התלבטות חותכת את חיי..אייכה?!
הגעתי למצב של ייאוש על עצם היותי אתיופית, אחרי אינספור אנשים שלא רצו אותי מראש בגלל העדה, הפסקתי עם החיפוש.
הגעתי למקום שאני לא מאמינה באהבה
ובגלל שח'ברה דוסים לא מתעניינים בי, התחלתי לחפש אחרים שיאהבו אותי בדיוק כמו שאני.
לא באמת חיפשתי אבל ראיתי.
הבעיה היא כזו- האם לוותר ולהתחתן עם בחור שהוא פחות דוס ממה שציפיתי ואולי קצת להיות עם רגשות אשם כל החיים או לא להתחתן בכלל?
לעניות דעתי...גאולה

בס"ד

שלום לכולם,

כדאי שתתפללי לקב"ה שיזמן לך את אישך המתאים.

כמובן שתבקשי ממנו אלו מידות, אולם הקב"ה הוא

שקובע בסופו של דבר.

בתודה ובברכה

נשמע שאת הולכת עם סטיגמות לא פחות מאחרים..אייכה!
את אמורה לחפש את האדם שמתאים לך אישית(!)מכל הבחינות גם העדתיות וגם הדוסיות גם החיצוניות וכו' וכו'
אולי הכיוון שהלכת עליו עד עכשיו פשוט לא מתאים לך?
דוסיות זה הדבר האחרון שאמורים להתפשר עליו לפניו יש רשימת דברים אחרים...

בהצלחה יקרה!
את תמצאי יש אלפים שחיפשו שנים ובסוף מצאואדר ב
יכול להיות גם שאת צריכה לשנות כיוון בחיפוש או במה שאת משדרת
בת כמה את?
שלום יהודייה יקרה!יהל
עבר עריכה על ידי יהל בתאריך ט' בחשון תשע"ה 22:41

את שואלת שאלה כואבת מאוד.
באמת נצבט לי הלב כשקראתי את שאלתך.
לצערנו יש עוד דברים שצריכים תיקון, וזה אחד מהם.
המראה החיצוני הוא אחד הפרמטריים המרכזיים כיום לרב הבחורים.
 לצערנו יש בחורים שזו נקודה שתפריע להם, אבל מה שמעודד בדבר הזה הוא שאת מתחתנת עם אחד. ולכן הם חוסכים לך מראש את הכאב ראש והסינון נעשה עוד לפני שאת פוגשת אותם.
שם המשחק הוא סבלנות והרבה תפילה לריבונו של עולם. ההצעה שרלוונטית תגיע, השאלה היא מתי.
הייתי שוקלת במקומך ללכת לשדכנית שקיים אצלה מאגר של סוג הבחורים שאת מחפשת וכך היא תפנה אלייך רק הצעות שהבחור כבר נשאל אם הוא מעוניין. כך ההצעה מגיעה אלייך אחרי כל התהליך של שאילת הבחור.
אני מכירה שמות של כמה שדכניות, את בשמחה מוזמנת לאישי. ובנוסף אוסיף אותך לתפילותיי מצד ההשתדלות שלי.
מאחלת לך המון שמחה והצלחה במציאת זיווגך. ובע"ה עוד נשמע ממך בשורות טובות בעיתם

אשריייך..רק אחדאחרונה

אשמח לקבל טלפונים של שדכניות !!תודה

לדעתי, תבטחי ב-ה', והוא יזמין לך בחור אפילו יותרחסדי הים
דוס ממה שצפית.

[דרך אגב, אני מכיר כמה בחורים אתיופים שממש דוסים שעוד לא התחתנו. כולם צדיקים ומתמידים בתורה. אחד מהם מתמיד בתורה ברמות על. אני לא מכיר אותך אישית, אבל אולי אחד מהם יכול להתאים לך, או אולי אני ידע על בחור דוס מעדה אחרת שיתאים לך.]
כואב לי שכך את מרגישה, אנסה להגדיר את המציאותה' אחד!

בסופו של יום - ברור שלכל אדם יש מנגנון סינון טבעי משלו. אבל השאלה היא מה זה אומר "בגלל העדה"? צריך לדעת, שעדה זה גם מנטליות וסגנון מסוים שיכול להיות שלא לכולם הוא מתאים. אני רק מעלה את זה למודעות מבלי להכנס לעוד כמה פרמטרים שיכולים להוות סיבה שאינך יודעת עליהם. אבל - לא נראה לי שצריך להשים במרכז את העניין הזה של האתיופית, את צריכה להיות שלימה במה שאת  -לדעת שאת עושה את המקסימום שאת יכולה מצד ההשתדלות ולבטוח בקב"ה שישלח לך את המיועד, רק כדי להרגיע אותך - אני מכיר חבר שממש רוצה לתת עדיפות לאתיופיות בגלל חשיבות העניין לעליית הנישואים מחוץ לעדה. ואני מכיר מישהי אשכנזייה שגם היה לה חשוב וראתה דווקא בעדה האתיופית דברים מדהימים שגרמו לה לחפש דווקא בחור אתיופי שגם אכן נפגשה איתו ועוד חבר אתיופי שהתחתן עם "פרנג'ית". נכון, המציאות עדיין לא שלימה ויש עוד מה להתקדם, אבל יש גם מקומות ורודים ויפים - ואני בטוח שעוד תגיעי לשלימות המתבקשת ואין לך מה להתפשר על דבר - מתוך הנחה שאינך מבוגרת כל כך...

יש אנשים שלכאורה באו מהמקום שכביכול נראה לנו כלפי חוץ כמושלם אבל מתעכבים בשידוכים סך זמן(לדוג' לפני כמה זמן העלו כאן על מישהי שמרוב שהיא יפה זה מפריע לה בשידוכים.. כל אחד והבעיה שלו) אין לנו לייחס את זה לנקודה זו או אחרת(אלא אם אנו יודעים שיש משהו בנו שצריך לשפר) אלא לחשוב מה אנו יכולים לעשות יותר טוב מצד מה שתלוי בנו, להשען על הקב"ה שיסייע בידינו מתוך ההבנה שאנו עושים השתדלות ולשאוף גבוה עד כמה שאפשר...

בהצלחה רבה!

שתי האפשרויות -ד.

שטויות..

זה לא קשור ל"אמונה באהבה".. צריך למצוא מישהו מתאים.

ואפשר למצוא גם ברמה דתית כמו שאת רוצה.

יש גם בחורות לא מאתיופיה, שמרגישות את אותה בעיה, ובעז"ה מוצאות בסוף.

[חוץ מזה - אני ראיתי "דוסים" לגמרי גם מהעדה האתיופית, בדיוק כמוך.. צדיקים ועדינים]

אחותי היקרה!מחכה לשקט

הקב"ה מסייע לך לברור טוב טוב את אותו יהלום שאיתו

תזכי להתחתן בסוף!

כל הקשיים והבחורים ש"מסננים" אותך עכשיו בגלל הסיבה הזאת זה רק

בשביל שבסופו של דבר שתמצאי את אשר נועד לך

הוא יהיה מושלם בשבילך ברמות שלא תביני!

יומקסימלאושרוחניותרמרחף

בהצלחה רבה!

המחכה ומצפה לביאת גואל צדק בכליון עיינים

כפיר גולן

אין ייאוש בעולםפרח-בר
הכל מדויק - אם ראית אז תנסי , למה לא?
מד' אישה לאיש! אל תתיאשימינימאוס2

יש הרבה אנשים שלא מוצאים בקלות את זווגם

כל אחד יש את ה"סיבה" שתוקעת אותו:

על אחת אומרים שהיא מידי עדינה, אחד נקרא מידי נמוך, בחרוה אחת כל כך גבוהה שהבנים נרתעים

הרביעי חוזר בתשובה החמישית הוריה גרושים

כל הדברים האלו שכתבתי אין בהם שום אמת!!! הכול תירוצים ולא סיבות אמיתיות

ומתי שמגיע הזמן למרות הכול האדם מוצא את שלו

כל אחד יש לו את הזווג שלו שנקבע עוד לפני שהוא נולד,

והזמן שהוא אמור להתחתן שאנחנו לא יודעים מתי הוא כי אנחנו לא נביאים

כמעט כל האנשים , גם אלו עם היותר בעיות והפחות מתחתנים בסוף כשמגיע זמנם

(אם הם עושים השתדלות מתאימה ולא תוקעים את עצמם בכוח)

אם עוד לא מצאת את הזווג שלך אות הוא שעדיין לא הגיע הזמן לכך!!

להתפשר על רמה דתית זה לא רעיון טוב כל כך  בגלל שאחר כך את צריכה להסתדר איתו

אם הפערים הם קלים - אולי מלכתחילה זה רעיון טוב בלי קשר לשאלת האתיופית כן או לא 

אם הפערים הם רציניים זה לא נראה הגיוני כי אתם אמורים גם להתאים אחד לשני

ברוך ה' שיש לך בעדה את מה שמציל אותך מגיזענים!וחס-סבבות!

וחסרי אהבה!!!

כל התגובות פה נכונותפרח-שלג

ואוסיף עוד משהו

שראיתי הרבה זוגות מעורבים, שבתחילה זה היה לי משונה ולאט לאט ראיתי יותר, עד שהיום זה כמעט ולא בולט לי,

אט אט העולם משתנה ואנשים מכירים את השונה,

ולמה לא בחורים אתיופים? יש הרבה דוסים, והם כאלה חמודים.

בעזרת ה' יגיע לך..שירה9521
ביינישים אתיופים זה הדבר. אני מאוהבת בהם!! איזה כיף לך שאת אתיופית.. באמת. הם מדהימים. אני מאוהבת בעדה הזאת..
ואני מכירה מלא זוגות מעורבים ..חברה טובה שלי אשכנזייה שיוצאת עם אתיופי..
יהיה בסדר
תפני לשדכנים הנכוניםדעה
השאלה היא מה את מחפשת? חסר אתיופים דתיים?
וכן עדתיות זה עניין חשוב גם ככה נישואים זה לא קל למה ללכת להתחתן עם מישהו שהתרבות שלו מאוד שונה,
יש לי משהו לומר לךאריק מהדרום
אבל לא אכתוב לך כאן על גבי הפורום כשאת במשבר.
אם תרצי פני אלי באישי אחרי שתתעודדי.
מגיעה לך אהבה. מגיע לך כבוד.שלהבת
תחפשי את זה שייתן לך אותם.
מתוך כבוד ואהבה ייתכן שגם יהיה יותר "דוס".
תכלס, הדת היא לא מה שחשוב בנישואים. חשוב לכבד את הדעות, המחשבות והרצונות של האחר. תזכרי את זה
זהד.

לא מדוייק.

ה"דת" זה מאד חשוב בנישואין.  זה כל הצורה של הבית.

בלי סתירה לחשיבות של מה שהזכרת, שגם זה אמור להיות חלק מהמידות של ה"דת"..

זהשלהבת
מדוייק מאוד.
אם הוא לא יודע לכבד, המצוות שלו לא שוות כלום.
יותר מזה, יש כאלה שמשתמשים בדת כדי לשלוט על האשה ולהגיד לה מה היא צריכה לעשות ואם בכלל הם מרשים לה לצאת מהבית.
אז זה לא אנשים שבאמת עובדים את ד'מינימאוס2

ויש אנשיםפרח-שלג

שגם הם אתאיסטים גמורים ושתלטנים ורודנים בלי דת בכלל, ששולטים על האשה ואומרים לה מה לעשות ואם בכלל לצאת מהבית.

סו וואט?

