לפעמים יוצא לנו לשמוע רבנים מזלזלים ברבנים שאומרים דברים או מובילים מהלך שונה, לפעמים מהותית, מדעתם או דרכם. כיצד יש להתייחס למציאות כזו. להגיב? לא להגיב? להתעלם? אנשים רבים, ובפרט צעירים, מאוד מתבלבלים ממקרים כאלה. מה לדעתכם יש לעשות?
מה לעשות כשרבנים מזלזלים ברבנים אחרים?ילד ירושלים
כל מקרה לגופו.די"מ
וברגע זהמישהי=)
יש רבנים
קראת להם רבנים.. שמת לב?
זה אמר שאסור לזלזל או לומר עליהם לשון הרע
לדעתי, מספיק שהרב הזה כמה שהוא נוגד את דעותיי
זה שהוא נקרא בפי אנשים "רב" זה אומר שהוא
יודע תורה
ועד כמה שידוע לי אסור לזלזל בו.
אסור לזלזל במי שיודע תורה?די"מ
מה עם ישיעהו ליבוביץ'?
מה עם אלישע בן אבויה "אחר"?
מה עם רב שבאופן מודע הכשיל אנשים באיסורי כרת וכשזימנו אותו לבי"ד לא הגיע?
לצטט את עצמי שוב??מישהי=)
לדעתי, מספיק שהרב הזה כמה שהוא נוגד את דעותיי
זה שהוא נקרא בפי אנשים "רב" זה אומר שהוא
נא לקרוא בתשומת לב עד הסוף
ואם יש רבאור השחר..
יאללה. די כבר ההתפלספויות האלה!
זה לא קשור לדעה, זה קשור להלכה..
איסור כרת בתחומים מסוימים זה לכל הדעות..
את בכלל יודעתאור השחר..
על המעשים המדוברים?
כן. ובכל זאתמישהי=)
אבל למה זה סיבה לא לזלזל בו?די"מ
כי הוא יודע תורה..מישהי=)
אין כזה גדר, כשהוא עומד בפני עצמויזהר
ידיעת תורה זה תנאי הכרחי אך לא מספיק להגדרת ת"ח.
רגע יזהר. על סתם יהודי יש לך היתר לדבר לשון הרע?מישהי=)
זה א'
ב', הוא תלמיד חכם, בין אם הוא לא מחבב במיוחד נערי גבעות.
לא.יזהר
אבל בהחלט יש יהודים שמותר לדבר עליהם לשון הרע. היתר אחד זה לתועלת, והיתר נוסף - זה יהודים שכופרים בעיקרי האמונה, או שאינם שומרים תורה ומצוות.
לגבי ב', לא הוזכר כאן בשרשור אף רב. אם את מדברת על אותו רב שדובר כאן לאחרונה - אז מנהלי הפורום מעדיפים שלא נדון עליו כאן (לפחות עד שתצא הוראה אחרת מלמעלה). לכן, את מוזמנת לדון עליו באישי, בתנאי שתצרפי לדיון עוד מישהו (כי אני לא מדבר באישי עם בנות).
לא חסר פורפסורים שיודעים תורהדי"מ
גם אחר ידע תורה.
ועוד הרבה רשעים אחרים ידעו או יודעים תורה
ועליהם מותר לך לומר לשון הרע?מישהי=)
אותי חינכו בבית שרק על ערבים מצווה לומר לשון הרע, ובהרחבה
אבל אנחנו לא מדברים על לשון הרע.אור השחר..
תלוי.יזהר
יש פרופסורים יראי שמיים. אבל מי שלא - בעיקרון לא חל עליהם איסור לשון הרע. זה דין ב"עושה מעשה עמך" יענו: יהודי מאמין בעיקרי האמונה ששומר תורה ומצוות.
חינכו אותך לא נכון.די"מ
זה חינוך נכון בעיקרוןיזהר
אבל כשגדלים - צריך להתקדם הלאה ולדייק את ההגדרות.
אהה. אולי תחנך אותי אתה? יש לך הרבה "כבוד"מישהי=)
א.מעולם לא טענתי שיש לי כבוד.די"מ
אין שיטה כזאת.
תחסוך ממני את הצורך להגיב. ב"המישהי=)
לי מעולם לא הייתה את הבעיה של זלזול באנשים
את אמרת שחינכו אותך כך.די"מ
ייתכן שאמרתי את זה בצורה לא הכי נחמדה אז אני מבקש סליחה אם זה פגע בך.
אני לא יודע מאיפה הבאת את זה שאסור בשום מצב להגיד על יהודי לשון הרע.אני לא מכיר מקור כזה.אם יש לך את מוזמנת להאיר את עיניינו
יש פה ממה נפשך...צעיר רענן
אם הוא באמת יהודי כשר שעובד את ה' ועושה רק רצונו - אסור לדבר עליו לשון הרע כלל לא משנה איזה מקצוע הוא עובד.
ואם הוא אפיקורס או כל שם אחר של אדם שמותר לדבר עליו לשון הרע - מותר לדבר עליו לשון הרע ואין שום הבדל באיזה מקצוע הוא עובד...
