אשמח לעצתכם,
לבני הבכור ימלאו השבוע בע"ה 8 שנים.
עד היום לא חגגנו לא יום הולדת בבית עם חברים מהכיתה (בתקופת הגן חגגנו בגן), בבית תמיד חגגנו עם המשפחה הקצת מורחבת ובני הדודים בני גילו, בד"כ בשבת.
השנה הוא ממש רוצה יום הולדת בבית עם חברים מהכיתה, "כמו כולם" בעצם.
האמת, שאני רוצה לעשות לו, גם לי כילדה תמיד חגגו בבית עם החברות וקרובי משפחה ושימח אותי מאוד.
הבעיה היא, שכבר לפני כחודש החדרתי לו שלשם כך הוא חייב לשפר את התנהגותו וייחסו אלינו-ההורים ואל אחיו הקטנים וכמובן שזה גם חלק מיום ההולדת- לקבל על עצמך מעשים טובים וכוונות להשתפר.
אך עד עכשיו ואף עד אתמול- בשבת (למרות שחגגנו לו בשבת עם המשפחה שלי, ואמא שלי פינקה אותו בעוגה בדיוק כמו שהוא רוצה) התנהגותו ממש לא משביעה רצון, אפילו לא נדמה שהוא משתדל, רק כשאני מעירה לו שיום ההולדת שלו יתכן ויבוטל הוא רץ אליי ומחבק אותי בבקשה שהוא רוצה ומגיע לו.
זה לא עוזר שמיד אח"כ הוא ממשיך בעיסוקו ומה שביקשתי/ אמרתי לו כאילו לא נאמר...
יש עוד הרבה דברים חוץ מ"לעשות מה שבא לו-ועכשיו" עד כדיי זלזול בי, באביו ובאחיו.
אני ממש לא יודעת אם נכון וראוי באמת לבטל (או אפילו לדחות) את יום ההולדת כעונש עד לשיפור ההתנהגות והוכחת נכונות להשתפר.
בעלי מתנגד בכלל לחגיגת יום ההולדת הזו, נצטרך להשקיעה בה זמן, כח וכסף שממש אין לנו מיותר. אצלו במשפחה לא היו נוהגים לעשות מיום -הולדת כזה סיפור והוא לא רואה בכך צורך. חוץ מהעניין שממש לא מגיע לו.
אני לעומת זאת חושבת שבגילאים כאלו כן יש מקום לחגיגת יום הולדת עם חברים למרות כל זה. ואני ממש לא מתכוונת להביא קוסם/ליצן/מפעיל וכד' אלא רק משחקי חברה וארוחה קלה (ללא שוקולדים וסוכריות!!!)
אמא שלי חושבת ואף לוחצת שזה ממש לא פייר לעשות כך לילד ולקשור את יום ההולדת כתנאי להתנהגותו, מה גם שכל חבריו חגגו ויחגגו, אז למה הוא חייב להיות שונה...
כל העניין הזה גורם למתח מעצבן ומיותר בבית...
עצות יתקבלו בברכה,
תודה.