ויש נשים ששולטות על הבעל ורומסות אותו וקובעות לו מה לעבוד ומה לעשות ואיך להתנהג ומה לומר.

סו וואט?

מה קשור לדת?

לפחות אין להם תירוץ.שלהבת
אפשר לזהות את האלימות.
אך אשה שבעלה לא מרשה לה ומשתמש בתירוץ של דת, מה תגיד לו? איך תתגונן?
בקיצור, לפותחת הפוסט, שימי לב, דת זה לא כל החים. כבוד ואהבה זה האישיו.
נולדנו בשביל דת לא בשביל אהבהמינימאוס2

מישהי דתיה שהדת זה כל חייה תאתגר את עצמה מאוד עם בעל שפחות דתי ממנה 

בפשטות,שהוא טועהשואף לאור

אם הוא מגיע למסקנה כזו שמותר לו להשתמש באלימות מכיוון שהוא כועס הוא משקר לעצמו או טועה בצורה פאתלית.

אם הוא לא רוצה להקשיב,אז הסיטואציה הזו לא שונה מכל סיטואציה אחרת של הונאת לגיטמציה שלא באמת קיימת במקור.וזה לא קשור ל"דת"

מעבר לזה,קשה להבין מה בדיוק את מייחסת ליהדות וכיצד את שמה אותה במדרגה נמוכה יותר כאשר היא היא משמעות החיים ומקורם (אני נמנע מלהשתמש במושג "דת" לבדה כמו בצורת ביטוי של "הדת", מכיוון שאליבא דאמת המושג הזה לא מייצג בצורה מדויקת ומלאה את היהדות ואת ההקשר ללאום המיוחד לה,ומכיוון שהיא בעלת קונטציה ל"דתות אחרות" ביניהן שופכות דמים וע"ז ולענ"ד אי אפשר להמנע מההקשר הפסיכולוגי הזה לגמרי כאשר משתמשים באותו מושג)

מה זה "מה תגיד לו"?..ד.

תשאל רב אם מה שהוא אומר בשם ה"דת" זה נכון...

ואם הוא יאמר לה לאכול לא כשר בשם ה"דת", היא לא תשאל?

ואם לא דתי לא ירשה לה בשם ה"מעמד" מה תעשה, איך תתגונן?...  

התירוץ לא משנה. העיקרון אותו עיקרון.

הרי יכולת לומר גם הפוך: ה"דתי" משתמש בכך כדי להסביר למה הוא מחויב לכבדה יותר מגופו, אפילו שקצת עצבנה אותו...  כי זו ההלכה.  ומי שלא - לא..  אין לדבר סוף.

בקיצור: התורה (לא סובל את הביטוי "דת".. האמת) זה מקיף את כל החיים, כולל התחום הזה. "כבוד ואהבה" - זה חלק מהענין - "אוהבה כגופו ומכבדה יותר מגופו", ובלי הדרכתה וסיוגיה של תורה, גם הם יכולים להתפספס.

כנראה, שפגשת דוגמאות אחרות - זה מאד מצער באמת. אבל חבל להסיק מזה כוללנית. "דוגמאות" לצערנו, יש בכל הכיוונים.

ואהבת לרעך כמוך, תזכרי, זה חלק מה"דת".ותן טל

ככה ש"לכבד" - זה חלק בלתי נפרד מהדת. זה לא אומר שמי שיש לו רק את זה אבל שאר תחומי הדת שלו חלשים יותר או לא קיימים בכלל - עדיף להעדיף אותו...

צריך לחפש אדם שמשתדל בהכל, לעניות דעתי.

ולפותחת השרשור - אין לי מה להגיד מלבד תפילה זכה ומעומק הלב לה', שימהר את גאולתך ויראה לך את חתנך...

ואהבת לרעך כמוך יכול להיות רק לאדם שנעים לךהלוי מא

להיות בחברתו ולכן אם קיים ביניש נחמד שפשוט לא נעים לו עם כלה ממוצא כזה או אחר אין לו פגם ב"ואהבת"

שלו אם מחר יבקשו ממנו תרומה או שלא יעלה אותה טרמפ זה משהו אחר אבל להינשא חייבים למישהו שבא

לך בטוב ולא חלילה משהו אחר 

בכלל לא התייחסתי למה שאתה אומר. תסתכל בתגובהותן טל

שלפני, ותבין על מה אני מדבר.

היא אמרה לפותחת השרשור ש"דת זה לא הכל ויותר חשוב:"לכבד את הדעות, המחשבות והרצונות של האחר  - ורק על זה אמרתי, שזה כבר כלול בתוך הגדרת הדת, כי זה מצוות ואהבת לרעך כמוך (והמצווה הזאת היא תקפה לגבי כל אדם, בין אם אתה נשוי לו ובין אם לא. גם אם אתה מסתדר איתו וגם אם לא - את כולם צריכים לכבד ולאהוב בתור יהודים).

וזה בכלל לא קשור למה שענית, במחילה...

לא חלקתי אלא הוספתי על ואהבת במישור הזוגיהלוי מא

יישר כח על דברייך

במישור הזוגי כדאי שיהיה מישהו שאתה מאוד אוהב מכבד ומעריך ובא לך בטוב בכדי שזה יצליח ולא יהיה בדיעבד

אם הוא לא מכבד אז הוא לא מקיים מצוות בצורה שלמהשואף לאור

זה פשוט.

מאידך איך אפשר לומר שהצורה שהבית נראה מבחינה מהותית וערכית זה לא מה שחשוב ? אם משמעות החיים שלנו נובעת מן התורה,אז איך בית יראה בלעדיה ?

אבל לא על זה דובר..ד.

דובר על כך שה"דת" כלשונך, היא דבר חשוב מאד. התורה והמצוות זה הבסיס.

[אני לא יודע אם אפשר להגיד "אם הוא לא יודע לכבד המצוות שלו לא שוות כלום".. את זה נשאיר לקב"ה]

אם הוא "מפרש" את המצוות כרצונו, ובוחר אלו מהן מוצאות חן בעיניו - אז הבעיה אינה בעיקריות של ה"דת", אלא בו...

ועוד יותר - אם ממציא בשם ה"דת" דברים כמו שכתבת כאן.

אז זה לא שהיא לא דבר חשוב בנישואין. היא חשובה מאד. אבל יש עוד דברים חשובים - וגם הם בעצם כלולים בדרכה של תורה. "משתלטים" יכולים להיות מכל מיני גוונים, לא דווקא בשם ה"דת"..  כמובן אם "משתמשים בה" לדברים בזויים, אז זו לא היא, אלא ניצול מסולף שלה.  זה עדיין לא סותר שדרכה האמיתית ולא ה"מומצאת", היא חשובה מאד לבית בישראל.

אל תתיאשי - משה נשא לכושית --בן-גרא

במדבר פרק יב

א וַתְּדַבֵּר מִרְיָם וְאַהֲרֹן בְּמֹשֶׁה, עַל-אֹדוֹת הָאִשָּׁה הַכֻּשִׁית אֲשֶׁר לָקָח:  כִּי-אִשָּׁה כֻשִׁית, לָקָח.  ב וַיֹּאמְרוּ, הֲרַק אַךְ-בְּמֹשֶׁה דִּבֶּר יְהוָה--הֲלֹא, גַּם-בָּנוּ דִבֵּר; וַיִּשְׁמַע, יְהוָה.  ג וְהָאִישׁ מֹשֶׁה, עָנָו מְאֹד--מִכֹּל, הָאָדָם, אֲשֶׁר, עַל-פְּנֵי הָאֲדָמָה.  {ס}

ד וַיֹּאמֶר יְהוָה פִּתְאֹם, אֶל-מֹשֶׁה וְאֶל-אַהֲרֹן וְאֶל-מִרְיָם, צְאוּ שְׁלָשְׁתְּכֶם, אֶל-אֹהֶל מוֹעֵד; וַיֵּצְאוּ, שְׁלָשְׁתָּם.  ה וַיֵּרֶד יְהוָה בְּעַמּוּד עָנָן, וַיַּעֲמֹד פֶּתַח הָאֹהֶל; וַיִּקְרָא אַהֲרֹן וּמִרְיָם, וַיֵּצְאוּ שְׁנֵיהֶם.  ו וַיֹּאמֶר, שִׁמְעוּ-נָא דְבָרָי; אִם-יִהְיֶה, נְבִיאֲכֶם--יְהוָה בַּמַּרְאָה אֵלָיו אֶתְוַדָּע, בַּחֲלוֹם אֲדַבֶּר-בּוֹ.  ז לֹא-כֵן, עַבְדִּי מֹשֶׁה:  בְּכָל-בֵּיתִי, נֶאֱמָן הוּא.  ח פֶּה אֶל-פֶּה אֲדַבֶּר-בּוֹ, וּמַרְאֶה וְלֹא בְחִידֹת, וּתְמֻנַת יְהוָה, יַבִּיט; וּמַדּוּעַ לֹא יְרֵאתֶם, לְדַבֵּר בְּעַבְדִּי בְמֹשֶׁה.  ט וַיִּחַר-אַף יְהוָה בָּם, וַיֵּלַךְ.  י וְהֶעָנָן, סָר מֵעַל הָאֹהֶל, וְהִנֵּה מִרְיָם, מְצֹרַעַת כַּשָּׁלֶג; וַיִּפֶן אַהֲרֹן אֶל-מִרְיָם, וְהִנֵּה מְצֹרָעַת.  יא וַיֹּאמֶר אַהֲרֹן, אֶל-מֹשֶׁה:  בִּי אֲדֹנִי--אַל-נָא תָשֵׁת עָלֵינוּ חַטָּאת, אֲשֶׁר נוֹאַלְנוּ וַאֲשֶׁר חָטָאנוּ.  יב אַל-נָא תְהִי, כַּמֵּת, אֲשֶׁר בְּצֵאתוֹ מֵרֶחֶם אִמּוֹ, וַיֵּאָכֵל חֲצִי בְשָׂרוֹ.  יג וַיִּצְעַק מֹשֶׁה, אֶל-יְהוָה לֵאמֹר:  אֵל, נָא רְפָא נָא לָהּ.

לפותחת השרשור ולמגיבים:נועה נועה

קודם כל אליך. לא, אני לא הולכת להפריח זיקוקים באוויר ולשאול על מה את מתלוננת. ברור לי, כמביטה מהצד, שלאתיופית דוסית קשה למצוא, נקודה. כי למרבה הצער - בקצוות ה"חזקים" של הציבור הדתי הלאומי יש הרבה בורות, בעיקר, בנוגע לסוגיית היהדות, הגיור וכו'. חוץ מזה - כמו בכל חברה - יש גם אנשים עם דעות קדומות, ואנשים שלא מאמינים שאדם יכול להיות שונה במנטליות מהחברה שהגיע ממנה. אז יפה שכל אחד פה אומר "אני מכיר זוג כזה" אבל זה רק היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל - אני מכירה הרבה זוגות פרנג'ים והרבה זוגות אתיופיים ו, מה לעשות, רק שלושה-ארבעה זוגות מעורבים, וגם זה כי הדרכתי בסניף עולים והרבה מהחברות שלי גם אז יש מפגש ישיר יותר. ואני לא יודעת מה ההגדרה שלך ל"דוסים", אבל לדעתי עדיין רוב מוחלט של זוגות מעורבים מגיע מהכרות אישית ולא משידוך, ואולי מבחינתך לעבוד במסגרת מעורבת (הדרכה בבני עקיבא, התנדבות במרכזי קליטה וכו') כבר פוגמת ברמת הדוסיות שאת מחפשת בבחור.

