)))))

אני לא הייתי הולכת רחוק. בס"כ אדם שזלזל ופגע בעובדת, זה לגיטימי שיבקש סליחה וזה באמת מגיע לה, ואפילו זה מצופה ממנו. על אחת כמה וכמה כשהוא בחזות חרדית. אין מצווה להיות גס רוח. גם לא לערבים.

התגובה שלה גם כן לגיטימית היא לא אמרה שלא יעשה את הקניה אלא שיסיים את הקנייה וילך. למה, הוא תכנן להישאר בסופר?

אני מסכימה איתך על הבעיתיות בכללי שהערבים הם נותני שירות ואני בעצמי נתקלתי בבעיות של זה אבל מה שהצגת זה לא קשור לערבי-יהודי ואני גם חושבת שלא היית צריכה להגיב איך שהגבת, את לא יודעת מה קרה ואת ישר האשמת את הערביה ב"ערביות" שלה.

וגם זה שאישה יהודיה מנהלת את האירוע אז את מבינה שהכל בסדר ואין כאן איזה השתלטות ערבית.

אבל בס"כ נורא יפה האכפתיות שלך לנושא ועל המוכנות להירתם בשביל לעזור לאיש. 

מכירים שיעור תורה בערב בירושלים לבנים וגם לבנות?פופניק2

לא משנה באיזה יום… שיעור שאפשר ללכת עם בן הזוג

בסגנון צעיר

תודה🙏

שיעור מעורב? או עזרת נשים ועזרת גברים בנפרד?מבולבלת מאדדדד
לא משנהפופניק2אחרונה
יש שיעור בזום של נתנאל אלינסוןארץ השוקולד
אם תרצו לראות יחד מהבית
בחירת מתנה להוריםffffff
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ז בטבת תשפ"ו 6:26

להורים שלי יש היום יום נישואים וכולנו שכחנו אשמח לרעיונות לקניית מתנה עד 90 ש"ח בתקציב - בני 56 ו 54 גר בלוד - אין לי רכב כרגע...

ארוחת בוקר זוגיתנפשי תערוג
שובר כלשהורקאני

אולי ביי מי

למרות ש90 זה לא הרבה לשובר

אפשר סתם להכין אוכל מפנק שיראו שזוכרים אותם...

סע לשוק רמלה ביום רביעישלג דאשתקד
אתה יכול לקנות שם חצי שוק ב86 ₪, וב4 שח הנותרים תקנה לך שם מיץ טבעי (יש שם בשוק הסגור, חבלז!).
הייתי שם בשבוע שעברנפשי תערוג

לא הייתי אומר שאפשר לקנות חצי שוק ב86 ש"ח

אולי 2 בורקס בבא + לימודה

היית בשוק של יום רביעי?שלג דאשתקד

בכל שאר השבוע רק הסגור המקורה פתוח, והוא קטן ויקר יותר.

תכלס, אולי תקנו להם בורקס

האמת הייתי בחמישינפשי תערוג

לא היו יותר מדי אנשים ותנועה

ברורררשלג דאשתקד
כי אשתי היה ברביעי, אז לא נשאר לך כלום
ועכשיו ברצינותשלג דאשתקד

אם אתה רוצה להגיע אליהם, סע דרך בארות יצחק, יש שם קניון פתוח של עודפים. או שתעבור דרך צומת בילו. (תלוי מאיזה כיוון אתה מגיע) תמצא שם בטח איזה כלי או משהו ב90 שח שייראה יפה.

אם אתם יותר בעניין של יציאה  אז יש כמה אטרקציות לגיל 50+ ברמלה (אם תרצה אפרט לך), וכן מסעדות (אולי יש גם בלוד, את לוד אני פחות מכיר)

אני כנראה לא אגיע לשם בזמן הקרובנפשי תערוג

הייתי במקרה שם

בית מזוזה יפהארץ השוקולדאחרונה

מגש לחלות יפה או עם תמונה של המשפחה,

כרית עם תמונה עם המשפחה,

שלט כניסה לבית מעוצב או עם תמונה של המשפחה

אולי יעניין אותך