איסור לשון הרע לא תלוי בכך שהאדם הוא רב...אדם כל שהוא
אבל יהיו מצבים שהם מותר לספר על האדם לשון הרע לתועלת, ועדיין יהיו חייבים בכבודו בתור ת"ח.
ויש מצבים, שמצווה לומר עליו לה"ר ואף לא יהיו חייבים בכבודוברוך עובד ה'
אדם שחוטא בעבירות של בין אדם למקום על אף שהוכיחו אותו, כותב הרמב"ם:
המוכיח את חברו--בין בדברים שבינו לבינו, בין בדברים שבינו לבין המקום--צריך להוכיחו בינו לבין עצמו, וידבר לו בנחת ובלשון רכה, ויודיעו שאינו אומר לו אלא לטובתו, ולהביאו לחיי העולם הבא. אם קיבל ממנו, מוטב; ואם לאו, יוכיח פעם שנייה ושלישית. וכן תמיד חייב להוכיח, עד שיכהו החוטא ויאמר לו איני שומע; וכל שאפשר בידו למחות ואינו ממחה, הוא נתפס בעוון אלו כולם שאפשר לו למחות בהן.
י המוכיח את חברו תחילה--לא ידבר לו קשות עד שיכלימנו, שנאמר "ולא תישא עליו חטא" (ויקרא יט,יז). כך אמרו חכמים, יכול את מוכיחו, ופניו משתנות--תלמוד לומר, "ולא תישא עליו חטא"; מכאן שאסור להכלים את ישראל, וכל שכן ברבים.
יא אף על פי שהמכלים את חברו אינו לוקה, עוון גדול הוא: כך אמרו חכמים, המלבין פני חברו ברבים, אין לו חלק לעולם הבא. לפיכך צריך אדם להיזהר בדבר זה, שלא יבייש חברו ברבים, בין קטן בין גדול; ולא יקרא לו בשם שהוא בוש ממנו, ולא יספר לפניו דבר שהוא בוש ממנו.
אבל בדברי שמיים--אם לא חזר בו בסתר--מכלימין אותו ברבים ומפרסמין חטאו ומחרפין אותו בפניו ומבזין ומקללין, עד שיחזור למוטב: כמו שעשו כל הנביאים לישראל.
קודם כל, צריך לדעת...אדם כל שהוא
א. זה שמישהו הוא רב, לא אומר שהוא מושלם, ואפילו לא שהוא לא נכשל לפעמים בחטא כזה או אחר.
ב. זה שמישהו לא מושלם, ואפילו נכשל לפעמים בחטא כזה או אחר, לא אומר שהוא לא רב.
דבר נוסף, בדרך כלל, כאשר שומעים האשמות מרב אחד, על רב אחר, יש איסור קבלת לשון הרע, ומותר רק לחשוש ולהזהר (במידת הצורך), אבל לא לקבל ולהאמין.
[בפירוש נתיבות חיים על החפץ חיים, במהדורה החדשה שלו, איפה שהוא בבירורים ההלכתיים שבסוף הספר, יש דברים חשובים בעניין הזה].
אני לא רואה כאן משהו שסותר את מה שכתבתי..אדם כל שהוא
לא אמרתי שאין מציאות שבה לא חייבים לכבד רב שחוטא. כן אמרתי שיש מציאות [וזו המציאות השכיחה לדעתי], שכן צריכים לכבד רב שחוטא.
בדרך כלל, כאשר יש טענות על רב זה לא שהוא בישל בשר בחלב, או נסע בשבת. ("עבירות שכל שער עמו יודעים שהם עבירה")
אלא, שהוא פסק פסקי הלכה מוטעים, ולא הפעיל שיקול דעת סביר, או שהוא דיבר לשה"ר על קבוצה מסויימת, כעס וכדו', ושאר דברים שרגילים לטעות בהם.
והזהירות בכבודו של ת"ח אף כאשר חטא חט שמחייב נידוי, מופיעה בשולחן ערוך, בהלכות נידוי וחרם.
זה לא סותר את זה יש מצבים שבהם לא צריך לכבד ת"ח, אבל לדעתי זו מציאות נדירה, ועוד יותר נדיר שתדע שזו המציאות, באופן שמתיר לך ע"פ ההלכה להאמין, ולנהוג ע"פ זה.
--צעיר רענן
עם החלק הראשון מסכים ביותר. זה לא סותר כלום ממה שאמרתי. אסור להרהר אחרי תלמיד חכם ביום שמא הרהר תשובה בלילה. (ציטוט חופשי).
עם החלק השני - כתבו כבר מעלי...
"אם ראית ת"ח שעבר עבירה בלילה אל תהרהר אחריו ביום"yair3
ברשותכם, התעמקות קלה בדברי חז"ל הנ"ליזהר
תנא דבי ר' ישמעאל אם ראית תלמיד חכם שעבר עבירה בלילה אל תהרהר אחריו ביום שמא עשה תשובה שמא סלקא דעתך אלא ודאי עשה תשובה.