אז כן, זה נכון, זה מצער וזה הכי קשה בעולם, ואני לגמרי איתך. אבל בעיני - אסור, אסור, אסור!! שזה יגרום לך להתחתן ממקום של ויתור. אם תפגשי בחור פחות דוס וההתאמה מבחינתכם תהיה נהדרת מכל הבחינות האחרות וזה לא ירגיש לך כמו התפשרות אז הייתי מדברת אחרת. אבל לוותר מראש רק בגלל הקושי הזה? הרי יש הרבה אנשים עם חסרונות בולטים שמקשים עליהם להתחתן. לפחות אצלך הקושי הוא חיצוני לך, ומעיד לרעה הרבה יותר על האנשים שפוסלים עליך מאשר עליך. לאמא שלי יש משפט קבוע - כל פעם שהיא היתה שואלת אותי אם יש לי בחורה בשביל בחור שהוא ככה וככה וככה, והייתי עונה לה שלי קשה לחשוב על מישהי שתתאים לדבר הזה, היא היתה עונה לי - הוא צריך רק מישהי אחת. וזה משפט שמאוד הולך איתי (במיוחד שבחורים שאמרתי עליהם את זה גם התחתנו אחר כך). 

------

ולאלו שאמרו - יש אתיופים דוסים והם כאלה חמודים!!!!11 אתם משקפים את הבעיה לא פחות מאנשים שמסרבים להפגש עם אתיופי. בסניף קראנו לזה "גזענות חיובית", כי אתה לא אומר משהו שלילי, אבל מכליל את כל העדה כאילו הוא גוף אחד. כל האתיופים חמודים? לא. האתיופים הם חברה נורמלית לא פחות מהאשכנזים והצ'רקסים, ולכן כמו בכל חברה נורמלית יש חמודים ויש פחות. זה כן נכון שבעדה יש יותר חינוך לצניעות ולכבוד, אבל זה לא אומר שכל מי שמתנהל ככה הוא בהכרח "חמוד".

ואם אמרתי שפגשתי מרוקאים חמודיםפרח-שלג

או אשכנזים נחמדים אז אני גזענית חיובית?

מה קשור?

האמירה הזאת הייתה נטו על זה שראינו לא מעט בחורים אתיופים שהם דוסים ותוספת... שהם כאלה חמודים.

את לא אמרת "פגשתי אתיופים חמודים".נועה נועה

אמרת "יש אתיופים דוסים, והם כאלה חמודים". כלומר, כל האתיופים הדוסים חמודים. או אם נעביר ללוגיקה של פסיכומטרי - אתיופי דוס--->חמוד. וזו התייחסות גורפת לאתיופים דוסים, כאילו כל האתיופים הדוסים הם בליל בלתי מזוהה. ואת לא היחידה שהתייחסה ככה. זו נטיה רחבה של אנשים להתייחס לאתיופים כאל קבוצה כללית, ובצורה חיובית דווקא. וכן, זה משגע אותי כשאומרים את זה גם על תימנים, למשל ("תימנים הם כאלה חמודים!!"), ואומרים. 

(ומתחשק לי להגיד דברים חריפים יותר על האמירות האלו אבל אני מתאפקת כי אני יודעת שזה באמת מגיע ממקום תמים ואוהב ולא מודע לבעייתיות שבזה)

יש נטיה לאנשים להכליל בכל דברפרח-שלג

גם בחרדים וחילונים ובוסים ושכירים וגברים ונשים וכו'

ואני חושבת שהפגיעות המיותרת הזאת לחפש מתחת לשטיח ממה להפגע ומה גזעני באמירה, היא רק עושה רע לבנאדם עצמו.

אם תתבונני היטב תראי שבכל תחומי החיים אנשים מדברים כך, זו נטיה אנושית ואין שום קשר לקבוצה מסוימת או מגזר מסוים.

אני מסכימה איתך מצד אחד, צד המקבל.נועה נועה

אני בתור אישה, ודתיה, וכל אלף התיוגים האחרים שאפשר להצמיד לי - משתדלת לא להתרגש ולא לחפש את ההכללות שאנשים מדביקים לי (ולמען האמת, אפילו נהנית להפריך אותן כשמכירים אותי קצת יותר מקרוב).

אבל מהצד השני, של להסתכל על אחרים - אני כן משתדלת עד כמה שאני מצליחה להימנע מתיוגים והכללות, וגם כשאני לא מצליחה להימנע, לפחות להיות מודעת לזה שאלו תיוגים והכללות שלי ובכלל לא מעידים בהכרח על מה שקורה באמת.

זו צריכה להיות בעיני נקודת המוצא בכל נושא: להשתדל בעצמי להיות מודעת ולעורר מודעות להתנהלות שהיא נכונה לתפיסתי, ולצד זה, כשהתנהלות לא נכונה מופנית אלי לקבל אותה בפרופורציות. ובטח שקל יותר לקבל בהבנה אם אני רואה על עצמי כמה זו התנהלות שקשה להשתחרר ממנה.

אבל היא צודקת.לך דומיה תהילה

בתור אתיופי, התחושה היא שמדלגים עליך כפרט.

וזה הולך איתך לכל מקום, כך שאתה מקוטלג ככזה

או אחר, בהתאם לסטיגמה - מחמיאה או מבזה.

זה לא לחפש מתחת לשטיח ממה להיפגע. מדחיקים

את האישיות והמאמץ האישי שלך לקרן זוית - זה לא

מעליב? היחס של "לית ליה מגרמא כלום".

קל להגיע למחשבה: אז למה להתאמץ בכלל?

אז בתור מביט מן הצד אני מבין את ההסתכלות השכלית

הקרה שלך. פחות מורכב להסביר בעיה כשאתה לא מעורב

רגשית.

-------

והראיה כביכול מזה שככה אנשים מדברים לא מנחמת. 

כי:

א. זה שככה אנשים מדברים לא אומר שזה דבר טוב.

ב. זה שאנשים לא מתכוונים להעליב לא אומר שזה לא פוגע.

ג. כשהיחס לאתיופים יהיה כמו היחס למגזרים אחרים, אקבל.

אתה יודע, אני חרדית,פרח-שלג

ואצל חרדים עדיין ישנה את האפליה בין ספרדים לאשכנזים,

בהרבה מאד מקומות חרדיים יש ווריאציות את העדפה ועליונות של אשכנזים חוצצים עצמם מספרדים,

מעולם, אבל מעולם, לא הרגשתי שום נחיתות מהם,

הם לא רוצים להינשא לספרדי?

אני לא רוצה להינשא להם,

הם לא רוצים לקבל את הילד שלי לת"ת שלהם?

אני לא רוצה להכניס אותו לשם,

הם לועגים על ההלכות שלי

אני מחזירה על שלהם,

עכשיו זה אולי נשמע גזעני האמירה שלי, אז אני מבהירה שאני מתייחסת כך רק למי שמתייחס אליי כך, רק לבעלי הדירה שכותבים לאנ"ש בלבד וכו', אינני עושה חילוקים בכלל, אך כזה צץ פתאום אצל האנשים יש לי את הביטחון והגאווה שלי בדרכי ומורה ההלכה שלי ועדתי.

אז אתה יכול לומר שהסתכלות שלי קרה, אבל לדעתי היא רק מועילה לבנאדם,

הרגשת נחיתות רק גורמת לאנשים להסתכל עליך מלמעלה למטה,

ראה את הסגנון של טהוניה רובל ושל אורטל גושן, ותבין את ההבדלים.

אני אהיה יותר קיצונימופים

הם לא רוצים להינשא לספרדי?

ענין שלהם

הם לא רוצים לקבל את הילד שלי לת"ת שלהם?

אני אבדוק איזה ת"ת הכי טוב בסביבה ואלך אליו

הם לועגים להלכות שלי?

אני אבוז ללעג שלהם

ההבדל הוא שאת עושה סוג של ריאקציה - לא רוצים - אז דוקא להיפך

ואני לא חושב שזה נכון, כי זה גם כן סוג של תגובה

הכי טוב פשוט לא להתייחס לזה, כאילו זה פשוט בדיחה (לא רק כאילו)

למה אני צריך להתייחס לאנשים שיש להם שטויות בראש? למה אני צריך להתייחס בכלל? אני אפילו לא אלחם איתו, הוא לא שווה יחס

אתה צודק.פרח-שלג
אני חושב שהיו כאן כמה אי-הבנות.לך דומיה תהילה

לא התכוונתי "קרה" במובן שלילי, לא רציתי שישתמע ככה.

ב"קרה" התכוונתי ל"עניינית".

בקשר להרגשת נחיתות: אני לא מרגיש שום נחיתות. יש הפרש

ניכר בין פגיעות בהקשר מסוים לבין נחיתות. נא לא לערבב בין

המושגים.

אם זו הגישה שבחרת לך, מי אני כי אלין. אבל אני לא רוצה לבנות

את היחסים החברתיים שלי על בסיס התחשבנות עדתית. אולי יש

לי חיווט פגום במוח, אבל אני רוצה לאהוב את כולם. ואני בסדר עם

זה. להיות "מהנעלבים ואינם עולבים" זו לא קלישאה ששמעתי ביסודי,

אני משתדל לחיות את זה.

אין התאמה מלאה בין הבידול שהצגת לבין הדברים הנידונים. החברה

החרדית מחולקת קהילתית: יש ישיבות ספרדיות וישיבות אשכנזיות, יש

ת"ת ספרדיים ויש אשכנזיים. וכן על זה הדרך. ספרדי שנדחה בממוסד

אחד יכול להשתלב באחר. אבל אין במציאות "קהילה אתיופית". יש 

אתיופים שהם שכנים, חברים, אבל קהילות אני כמעט לא מכיר. לכן יותר

אתיופים משתלבים במסגרות חיצוניות. אתה לא יכול להשתלב איפשהו

עם יחס גורף-עוין כזה כלפי אותו מקום. הרוב יכול להחרים את המיעוט,

המיעוט לא יכול להחרים את הרוב... 

מנוע מלהתייחס לסגנונות של הדמויות שהזכרת בסוף כי אני לא מכיר...

אבל חזרה לנושא ממנו התחלנו:

זה לא חיפוש מתחת לשטיח ממה להיעלב. יש דברים שהם מאוד בולטים.

והאמירות האלו הן לא חד-פעמיות, הן חוזרות ונשנות כמעט כל הזמן באותו

סגנון. את מסכימה איתי שבשלב מסוים זה מתחיל "לצאת מהאוזניים"?

לשנות את העולם, זו גישה מעט נאיבית, והיא יפה,פרח-שלג

אך לאט לאט אתה רואה שלא כך הם פני הדברים,

אי אפשר לשנות ולא נוכל לשנות, אני עצמי יכול לנסות להיות יותר טוב מהם.

חבל על כאבי הלב.

הייתי שבוע שעבר למשך כשבועיים בבית החולים עם בני הקטן,

שם ב"ה התחלפו הרבה אנשים במשך שהותינו בחדר,

הייתה שם מנקה אתיופית, נחמדה,

אבל לא התחברתי אליה, למה?

כל מאושפזים אתיופים שהיא ראתה היא התחילה לדבר איתם ולהתיידד איתם, ואתה רואה שהיא מרגישה איתם יותר בנוח, אבל לי לא היה נעים, אתה שומע צחוקים בחדר, דיבורים, והיא מדברת איתם רק באתיופית ואז הם כך עונים לה שתרגיש בנוח, אבל מה עם לחשוב על האנשים הנוספים בחדר, זה נעים לבנאדם שמדברים כל הזמן לידו בשפה זרה?

