דיי אני לא יכולה זה מזעזע!! >>נקמה!
מה כל כך מזעזע בדיון הלכתימינימאוס2

יש לך תשובות הלכתיות לכתוב- את יכולה להגיב שם במקום 

לא אומרים שהר הבית לא שלנו, אלא שאסור לעלות אליו בגלל קדושתו

הבעיה היא שגם לא אומרים שהוא כן שלנומרדכי

בס"ד

לצערי מעטים הם הרבנים שאוסרים ואומרים שלמרות האיסור עלייה הר הבית צריך להיות בריבונות ישראלית מלאה ואסור שתהיה כניסה להר לאף אחד בין אם הוא יהודי, ערבי או סתם תייר מהונללו. את זה לצערי לא שמעתי וזה ממש מצער ומזעזע שאומרים שיש איסור ליהודים לעלות ומתעלמים מהשאר בזמן שהחילול ה' והביזיון הנוראי שיש בהר הבית חוגג.

הלוואי והיה אפשר לומר דבר כזהמינימאוס2

בינתיים אין לנו ריבונות בשום מקום וערבים מסתובבים חופשי איפה שהם רוצים

וירושלים מבחינת כל העולם היא בכלל לא מדינת ישראל ובטח לא הר הבית

אפשר להגיד!מרדכי

בס"ד

כמו שהרב שמואל אליהו יכל להכריז אתמול בפה מלא שאסור להעסיק ערבים כך אפשר להכריז בפה מלא שאסור שיעלו ערבים. ולא זכור לי שהיה היום שום שינוי ב"סטטוס קוו" הקדוש בגלל האמירה הזאת ולא היה פתאום ח"ו אירוע בטחוני מיוחד רק בגלל מה שהרב אמר. אני יודע שמההצהרה הזאת לצערי כנראה שלא יצא כלום (כמו שהקריאה שלהם נגד היהודים שעולים לא מועילה ובעז"ה יהודים ימשיכו לעלות עוד ועוד), אבל זאת עדיין אמירה שחייבת להאמר גם מבחינת ההלכה.

אני חושב שיש מי שהתבלבל ואם כל הכבוד והערכה שיש לי לרב יצחק יוסף הוא עוסק בטפל ולא בעיקר. במקום לקרוא לגויים לעלות להר הבית, קוראים ליהודים לא לעלות (שכפי שאת כתבת בעצמך, יש על זה דיון הלכתי האם מותר לעלות או לא, אבל לערבים פשוט שאסור להיות שם לדעת כולם!!!), במקום לצאת בפסק הלכה מהתורה שאסור להעסיק ערבים (איסור 'לא תחנם') הרב יוצא בפסק שאסור להתפלל בבית הכנסת ללא מאבטח. 

אנחנו חזרנו הביתה לארץ ישראל. כאן אנחנו בעלי הבית ולא הגויים ואנחנו השולטים, ובמקום להראות את זה אנחנו כל הזמן מתגוננים ומטילים עלינו את הדברים ובמקום להלחם בטרור אנחנו נלחמים בעצמנו, במקום להגביל את הערבים תחת גדרות וחיילים אנחנו סוגרים את עצמו סביב בטונדות ומאבטחים. אנא התעוררו!!! פה זאת ארץ ישראל!!! הבית שלנו!!!

אני רוצה לראות אותך לא מגרשת ונותנת לערבי שפלש אלייך הביתה להשאר שם, במיוחד אם הוא מתעלל בך ומנסה לרצוח אותך. גם אם האו"ם וכל אומות העולם היו אומרים לך להכיל אותו ושמגיע לו גם זכויות על הבית שלך, את היית עושה הכל על מנת להטיס אותו כמו טיל. וכאן מתחילה הבעיה, שמבחינת אנשים מסויימים ארץ ישראל היא (עדיין) לא הבית שלהם ולכן הם לא נוהגים בה כמו שהם היו נוהגים בביתם הפרטי שלהם. 

הגיע הזמן להפסיק לפחד ולהגיד את האמת כמו שהיא!

ארץ ישראל היא שלנו, ירושלים היא בירתנו והר הבית הוא מקום מקדשנו!