אנחנו לומדים מכאן בעצם באופן עקיף גדר של תלמיד חכם: גם אם הוא חוטא - הוא ודאי עושה תשובה. לכן אם ראית וכו'. אולם מה יקרא במציאות שבה אני רואה ת"ח שחוטא וחוטא וממשיך לחטוא ולא עושה תשובה? במקרה כזה נאלץ לומא שכנראה אין מדובר בתלמיד חכם. בין אם מעיקרא, ובין אם ת"ח שסרח.
לא נראה לי שאתה רואה תלמיד חכם שחוטא וחוטא וממשיךותן טל
לחטוא. ואתה יודע בדיוק על מי אני מדבר.
אתה ככל הנראה מעולם לא ראית בעצמך אותו חוטא.
יש כאלה שאולי אמרו לך שהוא חוטא, ואולי הם אפילו אנשים גדולים, גדולים מאוד אפילו - אבל אתה בעצמך לא ראית אותו חוטא.
ואתה גם לא ראית אותו ממשיך לחטוא (ולמען האמת, כנראה שגם אותם אנשים גדולים לא ראו אם אותו אדם ממשיך לחטוא גם למאן דאמר שבאמת הוא חטא בעבר. זה שהוא לא מקשיב לדבריהם, נגיד - זה לא חטא, ממש לא.)
אלא אם כן תאיר את עיניי ותהיה מוכן להישבע בפני שלושה תלמידי חכמים שראית אותו בעיניך עושה עבירה חמורה מדאורייתא, למשל אוכל חזיר, או מחלל שבת ללא שום צורך ולאחר התראה אומר שיודע ששבת ויודע שאסור לעשות ובכל זאת ממשיך, או שראית אותו אומר לאנשים שמותר לעשות עבירה מסוימת שאין שום יכולת להגיד שהיא לא עבירה (כגון, שאמר להם שמותר לכתחילה לאכול המבורגר בשרי עם גבינה חלבית, במקום שהוא לא פיקוח נפש - סתם דוגמה, והכוונה ברורה).
היות שברור שלא ראית אותו ככה, הרי שכל ההתעמקות הזאת לא חלה לכל הפחות במקרה ששנינו יודעים על מה מדובר, וכמובן לא נפתח את העניין כי לא מוציאים שם רע ולא מזלזלים בתלמידי חכמים באתר גם אם אתה לא מחזיק מהם.
כל טוב ושבת שלום 
העברה שהוא עבר עליה זה "לפני עיוור"די"מ
אתה לא ראית. ולא נפתח את זה כאן.ותן טל
(לא ראית לפני ולא אחרי. ככה שזה בדיוק התשובה שלי שכתבתי למעלה, אני לא צריך לכתוב עוד, וכמו שאמרתי - אנחנו לא מפתחים את זה כאן מעבר..לא שייך)
יש בתורה דיני ראיות.יזהר
עדים, בית דין, חזקה, ריעותא, תלמיד שמספר לרבו, הרוג שבא ברגליו וכו'. לא בהכרח צריך ראִיה שלי עצמי. צא ולמד.
לא הבנת בכלל מה אמרתי. לא נורא.ותן טל
בכל מקרה, "צא ולמד" - אמירה שצריכה בהחלט להיות מופנית לכולנו. חשוב מאוד ללמוד.
(ומסתבר שיש כמה רבנים שלמדו לא פחות ממך, ויודעים דיני "ראיות" לא פחות ממך, ו"למרות זאת" לא בדיוק סוברים כמוך. כנראה שהם לא מספיק צדיקים ויראיי שמיים כמוך...)
והרב שלי למד יותר תורה ממךיזהר
איזו לוגיקה מטומטמת.
אגב, יש סיבה מיוחדת שאתה מתעקש לעבור על כללי האתר ולמשוך את הדיון באופן פרסונאלי לאותו האיש?
אוקי, מה שתגיד.ותן טלאחרונה
וכמובן, הגיעה העת לעצור מהדיון למרות שהקפדתי ממש (כי לי זה חשוב, בניגוד לאנשים שונים באתר) לא להגיד שם וכו'.
אבל באמת נעצור את הדיון כאן ונסכים שאנחנו לא מסכימים.
כל טוב.
ברח מזה כמו מאשמינימאוס2
כשיש מחלוקת בין ת"ח - כל השומר נפשו ירחק מהדבר הזה ,לא לדבר על זה ולא כלום
תורה היא - וללמוד אנו צריכים.יזהר
- ובזהירות יתירה.אלעד
אין הכי נמי.יזהר
יש מספיק תורה ללמוד לפני כןמינימאוס2
הווי זהיר בגחלתן ...
גחלתן של מי? (ואכמ"ל)יזהר
של תלמידי חכמים. בדיוק כך. תלמידי חכמים.ותן טל
אה, ודאי. אם כך אין כל בעיה, ואין כאן שום מחלוקת.יזהר
אני בספק "קל", אבל נניח לזה.ותן טל
למעלה בשרשור יש דיון על מה מגדיר ת"ח.יזהר
על זה באמת יש מחלוקת. אבל זה שצריך לכבד ת"ח - אין מחלוקת.
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה

כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת
קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א
אשמח למידע
איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?