והשכנים שלי לחדר מעצמם בכלל לא יצרו את ההבדלים האלו, ועברו כמה, דיברנו, ושוחחנו והתחברנו וצחקנו, והכל בעברית, הם מדברים בטלפון רק בעברית ושרים לילדה שלהם אמא יקרה לי והם עולים חדשים!!

המנקה עצמה דוברת עברית מצוין, רק היה לה יותר נוח להתחבר לאנשים מעדתה,

אבל אחר כך היא יכולה להתלונן למה אנשים לא מדברים איתה כמו שמדברים עם כולם, כי היא לא נותנת את ההרגשה הזאת, היא סוגרת את הפתח שלה.

אני גרה בשכונה חסידית, פעם לא הייתי מנסה בכלל לדבר עם הנשים בגינה כי מה לי ולהן, היום למדתי ואני מדברת ומחמיאה על הילדים ולמדתי וראיתי כמה הן חביבות ונחמדות וכמה נחמד להכיר והיום אנחנו חברות.

אז נכון יש דברים שתמיד ישארו ביננו מחיצות עד ביאת המשיח, כנראה, אבל אולי טוב שכך, מה רע, כל אחד בדרכו לעבודתו יתברך,

אז בהחלט אני חושבת שהדיון התחיל כאן בחיפוש מתחת לשטיח ולא בעיניינים בולטים, כמובן, הכל מטוב לב, אבל אתה רואה את המכלול שהבנאדם מדבר איתך ואתה רואה שהוא בכלל מדבר בגישה נעימה וחיובית ולא מתנשאת, אז למה לחפש משפטים להפגע?

(בנוגע לעניין של הקהילה האתיופית, זו באמת בעיה, וגם אנחנו חווינו אותה על בשרינו כשרצינו ת"ת טובים ואיכותיים והיה פעם קשה להשיג, היום ב"ה העולם הספרדי השתכלל וניתן למצוא הרבה יותר,

באשדוד אני יכולה להגיד לך שבת"ת הספרדיים אצלינו יש אתיופים כרגיל, גם בסמינר שלמדתי בו. אז נכון יש בעיה אני מודה, אבל לא נוכל לתקן את העולם והזעקה האפלייתית לדעתי רק יוצרת חיץ גדול יותר.

כמו שהפנמיניזם מייצר אנטוגיזם, נכון הם צודקות, אבל כשאנשים משתדלים, והעולם רוצה לתקן, והנשים יותר מדיי מחפשות ממה להפגע, לאנשים זה כבר נמאס)

כל הנכתב פה הוא על דעתי האישית בלבד והבנתי.

לא לגמרי הבנתי,לך דומיה תהילה

שמעת את אותה מנקה מתלוננת שלא מדברים איתה?

ואולי זו תוצאה ולא סיבה? יש שמעדיפים לשמור על קשרים בתוך העדה כי שם לא תקבל יחס מיוחד.

בכל אופן, אני בספק אם אפשר להשליך ממנה על כל השאר. עדיין מדובר במקרה פרטי.

אני לא יודע איפה השתמע שאני מתיימר לשנות את העולם. אני אשמח אם הוא ישתנה,

אבל זה לא העניין. אני אומר מה שאני חושב, ואם מישהו כאן בפורום יסכים איתי - מה טוב.

אני לא זועק את מה שאני אומר כאן בכל הזדמנות. ביום יום אני לא עסוק בזה יותר מדי.

אבל כשאני רואה לנכון לומר דברים מסוימים בבמה מסוימת, אני אומר אותם. לא מתוך

איזו כפייתיות כלפי הנושא. (הדיון הוא על אתיופים, זה לא מתבקש?).

אין לי ספק שהכוונות חיוביות, אבל לפעמים הן נשארות מתנשאות במידת-מה.

לדוגמא, הרבה פעמים יצא לי לקרוא או לשמוע דברים בסגנון "הרבה פעמים

חשבתי להתחתן עם אתיופי/ת, מתוך אידאל שישתלבו בחברה". כוונה חיובית?

כן. מתנשא? מאוד.

ברור שלא,פרח-שלג

זה היה המחשה לדוגמא שבנאדם יכול לשנות את היחס כלפיו, ובהרבה מאד מצבים זה תלוי בו.

אין לי ספק שקיים עדיין חיץ, רק התקוממתי נגד ההתקוממות באשכול זה שלדעתי לא היתה מוצדקת, ולא היה לה מקום.

זהו, התעייפתי.

שתי הערות:ד.

א. לא כל מה שאומרים ב"חברה שלנו" על נושא היהדות והגיור הוא "בורות". הנושא עלה לדיון כשעלתה העדה לארץ. הרה"ר אמרה מה שאמרה. ומי שנהג לפי דבריה, אינני חושב שמישהו "דחה" אותו חלילה.

ב. האמירה על כך שיש גם "אתיופים דוסים", אינה במשקפיים שאת רואה. אלא עצה פרקטית. אם הבחורה מיואשת מתוך הכרתה את המציאות, מנכונות של אחרים, יש גם אנשים כמו שהיא מחפשת מתוך העדה עצמה, ולכם גם זו אופציה טובה (הרי היא בוודאי אינה שוללת נישואין עם אנשים טובים כאלה)

א. בוודאי שלא כל מה שנאמר הוא בורות, חלילהנועה נועה

אבל הרבה האנשים פוסלים מיידית כי "היהדות שלהם בעייתית", מתוך שמועות וחצאי ידיעות שהם קיבלו. לא מודעים לפסיקות השונות, לחילוק בין חלקי העדה השונים וכו'. לזה אני קוראת בורות. אדם שחקר את הנושא לעומק והפסיקה של רבותיו אחרת - כמובן שלא אתלונן עליו.

ב. זה לא עניין של משקפיים. אם זו עצה פרקטית מספיק "להזכיר" שיש גם אתיופים דוסים, או לציין שמכירים ספציפית "כמה בחורים אתיופים דוסים נהדרים". הביקורת שלי לא היתה על עצם האמירה אלא על הניסוח שלה.

ואגב, גם להתחתן עם אתיופי זה מורכבנועה נועה

בגלל ההגבלה של דור שביעי שמאוד מאוד מצמצמת את טווח האפשרויות. מכירה אנשים שנמנעים מלכתחילה מלחפש בן זוג מהעדה בגלל זה.

מה זה הגבלה של דור שביעי?l666
מנהג ב"ביתא ישראל"בת 30

באתיופיה לא היו מתחתנים עם אישה בקרבה של 7 דורות. (יעני בת דודה שביעית שלך- אסורה לך.)

בארץ כבר מתחתנים 7,6,5 דורות. אבל 4 נראה לי שלא כ"כ. זה נחשב "ממש בני דודים".

לפעמים בחור ובחורה יוצאים והכל סבבה עד שהסבא מגלה שיש קרבה של 3-4 דורות והקשר יורד לטמיון כי קשה מאוד להתחתן כשהמשפחה מתנגדת באופן נחרץ.

אז איך בכלל מוצאים מישהו להתחתן איתו?mshlomo

אנחנו תימנים וקרו לי כבר הרבה מאוד מקרים שפגשתי סתם תימנים ופתאום גיליתי שאנו קרובי משפחה (וזה גם קרה לי עם בעלי אחרי שכבר החלטנו להתחתן. גילינו שאנו בני דודים חמישיים)

זו חתיכת הגבלה רצינית.

אם זו הבעיה, אני בעד לא להתייאש ולנסות להשתדך אולי דרך ישיבה שהיא יותר פתוחה בחשיבה בקטעים האלו (נראה לי לדוג' שבתורת החיים פחות ירתעו מזה)

זה באמת מקשה.בת 30

יש כאלה שהלכו נגד הענין. ובאמת בארץ הרבה כבר "מוותרים" על דור 5-7.  הענין הוא שאצל הרבה מהאתיופים, במיוחד בדור ההורים הקרבה היא לא רק עקרונית- היא גם מעשית.

כלומר- באמת יש יחס של משפחה לבני דודים מקרבה די רחוקה. אם מישהו אומר לך "בנדוד שלי" אז יש מצב טוב שזה בן דוד חמישי....

(כמו שב"רוסית" אומרים "אח שלי" גם על בנדוד שנימשיח נאו בפומ!
ושלישי.. )
עניין של מנטליות. הם באמת מרגישים קירבה.
אם שרה הייתה אחיינית של אברהם...קייטי

אז איך הגענו ל"הגבלת דור שביעי"?

(ובמילים פשוטות - מה העניין בחומרה הזאת?)

גם עמרם נישא לדודתו וזה היום ממש איסור תורהחיה רוז
בני דודים ראשונים לא אסורים מהתורה אבל לעיתים יש בזה בעיה גנטית לילדים.

כך שהעובדה שהיו נישואים כאלו אצל האבות לא נוגעת ישירות לתקנה הזו.

אני יכולה לשער שבקהילה קטנה בה מתחתנים אחד בתוך השני הדמיון הגנטי הרבה יותר גדול וצריכים להיזהר יותר.
יש מסורות לא ברורות.לך דומיה תהילה

חלקן תקנות, חלקן חומרות, חלקן שיבוש.

לא תמיד ברור.

אין קשר לגנטיקה.

אני מכירה הרבה אתיופים שהתחתנו לא עם אתיופיםילדים זה שמחה

ככה שזה לא מה שקובע. מה שקובע באמת זה האמונה בבורא עולם שיביא לך את זווגך בזמן שהכי מתאים עבורך.

שרשור שמציב מראה מול הפנים.ונסי

בתפילהאזמרה לאלוקיי

שלום לך!!

מבינה את הרגשותייך..אך לעניות דעתי הקטנה את צריכה להפסיק להסתכל על עצמך בעין שופטת ולא מעריכה.

אדם שלא רוצה להתחתן איתך בגלל סיבות עדתיות, רק מקל עלייך בחיפוש אחר הראוי לך.

תבטחי בה', תאמיני, תאפשרי, תחשבי אחרת... את השאר הקב"ה כבר יעשה.

ואת יודעת עמוק בתוכך כמה את טובה וראויה לאדם הנכון עבורך..רק תתני לכך מקום!!

בתפילה גדולה ל"קבצנו יחד מארבע כנפות הארץ לארצנו".

מה דעתכם?פתית שלג

היא טוענת שהרווקות המאוחרת כל כך פושה בדורנו כי אנחנו מחפשים זוגיות עמוקה יותר מאשר מה שהיה בדור הקודם.

לכן עיכוב הזוגיות הוא חלק מתהליך הגאולה של סוג זוגיות אחר עם הקב"ה, וממילא גם בזוגיות שלנו.

מקווה שאני מדייק

"אני לא חושבת שרווקות מאוחרת היא בעיה" 

אני לא יודעת להגיד אם בדור הקודם היה עמוק או לאאני:)))))
לא התחברתיניצן*

מילא אם זה יבוא מרווקה שתרגיש ככה ותגיד.. אני לא לוקחת בעלות על זה, אבל לא התחברתי שהיא לוקחת את ה'קושי' הזה וצובעת אותו בצבעי גאולה. אפילו שמצידי אני יכולה להרגיש את זה. ויש בי אמונה, שכל 'עיכוב'/ המתנה יש בתוכו ובתוכה דבר שיכול להצמיח ולבנות, כמו שמשבר זה גם מבשר וכו וכו'. אז מבינה מה היא רוצה להגיד, 

ואפשר להגיד על זה על הרבה דברים אחרים כאלו של נסיונות. 

עם זאת, גם בתוך זוגיות אפשר לבנות קומה ועוד קומה, 

וכשאני רוצה להתחתן ומרגישה את המציאות טופחת על פניי אין לי מילים, ולי באופן אישי אין רצון לקרוא את המלים האלו. 