ולצערי כל הדיבורים של הרב יצחק יוסף ושאר הרבנים משדרים את המסר ההפוך ונותנים לערבים תעודת כשרות להמשיך, ובאמת כך אנחנו נראים בעולם. הרי הרב הראשי אמר שאסור ליהודים לעלות, שאסור ליהודים להתפלל בבית כנסת וכו', אז לא הערבים הם הבעיתים, הם בסדר, זה היהודים בעייתים שהם לא עושים את מה שהרב הראשי אומר להם לעשות. כך אנחנו נראים ועל זה את עכשיו בוכה בהודעתיך ("מבחינת כל העולם...")

הזעזוע הוא כמות המידע המוטעה שהוצפת בה:נר האמת

1. כל פוסקי הדורות  אסרו ואוסרים עליה להר הבית! מהבודדים שמתירים היום אינם מגיעים לקרסוליהם של מאות אלו. זו העובדה גם אם תמצאי בעל זקן ותעודת רב שמתיר לעשות זאת - כנמלה מול לוויתני הדורות כולל מכל חוגי הציונות הדתית שאוסרים באופן גורף עליה הר

2. האם נדמה לך שהרב קוק או בנו הרצ"י או הרב עובדיה או מאות גדולי תורה אחרים שאסרו באופן גורף עליה להר מכל וכל - אוהבים פחות את בית המקדש מיהודה גליק למשל?

3. אין קשר בין ענין הריבונות לבין עלית יהודי להר!!! שיביאו גדוד צ'רקסים שישליטו שם סדר!!! אך ליהודים אסור לעלות ומי שעולה לשם מתחייב בעונש כרת הנורא שמשמעותו שהוא וילדיו עלולים למות ח"ו - כך זה לפי כל ענקי העולם כולל הרבנים קוק שפירא וכל היתר מכל החוגים!!! מי זה האדיוט שלוקח על עצמו סיכון שכזה??

4. מזה כמה וכמה שנים שתנועות המקדש מלבות שוב ושוב ביקורי יהודים בהר, ביקורים שמטרתם המוצהרת היחידה היא פוליטית ימנית קיצונית כדי לתקוע אצבע בתוך העיניים של הערבים!!! הם ידעו והם הוזהרו שזה עלול להבעיר את כל העולם וזה בדיוק מה שקרה. זה התחיל לפני שנים - בגלל בריוני ופרובוקטורי המקדש ורציחות היום הם ארוע מתגלגל שהחל כבר אז.

5. כשטיפש אחד זורק אבן לבאר - אלף חכמים  לא יוכלו להוציא אותה, וזה מה שעשעה יהודה גליק וחבורת  הבריונים שמלווה אותו שכל מטרתם "לעשות דווקא" לערבים בטפשות ואדיוטיות מוחלטת.

ושוב: אם את רוצה להוכיח ריבונות ישראלית בהר - אין שום בעיה להעלות לשם דרוסים, צ'רקסים, מונגולים, או כל גויים אחרים. אבל ליהודים אסור לעלות בתלית האיסור ואין שום מחלוקת בענין זה - יש רק שטיפת מוח חסרת אחריות שעושים חבורת בריוני הר הבית .

יודעת מה הבעיה? חוסר הציות לרבנים, הנסיון הקבוע לבקר אותם ולהיות יותר חכם מהם. זו המחלה הגדולה ביותר של הציונות הדתית והיא כבר דיתלשה החוצה מאות אלפי צעירים.

אמונה עיוורת לא יותר טובה.די"מ
גם אתה הוצפת בלא מעט מידע מוטעה.
הסברה המרכזית של הרב עובדיה הינה מציאותית ולא הלכתית.כבר הוכח שרבנים (והרב עובדיה בפרט) לא בהכרח מבינים במציאות יותר מאחרים. בעז"ה כשאני יהיה על מחשב אני יכתוב תגובה שאני יענה לגיבובי שטויות שכתבת. מי שאומר שמי שעולה להר הבית מתחייב כרת הוא עם הארץ.
תשובותמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ו בחשון תשע"ה 23:24

בס"ד

1. לא נכון. יש מפוסקי הדור שכן התירו (הגאון הרב דב ליאור מבחינתי הוא פוסק הדור לא פחות מהגאון הרב עובדיה זצוק"ל והוא מתיר).

