אך לאט לאט אתה רואה שלא כך הם פני הדברים,
אי אפשר לשנות ולא נוכל לשנות, אני עצמי יכול לנסות להיות יותר טוב מהם.
חבל על כאבי הלב.
הייתי שבוע שעבר למשך כשבועיים בבית החולים עם בני הקטן,
שם ב"ה התחלפו הרבה אנשים במשך שהותינו בחדר,
הייתה שם מנקה אתיופית, נחמדה,
אבל לא התחברתי אליה, למה?
כל מאושפזים אתיופים שהיא ראתה היא התחילה לדבר איתם ולהתיידד איתם, ואתה רואה שהיא מרגישה איתם יותר בנוח, אבל לי לא היה נעים, אתה שומע צחוקים בחדר, דיבורים, והיא מדברת איתם רק באתיופית ואז הם כך עונים לה שתרגיש בנוח, אבל מה עם לחשוב על האנשים הנוספים בחדר, זה נעים לבנאדם שמדברים כל הזמן לידו בשפה זרה?
והשכנים שלי לחדר מעצמם בכלל לא יצרו את ההבדלים האלו, ועברו כמה, דיברנו, ושוחחנו והתחברנו וצחקנו, והכל בעברית, הם מדברים בטלפון רק בעברית ושרים לילדה שלהם אמא יקרה לי והם עולים חדשים!!
המנקה עצמה דוברת עברית מצוין, רק היה לה יותר נוח להתחבר לאנשים מעדתה,
אבל אחר כך היא יכולה להתלונן למה אנשים לא מדברים איתה כמו שמדברים עם כולם, כי היא לא נותנת את ההרגשה הזאת, היא סוגרת את הפתח שלה.
אני גרה בשכונה חסידית, פעם לא הייתי מנסה בכלל לדבר עם הנשים בגינה כי מה לי ולהן, היום למדתי ואני מדברת ומחמיאה על הילדים ולמדתי וראיתי כמה הן חביבות ונחמדות וכמה נחמד להכיר והיום אנחנו חברות.
אז נכון יש דברים שתמיד ישארו ביננו מחיצות עד ביאת המשיח, כנראה, אבל אולי טוב שכך, מה רע, כל אחד בדרכו לעבודתו יתברך,
אז בהחלט אני חושבת שהדיון התחיל כאן בחיפוש מתחת לשטיח ולא בעיניינים בולטים, כמובן, הכל מטוב לב, אבל אתה רואה את המכלול שהבנאדם מדבר איתך ואתה רואה שהוא בכלל מדבר בגישה נעימה וחיובית ולא מתנשאת, אז למה לחפש משפטים להפגע?
(בנוגע לעניין של הקהילה האתיופית, זו באמת בעיה, וגם אנחנו חווינו אותה על בשרינו כשרצינו ת"ת טובים ואיכותיים והיה פעם קשה להשיג, היום ב"ה העולם הספרדי השתכלל וניתן למצוא הרבה יותר,
באשדוד אני יכולה להגיד לך שבת"ת הספרדיים אצלינו יש אתיופים כרגיל, גם בסמינר שלמדתי בו. אז נכון יש בעיה אני מודה, אבל לא נוכל לתקן את העולם והזעקה האפלייתית לדעתי רק יוצרת חיץ גדול יותר.
כמו שהפנמיניזם מייצר אנטוגיזם, נכון הם צודקות, אבל כשאנשים משתדלים, והעולם רוצה לתקן, והנשים יותר מדיי מחפשות ממה להפגע, לאנשים זה כבר נמאס)
כל הנכתב פה הוא על דעתי האישית בלבד והבנתי.