אולי בעומק של הדבר זה באמת קשורכְּקֶדֶם

אבל בתכלס

זה הרבה בגלל שהיום כל אחד עף על עצמו והמבחר עצום וככה גם הפומו. 

חחחחאני:)))))
מבלי להתייחס בפירוט לנכתבנוגע, לא נוגע

אני חושב שצריך שינוי חשיבה כללי. תרתי משמע. זה נכון לכולם אבל חשוב במיוחד לרווקים בוגרים יותר שכבר עברו דברים ועבדו המון עם עצמם.

היא כותבת- "כדי להבין מה קורה בעולם הזוגיות, צריך להבין מה קורה בתהליך הגאולה... הגאולה היא תהליך של מעבר מההסתרה לקשר גלוי של פנים אל פנים".

ההשוואה עולה מאליה-  אין יש רווקות מאוחרת ובתים לא נבנים, אולי זה לא בגלל שהקשר הזוגי הוא לא מספיק פנים אל פנים, אלא בגלל שאנחנו לא מספיק מתאמצים לבנות את בית ה' ולהתקדם בתהליך הגאולה. זה פשוט שיקוף. בניית בית זה לא עניין פרטי לא רק לחיוב אל גם ל"שלילה". אם כל בית בונה עוד חורבה, אז כשאנחנו לא מתאמצים לבנות את המקדש (ואנחנו כבר לא בגדר אנוסים כמו בגלות)- אז ממילא עוד בית מתפרק או כלל לא נבנה. אם כשהיינו יכולים לעלות לא"י לא עלינו בהמונינו, בא משהו רע וקשה ודחף אותנו לעלות.

מתעסקים בסימפטום ולא בשורש. ברגע שהציבור יפעל יותר לבניין המקדש, דברים ישתנו גם בתחום הזוגי (גם מבחינה פסיכולוגית זה הגיוני, כי אם נהיה מאוחדים סביב מטרה גדולה יהיה קל יותר להתחבר ולהתחתן). הרווקים והרווקות (בעיקר אלו מביניהם שיש להם מידות מתוקנות והם אנשים טובים עם תפיסה בריאה, ובולט שהעיכוב לא באשמתם), נושאים על גבם את גלות השכינה, שמרחפת כיונה ורוצה כבר לנחות כי היא בבית אבל אנחנו לא בונים לה את הקן.

כמובן שצריך את מה שהיא כותבת (בנוסף לעבודה בסיסית על מידות ודמיונות חוסמים וכו'). אבל צריך להיזהר מתפיסה שאומרת שצריך להעמיק עוד ועוד את ההכנה לפנים אל פנים אם דברים לא מסתדרים וזה הפתרון. מה שצריך זה לגלות את הפנים, אנחנו כבר מול ורק יש כיסוי שמסתיר את הפנים וצריך להוריד אותו, להסתכל סביב ולפעול מתוך תפילה ונוכחות עם ה' (זה גם שיקוף של היחס הלא נכון למקדש. מחסום תודעתי עמוק. רק בדיעבד נבין את עומק הקונספציה הדתית).

כתבת דברים יפים אבלכְּקֶדֶם

מה תגיד על החילונים? כי זה קיים גם שם.

ובכלל, מה תגיד על הגוים בכל העולם..? אירופה גוועת מבחינה דמוגרפית בגלל העניין הזה.

פשוט המציאות השתנתה

ואישה מסובבת גבר.פעם המצב היה הפוך

היום כל אחת חושבת שהיא מינימום מיס תבל. ואז מבלי ששמה לב היא הגיעה ל35 וכבר חייבים להתחתן אז מתפשרים על מה שיש ומהר

נכון. לכן כתבתי שזה נוגע בעיקר למי שעבד עם עצמונוגע, לא נוגע

הבעיה העיקרית היום זה שאנשים שקועים בעצמם.

זה יכול להיות הרסני שאדם שלא עבד עם עצמו מבחינת תיקון מידות ילך לאימון שיחבר אותו עוד יותר אל עצמו..

מחשבה מעניינתפתית שלג

אבל גם אם אנחנו יכולים להחליט שעם לבדד ישכון ולעשות כרצוננו במקום המקדש- אני בכלל לא בטוח שההחלטה להימנע מזה לא נחשבת אונס. מצינו הגדרת אונס גם למניעות חזקות מצד קושי טכני או קושי נפשי, ואפילו ליצר הרע..

אני מסכים שמטרה משותפת עוזרת פסיכולוגית- ואני חושב שזה קרה בתחילת המלחמה, ועוד נשאר ברמה מסוימת. אז זה בתכלס לא חייב להיות התאחדות סביב מקום מהמקדש, ודוקא יותר הגיוני לומר שבשביל לדאוג למקום המקדש צריך להגיע לאחדות גדולה, ובלעדי זה לא נוכל להשיג שום דבר. 

גם מפשט מאמר חז"ל אפשר להבין לפעול בעיקר הפוך- שתיקון של ענייני הזוגיות מקדם אותנו לבניין המקדש (זה כמובן לא מחליף את החובה, הזכות והאחריות הלאומית שלנו למקום המקדש).

זה פחות עניין של אונס, זה יותר עניין של הכוונהנוגע, לא נוגע

לעמ"י היו הרבה סיבות טובות לא לעלות לא"י, ובאה השואה והחדירה את המסר הנורא והכווינה מחדש.

זה גם לא עניין של לקום בבוקר ולעשות כרצוננו, אלא לפעול מעשית להשגת אישור לבניין המקדש. אפשר גם להתחיל בדיונים רחבים הלכה למעשה על העניינים הדורשים ליבון.

לגבי הסוף- אבל זו בדיוק הטענה, שתיקון ענייני הזוגיות לא הולך מספיק טוב גם אחרי כל האימונים וכו'. ומעבר לזה, בא"י אתה מתחיל מהכלל ועובר לפרט כי מורגש יותר החיבור של הפרט לשורשו. וזו גם המהות של המקדש, הכהנים עובדים ונמשך שפע לעמ"י. אנחנו פשוט חיים בתודעה אחרת וזו הבעיה.

יש בעיה מהותית כשמעתיקים את הר הבית למקום אחר, וד"ל, ולשם שמיים.

הרעיה, נשמת האומה הכללית שגם נמצאת בכל אחד, אומרת:

על משכבי בלילות בקשתי את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו.

בלילה, בשקט ובלבד, הרגשתי משהו עליון, וביקשתי להשיג אותו, אבל לא מצאתי.

אקומה נא ואסובבה בעיר בשוקים וברחבות אבקשה את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו.

קמתי וחיפשתי אותו בחיים, בעולם, אבל עדיין לא מצאתי. לא הצלחתי להרגיש את נוכחותו שם בצורה מספקת.

מצאוני השמרים הסבבים בעיר את שאהבה נפשי ראיתם.

במקום שאמצא אותו מצאו אותי השומרים, שומרי התורה, ושאלתי אותם. הם ענו את התשובות הרגילות שלהם, תלמד תורה, תתפלל מהלב, שם ה' נמצא.

כמעט שעברתי מהם עד שמצאתי את שאהבה נפשי אחזתיו ולא ארפנו עד שהביאתיו אל בית אמי ואל חדר הורתי.

ידעתי שהם טועים והם לא מבינים שכל אלו רק לבושים, אז מייד עזבתי אותם. ואחרי שניסיתי הכל- מצאתי. הבנתי. רק שם אגיע אליו באמת, אגיע להתגלות ולחיבור של האהבה. ולכן לא ארפה עד שאביאנו לשכון בבית אמי- שזה הר בית ה' מקום השראת השכינה, ובחדר הורתי- שמשם נברא העולם.

השבעתי אתכם בנות ירושלם בצבאות או באילות השדה אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ.

ועכשיו אני משביעה אתכם בנות ירושלים, אל תוותרו אלא תעירו ותעוררו את האהבה עד שתחפץ, ורק שמה האהבה באמת נחפצת. ואל תדאגו, אתם תצליחו. רק תבינו, תרצו, תתאמצו ותתמסרו, כמו שאתם עושים בשביל שאר א"י.

הרעיון הכללי נכון ושמעתי אולו כמה פעמיםהיום הוא היום
מכמה מקורות שונים ורציניים
לא מסכיםintuscrepidam
לאנשים היום יש הרבה דמיונות והם לא עמוקים אלא חושבים שהם עמוקים. זה מקשה עליהם ליצור קשר ולאהוב את מי שמולם
יש לך ודאות בכך?advfb
כן, מה שפתית שלג כתב זה רומנטיקה = דמיון של אהבהintuscrepidam
חושבת שהרווקות המאוחרת באהLavender

יותר מהסיבה שאנחנו מחפשים להתאהב ואז להתחתן

ולא להתחתן ואז להתאהב כמו בדורות הקודמים,

ואם כבר להתאהב אז בבן/ בת הזוג המושלמים בתבל מכל בחינה שהיא.

יש מבחר גדול יחסית, לא כמו יהודי העיירות שהתחתנו עם בני המשפחה היהודית הנוספת באותה העיירה/ משהו בסגנון

וכל ההקשר לגאולה בעייני ווארט חסידי נחמד ולא מעבר.

מה שבטוחadvfb

יש פער בין דורי מובהק

לטוב ולמוטב

אולינחלתאחרונה

גם יש הקרנה, מבלי שנרצה, מהעולם החילוני והגויי; הכל מותר, אפשר להתחתן אפשר גם שלא,

נכון שזה נשמע לא טוב, אבל אין ספק שיש הקרנה והשלכות גם עלינו.

שמה לב, שהבחורים במיוחד חוששים להתחתן. אולי פחד מאחריות, מהעול - היום יש כל

כך הרבה דברים שיכולים "למלא"; מה שפעם לא היה. אפשר לגור לבד ולחוות חיים

מלאים ומספקים.  איני יודעת אם יש תודעה של להוליד ילדים, יהודים, שימשיכו

את עבודת השם.

אצל הבחורות, זה טבעי יותר, מתבקש י ותר. הרי הגברים מצווים, לא הנשים

ואולי יש להם יותר י צר הרע בכיוון של לא למהר להינשא.

וגם יש הרבה בנות. חלקן דעתניות; למדו, חושבות, מעורות.

אולי זה גם מרתיע את הבחור הממוצע.

יש אולי סיבות נוספות. שכל אחד יחשוב פנימה לעצמו ואפילו

יכתוב לעצמו. בכנות; למה אני לא ממהר/ת להתחתן? להתיישב?

מסי או מרדונה? (לכבוד המונדיאל שיתחיל מחר)advfb

לאחרונה שמעתי את הפסודקאסט של בן בן ברוך שמארח את הרב ליאור אנגלמן. שיחה ממש יפה ממליץ לשמוע.

כחלק מהשיחה, בן בן ברוך דיבר על כך שבגמר של המונדיאל, לפני 8 שנים, כשנבחרת ארגנטינה הפסידו בגמר אחרי גול בהארכה של נבחרת גרמניה, מסי הזיל כמה דמעות אבל לא בכה יותר.

לעומת זאת, כאשר מרדונה הפסיד בתחילת שנות ה90 במונדיאל בגמר, הוא בכה בכי תמרורים..

ומה הקשר לשידוכים?

שאלו את מסי, איך זה שאתה לא בוכה?? זה אירוע שיא. זה נראה כאילו זה משחק ליגה רגיל לפי התגובה שלך.