2. הרב ליאור שגדל אצל הרצי"ה בבית מעולם לא שמע את הרצי"ה אומר שאסור לעלות להר הבית, וכולנו מכירים ויודעים שאם היה לרב צבי יהודה חשוב להיגד משהו הוא יצא בו בכל התוקף (כרוז לא תגורו לדוגמה). נכון שזה לא אומר שאם הרב ליאור לא שמע אז זה לא היה, אבל אכן לא הייתה אמירה נחרצת של הרב צבי יהודה גם כשהוא נשאל על כך לקראת סוף ימיו. כמו כן הרב למד את עם הרב רענן והרב רענן כן קרא לעלות להר הבית.

לגבי הראי"ה זצוק"ל, בספרו מפשט כהן הוא בכלל עוסק בשאלה של מחנה שכינה שלשם ברור שאסור לעלות ועל זה הוא קרא. לעומת זאת בזמן שהרב היה חי בכלל לא היה ניתן לעסוק בשאלה האם מותר לעלות או לא כי לא הייתה אפשרות בכלל לעלות ולא היה מתחן לדעת את המציאות בשטח ולכן הרב קוק בכלל לא דן בשאלה הזאת. רק אחרי שכבשנו את הר הבית הרב גורם עשה בדיקה רצינית ומחמירה וראה איזה שטחים הם לא מחנה שכינה שאליהם מותר להכנס.

כמו כן. אם היום היו יודעים מה המצב בהר יכול להיות מאוד שהיו קוראים לעלות להר.

3. אם אסור לעלות להר הבית למשהו, זה קודם כל לגויים, ליהודים זאת כבר שאלה אחרת. אבל דבר ראשון לכל גוי אסור לעלות ולהכנס למחנה שכינה גם אם הוא עושה טהרה כמו יהודי שזה איסור מפורש מהתורה של "כל הזר הקרב יומת".

4. זה בדיוק גם מה שאמרו על העלייה לארץ לפני השואה (וגם אחריה) וכיום אנחנו מבינים עד כמה זאת הייתה טעות. בעז"ה עוד מעט זה כבר יהיה לגטימי שיהודים עולים להר והדיון יהיה על יהודים שירצו לבנות את בית המקדש. אין מה לעשות זאת דרך הגאולה - הס"א כל הזמן מפריע דווקא בטענות שבאות מצד הקדושה. זה בדיוק מה שצריך להזהר ממנו.

5. כנראה שאתה לא מכיר את גליק.

הוא האחרון שיעשה משהו נגד הערבים. השיטה שלו היא שיוויון בין כול העמים ואגב, הרבה יוצאים נגדו דווקא בגלל הנקודה הזאת. תלמדו להכיר את הבן אדם לפני שאתם סתם מדברים עליו.

חבורת בריונים - כך ראו גם למי שקרא לעלות לארץ ישראל. כך קראו גם למרדכי היהודי ולמתתיהו החשמונאי - והיום כולם יודעים שהם אלה שצדקו.

אני חושב שהרבנים האוסרים צריכים ללמוד מהרב שמואל אליהומרדכיאחרונה

בס"ד

כל מי שקורא 'קול צופייך', מאזין ל'חיים כהלכה' ברדיו גלי ישראל ובכלל עוקב אחרי הרב אליהו רואה את התשוקה הגדולה של הרב לעלות להר הבית ולמקדש וכל מה שמעקב אותו זה נטו ההלכה וחוסר האפשרות להקים בית כנסת במקום (שאז גם לשיטת הרב מרדכי אליהו זצוק"ל יהיה מותר לעלות).

ואת זה לצערי לא רואים אצל שאר הרבנים שאוסרים עלייה להר.

לאסור את העלייה להר זה דבר אחד שיש עליו מחלוקת הלכתית, אבל לפחות שאותם רבנים ידברו על הר הבית ויעסקו בנושא, מה שלצערי הרב הם לא עושים אלא הרבנים האוסרים מתייחסים להר הבית כמוקצה מחמת מיאוס שאסור בכלל לדבר עליו וחבל שכך. 

ניתן לקרוא כאן את 2 הגיונות האחרונים של 'קול צופייך' שעוסקים בדיוק בנושא הזה. אני ממליץ!

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה

אולי יעניין אותך