אז ענה כך - כאשר בחרתי להיות שחקן של כדורגל מקצועני אז קיבלתי את העובדה שיכול להיות שינוי קיצוני בחיי, עליות מאוד חדות וגדולות, ומצד שני, תהומות קשים ונפילות מטורפות. אז החלטת שאני צריך להיות מאוזן. לא לצאת מגדר הרגיל על כל נפילה או עלייה.

אז בנוגע לדייטים - 

עד כמה אתם זהירים ומחכים להדרגה בקשרים ומכוונים את הציפיות?

עד כמה אתם נותנים לעצמכם לחוות את הרגע ואת העליות והירידות הפתאומיות?

ריה"ל מדרידקעלעברימבאראחרונה
בשביל קשר צריך לדבר. בשביל לדבר צריך לדבריהודי שואף לטוב

אחת. שתיים. שלוש.

נחמד והכל, אבל שום דבר לא זז.

שומע ומספק נתונים יבשים.

לימודים, שירות, משפחה, תחביבים.

סיפורים, סיפורים, סיפורים.

התמונה מתחילה להתבהר.

יש פוטנציאל.

יש היכרות.

אבל אין קשר.

בשביל קשר צריך לדבר, לא רק לקשקש.

אבל בשביל לדבר-צריך לדבר.

ובשביל לדבר צריך להיפתח.

ואני לא יודע לעשות את זה.

שאלות מנחות מצידה היו עוזרות.

אבל היא מחכה.

ואני מבין אותה.

גם לא מציב מולה שאלות בומבסטיות.

לא נעים.

הרי אנחנו לא קשורים.

רק מכירים.

אז מה הלאה?

איך מתקדמים מכאן?

כרטיסים שפותחים שאלות?ארץ השוקולד

חוויה שתיצור סיטואציות לדבר ולשתף?

כפלסטר זה יכול להיות נהדר.יהודי שואף לטוב

אבל.

א. זו יכולת תקשורתית שלדעתי היא די בסיסית, והייתי רוצה לרכוש אותה.

ב. כבר מדייט שני? מרגיש לי שהתקדמות כלשהי ברמת השיח (לא רק זרימה בקשקושים, אלא שיח גבוה/עמוק יותר, להגדרתך, ברמה מסויימת) מתבקשת כבר שם.

הבאתי פעם כרטיסים לדייט שני. כרטיסים שרובם מעלים נושאים לפטפוט ולא לשיח אמיתי, כי זה לא היה כדי להעלות את רמת השיח אלא כדי לאפשר שיח בסיסי, כי היה מפגש רווי שתיקות, לא התחבר לשנינו לפטפט ונושאים מוצו במהירות. הוצאתי את זה באמצע והיה די מביך (וגם נגמר אחרי הפגישה הזו, אבל כנראה שזה היה למרות ולא בגלל הכרטיסים...).

שיח עמוק בעדינותמחפש אהבה
לא בהכרח צריך בדייט שניארץ השוקולד
אולי צריך לתת יותר זמן כדי להיפתח?

תסתכל על ההצעות שלי כגשר זמני ולא כפלסטר

אסביריהודי שואף לטוב

נראה לי ש'מקפצות' כאלו (מסכים עם הגדרתך 'גשרים') לא שייך להתחיל בשלב מאד מוקדם, הבעיה היא שקשה להתקדם מאותו מצב מאד מוקדם אם לא נוצרת התקדמות כלשהי בקשר.

השאלה כללית, אבל ספיציפית הקשר שגרם לי לכתוב את הדברים נגמר, להבנתי על הרקע הזה. 

לאטניצן*

אין אמת אחת

יתכן שאחרי תרגיש בנוח אחרי הפטפוטים לאט לאט זה יעלה?

אפשר לשים בראש איזה נושא אחד שבא לך לברר בדייט הנוכחי, לשים עבורו כוונה בתוכך וככה ברגע המתאים להעלות אותו ולנסות להקיף אותו לעומק. אבל רק נושא אחד בנחת.. להנכיח אותו בעדינות. לא בגלל שחייב שיהיה קשר, אלא כי אתה רוצה לברר את הנושא הזה וזה מעניין

אני מרגישה שככה זה אצלי, כשאני כותבת אחרי הדייט דברים שהייתי רוצה להכיר לעומק יותר, עצם הכוונה והמחשבה 'מזמנים' את הרגע הזה... זה אחרי שאני מגיעה מתוך מקום יותר פתוח ופחות לחוץ 

יפה!נחלת
זה לא פשוט דייטהפי

יכולה להגיד לך אמיתי שמאוד קל לי לדבר עם כל העולם.. אבל בפועל בדייט לא באלי וזה מפחיד כבר להיפתח סתם ..

זו התחושה שאין ברירה שצריך לנסות

תחושה לעיתים פיכסית כאילו לפעמים בכוח

זה לא פשוט לבחורה בכלל להיפתח לבחור שהיא לא בטוחה לגביו / לא יודעת אם הוא מעוניין בכלל

הרבה יותר קל לי להיפתח לבחור שאומר לי שהוא בעניין/זה מקל על התהליך אם אתה סקרן לגביה אמיתי תבהיר לה זה מקל ..

לי לפעמים עובר בראש מזה למה קשה לי להיפתח והלב עונה :למה שתבזבזי אנרגיה על בחור ותפתחי שאת לא יודעת .. אם הוא יהיה פה דייט הבא? מפחיד

ועוד אני כותבת לך את זה בתור בחורה שאוהבת לדבר וזה קל לה .

אחד מהדייטים האחרונים שלי זה היה רגע של כנות

שהוא אמר לי באמת שהוא ישמח להכיר אותי והכי סקרן לשמוע ולהיות פה בשבילי .. והוא צריך אותי בשביל זה

היה דייטים ממש מוצלחים ונעימים

בכל מקרה תהיו גברים עדינים אבל עם ביטחון נעים

זה גורם לבחורה להיפתח

אולי יעזורנוגע, לא נוגע
לדעתי דרך המלך היא שאצל בנים בשביל להוביל בקשר צריך להרגיש וייב. שמשהו בבחורה מדבר אליך ואתה "מרגיש בבית" איתה מבחינה רגשית. יכול להיות שאחרי היכרות זה לא יתאים, אבל יש רצון חזק לנסות. וזה פותח את הבחורה כי היא מרגישה שאתה באמת מתעניין בה.

תנסה להרגיש אם יש בך את הוייב הזה כלפיה (זה יכול להתבטא בכמה אופנים בהתאם למה שהיא משדרת בטבעי), ואז אתה תתחבר אליה קצת והיא תרגיש את זה ותיפתח לשתף.

בנים אולי שכליים, אבל בבסיס הם מתחברים קודם כל דרך הילד והנער שבהם ולא דרך השכל כנראה

שיתוף קטן משמעותי מצידךadvfbאחרונה

אחרי שאתה חושף את עצמך קצת אולי היא תרגיש יותר בטחון לשתף.

עוד דבר, התעניינות בדברים קטנים שמעסיקים אותה. לא דברים על העבר, על ההווה.

איך להגיע להצעות רלוונטיות?נחלת

ראיתי אצל רעות רוט. יועצת לקראת נישואין. מאוד התרשמתי ממנה. כנה, אמיתית. לעניין.

נדמה לי, ביוטיוב. יש לה גם שיעורים שם. אני מחבבת אותה, מבלי להכיר אותה בכלל.....

ועוד משלהנחלתאחרונה

רעות רוט- 'בדרך הכלה' <info@reutrot.co.il‏>

צניעות = איכות בזוגיות???מחפש אהבה

לדעתכם, האם יש לרמת הצניעות והשמירה של בני הזוג השפעה על איכות הזוגיות שלהם?

אין שום קשר, ולמה שיהיה קשר?זמירות
נראה לי שהמוטיביציה הבסיסית לשמורadvfb

היא גזירת מלך. 

ה' הטוב לא ימנע להולכים בתמים

לא נכון. זה מוסר טבעי. מוסר טבעיקעלעברימבאר

לא נובע מגזרת מלך, אלא מאיך שה' ברא את עולמו

גויים לא מחוייבים בגדרי הצניעות ההלכתייםadvfb

כי זה מעבר למוסר טבעי

מסכיםארץ השוקולד
זה לא סתם שהרמב"ם מדבר על מחויבות זוגית רק מעת מתן תורה, כי התורה היא מה שהובילה לשינוי ולא שיש משהו בטבע האדם המחייב זאת.
אני מדבר כמובן בתור הסקאלה של השמורמחפש אהבה

לא הפרוץ. אלא שגם בזה יש הרבה רמות.

ואני שואל: האם לדעתכם יש לרמת השמירה השפעה על איכות הזוגיות [גם לא מדבר על הקיצוניות, שלא מאפשרת לך לחיות אפילו עם עצמך..]

צריך להיות בתוך הראש שלך כדי להבין מה אתה רוצה🙂זמירות
עבר עריכה על ידי זמירות בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:56

למה שיהיה קשר בין הקפדה יתרה על צניעות הלבוש, הדיבור. ההתנהלות בפרהסיה - ובין איכות החיים הזוגיים והקשר הרגשי בין בני הזוג?

זוגיות טובה מאופיינת בתכונות טובות של תקשורת פתוחה, של יכולת ניהול קונפליקטים, הכלה והתאמה של הבדלים באופי, של לתת מקום להגשתה עצמית ופיתוח אישי, ביטחון ואמון עמוק, אינטימיות טובה

אפשר להיות מלאך כלפי חוץ ושטן בבית 🥲 

מצד כל צד מבני הזוג, אם לא מצליחים לבנות קשר זוגי הממלא את התנאים לעיל

בוודאי שכןבחור עצוב
תגיבו עם הסברמחפש אהבה
לדעתי זה בסיס טובמחפשת111

אבל לא מבטיח שום דבר להמשך, זה תלוי בעוד הרבה גורמים כמו תקשורת, פתיחות, שיתוף, מוכנות לבקש עזרה ולמידה אחד של השנייה

בהחלט כןLavender
אין לי מושגארץ השוקולד
אבל הקב"ה ציווה על כך ולכן אנחנו מחוייבים.

שמירת השבת במהלך לימודיי באוניברסיטה כנראה פגעה בציונים, אבל עושים את מה שנכון עדיין כי יש מחויבות למה שה' ציווה.

נפלא. לפום צערא אגרא.נחלתאחרונה
פגשתי מישהו.לגיטימי?

לא נדלקו אורות מיוחדים.

לא חשבתי שזה זה. 

לא הרגשתי שאני מכירה אותו עידן ועידנים.

עוד אחד, זר, שהחיים שלו משיקים לשלי.

משיקים, כי הוא לא בדיוק הטייפקאסט של מי שיצאתי איתו עד עכשיו. אבל לא היה משהו אחר רלוונטי באופק, אז למה לא לנסות משהו קצת אחר?

עוד דייט ראשון. ושני. ושלישי.

וזה עדיין לא השתנה.

טוב, לא באמת ציפיתי למשהו אחר.

כן, התקרבנו. כן, יצרנו מרחב של כנות. של הקשבה. של כבוד לשוני ביננו. ויש שוני. ויש פערים.

אבל לא רע. אפילו נחמד.

ועוד דייט.

ועוד אחד.

וזה מתחיל להיות רציני, ואני רואה שאני לא שם. לא במקום שהוא נמצא. מסרבת לקבל את זה שיש כאן צעד שצריך לעשות אותו - או לחדול.

פונה לאשת מקצוע. ולעוד אחת. ולעוד אחת. ולעוד אחד. ולעוד אחת. ולעוד אחת. חלקם עזרו יותר, חלקם פחות.

עוברת תהליך עם עצמי, ומולו.

ומחליטה ללכת על זה. לבחור בו כשותף שלי.

מה אני באה להגיד לכם?

לא נפלה עליי איזשהו משהו פתאום. זה בהחלט היה דומה לקשרים רבים אחרים. אבל עבדנו יחד. ועשינו תהליך משמעותי, לבד וביחד. ובחרנו.

כשהוא הגיע, לא הרגשתי בשום צורה שזה זה, שזה שונה מקשרים אחרים. 

האם הוא מושלם (ברור שאני לא מושלמת..)? האם הקשר שלנו מושלם? לא. אבל יש בו הרבה כנות ואותנטיות, וזה נראה לי בסיס טוב לצמיחה.

מה עוד?

תיזהרו במה שאתם אומרים. כן, הוא גם נמצא כאן. (וגם אחרים שיצאתי איתם). תחשבו טוב טוב לפני שאתם מפרסמים משהו עם דברים שיכולים לזהות אדם ספציפי - ייתכן שהוא או היא קוראים כאן.

ובשולי הדברים,

אני רוצה להודות לאנשים כאן, שמלווים אותי במסע שלי בשנים האחרונות. הפורום עזר לי בהיבטים רבים, בקשרים רבים, ואני מודה לכם. חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד אחד מהשני, מנקודות מבט אחרות וכו'.

ב"ה אני ממשיכה לפרק הבא במסע החיים, אבל אולי עוד תמצאו אותי פה מידי פעם..

מאחלת לכולם כאן להגיע לזוגיות טובה ומצמיחה, בקצב ובדרך שמתאימים להם.

(איך מגיעים לשם? מה זה זוגיות כזו? יש לכם תובנה, מחשבה וכו' בעניין - אשמח לקרוא כאן).

..שפלות רוח

המון מזל טוב אם הבנתי נכון

ודי עם השכל..לפעמים צריך לזרוק אותו מהחלון ופשוט להיזרק על השם בלי אנשי מקצוע ובלי מטפלים, אנחנו המטפלים הכי טובים של עצמנו.

קצת קשה לי שאם לא ה"תהליך" הזה אז יש מצב שזה היה מתפספס ושוב זה חוזר לעניין של השכל, לא צריך תהליכים זה מן חידוש של הדור שלנו-לא אומר לאף אחד איך לחיות, נותן עצה טובה לחיים. לפעמים כדאי לחיות בלי שכל.

תראי איזה דבר שגם הודעה כזאת משמחת שברוך השם זהו נגמר המרדף והצלחת להגיע לרגע המיוחל-במקום התרגשות וכיף ושמחה(שאני בטוח שאלו גם נמצאים אבל משום מה בחרת להאיר את הצד של היישוב הדעת והכל מחושב) יש מלא שכל ועצות ותהליכים. השכל הוא קר מאוד.

מזל טוב🎉🎊

כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונותadvfb

תזרוק אתה את השכל מהחלון

ויהיו כאלה שישתמשו בשכל

מותר שזה יגרום לך לסלידה אבל אנשים שונים אחד מהשני ;)

ככה הקב"ה ברא בעולמו

למה? 

תזרוק ת'שכל ;)

..שפלות רוח

אתה לא מתיר לי או אוסר עליי, שכחת את מקומך קצת אל תתבלבל.

השכל הוא מקום קר ויבש, שמנתק אותנו מאמונה, השכל מבורך כאשר הוא מקרב אותנו להשם, אבל כל הניתוחים והעצות והיועצים והעוזרות-כל אלו רק מרחיקים אותנו מהשם ומגבירים את כוחי ועוצם ידי והניסיון להבין הכל בשכל מדוקדק בצורה מדויקת ולדעת שהכל מסתדר לי בראש ןאם לא מסתדר לי בשכל המצומצם שלי אז אני לא פועל-וזו טעות חמורה שמקורה בגאווה ובאמונה שאני צריך לדעת ולהבין הכל ושהכל יסתדר לי כי אם משהו לא מסתדר לי קרוץ חומר שכמותי אז זה לא הגיוני, ואת זה השם לא אוהב.

גם אתה צריך לזרוק את השכל מהחלון ולדבוק בהשם ורצוי בהקדם.

ובנימה אופטימית זו

וכו'

צודק, זה המקום שלךadvfb

לך מותר לאסור עלי להשתמש בשכל ולחייב אותי לקבל את דבריך הבלתי מעורערים, סליחה.

כן, יקרה. המון הצלחה. זה נשמע מאוד טוב.נחלת
מזל טוב!תפוחית 1
מדהים ממשזיויק
מזל טוב!
כיף לשמוע, המון מזל טוב!!advfb

תודה רבה על מה שכתבת וששיתפת. כיף לקורא שזה לא מה השמיים וזה נעשה בדרך הטבע. באמת חשוב לזכור מה נכון לשתף פה ואיך.

בהחלט הוספת הרבה לפורום, ותודה על כך. מוזמנת להמשיך כמובן ;)

הרבה הצלחה שפע וברכת שמיים!!

מהשמים דרך הטבע.נחלת
נכון! תודהadvfb
וואו איזו בשורה מרגשתברוקולי
וואו איזה משמח לשמוע🎉פצל"פ

מזל טוב גדול

שתזכו להקים בית נאמן בישראל

מלא באהבה שעבדו עליה קשה ומתוך זה היא יציבה ועמוקה

מזל טוב!!חדשכאן
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך שמחה, אהבה, נחת ורווח
וואו, משמח לקרואארץ השוקולד

מזל טוב, הרבה שנים יחד בבריאות, שמחה, אהבה, רוגע ואושר, שהדרך שלכם יחד יהיה נעים, טוב ומלא בשמחה ואהבה

בהערכה גדולה!

התגובות שלך כאן הוסיפו נופך מלמד פה, תודה

מדהים!! מזל טוב!!!!אני:)))))
המון מזל טוב!!קדם
ממש התרגשתי לקרוא וכן, חיכיתי שתבשרי בשורות טובות וזה משמח מאוד!! לא מכירה אותך אבל מה מקריאת תגובות שלך כאן את נראית מדהימה, רגישה וחכמה מאוד. מאחלת לכם כל טוב!!!
וואי מזל טוב..דג כחול

ממש משמח!! ואני גם שותף להערכה על כל העצות ומה ששיתפת מאז שהצטרפת לפורום..

האמת שזה מסוג השיתופים שמציף לי הרבה שאלות אבל כפי שכתבת הוא כאן ... אז נראלי לא שייך לשאול..

אז נשארו רק השטויות.

משהו שולי - חח אי אפשר היה לנסח בהודעה את ההחלטה להתארס בצורה קצת יותר ברורה ומפורשת.. זה היה כתוב בכזאת רצינות...

משהו שולי × 2

אם הוא מהפורום לא תגלו לנו במי מדובר? ( זה לא אמור לחשוף אותו לא? הוא ישאר אנונימי גם כך)

בכל מקרה אם אתה פה אז מזל טוב גם לך..😃😀😁

וואו יקרה איזו הודעה משמחת ומרגשת!נגמרו לי השמות

מזל טוב ענקי!

שתזכו לבנות בניין עדי עד בשמחה ובאהבת עולם ❤️

איזה טוב ה' ❤️🏠🩷

מזל טוב רוב שמחותניצן*

תודה על השיתוף הכנה

מלמד דברים חשובים..

שתזכו לבנין עדי עד!

בשעה טובה!!יעל מהדרום
מזל טוב ושפע ברכות 🌹פ.א.
שתזכו להקים בית באהבה ובאושר! מזל טוב!זמירות
מזל טוב! משמח מאד!100
בעז'ה בניין עדי עד מלא בשפע וברכה.

הוספת לפורום בתובנות שלך. נשמח לשמוע עוד..

כיף לקרוא! מזל טוב! אולי גם הוא יכתוב מצידו?מרגול

אהבתי את מה שכתבת מאוד. משהו מאוד טבעי, שבטבע הטבע- לא מושלם. (וכמובן שגם מה שאינו מושלם, עדיין יכול להיות שלם)

ואהבתי שכתבת בצורה הזו כשאת יודעת שהוא כאן.

איזו כנות יש ביניכם! כמה אמת.

ואיזה כיף שאפשר להגיד דברים כאלו בלי לפקפק בהחלטה המשותפת להינשא. מדהימים.

ולא כתבת באופן ישיר אז גם לא אשאל, רק אביע משאלה שאת גם *שמחה* בבחירתך ושלמה איתה.

שיהא בניין עדי עד. בית של אמת, צמיחה ואמונה.

מזל טוב 

לגבי צידו- מעניין יהיה לקרוא את ניסוחיו ותחושותיומרגול

נשמע ששניכם מיוחדים.

איזה יופי

מזל טוב!אן אליוט
הרבה אושר ושמחה לשניכם 💐
וואומחפש אהבה

יש למה שכתבת רוח נעימה.

של יישוב הדעת.

מסדר את הראש

ממליץ לך להמשיך לבוא לפה.מחפש אהבה

זה יכול לעזור לך הרבה.

האתגרים המשמעותיים של החיים עוד לפנייך,

ופה את יכולה למצוא פינה חמה לפרוק

למה לייאוש?שלומית.
כל הטוב עוד לפנייך!
למה זה מקפיץ אותך? מישהו אמר שלא?מחפש אהבה
מזל טוב יקרה 💗Lavender

הרבה אושר ועושר!

יפה מאד. אהבתי את המסרכְּקֶדֶם
תצליחו 
מרגש מאוד יחד עם זאת לאו דווקא מה שמתאיםהפי

לך מתאים לשאר

כל אחד צריך לקרוא את מה שכתבת ולשאול את עצמו איפה זה פגש אותו

ולא אז אולי אני צריך ללכת על זה .

זו לא המסקנה הנכונה עבור כולם וגם את זה צריך להגיד בקול .

אני חושבת שאפשר ללמוד מהתהליך הזה שלכל אחד יש את התהליך המאפיין אותו .

ישר כוח על הניסיון והרצון ללמידה העמקה ורצון להבין מה הכי נכון לי ..מבלי לאבד את עצמך

בלי קשר לתוצאה

תודה על השיתוף 

בשעההטובה, הצלחה רבה!נפש חיה.
מזל טוב! בנין עדי עדנוגע, לא נוגעאחרונה
נאה דורשת נאה מקיימת..
מחמאות בדייטיםצופה אנונימי

אני ואשתי מגיעים ממקום יחסית פתוח וליברלי והתחלנו לצאת בגיל צעיר

במהלך התקופה הזו הייתי מחמיא לה הרבה (וגם מהצד שלה היא החמיאה)

על דברים פנימיים (חכמה, רגישה, …) אבל גם חיצוניים (למשל יופי, היא באמת יפהפיה)

מה נהוג אצלכם? מה אתם חושבים בנושא?

שאלה יחסית כללית שואל מתוך סקרנות

יש פה בפורומים את כל המגוון על סולם הדוסימטרזמירות

למי אתה מכוון את השאלה?

לחרדים?

לחרד"לים?

למי שנפגשים בשידוך, ואחרי מספר בודד של פגישות מתחתנים?

למי שהכירו בלימודים בצורה ספונטנית, והקשר הגיע לאהבה ונישואים?

בציבור הדתי לאומי תורנישפוי

(הערת אגב, זה מצחיק [לשון סגי נהור] אותי להוסיף את המילה 'תורני', משום שזה אמור להיות בסיסי אבל זו המציאות)

אז בציבור הנ"ל, ממה שאני מכיר ולמדתי (במשפט זה נחלצתי מכל ביקורת על דבריי), לא מקובל להחמיא על חיצוניות בהתחלה [תגדיר 'התחלה' - לכל אחד יש התחלה משלו שאורכת זמן אחר] משום שזה יוצר קרבה אינטימית שאנחנו לא רוצים בדייטים הראשונים, בשלב יותר מתקדם (כגון לאחר האירוסין) אפשר להחמיא באופן כללי על הלבוש ושוב לא בצורה בוטה. 

משפטים כמו "אני אוהב אותך" ו"חיים שלי" וכו' טוב שיש רצון לומר אותם ואם לבחורה קצת קשה עם זה שהם לא נאמרים יש מקום כן לומר, אבל יש פיתרון יפה ששמעתי והוא להגיד משהו בסגנון של: יש הרבה דברים שאני רוצה לומר לך אבל אני רוצה לשמור את זה לאחרי החתונה (כמובן לסגנן את זה שלא יישמע שזה דברים שאתה מסתיר או משהו חחח אלא דברים טובים) ואז הרווחת את שני הדברים.  

על חכמה ומידות אני לא חושב שיש בעיה בכלל.

משפט אחד לפני האחרון, כל מה שכתבתי הוא לא הלכה פסוקה אלא דברים שראוי ולא ראוי לעשות, וכמובן יהיו שיחלקו ויחשבו שאלו שטויות ושזוג צריך להביע אהבה ורגשות בצורה פתוחה וכו' וכו' (הסביבות היותר פתוחות). 

לשאלות ספציפיות והרחבות בפרטי ;) סתם כי אין לי כח לפרוס את כל משנתי בנושא

אני מסכימה עם הגישה. אבל אולי בציבור אחרנחלת

זה אחרת וזה מקובל.

תגובה לתגובהשפוי

@נחלת ברור לי, לכן סיימתי בכך שזו לא הלכה פסוקה ושיש שיחלקו וכו' 

בא מבית אשכנזי אז לא מקובל בכללadvfb

גם אחרי החתונה ;)

מממ חיצוניות לקראת אירוסין

פנימיות כשהולך טוב

חחחחחחכְּקֶדֶםאחרונה
..שפלות רוח

זה ממש תלוי לא חושב שיש חוקים היו לי פגישות שמהפעם הראשונה היו מחמאות, זה ממש תלוי מה שניהם מרגישים ואם יש כיוון חיובי וטוב וכו וכו

...אני:)))))

חיצוניות אחרי החתונה , פנימיות כשמתקדם, אפילו בהתחלה האמת

נשמע מעניין למה אתה שואל..מחפש אהבה

האם אתה מרגיש שזה משפיע היום לטוב או למוטב?

נשמח אם תשתף

משהו שרציתי לשתףמאותרת

היו לי כמה דייטים בחיי עם אנשים שונים -

רובם היו ב"ה נחמדים וטובים. אבל מידי פעם קרה שמי שנפגשתי איתו - נראה שמשהו התפספס מהפן של המודעות לחיצוניות ולגוף. ולי לא היה נעים להגיד שזה (כמובן תלוי כמה הדבר היה קיצוני) היה סיבה מרכזית בשבילי לא לרצות להמשיך.

ותהיתי לעצמי - מי שלא למד את זה בגיל ההתבגרות (ולא ברור לי מי מלמד שם - משפחה? חברים בפנימייה?), מתי משלים את הפער?

לכן חשוב לי להביא את זה כאן - יש אנשים שמוכנים להקים זוגיות ומשפחה, אבל נראה שהם דילגו על שלב בדרך לשם.

לא כולם, לא הרוב, אבל קיים. בעיני, אם יש לכם חבר כזה - זה חסד גדול להאיר לו ולעזור לו בנדון.

זה הטקסט שהתפרסם היום:

בואו נדבר על הפיל שבחדר, או יותר נכון, על הריח שבחדר:

יש איזה קטע במגזר שלנו, נטייה לחשוב שאם אנחנו בחורים עמוקים, רוחניים ומלאים במידות טובות, אז הצד הפיזי ובפרט ההיגיינה הבסיסית , הוא משהו שולי שאפשר להחליק עליו.

ואל תשאלו אותי אם לומדים את הדברים האלו בכיתה י"ב או כמה לומדים ואם בכלל.

וואלה, לא יודע.

העניין הוא שיש בחורים שבטוחים שאם הם סיימו עכשיו מסכת קידושין, הזיעה שלהם מריחה כמו מי ורדים.

אז זהו, שלא.

אבל ממש ממש לא.

לפני שניגש לפרקטיקה, קחו קצת מדע:

מחקרים כבר מזמן מוכיחים שיש קשר אקוטי וקריטי בין חוש הריח לבין תהליך הבחירה הזוגית בין שני המינים.

מדובר במנגנון ביולוגי טהור:

חוש הריח משדר למוח מסרים שקובעים בתוך שניות אם יש כאן פוטנציאל למשיכה או אינסטינקט של בריחה.

אז עם כל הכבוד ללב הטוב שלך ולכוונות הטהורות, אם המעטפת החיצונית לא משדרת ניקיון, הדרך לחופה מתארכת משמעותית:

כדי לעשות לכם סדר, ריכזתי 10 כללי ברזל פשוטים לגבר, רגע לפני שהוא יוצא לדייט:

1.תסתכל במראה.

צעד ראשון ובסיסי.

רגע לפני שאתה טורק את הדלת ויוצא מהבית, פשוט תעיף מבט.

אז מה אתה אומר?

אתה אוהב את מה שאתה רואה?

פחות?

השיער מסודר?

כי זה בערך הדבר הקרוב ביותר למה שהבחורה שאתה הולך להיפגש איתה הולכת לראות.

כן כן, ברור שהיא תראה קודם את הנשמה שלך.

אבל אתה יודע...בכל זאת יש גם את העניין של ההשתדלות והוא מתחיל ממש כאן.

2. איך הריח שלך?

עזוב אותך עכשיו מהדימוי המצחיק של עולם הכלבים, אבל ברצינות... פשוט תיסגר על הריח שלך.

אל תנחש, תבדוק.

תסתכל אם אין לך כתמי זיעה. אמיתי. זה אחד מהדברים הדוחים ביותר שיש.

כלומר גם אם אתה מתכוון להטביע את הבחורה בכתבי הרב שג"ר ולבזוק עליהם קצת הרב זקס מלמעלה, ברגע שהיא תבחין בכתמי הזיעה האלו, הקשב שלה ישאיר לך פתק:

'הלכתי ותיכף אשוב' וכנראה שבזה הרגע הדייט שלכם נגמר באופן רשמי.

כיף הא? אז פשוט, תדאג להימנע מכתמי זיעה.

ואם כבר אתה מרגיש שמתחילים להיווצר לך כאלו תוך כדי דייט כי אתה נכנס פתאום למתח או ווט אבר, תשמור על הידיים שלך לעצמך.

בכלל, תמיד טוב שכל עוד אתה לא בטוח בקריאת המפה ובכוונות שלה, תשמור על הידיים שלך לעצמך.

3. אם יש ספק – אין ספק.

תמיד טוב להשפריץ לתוך הפה משהו שנותן ריח טוב, כולל מסטיק.

בחיים אל תוותרו על מסטיק בדרך לדייט.

זה לא מעניין עכשיו אם זה הולך להיות בטעם מנטה אוכמניות או אפרסק ביישן.

פשוט תהיה במודעות לריח שיוצא לך מהפה. תמיד.

4.שים דיאודורנט.

חובה. קו אדום. אי אפשר לזוז בלי זה.

כיפה יש לך?

גם ציצית?

אחלה.

תכניס גם את הדיאודורנט לסיפור.

5.תחשוב מראש איך אתה הולך להופיע מול הצד השני.

גלינג גילינג.

אנחנו בישראל.

לא שבדיה.

לא קנדה.

ישראל.

ואם חם עכשיו בחוץ אז תביא חולצה נוספת בתיק.

אם אתם הולכים להיפגש בבית קפה, תדאג להגיע קודם:

תיכנס לשירותים.

תחליף חולצה.

תשטוף את מה שאתה צריך לשטוף ותבוא אליה רענן.

6. אל תיצמד ואל תפלוש למרחב הפרטי של הבחורה.

מעבר לסיבות הברורות שבאמת אין צורך להרחיב בהן מטעמים מובנים, יש גם את עניין הריח.

אם אתה לא סגור במאת האחוזים על איך שהבחורה חווה אותך באותו רגע, פשוט תשמור מרחק.

7. עיקרון ההדדיות.

תחשוב שכמו שאתה רוצה שיהיה לך נעים להסתכל עליה, ככה גם תדאג שיהיה לה נעים להסתכל עליך. מאוד פשוט.

אין שום סיבה הגיונית שבעולם שבחורה תשרוף שעה וחצי על הכנה לדייט וברור יגיע אליה היישר מתפילת מנחה בשטיבעלך של איצקוביץ' כי בעצם הדייט הזה מבחינתו הוא על הדרך ובמקום להשקיע קצת בהופעה שלו הוא עסק בבניין עולם.

'בין אדם לחברו' חשוב לא פחות ואם ביאסת וציערת את הבחורה, טוב, אני לא הדובר של אלוהים אבל, כנראה שיסתכלו על הדברים החשובים שעשית בצורה סקפטית יותר במקום בצורה שקיווית שיסתכלו עליהם.

8.מותר לך גם להשקיע בבגדים.

אתה לא חייב להוציא חצי משכורת על מותגים, אבל אם בא לך לעוף, תדע שיש חנויות שמוכרות את המותגים השווים ביותר ('טומי', 'ראלף לורן', 'גאנט', 'אמריקן איגל' ועוד) ממש בזול יחסית.

לא תאמין איך בחירת בגדים נכונה יכולה לשנות את כל הלוק שלך מבחוץ.

9. המסר שמאחורי הלבוש.

תזכור שמעבר להופעה הנעימה, כשבחור מגיע לדייט מושקע, הוא בעצם משדר אמירה ברורה לבחורה:

'השקעתי עבור הדייט הזה! אני יודע שגם את השקעת ואני מעריך את ההשקעה והזמן שלך ולכן גם אני על זה'.

10.זהירות, 'מביכים'.

כשאתה אוכל כל מיני דברים בדייט, תדאג מראש שלא יישארו לך סימנים של 'מביכים' (מביכים למי שחי בלה-לה-לנד ולא ממש יודע, אלו הדברים האלו שנתקעים לכם בין השיניים והם... פשוט מביכים).

קיצר, בחורים!

הגיע הזמן לצאת מהעולמות של האופנים וחיות הקודש ולנחות בעולם הדיאודורנטים והאפטרשייבים.

או אם תרצו לסכם את הכול במשפט אחד:

"ניחוח טוב הוא שפה ללא מילים, העוטפת את הנוכחות בקסם ומדברת ישירות אל הלב."

כן, גם אל הלב של הבחורה שאמורה לשבת הערב, ממש מולך.

(אבינועם הרש, נראה לי שבעקבות הפרסום הזה)

וואי חשוב ממשזיויק
כלכך נכון וחשוב😊Shandy
מדהים תודה, עכשיו אפשרשפלות רוח

לדבר על הפילה שבחדר? או שזה אסור?

ואם תמצי לומר מותר, אפשר לעשות לה רשימה גם?

למי פונים בשביל כל הדבר החשוב הזה?

איזה דבר מבורך, אודה להתייחסות בהקדם תודה לכם🙏

במידה והיה לך טוב בקשר למעט "זה" לא מוטב היהדג כחול

בדרך כלשהי להעלות את זה בפניו?

אוח, כמה שהייתי רחוק מזה פעםמחפש אהבהאחרונה

הלוואי הייתי שומע את זה אז

אולי יעניין אותך